marți, 15 noiembrie 2022

Ce s-a discutat la Istanbul?


Absolut toate canalele au dezinformat publicul „explicând” cum „întâlnirea ultrasecretă” din Turcia ar fi una în care s-ar fi trasat liniile directoare pentru semnarea unui tratat de pace. OK, dacă ar fi aşa, de ce s-ar fi întâlnit şefii spionajului din cele două ţări? Mai mult, dacă întâlnirea era atât de ultrasecretă, cum de-au aflat de ea până şi pigmeii gen Borcan? Apoi vin dezvoltările la fel de aberante: „ruşii ar fi cerut întrevederea deoarece sunt epuizaţi” sau, dinspre partea cealaltă, „SUA presează Kievul să înceapă negocierile”.

În primul rând, nicio negociere de pace nu e făcută de şefii serviciilor secrete. Dacă era vorba de ceva mai concret, ar fi făcut-o diplomaţii, după schema uzuală: întâlniri la nivel jos, apoi din ce în ce mai înalte. Şi-atunci?

Chestiunea e mai banală decât pare. De ceva vreme se auzise că ruşii vor să atace radical Ucraina, lăsând-o în fundul gol. De-aici isteria Occidentului în ceea ce priveşte ipotetica utilizare de către Rusia a unei arme nucleare acolo. Urmată apoi de inflamarea oamenilor politici de mâna a doua din Rusia - citaţi isteric de media occidentală - în ceea ce priveşte „dreptul” Rusiei de a utiliza arma nucleară. De fapt n-a fost vorba niciodată de utilizarea unei arme nucleare. Ceea ce-au aflat amercinaii a fost că Rusia intenţionează să genereze un atac electromagnetic la scară în Ucraina. Cele mai puternice arme electromagnetice sunt cele nucleare(se produce o detonare în atmosferă rezultând un impuls electromagnetic extrem de puternic). Culmea, ele nu produc victime(imediat), ci distrug infrastructura electrică a zonei asupra căreia sunt aruncate. Ideea e că o asemenea armă este una murdară deoarece în urma ei se produc aceleaşi radiaţii nucleare despre care ştim, iar utilizarea acestui tip de armament este o încălcare a „liniei roşii”. De aceea s-au inflamat americanii pe vremea când s-a acuzat iminentul „atac nuclear rusesc”. 

Treburile s-au schimbat acum. Ruşii au terminat programul şi sunt gata să desfăşoare atacul electromagnetic. Însă, spre surprinderea americanilor, atacul e programat să fie unul non-nuclear. OK, se cunosc diverse tipuri de arme cu impuls electromagnetic, unele pot fi construite chiar în casă pentru a lupta împotriva vecinilor manelişti. Însă, atât „armele civile” cât şi cele ale armatei au o problemă: necesită o cantitate imensă de energie pentru a acţiona pe spaţii largi. Astfel încât, pentru armată, singura armă eficientă de acest tip este tot cea nucleară. Şi-atunci? 

Aici începe povestea: cu ceva timp în urmă, ruşii „au scăpat” informaţii privind un program prin intermediul căruia au dezvoltat o armă non nucleară cu impuls electromagnetic, având o rază de ... 4-5 km. Informaţiile recente la fel de discret scăpate, spun că s-a reuşit extinderea razei de acţiune a armei, ajungându-se la 15-30 km!!! Se ştie că ruşii au instalat asemenea arme pe rachete hipersonice Zirkon şi că şi-ar dori să înceapă atacurile-test asupra Ucrainei. Ar fi, probabil, cel mai „liniştit” atac. Pur şi simplu s-ar auzi la un moment-dat o explozie în atmosferă care nu produce nicio victimă. Explozia nu are nicio treabă, deoarece atacul s-a produs înainte de declanşarea sa, punând pe butuci întreaga infrastructură electrică din zona-ţintă. Explozia e necesară strict în vederea autodistrugerii armei. 

OK, dar care e legătura cu negocierile din Turcia? Surse discrete din Rusia vorbesc despre faptul că scopul întâlnirii ar fi prilejuit de solicitarea SUA de întârzierea sau chiar oprirea unui asemenea atac asupra Ucrainei. Ce s-a pus pe masă nu spune mai nimeni, însă este clar o tragere de timp de care SUA au nevoie în vederea creionării unei strategii de izolare a Rusiei. După cum aţi văzut, Biden s-a întâlnit cu Xi, întâlnire în urma căreia mass media oficială chineză a devenit extrem de „suavă” cu SUA. În India a avut loc a vizită a lui Janet Yellen în care autorităţile au fost seduse cu includerea ţării într-un pol anti-chinez. Pentru ca aceasta să se întâmple va trebui ca India să sprijine politica de plafonare a preţului petrolului importat din Rusia. 

Cu alte cuvinte, SUA au început clasica tactică de adoarmire a adversaruluiîn timp ce, pe la spate, îl strânge cu funia. Vedem ce-o să urmeze. Dacă vom vedea vreun atac electromagnetic asupra Hersonului - care e prima ţintă planificat - înseamnă că negocierile au picat. Dacă, din contră, vom revedea atitudini belicoase ale Ucrainei, e clar că sunetul american de sirenă i-a tras din nou pe sfoară pe ruşi 

18 comentarii:

  1. China pregătește un război de proporții împotriva Occidentului.
    Principala consecință care rezultă în urma Congresului PCC este reprezentată de declarația de război adresată Occidentului de către chinezi.
    Chinezii nu se tem de război, pentru că au tot fost agresați de-a lungul vremii și vor să-și recapete onoarea. Iar Biden nu pare să facă altceva decât să-i întărâte și mai tare. Actualul președinte al SUA a ordonat tuturor cetățenilor americani care lucrau în industria semi-conductorilor din China să părăsească țara. Asta este o mare lovitură economică dată Chinei de către SUA. Problema și mai mare apare atunci când ne dăm seama că demersul războinic al Chinei nu este unul individual. Chinei i se alătură Rusia, Iran și țările din BRICS, la care se adaugă Arabia Saudită. Lumea B este în plină expansiune, în timp ce Lumea A este din ce în ce mai slăbită.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Chnezii se tem de confruntari armate, pe motiv ca istoric au experienta ZERO. Economic insa la fel, ca si restul vecinilor se vor duce pe copca din motive energetice.
      2. Din pacate nu este vorba de nici o expansiune a lumii B ci de o lupta acerba pe resursele care au mai ramas, tarile mici fiind strivite fara mila, precum se intimpla in cazul unei multimi care se ineaca si incearca cu disperare pentru o GURA DE AER sa-l impinga la fund pe cel mai slab de linga el.

      Batalia pentru ultima felie de placinta.

      Ce vedem in Pakistan se va generaliza peste tot.
      https://theeconomiccollapseblog.com/natural-gas-rationing-has-begun/
      Amza

      Ștergere
  2. Poate ne explica si noua cineva mai "dastept" de ce era nevoie ca rusii sa anunte "pe surse" recte Medvedev ca au de gand sa foloseasca un EMP in Ucraina?...cu detalii,adica non nuclear ,mititel,etc....ce-i asta razboi cu anuntarea inamicului asupra urmatoarei miscari!?....orice explicatie-i buna (in afara de aia cu paine si circ pentru prosti,ca p-asta am priceput-o chiar si noi!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raspunsul este simplu:

      1) in afara de efectul numit "paine si circ" pentru ai tai,

      2) mai mizezi si pe faptul, ca inamicul este si el schizoid - nu doar tu - si ca bipolarul din el, "va da bir cu fugitii" in fata unei amenintari crescute!

      Repet ceea ce am spus mai demult:

      occidentul colectiv se straduie insistent ca sa le aduca capul rusilor sub ghilotina,

      si eu in locul lor, al rusilor, m-as fi aparat mult mai ferm de la inceput.

      Si, nici nu este vorba de vreun blat/noncombat, ci rusii chiar se mai gandesc inca la viata lor in calitate de parteneri egali cu restul lumii, si de-aia si raspund/replica treptat/dozat, pe masura ce NATO si UE isi continua "penetrarea", in loc ca sa renunte la incercarea de sodomizare a rusilor!

      Ștergere
  3. Am si io o intrebare, de fapt doua:

    cat de prost trebuie sa fii tu guvernant chinez, ca sa lasi un strain sa-ti reguleze toate resursele, si dupa ce ca habar n-ai vreodata cat a castigat strainul, acesta sa-si mai si opreasca "partea leului", din cat iti declara tie chinez ca ar fi castigat ca urmare a acordarii permisiunii de regulare, pentru ca vezi Doamne:

    strainul a cheltuit si efort, si know how incomensurabile, in timp ce tu guvernant chinez n-ai facut nimic altceva, decat sa le pui mereu supusilor tai pumnul in gura ca sa taca, si sa se multumeasca vesnic cu ce le azvarle strainul, care controleaza astfel de unul singur, nivelul "parazitismului" pe planeta???

    Oare chinejii, n-au si ei bombardierii si interlopii lor globali/planetari, care sa vada ca-s fraieri pentru ca platesc taxa de protectie, in loc ca s-o incaseze ei de la fraieri?


    RăspundețiȘtergere
  4. Parerea mea este aceea ca toate negocierile care privesc razboiul ruso-american, fie ele duse de diplomati sau de sefii serviciilor, sunt facute cu scopul de a opri Rusia sa castige acest razboi, pentru ca planurile de globalizare ale Satanelor sa nu fie oprite prin de alianta ruso-chineza, ci sa se amane pentru alte vremuri mai "bune", adica favorabile Mafiei Kazare Financiare si Suprastatale. care vor ca Hitler sa devina stapanii lumii.
    Situatia geo-politica actuala este extrem de favorabila Rusiei, din cauza ca atat SUA cat si "occidentul colectiv", si-au taiat singuri craca de sub picioare, atat prin politica sinucigasa a "sanctionarilor", cat si prin faptul ca Jo Biden a distrus din interior puterea economica si unitatea Americii, si iata ca Rusia a ajuns in faza in care ar putea fi invingatoare fara niciun efort militar deosebit, ci doar prin asteptare si contemplarea sfarsitului tragic al occidentului colectiv, care inseamna nu numai slabirea tuturor tarilor din UE, ci si auto-distugerea UE si a NATO, ceea ce este exact "pohta care o pohtesc rusii"
    In acest context extrem de favorabil Rusiei, dusmanii ei doresc neaparat oprirea razboiului din Ucraina, ca nu cumva armata rusa sa ocupe toata Ucraina, si astfel Satanistii globalisti sa-si piarda insula lor care este si "sula" principala din coasta Rusiei, "sula"de care au o nevoie uriasa, pentru ca rolul unei Ucraine, chiar si mici, va fi acela de a sabota si teroriza Rusia pina cand "ei" (satanistii) o vor destabiliza si o vor putea pradui.
    In acest context geo-politic mai sus mentionat, trebuie sa privim si discutiile din insula Bali intre Xi Jing Ping si Biden, care desi au durat multe ore, nu vor aduce nicio schimbare pentru ca vrajmasia dintre cele doua mari puteri (SUA si China) ramane vesnica atata vreme cat China reprezinta cel mai mare pericol in calea hegemoniei Mafiei americane (khazare), deci nici consumarea pradei ruse la masa sino-americana, nu poate fi dorita si nici acceptata de China, pentru ca Rusia ajunsa pe mana SUA, inseamna o "America" muuult mai puternica si oricand capabila sa distruga China. Si Xi stie bine acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  5. Io cred si zic, ca rusii vor invinge occidentul colectiv, chiar si fara sprijinul altor popoare/neamuri!

    Ar fi mare pacat, ca cetateanul universal - asexuat, ateu, apatrid, etc. - sa se poata inmulti in ciuda naturii umane, pana cand ajunge ca sa-i extermine prin sufocare pe concetatenii lui nationali!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si ca sa conving lumea de bunele intentii ale occidentului colectiv, as continua si ce-a inceput ca sa faca anul trecut Lukasenko, si anume

    as invada UE si America pana la sufocare, cu emigranti din toata lumea.

    As finanta integral - si as asigura si militar protectia lui - transportul tuturor emigrantilor pana la destinatie!

    RăspundețiȘtergere
  7. China este posibil sa "intoarca armele". Nici pana cum nu a raspuns in vreun fel concret la sanctiunile americane.

    Dar daca o astfel de arma (EMG non-nucleara) exista in realitate, nu era logic sa o foloseasca mai devreme si poate asa evitau retragerile din Harkov si Herson?
    Pe front, pentru Rusia, lucrurile merg din rau in mai rau si cu toate astea rusii nu incearca sa foloseasca alte arme pe care e sigur ca le au..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat timp NATO si UE nu intra cu armatele lor in Ucraina, Rusia poate ca sa-i chinuie pe ucraineni dupa cum vrea ea, ani la rand, precum si la cele mai mici costuri.

      Am vazut aseara la Latrina 3, un general american, Hodges parca, care se lauda ca zilele astea ajung Himars in Ucraina, si le vor pune la treaba impotriva rusilor. Nu prea vad la cum altfel de treaba, decat sa le puna ca sa traga in tinte militare aflate pe teritoriul Rusiei. Probabil si in populatia Rusiei.

      Si automat, ca astfel razboiul intra intr-o faza agravanta, ceea ce va impune folosirea de catre rusi, a unor arme mai daunatoare decat toate cele folosite pana astazi.

      Ștergere
    2. Elena
      Rusia nu foloseste arme noi si nici munitii in exces. Ce vedem noi nu este razboi. Adevaratul razboi va incepe cand NATO va interveni direct convinsa fiind de slabiciunea Rusiei. Se pare ca asta asteapta Putin. Se vede clar ca trupele speciale GRU nu sunt pe front si nici aviatia. Lupta racanii ajutati de artelerie si cateva rachete pe zi, pierderile fiind minore de ambele parti.

      Ștergere
    3. Pierderile nu sunt deloc minore pentru Ucraina, si nici pentru restul lumii care suporta prin inflatie costurile imense, impuse succesiv de catre o mana de lideri tembeli mai mult sau mai putin vizibili publicului, si care mai intai au iscat schimbarea climatica mondiala, au starnit apoi pandemita globala, si ulterior au provocat si o rezmerita planetara!

      Ștergere
  8. La G19, ca sa-i dau satisfactie drogatului Zevzenski:

    Xi i-a spus lui Biden, ca si pentru China, NATO + UE = occidentul colectiv, a mai trecut inca o linie rosie in Taiwan!

    Asta e Realitatea!

    RăspundețiȘtergere
  9. Azi in Polonia, NATO si UE zic ca Rusia a dat prima,lovitura de deschidere a celui de-al 3 Razboi Mondial!

    RăspundețiȘtergere
  10. Did FDR Provoke Pearl Harbor?
    December 5, 2011
    Patrick J. Buchanan

    https://www.theamericanconservative.com/did-fdr-provoke-pearl-harbor/

    – TRADUCERE –

    -------3-------------------------
    La 28 august, ambasadorul Japoniei la Washington i-a prezentat lui FDR o scrisoare personală din partea lui Konoye care îl implora să se întâlnească.

    Tokyo ne-a rugat să păstrăm secretă oferta lui Konoye, deoarece dezvăluirea ofertei unui prim-ministru japonez de a traversa Pacificul pentru a discuta cu un președinte american ar putea pune în pericol guvernul său.

    Pe 3 septembrie, scrisoarea lui Konoye a fost dezvăluită către Herald-Tribune.

    Pe 6 septembrie, Konoye s-a întâlnit din nou la o cină de trei ore cu Grew pentru a-i spune că Japonia era acum de acord cu cele patru principii pe care americanii le cereau ca bază pentru pace. Nu a primit niciun răspuns.

    Pe 29 septembrie, Grew a trimis ceea ce Hoover descrie ca fiind o „rugăciune” către președinte pentru a nu lăsa să treacă această șansă de pace.

    Pe 30 septembrie, Grew a scris la Washington: „Nava de război a lui Konoye este gata, așteptând să îl ducă la Honolulu, Alaska sau în orice loc desemnat de președinte”.

    Nu a primit niciun răspuns. Pe 16 octombrie, cabinetul lui Konoye a căzut.

    În noiembrie, SUA au recepționat două noi oferte de la Tokyo: un Plan A pentru încetarea războiului cu China și ocuparea Indochinei și, în cazul în care acesta era respins, un Plan B, un modus vivendi în care niciuna dintre părți nu ar fi făcut vreo nouă mișcare. Când au fost prezentate, și acestea au fost respinse din start.

    La o întâlnire din 25 noiembrie a Consiliului de război al lui FDR, notele secretarului de război Henry Stimson vorbesc despre consensul existent: „Întrebarea era cum să îi convingem [pe japonezi] să … tragă primul foc fără a ne pune pe noi înșine în pericol”.

    „Îi putem șterge pe japonezi de pe hartă în trei luni”, scria secretarul Marinei, Frank Knox.

    Așa cum prezisese Grew, Japonia, o „națiune hara-kiri”, s-a dovedit a fi mai dispusă să se arunce în sinucidere națională pentru onoare decât să se lase umilită.

    Din războiul izbucnit în urma refuzului de a se întâlni cu prințul Konoye au rezultat zeci de mii de morți americani, Hiroshima, Nagasaki, căderea Chinei în mâinile lui Mao Zedong, războaiele americane din Coreea și Vietnam și ascensiunea unei noi Chine arogante, care arată foarte puțin respect față de marea superputere de ieri.

    Dacă doriți să cunoașteți istoria care a făcut lumea noastră, petreceți o săptămână cu cartea domnului Hoover.

    RăspundețiȘtergere
  11. Soluție pentru dezecaladare și pace.

    Ucraina și Moldova, nu sunt NATO și nici UE!

    NATO si UE au mințit când au afirmat, că nu urmăresc expansiunea spre Est=Asia!

    Dacă NATO și UE nu s ar mai implica militar in Ucraina și Moldova, Rusia ar aduce instantaneu pacea în aceste zone, aceeași pace care exista și înainte de expansiunea militară a NATO și UE spre Est = Asia!

    Și o lume întreaga va putea beneficia astfel, fără alte sacrificii, de gazele și de petrolul rusesti.

    Expansiunea NATO și UE spre Est = Asia, este de fapt o "Încercuire" a Asiei de către NATO și UE, și un pericol major incluisv pentru China, India, Pakistan, Iran, Coreea de Nord, etc.

    RăspundețiȘtergere
  12. hey, toata lumea a uitat ca si China este dependenta de gazul din Rusia ? si cel din Iran ? nimeni nu misca in frontul economic fara gaze, petrol si curent electric...o sa ne intoarcem in epoca de piatra fara nici un atac nuclear...ca doar nu credeti ca Xi o fi primit vreo oferta convenabila de la Biden pentru GPL adus cu navele ?

    RăspundețiȘtergere
  13. De aici vanzoleala cu black out ul?Doar in Europa Occidentală + colonii loco??

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)