sâmbătă, 17 martie 2012

Dacii - Adevaruri tulburatoare



20 de comentarii:

  1. Si totusi:
    Daca erau atat de dezvoltati....de ce mama naibii nu avem NIMIC scris ramas de la ei? Sau au venit romanii si au ars toate materialele dacice scrise si, astfel, au anulat toata cultura dacica....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Francezii au facut niste sapaturi arheologice si au gasit la vreo 50 m adancime resturi de fire de cupru. Dupa ce au fost cercetate cu atentie de oameni de stiinta, s-a tras concluzia ca stramosii francezilor, galii, pusesera la punct o retea de telefonie subterana.

      La aceasta neasteptata veste, nemtii, ca sa nu ramana mai prejos, au inceput si ei sa sape. Si pe la 70 m adancime au gasit niste resturi de sticla de unde, dupa alte cercetari, au ajuns la concluzia ca stramosii lor, gotzii, pusesera la punct o retea subterana de fibre optice.

      Romanii au inceput si ei sa sape 100 m si nu au gasit nimic si au ajuns la concluzia ca dacii comunicau wireless.

      Ștergere
    2. misto banc. cand o sa ajungi in grupa a 3-a la gradi o sa auzi bancuri si mai sugubete!

      Ștergere
    3. Lasand gluma la o parte, stramosii francezilor nu sunt galii. Francezii sunt de origine germanica. La fel este valabil si pentru britanici, care nu sunt urmasii celtilor, si isi au originea in peninsula scandinava. La fel cum si dacii au foarte putin de-a face cu romanii, sau indienii nord-americani au prea multe in comun cu populatia SUA de azi sau cea a Mexicului.

      Ștergere
    4. presupunand ca au folosit limba ( asemanatoare cu) latina, se explica lipsa unor inscriptii in alta limba.

      Ștergere
  2. Nu stiu daca dacii erau cei mai viteji si mai drepti dintre traci dar e clar ca urmasii dacilor duc lipsa de self esteem si din cauza frustrarii ca sunt coada Europei, inventeaza bazaconii tacanite care sunt complet paralele cu realitatea.

    RăspundețiȘtergere
  3. La aceasta postare voi fi in egala masura de acord atat cu opiniile pro cat si cu cele contra. Lipsa timpului nu mi-a permis sa explic si motivul pentru care am ales sa difuzez acest material. Cum termin ceea ce am de facut, o sa deschid discutia dintr-o cu totul alta perspectiva. Pana atunci, exprimati-va cat puteti de liber opiniile deoarece chiar le astept! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Andy : Intrebarea care se naste : se presupune ca poporul dacic vorbea o limba similara cu limba latina vulgara. De ce daca si-a pastrat limba de ce nu s-a pastrat si religia, si a adoptat crestinismul ? Acelasi principiu cu limba (dacia a fost ocupata numai in mica proportie) nu merge si cu religia ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai urmind firul logic poate a fost invers si acolo :) ar fi interesant pt Vatican sa afle ca se trage din BOR.. or pune atunci umarul sa faca o catedrala si mai mare? (care sa se vada eventual din afara sistemului solar, ca luna am bifat-o deja)

      Ștergere
    2. Care limba daccia cu limba vulgata, nu se potriveste absolut deloc. E foarte usor sa lansam astfel de teorii

      Ștergere
  5. Dacii erau pentru romani ce sunt moldovenii actuali pentru romani, sau invers ca nu-mi e clar :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Am avut puterea sa vad aiureala pana la capat, astia sunt "idiotii utili", se incearca stabilirea "istorica" a unitatii europene, UE e doar "intoarcerea" la starea naturala, unitara a Europei. :-))

    Si unde sa gaseasca niste idioti entuziasti?

    RăspundețiȘtergere
  7. n-are a face nimic cu UE, teoria asta am auzit-o prin anii '99-2000, cind UE era foarte departe de granitele romanesti :)

    fish

    RăspundețiȘtergere
  8. Mana intinsa care nu spune o poveste, nu primeste nimic.

    RăspundețiȘtergere
  9. Exista facultati specializate : istorie, arheologie, lingvistica.. scriitori, reprezentanti ai MApN si medici sa profeseze in domeniul lor.

    RăspundețiȘtergere
  10. In vremuri intunecate oamenii invatau ca pamantul era plat. Si daca spuneai ca e rotund, erai socotit idiot, daca nu chiar eretic. Asta doar asa ca sa intelegem reactia bizara a unora la teoriile lansate de altii. Le putem combate, putem discuta la subiect, dar sa comentam ca in padure, e doar dovada ca prostia nu a murit pe pamant. Si nici ignoranta.

    Eu oricum ma simt ciudat, caci dupa 1000 de ani de dominatie maghiara, tot vorbesc limba romana. E ilogic domnilor, dupa teoria romanizarii trebuia sa vorbesc ungureste de mult! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. @Francezii sunt de origine germanica.

    Francii poate - nu francezii ( pentru care galo-romanii sunt partea cea mai importantă din "moştenirea cultural-istorică" ). ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. ciudat cum "intelectualistii" rasati si elitistii care sunt deschisi la "nou"(a se citi globalizare), tocmai in problema continuitatii dace devin conservatori.
    Nu va pune pe ganduri?

    "Nu s-a pastrat nimic scris" este un alt cliseu - fiindca orice s-ar gasi (dincolo de ceea ce s-a gasit) vor spune: este contrafacut! Asta daca nu vor ignora complet acel/acele inscrisuri. Nu este nimic nou, lovesc in punctele considerate de nevralgice, in ciuda tuturor evidentelor, in ciuda tuturor dovezilor.

    RăspundețiȘtergere
  13. De unde vi se pare voua ca dacii au invatat perfect limba romana sau a o știau perfect? de ce cuvintele dacice acele, 300 de cuvinte dacice ep care le stim nu au nimic in comun cu limba latina clasica sau vulgat? Apropo o parte foarte mare din limba romana o constituie stratul slav, dacă studiați o carte din secolul XVI veți observa ca limba scrisa in alafabetul chirilic este o limb cu multe cuvinte slave, in special funcțiile publice "Polcovnic, paharnic, parcalab" ca a nu mai vorbim de cuvinte ca "iubire" cuvinte uzuale și importante. Se știe ca componentul slav e de 20%. ca sa nu mai vorbim de elementele limbii turce si grecesti. Cum se xplica, suntem inruditi si cu slavi? Ceva nu merge aici.

    RăspundețiȘtergere
  14. 'componentul slav' este de 20% !:)

    Nu ar fi mai bine sa invatati "componentul" limbii române corecte, acela "care este", inainte de a va lansa ca un porumbel in zbor ?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)