duminică, 22 august 2021

De duminică - tâmpiții lumii sau topul știrilor tembele


CBS a identificat motivul pentru care armata americană a pierdut în Afganistan. Nici n-aveți habar care-a fost motivul pentru care au câștigat talibanii, anume schimbarea climatică. Asta e concluzia la care au ajuns bravii analiști americani. Am stat strâmb să înțeleg cum îi putea ajuta schimbarea climatică pe talibani și singura concluzie la care am ajuns a fost aceea că s-a schimbat în așa hal direcția vânturilor încât i-a luat pe nepregătite pe americani. După cum bine știți, talibanii se ascundeau în munți, iar americanii probabil au fost extrem de derutați de faptul că vântul bate dinspre munte. Mă rog ei sunt destul de derutați și de faptul că roata se învârte, astfel încât „dilema climatică” a talibanilor le-a dat mat. Mă rog, ar mai fi și ipoteza că „vânturile talibanilor” s-au amestecat cu vânturile muntelui și-au mutat într-un asemenea mod nasurile americanilor încât i-au întors spre țara-mumă.

Să vă mai spun ceva tot legat de războiul de-acolo. Aud că retragerea americanilor a fost doar una tactică. Strategia urmărită este una de-a dreptul catastrofală pentru talibani. După cum bine ați văzut în fotografiile de la fața locului, talibanii nu respectă distanțarea socială, se îmbulzesc în spații închise și nu poartă mască. De asemenea, nici nu sunt vaccinați. Acum americanii așteaptă ca talibanii să fie decimați de „virusul ucigaș”, după care vor reveni victorioși.

Ieri, armata americană a recomandat cetățenilor săi să evite zona aeroportului din Kabul. Într-un fel e bine. Probabil s-au gândit că, de la atâtea decolări și aterizări, a crescut poluarea în zonă, iar sănătatea americanului care obișnuia să-și facă jogging-ul de dimineață în zona aeroportului din Kabul ar putea avea de suferit. Mă gândesc că asta e miza recomandării. Tradus, înțeleg cam așa: „Nu veniți la aeroport că e jale, stați mai bine în Kabul unde, pentru voi, e o securitate deplină. Mai ales dacă sunteți femei americane, veți întâlni talibani dornici să vă arate iubirea deplină, adâncă și, mai ales, în grup, pe care-o poartă bravei voastre națiuni”.

O să sărim puțin mai departe de Afganistan, direct în Israel unde autoritățile au constatat că nici a treia doză de vaccin nu e eficientă, dar, cu toate astea, au încolonat populația s-o facă. E o atitudine de adânc patriotism. În locul lor aș obliga populația ca zilnic să-ți facă și baie în serul lui Bourla. Cine știe, poate de data asta le iese. 

Într-o zonă din Berlin au început să se audă zgomote stranii din subteran. Ceva care seamănă a focuri de artificii, pocnituri de șampanii desfăcute, ciocnit de pahare și muzică patriotică din vremea Războiului. În ciuda reclamațiilor făcute la poliție, zgomotele persistă și nimeni n-are nicio explicație. Doar un nene bătrân, pe care nu-l bagă nimeni în seamă ne-a dezvăluit misterul: „Aolo l-au îngropat rușii pe Hitler și-acum a ajuns la el vestea cu vaccinul din Israel. Sigur bea în cinstea lui capo Bourla!”.

După ce COVID-ul a luat pauză la ei, pe indieni îi mănâncă în fund și introduc în premieră mondială un vaccin ADN. De testat n-a fost testat, la fel ca și suratele lui care circulă liber prin lume. Dar are suficientă masă de testare. Se știe că în India doar firele de nisip sunt mai multe ca oamenii. Și, cu siguranță, nu doar testarea se urmărește prin lansarea respectivului vaccin ci și ... impulsionarea turismului. Vă dați seama că-n 1-2 ani India va fi singurul loc din lume unde o să puteți admira pe viu oameni  cu trompă, cu urechi de elefant sau cu aripi de pui cotonogit? Călătorie plăcută!

Ceea ce e îngrijorător e că tembelismele pe care vi le-am relatat s-au petrecut în câteva zile. Au zburat zilele în care o prostie făcea carieră. Acum suntem mitraliați de prostie clipă de clipă. 

Însă e duminică și-ar trebui să știți că, pe vremea în care era mai rară, prostia era mult mai profundă. De aceea închei cu un top al celor mai idioate titluri de primă pagină de ziar din toate timpurile:

  1. „Homicide victims rarely talk to police”(Victimele omuciderilor rar vorbesc cu poliția)
  2. „We hate math”,  say 4 in 10 - a majority of Americans(Urâm matematica - spun 4 din 10, o majoritate a americanilor)
  3. „Breathing oxygen linked to staying alive”(Respirarea oxigenului arelegătură cu rămânerea în viață) - la asta probabil au muncit din greu și „cercetătorii britanici”
  4. „Statistics show that teen pregnancy drops off significantly after age 25”(Statisticile arată că sarcina în rândul adolescentelor scade drasticdupă vârsta de 25 de ani)
  5. „Marijuana issue sent to a joint commitee” - p-asta să v-o traducă Cîțu!
  6. „China may be using sea to hide submarines”(Este posibil ca China să utilizeze marea pentru a-și ascunde submarinele)
  7. „Federal agents raid gun shop, find weapons”(Agenții federali care au percheziționat un magazin de arme au găsit arme). Ce surpriză!
  8. „Diana was still alive hours before she died”(Diana era în viață cu câteva ore înainte de a muri)
  9. „Man kills himself and run away”(Un om s-a sinucis și-a luat-o la fugă)
  10. „A nuclear explosion would be a disaster ”(O explozie nucleară ar fi un dezastru)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)