vineri, 10 mai 2024

Fotografia reală a lumii


Criza în care ne-a băgat căderea Vestului este una fără precedent deoarece disperarea blocului occidental în fața pierderilor privilegiilor pe care le-a tot avut de atâta amar de vreme, devine de-a dreptul sinucigașă. Moartea Occidentului este una absurdă în esență, având în vedere că are ca principală cauză e  ura de sine a celor care manipulează ideologic din spate. Elementul menționat intră în peisaj fix în momentul la care oricum sleiala istorică a construcției occidentale semnalizează că a venit timpul nefast, cel al căderii. Și, peste toate acestea, vine teama teribilă a celor care - inconștient dominați de ura de sine - se tem că întreaga cădere a Occidentului îi va lăsa fără manetele magice pe care le manipulează. Ceea ce am scris pare absurd, poate chiar ilogic și chiar nu am pretenția să spun că e altfel. E o manifestare la scară planetară a disonanței cognitive care n-are de-a face cu logica, ci cu logica defectă a psihicului momentului. Interpretând în această cheie puteți înțelege mult mai simplu mișcările nebunești pe care le-am văzut și pe care, din păcate, le vom vedea în continuare.

Să revenim însă la realitățile palpabile. Am fost curios să înțeleg care mai sunt realitățile militare. Dincolo de manipulările de zi cu zi, e bine să ne întoarcem la cifre ca să ne putem face o idee clară. Din punct de vedere militar, pe suprafața planetei avem, în mod clar, doar trei puteri militare: SUA, Rusia și China. Diferențele dintre acești trei coloși au ajuns insignifiante. În ceea ce privește ruptura dintre lideri și cei care urmează, vă voi spune doar că diferența dintre SUA și China este de patruzeci și cinci de ori mai mică decât diferența dintre China și următoarea clasată, India. La rândul ei, diferența dintre India și următorul clasat(Coreea de Sud) este de zece ori mai mare decât diferența dintre China și India. Așadar, cu toate că unele țări caută să prindă podiumul, diferențele dintre ei și cei de pe podium sunt atât de mari încât speranțele de a ocupa unul dintre primele locuri sunt nejustificate. 

Același clasament ne produce numeroase alte surprize. De exemplu, cea mai bine clasată țară europeană este Anglia(locul 6), care este însă situată sub Coreea de Sud(locul 5). Franța(locul 11) este sub Italia(locul 10), iar Germania(locul 19) se află sub Ucraina(locul 18). 

Dincolo de amănunte, trebuie să înțelegem un element esențial: nu mai există un „stăpân al planetei”. Chiar dacă este prima armată a lumii, armata SUA ajunge să se anihileze dacă luptă direct cu oricare dintre ceilalți doi giganți. Pentru a înțelege balanța sensibilă de putere, simulările americane în ceea ce privește o confruntare directă a SUA cu China sugerează că există o probabilitate destul de mare ca SUA să piardă războiul. Pare paradoxal, doar China e pe locul 3! Însă există o explicație perfect logică.

Topurile militare prezintă situația momentului, nu dinamica în caz de război. Ce s-ar întâmpla dacă am avea un conflict între China și o altă țară? În mod sigur, imensele sale capacități de producție ar fi trecute în mod militar și ar produce o teribilă creștere a forței militare. De asemenea, imensa bază de selecție a Chinei ar putea trimite pe front trupe proaspete și antrenate. Care ar fi situația în SUA? Cu siguranță inversă!

Ceea ce avem pe moment este o alianță de facto Rusia-China. Pentru orice om capabil să se uite pe cifre, asta înseamnă că, în orice scenariu imaginabil, SUA pierde meciul. De fapt de-aici vine disperarea, din erodarea iremediabilă a sistemului de putere al lumii. Ar mai trebui notat că sistemul de putere al SUA este și unul deosebit de energofag. Pentru a-și menține supremația, SUA e nevoită să întrețină un număr imens de baze militare de-a lungul și de-a latul planetei, element care vine la pachet cu costuri imense. Cu toate că armata SUA are cel mai mic număr de personal de la ultimul Război Mondial încoace, costurile salariale se află la maxime istorice, ajungând la peste 25% din bugetul Pentagonului. Asta înseamnă că doar cheltuielile salariale vizibile(deoarece mai sunt și altele invizibile) ale SUA ajung pe la 200 mld. $, ceea ce este practic similar bugetului de apărare al Rusiei. 

Din punct de vedere bugetar, din nou avem un paradox: SUA are cel mai mare buget(aprox. 740 mld. $), urmată de China(aprox. 600 mld. $) și Rusia(200 mld. $). Așadar, Rusia cu un buget de patru ori mai mic decât cel al SUA și de trei ori mai mic decât al Chinei, reușește să se situeze pe locul 2 din punct de vedere militar, ceea ce e o performanță extraordinară. Și nu e unica! La ora actuală Rusia produce mai multe obuze de artilerie decât toate celelalte țări ale lumii împreună, produce mai multe tancuri decât întreg NATO și restul țărilor prietene, produce mai multe rachete avansate decât toate celelalte țări împreună și are un avans teribil în ceea ce privește cadența de producție a avioanelor de luptă. Nu mai vorbim că, în ceea ce privește aviația, Rusia are două modele de avioane nou-nouțe - SU 57 și SU 75 - plus un plan ambițios de a dezvolta în timp record un avion de luptă revoluționar pornind de la desingnul MIG-23 și MIG-27. Comparați dinamica rușilor cu cei peste 12 ani care au fost necesari americanilor și aliaților pentru a dezvolta mizeria de F-35 și veți înțelege totul. 

Ceea ce spuneam la început despre sistemul de alianțe care decide câștigătorul confruntării este valabil și din punct de vedere al bugetului de apărare. După cum vedeți, oricare două dintre cele trei puteri care s-ar alia între ele, depășesc bugetul celei rămase în afară. Și, pentru că am ajuns la bani este interesant de înțeles ce se întâmplă din punct de vedere economic. 

SUA se laudă că este auto-suficientă, Rusia se laudă că este auto-suficientă, iar China nu se laudă, dar face totul pentru a deveni auto-suficientă. Este reală situația? Desigur, nu! SUA nu e auto-suficientă, ci este dependentă de țările aflate sub ocupația sa(deficitul său comercial ne urlă asta!). De exemplu, Europa a avut rolul de a mai echilibra balanța comercială a SUA prin achizițiile de hidrocarburi scumpe de acolo. Rusia, de asemenea, nu este auto-suficientă. Într-adevăr, la nevoie n-ar avea nici cea mai mică problemă să trăiască pe propriile-i picioare, dar realitatea ne arată că are nevoie de o groază de produse. China, pentru a-și întreține uriașa populație, vrea să atingă în acești ani independența alimentară. E un element esențial al independenței și securității sale. Alte auto-suficiențe nu urmărește(poate pe cel energetic) deoarece politica sa este aceea de a profita de schimburile comerciale. Aparent, China este o adeptă a globalizării, însă o globalizare văzută în felul său propriu, în care schimburile comerciale sunt interconectate asemeni unei benzi de producție în care ea deține elementele esențiale. 

Realitatea schimburilor comerciale care sunt vitale oricărei țări și nebunia Occidentului generată de iremediabilul său picaj au făcut să revină conceptul împărțirii lumii în blocuri. Astfel, ca urmare a alianței China-Rusia și a belicoșeniei în creștere a SUA, avem acum blocul BRICS, într-o creștere trepidantă și blocul tradițional occidental, compus din SUA-Canada-Anglia-Australia-Japonia-Coreea-UE. Conform statisticilor, schimburile comerciale între cele două blocuri s-au încetinit la ritmuri comparabile celor din timpul Războiului Rece. Iar asta nu e o veste bună pentru nimeni. 

De altfel, organizațiile supranaționale precum FMI au înțeles amenințarea și încearcă să mai salveze ceea ce se poate. Există o unanimă înțelegere a faptului că sistemul financiar bazat pe dolar este în găleată, astfel încât se caută cu disperare soluții. BRICS-ul are deja propriile variante pe cale de a se cristaliza în octombrie anul curent. FMI-ul, în disperare, ar dori să iasă la atac cu Drepturile Speciale de Tragere(DST), făcându-le rapid un înlocuitor al dolarului. Nu-mi dau însă seama dacă mai are cineva încredere în capacitatea acestor instituții, manipulate ani la rând de americani, de a gestiona o monedă independentă.

Se apropie momentul în care trebuie să pun punct articolului de față. Ceea ce am vrut să subliniez este că ordinea multipolară a lumii nu este o forțare din partea cuiva, ci o realitate. A trecut vremea când SUA aveau 60% din PIB-ul mondial și un buget al apărării mai mare decât următorii zece competitori. Atunci își puteau proiecta natural atât puterea militară cât și pe cea economică. Acum SUA are mai puțin de 18% din PIB-ul mondial și asta forțat din cifre, iar bugetul său pentru apărare, după cum am văzut, e puțin mai mare decât al Chinei. Fotografia momentului ne spune că lumea DEJA este multipolară, doar că SUA nu vrea să o creadă și-și strânge coloniile din ce în ce mai aproape pentru a le împinge în aventuri care mai de care mai demente. Situația e critică, fiind doar două căi de ieșire: ori cea pașnică, în care SUA va trece la masa tratativelor recunoscându-și statutul său real în lume, ori prin conflicte permanente, din care întreg Occidentul va sărăci. Următorul pas pe care-l dorește SUA este ruperea Europei de China. De ce? Pentru a se reîntoarce la paradigma în care produsele chinezești vor fi revândute Europei de către SUA. Asta însă nu este dorită nici de China și nici de către Europa. Dacă vă întrebați care-a fost scopul vizitei lui Xi Jinping la Paris, acesta a fost cel de a-i trage semnalul de alarmă lui Macron. China nu e dispusă ca SUA să devină intermediar și, de aceea, Europa riscă să intre într-o teribilă gaură neagră. Dacă vă întrebați cine-a ascultat pe la colțul gardului, ar trebui să vă uitați peste Canalul Mânecii, unde perfidul Albion visează să-i sufle modelul de business unchiului Sam, făcându-se ei proxy-ul de intrare a mărfurilor chinezești în Europa. Asta ar fi de râsul curcilor, dar mai multe detalii vă voi da la momentul potrivit. 

Închei spunându-vă că traseul paralel cu noi al vizitei lui Xi reprezintă cea mai mare trădare de țară efectuată de politicieni și de structurile de forță ale statului român. Pentru ratarea obiectivului strategic de promovare a prieteniei istorice dintre România și China, care-ar fi putut aduce o bunăstare trainică aici, judecata pe care ar trebui s-o aibă aceste structuri trădătoare ar trebui să fie una radicală: schimbarea din temelii a regimului politic autohton. Dar cine s-o facă? Oile vaccinate? Puțin probabil.

24 de comentarii:

  1. UE un rest al fostelor imperii , renascut prost desi putea fi ceva maret, daca era creat de natiuni pentru natiunile care se regasesc in aceasta uniune si nu de ....... ! Un avorton asta este UE , o creatie a sionistilor , care au vazut un pericol la rasarit , real dealtfel , o zona tampon care sa suporte si cel de-al 3 conflict global ! Pericolul de la rasarit pentru actualul sistem de oranduire nu e atat F.Rusa cat este China si aliatii ei de peste tot ! Se pregatesc peste tot in lume focare de razboi !

    RăspundețiȘtergere
  2. Vestul marxist cade din cauza marxismului care a adus falimentul economic si social si care a fortat plecarea industriei in Asia si a capitalurilor in offshore. Acest lucru ar trebui sa bucure nespus pe orice om cu creier functional si sa intristeze masele de idioti cu creierul cat duda ce voteza de decenii pomeni marxiste "de la stat", "egalitate" si "justitie sociala" ce vor ajunge sa traiasca din nou in saracie abjecta, exact asa cum merita.
    Si in Romania masele de idioti vor vota din nou cu PCR-ul, numit mai nou "Coalitie", care de la anul, asa cum anunta inca de anul trecut, va mari infiorator toate taxele, impozitele si accizele, lucru ce va avea ca efect falimentul mediului privat si cresterea somajului, grupa mare, plus o inflatie colosala care ii va jefui legal de bruma de economii de o viata si ii va satura de rabdari prajite ajungand sa vada din nou cascaval doar la telejurnal.

    https://youtu.be/yPn-NoRvnds


    Daca Ungaria si Serbia devin hub-uri de import pentru marfurile chinezesti, asta inseamna oportunitati colosale de profituri pentru oricine are capital si creier functional sa-si deschida o firma acolo, ca sa nu mai vorbim despre faptul ca Ungaria are taxe, impozite, birocratie, coruptie si abuzuri la jumatate fata de Romania, de aia s-a ajuns sa se exporte din Romania materie prima ca lemn si se importe apoi din Ungaria produse finite ca mobila, plus asta:
    https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-26430720-cui-spune-romania-multumesc-masa-polonia-ungaria-bulgaria-sunt-tarile-care-pun-cele-mai-multe-alimente-farfuriile-noastre.htm

    Sunt curios prin ce tara balcanica va intra marfa chinezeazsca, pentru ca nici Ungaria si nici Serbia nu au deschidere la mare. Li se va alatura o tara membra EU cu taxe mai mari cun este Croatia, sau, preferabil, o tara care nu este membra EU dar cu taxe mai mici cum este Montenegro?
    Din cate imi amintesc, China facuse o intelegere cu Italia pentru a livra marfa chinezeasca in portul din Genova si din Triesste, dar aceasta intelegere a cazut o data cu venirea la putere a dobitoacei marxiste Meloni, mare pupatoare de cururi americane si israeliene.

    https://www.iai.it/en/pubblicazioni/belt-and-road-initiative-italy-ports-genoa-and-trieste

    https://thediplomat.com/2020/10/demystifying-chinas-role-in-italys-port-of-trieste/


    https://www.nbcnews.com/news/world/italy-suggests-exit-chinas-belt-road-shift-us-rcna97230

    https://www.cfr.org/blog/why-italy-withdrawing-chinas-belt-and-road-initiative

    https://edition.cnn.com/2023/12/08/china/italy-belt-and-road-eu-china-summit-intl-hnk/index.html

    RăspundețiȘtergere
  3. "Plăvanul a semnat legea prin intermediul căreia scapi de acuzația de evaziune fiscală dacă achiți prejudiciul după control, iar valoarea este mai mică de ... 1 milion de EUR!"

    Au inceput sa se prinda talharii marxisti ca de asta toamna si pana acum, de cand a inceput noul val de mariri de taxe, oamenii inteligenti au inceput sa-si exporte cu repeziciune investitiile si capitalurile in offshore si sa le puna in entitati juridice, nu pe persoana fizica. Acelasi lucru este valabil si pentru firmele antreprenorilor inteligenti: fie le muta in tari cu taxe mici ca Bulgaria sau Ungaria, fie in alte tari din EU, dar actionariatul este obligatoriu in offshore.

    Talharii marxisti pot sa stea fara nici o grija, ca dupa 1 Iulie, nici un om cu creier functional in cap nu isi va mai tine banii in Romania si probabil nici in EU, asta fiind dovada de inteligenta maxima, iar de la anul, de cand va fi impus impozitul progresiv pe venitul global, Romania, nu ca nu va mai avea oameni bogati care vor face exact ce au facut si cei de prin alte tari, dar nu va mai avea nici clasa medie, ca bogatii nu vor pleca cu mainile in buzunare, vor lua cu ei capitalurile, firmele si expertiza, iar profesionistii adevarati vor fi obligati de imprejurari sa emigreze.

    https://www.capital.ro/impozit-70-venituri-nejustificate-evaziune-fiscala.html

    https://economie.hotnews.ro/stiri-finante-26690440-depozite-mai-mari-banci-nu-uita-depui-declaratia-unica-platesti-cass-pana-25-mai-2024-salariu-minim-raportezi.htm


    deja vu!
    https://www.bbc.com/news/business-19626188

    "Around 42,000 millionaires left France between 2000 and 2014, according to the report...
    Some observers have cited the France’s relatively high tax rate as one of the main reasons rich people are jumping ship in record numbers... President François Hollande, a Socialist, to tax incomes over 1 million euros at a 75-percent rate. Hollande’s infamous millionaires’ tax, a key campaign promise meant to cut public debt...
    Another uniquely-French levy, the Solidarity tax on wealth (Impôt de solidarité sur la fortune, or ISF) is also viewed as an attack on France’s wealthy. Introduced by the Socialist Party in 1981, it is an annual direct tax on French residents earning an excess of 1.3 million per year."
    https://www.france24.com/en/20150808-france-wealthy-flee-high-taxes-les-echos-figures

    https://money.cnn.com/2016/04/01/news/millionaires-fleeing-france/index.html

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-4932482/Wealth-tax-forces-12-000-millionaires-YEAR-France.html

    "Some 82,000 high-net-worth individuals, defined as those who have assets (including properties) over $1 million, left their home countries last year, versus 64,000 in 2015..."
    https://www.marketwatch.com/story/this-country-is-no-1-for-millionaire-migrants-and-its-not-the-us-2017-02-27

    ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Milionarul" francez sau un pacalici de alta nationalitate care se muta in Canada trebuie sa aibe de la 5 mil in sus, nu unul singur. Dupa ca cumpara in Toronto sau Vancouver o casa foarte modesta din carton colorat cu milionul lui, ramane fara nici un ban, si trebuie sa se angajeze la Macdonald pentru a strange bani pentru intretinere si impozitul pe casa care-i de la 6-7000$/an in sus + restul cheltuielilor astronomice, de ex. asigurarea la masina de NOU VENIT IN TARA=$500/luna.

      Ștergere
    2. @"bogatii nu vor pleca cu mainile in buzunare, vor lua cu ei capitalurile, firmele si expertiza, iar profesionistii adevarati vor fi obligati de imprejurari sa emigreze."

      Suna a sobolani care fug de pe nava care se scufunda...
      Problema este unde sa fugi ca ursul Yogi(in toate directiile)?
      Tarile preferate de "investitori" s-au prins demult de miscarea asta "browniana" si te ademenesc cu "paradisul fiscal" temporar! si cheltuieli la energie reduse, la ora actuala cei mai golani din categoria asta fiind spaniolii , dupa modelul expresiei "pe afara ii vopsit gardul, INAUNTRU LEOPARDU' "

      Ștergere
    3. ""Milionarul" francez sau un pacalici de alta nationalitate care se muta in Canada"
      "Dupa ca cumpara in Toronto sau Vancouver o casa foarte modesta din carton colorat cu milionul lui, ramane fara nici un ban..."

      Pacalici esti tu si cu familia ta de comunisti reesapati si fara dinti in gura de subnutriti.

      1. Pot sa te asigur ca orice om avut ce pleaca dintr-un gunoi de tara ca Franta, nu se va muta in alt gunoi de tara cum este Canada. Du-te si cauta-i prin tari cu taxe si impozite reduse, cu posibilitati de optimizare fiscala legala sau cu sistem de taxare "lump sum".
      Sunt motive bine intemeiate pentru care Emiratele, Elvetia, Londra, Andora, Marbella, etc. colcaie de milionari si de miliardari, dar "bogatii" ca tine care in momentele lor de rebeliune cand vor sa-si faca de cap isi cumpara cate o saorma "cu de toate", nu au de unde sa cunoasca aceste lucruri.

      https://youtu.be/hAIa_t04Aa0
      https://youtu.be/GxZZhPBvS4I

      2. Pot sa te asigur ca orice om capabil sa genereze un milion nu este atat de cazut in cap incat sa-i cheltuie pe un rahat de locuinta, pentru simplul motiv, ca spre diferenta de tine si de alti pacalici maxisti ce se ineaca in saracie, este capabil sa faca diferenta intre o cheltuiala si o investitie si mai ales intre un activ/asset si un pasiv/liability si mai stie si ce este acela flux de numerar/cash flow.

      Ștergere
    4. "Suna a sobolani care fug de pe nava care se scufunda..."

      Sobolan esti tu si cu familia ta, ca nu cunoasteti pe ce lume traiesti si nici cum functioneaza ea.
      Ai cumva impresia ca oamenii cu bani pleaca cu traista plina asa de capul lor cum plecati voi saracii o data pe an in concediu fara sa apeleze la serviciile unei FIRME SERIOASE DE CONSULTANTA FISCALA atat din Romania cat si din afara? Astfel de firme gasesti in absolut orice tara!
      Ia vezi ce fel de oameni sunt astia si ce fel de servicii ofera. Poate totusi reusesti sa intelegi ceva din denumirea acestor servicii:
      - Audit fiscal pentru Persoane Fizice cu Averi Mari
      - Analiza rezidenței fiscale și oferirea de soluții
      - Pregătirea / depunerea chestionarelor la sosirea / plecarea din România sau obținerea de certificate de rezidență fiscală

      https://www.taxadvise.ro/ro/serviciile-noastre/


      Si pentru ca tot te mananca gingiile sa vorbesti de Spania...
      Pe langa faptul ca uiti ca Spania se afla situata intre Andorra si Gibraltar si la o aruncatura de bat de Monaco, toate paradisuri fiscale, uiti ca pe teritoriul ei are Balearele ce au taxe reduse, Tenerife cu multe taxe de doar 4%, Marbella "cuibul" milionarilor si miliardarilor cu taxare lump sum si mai are ceva foarte important:
      - TRATATE DE EVITARE A DUBLEI TAXARI cu taxe de 0% cu Barbados, Cape Verde, Croatia, Cyprus, Georgia, Japan, Moldova, Oman, ROMANIA, Singapore, Venezuela
      - TRATATE DE EVITARE A DUBLEI TAXARI cu taxe 5% cu Algeria, Andorra, Azerbaijan, Belarus, Bosnia, Bulgaria, Canada, Chile, China, Colombia, Cuba, Czech Republic, Estonia, Finland, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Iran, Jamaica, Kazakhstan, Kuwait, Latvia, Lithuania, Macedonia, Malaysia, Malta, Panama, Poland, Qatar, Saudi Arabia, Serbia, Slovakia, Slovenia, South Africa, Tunisia, Turkey, United Arab Emirates, United States, Uruguay, Uzbekistan.

      Ștergere
  4. Grupuri paramilitare irakiene au anunțat un atac asupra câmpului de gaze "Leviathan" din Israel.
    Țările arabe au aflat deja că regimul Netanyahu îi extermină pe palestinienii din Fâșia Gaza doar pentru a se asigura că uriașele câmpuri de gaze din Marea Mediterană revin în totalitate Israelului.
    Pentru a face acest lucru, este pur și simplu o chestiune de a ucide sute de mii de palestinieni și de a-i forța pe restul să fugă în alte țări, ceea ce este exact ceea ce face acum armata israeliană. Hamas este doar o scuză convenabilă, în acest joc sângeros.
    Probabil, și formațiunile proxy iraniene vor lovi platformele de producție de gaz, iar acestea sunt cele mai dureroase lovituri pentru Netanyahu.

    RăspundețiȘtergere
  5. In esența chiar daca avem aparent niste blocuri militare cu identitate proprie la o adica nimeni nu vrea razboi, mai ales nuclear. Lumea si sistemul global economic e aranjat in simbioza, toti sunt dependenti unii de alții. Acum ca sa-i unesti pe unii cu alții trebuie sa-i saracesti pe unii pt a uniformiza masa. Vedem in Europa unirea vestului cu estul si disparitia clasei de mijloc si masurile comuniste de constrangere a profesiilor liberale etc. SUA la fel intru unirea cu Mexic si Canada si ulterior un tot sarac cu America de Sud. Sablonul social chinez se va dori impus peste tot, evident ambalat frumos pt prosti.
    Conflictul nuclear total este Bau-Baul cu care in final se va face unificarea tuturor. Daca Rusia nu era de acord cu blatul asta de ce BRICS e globalism pur si Putin a atacat Ucraina l o data precisa care coincide cu cele doua razboaie mondiale!?

    RăspundețiȘtergere
  6. Sistemul democratic clasic este un eșec de 2500 de ani, întrucât degenerează în demagogie.

    Democrația și capitalismul nu sunt principii, libertatea este.

    Capitalismul bazat pe traficul de influență pentru diverse scheme de subvenții și excepții de taxare precum și politica bazată pe reprezentativitate , fără mandat imperativ, încalcă flagrant exact principiul libertății individuale și al libertății economice.

    Un nou sistem politic, bazat in primul rând pe un electorat selectat pe baza de examen periodic, cu principii morale clare, e esențial.

    Economia care sa împiedice acapararea mijloacelor de producție și a monopolurilor, concret, încă din Constituție, este la rândul ri necesară.

    RăspundețiȘtergere
  7. Institutii ca FMI, manipulate ani la rand de americani? Iar ne e frica sa nu ne faca unii antisemiti? Urata e lasitatea...

    RăspundețiȘtergere
  8. Da , uita-i sa spun , e o palma asupra unei tari pe care o da politicul romanesc ! Sa vina un presedinte chinez in vizita de orice in Europa si tu pleci la Bideu ? Asta ne arata slugarnicia crancena si pe unde se sifoneaza bogatia acestei tari ! Mai vine si vomita si abjectul de Rares Bogdan , ce poarta nume grele in istoria acestui teritoriu dar pe care nu le merita nici macar sa le pupe de moaste ! Am zis si ma repet destructurat SRI si pus altceva in loc , de aici ni se trag multe ponoase ! Ei stiu , ei fac , ei dreg ,ei aranjeaza , EI NE INGROPA .......mai du-va-n plm de bulangii ! Aveti o mare sansa sa imi luati boii de la caruta .....va astept ma tine !

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumim de articol si pentru efortul depus!

    Cam singurul model de business:)) pe care-l poate sufla la ora actuala Perfidul Albion de la Unchiul Sam si unchiesul Justin(si o face deoarece sunt intr-un permanent schimb de exeperianta) este varianta 2.0 in care granitele sunt larg deschise pentru a permite milioanelor de ConsumatoriModerati:) sa se acomodeze in noile modele de orase si unde sa FORMEZE MASIV OMUL NOU.
    Ca urmare in functie de conditiile de locuit vom avea:
    Omul Container, Cort, Masina parasita, Squater(in apartamente si case nelocuite) din care este inuman sa-i mai scoti:) si nici nu se doreste avand in vedere ca acesta noua comunitate va consuma cel mult 1/10 din cit consuma de regula occidentalul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Felicitări pentru editorial

    RăspundețiȘtergere
  11. O sa o facă Dumnezeu pe câi nebănuite de amărâții aștia ce își închipuie că sunt la putere ...putere limitată și controlată de alte interese externe țării noastre. Dar mai e până atunci...din perspectiva celor care doresc o mare schimbare mai e mult dar din perspectiva acestor lepre parcă simnt un fior la gândul evenimentelor din viitor...afirmația nu fiții nerăbdători pică din această perspectivă ...dar puteți să vă pregătiți cât mai temeinic.....tranziția nu va fi o joacă ...va fi însă sigur spectaculoasă...la maxim

    RăspundețiȘtergere
  12. Prea multa Iubire de Sine, este cea care se transforma foarte frecvent in Ura fata de Ceilalti, si foarte rar in Ura fata de Sine.

    RăspundețiȘtergere
  13. Biden si Trump, sunt cele doua fete ale aceleiasi Monede Diabolice=Masonice!

    RăspundețiȘtergere
  14. Orice fotografie, este prin definitie doar o frantura/o cuanta a Realitatii!
    Asa ca vrem sa ne dati si tot filmul, si cu sonor!

    RăspundețiȘtergere
  15. Europa a murit ! Trăiască Europa !
    Salutare frate DD.
    Mă gândesc la Ceaușescu și proiectele pe care le avea pentru România. Cei mai mari prieteni ai României au fost Franța și China.
    Când Ceaușescu a căzut, Rusia era economic vorbind la fel ca România. Datorită lui Putin a devenit Rusia o mare putere internațională.
    Dacă Ceaușescu nu ar fi fost dat jos de la putere, România ar fi un concurent foarte serios pentru Rusia de astăzi. Ceaușescu avea planuri mărețe de a ajuta Africa, cu scopul de a garanta acces României la resursele naturale africane.
    Rusia urmărește același scop în Africa. Înlăturarea Occidentului Colectiv din Africa și alte zone, nu se poate face decât cu Ajutorul Chinei. România ignoră voit China. Este normal pentru o colonie ca România, să urmeze ordinele stăpânilor. Conceptul de suveranitate rămâne un mister pentru țările europene în general.
    Se scufundă Europa într-o sărăcie cum nu s-a mai văzut de când își poartă numele. Vă garantez că situația va fi piperată cu multă migrație, invazie de sălbatici, menită a ocupa popoarele europene până când vor fi jefuite. Industria europeană încă rentabilă va pleca în SUA probabil, lăsând Europa într-un colaps economic. Civil War nu va fi în SUA ci în Europa după cum se prevede. Europa va fi distrusă de europeni !
    Nu de migranți ci de europenii care permit deja numeroase crime împotriva popoarelor europene. Crime comise de non europeni.
    De văzut pe Twitter, RadioGenoa un canal care arată anumite probleme cu migrația ! Invazia forțată a Europei este fără de milă. Forțele de ordine și statele europene sunt complice total la aceste crime. Statele permit invazia prin finanțarea migranților cu bani publici, nu apară frontierele ba chiar încurajează prin ONGuri finanțate tot din bani publici, invazia.
    Invazia unor hoarde ce violează până și caprele. Nu glumesc, numeroase filmări evidențiază voința statelor europene de a crea haos și panică în rândul populațiilor. Poliția colaborează prin nepăsare voită și justiția prin laxism. Totul este făcut ca Europa să ardă !
    Totul este gata lipsește chibritul care va aprinde prepeleagul. Care va fi momentul nu se știe dar va fi grandios.
    Europa este în faliment din toate punctele de vedere. Economic, social, cultural, dar să nu uităm că orice sfârșit este un nou început. După noua Renaissance a Europei, fără îndoială va exista o nouă UE. Probabil cea cu două viteze dorită de mulți.
    O Europa jumi juma între Occident și Eurasia. O Europă sper eu mai sănătoasă și viabilă, din toate punctele de vedere. Mulți cred în mitul fenixului. Pasărea nemuritoare ce renaște din scrum.
    Același destin să sperăm pentru Europa căci scrum va fi, dacă nu se trezește. Să sperăm că va mai rămâne ceva de reînviat. Aceasta nu este un pamflet, mai degrabă un strigăt de disperare și de bucurie în același timp. Numai bine
    Vechea Europă a murit ! Trăiască Europa !
    By Costelo

    RăspundețiȘtergere
  16. Aceste gânduri haotice mă fac să mă gândesc la mine. De multe ori avem tendința de a ne ocupa de lucruri care ne depășesc. Și uităm că avem priorități în viață. De fapt totul are sens pentru cine știe. Noi nu știm, presupunem gândim și cam atât. Asta dovedește că existăm. Am citit undeva că este bine să notăm ideile undeva. Pentru a evita neînțelegeri citiți cu detașare părerea despre Europa. Este de fapt o notă de idei pentru anumite lucrări viitoare. Am abordat doar o parte din probleme. Mă gândesc la viitorul Europei care nu arată bine și probabil mă pierd. Mulțumesc pentru înțelegere. Numai bine

    By Costelo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Istoria se repeta pentru cei care o uita/ignora, si chiar se si razbuna!
      America va repeta razboiul civil, si Euopa va repeta Revolutia Bolsevica/Chiaburilor/Clasei de Mijloc!

      Ștergere
  17. Subiect creat de @ElNecio_Cuba în X

    🇺🇸🇪🇺📉 Emmanuel Todd, istoricul și politologul francez care a devenit faimos pentru că a anticipat căderea Uniunii Sovietice, a publicat cea mai recentă carte a sa The Defeat of the West unde anticipează și explică prăbușirea ireversibilă a Statelor Unite și Europa.

    „Întregul bloc occidental este într-o criză terminală. „Asistăm la căderea finală a Occidentului și mă bazez pe trei factori”, a argumentat Todd:

    1- Declinul industrial al Statelor Unite și natura fictivă a PIB-ului său. În acea țară există o pregătire insuficientă a inginerilor (și o scădere a nivelurilor de educație în general) pe lângă o scădere a industriei productive: ambele lucruri sunt necesare în caz de război.

    2-Creșterea puternică a ratelor mortalității în Statele Unite. Todd evidențiază ratele ridicate de sinucidere și omucidere și supremația unui nihilism imperial exprimată în obsesia pentru războiul infinit.

    3-Decadența intelectuală, dispariția eticii muncii și lăcomia masivă, al cărei nume oficial este „neoliberalism”. Todd explică acest lucru din prăbușirea protestantismului.

    „Cartea mea este, practic, o continuare a „Etica protestantă și spiritul capitalismului” a lui Max Weber”, explică el. „În ajunul războiului din 1914, Weber a crezut pe bună dreptate că ascensiunea Occidentului a fost, în fond, ascensiunea lumii protestante.

    Protestantismul producese un nivel înalt de educație, fără precedent în istoria umanității, alfabetizare universală, pentru că cerea ca fiecare credincios să fie capabil să citească Biblia. Pe de altă parte, nevoia de a se simți ales de Dumnezeu a condus la o etică a muncii și la o morală individuală și colectivă puternică care a produs un progres economic și industrial considerabil.”

    4-Todd, adaugă și o analiză interesantă despre (presupusa) viitoare înfrângere a NATO. „Observăm că mecanismul vostru militar, ideologic și psihologic nu există pentru a proteja Europa de Vest, ci pentru a o controla”, scrie el.

    Potrivit acestuia, războiul din Ucraina va duce la înfrângerea acelei alianțe militare. „Axa istorică Paris-Berlin a fost înlocuită cu axa Londra-Varșovia-Kiev și acesta este sfârșitul Europei ca actor geopolitic autonom.”

    Raportul Rand Corporation are un titlu optimist The Sources of Renewed National Dynamism, dar concluziile, pe aceleași linii ca cele prezise de eseistul francez, sugerează un declin care necesită o „reînnoire națională anticipativă” foarte greu de realizat.

    RăspundețiȘtergere
  18. Complexul militar-industrial american are o altă nenorocire . Corporațiile militare americane încearcă în toate modurile posibile să-și reducă dependența de aprovizionarea din China. Dar nu era acolo. Industria americană de apărare depinde în mod critic de componentele fabricate din metale pământuri rare . Și aproape toate sunt de origine chineză.

    Acest lucru este reprezentat de magneții de pământuri rare. Sunt utilizate în avioanele de luptă F-35, sistemele de ghidare a rachetelor, dronele de luptă și submarinele nucleare americane . Dar iată problema: 95% din piața mondială a magnetilor cu pământuri rare este controlată de companii chineze.

    Imperiul Celest produce 58% din metalele pământurilor rare din lume . Și produce aproximativ 92% din toate componentele din pământuri rare. Fără ele, complexul militar-industrial american se va opri pur și simplu. Este nevoie de ani pentru a găsi o alternativă și pentru a crea noi unități de producție - și nu este un fapt că va funcționa.

    Este nevoie de 417 kg de metale din pământuri rare pentru a crea un F-35, 2,3 tone pentru un distrugător și mai mult de 4 tone pentru un submarin din clasa Virginia. Există deja probleme mari cu eliberarea armelor - termenele limită se deplasează spre dreapta și aceleași F-35 sau submarine vor fi produse mult mai puțin decât era planificat .

    China începe să profite de poziția sa de monopol pe piața pământurilor rare. El a limitat deja exportul de galiu și germaniu în Occident. Iar situația se va înrăutăți doar în cazul unei adevărate mizerie în jurul Taiwanului . Cu toate acestea, nu numai că va aduce în genunchi complexul militar-industrial american, care nu va putea produce nimic, ci va duce și întreaga economie într-o nouă mare depresie.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)