sâmbătă, 14 august 2021

Un pușcăriaș bețiv și drogat, premier al României


Știu că titlul nu spune o noutate pentru nimeni. Toată lumea știe asta, dar nimeni n-o spune. E ca secretul lui Polichinelle. O știm, dar înghițim în sec. Sau, mai bine spus, până acum am înghițit în sec.

Despre droguri s-au scăpat mai mulți indivizi din proximitatea sa care-au explicat cum e cu „fumurile” Cîțului. Despre beții nu prea se știa. Și totuși ...


A trebuit să vină o operațiune executată cu măiestrie de colegii din „Team Cîțu” pentru ca treaba să-i bubuie în față incoerentului care-a ajuns, printr-un accident genetic al istoriei, premier al bietei noastre țări. Toată lumea din „echipă” a făcut scut în jurul lui Cîțu: ba c-ar fi fost o chestie de copilărie, ba că e doar o contravenție, ba că alcoolemia era nu prea mare, ba că n-o fi chiar așa s.a.m.d. Ceea ce trebuie să știm e cât se poate de simplu și trebuie afirmat cu tărie. 

1. N-a fost contravenție ci infracțiune!

2. Cîțu n-a făcut arest ci pușcărie! Degeaba încearcă nulitățile precum Vâlceanu s-o dea după copac. Sentința arată clar că a fost vorba de pușcărie. Iar în ceea ce-l privește pe Vâlceanu, mărturisind că „știa de lucrurile acestea” se face vinovat de tăinuire la infracțiunea de fals în declarații comisă de Cîțu!

3. Nu e vorba de „un păcat de tinerețe”, întrucât Cîțu avea 29 de ani. Poate ar trebui să conștientizăm că începând cu 18 ani ești considerat matur și ai răspundere deplină pentru actele tale. 

4. Cîțu nu era „puțin băut”, ci beat rangă! Echivalentul alcoolemiei rezultate din testarea pe care-a făcut-o se obține la consumarea unei sticle de tărie sau la trei sticle de vin. De altfel, raportul autorităților afirmă că bravul nostru premier nu era capabil să meargă drept și n-a trecut testul de ebrietate(spuneți-le proștilor care traduc cu Google Translate „sobriety”, în acest caz trebuie tradus prin ”cumpătare”, nu sobrietate!).

5. Pare că n-ar fi vorba doar despre alcool. În referatul procurorului se menționează că „a condus un autovehicul în statul Iowa în timp se afla sub influenţa unei băuturi alcoolice, narcotice, hipnotice sau de altă natură, sau o combinaţie de astfel de substanţe sau în timp ce avea o concentraţie de alcool de 0,10 sau mai mare”. Dacă ar fi fost vorba doar despre alcool, acea frază nu-și mai avea sensul. Așadar, probabilitatea ca Cîțu să fi fost și drogat este extrem de mare!

6. Deși atunci a recunoscut în fața instanței absolut toate vinele, Cîțu acum minte cu nesimțire c-a fost doar o contravenție, că n-ar fi fost mare lucru s.a.m.d.

Chestiunile acestea ne arată însă multe alte treburi mizerabile. În primul rând serviciile noastre secrete sunt prinse cu fundu-n baltă întrucât n-au avut habar sau au ascuns întâmplările lui Cîțu din tinerețea sa furtunoasă. Pentru un om normal e extrem de greu de înțeles cum de-a reușit Cîțu în SUA în condițiile în care în țară a avut eșecuri pe linie: n-a luat treapta, n-a luat BAC-ul, n-a luat admiterea la facultate. Cum naiba de un rebut de-al societății noastre a reușit să ajungă „geniu al finanțelor”? Nu s-a întrebat nimeni nici despre cum de-a reușit Cîțu să-și finanțeze studiile. Șmecheriile cu spălat vase și alte povești romanțate le-aș lăsa de-o parte. Mă întreb însă dacă toată cheia finanțării studiilor lui Cîțu nu s-or găsi pe la instituțiile respective. 

Indiferent însă de vina unora sau altora, Florin Cîțu se face vinovat de fals în declarații în ceea ce privește declarația pe care a dat-o la ORNISS și pe care instituția respectivă refuze s-o prezinte. În cazul în care Cîțu ar fi menționat problema sa penală în declarația ORNISS n-ar fi putut să fie premier. În cazul în care n-a menționat-o e clar că a comis un fals în declarații. 

Nu în ultimul rând, conform legislației din România, Florin Cîțu trebuia demis de îndată ce s-a aflat. Hai să nu ne mai ascundem după interpretări abracadabrante: legea e suficient de clară, exact așa cum a fost și pentru Dragnea! În mod normal, opoziția ar fi trebuit să ridice excepția de neconstituționalitate a numirii lui Cîțu la CCR, dar n-o fac din cauză că li s-a dat ordin doar să latre și să nu muște. În ceea ce-l privește pe Plăvan, desconsiderând profund justiția și poporul român, a hotărât că deviantul nostru premier va rămâne în funcție. De ce? Pentru că așa a hotărât el întrucât Cîțu e un element al ecuației sale de putere! Și, ca sprijin ultim, s-a hotărât să se afișeze împreună cu el la Ziua Marinei.

Există însă și-un zvon al unei păsărici toxice care spune că întreaga operațiune era una calculată de-o vreme din zona pedelistă din PNL. Se spune că eliminarea lui Cîțu a fost pusă la punct de mult timp pentru a permite apariția „cavalerului pe cal alb” care să preia PNL. După ce pe Orban l-au consumat în lupta cu un pion - căci ce altceva poate fi acest penal incoerent cățărat pe funcția de la Palatul Victoria? - pedeliștii îl vor scoate din buzunar pe ... boc. Da, ați citit bine: piticul imbecil, servitorul umil al lui băsescu, va reveni în prim-plan întrucât pedeliștii au planuri prezidențiale cu el. Chestia cică nu i-ar conveni Plăvanului care, în continuare, trage cu acest nimeni al său.

Vă mai amintiți cum i-a tras-o Blaga la Congresul PDL lui băsescu? Fix când tiranul de mucava o trimisese pe Lenuța să fie șefă la PDL, fix atunci Blaga i-a tras prețul de sub picioare. Cu toate că acum pare prematur(Plăvanul mai are încă doi ani de stat la Cotroceni!) se pare că aripa Blaga e pregătită să-l împingă în față pe boc și să-i limiteze strict Plăvanului „zona de libertate”.

Până una-alta trebuie totuși să reținem problema principală: Cîțu trebuie să zboare. Destul ne-a umilit prezența sa acolo!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)