sâmbătă, 5 noiembrie 2022

De ce politica nu poate rezolva problema actualei societăţi?


Sunt mulţi naivi care cred că problemele pe care le întâmpinăm pot fi rezolvate „pe calea scurtă”, adică prin intermediul unui partid politic. Azi voi face un experiment, pornind de la credinţa unora că politicul ar putea rezolva problemele actualei societăţi. Şi cum altfel pot începe experimentul dacă nu pornind de la cele mai bune ipoteze posibile. Să începem.

Ne-am trezit dimineaţa. E o nouă lume, clar. „Partidul Nostru”(PN) a cştigat zdrobitor alegerile, ocupând peste 85% din locurile Parlamentului. De asemenea, „Preşedintele Onest” a fost votat în proporţie de peste 90%. Absolut toţi membrii PN sunt oameni verificaţi, având ca unic scop întoarcerea ţării la normalitate. De aceea propun reforme profunde, însă înainte de a începe pornesc o largă consultare populară. „Am dori să revenim la normalitate” - declară liderii. Pentru aceasta trebuie găsită o cale comună pentru a îndeplini aşteptările oamenilor. Problema vine de la o dilemă profundă, nerezolvată încă: unii oameni ar vrea să se reîntoarcă la viaţa simplă, naturală, fără intruziunile tehnologiei, alţii, din contră, militează pentru un amestec minor al tehnologiei, în timp ce un alt grup susţine că dacă se renunţă la tehnologie ţara nu va mai avea absolut nicio şansă şi va fi distrusă. Până la urmă lumea decide ca fiecare grup să fie lăsat să acţioneze cum crede de cuviinţă, cu obligaţia ca niciunul dintre grupuri să nu se amestece în treburile celorlalte. 

Zis şi făcut. Ţara s-a împărţit în trei. Tradiţionaliştii s-au întors la pământ, ceilalţi au rămas în oraşe, împărţindu-şi îndatoririle în funcţie de gradul de tehnologizare necesar. O perioadă toate au mers bine, doar că au fost observate tot felul de probleme perturbatoare. Spre exemplu, la periferia marilor oraşe s-au dezvoltat grupuri infracționale care au început să creeze probleme. Jafuri, trafic de carne vie, droguri s.a.m.d. „Grupul Tehnologic”(GT) vine cu o propunere de îmbunătăţire: instalarea de camere de supraveghere. „Grupul mai puţin Tehnologic”(GmpT) spune că nu-i OK, dar problemele se înteţesc şi, până la urmă, cele două grupuri se pun de acord în privinţa instalării de camere de supraveghere. Activitatea infracţională scade, dar, peste o perioadă, încep să apară sabotaje la sistemul de supraveghere. Şi, din nou, reapar problemele grave. Din nou, „Grupul Tehnologic” vine cu o propunere: upgrade-un sistemului de supraveghere astfel încât acesta să deţină şi câteva facilităţi de inteligenţă artificială. „Grupul mai puţin Tehnologic” nu prea e convins, dar până a urmă acceptă propunerea GT. Se instalează o generaţie nouă de camere de supraveghere, interconectate şi spuervizate de un server performant. Algoritmi de ultimă generaţie alertează poliţia în momentul în care observă „semne de violenţă”. Poliţia nu trebuie să intervină, dar îşi poate deplasa echipajele mai aproape de zonele suspecte. În acest fel, la apariţia unui incident, poliţia intervine eficient şi restabileşte ordinea. 

Succesul este deplin. Doar că infractorii învaţă să păcălească sistemul. Îşi pun măşti foarte realiste şi nu li se mai pot citi detaliile feţei. Astfel, în sistemul de supraveghere apar probleme masive: acelaşi om e observat în acelaşi timp în mai multe locuri. De asemenea, sporeşte numărul de necunoscuţi în oraşe. 

Până la acel moment, în oraşe erau acceptaţi „necunoscuţii” deoarece aceştia proveneau dintre Tradiţionaliştii care aprovizionau pieţele pentru a-şi vinde produsele. Doar că problemele se înteţesc. GT ajunge la concluzia că e nevoie de o identitate unică a fiecărui cetăţean sub forma unui chip implantat sub piele. Astfel, fiecare cetăţean ar fi identificat în mod unic şi, în paralel cu sistemul de supraveghere, infracţionalitatea s-ar reduce la zero. Cu chiu cu vai, atât GT cât şi GmpT pică de acord, doar că mai e o problemă. Tradiţionaliştii nu vor să-şi implanteze chip. Mai mult, acuză că a sporit numărul de survoluri ale unor drone despre care nu li s-a spus nimic. Prima dată sunt luaţi în râs, dar în justiţie începe un proces împotriva GT deoarece Tradiţionaliştii au venit cu proba: o dronă de-a sistemului prinsă neautorizat peste terenurile lor. În timpul procesului se dovedeşte că drona fusese trimisă pentru a urmări un infractor care se refugia în zona Tradiţionaliştilor. Însă, iese la suprafaţă că, în mod secret şi absolut neautorizat, GT a monitorizat mişcările Tradiţionaliştilor pentru a putea prinde mai uşor infractorii care încercau să se refugieze la Tradiţionalişti.

Chestiunea împarte scena politică. Apar confruntări în interiorul PN. Preşedintele iese şi cere o anchetă amplă a întregii structuri a statului deoarece Tradiţionaliştii au exact aceleaşi drepturi, iar prin intruziunile GT li s-au încălcat drepturile. Mai mult, PN votează o lege prin intermediul căreia este absolut interzisă orice supraveghere în zonele ocupate de tradiţionalişti. Lumea se pacifică, dar problema infracţionalităţii rămâne. Până la urmă se decide implantarea chipurilor de identificare tuturor celor din  GT şi GmpT, iar pentru tradiţionalişti să se elibereze nişte acte cu chip care trebuie obligatoriu să fie folosite atunci când intră în oraşe, cu obligaţia ca, în cazul furtului sau al pierderii, să se anunţe imediat autorităţile pentru a se elibera documente noi şi a dezactiva chipurile de pe actele furate. 

Din nou s-a instaurat liniştea. Doar că GmpT s-a trezit în faţa unei alte realităţi. Toate posturile importante erau ocupate de cei dei din GT. Mai mult, copiii lor visau să meargă spre GT deoarece acolo erau joburile mai bune. Treptat, se produce o debalansare a PN. GT din PN devine cel mai puternic. GmpT e insignifiant, astfel încât puterea e împărţită între GT şi Tradiţionalişti. Însă situaţia nu e rezolvată. Cei din GT spun că ei sunt responsabili pentru un procent de peste 60% din PIB şi că ei asigură apărarea statului. De aceea cer mai multă putere de decizie. De partea cealaltă, Tradiţionaliştii spun că deja au puterea de partea lor întrucât ocupă majoritatea instituţiilor statului, Tradiţionaliştii având acolo mai mult un rol de supraveghere pentru apărarea cetăţenilor pe care-i reprezintă. Din nou, dinspre cetăţeni vin plângeri. Mulţi dintre Tradiţionalişti nu mai pot intra în oraşe deoarece îşi uită actele acasă sau le pierd şi eliberarea noilor acte e greoaie. Reclamă faptul că celelalte grupuri pot să vină în zonele lor fără probleme în timp ce lor le e redusă libertatea de mişcare. De asemenea, s-au răspândit zvonuri conform cărora mişcările Tradiţionaliştilor ar fi urmărite prin satelit. Iniţial sunt luaţi în râs, dar nişte documente scăpate stârnesc iar scandalul. Se vede clar că, în mai multe rânduri, zonele Tradiţionaliştilor au fost scanate. Poliţia vine cu dovada că scanarea s-a făcut pentru identificarea unor infractori care se refugiau acolo. Doar că legea spune clar că nu au voie să fac asta.

Aşa apare sciziunea în PN. Cei din GT îi fac proşti pe Tradiţionalişti. Tradiţionaliştii, de cealaltă parte, arată spre GT: cum e posibil ca după atâtea eforturi şi chipări tot mai sunt probeme cu infracţionalitatea în oraşe? Cum se face că în zona tradiţionalistă fenomenul e marginal şi nu  se cheltuieşte nici o fracţiune din cât se cheltuieşte cu sistemul de supraveghere? Apar dinspre zona GT propagandişti vocali care spun că ţara e condamnată la subdezvoltare din cauza Tradiţionaliştilor. Că legile care-i protejează împiedică dezvoltarea. Preşedintele intervine şi cere o mediere. Însă puterea e debalansată. GT e mult mai mare. În plus, GT e aliniat la standardele mondiale. Se fac eforturi pentru mediere, însă apele se tulbură în momentul în care un reprezentant al GT iniţiază un amendaent la Legea Supravegherii conform căruia este îndreptăţită scanarea întregului teritoriu pentru prinderea infractorilor. Tradiţionaliştii protestează, dar cei din GT spun că nu sunt afectaţi întrucât ei nu au chip-urile implantate, deci nu sunt scanaţi. În ciuda protestelor, amendamentul trece. Tradiţionaliştii simt o transpiraţie rece pe spate. Deja structura Parlamentului s-a schimbat. O parte dinre parlamentarii GT fac o formaţiune radicală, care promite chiparea întregii societăţi. Doar ăsta e standardul mondial. 

Se organizează alegeri pe care radicalii şi GT le câştigă la scor. Tradiţionaliştii sunt un grup minoritar. De-aici puteţi dezvolta singuri!

19 comentarii:

  1. Cat timp tara va fi condusa din exterior deci nu va fi suverana absolut niciun partid nu va face nimic. E un troc aici. Noi va lăsăm sa furați, cât vrem Noi și cum vrem NOI, temporar bineînțeles, iar voi va faceți treaba după cum va cerem tot NOI. PANA ÎNTR UN PUNCT CAND TOT NOI VA BĂGĂM LA ZU HOUSE. cam la asta se reduce totul

    RăspundețiȘtergere
  2. Politica e o "curvă". Așa că îi va "rezolva" pe toți. Precum și deodată/simultan.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am demonstrat de multi ani, multora, cum calca in picioare Constitutia si legislatia tarii Politia romana si retelele lor de colaboratori sociali. Pentru astia nu exista incidenta legii, ei au doar obiective de ei motivate in fel si chip. Tehnologiile de supraveghere folosite pe oameni sunt pur si simplu criminale, naziste. Si viata intima a omului a ajuns un videoclip de analiza si teste pentru unii din Sistem. Multi amarati sunt pur si simplu tocati zilnic dupa bunul plac al unora care fac preventie si modelare psiho-sociala.
    Daca in Romania chiar s-ar respecta legile si oamenii ar avea incredere in cei care lucreaza in binele comunitatii. Dar cand Politia este o grupare interlopa criminala iar Sri ul este vandut si face terorism, deja nu mai da nimeni doi bani pe astia. Se stiu multe si on the record si off the record.
    Curentul traditionalist in Romania a fost tocat de sorosistii implantati adanc in structurile ce conduc tara. Cei care isi respecta juramantul fata de acest pamant sunt foarte putini si nu conteaza decizional, acum.
    Dupa ce se va face curatenie si globalistii vor fi scosi din structurile statului roman atunci vor exista sperante. Pana atunci, Romania este condusa de Securitate care slujeste altora, nu romanilor!

    RăspundețiȘtergere
  4. "Popoarele creştine vor fi într-o bună zi atât de dezbinate încât vor cere un supra-guvernământ universal,
    deja constituit de ei."

    RăspundețiȘtergere
  5. "Atunci, când va veni vremea, ca regele nostru universal să fie încoronat, tot aceste mâni vor mătura din cale
    tot ceea ce ar putea alcătui o piedică.
    Creştinii au pierdut obişnuinţa de a gândi liber fără ajutorul sfaturilor noastre ştiinţifice. Iată de ce nu văd ei
    nevoia grabnică de a face ceea ce vom face noi atunci când ne va fi sosit domnia, şi anume de a propovădui
    în şcolile primare singura ştiinţă adevărată, care e cea dintâi dintre toate ştiinţele ordinii sociale, ale vieţii
    omeneşti şi ale existenţei sociale, ştiinţa care arată diviziunea (împărţirea) muncii şi prin urmare împărţirea
    oamenilor în clase şi stări deosebite.
    Trebuie ca fiecare să ştie, că nu poate exista egalitate, în urma deosebitelor feluri de muncă cărora sunt
    supuşi oamenii; că toţi nu pot fi deopotrivă de răspunzători înaintea legii; că, de pildă, răspunderea nu e
    aceeaşi pentru acela care, prin faptele sale, necinsteşte o întreagă clasă, şi pentru cela care nu aduce atingere
    decât cinstei lui proprii. Adearata ştiinţă a ordinii sociale, în taina căreia nu lăsăm să pătrundă creştinii, ar
    arăta tuturor că locul şi munca fiecăruia trebuie să fie deosebite, pentru a nu fi un izvor de încurcături în
    urma lipsei de potrivire dintre educaţie şi muncă. învăţând această ştiinţa (şi încă din şcolile primare)
    topoarele se vor supune de bună voie puterilor şi ordinii odate stabilite de către ei în stat. Dimpotrivă însă, în
    starea de azi a ştiinţei, aşa cum am făurit-o noi, poporul, încrezându-se orbeşte în cuvântul tipărit, nutreşte,
    în urma adevărurilor cu care îi nutrim prostia, o ură împotriva tuturor claselor pe care le crede a fi deasupra
    lui, deoarece nu înţelege însemnătatea fiecărei clase sociale.
    Aceasta duşmănie va creşte încă în urma crizei economice, care se va sfârşi prin încetarea operaţiunilor de
    Bursă şi a mersului industriei.
    Când vom fi dat naştere (cu ajutorul tuturor mijloacelor ascunse de care dispunem prin aurul care e în
    întregime în mâinile noastre), unei crize economice generale, atunci vom arunca în stradă gloatele întregi de
    muncitori, în aceeaşi zi, n toate ţările Europei.
    Aceste gloate vor vărsa cu sete sângele acelora pe care, în simplitatea neştiinţei lor, îi pizmuiesc încă din
    copilărie, şi ale căror bunuri le vor putea atunci jefui.
    Ele însă nu se vor atinge de ai noştri, deoarece momentul atacului ne va fi cunoscut dinainte şi vom fi luat
    măsuri pentru a ne pune la adăpost.
    Am spus că progresul ar supune pe toţi creştinii domniei raţiunii. Astfel va fi despotismul nostru: va şti să
    liniştească toate frământările prin măsuri straşnice şi drepte, va şti să gonească liberalismul din toate
    instituţiile.
    Când poporul a văzut că i se făceau, în numele libertăţii, atâtea concesii şi îndatoriri, îşi închipui că el e
    stăpânul şi se aruncă asupra puterii, dar, bine înţeles, se izbi de o mulţime de piedici; atunci nu se gândi sa
    se întoarcă de unde a plecat, ci începu să-şi caute un nou conducător, şi astfel îşi depuse toate puterile la
    picioarele noastre. Aduceţi-vă aminte de Revoluţia franceză, căreia i-am dat numele de „mare”; tainele
    pregătirii sunt bine cunoscute, deoarece ea a fost în întregime făcută de noi."

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce E DE FĂCUT?

    Nu mai suport să citesc scânceli pe internet! Peste tot numai oameni care se plâng de starea țării, de ce ne fac alții, cum ne vând și ne fură!

    Mentalitatea de victimă este toxică și trebuie terminată.

    România se poate schimba, se poate face mai bună, DOAR cu fiecare român în parte. Începe cu tine!

    Fă-ți curat în viață, stabilește-ți prioritățile, nu mai trăi la întâmplare, reia controlul asupra vieții tale.

    Ne putem lua țara înapoi, dar mai înainte trebuie să-ți iei tu viața ta înapoi!

    Fii bun cu frații tăi, fii inteligent, gândește înainte, fă o strategie, fă-ți niște obiective, pune-te pe picioare, adună-ți un cerc de prieteni, fă ceva pentru cei din jur, stai drept, cu mintea trează. Roagă-te, citește, fii recunoscător!

    Lasă îndoiala, amânarea și planurile altora. Fii lucid, orientat și hotărât . Fii liber, trăiește după valorile și principiile în care crezi.

    *
    Am pregătit pentru asta un minicurs și o comunitate. Lucrez de câteva luni la asta. E gratis, intră aici, urmează pașii și vezi dacă ți se potrivește: https://mirceapuscasu.ro


    PS : scrie DE ACORD la comentarii dacă ești de aceeași părere.


    Mircea Puscasu
    ✅ t.me/bucovinaprofunda

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. D-le doctor, ar fi de apreciat sa reincepeti o campanie de informare asupra jab-urilor ´obligatorii´ ale copilariei. Observ ca toate vocile contra au amutit, de ani buni. Insa bebelusii continua sa fie victime nevinovate ale sistemului si parintilor inconstienti, care-i duc la poligon sa le bage patruzeci de ... binefaceri, si asta doar pana la un an. Contra zemelor guvid lupta toti imbecilii, cica-s treji, insa nu baga de seama ca-si nenorocesc odraslele cu ´imunizarile´ clasice ! Din ce in ce mai mult vad bebelusi semi-leguma, intarziati vital, bolnavi ori sensibili.Culmea e ca multi provin din parinti (calai retarzi) ´imunizati´ covrig, de frica unei biete gripe...(normal, aduc pe lume bebei cu deficiente) si continua traditia ´stiintifica´cu 40 de inoculari !
      Politica, razbelul, agenda NOM, pot ramane pe locul secund, principalul e sa salvati vieti inocente. Si ma refer la toate vocile ´publice´ online , ar putea face mult pentru cauza asta ! De ce ati pus batista pe tambal, dupa 2015-17 ?? Nu sunteti constienti ca aceiasi compusi periculosi care zburda in noile vacsuri guvid, sunt la fel introduse in cele ´oficiale´ ale copilariei?

      Ștergere
  7. Solutia este deci una din urmstoarele: putin, xi, lukashenko ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Respectivii isi conduc propriile popoare.L ai uitat pe Kim X Y, unde x si y sunt variabile de timp.

      Ștergere
  8. Și până la urmă, în toată povestea asta, care e elementul destabilizator? Infracționalitatea, ori IA?
    Că dacă e infracționalitatea, îmi tot vine în minte legenda cu o fântână la care apa se bea cu o cana din aur. (Era pe vremea lui Vlad Țepeș, cică, dar desigur, sunt doar vorbe... 🙂)

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte rationala analiza prezentata, doar ca in realitate lucrurile sunt mult mai simple, si anume lumea va fi impartita dupa placul stapanilor lumii din Mafia Financiara Suprastatala numita si cei secta Kabalistilor. Si apreciez ca vor exista doar 3 clase sociale.
    Prima sunt superiori stapani ai lumii, care sunt si implicit stapanii tuturor sclavilor cei care formeaza clasa sociala cea mai de jos, categorie din care vom face parte si noi, adica goimii, (goim = fiinte mai spurcate ca porcii) copii nostrii si urmasii nostri ai celor care vom fi supravietuit diferitelor provocari toate criminale.
    Sia 3-a (in enuimerarea mea) este clasa sociala mijlocie care va fi formata din ceea ce numim astazi angajatii la stat, si care va fi asa cum scrie in adevarata scriptura (care nu e cea crestina) asa numitul popor ales de Dumnezeu, (si cand zic asta nu ma refer la evreii semiti, ci la khazarii care sunt neam turcic, deci nicidecum semiti, asa ca cei care ne exprimam parerea in felul acesta, nu intram in categoria antisemitilor)!
    Si fiti siguri ca stapanii lumii vor stii sa faca ordine in ograda lor fara sa aibe nevoie de politicieni, si astfel se explica motivul pentru care absolut toti politicienii sunt numiti (si nu alesi) din categoria celor mai proaste finzte umane, care pe langa prostie sunt si niste hoti si niste ticalosi, asta pina cand stapanii pun mana total pe putere, si vor avea argumente ca sa lichideze toti prostii citeste politicienii, care i-au servit, ba chiar sa le confiste la toti si averile.
    Eu apreciez ca daca Rusia aliata cu China vor pierde razboiul in curs de desfasurare, cam in cca 8 ani vom trai exact asa cum vor Ei, (adica cei pe care prostul, nebunul si criminalul de Hitler a vrut sa-i lichideze, pentru ca le cunoastea planurile care nu sunt de loc noi, ci se lucreaza la ele de cca 110 - sau poate chiar 150 de ani, fara sa se faca un secret din aceste planuri, pentru ca realitatea ne invata (si in cazul eugenistului Bill Gates este dovedit) ca un secret se pastreaza cel mai bine atunci cand il faci public, pentru ca prostii preferera mai bine sa consume .... decat sa se informeze!

    RăspundețiȘtergere
  10. Dan Diaconu, la înălţime, ca de obicei.
    However, deşi ilustrează tema şubrezeniei şi efemerităţii armoniei societale ( în parlamentarism) povestea rămîne, totuşi, o simplă metaforă: problemele ivite în nesfîrşitul lanţ deschis ( belea soluţie belea  … etc) sînt perfect rezolvabile, cu atît mai mult într-o societate purificată printr-o uriaşă clismă morală, cum e cea din ipoteză.
    O rugăminte: în loc de “tehnologie” (furculision ammerikken; de fapt, conceptul este despre fabricarea de unelte şi procese ), puneţi “tehnică” ( stilistic, este despre utilizarea de unelte & procese).
    Mulţumim, Dan, inclusiv pentru harul tău literar.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ați văzut filmul WESTWORLD (TV Series 2016–2022)?
    Generația Tehnologica este împânzită de RcP 'roboti cu piele' care preiau extinderea de tehnologie intruziva in toate tarile.
    In 50 de ani indiferent ce vor vota GT va fi cum vor RcP si se vor mira cum de se tot votează legi anti-umane.
    Majoritatea Tradiționaliștilor nu înseamnă doar Cei Puri ca mișcarea Amish, ci înseamnă cei care totuși folosesc un telefon, folosesc tehnica mecanica si tot ce era înainte de anii 90, inclusiv autoturismul individual propulsat de motorina. GT însemnă sa fii vaccinat cu produse smart bio-tehnologice care cresc in tine Inteligenta Bio-Artificiala ce iți permit sa monitorizezi si înregistrezi tot ce face sângele, mușchii etc, date care vor fi obligatoriu raportate, diagnosticate si scanate de sistemul de stat care va emite recompense data te menții sănătos sau iți da restricții daca te îngrași.

    Medicul de familie va monitoriza toți pacienții predispuși la boli si care i-ar putea face sa deraieze spre infracționalitate sau rebeliune.

    Se vor raporta imediat cei obezi care mănâncă mult si li se vor pune rații de mâncare.

    Lumea va fi condusa prin calculator online de către doctori de tip Smurd care vor interveni la orice accident de neconformitate cu realitatea acceptata de mașinile smart.

    Dezumanizarea subiecților va începe cu expunerea lor la diverse subiecte tabu sau oribile, gen homosexualitatea, pedofilia, educația sexuala din grădiniță, etc...precum si subiecte particularizate pe fiecare tara care divizează maxim: la noi ar fi pensiile speciale, la Unguri căsătoriile gay, etc...

    De fapt planul e mult mai vechi, a început in urma cu 200 de ani când lumea era plina de credincioși intru Hristos si de regi si regine care respectau Crucea si Biserica.

    Planul in mare era simplu, trebuiau sa creeze niște generații de atei ca sa poată da jos toate monarhiile.
    Soluția: au creat Universitățile! si le-au răspândit in toata lumea.

    Poate credeți ca universitățile la înființare au avut alt rol, ca ele erau sa educe. Da e posibil sa fi atins acest scop fără sa vrea, dar ele au fost răspândite in numele altui scop, iar scopul educațional era doar de paravan si era indiferent ca se atinge sau nu.

    Adevăratul scop al Universităților a fost sa dea jos toți regii si reginele lumii. Scop atins! Ca dovada ca astăzi universitățile se dovedesc absolut inutile lucru demonstrat de 2 ani pandemie si scoală online, cine vrea sa învețe învață, cine nu nu învață oricum ci era împins de la spate la scoală.

    Dar nici învățământul TRADITIOANL nu mai merge. Ca sa ai o societate noua, totul pornește de la Educație Noua.

    Daca educația rămâne tot in urma cu 200 de ani după procedee create si menite sa dea jos regi, vom avea generații care vor devenii tot mai atee.

    Asta a fost rolul universităților sa creeze oameni atei. Când oamenii devin atei nu mai cred in puterile divine ale regilor si reginelor cum credea toata lumea înainte.

    Azi educația de pe tik-tok e mai invaziva decât universitatea care a devenit un Muzeu de Vizitat pentru primirea creditelor la materiile studiate.

    Universitatea însăși in sistemul Bologna spune N ore de Studiu Individual, deci măcar Bologna recunoaște ca e incapabila fără acele ore ale studentului de Studiu Individual sa acopere toata materia, si studentul primește doar indicații ce sa studieze, deci emiterea unor titluri care se vor dea la diverse examene sau probe de demonstrare a unor abilitați, abilitați care oricum nu se formează in clasa ci in acel studiu individual.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai o fixatie cu monarhia, dar te inseli. In rest totul este corect.

      Ștergere
  12. Politica rezolva toate sarcinile.
    In martie tarul initiaza a TREIA mare faza populara, cea a EVACUARILOR din marile orase, cea mai lunga si de anvergura dintre toate care impletita cu Prima inceputa in '20 si a Doua faza din Sept in derulare, vor continua pina in 2029.(din legislatia aprobata a RFestanului)

    RăspundețiȘtergere
  13. Cum nu vii,tu, Țepeș,doamne...O pușcărie mare,se incepe cu toate partidele, toți,de la plăvan la eșalonul 4 și 5, pină la unii primari..... și cînd avem numărul complet....foc.Dupa ... medicii, ziariștii, polițiști și servicii,din nou foc.Gata curățenia! După curățenie vedem cei care merită și la treabă,ca într-o gospodărie. Știu că vor fi multi oripilați...dar nu-i nimic asta e!

    RăspundețiȘtergere
  14. https://youtu.be/MwliLoOA3iE

    RăspundețiȘtergere
  15. Singura salvare a tarii poate veni doar prin eliminarea totala a clasei politicienilor din viata publica, este timpul ca romanii sa se trezeasca relitate ca sa vada ca cei care le-au distrus tara, viitorul si viata este Clasa POLITICA formata din partide, adica grupuri de interese, mai ales murdare.
    Realitatea bazata pe tehnica informatica extrem de avansata, ne invata ca nu mai avem nevoie de "democratie reprezentativa", adica nici de politicieni, nici de partide, si nici de parlamentari, pentru ca tehnologia moderna, care permite recunoasterea video-computerizata, intr-o zecime de secunda a identitatii exacte a unui om dintr-un grup mare de oameni, ne ofera posibilitatea sa ne reprezentam singuri opiniile, clar precis si fara echivoc, prin ceea ce se cheama Democratie Directa, adica sa ne exprimam optiunea pro sau contra unui proiect de lege, sau referitor la o problema , prin referendum, la telefon sau prin videocamerele de pe strazi, direct de jos de la popor, si pina sus in capul statului, fara sa"avem nevoie de reprezentanti".
    Iar "capul statului" poate fi un computer care ne arata rezultatele finale alegerii cetatenilor, hotarariri pe care executivul nepolitic, are obligatia sa impune ceea ce hotareste poporul, care este sigurul in drept sa-si decida soarta sa si a tarii.
    Exemplul l-am luat de la Elvetia in care traiesc de 30 de ani, tara in care hotararile se fac mai ales prin referendumuri. Din pacate nici in Elvetia nu este perfect, pentru ca si aici exista partide politice, deci si ticalosi care vor sa-si impuna propriile interese sau interesele externe care nu sunt in interesul populatiei Elvetiei.
    Concluzia este aceea ca trebuie ca trebuie sa ne scapam de necalificati, de prostii si de inconstienti care ne-au distrus tara, si ne manca zilele furandu-ne si tradandu-ne.
    Solutia este sa iesim masiv in strada ca in 89, sa curatam masa si sa impunem democratia directa care este singura democratie adevarata.

    RăspundețiȘtergere
  16. Robert - tu de fapt propui sa fim condusi de AI, dar pe acel supercomputer cine il controleaza?! ,,Solutia este sa iesim masiv in strada ca in 89" - in primul rand in '89 nu a fost nici o revolutie, ci o lovitura de stat care a adus la conducerea tarii etaloanele 2 si 3 ale pcr si capii securitatii care au dat milionarii actuali. Idealistii care au murit pentru ca noi sa fim ,,liberi" au fost carnea de tun necesara legitimizarii ,,revolutiei", organizata tot de cei care au preluat puterea. Si doar 1000 de morti au fost mult mai putin decat si-au dorit unii. Cat despre sa iesim in strada masiv, dta unde iesi, in Zurich?! Sunt satul de parelologi!!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)