vineri, 24 mai 2024

Statul subteran și alte stafii ale prezentului


Știu că prezentarea anchetării târlei de jigodii avându-i la vârf pe Coldea, Dumbravă și Săgețel-Trăilă face deliciul publicului, dar privind cu prea multă atenție riscați să pierdeți esențialul. Distrușii ăștia fuseseră scoși de la butoane de ceva vreme și se ocupau, așa cum se vede, cu potlogării și găinării. Desigur, asta după ce strânseseră în „depozite” cantități impresionante de mălai. Doar că povestea e puțin diferită de ceea ce se vede.

Originile statului subteran actual sunt în perioada lui băsescu. Jigodia bețivă, după ce a pus mâna pe putere, a cedat întreg statul pentru tronul său. Treaba stă în felul următor: într-o discuție cu ambasadorul SUA de atunci, băsescu s-a plâns că statul e mult prea „eterogen” și nu poate fi controlat, motiv pentru care forțele revanșarde și anti-reformă ale lui Năstase își fac de cap. Ambasadorul i-a promis că-l rezolvă și, în scurt timp, i-a adus câțiva specialiști de la FBI cu ajutorul cărora să creioneze un model funcțional pentru România.

Ceea ce nu știa jigodia bețivă e că specialiștii trimiși lui băsescu erau fix aceiași care-i fuseseră strecurați și lui Năstase pentru consultanță în domeniul legislației anti-corupție. Doar că Năstase, având ceva mai mult cap pe umeri, își exprimase obiecțiile în ceea ce privește debalansarea puterilor în stat, în special prin crearea unui pol anti-corupție care să bulverseze întreaga societate. Înființarea PNA de către autoritățile PSD sub conducerea lui Năstase reprezentase o cedare destul de puternică doleanțelor SUA, dar era destul de bine armonizat astfel încât structura să nu capete greutate prea mare și să debalanseze justiția în întregul său.  

Consultanții trimiși lui băsescu au mers pe o structură pe care mai încercaseră să o impună cel puțin în două rânduri(din ceea ce știu eu), cu care ne-au tot pisat încă de pe vremea lui Constantinescu. Structura era preluată din statele sud-americane care au fost distruse de CIA prin impunerea unor modele menite a reduce puterea traficanților de droguri. Puțini știu că așa-zisul război împotriva drogurilor este de fapt un război pe cota de piață din SUA care se dă între serviciile secrete și cei care vor să profite de piața americană. Inițial treburile merseră ca unse: CIA cumpăra marfa de la clanurile sud-americane și le vindea pe piață printr-o structură proprie. Scandalul a pornit de la prețuri pe care americanii le tot scădeau. De aceea, cele mai puternice clanuri columbiene(și nu numai), bazându-se pe structurile americane de distribuție pe care și le creaseră, au început să șunteze CIA. În scurt timp, banii i-au ridicat pe baronii drogurilor la o cotă atât de mare încât au devenit dușmanii de moarte ai statului subteran american. Dacă nu înțelegeți chestiunea asta, nu aveți cum să înțelegeți războaiele drogurilor și nici de ce unii baroni ai drogurilor sunt buni și-și desfășoară activitatea cu protecție, în timp ce alții sunt răi și prezentați ca personaje total malefice în mediile de propagandă americană. Și, de asemenea, nu veți înțelege cum de „capturile record” se fac cu kilogramele în timp ce transporturile speciale se fac cu tonele. Mă rog, nu mai insist, poate vom vorbi altă dată. 

Ca idee, structura propusă(de fapt impusă) de americani prevedea existența unui parchet anticorupție care să scurteze cercetarea prenală și prin intermediul căruia să se paradească corupția(sic!). Prin corupție înțelegându-se ceea ce nu convine SUA. În acest joc, DNA venea la pachet cu un consultant american(de fapt membru al Secret Service) care distila informațiile și-și baza activitatea strict pe interesele americane. În structură, SRI urma să fie servantul care să pună la dispoziția procurorilor materialul necesar înfundării celor care deranjau, dar și să ușureze drumul dosarului spre sentință prin „mijloace specifice”. Cu alte cuvinte, întreaga structură anticorupție din România a fost gândită din fașă ca o structură menită a subordona țara intereselor americane. Culmea, o groază dintre pesediștii de vârf știau ce va urma, dar niciunul dintre ei nu-și imagina că va ajunge la pârnaie. Chestie de care au avut parte cam toți.

Inițial, băsescu și-a pus un soldat credincios la vârful DNA, pe Daniel Morar. Acesta a ajutat mult intereselor lui băsescu și marginal intereselor americane. Putem spune că Morar, în ciuda a ceea ce a făcut, a întârziat destul de mult nebunia dorită de americani. Kovesi, pe acea vreme, era Procuror General, dar nu putea să facă mare lucru deoarece centrul de greutate era la DNA. Individa era omul de încredere al structurii oculte care se înființase în inima statului nostru. Dacă mai țineți minte, au existat tensiuni dure între Kovesi și Morar, la un moment-dat Morar intenționând s-o aresteze, operațiune oprită însă de protectorii americani ai Cicloapei prin intermediul securiștilor locali care-o știau de-a lor. Culmea, de la chestia asta Morar s-a supărat și a încercat să facă primii pași prin intermediul cărora DNA să intre în hățișul corupției din structurile patronate de Coldea. Unul era ascultarea independentă, prin intermediul unui serviciu care să aparțină DNA, iar cel de-al doilea era anchetarea corupților din servicii. Doar că era prea târziu.

La expirarea mandatelor procurorilor de la vârful parchetelor, băsescu a fost băgat la colț de americani pentru eliminarea lui Daniel Morar. In extremis, l-a luat consilier prezidențial și, când a putut, l-a împins la Curtea Constituțională. Momentul cheie al capitulării lui băsescu a fost noaptea alegerilor, când s-a lucrat până dimineață la convingerea „partenerului strategic”. Geoană de fapt câștigase alegerile, dar SUA l-au retras pentru că pe moment se considera că PSD-ul încă nu e reformat și Geoană nu avea puterea să-l reformeze.  

Atunci a apărut Kovesi la DNA și nebunia a început cu adevărat. Structura pusă la punct de americani a început să funcționeze ca unsă. Reprezentanții Secret Service erau de fapt cei care conduceau activitatea, în timp ce securiștii lui Coldea și Dumbravă băgau strâmbe și agățau judecători. Procedura era simplă: îi prindeau pe judecători cu potlogării, îi strângeau cu ușa, după care aceștia deveneau servitori de nădejde. Doar că nu se lucra doar așa. Judecătorii erau agățați și direct de americani prin intermediul organizațiilor oculte unde se băgaseră ca să-l aibă pe Marili Arhitect aliat pe frontul carierei lor profesionale. Așa au apărut servanții cei mai destoinici ai sistemului care abia târziu au fost identificați de oamenii lui Coldea. 

Întregul păienjeniș a funcționat impecabil. Americanii doreau distrugerea elitelor țării pentru a o îngenunchea. Treabă care a fost pusă în scenă impecabil. Așa au picat în hățișul „corupției” nu doar politicienii sau așa-zișii baroni locali, ci și medici, sportivi, personalități ale vieții publice, singura vină imputabilă acestora fiind faptul că sunt cu mult deasupra mediei. 

Un rol esențial în acest hățiș l-a avut un ofițer SIE sub acoperire trimis să distrugă PSD-ul: Victor Viorel Ponta. Din cauza polarizării societății românești s-a considerat nepractică atacarea PSD-ului cât timp băsescu se afla la putere. Însă și timpul era scurt. Astfel am avut schimbarea de putere și împingerea lui Ponta la butoane. Ponta știa care-i e misiunea și, de aceea, a făcut rapid lista baronilor care trebuie paradiți. Mulți dintre aceștia se considerau intimi de-ai lui Ponta și cu atât mai rău au fost loviți. Interesant e că, în aparență, Ponta se certa cu Koveși și cu Coldea. Doar de gura lumii. Iar Kovesi juca rolul de servitoare a lui băsescu în timp ce-l paradea pe la spate. Așa se face că, pe măsură ce timpul lui băsescu trecea, puterea îi scădea. Mai țineți minte obsesia lui de a fi președinte până în ultima zi? De fapt nu era obsesie, ci disperare deoarece îi fugea pământul de sub picioare. 

Partea interesantă este că lui Ponta i se rezervase rolul de a asigura tranziția de la băsescu la „noua republică”, adică acea structură spongioasă precum un burete, fără niciun secret și fără nicio surpriză. Ponta a crezut că, făcându-se servitorul americanilor, va reuși să profite pentru a cuceri puterea. După ce i s-a dat peste bot la alegeri(pe care Plăvanul le-a pierdut la o diferență de 7 procente!), a sperat că-și va conserva puterea, dar a fost eliminat precum o măsea stricată. Ponta a fost destul de isteț atunci când și-a dat demisia cu ocazia evenimentelor generate de atentatul de la Colectiv, întrucât a tăiat din fașă dorințele sistemului de a avea un proces de erodare a PSD. Mișcarea sa a fost un fel de răzbunare deoarece i-a deschis drumul lui Dragnea, cel care a dat destule transpirații reci sistemului abia implementat. Dragnea însă a fost un lider slab, incapabil să rupă pisica-n două. Deh, la Teleroman nu se știe că dacă vrei să fii golan trebuie să dai cu pumnul, apoi cu toporul și-apoi cu târnăcopul. Iar dacă dușmanul mai mișcă îl nivelezi cu cilindrul compactor. Altfel n-ai cum să joci în politica mare(aviz amatorilor care tot mai cochetează cu ideea intrării în politică!).

Privind retrospectiv, înțelegeți așadar că tot ceea ce ați văzut a fost un grotesc spectacol în care s-au înghesuit servicii secrete, organizații teleghidate din afară, media capturată integral de sistem și partidele care, ușor-ușor au fost canalizate spre structura plată de acum, direct răspunzătoare comenzilor cu „să trăiți!”.

Sunt multe elemente demne de amintit, dar nu am spațiul necesar. Ceea ce vreau să rețineți este că atât Coldea cât și Dumbravă, la ora actuală sunt niște nulități care s-au afirmat doar prin faptul că au servit cauza care le-a fost cerută de stăpâni. Cu toate că li s-a creat un mit de invincibilitate, de fapt ăștia doi se ocupau cu potlogăriile pe care le făceau încă din timpul mandatului activ. Mai bine spus, potlogăriile pe care erau lăsați să le facă. Într-adevăr, s-au bazat întotdeauna pe o rețea proprie pe care și-au păstrat-o inclusiv după ce n-au mai fost la butoane. 

Ce s-a întâmplat acum? Văd titluri bombastice precum „dărâmarea statului subteran”. Stați liniștiți, nu se dărâmă niciun stat subteran. De fapt e ceva și mai interesant: cu toate că păcălicii ăștia credeau că le va funcționa la infinit treaba, în realitate au fost din ce în ce mai izolați de structurile subterane. Cu toate că mimau puterea, o mare parte din rețea li s-a evaporat natural, iar cea rămasă era în lichidare. Momentul acesta a fost unul ideal în care absolut totul e perfect localizat și delimitat, astfel încât paradeala lor să nu lovească în statul subteran actual. Da, se vor afla multe elemente, dar e o chestie de care trebuie să țineți cont: toate acele chestiuni aparțin trecutului. Nimeni n-o să aducă atingere la ceea ce este acum. Iar ceea ce este acum, față de ceea ce a fost e inimaginabil pentru omul simplu.

Ca să înțelegeți ce-am fost și ce-am ajuns, vă voi spune că aderarea României la NATO a fost condiționată de trecerea în rezervă a lui Caraman. Chiar și-așa, umbra acestuia i-a înfiorat într-un asemenea hal pe americani încât doar după numeroase schimbări în sistem au avut curajul să se apropie. Inclusiv pe vremea servilului Coldea exista o oarecare autonomie. În prezent însă, după ce Plăvanul a deschis larg ușile pentru orice ticălos extern, România e atât de penetrată încât nu-și mai aparține. Dacă vrei să faci afaceri aici ai nevoie de o hartă care să-ți spună exact pe-ale cărui interese să nu calci. România nu mai are președinte, premier sau Parlament. Conducerea țării e concentrată la Ambasada SUA. De altfel, cel mai probabil, acela va fi primul loc de pelerinaj al lui Coldea pentru a-și rezolva problemuțele. Iar celălalt pelerinaj va fi acolo unde nu e iarnă niciodată, dar despre asta mai târziu, când vom afla dacă va fi o notă de plată și la cât se va ridica. 

Așadar, stați liniștiți! Repet: nu există nicio dispariție a statului subteran! Actualul stat subteran românesc e perfect integrat în NATO, adică lucrează fix după cum îi dictează stăpânul american și răspunde comenzilor mai abitir decât un cățeluș dresat. Nu mai există nicio urmă de independență, totul se execută fără să se discute. Și, ca să fie treaba treabă, vă spun încă de pe-acum că, pe moment, Nicușorul prezidențialelor va fi Prostănacul. Aveți idee de ce Nicușor trebuie obligatoriu să rămână? Mai vorbim!

34 de comentarii:

 1. Cozmin Gusa va fi presedintele Romaniei! Doamne Ajuta

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Veți vedea, poporul alienat va face dreptate cu barosul în stil „patriotic”, în timp ce marii jefuitori își vor număra banii, zâmbind sinistru, la o cafea. Țineți minte, acesta ne este viitorul!

   Ștergere
  2. FEREASCĂ DUMNEZEU!

   Ștergere
  3. Luci Parizianu, a dovedit cumva Cosmin Gusa ca este mai capabil decat Diana Sosoaca care are curajul sa infrunte intr-un mod extrem de competent tot Parlamentul Romaniei?
   Gusa asta nu este decat un politruc pus pe capatuiala, ceea ce s-a vazut in toata activitatea sa politica!
   Asa ca decat sa te iei dupa presa corupta si miluita care cauta urmele de parturi din chilotii Dianei, mai bine ai asculta pe YouTube luarile de pozitie extrem de calificate ale Dianei, pentru ca oamenii trebuie sa fie apreciati pentru inteligenta lor, curajul, patriotismul si capacitatea lor profesionala, si nu dupa vanturile pe care le scapa prin izmene, la fel ca fiecare om.

   Ștergere
  4. Aveti perfectă dreptate!

   Ștergere
 2. Ce prezinți aici arata INCA O DATA boala strămoșească de care suferă neamul acesta romanesc: vânzarea de Țara și de frați, pentru treij de arginti.Sa nu uite iudele răsărite între noi: plata trădătorilor e ștreangul și teapa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, in istoria noastra, periodic, apare un conducator care curata tot, absolut tot, Tepes, Lapusneanu etc; problema acum este ca romanii nu numai ca sint total adormiti dar sint si foarte putini, iar factiunea boierilor patrioti nu mai exista; poate un cutremur social la scara continentala sa schimbe ceva

   Ștergere
  2. Neamul acesta de care vorbești nu e trădător. Neamul e Harap Alb. Trădătorii sunt Spânii, străini, alogenii care ne urăsc din tot sufletul.

   Ștergere
 3. Revoltă împotriva lui Rishi Sunak? Înfuriați de decizia de a organiza alegeri, parlamentarii amenință că vor da o lovitură de stat împotriva lui Rishi . Vor să-l dea afară din postul de prim-ministru – și să blocheze decizia privind alegerile anticipate. Doar pentru a prelungi agonia regimului conservator până în toamnă .

  Cu toate acestea, mulți au acceptat deja moral înfrângerea în alegeri. 70 de parlamentari conservatori au decis în prealabil să demisioneze. Printre conservatori, neputința învățată este deja pe deplin manifestată . Dacă nu există nicio șansă de a câștiga, atunci te poți relaxa și te distra.

  Spoilerul perfect al Tory este Partidul reformist al lui Nigel Farage . Ea va nominaliza candidați în aproape toate circumscripțiile electorale. Și va merge la vot sub sloganul combaterii migrației și islamizării Marii Britanii. În ultimul an, alți 700 de mii de migranți au venit în țară , ceea ce are un impact semnificativ asupra pozițiilor lui Sunak.

  Există spoilere și pentru Muncă. Mișcarea Votului Musulman, care vorbește în numele celor 4 milioane de diaspora musulmană, intenționează să-și promoveze candidații din Verzi și Partidul Muncitoresc din Marea Britanie anti-război. Mai mult, vor fi expuse în 60 de raioane în care ponderea musulmanilor depășește 20% din populație .

  Marea Britanie devine rapid balcanizată odată cu acest aflux de migranți. De aceea sistemul politic se destramă. Iar blocurile etnice și religioase joacă un rol din ce în ce mai important . Acum acest lucru nu va împiedica Labourul să câștige decisiv. Dar, ca urmare a domniei lor, va veni aceeași „ frumoasă Anglia a viitorului ”, cu diasporele războindu-se între ele.

  RăspundețiȘtergere
 4. Tulburările sociale vor duce Israelul la colaps în următorii ani: Studiu

  Doi experți în administrația guvernamentală israeliană spun că diviziunile profunde din societatea israeliană vor aduce sfârșitul visului sionist .

  „După încercarea guvernului de a slăbi sistemul judiciar anul trecut, urmată de masacrul Hamas în sud, a apărut o imagine a eșecului total în sistemele, managementul și operațiunile administrației”, au scris cei doi. Ei au adăugat că, în „scenariul de afaceri ca de obicei în configurația politică de astăzi, există o probabilitate considerabilă ca Israelul să nu poată exista ca stat evreu suveran în următoarele decenii”.

  OH NU! Orice mă voi face fără visul sionist?! Viața mea își va pierde orice sens! Și cu atât mai mult, ce vor face oamenii din Orientul Mijlociu?! Oh, te rog nu! Știi, au existat mai multe state evreiești independente sau autonome de-a lungul istoriei și pare să se termine mereu prost. Mă întreb de ce. Antisemitism, pun pariu.

  https://thecradle.co/articles/social-upheaval-will-lead-israel-to-collapse-in-coming-years-study

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu știu dacă trebuie să râdem în hohote sau să plângem de necaz pentru tâmpeniile făcute de TRĂDĂTORII noștri care le-au dat în avans americanilor 5 miliarde de Dolari pe niște rachete care NU fac diferența între stolurile de păsări din zona Dobrogei și rachetele inamicilor.
  Deci, e clar. Suntem COLONIA perfectă a americanilor care ne bagă pe gât toate prostiile doar ca să întrețină în permanență starea de TEROARE în toată lumea.
  În loc să se investească acele miliarde de Dolari în industria militară românească ca să ne întărim anual structurile de apărare, "liderii" de carton ai României au pus-o pe butuci ca să se asigure că țara noastră va rămâne în permanență o piață de desfacere pentru militarismele expirate ale occidentalilor.
  NU MAI VOTAȚI CU EI ȘI LUPTAȚI DOAR CU OAMENII INDEPENDENȚI CARE NU FAC PARTE DIN NICIUN PARTID!

  TOATE PARTIDELE=ACEEAȘI MIZERIE IEFTINĂ❌️

  Noroc că rachetele Patriot vor fi livrate după anul 2030, că altfel, nebunii ăștia ar fi fost în stare să împuște toate păsările din zona Dobrogei.
  Acum vedem și noi cat de "avansate" sunt tehnologiile americane.
  Numai gura e de ei, fiindcă în rest se faultează singuri.
  Norocul lor este ca fac afaceri cu proștii nostri,că ăștia cumpără în avans toate stricăciunile.
  Vai de noi!

  https://www.gandul.ro/politica/h-d-hartmann-explica-problemele-cu-sistemele-patriot-avem-o-problema-de-mentinere-a-stabilitatii-culoarelor-de-tinte-20209672

  RăspundețiȘtergere
 6. CÂȚI DINTRE DUMNEAVOASTRĂ AȚI REALIZAT CĂ EVENIMENTUL „COLECTIV” A FOST ÎN FAPT DECLANȘATORUL UNEI „REVOLUȚII PORTOCALII” ÎN ROMÂNIA, URMATĂ DE O SCHIMBARE DE REGIM ABSOLUT DRASTICĂ, IAR PUTEREA A AJUNS APROAPE INSTANTANEU DIN MÂINILE UNEI MAJORITĂȚI LEGITIME, ALESE DEMOCRATIC, ÎN GHEARELE UNEI MINORITĂȚI NELEGITIME, NEALESE, POMPATE DE AMBASADELE COLONIALISTE OCCIDENTALE, ONG-URI SOROȘISTE ȘI SERVICII SECRETE STRAINE, TOATE ÎN SLUJBA COLONIALISMULUI OCCIDENTAL?
  Ați înțeles mesajul dat nouă încă din 2015? Oricine „face politică” pe acest teritoriu care nu mai poate fi numit țară, ci colonie, va mima acest act de a face politică, supunându-se directivelor Occidentului sau va dispărea. Inclusiv halucinațiile politice suveranistoide care au exclusiv rolul de a capta dezamăgirea și ura populației, organizații cu rol strict de debușeu al nemulțumirii populare. Absolut nimic nu poate funcționa organizațional vorbind fără viză de la CIA, prin câțiva intermediari slugi ai lor de aici. Pe cale de consecință cine nu se supune, dispare. Până acum era vorba de dispariția politică. După evenimentul Fico, dispariția va fi fizică. Porțile iadului au fost deschise larg, în lumea noastră, a iluziei „democrației” și a „statului de drept”, în lumea noastră a celor ce ne dăm „europeni”, validând poate cea mai sofisticată și sinistră dictatură care a cancerizat vreodată acest Pământ, cu unicul scop de a organiza și centraliza jaful.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu suntem colonie, ci um maidan fără pază, unde vin străinii și își iau ce vor. Dacă eram colonie stăpânul avea grijă să ia numai el. Când va dispărea tot din maidan dispare și țara.

   Ștergere
 7. Este Cosmin Gușă exponentul statului subteran american...? Îl urmăresc de mulți ani... Dacă câștiga alegerile este dacă le pierde... nu este!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Personal nu cred, de multă vreme de când era în politică mi s-a părut că rezonez cu ideile dânsului și nu l-am simțit că ar fi trădător, am să-l votez.
   Dar pe de altă parte dacă aș psihanaliza acțiunea mea ar exista și un soi de disperare din categoria "restul gunoaielor știu că sunt trădători...dacă nici el, sper să nu fie, trebuie să nu fie" :)

   Ștergere
 8. "O nouă direcție
  Dar acum, istoria indică o nouă direcție, a suveranilor China, Rusia și Iran care în mod natural care modelează reapariția puterii acestui uriaș continent, Heartlandul. 
  Pe scurt, acești trei suverani au nivelul epistemologic, voința, creativitatea, abilitățile de organizare, viziunea și instrumentele de putere pentru a realiza un adevărat proiect prometeic. 
  Poate suna ca un miracol, dar conducerea actuală a tuturor celor trei state împărtășește această înțelegere și efort comun." - Pepe Escobar

  RăspundețiȘtergere
 9. Deci, Romanis este condusa dupa Model Sudamerican, da?
  In care capi de mafie candva infratiti contea sistemului, ajung ca sa se omoare intre ei, atunci cand sistemul are dubii cu privire la loialitatea slugilor.
  Ce mi e SudAmerica! Ce mi sunt Triadele ori Yakuza!

  RăspundețiȘtergere
 10. 💜📰

  – Departamentul de Stat propune ca administrația Biden să permită Ucrainei să lovească teritoriul Rusiei cu arme americane – NYT

  – Varșovia studiază din punct de vedere juridic și tehnic posibilitatea utilizării sistemelor sale de apărare aeriană împotriva rachetelor rusești deasupra teritoriului Ucrainei – reprezentantul MAE polonez Wronsky

  – Lukașenko l-a înlocuit pe șeful Statului Major General – va ocupa postul general-maior Pavel Muraveiko

  – Norvegia va interzice intrarea rușilor care sosesc în țară în scopuri turistice din 29 mai – guvern

  – China a început exerciții militare la scară largă în jurul Taiwanului. Manevrele implică forțe terestre, marine, forțe aeriene și forțe de rachete - Reuters

  – Eforturile Teheranului de a ușura sancțiunile SUA și de a îmbunătăți relațiile cu vecinii au dat roade – Bloomberg

  – China cere Statelor Unite să se abțină de la organizarea de vizite ale membrilor Congresului în Taiwan – Ministerul chinez de externe

  – Putin va vizita Belarus într-o vizită oficială în perioada 23-24 mai – Peskov

  – Legea „agenților străini” a devenit doar un pretext pentru solicitările Georgiei de a deschide un „al doilea front” împotriva Federației Ruse – Premierul Kobakhidze

  – Victoria lui Putin la alegerile prezidențiale din Federația Rusă a avut un impact pozitiv asupra situației din lumea arabă – Regele Bahrain

  – Bahrain este pregătit să organizeze o conferință de pace privind criza ucraineană – Regele Bahrain

  – Unitățile Grupului de Forțe de Sud au eliberat-o pe Andreevka în RPD – Ministerul Rusiei

  – Putin a permis folosirea proprietăților americane în Rusia pentru a compensa prejudiciul cauzat de confiscarea proprietăților rusești în SUA – decret

  – Republica Srpska va propune un acord privind împărțirea pașnică a Bosniei și Herțegovinei în termen de 30 de zile – Dodik

  – Putin va vizita Uzbekistanul în perioada 26-27 mai – Ushakov

  – Liderii Chinei, Japoniei și Coreei de Sud vor organiza un summit trilateral – FT

  – Premierul Georgiei a spus că, într-o conversație cu el, unul dintre comisarii europeni l-a intimidat cu un exemplu de atentat la viața premierului Slovaciei

  – Autoritățile poloneze întăresc securitatea aeroportului Rzeszow-Jasionki, prin care trec proviziile de ajutor militar occidental. Kiev – șef al Ministerului Afacerilor Interne

  – SUA intenționează să anunțe alocarea a 275 de milioane de dolari suplimentari în asistență militară Ucrainei – AP

  – Armata din Taiwan este în alertă maximă din cauza exercițiilor PLA din jurul insulei – AP

  – UE nu va avea propriile sale arme nucleare: acest lucru este nerealist – Scholz

  – AFU recunosc că Kievul va trebui să fie de acord cu pierderea teritoriilor pentru a pune capăt conflictului cu Federația Rusă – comandantul brigăzii 57 a AFU colonelul Bakulin

  – Prim-miniștrii Poloniei și Greciei au trimis o scrisoare șefului CE, în care propuneau să înceapă crearea unui sistem de apărare aeriană al UE – Bloomberg

  – Slovacul Juraj Cintula, care l-a împușcat pe Fico, și-a confirmat în timpul interogatoriului intențiile de a influența reluarea asistenței militare către Ucraina – Pravda

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Soția atentatorului din Slovacia este ucraineancă iar băiatul este la andropauza avansată ! Degeaba tot ne plângem că suntem colonie daca nu suntem români cât putem și cum putem fiecare ! Cumpărați produse românești că sunt oricum sunt mai curate decât cele străine ! Nu mai rupeți ușile hipermarketurilor decât pentru ceea ce este absolut necesar !
   Leprele WKI și Petrov au distrus țara și solidaritatea între români ușurând subjugarea ei ! Băsescu și ambasadorul SUA Gitenstein au recrutat și pregatit 120000 de tefelistii care l-au dărâmat pe Dragnea din 2016 până în 2019 ! Rămășițelor îi găsim în agresivii apărători ai UCR care citează din NEXTA și fac liste negre cu prorusi, amenințând nazist,cu moartea, deportarea in lagare și ghetouri ! Întrebarea este cum au putut repetenți precum Coldea,Kovesi,Macovei,Ciolos,Helwic,fratii Moraru,Dumbrava, Câțu,Orban,Drula și multi altii sa acapareze atâta putere ! Am fost adormiți,anesteziati și ghiftuiți de liftele străine ,ajutați de pleiada de snobi ...utili,școliți Erasmus,multi fiind inconștienți, miserupiști și habarniști ! Războiul din UCR trebuie sa fie pretextul pentru recuperarea deșteaptă a pierderilor României ! Este greu pentru că ne-a mers buhul de trădători și curve cu doua fețe după WW I și WW II,și toți sunt ezitanți și suspicioși cu noi și conducătorii noștri !

   Ștergere
 11. Concluzia este de netăgăduit : serviciile secrete , adică sistemul căruia i se atribuie imense sume de bani de la bugetul național, cel pe care ii plătim regește- din truda acestui popor, cel care ar trebui sa se manifeste- precum sistemul imunitar al organismului uman - ESTE CANCERUL SOCIETĂȚII ROMANESTI ; MÂRLANI, TRĂDĂTORI, BESTII CU CHIP DE OM ! PS : CURVE CARE SE DAU FETE MARI

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest sistem e cancer peste tot în lume . TOATE SERVICIILE , indiferent cum și de unde sunt , reprezintă CANCERUL UMANITĂȚII .

   Ștergere
  2. Bateți câmpii! Nu asociați serviciile cu unii indivizi care, în mod nefericit, au făcut parte din structura lor și care au trădat țara la un moment dat. Altfel vă încadrați perfect la categoria idi_oților utili, care nu fac decât să submineze interesele statului român, lovind în structurile sale de apărare. E plină lumea de im_becili, dar pe agenții de influență îi miros de la o poștă! Ușor cu pianul pe scări, domnilor! Loviți în cine nu trebuie. Nu "serviciile" sunt de vină per ansamblu, ci câțiva indivizi care trebuie să răspundă în fața legii pentru faptele lor. Cu condiția să mai avem justiție în țara asta...

   Ștergere
 12. Sintagma de "cățeluș dresat" e cea mai superbă "imagine cât 1000 de cuvinte".
  Mulțumesc frumos de articol!

  RăspundețiȘtergere
 13. Ce alegeri a pierdut Plavanul la diferenta de 7 procent La cine va referiti?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Alegerile prezidențiale cu Ponta. Rezultatul final a fost fabricat.

   Ștergere
  2. Dacă va amintiti Ponta si Dragnea au recunoscut cu juma de gură înfrangerea ÎNAINTE de ora 12.00 cand se dadea exit poll . Dar SINCER, la intrebarile reporterilor, Dragnea NU STIA CU CÂT au pierdut. E clar ca, in timp real, la 11;5x venise ordinul doar in mare. Stiau ca au :pierdut", dar nu stiau scorul ??

   Ștergere
 14. https://www.activenews.ro/opinii/Av.-Gheorghe-Piperea-candidat-AUR-la-Europarlamentare-Familia-Libertatea-si-Natiunea-vs-neo-marxisti-securisti-si-comasati-189549

  Ăștia de până acum a fost nașpa, votaț aU R

  RăspundețiȘtergere
 15. Toate pănă într-o zi!...

  RăspundețiȘtergere
 16. Aderarea Romaniei la NATO nu a fost conditionata de demiterea lui Caraman, a fost mult mai rau. Caraman a fost trecut in rezerva pentru ca Manfred Worner, secretarul general al NATO, sa accepte sa vina in vizita in Romania. Aderarea la NATO a fost dupa 10 ani.

  RăspundețiȘtergere
 17. Speranta mea este ORIENTUL DEPARTAT. E mult? E putin?

  RăspundețiȘtergere
 18. Această lecție de istorie, analiză economică și politică privind atât România, cât și sistemul de operare internațional și dirijare a evenimentelor generate de statele subterane și stațiile prezentului, este atât de complexă și atât de necesară cititorilorpentru a-și deschide ochii minții, privind spre viitorul incert al omenirii și, mai ales, al românilor. Oare, doar setea de putere, dominare politică și geografică, ura și setea de răzbunare și sânge, acestea toate să fie caracteristicile de bază ale liderilor națiunilor dominante și organizațiilor înființate, la prima vedere, cu scopuri neagresive, dar, în esență, cu scopuri total diferite, ascunse și murdare? Se pare că acesta este adevărul dat de întreaga istorie trecută și prezentă a omenirii! Dar viitorul, poate nu cel apropiat, dar cel îndepărtat nu îl poate previziona și determina nimeni! Sigur am dreptate, omenirea ori va evolua în bine, ori va dispărea!

  RăspundețiȘtergere
 19. Domnule Dan Diaconu, aveți idee de ce articolul dvs a fost republicat sub un alt nume, câteva săptămâni mai târziu?

  https://solidnews.ro/povestea-reala-a-constituirii-si-functionarii-statului-paralel-americanii-si-slugile-politice-din-romania/

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)