joi, 31 decembrie 2020

La mulți ani!

Nu mai e mult. Peste puțin timp facem încă un pas simbolic. A trecut un an ciudat. Urmează un altul în care ne punem speranța că va fi mai bine. Asta în ciuda faptului că tot ceea ce vedem ne spune altceva. Însă atunci când există speranță există și viață.
 
Suntem mici, insignifianți, făpturi fără apărare aruncate într-un ocean brownian. În ciuda credințelor, idealurilor și speranțelor pe care le avem, de fiecare dată se găsește câte un val mai mare care ne deturnează. E în firea lucrurilor să se întâmple așa. Toate au o noimă pe lumea aceasta. Chiar și existența tiranilor e menită conștientizării faptului că întotdeauna există ceva deasupra ta. Iar asta e bine.
 
Poate că nu vin vremuri ușoare. Poate că provocările viitoare vor fi infinit mai mari, mai nedrepte și mai obsesive decât cele care au trecut. Poate că lumea se îndreaptă inevitabil spre dezastru. Poate! Nu e ceva aflat sub controlul nostru, de-aceea spun „poate”. Așa cum noi ne aflăm sub teroarea forțelor dezlănțuite de ei, la fel și ei se află sub amenințarea unor forțe pe care nu le pot controla. În ciuda siguranței pe care-o afișează, în ciuda superiorității pe care și-o arogă, putem fi siguri că „butoanele nu sunt la ei”. Doar se iluzionează crezându-se stăpâni. Mai devreme sau mai târziu un val mai mare și mai nemilos îi va șterge de pe fața pământului. E în firea lucrurilor să se întâmple așa. 
 
Poate negura se va așeza peste noi toți. Poate vom fi nevoiți să orbecăim, să ne pipăim înainte de a ne recunoaște. Poate lucrurile o vor lua rău în jos. Sunt multe semne care ne spun că așa se va întâmpla. Însă nu trebuie uitat că adevărul este numai unul singur. Nu există mai multe adevăruri. Singurul lucru pe care-l facem este acela de a-l clama atunci când ne aflăm în proximitatea minciunii. E singura noastră armă. Dacă vom fi lași și n-o vom folosi, vom sfârși-o ca robi ai minciunii, vom îngroșa rândurile - și-așa imense - ale slugilor sale. Pentru cel care are arma adevărului în mână nu e decât o singură cale: aceea a luptei, indiferent cât de nedreaptă ar fi ea.
 
Știu, martirii acestui neam care-au mers pe calea adevărului zac în uitare. Istoria îi disprețuiește și-i umilește. Dreptatea pare a fi pierit pentru totdeauna. Cum să mergi pe calea adevărului când cei carea-au făcut-o înaintea ta au sfârșit-o așa? E descurajant!
 
Suntem mici. Mult prea mici ca să înțelegem ce se întâmplă în acest ocean brownian în care ne mișcăm. Dacă am putea să ne ridicăm puțin mai mult deasupra sa, poate că am înțelege că toate au o noimă, toate au un înțeles și, nu în ultimul rând, că tot ceea ce nouă ni se pare haotic are de fapt o logică a sa, supunându-se unor legi la care nu avem acces. Tot ceea ce ne depășește puterea de înțelegere pare haotic. Din păcate nu facem nimic pentru a înțelege, ci călcăm pe căile ignoranței trăgând concluzii pripite. De-aceea doar foarte puțini ajung să vadă cu adevărat lumea așa cum e ea.
 
Nu mai e mult până facem pasul simbolic în anul care vine. Ne este teamă și, în același timp, undeva în sufletul pâlpâie flacăra speranței. Repet: atâta timp cât există speranță, există viață. Putem fi siguri că așa e. Și-ar mai fi ceva: negura nopții nu e perpetuă. La un moment dat, vraja sa inevitabil se rupe, făcând loc luminii, iar făpturile nopții sunt obligate să se ascundă. Nu vă fi frică de demonii nopții! Îndreptați lumina adevărului către ei și veți vedea cum vor fugi disperați în ascunzătorile lor.
 
Atât deocamdată. E timpul să pun punct. Ne vedem în 2021. Vă urez să aveți parte de un an așa cum vi-l doriți! La mulți ani tuturor!
 

16 comentarii:

  1. la multi ani !Fie că ploaia asta de afară da va spele deznădejdea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Când trec prin momente grele, sau stări de conștientizare a unei frici, parcă exterioare sinelui, am o metodă pt a nu mă deprima de tot: printr-un exercițiu de imaginație mă "ridic" în sus și îmi privesc casa. Apoi localitatea, țara, și tot așa până văd planeta ca de pe Lună. Sentimentul care mă cuprinde deodată este că într-adevăr sunt insignifiant, atât de mărunt pentru Cosmos, încât temerile mele nu au nicio valoare...
    După care urmează câteva rugăciuni, ori câteva pagini scrise de porto-părinții ortodoxiei. Ca prin minune, gândul că m-am conectat cu Dumnezeu pentru câteva secunde măcar, îmi alungă orice urmă de depresie, oricât de mică.
    O fi o metodă ciudată pentru mulți, dar dacă funcționează la mine, cred ca ar merge și la alții 🙂.
    Cu Dumnezeu înainte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce crezi ca Iisus a spus sa lasam zilei de maine grija ei? Pentru ca frica te duce in viitor. Copiii traiesc in Acum. Ca si animalele. Daca faci ce este necesar in clipa prezenta, viitorul va fi diferit. Il construiesti in Acum dupa Voia Lui Dumnezeu, ramanand bun la suflet, sincer, calm, altruist.
      Unde au greșit romanii? Avem sute si mii de grupuri si grupuscule pe tot internetul care dezbat tema vaccinarii si alte teme, care mai de care mai catastrofale. Unii de pe pagina dlui Diaconu " prestați" de zor si pe pagina Mariei Ghiorghiu. Care ne-a facut capul calendar cu catastrofele si cutremurele. Si lauda de sine.
      Asta va determina sa faceti salturi in viitor incercand sa preveniti suferinta. Iar viitorul nu poate fi schimbat, odata ce in clipa prezenta l-ati scris singuri ca fiind catastrofal.
      Unele grupuri traiesc mai mult in trecut impaunandu-se in hainele stramosilor cu mult mai curajosi decat noi. Si mai demni. Asa ca...viitorul este asa cum ni-l facem. Dumnezeu nu intervine decat daca vrem sa fim in Dumnezeu. Cu dosurile in mai multe luntrii nu se poate.
      Cu vorbe nu se schimba viitorul. Vorbele sunt straturi informationale ce nu tin de cald in zilele negre. Si sunt multe zile negre, " gratie" grupurilor new age si a magiei practicate in aceste grupuri si cele de cabalah.
      Cat de destepti or fi fost romanii care au dat bani grei ca sa faca niste parlite de cursuri de cabala evreiasca, in timp ce, daca iti iubesti tara,locul nașterii cu tot ce are el, materia Vie aflata in continua miscare si transformare, Totul iti vorbeste. Totul te invata.
      Se cheama ca romanii au dat o comoară ca sa cumpere un sirag de margele de plastic sclipicioase si de prost gust!

      Ștergere
  3. Săvârșitu-s-a 1983, urmează, probabil, 1984. Să nu ne pierdem însă nădejdea în Dumnezeu, căci doar El mai poate schimba nebunia lumii acestea. Mulțumiri pentru tot ce faceți.
    Vă doresc împliniri de folos și belșug în toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cum ati făcut socoteala? Poate ca acela este anul in care dvs ati ramas blocat. In ce ma priveste, sunt chiar in 2021. Asa cum este el, cu un popor roman haotic ce vorbeste 5 milioane de limbi. Fiecare dupa mintea lui...
      Cand nu rezolvi corect o problema, aceasta iti revine ca lectie de viață. Poate de aceea poporul roman traieste in Evul Mediu. In noaptea mintii. Are prea multe lectii de viata neinsusite. Care revin, revin...sunt apoi lasate mostenire urmasilor...si uite asa ne invartim in bucla de timp, de 2000 de ani, cand Învățătorul ne-a învățat cum se iese din karma individuala si colectiva. Dar El nu a vorbit pentru surzi si nici nu revine mereu ca sa ne poarte crucea si sa ne spele pacatele.
      Am mai trecut un prag intre ani...Unii dintre noi cautand linistea mintii si pacea sufletului, altii facand din nou taraboi cu pocnitori si bubuieli ce sperie batranii bolnavi si animalele. Suntem amestecati...păgani lipsiti de bun simt si Dumnezeu si romani ce-L cauta pe Dumnezeu si nu isi mai suporta semenii needucati, marlani, grobieni. Din nefericire, categoria a doua este mai mare, mai vocală si mai rezistenta la schimbare. Pe unii nici moartea nu-i poate schimba. Ei sunt ceea ce sunt si se iubesc asa cum sunt. Ne incalca drepturile la o viata mai frumoasa asa cum turmele de vite calca in picioare o gradina, daca le lasi libere.
      O tara cu legi care nu se aplica. O tara cu multa nesimtire acumulata prin lipsa de educatie spirituala corecta. O tara frumoasa jucata in picioare de proprii locuitori.

      Ștergere
  4. La multi ani si Doamne Ajuta! Nu este de mirare ca v-au spart contul imediat dupa ce ati facut acele dezvaluiri despre Davos si planul vaccinarii. Nu este o coincidenta. Ati deranjat foarte tare.Sunt speriati de oameni ca dumneavoastra si vor sa va reduca la tacere. Ma bucur ca sunteti anonim si scrieti sub pseudonim. Nu este o joaca. Totul este foarte serios. Ma bucur ca nu stiu cine sunteti, cu ce va ocupati etc. V-ar fi distrus pana acum, v-ar fi dat afara de la serviciu, v-ar fi pus piedici, v-ar fi sicanat. Sunteti singurul blogger care spune lucrurilor pe nume si doar aici putem gasi adevaruri pe care ei incearca sa le ascunda. Va rog sa aveti grija, luati masuri de securite mult mai serioase. Dupa cum vedeti, sunt foarte speriati si vor incerca orice. Bestia este cea mai periculoasa cand este ranita. Folositi intotdeauna un VPN pentru a va ascunde ip-ul si niciodata sa nu folositi identitatea reala. Doamne Ajuta sa va citim si la anul ce va veni.La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  5. La Multi Ani!In miicimea noastra poate nu intelegem dar, simtim matricea cum se clatina !Noi din trecut ne putem lua taria de a lupta ,PREZENTUL e volatil si neechilibrat , VIITORUL e aidoma unui vis in pasteluri !La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  6. A fost spart acest cont? Hm,era de asteptat ,dar poate ca "cioburile aduc noroc"...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu era deloc de asteptat. Ca sa ii sparga contul, trebuiau sa ii sparga contul de google. Cont care este imposibil de spart daca ai o parola cat de cat sigura si folosesti VPN. Cu siguranta domnul Dan si-a luat toate masurile de siguranta. Singurii care puteau accesa contul sunt cei din serviciile americane. Deocamdata, serviciile americane sunt sub controlul domnului Trump, care este anti-globalist si anti-covid. Speram totusi ca domnul Donald Trump sa fi facut curatenie acolo, sa fi pus crestini si anti-globalisti in functii cheie, sa fi destabilizat sistemul. Insa lucrurile sunt din ce in ce mai grave. America republicana, america domnului Trump era ultima reduta, acum cucerita de globalistii sexo-marxisti. In Europa, mai aveam o speranta in Viktor Orban - insa se pare ca si acesta a fost doar o papusa in mana stapanilor si va cumpara vaccinul globalist. A refuzat vaccinul rusesc, ceea ce ma pune pe ganduri - chiar am crezut ca Viktor Orban este un crestin adevarat si nu o sluga globalista.

      Ce este sigur, este ca se strange latul. Luptele sunt din ce in ce mai crancene. Faptul ca niste servicii straine au spart contul de blogger, probabil la cererea serviciilor romanesti, ne demonstreaza ca domnul Dan deranjeaza din ce in ce mai tare prin toate dezvalurile pe care le face pe acest blog.

      Ștergere
  7. Multumesc pentru acest blog!
    Va doresc numai bine.
    La multi ani, tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  8. La Multi Ani dl Dan si multa sanatate

    RăspundețiȘtergere
  9. Te-ai apropiat...de adevar. La multi ani... si striga din toti rarunchii: EU SUNT CALEA, ADEVARUL SI VIATA.Striga pana ne amintim.

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnul Dumnezeu să vă aibă în grijă!

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi ani, dle Diaconu si nu va faceti griji de pomană. Nu pseudonimele ne protejează anonimatul. Chiar credeti ca nu suntem reperati in planul fizic? Pe mine m-au lovit in 2010 si tot pe aici sunt. N-am murit, desi era cat pe ce.
    Dovada ca Dumnezeu isi protejeaza Luptatorii.
    Fricosii nu ajung prea departe. Ei sunt cei ce cred ca ne sacrificam unii ca sa scape ei. Nici vorbă! Fiecare culegem in Cer doar atat cat semanam. Eu nu o sa va iau painea din cer. Nici dvs pe a mea. Uniti suntem puternici. Dar numai daca si individual suntem puternici. Altfel, lenesii si lasii ii trag in jos pe deschizatorii de drumuri si raman si ei captivi, si inaintemergatorii lor.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)