luni, 16 august 2021

Ce ni se ascunde?


 Primesc o chestie scurtă pe Telegram care spune cam așa:

ISRAEL:

    • Populație: 10 milioane
    • Vaccinați complet: mai mult de 70%
    • Ivermectina nu e permisă ca tratament
    • Mortalitatea de COVID(media pe 7 zile): 9, în creștere

UTTAR PRADESH - INDIA:

    • Populație: 204 milioane
    • Vaccinați complet: mai puțin de 10%
    • Ivermectina e permisă ca tratament
    • Mortalitatea de COVID(media pe 7 zile): 1, în scădere

Veți spune că situația e cumva inexactă, mai ales în condițiile mortalității din ultimul val. Într-adevăr, vârfurile mortalității în perioada valurilor pandemice arată diferit: la evrei cea mai mare medie a fost de 65, în timp ce la indieni am avut peste 4400 de morți la maxim. Sună înfiorător, nu-i așa? Dacă te uiți ca prostul la cifre, da. Dacă însă mai pui în balanță că Israelul are o populație de 136 de ori mai mică decât în India, constatăm că mortalitatea a fost de două ori mai mică în India!!!

Ce face India diferit? În mare, în India nu se face nimic. Nimic însemnând nimic, vorba prostului nostru național. Sistemul de sănătate raportat la numărul de locuitori poate fi considerat, în cel mai bun caz, ca fiind precar. Asta în ciuda faptului că India este un gigant farmaceutic. Sau ca o confirmare, luați-o cum vreți. Campania anti-covid din India a fost una haotică întrucât e greu să faci rost de bani pentru tratamente scumpe la atâta amar de populație. În mare, s-a făcut un protocol pe genunchi care includea și ivermectina. Treburile au rămas sub control. După care s-a scos ivermectina și am avut valul acela gigant(dar care, raportat la populația țării, n-a fost deloc gigant). Din disperare, pe la mijlocul valului a fost reintrodusă ivermectina. Și valul s-a calmat rapid. Acum, la presiunile OMS, autoritățile indiene au scos ivermectina și doxiciclina din tratamentul celor asimptomatici sau a celor cu simptome minore-medii.  Vedem ce-o ieși din asta!

Până una-alta constatăm că diferența dintre cele două țări ar fi existența ivermectinei și lipsa serviciilor medicale de calitate. Ambele înscrise în dreptul Indiei. Dacă mă veți face conspiraționist în ceea ce privește ivermectina, din punct de vedere logic nu-mi rezultă decât că - în cazul COVID - un sistem medical precar precum cel indian are rezultate infinit mai bune decât cel israelian. Mulți dintre indieni nici măcar nu știu cum arată un medic. Astfel încât, scoțând ivermectina din ecuație îmi rezultă că cel mai bun lucru pe care poți să-l faci în boala asta e să fugi de doctor.

Dar să nu lăsăm lucrurile neterminate. În Israel e deranj mare. Populația deja nu mai suportă minciuna și se revoltă. Realizează și oamenii că au fost tratați ca oile. În plus, prețul imens plătit pe vaccinurile Pfizer(peste 30$/doză) și detaliile din ce în ce mai scandaloase din contractul în care evreii au fost vânduți gigantului farmaceutic la bucată, sunt subiect de revoltă pentru orice om normal la cap. „Israelul e noul Auschwitz” - îmi spune un prieten evreu. Și nu e departe de adevăr!

Pentru a mai calma spiritele, Israelul anunță descoperiri epocale în domeniul tratamentului. O moleculă misterioasă cică vindecă COVID-ul în patru-cinci zile. Citeam despre un studiu pe care l-au făcut în Grecia deoarece în Israel n-ar fi avut numărul suficient de cazuri și care-a fost un succes. Ținând cont de corupția generalizată din structurile de putere de-aici n-aș pune mare preț pe ceea ce se transmite la nivel oficial. Nici naiba nu se uită în gura lui Mitsotakis, iar la slugile lui cu atât mai puțin! 

Mai e și constatarea că „tratamentul minune” apăruse și în urmă cu un an. Dacă n-avem mintea scurtă, ne amintim. Și atunci avea efecte excepționale, astfel încât mă întreb sincer de ce naiba nu s-a aprobat până acum. Ca unul care cunosc bine structura acestui popor, dați-mi voie să bănuiesc că toată publicitatea care se face „medicamentelor revoluționare evreiești” e doar praf în ochi. Pe-acolo sunt tot felul de firme dubioase care, chipurile fac cercetări de vârf, dar în realitate sunt abonate la banii de la stat. Un fel de parazitism acceptat la nivel ofcial deoarece, dacă din o sută de firme de acest tip una chiar inovează ceva, statul iese pe plus, fiind parte la vânzarea la suprapreț.

Dar să revenim la subiect. Spuneam că personal n-aș da mare atenție „tratamentului minune”. Mai țineți minte când ambasadorul Israelului la București povestea despre cum o să scoată Israelul vaccinul minune care va salva lumea? Iată că nu l-au scos. Așa cred că e și cu „molecula minune”. Și asta se vede când constatăm că disperarea e atât de mare încât evreii, la nivel oficial, s-au apucat să studieze efectele ... ivermectinei. Și nu oricine face acest studiu, ci profesorul Eli Schwartz, fondatorul „Centrului pentru boli tropicale” din Tel Aviv. Mai mult, rezultatele studiului sunt menționate în Jerusalem Post. Iar ele, în ciuda opoziției OMS, se dovedesc a fi excelente.

Aș întreba totuși, ca unul care nu cunoaște domeniul medicinei, ce anume trebuie să credem și ce nu? Mai mult, aș fi interesat să știu ce anume studii a făcut OMS de a ajuns la concluzia că invermectina nu e bună. OK, pot înțelege că prin gura lor vorbește știința, dar chiar aș fi interesat să văd ce anume dovezi are știința. Sau știința s-a transformat într-un fel de credință rudimentară care glăsuiește revelații prin vocea nulității de la vârful OMS? Și , dacă tot suntem la capitolul întrebări, eu unul repet întrebarea din titlu: ce ni se ascunde?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)