miercuri, 3 august 2022

Taiwan update


Am stat cam toată noaptea să verific sursele pe care le am în China pentru a vedea care-i răspunsul la agresiunea americană. În principal cred că singurul răspuns va fi o blocadă economică a Taiwanului, ceea ce n-o să-i afecteze prea mult pe tawanezi. Şi nici pe americani. Va fi un atac cu rachete de hârtie. Iar asta e rău pentru China întrucât din punct de vedere simbolic a pierdut un meci important.

Există analişti care susţin o teorie a permeabilităţii liniei roşii. Spun ei că este o tactică a Chinei aceea de a stabili linii roşii care să fie încălcate deoarece astfel ei sunt cei care controlează jocul. Chiar dacă la prima vedere pare lipsită de logică, teoria e destul de solidă, iar strategic se aplică începând cu perioada incipientă a URSS. Este vorba despre stabilirea de linii roşii care nu au cum să nu fie încălcate. Astfel, conducerea ţării primeşte un bonus în adeziunea populaţiei faţă de conducere - doar avem de-a face cu un atac asupra ţării -  dar şi libertatea de a se răzbuna când crede de cuviinţă. Cu alte cuvinte, stabilind o falsă linie roşie, tu decizi când anume vei fi „atacat” deoarece tu ai stabilit acea linie roşie imposibil de încălcat. Iar când te vei răzbuna, răzbunarea va fi mult mai adâncă deoarece întreaga confruntare s-a desfăşurat după timingul tău.

Poate suna coerent, dar situaţia este destul de dubioasă. China are o problemă clară în ceea ce priveşte reunificarea, iar SUA doreşte ca pocesul să se întindă pe un termen cât mai lung. Aşa cum am explicat deja, controlul Taiwanului înseamnă controlul unei mega-autostrăzi marine, adică o putere excepţională. Vizita lui Pelosi arată că, în continuare, SUA fac ce vor, iar asta e devastator pentru chinezi. Nici mai mult nici mai puţin, au ieşit umiliţi. Iar  reacţiile de până acum mi se par rahitice.

De asemenea, în ceea ce priveşte sprijinul primit din partea populaţiei, dacă într-adevăr asta s-a urmărit, este o tactică pierzătoare.  De ce? Atunci când eşti cu adevărat o putere, câştigi popularitatea supunându-i pe alţii, nu devenind element de milă întrucât un puternic te-a călcat în picioare. E o lecţie esenţială! 

Acum nu vă imaginaţi că în partea cealaltă cineva salută gestul necugetat al babetei. În SUA toată lumea e conştientă că escala din Taiwan a avut un scop pur electoral, baba căutând să-şi conserve alegătorii săi din California. E de remarcat că escala s-a făcut în ciuda recomandărilor negative ale Pentagonului care, culmea, pare a-şi fi pierdut influenţa de la Casa Albă. Mai mult, sunt analişti care susţin că prin gestul său Nancy Pelosi n-a făcut decât să-l repună pe Xi Jinping într-o poziţie de nezdruncinat în China. Şi-ar mai fi o critică pe care am auzit-o, anume că ceea ce s-a petrecut va contribui la o îndepărtare accelerată de SUA a naţiunilor asiatice care-au perceput negativ mişcarea, iar asta se va vedea într-o consolidare şi mai mare a Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai. Oricum, modul hoţeşte în care s-a făcut escala - fără a se specifica în programul oficial - sugerează o teamă a SUA, ceea ce atârnă negativ de partea ei!

Există şi-o  ultimă remarcă pe care am primit-o de la o sursă din SUA şi care pare a fi logică. Americanii, constatând că sunt din ce în ce mai slabi din punct de vedere militar, caută să-şi slăbească oponenţii prin chinuitoare războaie proxy. Asta s-ar întâmpla în Ucraina şi tot asta ar dori să se declanşeze în Taiwanul înarmat până-n dinţi de ei. Astfel, intrarea în război - după modelul Rusiei - ar fi o eroare pentru China deoarece ar slăbi-o teribil. Cum, e simplu de intuit. Prima dată prin tăieri masive de importuri de acolo şi prin promovarea unor izolări care ar putea spori nemulţumirea şi-aşa destul de nervoasei populaţii chineze. În plus, în ecuaţia tawaneză ar putea fi împinsă la sacrificiu şi Australia, astfel încât SUA să se afle pe ultima linie. 

Poate fi şi acesta o opinie, însă, alegând evitarea tranşării problemei, chinezii fac o imensă eroare. OK, dacă urmăresc răpunerea SUA, atunci ar trebui să provoace blocări ale Mării Chinei de Sud şi să încerce să-i devasteze din punct de vedere economic. E mai simplu decât pare, dar, în mod evident, vine la pachet cu suferinţe ale propriei populaţii. 

Nu-mi dau seama cum se va termina epopeea, întrucât totul depinde de răspunsul Chinei. În cazul în care acesta va fi doar o belicoşeală diplomatică, pot spune de pe acum că au pierdut absolut orice şansă asupra Taiwan-ului şi asupra mult doritei dominaţie a lumii. N-ar fi opremieră în istorie, în sensul în care au existat atâtea exemple în care locul unui imperiu căzut nu a fost luat de concurentul său direct, ci de o putere necunoscută care, pur şi simplu a explodat îngropând cu totul lumea veche. Iar China, dacă va continua cu abordări demne de secolul XX va face parte iremediabil din „lumea veche” şi-şi va vedea sfârşitul alături de imperiul descendent al SUA. Cert este că, până acum, avem de-a face co o clasică situaţie lose-lose. Vedem ce-o urma!

31 de comentarii:

  1. Se pare ca madama si familionul ei are si ceva interese economice legata de Nvidia. De procesoare, mai bine zis hartile lor...

    RăspundețiȘtergere
  2. Iar din chestia asta are de câștigat,ghici cine....Rusia:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu exista cistigatori in afara planului global de Resetare, ci doar sarcini individuale de rezolvat. Dpdv al bunastarii, ca asta de fapt conteaza.... toti vor fi perdanti. Ce mai, va fi o “veselie”

      Ideea ca cineva va ramine cistigator apartine scolilor vechi de gindire, este un fenomen generat de inertia emotionala a trecutului de care inca suntem stapiniti.
      Toma AliMos

      Ștergere
  3. Revin .După ultimele mele cercetări, am ajuns la părerea că întreaga istorie a ultimelor două secole trebuie rescrisă. E dificil, măcar și după ce parcurgi Wall Street și Revoluția Bolșevică, să contestati acest punct de vedere. Cu precădere istoria secolului trecut ne-a fost prezentată ca o gigantică luptă între un (fals) bine și rău, între pseudo-alternative ireconciliabile, manipulate de aceiași eterni sforari. Pentru a depăși acest nivel precar de privitori ai umbrelor din peșteră și a încerca o terapie intelectuală, un prim început îl constituie aflarea adevărului istoric.
    Omenirea este condusa in momentul de fata prin cateva parghii simple :
    1. Prin demoralizare – sunt suficienti 15-20 de ani sa demoralizezi o natiune/o planeta. Asa a fost cucerita America .Toti studentii din America au fost expusi la ideologia marxist -leninista.La fel si Occidentul.La fel si Romania si Ucraina.La fel intregul glob .Paradoxal Africa a rezistat cel mai bine.Pentru a forma o noua generatie de oameni patrioti este nevoie de o generatie de 15-20 de ani care sa aiba ca scop educatia spre normalitate si patriotism;
    2. Prin destabilizare : Ca sa destabilizezi o natiune /o planeta iti trebuie 2 pana la 5 ani .Pandemia a durat 2 ani, razboiul nu stiu cat va dura, dar urmeaza alte tipuri de destabilizari geo politice,de mediu, etc.Aici se pune accent pe economie,relatii externe ( noul BRICS, etc.) si sisteme defensive ( armata ,aparare ).Totul decurge ca la carte.In lume merge totul dupa un scenariu precis. Unii tinem cu rusii altii cu America si Occidentul .Toti participa la acelasi joc/scenariu...si senilul de Biden si Putin si XI . Umanitatii i s-a dat sah. Urmeaza matul daca nu ne trezim cat de curand...
    3. Prin crize- sunt suficiente 6 saptamani sa creezi o criza : criza energiei,criza climatica, criza mancarii ,criza petrolului,criza LGBT, criza pedofililor,criza de orice fel...Este ceea ce vedem acum.Tot globul este in criza.
    4. Schimbarea violenta de putere ,structura si economie .Adica marea RESETARE BOLSEVICA pe care Dumnezeu mi-a dat sansa sa o observ cu abilitatile mele de profan.Asa scriam ieri.Adaug astazi : Este limpede ca China lui XI , Rusia lui Putin executa magistral o strategie de ametit prostimea sau pulimea cum zicea un jurnalist/om de afceri, fost celebru...Nu am nici cea mai mica indoiala ca toti joaca/canta dupa acelasi lautar/dirijor.Probabil se va intampla in Taiwan ceea ce se intampla in Rusia.Se va justifica ca lupta este necesara ptr. ca China sa ia ce-i apartine...dar scopul final al tuturor acestor asa zis crize este MAREA RESETARE .Adica trebuie gasit momentul sa se faca ceva la nivel global, din punct de vedere financiar ce s-a facut in America in anii 70 ...CONTROLUL TOTAL FINANCIAR PLANETAR , dupa care restul este o poveste de adormit copii ...Pentru a face libertatea să dispară, mai întâi trebuie suprimată diseminarea adevărului.Am aflat că istoria se scrie, de fapt, nu în termenii celor întâmplate, ci în termenii celor ce ar fi trebuit
    să se întâmple potrivit diferitelor „linii trasate de cei care detin adevarata putere ”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca lupta care se duce acum intre jucatori este pentru momentul de dupa Marea Resetare. Adica pozitionarea de dupa acest moment.Cine ce stapaneste. Pentru asta se duce aceasta lupta, propaganda si manipularea. De fapt Americanii si aliatii le-au zis Rusie,Chinei, India etc care este planul lor cu resetarea. Si aici nu s-au inteles. Si atunci china , rusia &co si-au incordat muschii. Pentru ca momentan globalismul nu mai exista. Sunt doua tabere...doua swift-uri...petrolul nu se mai tranzactioneaza pe dolari... Ori planul cu resetarea este sa exista un singur guvern, o singura moneda, un singur antihrist etc. Sunt convins ca cele doua tabere se vor intelege in final. Probabil dupa un razboi... Sunt doua tabere, a nu se intelege ca se lupta binele cu raul... ci doua tabere de partea raului. Miza suntem noi... locuitorii planetei. Lupta se da intre cei care vor sa ne stapaneasca si sa ne scalvageasca. Cei ce vor sa ne stapaneasca vor sa fie dumnezeii la care ne inchinam si ii slujim...

      Ștergere
  4. Însă înainte de Vârf trebuie să vorbim de Bază.
    Poporul este cel care, printr-o dinamică pozitivă încărcată cu demnitate și dragostea adevărată pentru aproapele său, impune schimbarea în vârful comunităților.
    În primul rând Poporul trebuie să devină “providențial” și numai apoi acesta să pretindă la dăltuirea conducătorilor demni și recunoscători pentru încrederea acordată în gospodărirea comunităților. Asta e valabil oriunde pe acest glob.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te asigur ca la nivel.marunt nu ne-am separat unii de altii intr-atat incat sa nu mai facem schimb de idei, daruri, troc si chiar imprumuturi in bani când unii dintre noi nu o ducem prea bine cu buzunarul. Cred ca la nivel de vârf piramidal e urgie! Isi dau unii altora in cap pentru bani si putere asupra sclavilor de noi. Nebunia e in varf. Noi ne-am mai descurca, demența liderilor se rasfrange si asupra noastră.

      Ștergere
  5. Cand a intrat Rusia in Ucraina? Exact, numai dupa ce Nato si-a vaccinat trupele cu cmRNA. Coincidenta? Deloc. China si Rusia nu si-au vaccinat trupele, de aceea aceste tari asteapta ceva, un eveniment surpriza care le va aduce victoria. Adica activarea anticorpilor izomerici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sando, ai o imaginatie bogata. Toti sunt capsati si ru si chn...vise placute! :)

      Ștergere
    2. Repet, China si Rusia nu si-au vaccinat trupele cu cmRNA, nici cu adenovirus, nici cu alte seruri. Nu aveau de ce sa o faca. China cel mai probabil le-a administrat antidotul (pe baza de peptide alpha helix). Nu confundati vaccinarea trupelor (inexistenta) cu vaccinarea populatiei. Din pacate, Nato si-a vaccinat trupele pe bune. Rusia a atacat Ucraina numai dupa ce Nato a terminat campania de vaccinare, nici un fel de coincidenta. Asta asteapta acum Rusia si China, activarea anticorpilor izomerici.

      Ștergere
  6. http://itanimulli.com
    Illuminati scris invers.

    Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a ajuns la putere pe baza angajamentelor de a curăța țara est-europeană, dar Pandora Papers dezvăluie că el și cercul său apropiat au fost beneficiarii unei rețele de companii offshore, inclusiv unele care dețineau proprietăți scumpe din Londra.

    https://www.occrp.org/en/the-pandora-papers/pandora-papers-reveal-offshore-holdings-of-ukrainian-president-and-his-inner-circle

    „Un președinte nu ar trebui să dețină companii offshore. În general, companiile offshore sunt proaste, indiferent dacă sunt deținute de un președinte sau nu”, a spus Ryaboshapka.

    El a numit mutarea banilor în străinătate „o tradiție veche” în Ucraina, deoarece țara era percepută ca un loc periculos, fără „stat de drept”. Dar, totuși, utilizarea unor astfel de companii astăzi ridică semnale roșii ale „evaziunii fiscale sau legalizării banilor murdari”, a spus el.
    „Aceasta este esența companiilor offshore.”

    Cât de corupt este președintele ucrainean Volodimir Zelenski?
    De Jeremy Kuzmarov (Postat pe 22 iulie 2022 )
    https://mronline-org.translate.goog/2022/07/22/how-corrupt-is-ukrainian-president-volodymyr-zelensky/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=ro&_x_tr_pto=wapp

    Zelensky conduce de fapt Europa prin coada de topor Ursula si santajeaza USA prin coada de topor Biden, iar Iohannis este coada de topor a cozii de topor Ursula. Cum se numeste asta? Recititi articolul:
    https://trenduri.blogspot.com/2022/05/in-favoarea-cui-lucreaza-guvernul.html

    Lupta Victor Orban - Zelensky
    Televiziunile ruse sunt in delir dupa discursul lui Orban de la Tusnad.
    "Transilvania, pământ românesc"
    "Basarabia este Ucraina"
    faceti adunarile => Romania stat in stat ucrainean. Orban a vorbit in Tusnad ca e cel mai aproape de Kiev. 864km. Si a vorbit sa il auda Zelensky.

    Zelensky citat de agentia israeliana Jerusalem Post:
    Ucraina intenționează să se modeleze după Israel și nu după Elveția după invazia rusă când vine vorba de probleme de securitate națională, a declarat marți președintele ucrainean Volodimir Zelenski.
    „Cred că toți oamenii noștri vor fi marea noastră armată. Nu putem vorbi despre „Elveția viitorului” – probabil că statul nostru va putea fi așa mult timp după aceea”, a spus Zelensky. „Dar cu siguranță vom deveni un „mare Israel” cu chipul său”.
    https://www.jpost.com/international/article-703335

    Acum intelegeti de ce si Romania face parte din Noul Israel? in urmatorii zece ani? Si de ce Zelensky are putrere cea mai mare din lume si peste Biden, si peste Ursula?

    RăspundețiȘtergere
  7. Parerea mea este aceea ca R.P.China nu are cum sa piarda aceasta confruntare cu lumea occidentala, dei nici suprematia asupra planetei.
    Si asta din cauza ca timpul si geo-politica sunt de partea Chinei, si aceasta pentru ca din cauza ca politica sinucigasa a sanctionarii Rusiei, occidentul si-a slabit singur puterea, din cauza ca Rusia le-a sanctionat si ea, taindu-le gazul atat de necesar functionarii industriilor care le asigurau puterea si bunastarea.
    Astfel occidentul va fi mult prea slabit ca sa mai faca fatza unei confruntari cu o Rusie aliata cu China in OCS, si astfel Rusia va fi capabila sa sprijine China atat militar cat si economic, in marele conflict mondial care va urma.
    "Lumea mica" a occidentalilor va deveni si mai mica, dar si mult mai slaba, asta in timp ce "Lumea Mare" a tarilor care sunt orientate anti SUA si anti occidentul colonialist, vor ramane de partea Chineii si a Rusiei, fara sa se impresionate de jocul electoral facut de cotoroanta Palosi.
    Cu alte cuvinte, cu fiecare zi de pace ce trece, China isi va dezvolta tot mai mult armata, si isi va vinde si in continuare produsele in aceasta lume. Poate mai putin in lumea occidentala, care din cauza crizelor economice declansate si de distrugerea industriilor din lipsa de gaz rusesc, dar si slabite de marile miscari de masa care vor urma in iarna, isi vor pierde puterea economica,si astfel isi vor reduce radical si importul de produse din China:
    Asa ca "lumea occidentala" va fi si prea slaba ca sa poata sustine planurile de suprematie mondiala a Americii. si asta va asigura suprematia Chinei in lume.

    RăspundețiȘtergere
  8. Interesant punct de vedere...

    RăspundețiȘtergere
  9. Putem spune multe despre chinezi, doar ca NU putem spune ca sunt prosti.
    Chinezi au obtinut ce au vrut: motivul ca sa ocupe definitiv Taiwanul.
    Pelosi si vizita ei este in fapt cireasa de pe tortul taiwanez.
    Daca China ataca Taiwanul, SUA intervine?
    Taiwanul este autonom privind alimentarea cu energie electrica?
    Taiwanul este conectat prin cablu electric la chinezi? daca da, atunci Taiwanul are o problema!



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. China va anexa Taivanul la fel cum a anexat si Honkkongul, printr un decret, cind va fi nevoie, fara sa se traga vre un foc de arma.. Toata drama si intriga asta sunt doar perdele de fum.

      Ștergere
  10. Pana acum chinezii s-au dovedit a fi doar niste flecari. Mai bine vorbeau mai putin si faceau mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  11. https://youtu.be/fLXB5bO8UIg?t=4379
    min 1:13:00
    Sean David-Morton, supranumit Profetul Americii, arestat si bagat la inchisoare de politia federala in trecut.
    Zice asa:
    Ceea ce cred ca se va intampla este ca Zelensky va fi asasinat cu toti aomenii lui din varf, va fi o lovitura scurta si precisa si vor invinovatii rusii pentru asta. Asta e politica americana de a curata totul ca nici o urma sa nu vina inapoi. Si in acest fel il vor pedpsi pe Zele ca a furat 60+ miliarde de $.
    Deoarece el nu a urmat planul globalist, ci a furat banii de la globalisti. Asta e coruptia care se reintoarce la globalisti, au dat peste cel mai lacom urcrainian si au avut incredere in el. Acei bani trebuia sa mearga la Pelosi. Si Pelosi a ramas fara bani.

    RăspundețiȘtergere
  12. China a anuntat ca interzice exportul de nisip fin catre Taiwan care este folosit si la fabricarea ...

    RăspundețiȘtergere
  13. Un alt punct de vedere asupra problemei: https://thesaker.is/nancy-braves-the-chinese-dragon-and-wins/

    RăspundețiȘtergere
  14. Biden văzând că va pierde alegerile parțiale pt congres și Senat din toamnă recurge la gesturi infecte, ! total negândite ! Cu UCR S-a cam fâsâit,in Afganistan a luat-o in freză ! Acum i s-au pus pata pe Taiwan și uciderea nr.2 din Al Qaida ! Nici uciderea acestui terorist nu prea este sigură,fiind făcută cu drone fara dovezi reale( ADN,imagini filmate etc) doar povesti ! Octogenarii senili decid politica lumii !

    RăspundețiȘtergere
  15. Situația este destul de simplă. China și democrații americani sunt de aceasi parte a baricadei. A se vedea afacerile lui Hunter Biden cu China sau cum China cumpără nestingherita terenuri în America.
    Vizita în Taiwan a fost doar o manevră de PR pentru alegerile care urmează în America. Democrații vor să arate americanilor că se "luptă" cu China.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai realist comentariu. Exact asa este.
      Bravo!

      Ștergere
  16. Din pacate pentru multi analisti, nimeni de pe planeta in acest moment nu pot detrona USA. Mai multe studii arata extrem de detaliat ca puterile secundare Rusia si China sunt acum la apogeu. Mai mult decat pot face acum nu vor mai putea face in urmatorii 150-200 de ani. Problema este generata in principal de situatia demografica a lor. Prin contrast America nu are asemenea probleme. Chiar cu formarea aliantei BRICS tot nu se pot pune cu americanii in urmatoarea o suta si mai bine de ani. Din pacate asta e situatia. Si Rusii si Chinezii stiu bine asta. D'aia avionul lui Pelosi a aterizat fara probleme si d'aia rusii se bat numai pe flancul Marii Negre al Ucrainei si pt ei asta e tot ce le trebuie. O confruntare cu USA chiar combinata a Rusiei Chinei si a tot BRICS-ului va sfarsi in distrugerea lor. Acestia sunt pur si simplu nepregatiti in acest moment. Trebuie mai intai sa isi organizeze economiile a.i. sa nu depinda de US si Europa pt formarea GDP-ului lor. Trebuie sa isi rezolve problema demografica. Trebuie sa isi educe populatia la nivelul celor cu care se vor confrunta. Aceasta cere cel putin 100-150 de ani. Dupa aceea, si daca totul merge bine, se poate discuta de atacul direct asupra USA si aliatii sai. Singura sansa de a detrona USA si aliatii sai este doar printr-o implozie a acestora. O distrugere sabotare din interior. Declansarea unui razboi civil in USA. Dar si asta este extrem de greu. Pur si simplu americanii au toate atuurile in acest moment al istoriei. Practic numai o interventie divina ii poate elimina si sa conduca la impunerea regimurilor autoritare ale Rusiei Chinei pe planeta. Imi pare rau sa constat aceasta realitate a rezilientei USA dar pana la urma este vorba doar de cateva sute de ani de organizare asiduua a celeilalte parti. La scara istoriei insa cateva sute de ani trec repede. Asadar... putina rabdare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. “nimeni de pe planeta in acest moment nu pot detrona USA”
      Nimeni nici nu doreste aceasta uriasa responsabilitate planetara, in conditiile celei mai grave situatii de declin dat de deficitul energetic in care ne aflam in care cererea depaseste oferta de energie de 6-7 ori.

      Statele unite, UE, si China, cei trei mari consumatori aberanti SE VOR DETRONA singuri, sau ma rog prin diverse scenarii la alegerea lor. Daca sa zicem ar refuza sa o faca, ceea ce este exclus deoarece este un proces inceput de decenii..., acum traieste ultima generatie de umanoizi intr un confort cit de cit acceptabil.

      Ștergere
    2. Nu ganditi monobloc va duceti singur in cursa, sunt foarte multe probleme la care nu au solutii, iar acoperirea unora cu declansarea altora atrage neprevazutul chiar si pentru ei. Nu sunt pregatiti pentru ceea ce vor sa faca, chiar nu sunt, hegemonia e doar in planuri, in teren nu exista

      Ștergere
  17. Sa ne reamintim ca actorul principal in acest joc este si va ramane China : printre cele mai vechi civilizatii, inventatorul sah-ului dar si al celei mai sofisticate arte a razboiului ( Confucius etc). Doar ei au rabdarea ( si priceperea ) sa sculpteze in bob de orez. Aveti putintica rabdare si veti vedea/pricepe (e sah de nivelul 8-10, nu pentru incepatori ). Un singur exemplu : Daca poporul chinez ( destul de chinuit acum , pentru multiple motive ) pentru a se mai linisti putin), ar trebui ademenit/ hranit cu o mica/mai mare portie de sentiment patriotic ? Cum ar proceda un specialist chinez? Ar exploda avionul in care se afla "inaamicul" ( si cu asta s-ar sfarsi preambulul spectacolului) sau ar prelungi suspansul pana cand foarte multi chinezi s-ar virusa de patriotism si de-abia atunci urmeaza distrugerea , epopeica, a inamicului ? Ce spuneti, nu ar parea mai aproape de stilul chinezesc ( daca ati observat, cele mai multe din artele lor martiale se rezuma la lovituri usoare, atingeri/mangaieri si doar la sfarsit o lovitura decisiva, si aceea cu lacrimi in ochi: vezi: Bruce Lee etc). Asa va fi si de aceasta data.
    Rog , nu uitati sa legati toata povestea de Marele plan de eliminare a cabalei, in care China este alaturi si de Rusia si de patriotii americani.
    Stima pentru patriotii tuturor natiunilor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau sa te dezamagesc:China cred ca este conducatorul de facto al armatei Cabalei...Experimentul de acolo incepe...

      Ștergere
    2. Bratul înarmat al Piramidei...."Douăzeci de mii câte zece mii"...vor izbi EME Europa și Orientul Mijlociu cu forța unui tsunami uriaș de 500 metri înălțime...dacă va puteți închipui asa ceva.

      Ștergere
    3. Rog sa nu uitati ca sunt mai multe Chine ( cea comunista dar si cea liberala) ; mai multe US ( CEA DE DINAINTE DE 1871 si cea , falsa, de dupa 1871: o corporatie, falimentata in 2020, inainte de alegeri) iar atunci cand afirm ca patriotii celor 3 mari natiuni (RUSIA; CHINA si US) sunt impreuna, nu ma refer la tari in sine ( care au avut si au, de multe zeci de ani, la conducere, vajnici emisari/reprezentanti/aparatori ai sistemului cabalistic mondial) ci la acele parti ale natiunilor, care au constientizat situatia in care se afla si care au inceput sa actioneze, organizat si metodic, pentru a pune capat, definitiv si ireversibil vechii structuri planetare. De aceea reafirm stima mea pentru aceste forte si sunt increzator in izbanda lor ( in scurt timp). Va rog sa fiti optimisti. Cu mult drag tuturor comentatorilor si cititorilor.

      Ștergere
  18. Nu e nimic nelalocul lui în ceea ce au făcut chinezii. Toată amenințarea împotriva SUA nu a fost ca sa-i intimideze pe americani, ci pt a arata propriului popor ca principalul obiectiv stabilit la ultimul congres al PCC este în grafic. China nu va ataca SUA, doar ii va stinge lumina la momentul oportun (vor opri imputurile economice), cam cum procedează Rusia cu Europa, oprindu-i gazul. Nu te apropii prea mult de mistrețul rănit, este imprevizibil. China doar a arata ca Taiwanul este principalul sau obiectiv.

    RăspundețiȘtergere
  19. he, he si ia te uite ca Mărie , nu numai ca isi da jos palaria ci si chilotii.
    Vezi doamne , China suparata nu va mai purta discutii despre clima. Asta dupa ce Curtea Constutionala din US a zis 'hai pass' la politicile climatice. Am ramas noi europenii ca niste slugi proaste in ploaie , iar stapinii s-au dus la chef inauntru.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)