joi, 24 noiembrie 2022

Aşezarea pieselor

Cu toate că elementele pe care le vedem în teren ne conduc spre absurd, pare că realitatea e cu totul alta. Mi-am pus cap la cap toate sursele pe care le am pentru a înţelege cum asistăm la o reaşezare masivă a întregului sistem mondial. Ceea ce acum părea negru mâine va deveni alb şi invers. O să fac azi o scurtă recapitulare a situaţiei actuale pentru a vedea cum sunt aşezate piesele.

Deşi aparent situaţia din Ucraina s-a calmat, lucrurile sunt la fel de încrâncenate acolo. Într-adevăr, ruşii au pierdut o groază de zone, Hersonul fiind, de departe, cea mai importantă pierdere. Însă asta nu înseamnă că Ucraina stă bine. Din contră! Toate cuceririle au venit la pachet cu masacre imense, cu oameni trimişi iraţional la sacrificiu, cu orori de neimaginat. Asta, în timp ce infrastructura energetică mare a Ucrainei este distrusă. Practic, aproximativ 50% din infrastructura energetică - adică toţi marii producători importanţi - au fost bombardaţi, fără nicio şansă de repunere în funcţiune prea curând. 

Occidentul a replicat cu trimiterea în Ucraina a unor sisteme antiaeriene de ultimă generaţie. Capacităţile acestor sisteme sunt amplificate de monitorizarea prin satelit în timp real oferită de SUA. Cu toate acestea, rezultatele sunt dezamăgitoare. O rachetă AMRAAM a sistemului NASAMS livrat de Norvegia a scăpat de sub control lovind un complex rezidenţial din Kiev. Asta, corelată cu realitatea că sistemele trimise efectiv nu reuşesc să prindă mai mult de 3% dintre rachetele ruseşti, le califică, alături de tunurile autopropulsate nemţeşti, la capitolul eşecuri militare majore. Ceea ce mai ştiu din zonele discrete este că Polonia a vrut să doneze sistemul Patriot, doar că americanii au refuzat categoric motivând că asta i-ar implica direct în război, ceea ce e penibil, în condiţiile în care Washingtonul donează armatei Ucrainei sisteme ofensive. De fapt, ca şi în cazul tancurilor Abrams, motivul pentru care americanii blochează Patriot ţine de teama de a nu se face de râs. Falsa eficienţă a Patriot e deja secretul lui Polichinelle în domeniul militar. Însă, industria SUA încă forţează fraieri precum România să se îndoape din armele lor expirate, trăgând de orice profit chiar şi pe ultima sută de metri.

Ceea ce voi mai remarca în ceea ce priveşte Ucraina este că ruşii repornesc ofensiva în Donbas. Informaţiile din teren vorbesc despre o capturare de către ruşi a oraşului Marinka, o zonă strategică, ultra fortificată şi unde se duc lupte din 2014. Capturarea este confirmată şi de sursele ucrainene, astfel încât informaţia este, cu siguranţă, reală. Prin mişcările pe care le văd, pare că ruşii au rennţat la strategia tradiţională „deep penetration” cu care şi-au început ofensiva. Ce-i drept, numărul de soldaţi şi violenţa forţelor care luptă sub steag ucrainean nu le mai permit utilizarea strategiei tradiţionale.

O amplificare a conflictului vedem şi în Kosovo unde armata sârbă e cât pe ce să treacă la atac. Acolo se află o bază militară americană. Cu toate acestea, sârbii par hotărâţi ca niciodată să lupte până la cap. Ceea ce remarcăm este „activarea” forţelor navale americane în Mediterana. Pentru prima dată în ultimul deceniu, NATO mută în Mediterana cinci portavioane cu peste 300 de luptători susţinuţi de avioane şi elicoptere. SUA a venit cu portavioanele George HW Bush şi Gerald Ford, Anglia cu Queen Elisabeth, Franţa cu Charles De Gaulle şi Italia cu ITS Cavour. E o cheltuială enormă pentru o simplă acţiune de intimidare. În plus, mişcarea a atras atenţia ruşilor care au cel puţin două submarine în Mediterana. De asemenea, la baza Khmeimin au pregătite exclusiv pentru contracararea provocării NATO mai multe avioane MIG-31 dotate cu Kh-47M2 Kinzahl şi bombardiere supersonice Tu-22. Toate sunt puse în alertă. 

Şi, pentru că am depăşit Mediterana, este interesant atacul turcilor asupra zonelor kurde din Irak şi Siria după atentatul terorist de la Istanbul. Probabil vă reaminiţi că Ministrul de Interne al Turciei a refuzat condoleanţele americane, arătând practic cu degetul spre adevăraţii vinovaţi. Care-i problema de fapt? 

Kurzii sunt un popor eminamente amărât, trădat din toate părţile. Cu toate că ocupă o suprafaţă imensă, cuprinzând zone largi din Iran, Irak, Siria şi Turcia, kurzii nu au o ţară a lor, fiind oprimaţi de toate ţările în care au fost integraţi fără voia lor. În Irak Saddam a dat cu bombe chimice pe ei, iar în Turcia agresiunea statului împotriva lor este istorică şi comparabilă cu cea asupra armenilor pe care, de altfel, în mare i-au cam lichidat. 

Din cauza situaţiei în care se află, kurzii au fost păcăliţi de americani că-şi vor face propriul lor stat în Siria şi Irak(cu posibilitatea anexării zonei din Turcia) dacă se va tranşa debarcarea lui al Assad. Evident că sunt simple promisiuni făcute de unii care au nevoie strict de carne de tun şi de agitarea spiritelor pentru a-şi atinge ţintele strategice. Dar, din păcate, kurzii au picat în capcană şi acum execută ceea ce le spun americanii. O strategie care se va dovedi, din nou, absolut înşelătoare pentru ei. 

De exemplu, acum avem în desfăşurare operaţiunea „1989 românesc” în Iran. Prin intermediul minorităţii kurde, americanii au desfăşurat o operaţiune amplă de agitare a societăţii iraniene. Ca idee, kurzii sunt cea mai mare minuritate etnică din Iran, numărând peste 10 milioane de oameni dintre cei 83 milioane de iranieni. În plus, pentru ca lucrurile să arate prost, mai sunt şi suniţi. 

Scenariul pus la cale în Iran este absolut similar celui din România, unde un etnic maghiar a fost folosit pentru detonarea lui Ceauşescu. De data aceasta, americanii au falsificat naraţiunea morţii Mashei pentru a agita întreaga societate iraniană, pe model Tokes. Spre deosebire însă de ceea ce s-a întâmplat la noi, americanii au înarmat kurzii, rezultând adevărate războaie urbane în oraşele kurde(de ex. Marivan, Bukan, Saghez, Diwandarleh, etc.), dar şi atentate în alte oraşe iraniene. Mai mult, investiţia americană în declanşarea unei revoluţii acolo este enormă deoarece efectiv s-au detonat public multe din cozile lor de topor de acolo. De exemplu acriţa Hengameh Ghaziani a postat un videoclip provocator în sprijinul mişcării de protest, motiv pentru care a fost arestată. Yaha Golmohammadi, antrenor al echipei de fotbal Persepolis, a început să facă valuri cu declaraţii belicose la adresa autorităţilor şi în sprijin i-au venit instantaneu foştii parlamentari reformişti Mahmoud Sadegi şi Parvaneh Salasouri. Acestora li s-a alăturat Hossein Souri, directorul Federaţiei Iraniene de Box, care a declarat că nu se va întoarce în ţară(acum e în Spania). La fel, fundaşul naţionalei, Ehsan Haishafi a spus într-o conferinţă de presă în Qatar că „naţionala Iranului doreşte să fie vocea poporului”.  Este o defilare a acoperiţilor cărora nu le mai pasă de nimic. Probabil li s-a promis o „schimbare iminentă de regim”, ceea ce pe moment e greu de crezut. Mai ales în condiţiile în care regimul de la Teheran a primit de la ruşi „reţeta decolorării revoluţiei”. Şi, pe lângă asta, ca o bomboană pe colivă, au mai anunţat şi că deţin tehnologia hipersonică. O coincidenţă ciudată, nu-i aşa?

În partea cealaltă, spre Taiwan, treburile au intrat într-o pauză tehnică după discuţia Biden-Xi. Ciudat e că, în continuare, chinezii continuă politica falimentară „COVID ZERO”. Întrebarea care se pune este: „Pentru cine oare e falimentară politica aceasta?”. Teoretic, în mijlocul conflagraţiei sunt întreprinderile chineze care nu mai produc şi nu mai încasează. Dar, ceea ce nu se vede este că, prin incapacitatea de a-şi respecta contractele, întreprinderile chineze provoacă adevărate dărâmări ale lanţurilor logistice mondiale. Asta se întâmplă în paralel cu extinderea politicii de independenţă tehnologică şi mărirea partenerilor de tranzacţii monetare bilaterale. În plus China şi-a accelerat importurile de materii prime ceea ce semnalizează că se pregăteşte pentru vremuri grele. Dacă vreţi, ceea ce vedeţi acum în China este echivalentul „defecţiunilor inexplicabile” ale echipamentelor ruseşti din industria gazelor din anul 2021. La fel cum ruşii s-au asigurat că Europa rămâne treptat fără gaz, la fel chinezii provoacă dezastre logistice pentru momentul cheie în care vor aprea sancţiunile împotriva lor. 

Nu în ultimul rând, constatăm inflamarea Coreei de Nord. Recent, Rusia a reluat comunicaţia feroviară şi schimburile comerciale cu Coreea de Nord, ignorând sancţiunile internaţionale. La fel cum, de altfel, a făcut cu Iranul. Fără doar şi poate, inflamarea Coreei de Nord are legătură atât cu Rusia cât şi cu China şi n-ar fi de mirare să vedem cum această ţară va fi prima care va ataca. 

Cam aşa arată, în mare, piesele pe tabla de şah mondială. Ce se vede de la o poştă este că acum se delimitează frontierele. Ucraina este doar începutul. O serie mare de conflicte regionale vor stabili viitoarele graniţe. E doar o chestiune de timp. Timp în care unii vor sucomba, iar alţii se vor ridica. V-am spus doar strategia: cine se sufocă primul pierde tot. Iar dacă nu se sufocă nimeni, va fi dur de tot.

17 comentarii:

  1. Nu stiu ce fel de tabla de sah vedeti dvs, dar eu "vad" mult foc, fum, zgomot, miros de hoit si mult moloz.
    Iar, cel putin in Ucraina, vad un proiect de a reconstrui totul, nepastrand nimic din trecut, nici macar populatia. Va fi ceva complet nou, fara istorie, un fel de laborator social pentru studiul transumanismului, sau, de ce nu, si postumanismului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa vezi moartea ...sa o intelegi, sa intelegi atacul Diavolului ... Un ,mare ziarist catolic Maurizzio Blondet ( https://www.maurizioblondet.it/ ) a spus asa: "Nu ii doresc lui Vladimir sa castige, ii doresc sa nu piarda ...daca pierde ...pierdem toti, vom avea semnul pe mana sau frunte ultrarapid ... Rusia nu se va opri asta e ghinionul "lor"and more WEST ,,,au cheltuit bani, munitie, arme ...si nimic ...maiu rau, acum Ucraina intra in sec XVII !!! La Bucuresti Stoltenberg a spus textual fiind intrebat daca nu intra Ucraineskkt in NATO ... ca sant etape etc dar ...daca un stat are statalitate poate intra in NATO dar daca statulnu mai exista ....dar NATO ajuta Ucraineskkt sa ramana stat ...Mai mult a vorbit de unirea Romaniei cu Moldova care cica SUA o recunosc din anii '90 bine ca aflam si noi acum. Rusia ne-a oferit Moldova, Bucovina si Herta Poloniei lvov si Lvov oblast si...aici e buba mare Transcarpatia Hungariei e bien nu ...Ujgorod la Slovacia, Romania sa aiba granita comuna cu Ceho-Slovacia si Polonia !! Dar inteleg ca cele 2 mari puteri garante mondiale au pus piesel pe noua tabla ... Ucraineskkt va ramane mai mica ...Odessa si granita cu Romania Rusia ????????????????????? A da sa nu uit ...UE pune ea pret fix pe petrol si gaz rusesc .............................................. UE se duce in cap, Romania risca sa fie ocupata cu tot felul de ...europeni ce au pensii superioare lefurilor romanilor ...romanii mor de foame. Numai Dumnezeu ne poate salva, Nihil sine Deo da. Oricat de chinuitor va fi, intunecatii vor pierde dur. . https://www.youtube.com/watch?v=Q2BYS87_4ZQ&t=4s

      Ștergere
  2. Cred că dacă ni s-ar fi explicat istoria in acest mod la școală as fi ajuns sa o iubesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Redau mai jos două citate biblice care nu sunt din Apocalipsă, dar care fac referire la sfârșitul lumii. Primul îi aparține Mântuitorului Hristos, cel de-al doilea Apostolului Pavel. Voi încerca apoi să prefațez faptul că este o prostie să ne iluzionăm că va mai exista un viitor în care lucrurile să se îndrepte, ci, dimpotrivă, sensul istoriei este cel care va duce la sfârșitul lumii (A Doua Venire a lui Hristos = Parusia), precedată de mica domnie a lui Antihrist prin sistemul „peceții” sale (combinație pașaport digital, modenă digitală, sistem de control AI). Dar mai întâi citatele:

    „Şi veţi auzi de războaie şi de zvonuri de războaie; luaţi seama să nu vă speriaţi, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârşitul. Căci se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie şi va fi foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri. Dar toate acestea sunt începutul durerilor. […] Şi se va propovădui această Evanghelie a împărăţiei în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; şi atunci va veni sfârşitul. […] Iar îndată după strâmtorarea acelor zile, soarele se va întuneca şi luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor se vor zgudui. Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului [Crucea] şi vor plânge toate neamurile pământului şi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere şi cu slavă multă. […] Căci precum în zilele acelea dinainte de potop, oamenii mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie, Şi n-au ştiut până ce a venit potopul şi i-a luat pe toţi, la fel va fi şi venirea Fiului Omului” (Matei 24, 6-8, 14, 29-30, 38-39).

    „Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării” (2 Tesaloniceni 2, 3).

    Revin cu partea a doua.
    Angelica B.

    RăspundețiȘtergere
  4. Partea a doua.
    Războaie și zvonuri de războaie, foamete, cutremure, boli, așadar începutul durerilor. Cam asta este „tabla de șah” unde ne situăm noi astăzi. Putem gândi acest „astăzi” ca zi a lunii noiembrie 2022, dar și ca timp cumulat al, să zicem, ultimului secol, începând cu primul război mondial. Din citatele de mai sus, pe care le-am extras încercând să fac o mică sinteză, remarc două premise care mi se par esențiale:
    1. „Şi se va propovădui această Evanghelie a împărăţiei în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; şi atunci va veni sfârşitul”. Mai există oare vreun neam de pe pământ care să nu fi auzit de Evanghelia lui Hristos? Nu discutăm faptul că, deși au primit informal date despre această credință, unele popoare nu au acceptat-o, cum ar fi poporul chinez. Dar comunități creștine au existat în China și mai există și astăzi, deși sunt prigonite. O mare comunitate ortodoxă exista în Japonia încă din secolul 19, odată cu convertirea samuraiului Takuma Suwabe, primul preot ortodox japonez.
    2. „ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă”. Oare oamenii mai cred astăzi cu adevărat? Nu cumva este o generalizare a lipsei de credință, ori a unei credințe formale (redusă la o conformitate ritualică), ori a unei credințe pur declarative pentru diavol? Mie așa mi se pare.

    Din cele două premise de mai sus rezultă că sfârșitul este aproape, nu are cum să mai țină mult Dumnezeu lumea asta zăpăucă. Sunt două semne clare. Al treilea este cel care ne arată că se împlinesc condițiile sistemului pe care-l pregătește Antihristul (combinație pașaport digital, modenă digitală, sistem de control AI), astfel încât „nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase” (Apocalipsa 13, 17-18). În Biblia de la 1688, care este cea mai veche traducere a noastră, după Septuaginta (Septuaginta era versiunea biblică din care cita Însuși Hristos), expresia este „numărul omului” (în loc de „număr de om”), ceea ce nu înseamnă un număr oarecare de om, ci, mai precis, cel care dă identitatea omului, iar acesta este astăzi CNP-ul. Cum se poate transpune CNP-ul sub forma cifrei 666? Simplu, printr-un cod QR. În mod clar, „pecetea” lui Antihrist va fi pașaportul digital, plasat pe corpul uman printr-un vaccin de tip plasture, care va comunica (împreună cu celelalte elemente introduse deja în corpul uman prin vaxurile Covid, ori altfel) cu serverul AI al „fiarei” antihristice. Cu alte cuvinte, va fi un sistem de control total. Observ că, în ciuda războiului (probabil va fi și război mondial, ori războaie peste tot pământul), a crizei alimentare sau celei pseudo-energetice, agenda digitalizării antihristice merge înainte. Asta se dorește de fapt și, în viziunea mea, „tabla de șah” converge spre o finalitate iminentă: totul (război mondial, venirea lui Antihrist, domnia de trei ani și jumătate a lui Antihrist, A Doua Venire a lui Hristos), absolut totul se va tranșa până cel târziu în anul 2030.
    Angelica B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Slava Domnului Angelica ca suntem inca departe de cele trei repere prezentate de tine pentru care personal iti multumesc.
      Iti voi da un exemplu: Spre deosebire de noi, scribii trecutului se abtineau sa foloseasca termeni clari precum foametea si ciuma drept o metafora, asa cum avem tendinta sa o facem noi, departe de sensul strict al acestui(or) termen(i) infricosatori.
      Ciuma, de ex. ERA ciuma(!), ceea ce inca o data Slava Domnului cu Mila Sa nu se incadreaza nici pe departe in cazul nostru( vezi relatarile istorice absolut infricosatoare din Europa medievala bubonica).
      La fel, de foame nu poate fi vorba in conditiile in care, de exemplu clientii Carfour-ului(care geme de produse tot mai variate) si pe care des ii urmaresc in momentul cind platesc la casa, marea majoritate privesc cu indiferenta catre sumele de 400-500 RON care le au de regula de platit.
      Referitor la 3., digitalizarea identitatii cu ramificarile amintite de tine, se incearca ceva insa din nou, suntm inca extrem de multi (si in crestere catre 9 miliarde) ca sa le cream probleme absolut astronomice. Dupa cum vezi multe dintre "obligatiile" cu care ne-au incomodat au fost anulate. O sa vedem in continuare.
      Amza

      Ștergere
    2. Domnule Amza,
      Ce vă face să credeți că „încă suntem departe de cele trei repere”? Această arcană mentală (recte „amânarea”) este o capcană a diavolului. Războiul mondial va rezolva toate acele impedimente la care vă referiți. Foametea va fi foamete în mod real, ciuma va fi ciumă în mod real (așa cum a fost tifosul în 1945), iar cele 8 miliarde se vor reduce simțitor (că și statistica miliardelor astea s-ar putea să fie măsluită; eu nu înțeleg cum crește populația lumii dacă în fiecare țară mortalitatea este mai mare decât natalitatea). Iar Carrefour-ul nici nu va mai exista. Nu observați că pământul nu-și mai dă rodul său? De la atât chemtrails, totul e supus „manei” plantelor. Ceea ce cumpărați dvs. din supermarket este produs în seră, iar în majoritatea serelor plantele se cultivă pe polistiren sau vată, nu pe pământul de unde planta își extrage de regulă mineralele. De aia legumele nu au gust. Dincolo de chimicalele la care sunt abonate. În plus, dacă grânarul lumii (Rusia) este izolat, iar în grânarul Europei (Ucraina) nu se va mai face nimic la anul, nu este deja o rotiță în mecanismul foametei? „Şi m-am uitat şi iată un cal galben-vânăt şi numele celui ce şedea pe el era: Moartea; şi iadul se ţinea după el; şi li s-a dat lor putere peste a patra parte a pământului, ca să ucidă cu sabie şi cu foamete, şi cu moarte şi cu fiarele de pe pământ” (Apocalipsa 6, 8). Ultima expresie, „fiarele de pe pământ” se referă la oamenii sălbăticiți care vor omorî pentru a mânca carne de om – așa cum s-a mai întâmplat în istorie: „Mai fericiţi au fost cei care au căzut de sabie, decât cei morţi de foame, care se prăpădesc încet, doborâţi de lipsa roadelor de pe câmp. Femeile, deşi miloase, au fiert cu mâinile lor copiii şi i-au mâncat în vremea căderii fiicei poporului meu” (Plângerile lui Ieremia 4, 9-10). Poate nu întâmplător, Însuși Hristos ne avertiza: „vai celor care vor avea în pântece şi celor care vor alăpta în acele zile” (Luca 21, 23). Îmi amintesc de acum câțiva ani când în cele câteva restaurante „canibale” din SUA și Japonia reclamele sunau de genul: „avem (spre consum) care de om foarte tânăr”, ori „carne de om fragedă”. Știu că sună horror, dar lucrurile astea deja se întâmplă.
      Acesta este sensul istoriei următoare. Altfel, eu nu văd cum poporul acesta (dar și celelalte popoare) s-ar putea pune în genunchi, „în sac și în cenușă”, pocăindu-se în fața lui Dumnezeu, așa cum s-a întâmplat cu cei din Ninive. Nicidecum, lumea acum se uita la Campionatul mondial de fotbal, ori oamenii sunt preocupați de stil, ori pierd timpul pe androidele lor, ori, chiar dacă merg la biserică, gândurile lor zboară la filmele de pe Netflix. În maniera aceasta, lumea nu are cum să mai continue. Că mai sunt și excepții, ok, dar ele întăresc regula.
      Angelica B.

      Ștergere
  5. Fara falsa modestie eu am zis de cateva luni ca totul seamana cu un joc de sah...

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca chinezii se folosesc de Covid, doar pentru a nu da populatiei alte explicatii, si a risca astfel generarea de idei si de comportamente in sanul ei.

    Niciun alt pretext pentru "tinerea in frau" a maselor cu cel mai facil succes, nu este mai puternic decat invocarea unei pandemii, deoarece:

    in marea ei majoritate lumea chineza, chiar daca nu crede in pandemie, totusi se teme de ea cel mai cumplit, si nu mai reactioneaza in niciun fel impotriva intensificarii restrictiilor de ordin sanitar. Ci, asteapta cuminte anuntul oficial al victoriei "medicinii" - de fapt a partidului comunist in frunte cu secretarul sau general, cel mai iubit fiu - asupra virusului!

    E clar deci faptul ca: chinejii nu e oameni, ci e doar niste soareci de laborator!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat priveste Ucraina, dorind ca sa evite orice razboi purtat pe teritoriul sau, spre a-si proteja astfel populatia, Rusia nu va lovi niciodata prima in mod direct in NATO si UE!

    Deoarece, nici NATO si nici UE nu doresc extinderea conflictului militar pe propriile lor teritorii, cu acelasi scop de a-si proteja populatiile proprii,
    asta inseamna, ca nici ele nu vor ataca primele in mod direct Rusia, deci va insemna coroborat si faptul ca:

    Ucraina (si implicit Moldova) va ajunge fix la fel ca Siria, Irak, Afganistan, etc. si anume:

    un teritoriu imposibil de reconstruit vreodata de cineva, fix dupa modelul Cernobal!

    RăspundețiȘtergere
  8. In primul rand sanatate!
    Ceea ce vreau sa comentez pe scurt, este ca China se pare ca aplica jocul dupa formula ,, daca cineva te minte, prefa-te ca-l crezi,, un joc foarte complicat. Nu vad o afectare a economiei americane indiferent ce se intampla, pana la intrarea acesteia in razboi, in mod direct cu China. Airan este cuvantul la moda.

    RăspundețiȘtergere
  9. Jocurile de culise se vor face până in primăvară.
    Americanul momentan a băgat mână adâncă in buzunare la european. Arabul e ba cu rușii, ba cu americanii, da' se vrea independent ca Elveția. Chinezul a planificat deja planul cincinal de oprire a exporturilor. De ce? Ha-ha bună dimineața. Păi, să ne imaginăm ca după 5 ani ajungem in situația ca nici un produs să nu mai plece din China. Atunci China va face inventarul real, cine cât poate, cine ce este. Ăla va fi un moment al Chinei. Care aduce incertitudini. Dar de ce face asta? E Tehnica Oceanului, "pune-te cât mai jos ca toate apele și mările să curgă spre tine." Persanii nu sunt proști. O să se scoată.
    Deci asta sunt cunoscute. În culise ne vom uita încă 2 ani la figurile rocambolesti ca Macron, Ursula, Schwab, Fauci, apoi telenovela planetară ce face Biden cu Hunter, ce face SUA, ce face Polonia, ce face Marea Britanie și James Bond cu aristocrații.
    Până una alta audiența războiului din Ucraina a scăzut drastic cu Cupa Mondială.
    Cei 1,2 milioane de oameni din lume, majoritatea americanii au fost supărați pe FTX și dacă citești twitter.com toți dau vina pe Ucraina. Narativ de combătut așa ceva... Este lipsă. Deci, audiența pe Ucraina a scăzut.
    In Europa iarna acesta va fi iarna trezirii energetice. După iarna asta vor devenii toți ingineri termotehnici, energetici, fochisti etc... Cam ca după pandemie când toți suntem medici proprii. Cum scrie ij Biblie la Isaia ca va veni o vreme când fiecare va fi propriul lui preot. Adică da, fiecare propriul lui samurai care le știe pe toate. Deci iarna asta se vând bine dispozitivele și cărțile care promit eficiență energetică. Inclusiv casele pasive care au consum aproape zero. Dar eu nu agreez 1 m de polistiren ca pasivele moderne. Adica e o pasivă a săracului. Da, 1 m de polistiren păstrează toată caldura in casă dar nu știu cred ca e iglu chimic. In timp calitatea aerului respirat se resimte ca oboseală. Bagi sisteme de ventilație și se rezolvă. Dar tot e sentimentul ăla de rezonanță între polistiren și materiale naturale ca lut si paie. Cel puțin pe mine ma deranjează rezonantele progresiste.











    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De cand e Elvetia independenta ( cred ca doreai sa scrii neutra ) ??? Elvetia e de partea americanilor / Occidentului de f multa vreme . Partea cu neutralitatea Elvetiei e pentru fraieri.

      Ștergere
  10. Numai infanterist să nu fii în ziua de azi. Tranșeele, care - pe vremuri - reprezentau o buna protecție pentru infanteristi, azi nu îi mai apără de nimic.

    "În ultimele săptămâni, atacurile ucrainene pe linia frontului au fost remarcabil de ineficiente. Nu mai există nicio coordonare a formațiunilor mai mari. Unitățile care atacă acum sunt în mare parte doar de mărimea unei companii sau chiar mai mici. Ieri a fost publicat un videoclip de 12 minute care prezintă imagini filmate cu drona dintr-un astfel de atac:"

    https://twitter.com/narrative_hole/status/1595195664455065601

    Mai multe amanunte:
    https://www.moonofalabama.org/2022/11/ukraine-lights-out-no-water-and-soon-no-heat-.html

    RăspundețiȘtergere
  11. Toti oamenii maturi in gandire nu exclud idea unui razboi .Se simte in aer .Marea noastra problema este scaparea ,supravietuirea .Ce facem noi si familiile noastre ? Luati va gandul de la ajutorul statului .Nimeni nu ne va salva .Pregatiti va ,incercati sa scapati de banci,incepeti sa faceti mici stocuri de alimente neperisabile.Cautati un refugiu in afara marilor orase pt ca va fi foarte greu.Daca rusii s au purtat cu manusi cu fratii lor ucrainieni cu noi nu vor avea scrupule.Degeaba atunci ve ti cauta ajutorul .Nimeni nu va va auzi .Fiti lucizi si faceti ce faceau inaintasii nostrii,erau pregatiti in fata necazurilor ,aveau instinct de conservare .Lucru care a cam disparut de la noi in aceste zile de huzur occidental

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cum iti aperi tarlaua de haimanalele care nu vor sa stocheze nimic ci doar sa ia ce " li se cuvine" de la cei gospodari?
      In prima faza tot in oras o sa fie mai bine, se vede si din ce se petrece in tara marginii."

      Ștergere
  12. https://www.bursa.ro/cat-de-pregatita-este-alianta-nato-pentru-o-confruntare-cu-rusia-86173849

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)