vineri, 12 august 2022

Upgrade-ul terestru


Vestul împinge în disperare arme de ultimă generaţie în Ucraina. Ruşii au două discursuri: unul public - în care se plâng despre „nenorocirile” care li se întâmplă şi de agresiunea NATO asupra ţării lor - şi unul privat în care-şi freacă mâinile de bucurie. Dar care-ar putea fi motivul bucuriei? 

Mă rog, bucurie e mult spus. E vorba de o şansă extraordinară pe care au primit-o pentru a-şi testa şi moderniza armele. De asemenea, au demarat un program intern de o forţă extraordinară care este menit a pune pe baze 100% interne absolut tot ceea ce înseamnă producţie în Rusia. 

În timp ce propaganda vestică aproape cânta prohodul uzinei Uralvagonzavod, aceasta a făcut două progrese teribile: pe de o parte de mai bine de două luni a reinternalizat toată producţia de componente, iar de partea cealaltă zona de R&D a fost mobilizată pentru analiza deficienţele de pe câmpul de luptă a principalelor vehicule aflate în componenţa armatei ruse. Rezultatul? Unul uimitor: uzina a început să livreze armatei ruseşti un nou lot de tancuri  T90M cu caracteristici revoluţionare. De altfel, întreaga producţie a uzinei se concentrează pentru onorarea unei comenzi gigant a Federaţiei Ruse. Urmează în septembrie să fie livrat un nou lot, asta în timp ce cadenţa de producţie se vrea crescută. 

O altă direcţie despre care am auzit este cea referitoare la reinventarea bătrânului T-62. Uralvagonzavod lucrează la o versiune nouă a celebrului tanc, care ar urma să intre în componenţa armatei Federaţiei Ruse cel mai devreme la începutul anului viitor. Este vorba despre un vehicul de război, extrem de versatil şi eficient în teren care va avea ca avantaj principal un cost redus de producţie şi un timp mic de execuţie. Practic, noul T-62 va fi produs pe scheletul actualului tanc, dar cu un upgrade esenţial în zona puterii de foc şi a armurii.

Partea interesantă este că războiul din Ucraina a sporit teribil şi pofta armatei Chinei de tancuri. Producţia de tancuri a Chinei se află într-un vârf, comenzile primite depăşind capacitatea de producţie. Întrebarea esenţială este cea referitoare la recentul apetit al celor două armate pentru tancuri. De ce ar investi atâtea resurse în vehicule de luptă, în condiţiile în care războiul contemporan se desfăşoară la distanţă? 

E o falsă întrebare. Ceea ce vedem în Ucraina ne arată că războiul redevine terestru. Degeaba bombardezi - aşa cum au făcut americanii în Irak şi Afganistan - dacă nu ai capacitatea de a câştiga lupta terestră. Iar tancul este un element esenţial al acestei lupte. 

E interesant că în timp ce Vestul vântură propagandă, Estul face lucruri concrete, întărindu-şi capacitatea terestră. Iar capacitatea despre care vă vorbesc, cu toate că nu pare, este o investiţie în viitor. Un viitor la care trebuie să ne gândim foarte bine întrucât va cunoaşte provocări majore şi teribile răsturnări de situaţie.

19 comentarii:

  1. Domnu' Dan Diaconescu, ai scris de curând un articol foarte bun, referitor la război:

    https://trenduri.blogspot.com/2022/01/cum-e-razboiul.html

    "În al Doilea Război Mondial, rușii aveau doi dușmani: cei din față - adică dușmanii oficiali - și cei din spate care aveau ordin să tragă în tine dacă miroseau că vrei să dezertezi."

    Și am 3 observații (ultima e despre alt subiect):

    *Articolele din ultima vreme sunt cam în antiteză cu cel menționat;

    *Spre desebire te tunurile nemțești, dumneata tragi și repede și mult, adică scrii multe articole foarte bine documentate și nu preiei de la alții;

    *N-am prea înțeles care e treaba aici:

    https://trenduri.blogspot.com/2022/05/fenomenul-sarlatanilor-spirituali.html

    ...adică:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Irrelevant_conclusion

    Din punctul meu de vedere, Sadhguru e un tip care postează filmulețe pe internet și cu care sunt de acord în majoritatea problemelor pe care le prezintă. Nu l-am văzut la televizor și doar de la dumneata am aflat că a fost în România. Nu l-am auzit făcând nici propagandă religioasă, nici încercând să atragă adepți și n-am înțeles în nici un fel comparația cu Osho. Sunt sigur însă că un ministru de FINANȚE din INDIA (citat la sfărșitul articolului) nu poate fi decât unul dintre cei mai cinstiți oameni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E același giveci ca si cu Biden.
      Osho a fost Ronald Reagan, Sadhguru e ca Biden.
      1. N-o să mai găsești azi oameni de calitate ca in trecut.
      2. Se aduc oameni de calitate mai proastă deoarece sunt obedienti.
      3. Prin promovarea filosofiei Sadhguru se aliniază partidul progresist globalist cu filosofia yoga de abstinenta, pentru a ne pregăti sa mâncăm gândaci, ne obișnuiește să nu mai respectam tradițiile orodoxe si creștine văzute de progresisti ca dușmanul nevăzut care le încurcă socotelile.
      4-suntem obișnuiți să ascultăm de Inteligenta Artificiala, stăpânul la care tot mai mulți se închină. Unii fără google maps nici drumul la budă nu găsesc. Dupăia se vor mira de ce ascultă de telefon ce zice mai mult decât de nevastă.

      Ștergere
    2. Spiritualii nu se prea pricep la castigat bani. Eu insami sunt acest gen. Sunt pasionata de ceea ce ne uneste la radacini cu cei din alte religii, am citit si Osho si multe alte carti, dar dacă ar trebui sa-mi fac o afacere ma simt ca un bebe aruncat intr-un labirint financiar. Ma pierd. De aceea am si invatat sa ma multumesc cu putin si sa renunt la multe când nu-mi permit.
      Sunt mai mult prin planurile inalte. Iar daca acest nou guru pe care inca nu l-am studiat e atat de minunat, de ce sunt indienii atat de saraci? Ma refer la cei considerati a fi din castele inferioare. Il prefer pe Gandhi. Si-a învățat poporul sa porneasca iar de la zero.
      De fapt, cam asta e si tendinta printre români. Ne intoarcem la pamant si la multe din mestesugurile vechi,uitate. Eu insami m-am jucat de-a vopsitul lânii cu plante diverse. E terapeutic si efectele sunt uimitoare, pentru ca mama natura ne da culori firesti si care nu ne agreseaza. Imbinate, nuantele sunt o fericire pentru suflet.
      Am mai amintit despre articolul lui Savatie Bastovoi despre camera copilului si falsa impresie a parintilor ca acestora le-ar placea culorile si sunetele țipatoare sau chițăitoare. De fapt,ii agreseaza si le produc traume in campurile aurice aflate in legatura cu mama natura si Creatorul.
      De citit pentru cei interesati cartea Antiparenting a ieromonahului Savatie Basovoi si acest articol:

      https://antiparenting.ro/savatie-bastovoi-despre-intoxicarea-si-violenta-cromatica-mamele-care-decoreaza-strident-camera-copilului-sint-iresponsabile/

      Ma scuzi DD, pentru ca deviez iar de la subiect, dar sa stii ca razboaiele si armele nu ne salveaza. La arme nu doar ca nu ma pricep, dar mi se par o imensa prostie si un genocid la nivel colectiv se face in timpurile moderne, mai ales.
      Toate razboaiele sunt provocate pentru ca aceasta Urgie de pe pamant, illuminati, sa-si testeze otravurile pe noi si ca sa ne imputineze cand devenim prea multi.
      Asta e diferenta dintre sistemul de caste, unde in varful ierarhiei sunt cei ce se cred nobili, si programul cristic adus de Iisus, unde fiecare om e important si iubit. Si e loc pentru toti pe pamant daca se prabusesc acele prostii piramidale masonice. Nimeni nu e nobil. Toți suntem piese de puzzle in Creatie. Cei ce se cred nobili sunt de fapt piesele ce se dau rotunde impiedicand restul.pieselor sa se imbine corect

      Ștergere
    3. Domnule Matei, e sarlatan pentru caiti spune ce vrei sa auzi. Cine isi doreste in ziua sa duca o viata religioasa ? Nimeni. Toata lumea isi doreste o viata traita pentru placere, o viata diabolica. Faptul ca ascunde adevarul despre scopul vietii, despre ce inseamna evolutia omului aici pe pamint.

      Ștergere
    4. Ca sa stiti mai multe despre Sadguru, ar fi bine sa cautati pe YouTube filmuletzul in care participand la "Forumul economic" a lui Klaus Schwab de la München, unde declara ca scopul sau este sa induca lumea in eroare ca astfel actiunea de globalizare eugenetica a populatiei sa mearga mai repede si mai eficient

      Ștergere
    5. https://inv.bp.projectsegfau.lt/watch?v=Bhhbakp-zxs

      1:20: "After all, you're my child, if you don't behave the way I want, I will kill you."

      5:58: "How much of this infant mortality is actually murder? Nobody knows."

      Comentariu de la y**t*b*:

      "Thank you for this message . I’m now 24 weeks and hate I got this far . I don’t want the baby in any type of way . I know I’ve gotten too far now I just pray I can love the baby when he gets here"

      Nu sunt de acord cu avorturile, dar nu văd pe aproape nimeni susținând singura soluție, respectiv să se ofere sprijin femeilor și copiilor; cred că nu trebuie să explic de ce legile nu rezolvă nimic.

      Ștergere
  2. Problema principala a Rusiei este sa asigure traiul zilnic al populatiei pentru a nu se rascula. Razboiul din Ucraina se va termina mai devreme sau mai tarziu, dupa care va urma un lung razboi rece, cu scopul de a falimenta Rusia. Iar tancurile nu tin de foame.

    China vrea tancuri? Atunci Rusiei ar trebui sa ii fie frica. Pentru Taiwan sau alte insule, China are nevoie de nave si avioane.

    RăspundețiȘtergere
  3. buna ziua
    asta cu reinternalizat toată producţia de componente e de rasul curcilor!!!Poti sa faci carcase de tancuri cate vrei dar fara componente electronice occidentale sunt doar fier prelucrat.Soft pot face multi dar nu hard.Hardul e greu de facut si numai putini au acces la el.Daca ne uitam la tancul lor tinut la naftalina T14 Armata care are multe componente occidentale la care acum numai au acces ne dam seama cat de bine stau rusii.Sa vii cu T62 care este depasit de multa vreme.......e ca si cum ai veni cu dacia 1300 careia ii pui un motor mai puternic si vrei sa te iei la intrecere cu masinile actuale.Faptul ca ucrainienii au atacat in Crimea baza aviatica ruseasca denota faptul ca rusii sunt cu fundul gol din multe puncte de vedere.Mi-e teama de un singur lucru.Sa nu atace podul care face legatura intre Crimeea si Rusia.Atunci ii vad pe rusi capabili sa foloseasca lovituri nucleare tactice si va fi de rau!!!In legatura cu China....au cumparat foarte mult fier vechi l-au topit si se poate sa-l foloseasca ptr carcase de tancuri dar si chinezii stau prost la electronica.Adica mai prost ca occidentali chiar daca au cumparat o serie de fabrici de echipamente din Europa!!!Aici ma refer doar la Rhode -Scwartz in Germania si la Sepura in Marea Britanie cu mult inainte de a incepe nebunia.Acum cateva zile am avut o experienta proasta cu niste echipamente din China.Se vede ca lipsa de circuite integrate ii afecteaza si pe ei.acest razboi seamana cu cel dintre sovietici si finlandezi.Istoria e ciclica nu e nici educativa nici estetica si nici explicativa.Sa vedem ce va urma in toata nebunia asta!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Noi ca români vom decenii vecinii Rusiei.
    Asta zice tot despre noi.
    Și fortele navale într-o zi se vor retrage.
    Americanii nici azi nu dau vize la români.
    De ce?
    Ce parteneriat de căcat este ăsta?
    Orice american vine si se plimba prin românia ca la el pe plantație, si nici un român nu are ce căuta in state.
    In schimb statul român te lasă liber sa pleci in Rusia.
    Deci noi suntem parteneri cu Rusia, vreti nu vreți.
    SUA ne zice pe față ca nu suntem partenerii lui. Ca suntem un popor de dobitoace, si africanii au mai repede viza ca românii.
    Dar sunteți liberi sa mergeți in Rusia. Asta ne zicr guvernul României si partenerul strategic american.
    Nu viza la români, mergeti la ruși.
    Ce înseamnă disonanța asta cognitivă americana?
    Americanii ori sunt psihopați ori noi suntem fraierii fraierilor.
    Le dam toată țara la americani dar noi tot la ruși putem merge liber, ca viza de america nu papăm deși le-am dat toată țara.
    E românul cretin de bubuie?
    Da.
    Da.
    Da.
    Vecin cu rușii, dăm țara la americani, ca deja pot infinge steagul si nime nu zice nimic daca ne anexează ca la 53 lea stat american, dar tot nu avem viza de SUA. Avem viza doar la ruși.
    E demență totală.
    Statul român e condus de ruși de la revoluție.
    Firmele mari din românia toate au acționariat rusesc.
    Toți politicienii sunt mânjiți cu influența rusă.
    De-aia nu primim viza.
    Inclusiv iohanis, inclusiv toti politicienii care se dau cu americanii au legături cu rușii.
    Iohanis a dat la adopție copii prin rețele rusești. A facut bani din meditații cu ajutorul rușilor.
    Vrei sa faci bani in România, sunt ruși binevoitori care te ajută sa oui afacerea pe picioare.
    Vrei credit de la China, cat sa umpli magazinuk cu marfa de la Doraly, te ajuta rusul.
    Deci zi-mi si mie ce stat e asta ca România, mi se zice ca ne conduce Ameruca, dar nu avem vize, si peste tot dai de ruși. Mai noi de ucrainieni.
    Fraților, suntem cei mai proști dintre cei mai proști. Măcar să realizăm acest trist adevăr.
    Așa să ne ajute Dumnezeu.



    RăspundețiȘtergere
  5. O întrebare am. După câte citesc și aflu se pare că vaccinurile ...sunt cam la fel. Deci trebuie redusa populația ...clar . Peste tot. Însă , războiul face parte din plan...? Sau nu se mai înțeleg între ei...și vor să ajungă să strice planul inițial ...respectiv cei care vor conduce nu sa fie America&Co....ci ceilalți ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Sadhguru matale are vizite si intalniri dese cu Schwab...ultima chiar la WEF Davos..venise la ordin precum si Dalai langa Dama..au fost si niste intalniri ale religiilor si "spiritualilor" ăștia, mascați in blană de buni samariteni!
    Spiritualu' lu' matale, Sadhguru, e un ticălos oportunist si manipulator precum Osho sau ala de la AUM sau MOON., rrecent implicată această organizatie in asasinarea lui Abe!
    Ceea ce spune gasesti in cartile de psihologie academice!

    RăspundețiȘtergere
  7. Dan Diaconescu e la altă televiziune

    RăspundețiȘtergere
  8. Durata de viata a unui tanc T 72 in anii 80 era de 40 minute .Adica in cazul unui conflict de la iesire din uzina si pana la intrarea intr un conflict T72 era garantat 40 minute .Suna aberant dar asta era politica militara a Urss .Compensau prin cantitate

    RăspundețiȘtergere
  9. Motivele lor is oleaca diferite. T62 e o reluare a conceptului T34, mobil, in cantitati mari si adaptat cat de cat vremurilor.

    Armata e prea scump, prea riscant sa il lupti in batalii de uzura cum sunt majoritatea. Pana la urma oricat de bun e, nu este invincibil la rachetele moderne iar un asalt cu mii de tancuri bunicele e mult mai greu de respins decat unul cu cateva zeci poate sute de tancuri performante.

    RăspundețiȘtergere
  10. T-62 in Ukraine. Is it Good Enough? https://www.youtube.com/watch?v=HX6AfuYWWlg

    RăspundețiȘtergere
  11. Ca de obicei,mai ales in vichend, nici unu-a dintre voi n are nimic de zis! Daca nu publici , pfui daca publici pfui phui .

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)