miercuri, 18 martie 2020

O istorie secretă a COVID-19

Așadar un șarpe a mâncat un liliac, iar un chinez a mâncat șarpele respectiv. Iată explicația perfect idioată pe care ți-o repetă cu entuziasm orice tefelist. Sunt curios când vom avea gripa lăcustei sau pe cea a greierului turbat deoarece sunt sigur că tefeleii vor repeta cu același entuziasm cum a halit chinezul insecta și-a îmbolnăvit planeta.

Ultima teorie pe care am citit-o e de-a dreptul halucinantă. Nu știu dacă e adevărată sau falsă, însă v-o prezint în punctele esențiale deoarece pe mine m-a pus pe gânduri. E vorba de o investigație a GreatGameIndia care prezintă o istorie secretă a virusului COVID-19. Investigația e ocolită - din motive lesne de înțeles - de toată presa, însă ajunge destul de dibaci la noi.


Pe scurt, tevatura începe în 13 iunie 2012, când un cetățean saudit de 60 de ani este internat într-un spital privat din Jeddah. Pacientului venea după șapte zile de febră și probleme respiratorii. Era un pacient fără istoric medical referitor la zona pulmonară și fără boli cronice.


O mostră a ceea ce avea să devină COVID-19 a fost extrasă din acest pacient și a ajuns în mai 2013 la Laboratorul Național de Microbiologie din Winnipeg, Canada.

În martie 2019, laboratorul canadian efectuează un transport de material biologic de risc ridicat către Wuhan, China. Totul se termină cu un scandal pe fondul tensiunilor dintre China și SUA, iar în iunie 2019 un grup de virusologi de origine chineză sunt dați afară de la laboratorul canadian.

Reportajul respectiv amintește și despre moartea suspectă în Kenya a expertului canadian Frank Plummer, care lucra la un vaccin pentru coronavirus.

Nu știu cât de adevărată e toată povestea. Reportajul conține link-uri și arată destul de vădit cu degetul spre chinezi, însă, când judecăm, trebuie să ținem cont de „amiciția” indiano-chineză. Oricum, ipoteza pare mult mai logică decât liliacul mâncat de șarpe. 
Povestea rezumată într-un infografic o puteți vedea dacă măriți imaginea atașată articolului de față(click pe ea), iar link-ul către articolul complet este acesta: https://greatgameindia.com/coronavirus-bioweapon/

8 comentarii:

  1. Super tare primul paragraf! 😁😁😁

    RăspundețiȘtergere
  2. În munții de la granița dintre India și China sunt "șmecheriile ălea" (nave cosmice) după cum susține mass media... Păcat că este o zonă strict păzită și blocată. Eu strict întâmplător am citit și ceva despre jocurile mondiale militare de toamna trecută din China. Ce părere aveți?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La ce nave te referi?Era un film in anii 2010 despre asa ceva....

      Ștergere
    2. Am citit în tot felul de publicații obscure gen Clink, Ilibertatea, etc. Nave extraterestre ziceau semijurnalistii...

      Ștergere
  3. Hai să vă zic ce am înțeles eu... Că victima este de fapt agresorul... De ce ar fi făcut un asemenea "măreț" plan? Doar pentru biological denomination??? Poate că sunt eu greu de cap că nu înțeleg.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred in varianta liliacului mancat de sarpe .....si la ce foloseste ce cred eu? Nu avem certitudinea nici daca ne va fi pusa in fata ! De ce? Fiindca suntem imunizati fata de realitate si invatati sa fim conspirativi ! E si normal sa fim asa .....cand nu ne mai gasim culuarul in viata , cand cautam raspunsuri la propria existenta in babe vangi! SISTEMUL nu doarme va transforma incet, incet, incet!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pare mai degraba un fakenews. Daca verifici linkurile la care face referire multe sunt tot de pe site-ul lor iar altele exterioare doar dovedesc ca anumite nume sunt reale sau ca institutiile la care face referire exista.

    https://www.politifact.com/factchecks/2020/jan/28/blog-posting/websites-spin-conspiracy-theory-about-coronavirus-/

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)