sâmbătă, 25 mai 2024

Alea iacta est


Era cât se poate de clar că echilibrul precar al conflictului din Ucraina nu putea fi menținut. Actualele acțiuni ale rușilor, adică atacul cu frâna de mână trasă și evitarea tranșării situației suportă multe interpretări. Personal am văzut-o ca pe o tentativă de a secătui Vestul. În esență, observând direcția în care se mișcă lucrurile, putem spune că observația este cât se poate de justă. Doar că persistă o urmă de îndoială văzând daunele de care are parte Rusia. De-aici încep semnele de întrebare.

Nu trebuie să uităm că rușii ajunseseră până în Kiev și, într-un mod inexplicabil, s-au retras de acolo. Retragerea a fost atribuită negocierilor de pace, dar e destul de ciudată dezvoltarea întrucât niciodată nu te retragi înainte de a semna un document final. Rușii au făcut-o într-un mod absolut inexplicabil. 

De asemenea, în ceea ce privește contraofensiva, se vede cât se poate de clar că nu există determinare. În mod normal, Rusia poate pune stăpânire pe cerul ucrainean în maxim două zile. Încă de la primele zile de conflict, Rusia închisese spațiul aerian ucrainean. De ce n-o face? Doar nu credeți poveștile cu Patriot în condițiile în care rușilor le-a fost frică - în cea mai mare măsură - de S-300. 

Chiar și acum, în Harkov, rușii joacă după anumite reguli inexplicabile. Se aruncă inutil în hățișurile urbane, în condițiile în care pot cu ușurință să înconjoare orașele și să le taie aprovizionarea. De ce merg în acest mod? E ceva inexplicabil la mijloc. Pare că întreg conflictul se desfășoară după o regulă prestabilită. De asemenea, ceea ce e ciudat este că, de fiecare dată, primul pas într-o anume direcție îl fac ceilalți, adică americanii. 

Dacă vă aduceți aminte, dezvoltarea conflictului s-a făcut după un algoritm de negări permanente ale Vestului, urmate de încălcarea negării. De la „nu ne amestecăm” s-a trecut la „sprijinim diplomatic”, apoi la „dăm echipament defensiv”, apoi la „dăm echipament ofensiv, dar cu raza de acțiune limitată”, apoi la „nu mai limităm raza de acțiune, dar interzicem atacarea țintelor de pe teritoriul Rusiei”. Acum, în Congresul SUA s-a scris și ultima pagină a nebuniei: „Dacă ucrainenii doresc, ei pot utiliza armele noastre pentru a lovi orașele rusești” a spus Blinken. M-am frecat la ochi, am căutat confirmarea scrisă. Da, fix așa a spus.

Pronunțând „orașele rusești”, Blinken a inițiat o invitație la terorism. Nu ai cum să susții atacarea „orașelor rusești” întrucât acestea sunt pline ochi de civili. Așadar, Blinken confirmă faptul că SUA a acordat arme pentru operațiuni teroriste. Mă rog, nu-i un capăt de țară pentru o putere care a abuzat de terorism. Doar în istoria recentă, dacă ne gândim la Serbia, Irak, Siria, Libia, Afganistan, avem o întreagă bibliotecă de fapte teroriste executate în văzul lumii. Doar că, dacă în statele enumerate era vorba de confruntări cu niște neica nimeni ai lumii, aici e vorba de o confruntarea cu cea de-a doua putere a lumii. Iar treburile se complică.

În joc însă a intrat și China care a impus sancțiuni împotriva a 12 companii americane din industria de apărare, înghețându-le activele din China și anunțând că directorii a 10 dintre aceste companii vor fi arestați dacă intră pe teritoriul Chinei. Măsura este una simetrică celei care a sancționat mai multe firme chinezești pentru relații cu Federația Rusă. În comuniactul oficial, China acuză SUA pentru alimentarea cu arme a Taiwanului specificând că astfel se încalcă principiul „o singură țară”. Livrarea de arme către Taiwan este văzută astfel drept o intruziune în afacerile interne ale Chinei.

Dincolo de textul comunicatului oficial, ieșirea la rampă a Chinei este un eveniment aparținând șahului geopolitic început cu conflictul din Ucraina. Nu-i niciun dubiu că totul se înscrie în același război condus „pe la spate” de SUA. Situația din Taiwan devine, pe zi ce trece, mai amenințătoare, iar China nu-și dorește un Taiwan înarmat precum Ucraina. Cele două puncte nevralgice sunt absolut simetrice. E vorba de două zone care aparțin de facto părții care se apără și care sunt împinse în război de puterea degenerată a prezentului, SUA. Știu că se vor ofusca toți corecții politic, dar sistemul internațional e bazat pe regulile post Război. Că au intervenit anumite modificări ca efect al restructurării unor actori, e o problemă, dar a încălca termenii tratatelor semnate e flagrant. Ucraina e parte a hinterlandului rusesc.  Negând asta negi tot ceea ce a fost construit după Al Doilea Război Mondial. Și dacă negi tratatele acelui Război ajungi să negi toată ordinea existentă și să te întorci la logica armelor.

De fapt, dacă e să fim corecți putem înțelege limpede că întoarcerea la zăngănitul armelor a fost pornită de SUA, cea care a invadat Estul Europei, profitând de căderea URSS. Și, perm,anent, s-a apropiat periculos de ruși, încercând să reproducă Anaconda Războiului Rece. Doar că ulciorul nu merge de multe ori la apă. Dacă în Europa au reușit să strângă chinga, peste tot în rest au eșuat. Rusia are acces la apele calde prin intermediul Iranului, este primită cu brațele deschise în Afganistan(v-ați fi imaginat asta în anii 80?), are aliați peste tot în lume.  Rusia a dat o lovitură halucinantă dolarului și sistemului financiar vestic, transformându-le în forme fără fond. Iar nervozitatea vestului e teribilă. 

Ultimele operațiuni sunt de la sine înțelese. Întrucât treaba merge prost acolo, SUA a eliberat arme cu rază lungă de acțiune, fapt fără precedent. Mai mult, prin vocea lui Blinken și prin presiunea Congresului, aceste arme pot lovi teritoriul rus. E o declarație de război. De altfel, rezultatele s-au văzut. Ucrainenii au lovit Crimeea prin înecarea antiaerienei. Dar rezultatul cel mai mare este distrugerea sistemului radar Voronej din Krasnodar. A fost o mișcare ghidată de SUA și executată ticălos, în timpul unui „baraj de foc” cu ATACMS care a mascat drona ucigașă. Respectivul radar este unul dintre cele care avertizează Rusia în cazul unui atac nuclear, astfel încât atacul asupra sa este o operațiune care nu poate rămâne nepedepsită. Ca, de altfel, și atacurile din trecut asupra bazei militare unde Rusia are bombardierele strategice. Radarul Voronej este cea mai recentă dovadă care arată că s-a trecut peste orice chestiune acceptabilă. 

Rusia înțelege astfel că nu mai poate continua astfel conflictul. Nu-i OK din punctul său de vedere. Nu te poți bate cu cineva prin interpuși și cu o mână legată la spate. Din acest punct de vedere, pentru ruși e mult mai OK începerea unui conflict la scară cu NATO. Un asemenea conflict are puterea de a scoate la lumină alianțe clare și scopuri cât se poate de limpezi. Am văzut germenii unui asemenea conflict la ridicarea geamandurilor de pe râul Narva. Rușii au făcut un gest-simbol indicându-le nulităților de la NATO că s-a ajuns la vremea tranșărilor dure. De asemenea, Putin a transmis că este gata să încheie pacea în Ucraina în condițiile rămânerii liniei de demarcație actuale. 

Ce urmează? Asta e ceea ce se întreabă toată lumea. Dacă Occidentul acceptă să pună capăt conflictului din Ucraina, garantând o neutralitate militară a ceea ce a rămas acolo, am putea vedea situația înghețată pentru cel puțin o decadă. Spun înghețată deoarece tratatele temeinice se obțin după mult mai multe victime. Rămâne însă situația din Taiwan, de unde SUA trebuie să se retragă de urgență. O asemenea încălcare a suveranității Chinei e de neimaginat. În ultimele zile situația s-a tensionat teribil. China practic a înconjurat insula într-un mesaj clar dat actualei conduceri politice teleghidate de către SUA. E puțin probabil să vedem SUA retrăgându-se, mai ales în condițiile actualei conduceri de la Casa Albă. De aceea, începutul unui conflict este cât se poate de posibil. 

Dacă în cazul Rusiei se bănuiește că schimbarea garniturii de putere de la Casa Albă va aduce parteneri mai OK de negociere, în cazul Chinei situația e simplă: nu are nicio perspectivă la Casa Albă deoarece China este puterea menită a distruge SUA. De aceea China are un singur element pe care trebuie să-l urmărească: ținerea aproape a Rusiei. De încrederea în relația cu Rusia depinde totul în China. Tot îl aud pe Trump perorând că el are cheia pacificării Rusiei. De fapt, Trump este vârful unei grupări izvorâtă tot din statul subteran american. Această grupare își dorește să lupte utilizând doctrina Kissinger. Trump e de acord să împartă Ucraina așa cum își dorește Putin, cu condiția ca Putin să rupă relația cu China. Astfel, Rusia ar ajunge să joace pentru China rolul nefast pe care l-a jucat China în relația cu URSS. Personal tind să cred că nu se va întâmpla așa ceva, iar singura chestie pe care o va reuși Trump va fi cea de a opri conflictul din Ucraina și-atât, lăsând treburile cât se poate de încurcate. Oricum, la capitolul „varză-n cap” Trump e perfect compatibil cu Biden.

Revenind, îmi este cât se poate de clar că SUA - în condițiile campaniei electorale și a conducerii degenerate ale lui Biden-pârjol - nu va lăsa Ucraina să semneze un armistițiu cu Rusia. De partea cealaltă, e cât se poate de previzibilă începerea unei „Operațiuni Speciale” a Chinei în Taiwan. Și astfel, de amploarea conflictului tot Rusia va fi responsabilă. Dacă va continua în actuala cheie, cu operațiuni terestre și încercând să peticească în vederea contrabalansării „jucătorului ascuns”, probabil că vom continua ca și până acum, pe tăișul cuțitului. Dacă însă Rusia va considera că e mai profitabil pentru sine să amplifica conflictul, luptându-se pe față cu întreg NATO, cu siguranță că vom avea un război mondial. 

Că zarurile au fost aruncate știm. Ma trebuie să vedem cine va trece cu adevărat Rubiconul.

56 de comentarii:

  1. De ce URSS a intrat in Afghanistan desi Andropov comentase ca nu vor fi avantaje? De ce Rusia nu a preluat teritoriile dorite in 2014, cand o putea face fara sanctiuni, si fara ca nimanui sa ii pese? Totul este relationat cu momentul cand Soarele va rasari de la vest la est, si va avea loc marea revolutie islamica. Al-khidr se mai scrie si Al-khadir.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E singurul lucru care nu il pot controla pe planeta asta. Singura eliberare de sub jug va fi un eveniment cosmic asupra caruia nu au deloc control.
      Ei controleaza si aparitia Soarelui, a lunii si reprezentarea stelelor pe cer.
      Toate planetele sunt locuite dar au val sa nu vedem ce e acolo, desi ei ne privesc. Noi suntem un program de televiziune pentru extraterestrii. Ei s euita la noi cum noi ne uitam la seriale TV. Si cei care conduc aceasta planeta sunt niste jeguri divine care va place sau nu, suntem jucariile lor preferate. Am auzit o data o cearta in ceruri si una dintre replici era ca: Atunci imi fac alte jucarii noi! si am simtit ca se refera la toti oamenii.

      Ștergere
    2. Iar nu ti-ai luat pastilele de control a schizofreniei ..Auzi la el, că joacă în telenovele cu ET!!!!

      Ștergere
  2. pentru partea 1 a articolului : blat pe față intre ruși și americani. nimic inexplicabil.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred că "Voronej" este numele tipului de radar, iar cel distrus este probabil cel amplasat în zona orașului Sevastopol. Oricum, e o lovitură serioasă, aș compara-o cu cea a scufundarii navei de război Moskva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, așa e! Am încurcat eu. Radarul nu e la Sevastopol ci în Krasnodar. Într-adevăr, lovitura e serioasă deoarece a fost avariată o componentă cheie a defensivei rusești. În mod sigur lovitura a fost pregătită și asistată de SUA deoarece a fost mascată de un atac masiv asupra Crimeei.

      Ștergere
    2. https://warnews247.gr/purhnika/ektakto-h-oukrania-eplhkse-to-rantar-tou-purhnikou-susthmatos-egkairhs-proeidopoihshs-ths-rwsias-mosxa-h-epithesh-plhroi-tous-orous-gia-ktuphma-antipoinwn/

      Ștergere
  4. _______
    De ce merg în acest mod? E ceva inexplicabil la mijloc. Pare că întreg conflictul se desfășoară după o regulă prestabilită. De asemenea, ceea ce e ciudat este că, de fiecare dată, primul pas într-o anume direcție îl fac ceilalți, adică americanii. - citat din articolul de azi.

    Pentru că rușii fac lucrurile cu CREDINȚĂ: Cine scoate sabia de sabie va muri.
    E o luptă spirituală.
    Le creează la americani și europeni condițiile spirituale de a fi ei cei care scot sabia și astfel Cerul va dicta cine moare de sabie.

    Așa se duce un război în stilul ortodox. Poate că vi se pare totul ciudat, dar analizând toate acestea singura explicație e mentalitatea ortodoxă în acțiune.

    Gândirea ortodoxă e prea puțin cunoscută în lume și mulți o refuză considerând căile ortodoxe că fiind superstițioase.
    Dar acum vedem superstițiile în acțiune într-un război.
    E război între ortodoxie (Rusia) și fascismul medical (Ucraina care a fabricat COVID).

    RUSIA e acuzată că a invadat Ucraina și dacă toți cred asta înseamnă că RUSIA a ridicat sabia.
    Dar acest narrative nu e împărtășit de toți ci de vreo 15% din oameni deci nu are forța credința lor din mass-media. In Asia nu se dau aceleași știri economice.
    Dar arătând lumii in doi ani că ei ridică zi de zi sabia au câștigat Asia de partea lor și cred că Cerul (China) a decis cine a ridicat sabia și cine va muri de sabie.

    Să luăm și Gaza: cine a scos sabia?
    Și cine va muri de sabie?

    Chiar dacă evreii ucid toți arabii din Palestina și se termină războiul din Israel,
    Cine va mai sprijini vreodată evreii?
    Nimeni!!
    Vor fi izolați total ca o specie criminală și lumea nu le va mai da girul. Cine se va lauda cu niște evrei care l-au ucis până și pe Iisus, Stăpânul Lumii?
    Evreii nu mai au viitor au fost deja șterși din Cartea Vieții.
    Mă uit la ei ca la o specie pe cale de dispariție spirituală.
    Succesul lor e asigurat doar de continua crimă împotriva tuturor popoarelor.
    Azi e arabii, mâine rușii, poimâine chinezii etc..
    Nu există o nație care sa nu merite să fie ucisă de evrei. Ei se ucid și singuri ei pe ei.
    E rasa supremă care îl ucide si pe Dumnezeu și îi ia creația.
    Cine Dracu mai vrea sa aibă vreodată de a face cu ei?

    Războiul ortodox are căile lui superstițioase pentru că începe cu finalul, Victoria totală, și construiește de la început.
    Una din cele mai mari superstiții ortodoxe e aceasta: cine scoate sabia, de săbie va muri!!!
    Americanii sunt prost informați, mereu scot sabia primii și forțele spirituale ii condamnă la Nenorocire după nenorocire. E Matematica ortodoxă. Și sigur un matematician de-ăsta Ortodox de-a lui Putin le-a dat soldaților schema ortodoxă tactică de lupta.
    Eu mă simt foarte inspirat de acest mod de luptă ortodox și față de schema evreiască ( îți fură ceva și apoi te acuză că tu l-ai furat) este net superioară.
    Se va scrie o nouă carte Arta Războiului.
    Metodele ortodoxe de lupta vor apărea și în cărți și filme. Să afle lumea de ce superstițiile ortodoxe sunt cele mai bune arme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect punctat!

      Ștergere
    2. Frumos! Ioan Petru Culianu care spunea că religia este pentru societate ca softul pentru calculatoare trăiește în spirit. Mulțumesc pentru gândirea vie.

      Ștergere
    3. Hai sa mai incerc o data, acum fara nici un comentariu. Eventual, daca nu-l aprobi, explica-mi te rog de ce. Iar daca il aprobi, te rog spune-mi ce a fost in neregula cu cel de dinainte (in care aveam comentarii minimale la aceste linkuri). Nici macar pe primul pe care l-ai respins nu inteleg de ce, dar al doilea chiar ma asteptam sa treaca

      https://ro.wikipedia.org/wiki/Evolu%C8%9Bia_teritorial%C4%83_a_Rusiei

      https://www.activenews.ro/stiri/Lectia-oferita-de-Patriarhul-Teoctist-lui-Alexei-al-II-lea-cu-privire-la-Mitropolia-Basarabiei-si-ingerentele-Patriarhiei-Moscovei-Pretentiile-unei-Patriarhii-de-neam-strain-de-a-avea-jurisdictie-peste-ortodocsi-de-alt-neam-sunt-NECANONICE-si-NEDRE-164139

      https://ziarullumina.ro/teologie-si-spiritualitate/evanghelia-zilei/istoria-crestinismului-mlxxii-biserica-ortodoxa-a-georgiei-i-53416.html

      https://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_celor_mai_mari_imperii

      In ceea ce priveste ultima lista, dau linkul doar pentru a evidentia locul Imperiului Tarist in istorie. Nu am si nu pretind ca toata acea lista corespunde adevarului istoric (nu am resurse sa verific asa ceva), de exemplu pentru mine este o surpriza ca Dinastia Qing ar fi fost un imperiu.

      Ștergere
  5. Unii spun ca rușii au amenințat Kievul pt a deturna trupele ucrainiene masate in sudul țării, a fost o mișcare de diversiune care le a permis doua lucruri, cucerirea rapida a pârtii de sud rămasă fără o apărare corespunzătoare și apoi, realizarea unui obiectiv f important, și anume confiscarea întregii cantități de combustibil nuclear disponibil la Cernobîl, care altfel ar fi putut permite Ucrainei fabricarea unei bombe murdare. Odată aceste doua obiective realizate, regia a ordonat retragerea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu se poate avansa in camp deschis, doar sarind dintr-o localitate in alta.
    Chiar daca s-ar reusi un avans cu blindate, coloana logistica obligatorie din urma ar fi anihilata.
    Al

    RăspundețiȘtergere
  7. Putin a amintit recent de episodul retragerii de la kiev.
    Ukranii i-au reprosat ca nu se poate negocia 'cu pistolul la tampla'. A urmat retragerea si negocierile de succes la istanbul. Apoi vizita lui boris johnson.
    Rusii au fost tepuiti inca o data.
    Impresia mea e ca putin incearca orice varianta pentru a pastra un stat-tampon si a evita o granita cronic fierbinte.
    O ofensiva-soc ar declansa deplasarea de trupe nato in vestul ucrainei. Se bazeaza mai mult pe o revolta interna la kiev, unde tensiunile cresc sigur.

    RăspundețiȘtergere
  8. America republicană declară război OMS . Guvernatorii a peste 20 de state americane au emis o scrisoare comună către Casa Albă, cerând să nu fie de acord asupra „acordului pandemic”, care este acum promovat de birocrația internațională la nivelul OMS și Big Pharma.

    De fapt, vorbim despre crearea unui sistem unificat pentru introducerea carantinei globale în cazul unei noi pandemii . Republicanii din Statele Unite au numit imediat aceasta o încercare de a limita suveranitatea națională pentru a mulțumi elitelor globale. După doi ani de Covid, încrederea în ei a fost deja subminată.

    Chiar și presa liberală din Statele Unite a început să recunoască fără tragere de inimă după faptul că blocarea strictă a fost o greșeală colosală. De exemplu, închiderile școlilor au făcut ca scorurile la testele de matematică și limbă din SUA să scadă la minimele din ultimii 20 de ani .

    În plus, din ce în ce mai multe scandaluri izbucnesc în jurul efectelor secundare ale vaccinării. Timp de trei ani, aceasta a fost considerată lotul teoreticienilor conspirației. Ei bine, atunci AstraZeneca a recunoscut deschis că vaccinurile sale create în grabă pot provoca tromboză . Și nimeni nu va purta responsabilitatea. Iar compensația nu va fi plătită chiar de AstraZeneca, ci de guvernul britanic .

    În același timp, la forumuri globale precum Davos ei continuă să se teamă de următoarea pandemie - iar Bill Gates anunță apariția „bolii X”. Statele republicane, ca răspuns, promit să saboteze orice măsuri viitoare de carantină . Acest lucru va pune toată America în pragul divizării. Ei bine, dacă republicanii vor câștiga alegerile, vor intra deja în război împotriva OMS.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buncărul Rishi . De îndată ce Sunak a anunțat alegeri anticipate pe 4 iulie, strategii politici conservatori au început să-l ascundă de public . Rishi are evaluări foarte scăzute - 17%. Rishi Sunak a devenit deja cel mai nepopular prim-ministru din istoria britanică de după război .

    Mai mult decât atât, primele încercări ale lui Rishi de a face campanie s-au încheiat cu rușine. Mai întâi a fost inundat de ploaie. Sunak a venit apoi în Țara Galilor și i-a întrebat pe localnici dacă așteaptă cu nerăbdare Euro 2024. Singura problemă este că echipa galeză nu s-a calificat în campionat .

    Ei bine, cireasa de pe tort este întâlnirea lui Sunak cu presupușii muncitori din Derbyshere . Adevărat, a devenit imediat clar că deputații conservatori locali, care erau îmbrăcați în salopete de lucru portocalii, au comunicat cu el. Ei bine, când Rishi s-a oprit în cartierul Titanic din Belfast, i s-a pus imediat o întrebare ironică - cum te simți să joci căpitanul Titanicului care se scufundă ca un Partid Conservator ?

    Imediat după anunțul haotic al alegerilor anticipate, și mai mulți deputați și-au anunțat dorința de a demisiona. Imediat 78 de parlamentari conservatori părăsesc în grabă Camera Comunelor . Printre aceștia se numără Theresa May, Ben Wallace, Michael Gove, Kwasi Kwarteng și mulți alții.

    Și apoi au sosit noi statistici deprimante. Peste 10 mii de imigranți ilegali au debarcat pe țărmurile Marii Britanii de la începutul anului. Fluxul total de migranți în 2023 a fost de până la 700 de mii . Situația cu migranții ilegali agravează criza în toate domeniile și îi trage pe conservatori în jos. Urmează 6 săptămâni de agonie a morții - și aceasta va pune capăt domniei de 14 ani a conservatorilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate inteleg eu Rishi Sunak nu vrea sa fie "a wartime Prime Minister". Primele 20 minute ale emisiunii sunt fulminante (Ucraina, si ceva previziuni). Si concluzia de la minutul 44:45.

      Din ciclul "Stiati ca ?" - In ultimii 30 de ani cresterea salariala in Italia a fost de 1% (total, nu anual) de la minutul 36:30.

      https://warroom.org/warroom-battleground-ep-540-the-fall-of-europe-the-escalation-of-war-in-europe/

      Ștergere
  10. Viața de zi cu zi grea a lui Macron . Ghinionicul președinte al Franței pierde din nou totul. Cu doar două săptămâni înainte de alegerile pentru Parlamentul European, Franța a fost lovită de un val de crime cu tentă etnică. Situația rămâne tensionată cu revolta împotriva lui Macron din Noua Caledonie.

    În orașul Chateauroux, un adolescent de 15 ani a fost înjunghiat până la moarte de un migrant afgan pentru că a refuzat să renunțe la telefonul său . Dreapta a cerut imediat oprirea acceptării refugiaților din Afganistan. Și în Normandia, o coroadă de poliție a fost atacată și baronul drogurilor Mohammed Amra a fost eliberat. În acest caz, doi polițiști au fost uciși.

    Macron însuși a fost nevoit să zboare de urgență în Noua Caledonie, unde a promis că nu va efectua temporar reforma electorală. Dar sentimentele de protest în rândul canacilor nu se potolesc. 33% dintre ei sunt în sărăcie. Și cred că nu au nimic de pierdut. Ei bine, Parisul nu își va pierde coloniile - așa că lansează o armată împotriva lor .

    În Franța, a avut loc o dezbatere haotică între liderul de dreapta Jordan Bardella și premierul Gabriel Attal. Acesta din urmă a acuzat în mod tradițional partidul lui Marine Le Pen că promovează interesele Rusiei și dorința de a distruge Uniunea Europeană .

    Macroniștii continuă să se concentreze cu disperare pe tema războiului cu Rusia. Deși situația din Ucraina îngrijorează doar 10% dintre francezi. Majoritatea cer soluții la problemele legate de inflație, criminalitate și migrație. De aceea , partidul lui Macron, cu un rating de 16%, pierde lamentabil alegerile pentru Parlamentul European . Dreapta este pe primul loc cu 32% - și se îndreaptă către o victorie zdrobitoare asupra lui Macron.

    RăspundețiȘtergere
  11. Când voi auzi ca milioanele de hectare ucrainene pe care se cultiva cereale și alte plante vor fi însămânțate cu muniție de rusi, voi crede ca asta e un război adevărat și nu o șmecherie pt Dzeu știe ce !

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnule , nu mai incercati sa gasiti logica intr-o lume ilogica. Ideea e ca vor sa ne aduca pe toti la sapa de lemn , ca sa le acceptam guvernul lor unic , multinational. Sunt cativa bolnavi mintal care au luat planeta in proprietatea lor, cred ei , fara sa gandeasca la ce le foloseste. Nu vor reusi in final, au mai incercat si altii si vor mai incerca si in viitor, dar nu se va infaptui niciodata.Bineinteles ca de fiecare data vor fi milioane de victime, dar nu ii impresioneaza pe ei asta. De generatii intregi ne invartim in cerc , parerea mea e, ca avem nevoie de un salt spiritual, altfel nu iesim la liman. Trebuie sa depasim modul asta de gandire materialist , concurential.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesanta ideea cu saltul spiritual. Cum credeți ca se poate realiza acest lucru?

      Ștergere
    2. Inlocuind iubirea de sine cu iubirea fata de aproapele.

      Ștergere
    3. 26 mai 2024 la 08:14
      Cum?
      Saltul duhovnicesc se poate face numai prin acceptarea Sfintei Treimi si Legile ei ca fiind Axioma fundamentala(demonstrata matematic) a existentei pe Pamant si implicit prin schimbarea sistemului socio-economic actual agresiv si violent intr-unul pasnic, cu inima, prin desfiintarea graduala a propietatii private si a banilor(cauza eterna a violentei pe Pamant).

      Mai consideri interesanta ideea saltului?
      Alternative de a impaca si capra si varza nu exista!

      Crede-ma ca ceea ce vezi ca se intimpla in jur este deja rezultatul initierii si derularii acestui salt spiritual care este de abia la inceput.

      Ștergere
  13. Rusia a lansat o nouă ofensivă în nord-estul Ucrainei, care vizează regiunile Harkov și Sumy. Dar vestea URIAȘĂ despre aceasta nu este invazia în sine, ci este SIMBOLUL pe care Rusia îl pictează pe această nouă forță: „Runa lui Gungnir” -- sulița lui Odin.

    Mai jos câteva imagini ale simbolului și apariția acestuia pe vehiculele militare rusești:



    Din punct de vedere istoric, bogatyrii varani din Svyatoslav (Rusia Antică) și-au marcat armele și armura cu astfel de rune atunci când au intrat în război împotriva Khaganatului Khazarian.

    https://translate.google.com/website?sl=en&tl=ro&hl=ro&client=webapp&u=https://halturnerradioshow.com/index.php/news-selections/world-news/russia-paints-new-military-insignia-on-invading-force-same-symbol-used-in-past-wars-against-khazaria


    https://halturnerradioshow.com/index.php/news-selections/world-news/russia-paints-new-military-insignia-on-invading-force-same-symbol-used-in-past-wars-against-khazaria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Varegi, nu "varani".
      Denumirea este în germană, pe hartă.

      Ștergere
  14. Forțele întunecate de la suprafață încep să-și piardă o parte din controlul lor.

    Tratatul lor de pandemie a întâmpinat probleme:

    https://www.zerohedge.com/geopolitical/who-makes-key-concessions-ahead-pandemic-treaty-vote

    https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/pandemic-treaty-talks-wire-likely-miss-first-deadline-sources-say-2024-05-10/

    Nici „resetarea” lor financiară nu merge conform planurilor lor:

    https://www.nakedcapitalism.com/2024/05/swedens-riksbank-is-sounding-the-alarm-on-fragility-of-cashless-payment-systems.html

    https://www.news.com.au/finance/money/costs/massive-queues-aussies-flood-banks-in-cash-protest/news-story/a3e8940489c9c22fcb99d447460ec7d2

    https://mises.org/power-market/nebraska-ends-income-taxes-gold-and-silver-declares-cbdcs-are-not-lawful-money

    Ideologiile lor sunt expuse:

    https://www.zerohedge.com/political/ideological-roots-open-borders-push

    https://www.zerohedge.com/political/men-vs-bear-debate-dumbest-feminist-argument-yet

    Și mai multe Dezvăluiri urmează:

    https://www.dailystar.co.uk/news/weird-news/usaf-tried-recruit-ufo-crash-32658080

    Victoria Luminii!



    Cobra la 15:55

    RăspundețiȘtergere
  15. Viktor Orban câștigă influență de ambele maluri ale Atlanticului . Liderul ungar a anunțat Bruxelles-ul cu propunerea sa de a reconsidera participarea la NATO. Și să nu participe la operațiuni de alianță în afara NATO - în Orientul Mijlociu, Africa, Taiwan. Sau în Ucraina.

    O agendă similară este promovată de dreapta franceză , care promit să se retragă din comanda militară NATO dacă va ajunge la putere în 2027. Dar mai sunt trei ani până la alegerile prezidențiale din Franța. Orban poate da un exemplu pentru toţi dizidenţii din NATO acum .

    Și în iulie, Ungaria va conduce și Consiliul European . Budapesta creează deja o mulțime de probleme pentru Bruxelles, folosind investițiile chineze ca instrument de combatere a birocrației europene. Orban speră să vorbească în numele tuturor europenilor care s-au săturat de război și crize permanente.

    Orbán a fost singurul politician care nu s-a temut să ajungă la fermierii revoltați din Bruxelles la începutul anului 2024 . Cu siguranță își va crește puternic influența după alegerile din iunie pentru Parlamentul European, în care euroscepticii și izolaționiștii de dreapta vor primi până la o treime din mandate.

    Chiar și în Statele Unite, republicanii sunt acum ghidați de experiența lui Orban. Și își propun să urmeze exemplul Ungariei în reformarea educației americane, promovând valorile tradiționale, sfidând nebunia rasială și de gen care domină acum campusurile. Ei bine , dacă Trump câștigă alegerile, atunci Orban va avea un alt aliat în lupta împotriva birocrației europene și subminarea Uniunii Europene din interior și din exterior .

    RăspundețiȘtergere
  16. 1) Referitor la războiul ukrainean:
    Dacă vă aduceți aminte 2 episoade puțin mai vechi:
    a)Deplasarea a 70 de avioane rusești în Siria ci ajutorul tehnologiei Keșe( celebrele valize de sub fuselaj),fără a fi depistate de radare;
    b)Pățaniile distrugătorului Donald Cook în Marea Neagră;
    https://www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/externe/avion-de-lupta-rusesc-su-24-zbor-razant-deasupra-unui-distrugator-american-in-marea-neagra-video-1444402
    Rachete S300,S400,Lasere,satelîți militarietc..
    Nu înțeleg cum au reușit ukri atâtea distrugeri,cum?
    PS
    Dle Dan,cum comentați retragerea dinozaurului reptilian Klaus Schwab?

    RăspundețiȘtergere
  17. Lol...lumea inca nu pricepe ca razboiul asta a fost programat cu acordul tuturor partilor implicate. Si cu Putin care a declansat razbelu exact in ziua, luna si anul care adunat pe cifre da acelasi numar ca si in cazul WW1 si WW2.

    RăspundețiȘtergere
  18. Adevăratul război se petrece în capul prolilor.
    Cu cât este prelungit, cu atât frica îi va dezarma pe oameni și doar cumpărarea ultimului model al Dorinței îi va apăra.

    Capitalismul de șoc are nevoie de șocuri.
    Anumite teritorii prea conservatoare/sălbatice pentru a se pupa pasional cu capitalismul trebuie “civilizate” prin șoc.

    RăspundețiȘtergere
  19. Felicitari pentru analiza corecta, si mai ales pentru enorma munca de informare care sta in spatele acestor analize atat de profesioniste.
    Singura completare pe care as dori sa o fac, este aceea ca planurile de stapanire a lumii, ca doar asta inseamna puterea monopolara care este mizamarelui razboi care urmeaza, este planificat de peste 150 de ani, si este scris ca se va face prin razboaie si mari crize economice.
    Pentru ca finantatorii marilor razboaie sa ajunga sa stapaneasca toata planeta, ei trebuie sa distruga cu prioritate Rusia si apoi China, tari care constitue cea mai mare piedica in calea globalizarii (asa este denumit statul unic mondial care va trebui sa fie statul lor) asa ca va incepe un razboi urias, dus pe doua fronturi paralele , unul va fi razboiul Rusia versus NATO, cea care dintr-o organizatie de aparare, a devenit asa cum ne-o dovedeste realitatea, o organizatie de agresiuni ilegale cu scop de jaf si de supunere, care serveste exclusiv interesele criminale ale celor bancherilor care s-au supra imbogatit din razboaie. si asta este calea lor pentru a devenii singurii stapani ai lumii.
    In acest context, bine cunoscut de orice om bine informat, se pune intrebarea, ce cauta Romania in acest razboi care nu este in interesul Romaniei, ba din contra este cel mai mare pericol pentru tara noastra, din toata istoria ei milenara?
    Nu credeti ca ar trebui sa se faca o propaganda uriasa pentru convingerea cetatenilor ca sunt atrasi intr-un razboi sinucigas, fara voia lor si ca de fapt au de ales intre RAZBOI(adica votand partidele care sustin UE si NATO, deci implicit si interesele marilor bancheri care au nevoie de acest razboi ca de aer, sau sa aleaga PACEA, si din pacate singurul personaj politic care are curajul si competenta sa face acest lucru, este Diana Sosoaca, dar numai daca este sprijinita de intregul popor, care sa-i legitimeze puterea!
    Alta sansa nu mai avem!

    RăspundețiȘtergere
  20. Rusii au o metoda ultra simpla de a termina porcaria asta - daramarea barajului de pe Dniepr in amonte de Kiev. Ati vazut volumul de apa al lacului acela de baraj? Kievul va dispare si intoarcem pagina. Inteleg ca n-au facut-o pana acum - e orasul lor, monumente istorice, e inca populatie prorusa acolo... Dar e o sabie a lui Damocles deasupra capetelor seci ale tuturor zelenskofililor.

    RăspundețiȘtergere
  21. Europa se stinge? Anul 2023 a fost un punct de cotitură pentru demografia europeană. Populația a început să scadă pentru prima dată . În ultimul an , populaţia Uniunii Europene a scăzut de la 453 la 448 milioane . Și asta ține cont de afluxul semnificativ de migranți - 2,5 milioane de oameni.

    Indicele european de fertilitate în 2022 a fost de 1,46 copii pe femeie . Numărul nou-născuților în Franța și Spania a scăzut la minimele postbelice. În Grecia - la minimum 90 de ani. În Italia - de-a lungul istoriei după unificare în 1861. Și în Finlanda - din 1771.

    Unele țări au început să plătească familiilor 2-3 mii de euro pentru a avea copii. Dar aceasta nu acoperă cheltuielile, care au crescut brusc de la începutul războiului și crizei. U Tinerii au o problemă acută cu inaccesibilitatea locuințelor - tarifele au crescut, dar prețurile au rămas astronomice.

    Pentru prima dată în Europa, populația activă este și ea în scădere. Generația mai în vârstă se pensionează, migranții beneficiază de asistență socială și sunt puțini tineri. În Germania, 40% dintre întreprinderi nu găsesc lucrători . Prin urmare, europenii nu mai pot ține pasul cu Statele Unite și China, deși au probleme și cu demografia.

    Ei bine, vechea populație a Europei este rapid înlocuită de „ noi europeni ”. În cea mai mare parte, refugiați din Afganistan, Africa de Nord și Orientul Mijlociu . Procese similare de balcanizare sunt observate în SUA și Marea Britanie. Dar rata natalității din SUA de 1,6 arată și mai bine în comparație cu cea europeană. Europa și-a atins „crucia morții” demografică, ceea ce duce continentul la stagnare și declin accelerat.

    RăspundețiȘtergere
  22. Ați sesizat că nimeni nu zice nimic de turci, care 600 de ani ne-au luat tribut în bani, femei și copii și care l-au decapitat pe Brâncoveanu, simbol absolut epic al Ortodoxiei noastre și al Dumnezeului nostru? Sesizați că în schimb ne place la culme șaorma? Realizați că vorbim doar de "ruși" pentru că marele proiect al jafului colonialist este Rusia, sunt resursele ei infinite? Dacă era Turcia, behăiam despre turci. De ce vrem tot timpul Basarabia și Bucovina dar niciodată Cadrilaterul? Dar de ce nu mai vrem nici Basarabia și Bucovina? Că Ucraina este vârful de lance al marelui ucigaș occidental care este instalat și aici? Avem doar "fugă după fentă", "patriotismul" trebuie canalizat, turma din patru-n patru ani se mută dintr-un țarc în altul, iar tot timpul trebuie să behăie prostii și lucruri fără sens, cu misiunea clară ca acestea să ducă întotdeauna la nimic...
    Sursă:
    https://telegra.ph/Viitor-de-aur-05-25

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Brancoveanu a fost executat pentru ca i-a tradat pe turci. Facea joc triplu si cu rusii si cu austriecii. Turcii i-au interceptat scrisorile si intentiile si i-au aratat ce a facut. Brancoveanu voia sa ii joace pe degete pe toti. A fost foarte abil si foarte foarte istet, dar pana la urma dusmanii l-au prins. Si foarte mare om de cultura. Turcii i-au dat sansa reabilitarii ca sa mearga sa slujeasca lor. Dar el nu s-a lepadat de credinta. Insa judecata sa a fost pentru tradare.

      Ștergere
    2. ...nimeni nu zice nimic de turci pentru ca turcii nu vorbesc nici de popor si nici de limba moldoveneasca (asa cum face Maria Zaharova), iar ambasadorul lor nu declara ce a declarat ambasadorul rus la Bucuresti.
      Nici nu au o "Mitropolie a Intregii Moldove", ori pretind jurisdictie canonica in Basarabia. Sigur sunt musulmani, fac alte tampenii mai mari la adresa Ortodoxiei.
      https://www.activenews.ro/stiri/Cum-gandeste-ambasadorul-rusilor-si-filorusilor-din-Romania.-Kuzmin-Basarabia-nu-a-fost-parte-a-Romaniei-%E2%80%9Ein-afara-de-cei-22-de-ani-de-ocupatie-romaneasca-173390

      In plus pe stadioanele din Turcia nu se canta ca pe cel din Rusia, si mai ales cu acea selecta asistenta
      https://www.activenews.ro/stiri/Stefan-Secareanu-Cum-%E2%80%9Enu-suntem-in-pericol-daca-ieri-sutele-de-mii-de-rusi-care-l-aclamau-pe-Putin-cantau-urlau-toti-intr-un-glas-piesa-%E2%80%9EMade-in-the-USSR-cu-versurile-de-inceput-%E2%80%9EUcraina-si-Crimeea-Belarus-si-Moldova-toate-sunt-tara-mea-173389

      Am avut, dar nu mai avem probleme cu turcii. Erdogan s-ar vrea el sultan, numai ca de cam 100 de ani incoace nu prea mai poate

      In ce priveste Cadrilaterul, am convingerea ca orice teritoriu romanesc , aflat vremelic sub ocupatie straina, va trebui readus la patria mama, si asta indifernet de cat de accentuat a fost procesul de deznationalizare. Politica faptului implinit, implementata prin deznationalizare / colonizare, nu este din punctul meu de vedere un argument al acceptarii acelei stari de fapt. Acceptand asa ceva, "faptele" vor continua sa se-mplineasca (la Pactul Molotov Ribbentrop rusii au cerut pana la Carpati). Daca insa stii ca ce ai furat, la un moment dat ti se va lua, poate nu vei mai face pasul. Majoritatea etnica este un argument doar pentru justificarea drepturilor istorice asupra teritoriilor respective (de exemplu romanii sunt si au fost majoritari in Ardeal, Basarabia, de cand s-a format neamul romanesc, nu au migrat pe acele teritorii din alte parti). Daca ai referinte bune cum ca ar fi pamant romanesc Cadrilaterul, te rog posteaza. Acum vreo luna de zile am facut aici un comentariu referitor la istoria Dobrogei, si in cautarile mele nu am gasit astfel de referinte (dar nu-s istoric si nici timp de documentare nu prea am). Stiu ca au existat si exista romani/aromani la sud de Dunare, vezi Banatul sarbesc, Muntii Pindulul, dar nu-mi este deloc clar pe ce arii si cum "s-au risipit" in istorie. Din scurta mea documentare despre Dobrogea, am inteles ca la 1913 Romania a anexat Cadrilaterul, romanii reprezentatnd sub 10% din populatie (majoritari erau turcii, iar dintre crestini bulgarii erau de departe cei mai numerosi; turcii colonizatori ... deci cam raman bulgarii). Si ca ar fi fost o intelegere intre cele doua popoare bastinase pe pamantul Dobrogei ca 2/3 din Dobrogea sa revina romanilor si 1/3 bulgarilor. Adica situatia de acum. Asta este ce am gasit eu si am postat la articolul lui DD de sub linkul de mai jos.
      https://trenduri.blogspot.com/2024/04/ce-urmeaza-in-ucraina.html

      Ștergere
    3. DD, in ce priveste hinterlandul rusesc, cam care ar fi aria geografica care ti se pare tie justificata (de exemplu fosta URSS, poate Rusia/Ucraina/Belarus etc). De ce ideea de hinterland - fie el rusesc, nemtesc, frantuzesc sau de aiurea este justificata (eu nu o consider justificata de nimic altceva decat de dreptul pumnului). Faptul ca in istorie ai cotropit si deznationalizat teritorii nu-ti da nici un drept sa invoci acum existenta unei minoritati (sau chiar majoritati) de aceeasi etnie cu tine si pe care ai plantat-o acolo, poate de-a lungul secolelor, ca sa ai vreun cuvant de spus in administrarea acelor teritorii. Dupa Putin, URSS este Rusia istorica (adica Imperiul Tarist): "Destrămarea Rusiei istorice, sub numele de URSS, este pe conștiința lor ."
      https://www.activenews.ro/stiri/Putin-recunoaste-pentru-prima-oara-ca-Stalin-a-furat-teritorii-sfinte-de-la-Romania-pentru-a-ingrasa-URSS-si-una-dintre-urmasele-ei-actuala-Ucraina.-Trupele-Armatei-Ruse-au-primit-puteri-sporite-de-trecerea-granitelor-Federatiei-172926

      Ștergere
    4. @26mai 08.34
      Mah făcutule din onanie și carat de muște în origine, cine ești tu viermesa judeci un mucenic a lui Hristos, un Uns al Domnului, un Domn al Tarii Românești care si-a sacrificat viata lui; a feciorilor și ginerelui;pe altarul păgânilor aparent, dinaintea ochilor lepadatilor de Hristos ambasadori ai Vestului Luminos.Mah gunoide câine, mai bine te făcea ma.ta pe gaura din spate, nu pe aia din fata !Salva planeta!
      ADMIN, ai face bine sa nu mai permiți aruncarea de lături hazare asupra memoriei Romanilor.

      Ștergere
    5. [Ptr Anonim] Cautati detalii despre cnezatul lui Balica. Acest stat se intindea pana la Varna de azi. Cautati detalii si despre Regatul Romano-Bulgar. Capital era la Veliko Tarnova de azi. Cine era regele ? Si de ce avea nume pur romanesc ? Nu a existat in antichitate nici o forma de organizare statala in Dobrogea care sa fi fost infaptuita de bulgari.

      Ștergere
  23. Azi, am o intrebare - urmata de o pilda - pentru voi, desteptilor! 🤗

    Si anume:

    Daca Mediul Economico-Social este unul Turbulent/PerTurbat, voi tot mai vedeti - pe Grafice - o Crestere Economica perpetua ???? 🤣🤣🤣

    In loc ca sa vedeti permanent, doar Anularea ei prin Scaderi catastrofale ???🤣🤣🤗🤣

    Si acum urmeaza Pilda celor 2 Basme, pentru copii mari si mici, dintre care doar una dintre cele 2 povesti este Adevarata, iar cealalta Falsa!

    Voi stiti care dintre ele, este Adevarul Universal?

    "A fost odata, ca niciodata, ca daca n ar fi, nu s ar povesti!"

    A fost O VARIABILITATE, adica: Stabilitate, Certitudine, Predictibilitate a evolutiei economico-sociale numita "MERCURIAL", situatie in care a castigat toata lumea, putin, dar sigur/cert!

    Era un Mercurial al: dobanzilor la depozitele/economiile si creditele populatiei si agentilor economici!

    Era un Mercurial: al preturilor la materii prime, minerale, si energetice, al preturilor la produsele agricole si alimentare, al preturilor la diverse servicii conexe prestate pentru productia de orice fel, al preturilor in toate domeniile economico-sociale!

    Acest "eco_sistem", a fost cu 40 de ani in urma sabotat, ucis, de catre sistemul "alternativ" cu care a si fost inlocuit, adica de catre un sistem bazat pe VARIATIE!

    Respectiv pe: Instabilitate, Incertitudine, Impredictibilitate, sau intr un cuvant altfel spus acelasi lucru, a fost instituit Modelul Economico-Social de tip:

    JOCURI DE NOROC-GHINION .... ori "PACANELE" 🤣🤣🤣

    Un JOC - o asa-zisa "PIATA LIBERA" - in si din care:

    1) Organizatorii lui/ei, castiga atat perpetuu, cat si garantat, precum si maximul posibil,

    2) in timp ce participantii la acest "Joc Economic", respectiv: atat Cererea, cat si Oferta, pierd in timpul vietii mai mult decat sunt lasati ca sa castige!

    Concluzia Pildei, nu poate fi deci decat una singura:

    Dupa o Turbulenta/Furtuna economico-sociala Indelungata, s asterne Linistea! 🤣🤣🤣🤗
    "Olimpul" face implozie, si toti "Zeii" vor reveni curand cu picioarele pe Pamant!

    Levitatia - si cacarea lor perpetua in "Capu' Mesii" - a luat Sfarsit! 🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Acest "eco_sistem", a fost cu 40 de ani in urma sabotat, ucis, de catre sistemul "alternativ" cu care a si fost inlocuit, adica de catre un sistem bazat pe VARIATIE!"

      Acum te intreb:

      Oare care-i motivul pentru care a fost inlocuit cu sistemul "Variatie" daca "Mercurialul" rentabil mergea ca uns?

      Ștergere
    2. Motivul a fost, inlocuirea unei conventii sanatoase, cu o conventie contra naturii!

      Ștergere
    3. Inlocuirea nu i un motiv.
      Mai gandeste-te.
      Oare cine stie?

      Ștergere
  24. - "Conform opiniilor sale, Odessa este o linie extrem de roșie pentru Anglia întrucât „dacă Odessa pică, 20% din PIB-ul Ucrainei se va evapora” deoarece le pică tot comerțul marin prin acel nod."
    - "Acesta susține că, dacă va fi nevoie, „în afara banilor SUA ar trebui să trimită și trupe”. Cu alte cuvinte, treburile sunt mai acute decât am crede noi."

    Pentru ca marea majoritate aa agri-businessului "ucrainian" nu este ucrainian ci anglo-saxon. Britanic si american mai exact, care isi exporta produsele agricole prin doua porturi majore: Odesa si... Constanta.
    Nu stiu cine detine portul Odesa, dar portul Constanta este detinut in proportie de peste 80% de agri-businessuri americane!
    Problem solved!

    PS. Nu uitati ca UK NU ARE de ajuns pamant agricol pentru a putea fi suficienta din punct de vedere alimentar, fiind nevoita sa importe masiv produse agro-alimentare. Criza alimentara din UK s-a agravat o data cu Brexitul, dupa ce milioanele de dejectii genetice marxiste au votat pro brexit pentru ca imigrantii sa nu le mai fure... ajutoarele sociale, NU locurile de munca, ca traiul pe "benefits" este dulce si munca e pentru prosti! Iar acum importa alimente din lumea larga la alte costuri, nu ieftin din EU. Li se mai taie creaca si cu Ucraina pe care pusesera stapanire dupa Maidan si vor muri de foame la propriu.

    https://www.zf.ro/companii/bloomberg-portul-constanta-devine-cel-mai-mare-terminal-de-cereale-din-europa-13408734

    https://www.info-sud-est.ro/analiza-operatorii-din-portul-constanta-au-dat-lovitura-cu-marfurile-ucrainene-au-fost-inregistrate-castiguri-si-de-peste-100-de-milioane-de-lei-anul-trecut-profitul-inregistrat-de-un-operator-a-fost-de-25-de-ori-mai-mare/

    https://www.zf.ro/zf-24/doi-romani-au-devenit-multimilionari-in-dolari-dupa-ce-americanii-le-au-cumparat-afacerile-din-portul-constanta-14219545

    https://economedia.ro/analiza-operatorii-din-portul-constanta-au-dat-lovitura-cu-marfurile-ucrainene-au-fost-inregistrate-castiguri-si-de-peste-100-de-milioane-de-lei-anul-trecut-un-operator-a-inregistrat-un-profit-de-2.html

    ...

    https://www.wall-street.ro/articol/Economie/301776/portul-constanta-ar-putea-fi-o-oportunitate-pentru-americani-dupa-inchiderea-porturilor-ucrainene.html

    https://www.ceccarbusinessmagazine.ro/mihai-daraban-ccir-portul-constanta-poate-reprezenta-o-oportunitate-de-afaceri-pentru-companiile-americane-s19190/

    https://www.infopress.tv/reprezentanti-ai-companiilor-americane-din-domeniul-agriculturii-in-portul-constanta/

    https://romanialibera.ro/economie/economie-international/portul-constanta-a-devenit-cel-mai-important-hub-de-distributie-a-marfurilor-la-marea-neagra-anunta-premierul-ciolacu/


    Uitati de povestile cu "confluenta marilor inperii".
    Romanii = popor de prosti si de sclavi pupincuristi sinistrii!
    Toata istoria lor, inclusiv astazi!
    Problem solved! Again.


    - "De aceea Ciolacu, Plăvanul, Ciucă și gașca lor infracțională au accelerat cu alegerile întrucât vor să ne pună în fața unui scenariu de război, cu tot tacâmul, inclusiv starea de necesitate!"

    Dupa cum am mai spus, cine este incapabil sa-si cumpere macar o garsoniera prin Ungaria sau mai bine prin Serbia si se incapataneaza prosteste sa ramana prin Romania ingropandu-se pe undeva pe la tara, va ajunge in mod negresit
    "statistica". Oricum, nu exista termen de comparatie intre Romania si Ungaria sau Serbia, decat daca esti dus cu capul si n-ai scos pana acum capul afara din tara.

    Cum spunea Mike Tyson: "Toti au un plan... pana primesc primul pumn in gura!"
    Asa si cu aia de pe la tara: "toti au un plan si sunt independenti, pana vor pica prumele bombe si rachete!"

    https://youtu.be/9ssEQl-avy4
    https://youtube.com/playlist?list=PL6FpI7dbLun9DJZnRQt87w9GaB-qRT6K2

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. " pana vor pica prumele bombe si rachete". Din pacate s-a ajuns cu cutitul la os, chiar daca nu doare acum. In curand romanii (inclusiv cei din Diaspora), vor avea de ales intre a muri de glontul rusului sau a infrunta jandarmi si alte forte "de ordine" mai mult sau mai putin romanesti, probabil si acelea inarmate. Cred ca avem mai multe sanse "inauntru" decat "afara". Si asta ca si decizie individuala, ca natiune ar trebui sa fim tampiti sa reeditam operatiunea Barbarossa in contextul actual si mai ales alaturi de astia de acum. Primele bombe si rachete, daca vor pica, vor pica pe pistele de aterizare, gandesc eu ca astia care ne-au bagat in rahatul asta cel putin nu vor avea cum sa mai fuga ...

      Ștergere
  25. Alea icta est (lat) = (equiv.rom) zarurile au fost aruncate

    RăspundețiȘtergere
  26. Corect amintit M. Tyson :
    "Toți au un plan pânà primesc un pumn în gură."
    Toți vorbesc de Basarabia, Cadrilater, Bucovina, Ardeal etc (cu sau fără să aibă habar de istorie sau de cum se revendică un teritoriu, nemaivorbind că până la acest moment România NU A REVENDICAT oficial nici un teritoriu al altei țări).
    Asta în timp ce lucrurile evoluează cu o dinamică incredibilă, de la o zi la alta, fiind vorba practic de păstrarea actualului teritoriu al României, deziderat care, cu fiecare zi care trece se apropie de atributul de "miracol".
    România a fost din ziua 1 aliat "de-facto" al Ucrainei, de aici fiind coordonate/aprovizionate,/livrate toate atacurile împotriva Rusiei.
    Celebrele avioane de ghidaj cu ciupercă din România pleacă.
    Că tot se vorbeste mult și aiurea despre "luarea Odesei" și de ce întârzie, asta nu se poate face izolat, pentru că există marele risc al unui contraatac masiv NATO de pe teritoriul României. Luarea Odesei se poate face doar la pachet cu distrugerea bazei NATO de la Constanta, deși întreg estul țării e vizat.
    Dintre toți aliatii Ucrainei, România e cea mai expusă. Dar se pare că nimanui nu-i pasă.
    Noi așteptăm să vină cineva să ne dea pe tavă teritorii ale altor țări, fără luptă (când e vorba de recrutare românii fug ca potârnichile, mai ceva ca ucrainenii).
    Asta înseamnă trăirea în halucinație.
    La spital asta se trateaza cu un pumn în gură.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și de ce- ma rog, ar face Romanii coada la birourile de recrutare?! Ca sa poată cantaretul cu peula la pian sa joace rolul vieții sale-Slujitorul Boborului(ucrainian), întru imbogatire pana la plesneala a scenariștilor si producatorilor scutii rosii ?!Vor da buluc romanii, care cu furci, care cu pistoale, care cu kalasnikoave, întru plata tuturor trădătorilor de Țara din ultimele 3 decenii și jumatate...Dar trebuie îndeplinite conditiile de mediu politic, adek armata Rossiei sa libereze iar-a treia oara în doua secole- Europa de sub tirania iacobinilor !

      Ștergere
    2. "Noi așteptăm să vină cineva să ne dea pe tavă teritorii ale altor țări, fără luptă (când e vorba de recrutare românii fug ca potârnichile, mai ceva ca ucrainenii)"

      Prietene, poate parea greu de crezut pentru tine, dar cel mai important lucru din viata mea SUNT EU!
      Pentru mine "Basarabia, Cadrilater, Bucovina, Ardeal etc" la fel ca si "Romania" sunt chestii abstracte si lipsite de sens care nu imi apartin si pentru care nu am de gand sa mor, sau mai rau, sa raman schilod/handicapat in vreun fel si sa am o viata de milog neputincios traind pe pampersul plin si mancand supa cu paiul din niste mizerii de ajutoare sociale sau de "indemnizatie de razboi/veteran", dar cu pieptul plin de decoratii!

      "Tara mea" este doar ceea ce am eu in actul de proprietate si nimic mai mult, iar pentru aceste chestii eu am muncit, nu le-am primit de-a moaca de la altii sau de la stat!
      Ba mai mult de atat, viata mea (si a familiei mele) este mult mai imporatanta decat un petec de pamant pe la tara sau decat un rahat de casa sau apartament pentru care in mod cert nu se merita sa ma inrolez si sa merg la razboi. Ma duc in alta tara si ramanand intreg voi fi capabil sa muncesc sa-mi iau alta casa sau apartament, nu doar pentru mine dar si pentru copii mei. Ma rog, nu este cazul meu ca eu deja am facut acest lucru de mult timp.

      Cine inca se mai crede un fel de Ion al Glanetasului si inca mai sufera de "patima pamantului" este liber sa se inroleze si sa se bata pentru orice pamant vrea el, inclusiv pentru pamanturile detinute de Udrea, Basescu, Nastase, conti austrieci, statusuri maghiare, forumuri germane, etc. sau pentru zecile de mii de hectare de paduri alce celor de la Ikea sau Schwaighoffer sau pentru insula mare a Brailei a arabilor, etc. Eu n-am absolut nimic impotriva! Ba chiar voi privi la televizor cu o mana in buzunar numarandu-mi cele doua oua intregi si sanatoase si cu un sprit rece in cealalta mana si imi voi vedea multumit si prosper de viata mea si a familiei mele.

      Esti invitatul meu sa iei arma in mana si vaia con dios, mi amigo!

      Ștergere
    3. Dacă ăia de la Rovine,PoduInalt,Plevna,TarguJiu,Mărăști,Odessa,Budapesta, Tatra gândeau ca tine, azi vorbeai turceste,nemteste,ungurește sau ruseste!!

      Ștergere
  27. Dl. Dan Diaconu, puteți să ne oferiți un articol detaliat referitor la adevăratele blocuri militare din primul și al doilea război mondial? Cu ce scop au fost produse războaiele și cine a profitat de pe urma lor? De ce au omorât evreii?
    Este vorba despre aceleași familii de sioniști care se joacă cu viețile noastre?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din punctul meu de vedere scopul celor 2 războaie mondiale au fost:
      1. Schimbarea ordinii social politice
      2. Creditarea.
      3. Apariția noilor sisteme social politice.

      Ștergere
  28. Nu sunt lamurite aspectele militare rusesti in UA decat prin intelegere sau blat cum zice rumanu sau liderii nu stiu ce fac fiind trasi pe cardan de forte superioare lor sau vrajeala cu ne batem cu tot NATO frate asa ca deaia suntem prosti si pierdem resurse la greu...
    Daca mondialu a inceput in 2008 sau 2011 sau 2014 ? Daca nu va fi ca celelalte 2ua ? Daca va avea un caracter psihologic predominant ? Care e cea mai mare suferinta pentru un trup dar pentru softul din el ?
    Pt. EU razboiul ravasitor va fi al Iranului, iar pt. Us al Pacificului.
    Nemec nu este ce pare a fi.

    RăspundețiȘtergere
  29. Cautand sa aflu cine din SRI este poreclit Anaconda, am dat peste un interviu luat in 2015, unei luptatoare ucrainence naziste poreclite astfel, impotriva conationalilor prorusi lipsiti de aparare la vremea aceea, si mi s a intarit astfel concluzia pana la fermitate ca:
    1) Ucraina este un stat artificial, care inglobeaza teritorii apartinand de drept national si international ale altor state din jurul Ucrainei!
    2) Nato si Ue sprijina Ucraina impotriva Rusiei si rusismului, deoarece au interese politico-economice de expansiune spre Est, nicidecum dintr o relatie sincera de prietenie,
    3) Nato si Ue vor intra inclusiv cu trupe in teritoriile rusesti, care nu au apartinut niciodata de drept, Ucrainei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5a/Inaccurate_historical_map_of_Ukrainian_borders.jpg

      Ștergere
  30. Vin cu o completare la cel mai pertinent comentariu a lui Anonim27 mai 2024 la 19:46:

    Doar nebunii se duc să se omoare cu oameni care nu numai că nu le-au făcut vreun rău, dar nici măcar nu i-au întâlnit vreodată.

    Dușmanii noștri sunt aici printre noi;iar dușmanii, dacă ne vor forța să participăm la un război ce nu ne aparține, trebuiesc eliminați fizic în momentul când vom avea acces la arme de foc.

    Nimeni nu trebuie să se supună celor ce ne vor trimite pe front;ei ne sunt dușmanii, ei trebuiesc anihilați.

    Sunteți singurii stăpâni pe viața voastră;doar Tatăl Ceresc are dreptul să o suprime;nu niște neica nimeni, niște trădători de neam, niște alogeni ce vor că poporul român să numai existe.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)