marți, 3 august 2021

14 iulie


De 232 de ani,la 14 iulie francezii sărbătoresc într-un mod fastuos „Căderea Bastiliei”, un eveniment epocal care, iată, de atâta amar de vreme este readus în atenția oamenilor. Există o adevărată mitologie legată de acel „măreț eveniment”. Cu toate acestea, în realitate este vorba, încă de atunci, despre rostogolirea unei minciuni căreia, de la an la an, i se adaugă alte minciuni pentru a o face mai credibilă.

S-a spus și se spune că Bastilia era centrul terorii regale, că acolo erau ținuți deținuții politici și că revoluționarii francezi au fost mânați în luptă de sentimente înalte. Istoria ne spune însă, cu lux de amănunte, adevărata poveste.

În fapt n-a fost niciun sentiment înalt. Înainte de ataca Bastilia, marii revoluționari atacaseră Hotelul Invalizilor de unde șutiseră o grămadă de puști, dar care nu aveau praf de pușcă. Se știa că în Bastilia se află praf de pușcă, astfel încât gloata tembelă a fost mânată într-acolo. După o rezistență mai mult formală, Bastilia - care era apărată de o mână de veterani - a căzut. Mulțimea fusese mințită că în interior se află o groază de deținuți politici. În realitate nu erau decât șapte oameni: patru falsificatori, doi nebuni și un depravat. Ca să fie treaba treabă, unul dintre cei închiși acolo, nebun de-a binelea care se credea Iulius Cezar, a fost plimbat pe străzile Parisului și prezentat ca victimă a regalității. Un circ ieftin, dar bun pentru proști.

În spatele afacerii, capii revoluționarilor au pus mâna pe cele peste două sute de butoaie cu praf de pușcă, astfel încât și-au atins scopul.Mulțimea însă trebuia păcălită cumva astfel încât retorica „eliberării deținuților”, în ciuda evidenței, a fost ventilată de o infernală mașinărie de propagandă, pusă în mișcare încă din acele vremuri tulburi. Și menținută la aceeași turație de-a lungul secolelor care-au urmat.

Merită menționat, ca un simbol al regimurilor care aveau să vină, că demolarea Bastiliei a fost, în realitate, o afacere bănoasă în care un grup de borfași au transformat o parte dintre pietrele bastionului în „statuete cu vechea Bastilie” pe care le-au vândut ca suveniruri fraierilor care se credeau în mijlocul unei mișcări de eliberare. Celălalt morman de pietre a fost vândut de către șmecheri statului francez pentru a se construi „Pont de la Concorde”. 

Sunt multe elemente care trebuie pricepute din toată această această nebunie. În primul rând trebuie să înțelegem că este evenimentul marcant al începutului istoriei falsurilor, a minciunii care, iată, brusc n-a mai avut „picioare scurte”, fiind ridicată la nivel de adevăr absolut. Apoi, pornind de la evidența construirii Republicii Franceze pe o minciună, ar trebui să vedem cum ajungem ca, în premieră, conducerile statelor să nu mai fie încredințate unei forțe văzute, ci, din contră, unei forțe oculte care-i manipulează pe cei aflați la vedere. O forță mult mai perversă, care se joacă așa cum vrea cu „păpușile” pe care le înscăunează după bunul plac li pe care, de cele mai multe ori, le sacrifică fără pic de milă, în ciuda credinței cu care sunt servite de acestea. 

Și ce-ar mai trebui să se înțeleagă este faptul că Revoluția Bolșevică a fost făcută după o schemă identică. De altfel, dacă veți lua istoria Revoluției Bolșevice și-o veți pune lângă cea a Revoluției Franceze, veți observa cu stupoare că aveți de-a face o înșiruire identică de evenimente, semn că a fost instrumentată de aceleași forțe nefaste care de atâta amar de vreme manipulează istoria.

Nu în ultimul rând v-aș sugera să nu vă mai uitați cu speranță către francezi deoarece ei sunt o națiune degenerată. Să stai și să te emoționezi pe 14 iulie, să participi an de an la aceeași relatare a minciunii, e un semn de degenerare care ar trebui să vă ridice serioase semne de întrebare. 

Sper ca, prin acest articol, să le fi deschis puțin ochii și celor care înghit șabloanele vândute pe post de adevăruri absolute. Nu, dragii mei, minciuna e mare și promovată ca adevăr de sute de ani. Asta trebuie să știți! Și-ar mai trebui să conștientizați că dacă alegeți să faceți parte din „tabăra minciunii” nu veți avea mari avantaje. Ba, din contră, când se vor hotărî să vă sacrifice o vor face fără niciun sentiment. Nu fiți oi! Cel puțin aveți curajul să deschideți ochii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)