vineri, 26 august 2022

Un gust amar


Ieri am redirecţionat pe canalul meu Telegram un comunicat al Coaliţiei pentru Naţiune referitor la gestul halucinant al ministrului Justiţiei - eternul şi veşnicul slugoi Pledoiu - care-a consfinţit transformarea României în paşalâc UE prin intermediul pachetului de legi pentru justiţie. Este o oroare, o încercare aberantă şi umilitoare de a subordona întreg aparatul de justiţie al României unei instituţii a UE care e nealeasă de nimeni şi căreia nu i se subordonează justiţia din nicio ţară. Gestul trădătorului Pledoiu este cumva bomboana de pe coliva politicii Plăvanului, care-a constat în distrugerea industriei, împiedicarea dezvoltării infrastructurii, distrugerea armatei, sufocarea afacerilor autohtone, externalizarea controlului energiei româneşti s.a.m.d. Practic, sub conducerea unui prostovan nemernic, vândut şi străin de orice interese ale acestei ţări, România a ajuns un fel de societate pe acţiuni cu acţionari externi. Slugoiul Pledoiu nu face altceva decât ca - prin legile justiţiei - să forţeze consfinţirea acestui statut, astfel încât indiferent de cine-ar veni la putere să se trezească în faţa unui zid obtuz care face scut în jurul intereselor străine.

O să mai discutăm despre şleahta e stârpituri trădătoare care infectează politica autohtonă şi care, de mai bine de treizeci de ani, au distrus ţara asta, transformând-o într-o formă fără fond. Însă nu duşmanii sunt subiectul de azi, ci cei care se consideră „patrioţi”, „vigilenţi apărători ai ţării” s.a.m.d.

Am rămas efectiv surprins când am constatat comentariile pe care le-a primit comunicatul redirecţionat de mine. Începe cineva să critice că „partiduleţele astea sparg total curentul suveranist” şi se apucă să le înşiruie pe toate. Altul îşi aminteşte că Dan Chitic n-a vrut să-l sprijine pe Pleşoianu.  Cineva intervine şi subliniază că „pe Simion îl însoară sistemul”. Vine şi-un om de bine care ne spune pe un ton tranşant că „oricum neamul românesc a murit de câteva decenii”, astfel încât la ce naiba să ne mai agităm?  Apoi, acelaşi domn - pe care nu l-am văzut comentând cu alte ocazii - spune că nici Teodosie nu prea e OK din cauza unor „scheme financiare”. 

Per total, mai nimeni nu s-a inflamat la adresa subiectului, ci fiecare s-a apucat să urle care împotriva cuiva. Ştiţi cum e asta? E ca şi cum ar veni cineva să le spună unora că se apropie o gaşcă de hoţi care vrea să-i jefuiască, să le dea foc caselor şi-apoi să-i omoare, iar ăia, în loc să se unească şi să facă ceva, îşi amintesc instantaneu că mesagerul e cam curvar şi că şi-ar fi plagiat teza delicenţă. Înţelegeţi penibilul situaţiei?

Ţara e în cea mai proastă poziţie din istoria sa. Niciodată România nu a fost condusă pe absolut toate nivelele de trădători infecţi. Niciodată Romînia nu a avut parte la nivel politic de o asemenea unanimitate în ceea ce priveşte servirea interesului străin. Dă ANPC-ul o amendă unor supermarketuri franţuzeşti pentru că vând mărfuri expirate şi a doua zi şeful ANPC e convocat de Ambasadorul Franţei. Unde în lume aţi mai văzut o asemenea bătaie de joc? Mai ţineţi minte când de la Ambasada Suediei la Bucureşti se dădeau mesaje contra lui Dragnea? Vă mai amintţi când un şef de bancă austriacă îşi conducea gloatele de spălaţi pe creier împotriva celor care urmăreau interesul naţional? Mai ţineţi minte cum aţi fost păcăliţi prosteşte? Cum naiba să fie „ales” preşedinte un jeg, un gângav, un imbecil care nici măcar nu vorbeşte corect româneşte, iar voi să staţi într-o letargie acceptându-vă soarta? Ştiaţi că acum, când scriu aceste cuvinte inutile pentru mulţi, s-a declanşat operaţiunea „lemne pentru Germania”? Nu, nu ştiaţi! Staţi pasiv şi uitaţi-vă cum vă sunt cheliţi munţii sau, mai rău, deveniţi parte a schemei de jefuire a ţării alăturându-vă, pentru nişte mărunţiş, jigodiilor care ne jefuiesc cu nesimţire de atâta amar de vreme! 

Vedeţi toate acestea şi ce faceţi? Când iese unul şi se apucă să strige hoţii, aruncaţi cu pietre în el. „Nu vezi, bă, că ai pantalonii în carouri, ce te-ai apucat să strigi?”. V-a stricat liniştea, nu-i aşa? Nu mai puteţi butona în linişte telecomada pentru a recepta „la adevărata valoare” gânăielile lui Radu Tudor. Oare când vă veţi trezi din letargia în care v-aţi cufundat? Când? Sau aşteptaţi să vă scoată în stradă securiştii aşa cum au scos vitele de 10 august? 

Sunt nervos, recunosc. Şi sunt aşa pentru că-i consider pe cei din Coaliţia pentru Naţiune oameni oneşti. În afara lui Aurelian am interacţionat cu toţi ceilalţi. Se trezise unul să-l critice pe avocatul Chitic pentru că i-a şters comentariile. Bravo, monşer! Ce-ai vrea să facă atunci când argumentul suprem al unora e „muie” şi-atât? Să stea să-l scuipe? I s-o fi luat de imbecilităţi, doar ştiu şi eu cum e când îţi spui onest şi tranşant opiniile. În ceea ce-l priveşte pe domnul avocat Chitic pot spune că de fiecare dată când am discutat câte o problemă gravă şi-a rupt din timp şi a formulat textele petiţiilor din proprie iniţiativă, fără să aibă parte de vreun beneficiu. Pur şi simplu, eu unul, pentru acest ajutor îi sunt îndatorat. Vă mai amintiţi doar cum ne încolţiseră cu certificatul verde şi cu vaccinarea obligatorie? Imaginea ataşată articolului arată cum lucra propaganda nemernică a sistemului. Vă spun cât se poate de sincer că în acele vremuri tulburi au contat toate acţiunile, toate iniţiativele, indiferent de persoana care e-a pus în aplicare. Au atârnat teribil în balanţă mişcările de protest ale lui George Simion, ale senatoarei Şoşoacă, ale domnului Chitic, ale lui Aurelian şi ale celorlalţi pe care i-am omis neintenţionat. Au contat telefoanele date parlamentarilor, SMS-urile şi toate celelalte operaţiuni concertate. Şi, spun eu, probabil că au contat şi petiţiile pe care, alături de cititorii mei, le-am trimis Ministerului Sănătăţii pentru a putea - în eventualitatea unei măsuri aberante de introducere a obligativităţii - să fundamentăm un proces împotriva statului. Când mulţi stăteau să tremure cu laşitate în propriile case, oare mai avea cineva dilema că „e cam fragmentată mişcarea anti-vaccin” sau vă rugaţi să mai iasă câte unul sau altul şi să se detoneze în public? Aveţi habar câte invective au îngurgitat oamenii aceia are s-au expus? 

Şi pentru că v-am spus despre acea perioadă de tristă amintire, nu pot trece mai departe fără să amintesc mizeriile de care a avut parte unul dintre cei mai oneşti oameni pe care-i cunosc, anume doctorul Răzvan Constantinescu. Omul acesta a fost realmente măturat de la catedră de către conducerea aberantă a UMF Iaşi. A fost porcăit pe la televizor şi-n presa alimentată cu bani de la Buget pentru a murdări orice tentativă de rezistenţă. Care dintre noi ar putea acum să-i reproşeze ceva doctorului Răzvan Constantinescu? Care dintre noi a dat dovadă de o asemenea rezistenţă şi un asemenea bun simţ? Care dintre noi a avut puterea să se bată cu atâta calm cu hidra vaccinistă? Vă reamintesc că domnul Răzvan Constantinescu este, de asemenea, un iniţiator al Coaliţiei pentru Naţiune. 

Nu trebuie să-l uit nici pe domnul Iulian Capsali care, la fel ca şi ceilalţi doi anterior amintiţi, de atâta amar de vreme luptă pentru triumful normalităţii şi al bunului simţ, apărând valorile noastre, dreptul nostru natural. 

Iată pe scurt cine a avut iniţiativa acestei Coaliţii pentru Naţiune, a „mişcării care fragmentează” ceva ce încă nu există. Într-adevăr, a făcut senzaţie scorul mare înregistrat de AUR la alegeri. Însă oare acei 10% reprezintă un scor mare? Nu înseamnă oare un scor rahitic în condiţiile în care fiecare cetăţean al acestei ţări e dezamăgit de jaful care-l lasă mai sărac pe zi ce trece? 

Răspunsul perfect dat tuturor cârcotaşilor care, de fiecare dată când se ridică cineva caută să-i taie elanul, l-a formulat magistral un cititor: „Degeaba căutaţi mereu vinovaţi. Niciodată nu vom găsi patriotul perfect!”. Şi e normal să fie aşa, toţi suntem oameni, avem păcatele noastre. E normal să facem greşeli, e normal să mai călcăm strâmb, doar suntem români, nu roboţi. Asta ne face ceea ce suntem, asta ne coboară şi tot asta ne înalţă. 

Într-adevăr, toate acele comentarii mi-au lăsat un gust amar. Însă hai să lăsăm toate tâmpeniile de-o parte şi hai să ne trezim. Hai să nu mai sărim la gâtul celor care chiar caută să ne apere, hai să ne comportăm ca o armată care-şi ştie interesele. OK, poate că nu e în regulă X sau Y, dar mai întâi trebuie să terminăm lupta cu diavolii care ne vor viaţa şi sufletul şi să lăsăm răfuielile dintre noi pentru ziua de după victorie. Hai să ne privim în ochi duşmanii şi să luptăm eroic cu ei, nu cu noi! De mai bine de treizeci de ani ne luptăm între noi şi suntem mâncaţi de toţi prăpădiţii externi. E momentul zero, treziţi-vă!

36 de comentarii:

  1. Iată un alt articol la care subscriu.
    Adaug un lucru important, nemenționat în material - aceste divergențe între nucleele suveraniste nu sunt primordial vina adepților, cât a exponenților. Susținătorii lui X vor urma linia declarativă a liderului, iar dacă X îl dezavuează (sau se delimitează de) Y, cortegiul adepților va urma (și chiar amplifica) linia de fractură.
    Niciunul din cei ce s-au evidențiat în ultimii ani ca vector de opinie nu a înțeles imperativitatea compromisului. X s-a bucurat de scorul propriu, nu vrea să împartă fragilul succes cu Y. Y, la rândul său, gelos că a ratat startul în favoarea lui X încearcă să-l surclaseze prin subminare. Apare și un Z, dar din start își proclamă "drumul propriu", și tot așa.
    Pentru că toți văd tendința suveranistă ca scop PROPRIU, nu ca mijloc pentru redresarea unor situații. Nu zic că sunt "infiltrați" sau "sabotori" (deși nu exclud). Zic că nimeni nu are viziunea sau moralitatea de a se trece pe sine în subsidiar, lucrând doar pentru scop.

    RăspundețiȘtergere
  2. Reiau un comentariu facut acum cateva zile: "Dane (te rog sa-mi permiti sa ma adresez mai colocvial) , ai dreptate numai 50 % ! Aici intru in "conflict" si cu Hyde... Despre "noi" nu ai zis nimic ! Noi cei care am acceptat absolut totul (umilinta, jignirea, minciuna, manipularea, vaccinul, pierderea libertatilor elementare, etc., etc., etc.) nu avem nici o vina ?!?!?! Daca ma gandesc bine vina "noastra" e chiar mult mai mare decat am scris mai sus............ Si am in minte niste cuvinte ale lui Soljenitin: "[...] ei si-au salvat sufletul" (este vorba de cativa - putini - care in Gulag nu si-au tradat apropiatii ca sa scape de lagar) - cati oare si-au salvat sufletul ? Putini, extrem de putini....." - m-am razgandit...nu 50 % e vina noastra ! Noi si numai noi suntem vinovati, pentru ca acceptam ! Deci 100 % e vina noastra !

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest tip de comentarii sint la toate postarile dv...
    Si eu am constant cu surprindere cum se formuleaza comentariile, limbajul folosit sau modul de gindire al celor care comenteaza.
    Acestea fiind la polul opus fata de articolele scrise de dv.
    Rareori mai gasesti comentarii demne de a le acorda timp si atentie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil că trierea comentariilor ar trebui să fie mai strictă. Nu ar terebui lăsate comentariile care „poluează” subiectul. Un comentariu util mi se pare o completare a articolului, o păreree argumentată, chiar dacă împotrivă și obligatoriu un limbaj decent. Cine nu se poate controla nu are cum să contribuie util. Comentariile ar trebui să ne aducă aceeași satisfacție intelectuală ca și articolele zilnice pe care le citim cu plăcere.

      Ștergere
  4. Vorba aia - ala curat si pur sa arunce prima piatra! Numai idiotii asteapta dupa "patriotul perfect"!

    RăspundețiȘtergere
  5. Roman Incorect Politic26 august 2022 la 10:52

    ...disonanţa cognitivă... acesta este ''sindromul'' care se manifesta in societatea romaneasca... ani de-a rindul l-am criticat pe ''romanul meu''... incercind sa-i pun in fata o oglinda... am facu asta cu furie, cu obida, cu neliniste, cu incrincenare... pina acum doi ani, cind am hotarit sa incetez sa ma mai manifest asa... nu am avut parte de un ''click'', de o intimplare benefica, de o conjunctura favorabila... pur si simplu, intr-o zi, ''mi s-a taiat''... si am anuntat public hotarirea mea de a nu mai scrie nimic impotriva ''romanului meu''... am facut asta din cauze multiple... insa principala cauza a fost acel ''diagnostic'' pe care l-am identificat si pe care l-am numit mai sus... citesc, zilnic, de multi ani, pe citeva platforme, absolut tot ce se scrie si comentariile aferente... si stiu sigur ca NU EU am innebunit... si ceea ce DD spune mai sus, cu furie, eu am simtit pe propria piele acum mult timp... le fluturi tramvaiul rosu in fata si ei comenteaza ca miine e joi... le agiti in fata ineptia strigatoare la cer si te intreaba daca ti-ai luat franzela... le expui si devoalezi faptele de impilare si ei invoca Divinitatea... CU CINE sa dialoghezi? CU CINE sa coagulezi o miscare? si mai ales CUM? cind maneaua este mai ''tare decit Deep Purple ori CCR, decit Lese ori Vivaldi, decit Hardwell ori Armin, se mai poate discuta? cind Google a devenit mai ''tare'' decit cartea CITITA de tine, mai poti avea un dialog? cind spui ca prima forma de respect a natiei este LIMBA in care te exprimi in scris sau vorbit si, corectind greselile agramatilor si analfabetilor, te trezesti cu ''podul plin de carne'', mai este loc de ''dialog''? cind esti ''condus'' de un ''primul ministru'' gingavit si sincopat mai poti sa ai sperante de ''coagulare'' a ceva, a orice? ADEVARUL este simplu: ne simtim bine cu jugul, impilati, napastuiti, furati, injositi, jefuiti... si asta doar pentru a ne putea plinge ''ce rau ne este, ce rau imi este'', ''uite ce ne fac aia'' si asa mai departe... ne place, in masa, victimizarea, auto-victimizarea si adoram lamentarile si ''bocitul'', individual ori in grup... totul pe un fond obscurantist, numit de ''mase'' credinta, invocarea lui Dumnezeu si fatalismul celor doua mituri romanesti, cele care ne-au distrus dintotdeauna si care ne distrug si acum... Miorita si Mesterul Manole... ''vorbirea populara'' este plina de ''vorbe de duh'' care ne devoaleaza adevarata fire, adevaratele ''trasaturi''... ''capul plecat...'', ''ce-o da Domnul'' si toate celelalte ''ziceri'' care ne justifica lasitatea, comoditatea, neimplicarea, non-combat-ul, acceptarea ''dat-ului'', a sortii, a destinului... orice poate ocoli, evita, implicarea directa, efortul, munca, sacrificiul... toti se pling de cei care conduc dar toti UITA ca EI sint chiar NOI, sint reflexia noastra exacta, a tuturor, sint cei pe care-i ''meritam'', pe care i-am ales si ii platim generos din ''munculita'' noastra... din cauza asta nu se ''intimpla'' NIMIC... nu te poti revolta impotriva sinelui, impotriva ta... ca urmare a acestor cauze, singurul diagnostic corect este ''disonanţa cognitivă''... si din cauza asta am abandonat ideea de a mai ridica ''oglinda''... am parcurs TOATE etapele... revolta, furie, ura, dezamagire, abandon, lehamite, indiferenta si acceptare... acum sint aici, in ''etapa finala''... am acceptat si sint indiferent... am propria ''bula'', plina si la care ''lucrez'' zilnic, marind-o, imbunatatind-o, consolidind-o... ''après moi, le déluge'', ''je m'en fiche'' sint coordonatele in care ma misc, gindesc, actionez si ma manifest acum... ''lumea exterioara'' curge pe linga mine ca uleiul pe apa... imi traiesc ''lumea'' mea asa cum doresc si, daca asa trebuie, fara ''personaje'' inutile ori lobotomizate... pentru mine nu exista notiunea de speranta la nivelul general ci mi-am creat ''speranta'' proprie... restul? nu este problema mea... este loc pentru toata lumea pe Pamint, inclusiv pentru ''oile Domnului'', pentru idioti, pentru fatalisti si pentru ''romanii mei''... iar eu nu sint, in nici un caz, un Don Quijote...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate. E psyops all the way.

      Ștergere
    2. Intr-adevar, disonanţa cognitivă este una din bolile majoritatii populatiei de pe aceste meleaguri.
      Dar nu sunt de acord ca Miorita si Mesterul Manole ne-au distrus dintotdeauna si ne distrug si acum. Intelegerea lor gresita si trairea conform acestei intelgeri ne distrug (printre altele).

      Ștergere
    3. Amen! Și Awomen!

      Ștergere
  6. Trist este sa ai cu ce insa, sa nu ai cu cine. Ne-a daruit Dumnezeu o tara cu de toate, dar ne lipseste personalul, dragostea de tara,unirea. Ma rog sa ne deschida Dumnezeu inimile si mintile, altfel negre zile ne asteapta. Felicitari pentru articol.

    RăspundețiȘtergere
  7. https://www.stefamedia.com/experimentul-milgram-obedienta-autoritate/

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa e. Desi pare mai putin credibil ca mesajele date palamentarilor , sms - urile , demonstratiile si alte lucruri ... pe care le-ati facut ... sunt cele care au schimabat radical "directia" injectarii , s-a vazut doua lucruri :
    1. Excrocii de dincolo mizeaza , paradoxal , pe o "prosteala in masa" si nu pe argumente logice sau "stiintifice" pentru a le merge planul ca uns , ceea ce arata fisuri enorme in masina infernala de "executat prostimea " dupa bunul ei plac . De aceea TREBUIE SUSTINUTI , INCURAJATI , SI LUATI CA EXEMPLU , SI NU BLAMATI OAMENII MENTIONATI IN ARTICOL . Consecinta : Deocamdat se observa ca planul ... nu functioneaza mai deloc sau prost daca "cainii de paza " latra si-si apara "teritoriul" .
    2. Planul globalist initial la care au aderat cam toata planeta se fisureaza pe zi ce trece .... Nu inteleg clar ce se doreste . Insa este evident ca daca planul este intr-adevar fisurat , pe bune , pentru alte interese decat cele initiale, Europa in frunte cu Germania&CO va fi "vaca" care va fi mulsa pana-n maduva. Transata si impartita . Deci .... ceea ce scrie mai sus este absolut corect .
    Din pacate ... asta nu "se vede" si , mai rau , nu se doreste decat de o parte a populatie....
    PS: Ca sa se inteleaga ...am auzit destule "zicale" : - Fac cate vaxxinuri se doreste....numai sa fiu lasat(lasata) in pace ..."sa nu ma streseze " si...sa-mi continui(parerea mea) viata de sluga perfecta . Din pacate .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ești carbonul pe care vor ei să îl reducă. Aia se dorește. You're welcome.

      Ștergere
  9. Aveți perfectă dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  10. Un preot ortodox26 august 2022 la 13:25

    E firesc să ne iubim țara în măsura în care neamurile țin de voința lui Dumnezeu. Toate cele pe care vrem să le făptuim în direcția iubirii de țară, e bine să le facem dar numai după ce, în prealabil, mergem în cămara dinlăuntru a inimii noastre şi adunându-ne acolo toate gândurile înaintea lui Dumnezeu, să ne rugăm Lui în taină, cu toată ardoarea duhului şi cu credinţă vie. Așa au făcut înaintașii noștri și astfel au reușit să răzbească(unii chiar domnitori)

    Sf. Dimitrie al Rostovului

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte bun articol.

    Și eu cad în păcatul spiritului prea critic. Sau al excesului de suspiciune. Iar în vremea asta ne-a fost luată țara și ne-au împrăștiat în cele patru vînturi.

    Să facă o coaliție electorală. Cu cîteva obiective clare, simplu expuse. Mă risc pe mâna lor, dacă se concretizează.

    RăspundețiȘtergere
  12. https://r3media.ro/codrin-stefanescu-se-dezice-de-liviu-dragnea-am-sustinut-si-am-spalat-de-pacate-un-mic-monstru-se-gudura-cu-coldea-in-timp-ce-eu-olguta-vasilescu-serban-nicolae-liviu-pop-orlando-teodorovici-si/

    RăspundețiȘtergere
  13. Oameni onesti au incercat sa intre in jocul politic democratic in ultimii 30 de ani, dar ati vazut cu ce rezultate. Toate initiativele lor au fost subminate, sabotate si deraiate de SECURITATE, care, incepind din 1990, a devenit "forta politica conducatoare" in Romania. Degeaba ne uitam la presedinti, la ministri, la parlamentari, la judecatori, la jurnalisti, la partide. Majoritatea sint fie marionete, fie simple plante decorative in farsa democratiei.

    Apoi, SECURITATEA e subordonata cvasi-TOTAL unor entitati din exteriorul tarii.

    Pe plan intern: desi nu am date exacte, din informatii disparate puse cap la cap, se pare ca SECURITATEA are efective mai numeroase si mult mai puternic inarmate si finantate decit armata romana (exceptind aviatia si artileria). Daca mai observam si ca SECURITATEA poate spiona audio/video pe oricine si ca e o organizatie secreta (ai carei membri sint "oameni invizibili"), complet libera de orice control sau supraveghere, ceea ce ne da cind tragem linie si adunam e o organizatie terorista de crima organizata, o mafie foarte asemanatoare ca malignitate cu FBI-ul american.

    Cine nu a inteles in 30 de ani cum stau lucrurile, poate sa viseze in continuare cai verzi si democratici pe pereti, sa se organizeze in partide, sa semneze petitii, sa iasa in strada si, desigur, sa voteze disciplinat la toate alegerile. Tot mai apasat, pina iese cum trebuie.

    SECURITATEA nu poate fi dizlocata decit de o forta mai puternica decit ea. Daca veti citi despre actiunea militara condusa de Pinochet impotriva dictaturii bolsevice a lui Allende, veti vedea ca rolul principal in spargerea frontului - in doar citeva ore - l-au avut... aviatia si artileria!

    E adevarat ca Pinochet avea in spate acordul de principiu al unei mari puteri. Altfel nu se poate intr-o tara mica cu mese putine.

    Deocamdata, un ipotetic Pinochet roman nu ar gasi o mare putere care sa-i tina spatele. Dar, la nivel global, lucrurile se schimba tot mai rapid in anii din urma (ati vazut cit de repede si de spectaculos a basculat situatia din Afghanistan).

    Nu aduce anul ce aduce ceasul.

    Sa speram ca noua ne va aduce un domnitor traditional, crestin-ortodox, inconjurat de un sfat al boierilor. Iar cu democratia, cu votul universal si cu femeile in politica, in armata, in fabrici si uzine, cu sexo-marxismul, cu corectitudinea politica si cu celelalte "valori occidentale" sa se spele pe cap idiotii care le accepta. Pina se prabusesc complet sub asaltul imigrantilor si sint evacuati din istorie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ###Anonim26 august 2022, 19:08
      ,,Sa speram ca noua ne va aduce un domnitor traditional, crestin-ortodox, inconjurat de un sfat al boierilor''.

      Nu se va întâmpla asta niciodată fiindcă românii nu renunță la păcat;ei nu își întorc fața către Dumnezeu.
      Din contră, se va întâmpla ceva îngrozitor în câteva luni-ani.
      Din surse neoficiale dar credibile, am aflat că acel conflict din Ucraina va escalada în Primăvara anului viitor:atunci va veni urgia;va fi prăpăd.

      Ștergere
    2. Nu au cum sa renunte la pacate dintr-odata. Modelele proaste au contaminat inclusiv biserica. Si știu si religiosii asta, dar se prefac ca nu văd pentru ca
      " e atacata biserica". Eu zic ca biserica s-a autoatacat. Spaga la examenele de intrare la teologie, șpagă la obtinerea unei parohii, neimplicarea in problemele concrete din parohie in toate cazurile...etc
      Asa ca ai pretentii de la omul simplu sa fie nepacatos cand pestele se impute de la cap?
      Omul simplu e copilul ce are nevoie de modele de comportament, nu de vorbe. Si are nevoie sa fie implicat inclusiv in munca uriasa de redresare a tarii. Sub toate formele. Incepand cu munca pamantului si grija fata de copii si batrani, si terminând cu gunoaiele si animalele abandonate. Pana la Dumnezeu calea nu e atat de lunga. Intortocheate sunt caile incurcate de draci. Multa dogma, multe vorbe, fariseism cat cuprinde. Si degeaba dai cu tamaie peste realitate.

      Ștergere
    3. Zici ca esti un CD stricat cu sursele astea neoficiale si primavara viitoare.

      Ștergere
  14. Unul din marile caractere ale României, un om cu coloană vertebrală a luat atitudine;și nu este romîn!

    https://m.activenews.ro/opinii/PRIMUL-PROCES-CONTRA-VACCINULUI-SI-VACCINISTILOR-DIN-ROMANIA.-Av.-Gheorghe-Piperea-Am-dat-in-judecata-atat-centrul-de-vaccinare-si-medicii-care-au-recomandat-vaccinarea-cat-si-producatorul-vaccinului.-DAUNE-2.000.000-EURO-175749

    RăspundețiȘtergere
  15. Pericolul este atît de mare că dacă nu lăsăm deoparte micile orgolii și neînțelegeri și nu ne unim împotriva acestor slugoi criminali sîntem pierduți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mostenirea genetica include in ea unirea noastra in vremuri grele. Inca nu au venit, de aceea deocamdata pina la urgie fiecare este cu aia ma-si, dar o sa se intimple negresit.

      Ștergere
    2. Oamenii nu stiu in jurul a ce sa se unească. O istorie intreaga de trădări boieresti si de jaf au devenit un fel de program genetic de autoapărare. Ar fi suficient sa ne gândim la copii. Numai ca unii considera ca ai lor copii sunt mai importanti decat restul copiilor si-si vand sufletul motivand ca o fac pentru copiii lor. Uitand ca traim intr-un program cosmic al legii cauza efect. De ce? Pentru ca nu e iubire. E mimarea iubirii. Tot ce facem rau trece la urmasi. Iar smecherii cu copii prost crescuti invatati sa fie hoti habar nu au ce le fac urmasilor lor! Asa se explica si cresterea numarului de homosexuali. Oamenii incalca regulile si copiilor li se strapezesc dintii.

      Ștergere
  16. E o boala a acestui popor, sa se acuze reciproc pentru cele mai mici nereguli, sa se contrazica pentru cele mai insignifiante subiecte, in timp ce dusmanii efectiv ne distrug ca popor. Poate dezbinarea aceasta este amplificata si de o propaganda si programare sociala din scoala pana la maturitate de care multi nu-si dau seama.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e clar! Toti suntem programati.
      Unul dintre programele vechi pe care multi le considera ca fiind benefice este religia. Religia e bună pana in punctul in care oamenilor li se vand indulgente de Mantuire si patriarhii acelor religii incep sa se pună barieră intre oameni si Dumnezeu. Avand radacini vechi, in religia evreilor,,nici ortodoxia si nici alta secta crestina nu au ramas nevirusate, necontaminate de zeul razbunator si sangeros al evreilor.
      Mereu Dumnezeu Creatorul este inlocuit cu un idol. Ceausescu si Elena s-au vrut idoli la care poporul sa se inchine. Hitler s-a vrut un idol. Si Stalin. Si multi altii.
      E ceva mai mult de vorbit. Despre egregori si hocus pocusurile unor lideri de-a lungul istoriei de a manipula turmele. Numai Dumnezeu va reusi sa descurce toate ițele incurcate ale istoriei in care religia a devenit un idol intre oameni si Dumnezeu. E ca si cum soarele ar fi ascuns oamenilor, ținut sub obroc de catre rasele ce conduc oamenii.
      E sfarsit de ciclu cosmic...Hocus pocusurile nu vor mai avea mult timp putere.

      Ștergere
    2. Suntem incapabili să trecem peste orgolii pentru a ne atinge niște scopuri importante. Cred că e o problemă genetică. La fel cum unele rase de câini sunt mai agresive decat altele, și unele rase de oameni sunt mai proaste decât altele.

      Ștergere
    3. Aurelia,cu toate pacatele lorsi Nicolae,ultimul din stirpea Basarabilor,impreuna cu tot neamul lor,au fost primiti in Rai.Mai incetut cu ponegrirea lor,ca nu i_ai cunoscut.Io l_am cunoscut pe Nicu,feciorul dumnealor,un om bun.Mai bine sa spui de prapaditii din ziua de azi care o indatorat SINGURA TARA DIN LUME LIBERA SI FARA DATORII EXTERNE PE GENERATII INTREGI.HABAR NU AI TU CAT BINE O VRUT CEAUSESCU NATIEI ROMANE SI LUMII INTREGI.

      Ștergere
  17. Mai clar de atît nu se poate
    https://mihaiandreialdea.org/2020/05/01/manipularea-cuie-psd-si-fetele-comunismului/

    RăspundețiȘtergere
  18. Adevarul este ca ,cu cat suntem mai marunti, ca formatiuni politice, cu atat suntem mai slabi. Chiar nu suntem in stare sa intelegem si sa aplicam acest principiu simplu ,Unirea face puterea ? Acum pe bune, dragii mei suveranisti,caci spre voi se va indrepta si votul meu, dar e greu sa ma hotarasc, pentru ca sunteti multi si dezbinati. Daca tot sunteti o coalitie, coalizati orice forta suveranista se afla pe acest mirific plai!Altfel 0 sanse .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Câtă vreme globaliștii sunt la butoane, câștigă numai cine trebuie. Democrația a fost deturnată, iar a crede că democrația se poate salva din ghearele sataniștilor globaliști prin metode democratice este o naivitate.

      Ștergere
  19. Știu de unde ni se trage. Suntem pur și simplu un popor miop mental. Din păcate nu există ochelari pentru miopia mentală. Ne agățăm de fleacuri pentru că nu vedem dincolo de ele. Cei care nu sunt afectați de această boală pot să înnebunească în România. Eu am fost aproape de pragul nebuniei și am decis cu ultimele puteri sa plec din țară. Între timp mi se pare că boala mentală colectivă chiar s-a agravat. Este imposibil să dezbati orice subiect pe grupurile românești fara sa fii imediat înjurat, insultat, etc. Pentru însănătoșirea nației recomand administratorilor de grupuri toleranță zero pentru atacuri personale.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)