duminică, 22 martie 2020

Statistici și tembelisme

Anul trecut în Italia au murit aproximativ 1750 de oameni pe zi. E rata conform statisticilor oficiale. Anul acesta, tot pe zi, au murit 1765 de oameni. Ar rezulta că avem, în medie, cu 15 oameni mai mult pe zi. Să ne îngrijorăm? Dacă punem în balanță anul 2018, în care zilnic au murit 1735 de oameni, observăm că și în 2019 avem o creștere de 15 morți/zi. Cu alte cuvinte suntem cam în același trend.


Când vine vorba despre speranța de viață, constatăm că, pe baza datelor la zi, în 2020 avem o creștere a acesteia cu 0,17% față de 2019(de la 83,42 ani la 83,57 ani). Asta ne spun cifrele seci.

Ce ne spune mass media? Că italienii mor pe capete de COVID-19, că pompele funebre nu mai fac față, că nu mai au unde să-i îngroape pe ăia.

Un zdruncinat care mă făcea tâmpit susținea pe propria-i pagină că în Iran fac ăia gropi comune cât un stadion pentru a-și îngropa morții. În medie, anul trecut au murit 1119 de iranieni pe zi. Aveți idee câți iranieni au fost raportați ca morți din pricina COVID-19? 1135! Asta de când a început criza. Trebuie să fii idiot să crezi că pentru 1135 de oameni(la o populație de peste 80 de milioane!) ăia fac „gropi comune de dimensiunea stadioanelor ”. Și, ca să fie surpriza mai mare, vă voi spune că Iranul înregistrează în 2020 un declin al mortalității de 0.27%, fapt care se corelează aproape perfect cu rata de creștere a speranței de viață de 0.26%(de la 76.55 ani la 76.74 ani).

De fapt despre ce e vorba? Într-adevăr, din spațiu se văd niște extinderi ale unor cimitire pe care deștepții le-au corelat cu mortalitatea legată de COVID-19. Trebuie să fii tare prost ca să crezi că atunci când se face o extensie de cimitir se face strict pentru a face loc celor care-au murit în acel moment. Ar trebui să stai non stop în construcție! E limpede că extinderea o faci pentru o perioadă mai mare de timp, în funcție de dinamica morților. E la nivelul elementar al unui copil de clasa a cincea, dar, desigur, mult peste capacitățile intelectuale ale unui tefelist.

Sunt doar două exemple de manipulări grosolane instrumentate de media, dar care pot fi combătute pe baza datelor oficiale. Știu, pentru unul care gândește exclusiv prin tagul #stauacasă e greu de înțeles. Mai ales în condițiile în care a ajuns la paradisul pe care-l visase de atâta vreme: stat în fotoliu și îngurgitat știri tembele în timp ce trage din berica la PET.

În Evul Mediu riscai să mori în fiecare moment. O puteau face barbarii, tâlharii, seniorul, înfometatul sau, pur și simplu, eroarea. Puteai să mori de ciumă, de holeră, de alte boli groaznice pe care le întâlneai la colț de stradă. Și viața se desfășura normal, firesc. Absolut niciodată în istorie omul n-a fost atât de temător ca acum. Iar acum se teme pentru o gripă! Da, ați citit bine: pentru o gripă!!! Aveți idee cât de mult v-a imbecilizat media? Cât mai valoreaza viața voastră dacă ați ajuns să dezvoltați depresii din cauza unei gripe? V-o spun eu: nici cât o ceapă degerată. Ați ajuns atât de rău încât să acceptați să vi se dea pușcărie cu executare la domiciliu și voi să mulțumiți pentru asta. Meritați cu vârf și îndesat ceea ce urmează!

26 de comentarii:

  1. Ce credeți că urmează? Soluții aveți? Și eu mă mai gândesc uneori că este doar o gripă și cel puțin românii nu erau înainte așa sperioși. Chiar și după decembrie 1989 am văzut în România oameni curajoși și erau peste jumătate din popor. Totuși anumite lucruri mă gândesc că sunt prea ca să fie o șaradă... Vin românii din străinătate, țările ia toate măsurile zis necesare. De ce? De ce dacă ar fi o amărâtă de gripă? China? Măcar la comuniști am pretenția că sunt mai aproape de om... Deci de ce toate acestea dacă chiar nu ar fi necesare? Înseamnă că sunt necesare... ☹️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici vă răspunde, ca nimeni altul de clar, David Icke:
      THE TRUTH BEHIND THE CORONAVIRUS PANDEMIC: COVID-19 LOCKDOWN & THE ECONOMIC CRASH [45 min]
      https://www.youtube.com/watch?v=gMTZu6_TjU8

      Țineți minte înainte de a reacționa la știrile transmise de mass-media:
      A. Întrebați-vă:
      1. Cine vă spune povestea?
      2. Cine deține 'cine vă spune povestea' și ce agendă au?
      B. Faceți-vă temele
      C. #TREZIȚI-VӐ

      Ștergere
    2. De ce te uiti ce fac guvernele in alte tari?
      Daca ai asa mare incredere in guvernele respective de ce nu te muti acolo, dar si aici ai parte de aceleasi masuri dictatoriale pe care nu vrei sa le vezi, te uit numai peste gard.
      Daca citeai articolul ca sa il intelegi nu mai scriiai comentariul.

      Ștergere
  2. Recomand citirea romanului "Ultimul împărat" scrisă de Edward Behr. Este descrierea vieții ultimului împărat al Chinei dintre anii 1908-1912 un copil de fapt născut în anul 1905... Schimbările prin care a trecut societatea chineză în ansamblul său de la Evul Mediu Feudal la contemporaneitate în decursul a câteva zeci de ani. Și mai ales că se face trimitere la China interbelică, apariția comunismului și a mișcărilor naționaliste, incidentul de la Mukden, apariția statului Manchu guo (Manciuria), cel De-al Doilea Război Mondial, instalarea comunismului și apariția statului taiwanez... 😃

    RăspundețiȘtergere
  3. I want you to panic!

    Greta Tuborg

    RăspundețiȘtergere
  4. Fiecare corporatie are propria lui banca, una non Swift care participa pe piata complexului industrial militar, unde muritorii nu au acces, e un sistem paralel si secret care spala si produce bani.

    Intrebarea este: cum jefuim lumea cand vor fi toti in frica?

    Exista stabilitate in majoritatea tarilor cu o fundatie solida pentru viitor si o duc destul de bine. Asa ca vor trimite tarile astea in Era de Piatra.
    Corporatiile Petro-Dolarului conduc guvernele tuturor tarilor! Oamenii Petro-Dolarului sunt infipti in toate agentiile guvernelor lumii!
    Vom vedea arme economice anul acesta cum nu am vazut vreodata.
    Corona e ca iarba, drogul de intrare. Sa putem lua pastilele care urnmeaza si sa devenim unii dintre noi dependenti de la prima doza.
    Daca corona va panicheaza a-ti facut prima greseala.
    Astepta-ti sa vedeti.
    Luati-va adio de la masini electrice si alte SF-uri, deoarece Petro_dolarii se bazeaza pe petrol. Si petrolul ne conduce pe toti. Petrolul e sangele planetei, si minciuna ca se termina, e ca si cum v-as zice ca nu mai aveti sange in voi. Petrolul e cel mai abundent material organic de pe planeta si minciuna globala exista ca sa nu il dea gratis. Exact ca Tesla care voia sa dea gratis curentul electric. Nu s-a intamplat niciodata. Iar avanturile tehnologice nu sunt pentru muritori ca sa le primeasca gratis.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai bine dă-ne niște materiale, carti pe care să le studiem ca să conștientizăm ce se intampla.

      Ștergere
  5. "Știu, pentru un prostovan de tipul #stauacasă e greu de înțeles. Mai ales în condițiile în care a ajuns la paradisul pe care-l visase de atâta vreme: stat în fotoliu și îngurgitat știri tembele în timp ce trage din berica la PET."

    Astia sint zombificatii care urlau, nu cu mult timp in urma, Dragnea….Dragnea...puscarie… Si te mai miri de ceva?! Eu am incetat sa fac acest lucru de multe zeci de ani, deoarece am inteles situatia. Toti au fost educati pe sistem hamster, care sar de buna voie in roata cu sclipici, crezind ca asa se ajunge “departe”. Si toti astia mai cred o prostie si mai mare: ca totul va continua dupa cum isi inchipuiesc ei, ca doar criza asta nu poate dura la infinit. Acum vor veni cotele si portiile masurate de "civilizatii" mult iubiti, unele "minunate", asa cum numai ei stiu sa faca si pe care romanii, deveniti patrioti vestici, idolatrii ai unui El Dorado existent doar in imaginatia lor, le merita din plin! Da, a venit vremea rasplatei pt cei care si-au batut joc de propia tara si natie in numele vestului luminos, crezind ca acesta era o capra cu multi iezi romani, carora trebuia sa le dea ce visau ei noaptea! Acesta este doar inceputul, deoarece urmeaza un val de minunatii pe care patriotii vestici, in inconstienta si nemernicia lor le-au cerut cu insistenta, nesiind ce vor primi si despre ce este vorba, dintr-o “credinta” aberanta in “valorili occidentului”, care nu sint altceva decit dejectiile politic corecte, pt ca vestul nu are altceva de dat, incepind cu 1945. “Succesurili” sint garantate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Te pozitionezi gresit.

    Izolarea e utila pentru ca reduce spike-urile in evolutia cazurilor.
    Ceea ce e gresit e ca masurile sunt foarte tarzii iar ei la ora asta trebuiau sa discute de ventilatoare si unitati de terapie intensiva dedicate pandemiei.
    Trebuia sa vedem ordonanta militara prin care Dacia incepe productia de ventilatoare
    Ordonanta militata prin care cronicii de la stat mutati la privat iar spitalele publice eliberate burdusite cu paturi cu ventilatie.

    Izolarea fara capacitati masive de ventilatie nu va rezolva mare lucru.

    Virusul e riscant sa il compari cu alte virusuri ca e posibil sa fie unul de laborator. Daca nu se iau masuri infectarea se poate auto intretine foarte mult timp iar la persoane cu probleme de sanatate devine letal. Nu stim daca incalizirea il va termina cum se intampla cu virusul normal de gripa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mergand pe premisa ca virusul e de laborator, ma intreb de ce big pharma ar elibera in natura un virus care ar decima batranii si bolnavii cronici, avand in vedere ca banutii lor vin taman din aceasta grupa de populatie a lumii. De-aia inventeaza lunar boli noi, ca sa vina dupa aia imediat cu medicamentul necesar - noua molecula, mai buna, mai scumpa. De ce s-ar lipsi benevol de acesti bani seriosi? Doar pentru un viitor vaccin aplicabil celor ramasi teferi?
      P.S. Oricum tipii astia gandesc ca la sah, cu cinci mutari inainte. Sau poate sunt cei si mai periculosi, care gandesc cu generatii inainte.

      Ștergere
    2. daca privesti lucrurile in ansamblu... big pharma tre sa vanda niste medicamente pentru niste pacienti care au niste bani care nu mai exista.

      Ștergere
  7. Așa este, Dane (scuză-mi adresarea directă)! Nu ne trebuie mai mult de 4 clase primare ca să constatăm, oricum am suci-o că, potrivit statisticilor oficiale cifra pe care ai avansat-o este REALӐ:(https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Italy#Demographic_statistics)

    1. La nivelul anului 2018, Italia avea o populație de 62.246.674 și o rată a decesului de 10.5 morți la mia (1000) de locuitori.
    Adică în cursul anului 2018 au murit 653.590,077 de italieni; ceea ce înseamnă 1791 pe zi !

    2. Tot wikipedia (link-ul de mai sus) ne spune că LA FIECARE 50 de SECUNDE moare un italian. Asta, din nou, înseamnă 1728 decese /zi !

    Deci în medie 1759 de morți /zi !!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh, îți trebuie totuși mai multe clase ca să știi că Wikipedia nu este o sursă credibilă de folosit în argumentări cât de cât serioase. Să nu mai vorbim că în nici un text științific nu este acceptată ca referință.

      Ștergere
  8. Vă hazardați. Nu e glumă.

    Aspectul, mai puțin mediatizat, al gravelor sechele ce rămîn celor ajunși în faza de intubare (cei care scapă) nu e deloc de neglijat.

    Pentru fiecare intubat care scapă, aparatul e blocat cu săptămînile de același pacient. De asta sunt inevitabil depășite spitalele, de asta le fabrică americanii ca pe muniție la război.

    Poate există soluție și nu se vrea aplicarea ei, nu știu, dar situația concretă, acum, e dramatică peste tot, nu doar la italieni.

    RăspundețiȘtergere
  9. Din păcate viitorul aparține tinerilor de genul lui Florin Bădiță desemnat „Personalitatea europeană a anului", celor din USR/PLUS educați prin țări străine, 'aripilor tinere' din partidele politice, celor care #rezist, #stauacasa și altor hastagiști ... o generație de "sclavi care nu trebuie să fie forțați, pentru că își iubesc propria servitute". (A. Huxley -- "Brave new world")

    “A really efficient totalitarian state would be one in which the all-powerful executive of political bosses and their army of managers control a population of slaves who do not have to be coerced, because they love their servitude.”
    ― Aldous Huxley, Brave New World

    RăspundețiȘtergere
  10. Dar china ce măsuri a luat pentru a stopa virusul? Exact, stai acasă.

    RăspundețiȘtergere
  11. Te afecteaza stabulatia?Incet , incet vei intelege ce simte un papagal in colivie! Omul a devenit temator fiindca linkul dintre el si origine s-a rupt ! Evolutia tehnologica e una necontrolata e bazata pe profit ! Hartiile alea numite bani nu au o acoperire viabila , ele umbla de colo colo amanand tragicul ! Gresoarele tiparnitelor sunt unse , ele vor scoate alte hartii ce nu au acoperire ....hartiile nu vor rezolva problema ! Cancerul a recidivat fulminant si ajutat de SISTEM !

    RăspundețiȘtergere
  12. Abia acum te-ai prins? Criza este o oportunitate pentru multi, incepand de la ziarele fake news, trecand prin cei care cer bail out ajungand pana la spagile guvernamentale.

    L-ati votat pe Iohannis sef de PLM, acum Iohannis aveti. La mai mare - #rezist, #carantina, #declaratiepepropriaraspundere.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pai si daca nu mai lucreaza nimeni, nu se mai produc masini etc., pentru ce mai trebuie petrol? Daca tot ne intoarcem in era de piatra?...

    RăspundețiȘtergere
  14. Virusul COVID-19 se comporta ca o racheta cu focoase multiple,capabila sa loveasca simultan o gramada de iepuri...

    RăspundețiȘtergere
  15. Conform https://www.istat.it/en/ exista date statistice oficiale doar pentru 2018. Care sunt sursele dvs cand va referiti la 2019?

    RăspundețiȘtergere
  16. Este o opinie, idee personală. În afară de baubaul cu coronavirus, tunurile economice, controlul absolut prin scoaterea armatei pe străzi, bombardamentul presei scrise, radio, TV, și internet, nu aveți impresia că este ca o grabă, ca o frică de genul,, acum sau niciodată,,? Ca și cum papusarilor le este frică de ceva și grăbesc lucrurile? Spre ce? Observ că se scoate tehnologie, nouă pentru noi, pentru ei de la naftalină. Este doar părea mea, nu mă judecați și împușcați. Este timpul haiducilor.....

    RăspundețiȘtergere
  17. dupa Huxley urmeaza Orwell

    RăspundețiȘtergere
  18. https://www.gazetaromaneasca.com/observator/comunitate/romani-disperati-in-italia-situatia-e-critica-nu-muncim-bani-nu-mai-sunt-am-vrea-sa-venim-cu-totii-acasa/

    Sint niste ani, 2-3, de cind am scris ca va veni in curind ziua in care romanii nu vor nimerii granita, pt ca vor trebui sa fuga din vestul iubit! Ziua a venit si nu este ultima, deoarece vor veni altele si mai rele!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)