marți, 7 mai 2024

Era tac'su, bă!


Imaginați-vă un iepure care fuge pe un drum cu o singură bandă. Nu poate merge decât înainte sau înapoi deoarece parapetul nu-i permite alte mișcări. Din spate îl urmărește un lup, așa că iepurele accelerează. Asta până aproape de epuizare. Doar că, spre norocul său, drumul începe să se îngusteze pe o porțiune mică, atât cât să încapă acolo. Lupul nu poate intra în acea zonă, astfel încât iepurele răsuflă ușurat. După ce-și trage sufletul încearcă să ia o decizie deoarece i se face foame. Ca să ajungă la câmpul cu morcovi, trebuie să se întoarcă, doar că nu poate deoarece lupul s-a oprit, privindu-l cu jind din zona în care s-a îngustat drumul. Așa că, singura șansă a iepurașului nostru e să-și continue drumul înainte. Doar că acum constată că și la capătul celălalt al drumului îngustat îl așteaptă o vulpe la fel de lihnită. Așadar, ce-i de făcut? Indiferent încotro ar lua-o, rezultatule același! Ei bine, iepurașul despre care vă vorbesc este FED-ul!

Dacă mai țineți minte, în mai multe rânduri v-am povestit despre poziția perversă în care este prins FED-ul. Mulți spuneau că sunt eu nebun și am vedenii, că așa ceva nu se poate. Ei bine, se poate. Povestea a devenit atât de vizibilă încât a început să se strecoare inclusiv în rapoartele către clienți de pe Wall Street. Evident, dac-a scris-o expertul de la, să spunem JP Morgan, e OK, dar dac-o spun eu e nasol, e cu propagandă rusească s.a.m.d. Într-un fel e normal, doar așa e structurată lumea. Însă, țin să subliniez că poziția perversă a FED a fost prima dată semnalată de subsemnatul. Cel puțin cu asta să rămân! :)

Situația de acum este una care pregătește un deznodământ nuclear. Picajele bancare se vor înteți, iar singurul element pe care-l mai are în mână FED-ul este acela de a coborî standardele. Desigur, cu ajutorul legislativului american. Este singura armă pe care o mai are la îndemână banca centrală americană. Asta dacă nu cumva va considera mai profitabil să dea foc casei și să încaseze asigurarea. Cum se traduce ceea ce am spus mai devreme?

Este un moment specific în care, cu toate că vorbim de un spectacol dezastruos, FED-ul poate considera că e mai OK să-și ia mâna de pe bănci și să le lase să cadă. Cum să cadă? Efectiv cu totul, fără nicio intervenție! Știu că după ceea ce ați văzut la ultimele crize, ați putea considera că un asemenea joc e imposibil. Doar încă țineți minte ce coordonare era în 2008-2009 între băncile centrale pentru pompajul de lichiditate fără acoperire doar pentru salvarea sistemului. Cine și-ar putea imagina acum că ar mai putea fi vreodată sistemul lăsat să cadă? Hmm, niciodată să nu spui niciodată!

De fapt, soluția picajului total al băncilor, în ciuda faptului că ar produce dezastre catastrofale în economie, are avantajele sale. Respectivele instituții n-ar dispărea peste noapte, conturile nu s-ar evapora. Scriptele sunt scripte și rămân. Imediat după ce falimentele bancare vor face praf banii oamenilor, FED, alături de celalte bănci centrale, vor putea trece la restructurări masive prin împărțirea business-ului bancar în două: partea proastă și partea bună. Partea bună fiind pasivele și activele comerciale, iar partea rea chestiunile care țin de speculațiile aberante ale băncilor, activele depreciate și, în mare, tot rahatul pe care sistemul îl transportă în contabilitate de la ultima criză majoră încoace. Oamenii, desigur, vor rămâne fără cea mai mare parte a banilor din cont. De salvat vor fi salvate doar mărunțișurile, dar vor zice mulțumesc deoarece își vor păstra slujbele. Sună interesant de pervers, nu-i așa? Întreaga operațiune va fi, nici mai mult nici mai puțin decât o stabilizare monetară mascată. Peste care va trece toată lumea că, deh, bine că n-a fost mai rău!

Scenariul pe care vi l-am expus este cel menit a ne teleporta în digitalul absolut. Pentru ca „banii de la ciorap” să nu mai poată intra în sistem, ar trebui schimbat sistemul, dar asta nu se va întâmpla. Dolarul va rămâne tot dolar, euro tot euro s.a.m.d. Doar că vor fi digitale, iar posibilitatea de a utiliza bani gheață va fi interzisă „pe o perioadă limitată de timp”, adică până la calendele grecești. Și uite-așa, un dezastru va fi pus la cale pentru a ne trece brusc în „cealaltă lume”, cea în care digitalul e tot!

Semnele timpului se văd la tot pasul. Un analist al pieței aurului spune că în China se cumpără aur de parcă ar veni Sfârșitul Lumii. Nu e vorba aici de achizițiile oficiale, ci de zona de retail care efectiv a înnebunit. Pe lângă ea, la fel procedează și Banca Centrală care cumpără fiecare firimitură existentă în piață. Și cumpără nu doar de pe piețele consacrate, ci și de pe cele mai puțin cunoscute, precum cea rusească. E o isterie absolută, dublată de înmulțirea cererilor de repatriere a aurului din SUA sau de la Londra. De altfel, Londra e în panică în condițiile în care din 2022 cantitatea de aur deținut acolo scade continuu(de la maximul de peste 186 mld uncii a ajuns acum la sub 166 mld uncii, iar trendul e abia la început). Și când scade prea mult, Banca temperează retragerile prin amânări și temporizări. 

Fiecare poate înțelege ceea ce e de înțeles. Însă ceea ce se observă cu ochiul liber este o oboseală teribilă. După isteria #staiacasă acum vine isteria „întoarce-te la muncă!”. De ce? Pentru că scăderea activității din zonele de birouri a condus la îngenuncherea comerțului și, automat, la deprecieri masive ale garanțiilor constând în imobile comerciale. Întoarcerea la muncă nu a adus, după sine, revigorarea activității ci, din contră, continuarea deprecierii. Întregi lanțuri comerciale se închid sau își revizuiesc puternic rețelele, părăsind pripit zonele pe care, în alte dăți, erau disperate să le „cucerească”. Bula se sparge și nu doar de aici. Poli-criza care se înfiripează acum va bubui din toate direcțiile, nu doar din comerț ci și din industrie, logistică, construcții, IT, servicii, finanțe s.a.m.d. Așteptați-vă ca inclusiv covrigăria de la colțul străzii să-și închidă activitatea și asta în ciuda faptului că în ziua închiderii vor avea clienți care stau la coadă. 

Mama tuturor crizelor va fi cea care va avea ultimul cuvânt! Sau, cine știe, poate nu va fi mama, ci tatăl său, despre care nimeni nu mai știa nimic. 

28 de comentarii:

  1. Ma uitam în topul celor mai bogați oameni și mă întrebam cum de nu se află persoane care se ocupă cu industria grea. Cu excepția lui Elon Mask, cei cu Koch Industries, parcă am văzut și pe cineva din infrastructură, dar în rest fashion, IT, asigurări, comerț online. Cu alte cuvinte, topul nu este dominat de cei care produc acele bunuri pe care eu le consider baza dezvoltării economice. Cu alte cuvinte, cea mai profitabilă pare a fi intermedierea și producerea de bunuri care permit 1000% profit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo Remus!
      Cei mai bogati n au muncit, ci doar au fost imbogatiti!

      Ștergere
    2. Tipul respectiv este unul făcut compilând informații publice. Majoritatea informațiilor despre averi nu sunt publice. Topul este irelevant pentru a stabili cine sunt cei mai bogați oameni. Are scop publicitar de umplere a spațiului cu informații inepte și inutile.

      Ștergere
    3. Varoufakis tot spune (și sunt de acord cu el) că am trecut din capitalism în era tehnofeudalismului.

      Ștergere
    4. "Cei mai bogati n au muncit, ci doar au fost imbogatiti!"

      Pai nu muncii nici tu sa vedem daca ajungi urmatorul Jeff Bezos sau Bernard Arnauld sau macar bogat.
      Pana acum prin targurile intesate de prosti umbla vorba ca facutul de avere este o chestiune care "tine de noroc" nu de inteligenta. Bineinteles ca acest lucru nu excludea munca. Acum pensionarii logoreici fara creier, cu clase de scoala cat trenul, abtiguiti de alcool au reusit sa excluda si munca din ecuatie si se pare ca oamenii bogati ajung bogati pentru simplul motiv ca exista.

      https://trenduri.blogspot.com/2023/07/banii-de-ce-nu-i-ai.html
      https://trenduri.blogspot.com/2023/10/saracia-manual-de-utilizare-si-curs-de.html
      https://trenduri.blogspot.com/2023/08/antreprenoriat.html
      https://trenduri.blogspot.com/2024/04/cea-mai-importanta-intrebare.html


      "Cu alte cuvinte, topul nu este dominat de cei care produc acele bunuri pe care eu le consider baza dezvoltării economice. Cu alte cuvinte, cea mai profitabilă pare a fi intermedierea și producerea de bunuri care permit 1000% profit."

      Batalia economica se da pentru piete de desfacere, nu pentru capacitati de productie.
      Din cele mai vechi timpuri, baza dezvoltarii economice de orice fel a fost COMERTUL, nu productia. In toate timpurile, incepand cu antichitatea, cu un dram de inteligenta iti poti standardiza si optimiza procesele de productie si obtine foarte usor supraproductie. Intrebarea care se pune este ce anume faci cu ea daca nu este nimeni care sa ti-o cumpere si consume intr-un fel sau altul? Ti-o bagi unde?

      https://supervinuri.agrointel.ro/subventie-desfiintare-vita-soiuri-rosii-franta
      https://agrointel.ro/12502/cum-sa-iti-aperi-piata-spaniolii-isi-arata-coltii-catre-francezii-care-vor-sa-ii-scoata-de-pe-piata-capsunilor

      Si inca ceva? In cat timp se consuma sau uzeaza un produs metalurgic, sa zicem ca iti faci o constructie cu structura de otel metalica ca aceasta?

      https://rom.lysteelbuildings.com/product/steel-structure-building-structures
      https://youtu.be/pG5boM1psBo
      https://youtu.be/DPJip6gaq5M

      Orice afacere de succes...
      https://trenduri.blogspot.com/2024/04/cum-am-reusit-ca-in-loc-sa-fiu-putred.html?showComment=1714044975855#c6935533040002080130

      Ștergere
    5. Amuzant...topul celor mai bogati..vesnica preocupare a youtuberilor. Cand o sa priceapa lumea ca sunt cativa care dețin TOT. Si asta de mai bine de 100 de ani familiile respective faceau legea. Averile lor sunt ascunse prin firme care detin firme, fonduri de investitii si "maruntisurile" pe fundatii scutite de impozite. Numai zic si de afaceri necotate la bursa de care nu pomeneste nimeni. Unele din cele mai mari corporatii sunt controlate de suta de ani de familii cum sunt Rothchild, Rokefeller sau JP Morgan, Case regale etc. Apar in topuri cu avere personala declarata si le iau ochii la oameni cand de fapt ei controleaza TOT, prin interpusi gen organizatii globaliste sau guverne. In curand vom avea si Guvern Unic Mondial tot din dorinta lor.

      Ștergere
  2. ce reprezintă pictura ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca un curator profesional ce sunt, va pot spune ca pictura reprezinta Guvidul care-i cauta pe mosi pe acasa in timp ce ei umbla dupa bagaboante.

      Ștergere
    2. Adolf Hiremy-Hirschl: Ahasuerus at the End of the World

      Ștergere
  3. Și miile de proiecte europene făcute de dragul "banilor" plătiți pe studii, chit că toate dovezile indicau de mult că proiectul e imposibil, unde vor dispărea?

    Acum se face reset când românii au prins gustul studiilor?
    Nu mai e nevoie de muncă, e suficient sa faci studii și să iei toți banii.
    Cine mai muncește în România când din studii faci mai mult decât dacă ai munci?



    https://clujenii.ro/2024/05/06/tunelurile-legendare-pe-sub-cluj-descoperite-in-timpul-forajelor-la-metroul-clujului-autoritatile-tin-totul-secret-foto

    Când vedem și noi autoritatea aia națională să pedepsească studiile care doar iau banii dar sunt total irealizabile și filme stintifico fantastice?

    Niciodată.
    Dimpotrivă, ii va decora că eroi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. InfoDefenseROM:
      "La inaugurare, șeful Kremlinului a transmis o amenințare înfricoșătoare de 10 cuvinte la adresa Occidentului": UK Mirror a ales din discurs cel mai periculos pentru Occident - "Putin a amenințat: «Doar noi înșine vom determina soarta Rusiei»"
      Blue:
      Deci o afirmare normala, pt un speech de Presedinte, a suveranitatii nationale este o "amenintare" si un "pericol" pt Occident... Asta releva adevaratele intentii ale Westului fata de Rusia; o priveau ca pe un tortuleț cu de toate, numai bun de feliat...
      Acum imi explic de ce romanii nu pot determina soarta României; pt ca noi nu suntem o... amenințare... 😁
      Tortulețul romanesc e deja feliat si imparțit...

      Ștergere
    2. Comentariu obiectiv de nota 10. Bravo!
      Este fantastic ce ai adus in vizor!
      Intradevar "studiile" nu pot fi sanctionate. Nu mentionam nume si domenii unde actualmente se fac zeci de studii idioate, fara sens, exclusiv pentru jaf.
      Mama, ce o sa ne mai injure urmasii ca ne-am batut jos de viitorul lor!

      Ștergere
  4. Hristos a Inviat!
    Eu nu cred in acest scenariu cu falimentele bancare pe banda rulanta si evaporarea economiilor oamenilor de rand, desi nu il exclud in totalitate! Pt ca, mai peste tot pe unde se va intampla asta, vor izbucni revolutii populare de mare amploare(stiti cum se spune: totul pana la bani!), ce vor da de pamant si sub pamant cu elitele nationale vandute, adica "curelele de transmisie" de punere in aplicare a planurilor demonice ale Ocultei, ceea ce nu va fi deloc profitabil pt aceasta, caci prin declansarea acestui haos global, va pierde peste noapte centralizarea mondiala necesara instaurarii Noii Ordinii atat de draga Ocultei! Plus ca, daca se vor prabusi in razboaie civile, SUA si alte Colonii ale Occidentului Colectiv, Rusia se poate indrepta militar(asta, daca nu face parte si ea din complotul mondial al Ocultei) impotriva membrilor de vaza a acesteia(circa 8000 de persoane, grupate in cercuri concentrice), pt ca in 1945, intr-o localitate din Germania ocupata de trupele lui Stalin, Rusia a intrat intamplator in posesia unei liste secrete cu familiile oculte care conduc din umbra Lumea, si pe care in 1991, fostul ministru de externe rus, evreul Andrei Kozyrev a returnat-o stapanilor oculti din Vest ai regimului Elțîn, dar e greu de crezut ca KGB-ul de-atunci n-a pastrat macar o copie)! Deci, prin prabusirea bancilor si a economiilor oamenilor, Oculta ar provoca un haos necontrolat, deci extrem de greu de gestionat, ceea ce ar aduce-o intr-un potential pericol major! Mai ales ca Oculta, care stie extrem de bine istorie, nu uita ce li s-a intamplat in 1307-1314 precursorilor ei, cavalerii templieri in frunte cu Marele lor Maestru, care au fost arestati si apoi executati in urma unei actiuni extraordinar de bine planuita si coordonata de regele Frantei de atunci, Filip cel Frumos(pe care eu il consider un erou al Umanitatii)! Eu cred ca FED-ul impreuna cu celelalte Banci Centrale Antinationale ale Occidentului Colectiv vor prefera o metoda controlabila, si anume, devalorizare accelerata a banilor oamenilor printr-o inflatie masiva(o regula nescrisa a Occidentului Colectiv era aceea ca inflatia reala este triplul inflatiei oficiale, dar in ultimul an s-a constatat ca aceasta a devenit de 4 ori mai mare decat cea oficiala, iar ordinul de multiplicare va creste intruna)! Insa, desi aceasta masura pare beton, nici ea nu este infailibila, pt ca in ceremoniile ritualice satanice la care participa elitele Ocultei(cum ar fi de exemplu, cele care se desfasoara in subsolul construit pe 9 nivele ale aeroportului satanist-masonic din Denver) , Lucifer le-a cerut imperios acestora sa grabeasca la maximum toate masurile demonice indiferent de risc, pt ca necuratul stie ca timpul nu mai are rabdare cu el! Asa ca, eu cred ca, Oculta va prefera sa aleaga o mixtura intre o inflatie galopanta si declansarea unui Razboi Mondial semi-nuclear(adica, nu nuclear total) pe care ea sa il controleze, prin piesele ei de sah din Ucraina, Orientul Mijlociu si Taiwan, iar semnele in acest sens devin tot mai vizibile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a Inviat!

      Asa este! Bun eseul!
      Bumbaceli mici, hibride si extrem de bine controlate pentru ca nici macar un fir de par alTrilionarilor sa nu fie atins. Aceasta este grija suprema. Nu este nimic mai importatnt intr-o planificare de cit SAFE-tiul-Miliardarilor. Nu se va intimpla nimic pana ce acest deziderat istoric perpetuu nu va fi realizat 100%. Corect!
      Restul, Dumnezeu cu Mila Lui.

      Ștergere
    2. Anonim de la 18.28

      Nu uita vorba iudeomasonului american:
      1) oricat de perfect ai planifica totul,
      2) shit happens, adica: "ai cacat o n fericire"!

      Ștergere
    3. Ofera te rog niste exemple istorice, in afara de revolutii si razboaie care stim foarte bine de cine si cum au fost finantate si unde se aflau miliardarii vremurilor in timpul derularii lor punctuale cu SCOP PRECIS si planificate pina la ultimul detaliu.

      Ștergere
  5. Nici nu mai contează- cum se va desfășura deznodământul, atâta timp cât va fi oricum unul ….catastrofal pentru ,,lumea civilizata”; întotdeauna când faci pact cu draq - se alege praful de tot și toate, fie ca este vorba de o Civilizație, sau de un individ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se lucreaza de zeci de ani pentru un deznodamant SELECTIV catastrofal chitit exclusiv pe sulime. In asta consta cea mai mare PROVOCARE a acestiu sistem. Se si vede de la o posta cum toate scolile de gandire sunt focalizate de multi ani exclusiv pe aceasta tema academica.

      Cum sa separi pe miliardari de restul biomasei in asa fel incat sa nu fie afectati ei si neamurile lor pina la a 10-a generatie.( buncarele nu se pun) iar Elysium pe orbita inca nu s-a construit.
      Am auzit ca se ofera premiul "Nobel" pentru descoperirea unui sistem de ferire ai Marilor Maresali si Jupani.

      Ștergere
  6. "Ei bine, având datele expuse(și multe altele!), mă întreb cât de proști suntem noi atunci când îi considerăm pe francezi și pe nemți un fel de lumini de-ale noastre."

    Nu fa gresala de a comfunda mediul privat cu mediul bugetar.
    In toata expeienta mea, prin toate tarile prin care am umblat si am facut afaceri, investitii sau am avut diverse colaborari, am observat un lucru care este comun si se repeta la infinit peste tot: mediul bugetar este infestat de incompetenti si de idioti. Indiferent de tara, indiferent de domeniu, indiferent de perioada de timp!
    Nu ai sa vezi absolut nici un profesionist adevarat angajat intr-o institutie de stat si nu ai sa vezi absolut nici un profesionist de top angajat in vreo corporatie. Din contra, fie au micile lor firme cu cativa angajati si ofera corporatiilor si institutiilor de stat diverse servicii si produse dezvoltate in house pe bani grei, fie sunt soloprenori cu firme offshore si desi au si ei produsele si serviciile lor proprii de dimensiuni mai mici, sunt mai mult focusati pe oferirea de consultanta profesionala plecand de la un pret minim de 3000 de euro PE ZI.
    Daca esti cu adevarat bun, trebuie sa fi lipsit de respect fata de tine insuti ca sa lucrezi pentru altul si nu exista umilinta mai mare decat sa fi angajat intr-o institutie de stat, ca sa sa-ti petreci timpul printre idioti si oligofreni, ba chiar sa-i mai ai si sefi pe unii dintre ei. Pe langa faptul ca fie ai sa fi sclavagit ca un catar fiind nevoit sa-i ti pe toti in spate, fie ai sa te plafonezi profesional ajungand la fel de idiot ca ei.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu aș vrea să corectez, dar cifra de 166 mrd ( miliarde!) uncii aur, care ar fi în prezent la Londra, este exagerat de mare! Înseamnă aproape 5 MILIOANE de tone aur, ceea ce este exclus.
    Dacă cele 166 ar fi MILIOANE de uncii și nu miliarde, cantitatea ar fi mai apropiată de realitate, adică aproximativ 5ooo de tone aur, adică de circa 5o de ori aurul României (cantitate estimată ~ 1oo de tone)

    RăspundețiȘtergere
  8. Cine este Fed-ul ? Cui si cand i-ar conveni o criza ? Cine ar avea de suferit cel mai mult ? Cine ar avea de suferit cel mai putin ? Criza din 2008 a fost planificata ? Pandemia 2020 a fost planificata ? Razboiul din UA a fost planificat ? 7 oct 2023 a fost planificat ? Ce ar determina o criza economica ?
    80% din locurile de munca sunt subventionate ? Cum vom avea noi CBDC ? Ce avem noi aici ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.goodreads.com/book/show/66499.The_Creature_from_Jekyll_Island

      Ștergere
    2. @8 mai 2024 la 10:56

      Cu ce te ajuta pe tine, om simplu, obidit si necajit care se lupta zilnic cu facturile ca stii detaliile de creare si functionare a banilor sau ce determina o criza, sau banii digitali?:))
      Te ajut eu. Cu absolut nimic! Iti faci nervi degeaba.
      In schimb fa chestii la care or sa-ti prinda bine in viitorul apropiat:
      Tine post regulat pentru antrenamentul tolerantei si rabdarii.
      Mentineti sanatatea in stare buna, studiind cu atentie metodele alternative.(uita de bautura si fumat)
      Conditia fizica!
      Invata agricultura(chiar si putin in conditii de balcon sau gradinita in fata blocului( tine-o curata, fii model in comunitate)) si cresterea si inmultirea animalelor.
      Nu mai pierde vremea cu serialele si politica
      Cauta sa-ti faci prieteni care gandesc la fel. Trateaza-i drept egalii tai.
      Citeste Evangheliile si mediteaza asupra legilor lasate de Hristos( sa vezi acolo soc constructiv, nu finantele!)
      Roaga-te sa fie dupa voia Lui nu a ta!

      Ștergere
  9. Nu va faceti griji nu va zice nimeni intoarceti-va la munca, ca doar deaia au bagat-o p'aia cu lucrul de acasa, sa scoata muncitorul din uzina, lockout. Muncitorul modern e batatorul la clape dupa sabloane, iar uzina produce fum impachetat, servicii. De fapt este noua revolutie industriala a mileniului. De fapt, un travailleur modern consuma mai mult decat produce si consuma mult mai mult decat unul care nu produce. Numai o minte ca a lui Lenin ar putea intelege aceste vremuri asa-zis marxiste. Lenin si copiii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nota 10,
      Corect!
      Exact asa se pune acum problema, fix pe persoana.

      Ștergere
  10. S-au spus toate si am fost anuntati de multi zeci de ani ca toate nenorocirile preconizate vor avea loc. Planul lor merge mai departe, asa dupa cum au spus.
    Computer predicts the end of civilisation (1973)
    https://www.youtube.com/watch?v=cCxPOqwCr1I
    This is Bradford, UK, where Islamist candidate Mohammed Ali Islam was elected with 77% of vote in Manningham district on Saturday. Dark times ahead.
    https://twitter.com/RadioGenoa/status/1787468897270046903
    DR. DENNIS L MEADOWS
    https://www.bitchute.com/video/vTnqiswPOrS7/

    RăspundețiȘtergere
  11. Ușor că vin românii cu armata și ăia vin cu sapa. Să le dea cu ea peste ochi, nu de alta. Că voi Românii mai și aveți armata. Aia de tiriplici de pătrund ăia ca prin brânză și vă face harcea parcea, nici pe aia nu o mai aveți, armata la romulani. https://www.gds.ro/Actualitate/2024-05-10/punct-de-lansare-a-rachetelor-antigrindina-atacat-cu-pietre-de-fermieri/?amp https://www.gds.ro/Actualitate/2024-05-11/gigantul-mexican-bimbo-care-a-preluat-vel-pitar-cel-mai-mare-producator-de-paine-din-oltenia-si-a-anuntat-investitorii-ca-a-cumparat-si-cea-mai-vanduta-paine-din-romania/?amp

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu cumva să plătească asigurarea? Nu să o încaseze.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)