miercuri, 25 martie 2020

Câteva chestii care n-au absolut nicio logică

1. Ordonanțele militare sunt date de Ministrul de Interne, adică de șeful unui minister eminamente civil;

2. La fiecare ieșire, cei care ne anunță ce alte restricții mai urmează, își încalcă propria ordonanță emisă(nr. 2): sunt mai mult de trei persoane care nu locuiesc în același spațiu;


3. Cu toate că Plăvanul ar trebui să fie șeful întregului dispozitiv, el se comportă mai degrabă ca purtătorul retardat de cuvânt al acestuia. După ce-a înțeles, în sfârșit, chestia cu spălatul pe mâini, a reușit s-o înțeleagă parțial și pe-aia cu carantina în timpul zilei. N-a priceput cum e cu recomandarea și-a rămas ca el, adică obligatorie.

4. Ludovic Orban și Rareș-rujuleț acuză PSD-ul(cum altfel?) pentru situația din România. Așa e, doar PSD-ul urla din toți bojocii „alegeri anticipate”, PSD-ul punea prim-ministru la mișto și tot PSD-ul n-a achiziționat echipamente de protecție, testere, biocide s.a.m.d. în perioada în care pârghiile erau toate în mâna PNL. Acum se vede clar cum înțelege PNL puterea: cât se află ei la guvernare, PSD trebuie să facă achizițiile necesare țării pe persoană fizică. Frumos! Curat-murdar monșer!

5. Cu toate că nu banul fizic e responsabil pentru nebunia COVID-19, băncile centrale au intuit că acum e momentul să dea atacul. Banca Angliei a anunțat că va lansa o liră digitală și la fel face și SUA. Astfel, drumul spre digitalizarea întregii mase monetare e deschis.

6. N-ai voie să te duci la Biserică și dacă, Doamne ferește!, îți moare un apropiat, e interzis să participi întrucât numărul maxim de 8 persoane abia face posibilă prezența unor membri ai familiei. În schimb, nu-i interzis să mergi la muncă în secții în care sunt sute de oameni provenind din medii eterogene și folosind o mulțime de spații comune(birouri, toalete, zone comune etc.).

7. Hidroxiclorochina are atât rol profilactic, cât și capacitatea dovedită de a vindeca în totalitate organismul atacat de COVID-19. În ciuda evidențelor, în loc să se producă în masă(avem capacități de producție chiar și în țară!) se preferă achiziția unor antivirale de nouă generație, foarte scumpe și cu efecte îndoielnice. Hidroxiclorochina duce costul de tratament pe pacient la imensa sumă de ... sub 1$! Dar, vedeți care-i problema? La 1$ cât naiba spațiu să mai rămână pentru șpagă?
Mai mult, într-o sfidare completă a logicii, media și companiile farmaceutice îi dau înainte cu vaccinul. Care vaccin probabil există și probabil trebuie să producă mulți bani în buzunarele unor șmecheri. Ca să nu mai vorbim de presiunea la care trebuie supus individul. Așa că, în ciuda existenței tratamentului, rămâne cum am stabilit: „dacă noi l-am răspândit, tot noi trebuie să luăm banul pe vaccin”. Care „noi” veți constata în perioada următoare.

11 comentarii:

  1. Ușor, ușor, ne-am trezit și cu o dictatură. Una stranie, instaurată Pas cu Pas în scurt timp, fără să știm cât va dura. Țara e condusă prin ordonanțe militare, iar Vela e șeful șefilor. Ceea ce e și mai ciudat este cum toți jurnaliștii, toți blogerii, influențării, artiștii, ne spun că asta era necesar. Aseară, la Antena 3, unde erau invitați numai liberali, ministrul de la Polisano i se adresa lui Gâdea cu „Mihai”, parcă erau prieteni de-o viață. Bătrânii sunt certați că ies din casă. Ei sunt cei mai vulnerabili, dar și cei mai huliți în zilele astea, după ce au contribuit o viață la fondul de asigurări medicale.

    Cei care au zădărnicit cu adevărat combaterea bolilor sunt cei care:

    - Au subfinanțat sistemul de sănătate național, an de an, în timp ce doi la sută din PIB trebuie obligatoriu cheltuiți pentru „apărare”, adică avioane de la fier vechi din SUA. E bine măcar că nu le pot scoate și pe alea pe străzi acum.

    - Cel care, din vârful Dealului, ne spunea că virusul ăsta nu e mare lucru, e ca o răceală, să nu ne speriem. Acum ne spune că suntem în plin război.

    - Autoritățile care au permis puhoaielor de români din Italia și Spania să intre și să umble aiurea prin țară. Ei au infectat țara. Cică i-a trimis în auto-izolare. Pe bune? Trebuiau băgați direct în carantină. Starea de urgență permitea închirierea de hoteluri și alte clădiri pentru a face asta. Dar na, ei votează „corect”, să nu-i deranjăm prea mult.

    - Toți liderii politici, care în timp ce deja se punea problema unei pandemii ei erau preocupați de alegeri anticipate sau de evitarea acestora.

    RăspundețiȘtergere
  2. Perfect de acord cu precizarea că acei "noi" sau la vremuri noi, tot noi, sper că o să constate condițiile din penitenciare unde își vor petrece restul zilelor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cautati event 201. E o simulare cu o pandemie de coronavirus... si evident John Hopkins institute este implicat in simulare.

    https://www.youtube.com/watch?v=JClHSB9S77E

    RăspundețiȘtergere
  4. "Care „noi” veți constata în perioada următoare."

    De ce? Daily Mail a scris din 16 Martie.

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-8117325/Jeremy-Corbyns-brother-Piers-claims-Bill-Gates-George-Soros-coronavirus.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Hidroxiclorochina- exista garantia sau e vorba de ventilator?

    RăspundețiȘtergere
  6. Scaremongering la misto, ba chiar in bataie de joc si, totusi, functioneaza fiindca lumea crede tot ce aude si vede la televizor. Mi-i imaginez pe aia din spatele scenei cazuti pe jos de ris.

    Uitati-va la cifre:

    Estimated Influenza Disease Burden, by Season — United States, 2010-11 through 2018-19 Influenza Seasons:

    37,000
    12,000
    43,000
    38,000
    51,000
    23,000
    38,000
    61,000
    34,157

    SURSA:
    https://www.cdc.gov/flu/about/burden/past-seasons.html

    * * *

    2019-2020 U.S. Flu Season: Preliminary Burden Estimates:

    CDC estimates* that, from October 1, 2019, through March 14, 2020, there have been:

    38,000,000 – 54,000,000 flu illnesses
    17,000,000 – 25,000,000 flu medical visits
    390,000 – 710,000 flu hospitalizations
    23,000 – 59,000 flu deaths

    SURSA:
    https://www.cdc.gov/flu/about/burden/preliminary-in-season-estimates.htm

    * * *

    Coronavirus in the U.S.: Latest Map and Case Count

    By Mitch Smith, Karen Yourish, Sarah Almukhtar, Keith Collins, Danielle Ivory, Allison McCann, Jin Wu and Amy HarmonUpdated March 26, 2020, 12:58 A.M. E.T.

    SURSA:
    https://www.nytimes.com/interactive/2020/us/coronavirus-us-cases.html

    Cases Deaths
    USA 68,508.00 990.00

    CONCLUZIE: Ceva intre 23,000 – 59,000 de americani au fost omoriti de gripa in perioada October 1, 2019, through March 14, 2020 si nu s-a panicat nimeni, dar ditamai imperiul, cica, ar fi paralizat de un virus care a omorit 990 de insi. Toti telespectatorii sint morti de frica prin casele lor, tusesc in cot, stau la distanta de 2 metri unii de altii la coada la marijuana, isi verifica temperatura de 10 ori pe zi si, daca tusesc o data sau le curg mucii in fasole, le creste tensiunea pina la cer si fug la spital.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dupa ce se termina cu coronavirusul, pentru prestatia sa stralucita, PNL se va duce sa tina de urat PNTCD la groapa de gunoi a istoriei!

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, e foarte ciudat cu vaccinul, toata lumea se teme de obligativitatea vaccinului. In special cadrele medicale si cele din structurile de forta.

    RăspundețiȘtergere
  9. "De ce este boala o crimă? De ce este spitalul o închisoare? De ce mâna care ajută ține o armă?"-DAYBREAK 1993

    RăspundețiȘtergere
  10. vorba unuia: spalati-va pe maini, ca "noi" va spalam pe creier!

    RăspundețiȘtergere
  11. si uite asa, "baetii" astia galbeni reusesc sa aduca iar, dupa 30 de ani, fata in fata, armata romana si poporul roman! PACAT!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)