marți, 1 noiembrie 2022

Prostia - noua realitate politică a lumii


Că Liz Truss e proastă a devenit practic o axiomă. Nu-i nevoie decât să-i vezi poza pentru a-i pune ştampila. Însă constatarea că întreg sistemul britanic de putere e de o prostie incomensurabilă, asta e ceva mai greu de înţeles. Şi nu doar cel britanic. Trăim într-o perioadă în care prostia a invadat suprafaţa pământului cu aşa o furie încât uneori efectiv nu-ţi vine să crezi că e adevărat. 

De vreo două zile ştiam de la Kim Dotcom că  Liz Truss, în prostia ei, i-a comunicat lui Blinken la un minut distanţă de la explozie că „It's done”. Am aşteptat totuşi confirmări suplimentare deoarece mi se părea incredibil. Ei bine, chiar aşa a fost! De asemenea, „vocile” îmi spun că aceeaşi Liz Truss s-a coordonat cu Radek Sikorski - ministrul de Externe al Poloniei - pentru acel „Thank you USA” pe care acesta l-a publicat pe contul său de socializare. Despre Sikorski am aflat din media că este un fost membru al Bullingdon Club, un celebru club al gentleman-ilor băutori cu membri celebrii precum James Cameron sau Boris Johnson. N-ar trebui să vă mire faptul că, la englezi, drojdeala e o chestie care se transformă în „element social rafinat”. Pe-acolo există chiar şi un club al gentleman-ilor onanişti, probabil cu acelaşi grad de sofisticare, 

De fapt ce s-a întâmplat cu conductele ruseşti de gaz? Englezii şi americanii s-au gândit să repună în scenă celebra poveste cu cei doi criminali care, pentru a nu fi prinşi de poliţie, fac schimb de victime, fiecare luându-şi misiunea de a omorî ţinta celuilalt. astfel, în lipsa oricărei legături dintre criminal şi victimă, poliţia n-ar avea nicio pistă viabilă dela care să pornească. De aceea englezii au luat iniţiativa distrugerii conductelor ruseşti, răspândind şi aburi de dezinformare pentru a nu exista legături între americani şi sabotaj. 

Doar că întreaga operaţiune a fost efectuată cu echipamente americane(dronele submarine au fost furnizate de SUA), iar coordonarea şi suportul informaţional a fost american. Ei bine, cum e să pui în toată chestia asta aparent sofisticată, o capră proastă, cu telefonul „hăcuit”, în miezul colaborării ticăloase? Proasta alege să păstreze legătura cu Blinken - alt handicapat mental - prin intermediul iPhone-urilor. Ruşilor le-a fost extrem de simplu să facă legătura, mai ales în condiţiile în care mesajul lui Truss către Blinken a fost trimis la doar un minut de la exploziile submarine care-au distrus conductele. În afară de englezi, doar ruşii mai ştiau ora exactă a exploziilor întrucât echipamentele lor de monitorizare a presiunii în conducte au raportat cu exactitate momentul pierderii masive de presiune. Iar corelarea dintre mesajul lui Truss şi momentul exploziei i-a lăsat pe englezi absolut expuşi. E un semn de debilitate a întregului sistem secret britanic. 

Prostia este expusă şi în cazul atacului marin asupra ruşilor. Să profiţi de coridorul umanitar pentru a instrumenta un atac cu drone(marine şi aeriene) sperând că astfel vei da o lovitură ruşilor - similară celei care-a scufundat Moskva - e o dovadă clară de imbecilitate. Mai ales în condiţiile în care, de această dată, suportul informaţional a fost asigurat de un avion american de culegere de informaţii. Ce vă spuneam, exact ca-n povestea criminalilor. Doar că ruşii ştiau de operaţiune. Mai mult, chiar o aşteptau. Astfel, echipamentele anti-dronă şi-au făcut datoria, iar singura problemă pe care-a avut-o vaporul lor a fost una la antena radarului, întrucât fragmente ale unei drone distruse au căzut peste antenă pe care au avariat-o. 

De ce e vorba de prostie în cazul ultimului atac? Deoarece principalii beneficiari ai grânelor ucrainene erau europenii şi ... englezii. Chestia cu programul umanitar derulat de ONU este praf în ochi. În realitate grânele se duc la englezi şi europeni. Care, iaca, şi-au mai tăiat o creangă de sub picior. Iar despre englezi, vă spun încă de pe acum că vor avea parte de un eveniment grandios. Ceva extrem de nasol se va întâmpla acolo. Nu ştiu ce, dar se va întâmpla deoarece au fost trimise nişte piese extrem de grele şi radicale pe insulă. O să vedem! 

Însă şi cu cerealele ucrainene e o chestie pe care ar trebui s-o ştiţi şi care demască prostia sforarilor ticăloşi din Ucraina. În ciuda războiului, acolo s-au recoltat vreo 40 milioane de tone de pe o suprafaţă de 7.7 milioane de hectare - reprezântând 70% din suprafaţa agricolă a Ucrainei. A fost o scădere destul de mare de productivitate, astfel încât capacitatea de export a Ucrainei s-a redus la jumătate. Oprirea completă a exporturilor pe mare va priva regimul de la Kiev de  venituri importante. De data aceasta, tranzitul terestru către alte porturi(de exemplu Constanţa) nu ai poate face nimic. Sunt două motive: pe de o parte fragilizarea teribilă a infrastructurii(feroviare şi rutire) ucrainene de către bombardamentele ruseşti, dar şi creşterea masivă a costurilor logistice. De aceea, în disperare de cauză, ucrainenii s-au apucat să forţeze  calea marină în ciuda retragerii ruşilor din acord. 

Chestia şi mai interesantă se petrece însă în interiorul Ucrainei. Foarte puţini ştiu că proprietarii marilor exploataţii agricole ucrainene sunt într-oopoziţie absolută faţă de regimul lui Zelenskyi. De aceea, spre exemplu, SBU l-a omorât în iulie pe miliardul Alexei Vadatursky, într-un atac sub steag fals. Vadatursky era vocea cea mai pregnantă anti-Zelenskyi. De aceea Kievul speră că, prin noua blocadă marină pe care Rusia o va impune, îi va face pe fermieri să-i fie credincioşi deoarece acestora li se va spune că toate problemele sunt cauzate de ruşi. Cine naiba însă o să-l mai creadă pe papiţoi? Şi cine va mai fi interesat de narativul său în condiţiile în care patronează un adevărat dezastru: fără apă, energie electrică şi încălzire, e greu de crezut că cineva îi va mai sta alături lui Zelenskyi. De aceea idiotul util al Vestului s-a mutat aproape de graniţa cu Polonia, sperând s-o şteargă englezeşte la momentul oportun. 

Nu trebuie însă uitat că întregul narativ se spulberă la nivel mondial cu o viteză năucitoare. Aproape 80% dintre americani se opun ajutoarelor şi implicării militare din Ucraina. Atât de tensionată e situaţia încât, într-o încercare disperată de a mai reduce erodarea electorală, Casa Albă a făcut „scăpată” o conversaţie dintre Biden şi Zelenskyi în care senilul se răţoieşte la papiţoi, spunându-i că poporul american face eforturi imense pentru a ajuta Ucraina. Mă rog, o strategie de doi bani care probabil va mai prinde la nişte tefelei de-ai lor. Însă nu cred că va schimba semnificativ rezultatele dezastruoase pentru demo(n)craţi.

Trăim totuşi într-o lume mult prea proastă. Dacă toate informaţiile pe care vi le-am prezentat au ajuns lla mine e cât se poate de limpede că serviciile lor de informaţii sunt de-a dreptul cretin de incompetente. E un gust amar pe care-l am, dar asta e lumea noastră. Când o proastă precum Truss ajunge premier în Marea Britanie şi când un senil ca Biden e „cel mai puternic om al lumii”, e clar că echilibrul mondial se clatină puternic. Iar asta e rău pentru toţi.

28 de comentarii:

  1. Buna dimineata, cred ca este vorba despre 40 mil tone, nu 40 tone. Nu este necesar sa apara comentariul acesta. Spor in toate si sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Păi, când ești inteligent și bun, simți nevoia să te lupți cu răul. Asta înseamnă eforturi și necazuri.
    Dacă ești prost și rău, răul se face ușor și îți dă satisfacții. Nu-i mai comod să fii prost și fericit?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deja cand ai impresia ca tu lupti cu raul... asta inseamna ca tu insuti ai luat-o razna sau ca esti posedat de Diavol. Cu atat mai valabila este aceasta afirmatie in cazul statelor occidentale conduse de niste idioti care cultiva "valorile occidentale" ale Satanismului, deci nu pot avea competenta sa se lupte cu un alt rau, decat cu raul imens din ei insisi!

      Ștergere
  3. Domnu Dan, aveti idee in ce nivel de prostie se scalda sistemul securist romanesc? In special Militia si Sri? V-ati ingrozi ce mlastina imputita este acolo. Paragraful 2 se incheie subtil, pentru ca tocmai inca o data securistii romani sunt prosti:)) nu mai colaborati, chiar si pe un caz social:)) cu stima domnu Dan!

    RăspundețiȘtergere
  4. AristotelCostel spunea (cand inca era activ pe blogul lui) ca americanii vor arde lumea ca sa pastreze suprematia dolarului, se pare ca a avut drepate.
    P.S. Mi-ar placea sa mai scrie

    RăspundețiȘtergere
  5. Este un haos. Din el nu stiu ce iasa. Pe de o parte ti se spune ca va fi blackout , fara curent si consecintele de aici , pe de alta ca vor fi doar tranzactii digitale...si controlul absolut. Aceste lucruri se bat cap in cap . Cu exceptia unei posibilitati in care nu mai exista oameni cu constiinta ci doar medel - zombee.Fara de D-zeu fara suflet

    RăspundețiȘtergere
  6. Puteti sa ma luminati si pe mine de ce distrugerea North Stream de catre englezi este un lucru rau? Trump i-a avertizat pe nemti in public ca sunt dependenti energetic de Rusia. Distrugerea conductelor reduce aceasta dependenta, deci e de bine pentru Germania.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ... că tot vorbeam despre prostie! :)

      Ștergere
    2. Genial, pe cinstea mea! Uite asa au scapat nemtii de dependenta ruseasca...

      Ștergere
    3. Toată stabilitatea și creșterea economică a Germaniei se baza pe aceste gaze ieftine venite de la ruși. Fără ele industria Germaniei nu va mai putea concura cu alte industrii care beneficiază de gaz ieftin sau sunt auto-suficiente. Iar dacă economia Germaniei cade se va alege praful de toată Europa. Pur și simplu nu sunt soluții sustenabile la gazul rus. Americanii și englezii vor să îngenuncheze Germania cu orice preț fără nici o posibilitate de ieșire. De bine de rău ei măcar avea o oarecare independență față de stăpânii lor de peste ocean, acum nu o mai au. Sunt la mâna lor cum suntem și noi de 30 de ani.

      Ștergere
    4. Chiar prostie sa fie? Dupa umila mea parerea Germania a aprobat tacit distrugerea north stream, cu toate consecintele de rigoare. Lucrul asta ne arata ca alianta vestica este de nezdruncinat si este hotarata sa puna rusia cu botul pe labe o data pentru totdeauna. E de bine pentru toata lumea, in afara de rusia.

      Ștergere
    5. Nu e de ras, e de plans

      Ștergere
    6. Iti dai seama ce mare binefacere pentru toata Europa este ca europenii sa ramana sclavii prosti ai unei Americi, care se straduieste din rasputeri sa distruga Europa inclusiv Germania, pentru ca nu cumva Europa si Germania sa devina independente de SUA si ca nu cumva sa se racordeze prieteneste si in avantaj reciproc, cu resursele naturale imense ale Rusiei, si astfel SUA sa ajunga sa fie trimisa in curte sa se joace cu lopatica in nisip, in timp ce Rusia si Europa ar deveni mari puteri mondiale.
      Dar totusi politica SUA fatza de UE, are si aspecte pozitive, ca de exemplu acela al lichidaríi prostimii prin selectia naturala bazata pe convingerea prostimii prin Mass Media (care le apartine,) ca virusi gripali au devenit ucigatori, si vaccinurile miraculoase au efectul de a salva populatia (inteligenta) a planetei, prin faptul ca acestea au ca scop lichidarea prostimii care a muscat din momeala si s-a lasat vaccinata, si pe langa acest instrument de lichidare, vedem ca s-a pregatit deja lichidarea prostimii prin atragerea prostilor in marele razboi dintre satanisti occidentali si conservatorii din tarile asiatice a caror putere economica si militara intrece cu mult puterea occidentalilor aflati in grava recesiune, pentru ca sunt conduse de niste ....PROSTI !

      Ștergere
    7. Sau esti, sau ne crezi pe noi (apus Mugur Ciuvica). In prima variantă, ia notite, pardon, pari mai tanar, da copy paste: pt.ca era mult mai ieftin mai simplu tehnologic si mai sigur/ regulat ( conducta vs. vapoare cu GPL)de la rusi, ceea ce a permis dezvoltarea Germaniei. Si au mai mancat si alții, inclusiv noi, faramituri de la masă. Sau au lasat o lejer mai moale cu jaful in colonii.

      Ștergere
  7. Mi-e greu sa vad prostie in tot ce s-a petrecut cu lumea asta, cel putin in ultimii 30 de ani.
    Mai degraba seamana cu niste planuri super-destepte (nu totdeauna vizibil interconectate) ale caror scopuri prevad schimbari in mentalul colectiv al marilor comunitati umane si implementate cf unor criterii etnice, religioase, politice, economice extraordinar de bine definite si aplicate.

    Tot ce se intampla, atat de accelerat in ultimii 3 ani, imi aduce aminte de perioada in care aveam o mica ferma de animale pe care le vaccinam, sacrificam, vindeam, cumparam, exploatam, hraneam in conformitate cu obligatiile legale in vigoare, conditiile climatice si cu necesitatile mele financiare.
    Sunt sigur ca nu exista diferente fundamentale intre relatiile pe care le aveam eu fata de vacile, viteii, porcii, pasarile mele si relatiile (empatia) pe care o au fata de populatia majoritara cei care concep si pun in paractica mari experimente sociale precum revolutii divers colorate, conflicte armate, pandemii, migratii, etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Seamana foarte bine.Dar astia ( ne ) fack si " ceva" în plus, ca sunt diversi, incluzivi si nediscriminanti.

      Ștergere
  8. Nu sunt de acord cu afirmatia, de la care pleaca toata naratiunea, ca prostii conduc. Ar fi fost bine sa fie asa ca atunci ar fi fost mai multe sanse de victorie impotriva lor, dar ei sunt doar de fatada, sunt pusi in punctele cheie, de decizie dar fara a putea decide ei. Decizia reala este la cei din umbra, ce le invirt cheitele si le trimit deciziile in plic, adica la niste destepti ticalosi. Asa ca ne axam si ii acuzam de prostie degeaba pe Senilu' Scursula Gerontofilu' etc ca ei nu decid nimic, sunt doar o curea de transmisie a celor din umbra si daca nu ar fi fost ei sigur ar fi fost altii ca ei. Prostii de fatada sunt si ca o protectie a ticalosilor ca in caz de revolta a maselor sa poata fi sacrificati pentru ca desteptii din umbra sa ramina intangibili si in continuare la butoane.

    RăspundețiȘtergere
  9. "Însă constatarea că întreg sistemul britanic de putere e de o prostie incomensurabilă, asta e ceva mai greu de înţeles. Şi nu doar cel britanic. Trăim într-o perioadă în care prostia a invadat suprafaţa pământului cu aşa o furie încât uneori efectiv nu-ţi vine să crezi că e adevărat."

    Ca marxistii si toti ratatii care au devenit majoritari in orice natie sunt prosti de put si-si ruineaza propriile tari si natiuni atat prin dreptul la "vot democratic" cat si prin propriile credinte si comportament, a devenit deja o axioma.
    Restul e can can.
    Si fara axiome... viata e pustiu!



    "o capră proastă, cu telefonul „hăcuit”, în miezul colaborării ticăloase? Proasta alege să păstreze legătura cu Blinken - alt handicapat mental - prin intermediul iPhone-urilor."

    Pai toata infreastructura Apple, Google, Microsoft si absolut tot ce tine de "cloud" si de "social media" este "hacuita", adica plina de backdoor-uri ale tuturor serviciilor in frunte cu CIA, FBI, NSA, etc.
    Intrebarea care se pune este alta: va dati seama ce oligofreni atat politicieni cat si "specialisti IT" misuna prin institutiile de stat daca sunt atat de footuti in cap incat sa implementeze si sa foloseasca pe infrastructura secresta si sensibila a unei intregi natiuni "solutii" in care sunt nimic altceva decat "chiriasi" si "musafiri" fara nici o putere sau fara sa decida nimic? Mai au tupeul sa vorbeasca si despre "secrete de stat" in conditiile in care folosesc fix exact aceleasi produse si servicii disponibile oricui la magazinul din colt.
    Pe viitor va fi mai rau!
    Instituriile de stat sunt pline de oligofreni cu ifose iar profesionistii adevarati se peesha cu bolta pe institutiile de stat cu tot cu politicieni, cu functionari si cu "specialisti" in ele.
    Traiasca democratia, pardon, traiasca marxismul si dreptul oricarei dejectii genetice de a vota si de a fi aleasa.
    Si inca ceva, nu uitati sa platiti taxe si impozite si sa "contribuiti", ca doar aveti o "datorie fata de tara" si un "contract social" de indeplinit. Numai imbecilii nu sunt optimizati fiscal, sunt "nationalisti", "isi iubesc aproapele", "dau cezarului ce-i al cezarului" si "intorc obrazul celalalt". Sa mori de ras si mai mult nu!



    "Trăim totuşi într-o lume mult prea proastă."
    Ghici de ce vor sa rareasca populatia astia de la Davos?

    RăspundețiȘtergere
  10. Cum,nu știi?!Prin (din)haos,la ordine....Scrie și pe bucks !

    RăspundețiȘtergere
  11. @fan Diaconu1 noiembrie 2022, 11:18
    Pai tocmai e leadership prin disonanta cognitiva. Ne ia din doua pârți opuse. Buna observație.

    RăspundețiȘtergere
  12. Tot ce vedem ca se întâmplă în lume sunt acțiuni extrem de deștepte, geniale, imposibil de anticipat și imposibil de decriptat de către truditorii analiști din puzderie... Ca cineva din regnul domestic rumegator sa facă prost un alt blând erbivor, fie el și biet ministru este o forma de canibalism vegetal, tot mai fregvent de altfel și o completa necunoaștere a inteligentei și creativității geniale a pradatorilor. Faptul ca doua, trei, molfaieli din procesul masticației unui ministru ajunge auzit de întreaga cireada este cu siguranță posibila numai după ce prădătorii au pus difuzoare în grajdurile domesticilor și cutii de rezonanta din loc în loc pentru ca zumzetul sa para a fi al speciei și implicit "înțeles" de specie. Asa ca după ce se rumega pe limba noastră și rumegam și noi cu aceiași limba cu care ne și facem prosti unii pe alții, sa adormim iar convinși ca suntem mai sătui cu nutretul înțelepciunii decât alte ierbivore ca noi....)))

    RăspundețiȘtergere
  13. Ati uitat sa ne informati de faptul ca Ungaria a construit cea mai mare si cea mai moderna statie feroviara pentru incarcat containere, chiar la granita cu Ucraina, astfel ca ucrainienii sa-si poata exporta/vinde cerealele in porturile din Marea Adriatica, si bineinteles ca Ungaria sa incaseze din aceasta afacere sume de bani considerabile.

    RăspundețiȘtergere
  14. Răspunsuri
    1. N-a demis-o nimeni. Asta-i abureala. Ea a facut-o in momentul cind s-a ingrozit ce a vazut la... orizont.
      Amarita, o fi zis in sinea ei: Fac zis schit!

      Ștergere
    2. @Anonim 19:50
      Adică înainte de a accepta funcția, nu vedea orizontul?!? Mi-e greu sa cred...

      Ștergere
  15. se pare ca la varsta si experienta in functiile anterioare a lui Biden, capacitatea de sinteza, analiza, decizie a creierului bate deductiile astea simple, chiar daca uneori face o greseala de exprimare sau ii fuge mintea mai departe. Putini oameni pe glob se pot lauda cu experienta si functiile lui. Sunt studii deja, este si cartea lui Vlad Ciurea care POATE atinge si chestiuni serioase

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)