miercuri, 21 decembrie 2022

Back to the future


Spania este lăudată pentru structura subvenţiilor care au dus la o îmbunătăţire substanţială a nivelului de trai. Pare o poveste frumoasă într-o Europă din ce în ce mai urâtă. Doar că imaginea este incompletă întrucât, dacă e să fim corecţi, vom observa cum peste tot în UE există o preocupare pentru menţinerea nivelului de trai. 

În Grecia, de exemplu, Guvernul acoperă 10% din cheltuielile cu alimentele. Pare o măsură logică deoarece inflaţia oficială bate pe la acea valoare, astfel încât, teoretic, cetăţeanul este protejat. De asemenea, o structură de plafonări şi subvenţionări face ca preţul energiei să fie unul acceptabil, în ciuda penuriei. 

Chiar şi la noi se remarcă o ciudată grijă faţă de protecţia cetăţeanului, chiar dacă partidele din arcul guvernamental joacă jocul prostesc al poliţistului bun şi-al celui rău. Chiar dacă structura subvenţiilor este una prostească, e clar că se cheltuiesc sume frumoase de la Buget pentru a subvenţiona atât preţurile cât şi profiturile ticăloşilor din zona energiei. 

În momentul în care vezi atâta mărinimie din partea unor state care până de curând erau mai degrabă ostile cetăţeanului trebuie să-ţi pui întrebări. Te obligă contextul! De unde atâta mărinimie şi, mai ales, de ce? Dacă dai un ochi în zona financiară observi cât se poate de clar un dezastru imposibil. Însă asta nu pare o problemă pentru FMI sau Banca Mondială, cerberii de altă dată. Nu e ciudat? Desigur că e! Atunci unde-i problema? 

E bine ca analizele să le faci cu ochii limpezi, privind în toate direcţiile. Oricum ai da-o, sistemul subvenţiilor este unul aberant. Nu aşa funcţionează lumea. Absolut nimic pe această lume - în afara fantomatumaticului şi desprinsului de realitate sistem financiar contemporan - nu poate avea la ieşire mai mult decât a avut la intrare. E simplu de înţeles de ce. 

Toată falsa bunăstare se vede în datoriile statelor care cresc aberant. Acestora li se adaugă sumele fabuloase împinse în războiul din Ucraina care, pe zi ce trece, se transformă într-un Vietnam al Vestului, în care plata pentru moartea fiecărui mujic ucrainean este plătită cu greutatea sa în aur. 

De fapt, dacă privim cu atenţie - mai ales cei care-am trăit asemenea vremuri - vom înţelege că există o denumire pentru ceea ce vedem acum, anume socialism. N-ar trebui să ne mire, chiar dacă în 1989 am crezut că vom scăpa de pelagra marxismului. Ne-am înşelat! Lumea, începînd cu Revoluţiile Burgheze, cochetează cu socialismul şi comunismul. E logic să se întâmple aşa în condiţiile în care, la bază, statul e construit pentru a se ajunge acolo. Toată teoria umanistă, tot umanitarismul pe care-l vedem împins în faţă, până la urmă acolo conduce. Ce se întâmplă acum e un dezastru de proporţii pe care-l vom constata abia după ce noul sistem gândit se va prăbuşi.

După ce comunismul de stat a dat faliment este timpul să se instaureze un nou comunism, anume unul privat. De data aceasta în mod uniform, la nivelul întregii lumi, astfel încât nimeni să nu mai aibă nicio portiţă de scăpare. Nu individul e vizat aici, ci posibilitatea ca indivizii noilor societăţi colectiviste să aibă vreo bază de raportare. De aceea totul trebuie făcut global! Nu în timpul pandemiei ni se spunea retoric faptul că „nu e greşit ceea ce se implementează, doar toate ţările fac la fel!”. De-aceea socialism-comunismul e modelul scos din joben. Cu o mică polishare deoarece aşa-i stă bine oricărui fenomen de marketing.

Bagatela găsită e extrem de interesantă: cum statul s-a dovedit un prost administrator, urmează ca treptat statele să se auto-desfiinţeze. Staţi liniştiţi, nu vă veţi putea opune deoarece desfiinţarea se va face natural. Statele au devenit nişte entităţi falimentare, iar cineva trebuie să plătească datoriile, chiar dacă acestea sunt făcute în nişte bani de-a dreptul iluzorii. Trebuie să dai înapoi banii pe care i-ai luat. Indiferent de cât de iluzorii ar părea, tu ca stat ai o obligaţie pe care ţi-ai asumat-o faţă de „stăpânul imprimantei”. Obligaţie care trebuie plătită! Cine-o va plăti? Statele sunt falite. N-au nici bani şi nici cetăţeni determinaţi s-o facă. Există doar o zonă care ar avea banii să plătească, anume corporaţiile. Dar ele, pentru a plăti, trebuie să primească ceva la schimb. Şi uite-aşa se va face tranzacţia: statele vor ceda corporaţiilor ceea ce deţin. Treptat, fiecare individ va deveni proprietatea uneia sau mai multor corporaţii. Desigur, legislaţia ne va spune că nu, dar cum îţi poţi afirma independenţa în condiţiile în care de călcat calci pe un bun al corporaţiei, de băut bei de la corporaţie şi, în ultimă instanţă, de respirat respiri de la corporaţie. Eşti liber, dar trebuie să-ţi găseşti un locuşor care nu aparţine nimănui, iar aşa ceva e imposibil de găsit.

De fapt aici avem esenţa marii resetări: trecerea la corporato-craţie, adică la viitorul comunism capitalist. Aţi văzut o contradiţie mai mare în termeni? Evident că nu, dar tocmai asta o face viabilă. E un fel de „şaorma cu de toate”. Clientul care spune „ce de toate” nu se întreabă dacă usturoiul merge cu portocala. El vrea de toate şi acţionează ca atare. Aşa e şi cu sistemele sociale. Noua struţocămilă ieşită din laborator arată „cu de toate”: un comunism instrumentalizat de capitalism. Care-i logica? Nu-i niciuna, e doar în capul unora iluzia că dacă dai totul pe mâna corporaţiei, aceasta este capabilă să se auto-ajusteze, astfel încât în final să se obţină o variantă cât mai optimă. Va fi aşa? Evident că nu. Va fi un fiasco, dar am o veste proastă pentru toţi: viaţa trece. 

Deja ne-au fost mâncaţi trei ani: 2020, 2021, 2022. Sunt ani care trec şi nu se mai întorc. La scara istoriei ceea ce se petrece acum e o nimica toată, însă de la nivelul nostru de furnici, experimentul acesta e colosal, sufocant şi de-a dreptul deprimant pentru că vedem cum zilele ne sunt înghiţite de un ideal naiv şi tembel. 

Suntem pe 21 decembrie 2022, zi cu semnificaţii teribile pentru noi, cei care-am simţit emoţia acelor zile, în ciuda faptului că impulsul iniţial a fost unul manipulat. Au trecut 33 de ani, iar ceea ce constatăm cu amărăciune e că am fugit din comunism pentru a intra mai adânc într-un comunism şi mai mare. V-aţi trezit?

36 de comentarii:

  1. Orice om cu inima si minte vede ceea ce ati relatat, insa atat timp cat majoritatea este preocupata doar de umplerea burtii si de praful stralucitor, vom merge inainte in prapastie. Gandire, unitate si actiune sunt elementele indispensable in lupta impotriva acestor satane.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună ziua! Total de-acord...singurul lucru gratuit e brânza din capcana soarecelui!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dane, am mai zis : la cine-s datoare statele? Daca maine nu mai pot plati datoria, ce se intampla? Le executa cineva, cumva? Nu? Se regleaza din pix?
    Economia e simpla la baza, pentru ca matematica e stiinta exacta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti da Cuca, Colacu si Grindianu niste legitati matematice de nu o sa le intelegi, spre deosebire de nashu, pe care nu o sa poti sa le refuzi.
      Datoria fraiherilor nu e aceeasi cu datoria jmecherilor, sau n-ai aflat de executarile silite impuse de curand.

      Ștergere
  4. Și uite așa, pas cu pas, ne vom alinia, așteptând cu castronelul în mâinile tremurânde, la marele cazan cu ciorbă de potroace. Ca după măreața nuntă planetară organizată de bestiile cu chip de om. Boborul nuntaș, petrecăreț, va privi buimac castronelul gol. Ciorba de potroace este doar o iluzie, instrumentată de maestrul Sandghuru!
    Wow...
    Nothing is real!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Treaba cu castronelul chiar imi place! Cine va suferi cel mai mult? Exact acele persoane de o anumita varsta si de un anumit sex, explodand de grasime prin toate zonele, si care se si mandresc cu bratele pline de slanina, al caror diametru sau circumferinta il bate lejer pe al culturistilor. Acele persoane mananca cat 2-3 persoane normale la cap, si care mai si muncesc. Vor vedea ce-i aia reset, cat mai repede sper. Le va scadea si testosteronul care oricum nu le ajuta decat la sarit in capul celor din jur, de regula de sex opus.

      Ștergere
  5. Ce înseamnă privatizarea Guvernării?
    Romanii știu ce a însemnat privatizarea României. Privatizarea României a însemnat închiderea celor 5000 de combinate si uzine si plecarea forței de munca in Vest. Ce va însemna privatizarea guvernării?
    Înseamnă ca Johannis își vinde postul unei corporații, daca nu l-a dat deja celor de la OMW, partidele își privatizează deciziile tot in favoarea unor corporații comerciale, numite s.r.l. cu sedii dubioase, si așa ajungem in Neo-Feudalismul Tehnologic in care societățile comerciale vor administra tot, ceea ce de exemplu piticul de la Pata Rat nu reușește.
    Va veni societatea comercială a doamnei Udrea, o condamnata penal la 6 ani și fugara ca alți 4.450 de infractori fugari, si va privatiza administrarea Pata Rat de la piticul din Pata Rat.
    De ce tine piticul tine 1500 de tigani in colibele alea din carton de zeci de ani de zile? Ca sa poată face manevra de privatizare din 2024. Cu ele va amenința orasuldecincistele. Oricum aia 1500 de tigani după ce le-a închis groapa de gunoi, au început sa facă ture la toate blocurile din Cluj sa caute in gunoaie.
    Am înțeles ca face Udrea împreună cu fostul ambasador (deși asta s-a dezis ulterior, nu știm d ce) blocuri fix pentru tiganii din cartierul Dallas si fiind filantropi le vor dona acestor tigani. Dar nu se va numi donație ca administrarea orașului va intra in competenta societăților comerciale pe cartiere. Udrea va gestiona Pata Rat. Si așa vor ajunge magazine ca Lid sau Kauflan sa facă legea in cartiere ca in pandemie, când ne încolona in fata magazinului daca vrem lapte sau pâine.
    Dar daca nu ne trezim din somnul cel de moarte din imnul național anul 2024 va sta sub aceste semne de mai jos.

    Mișcarea de rezistență de la Pungești.
    Manifestațiile au început cu aproximativ 150 de protestatari, pe 14 octombrie 2013, aceștia blocând accesul utilajelor Chevron pentru instalarea sondelor de explorare. Protestele au escaladat în următoarele trei zile. Astfel, pe 16 octombrie, peste 500 de săteni din Pungești și din localitățile vecine, la care s-au alăturat zeci de activiști din Bârlad, Iași și București, au format un scut uman în fața buldozerelor.
    Imediat au fost mobilizați peste 200 de jandarmi, deoarece drumul județean ce leagă localitățile Vaslui și Gârceni era blocat de către protestatarii agitați
    De asemenea, jandarmii au format un cordon menit să elibereze traficul. Protestatarii au încercat să rupă cordonul, moment în care jandarmii au intervenit în forță. În ciocnirile dintre protestatari și jandarmi, 10 de persoane au fost rănite, inclusiv un bătrân de 81 de ani care a suferit un atac de panică.
    Protestatarii echipați cu mâncare, haide groase și corturi au continuat protestul în timpul nopții. De asemenea, aceștia au creat pe Internet canalul Pungești TV, care relata 24 de ore din 24 evenimentele din Pungești
    După ce Chevron a anunțat suspendarea lucrărilor în zonă, conflictele au scăzut în intensitate. Această perioadă de acalmie a durat doar o lună.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Udrea va gestiona Pata Rat."
      Este interesant cit de mult suntem atasati de ideea "democratica":)) ca am avea nevoie de sefi pentru "gestionari" a surselor de venit a colectivitatilor.

      Ai tu nevoie de Udrea?
      Eu unul nu am nevoie.
      Este cineva aici care are nevoie de ea sau altii/altele ca ea, ca sefa?
      Daca da sa raspunda.

      Organizatorii planului in derulare au hotarit ca nu VOM detine nimic si vom fi fericiti.

      De ce vom fi fericiti? Unul din motive este pentru ca, in lipsa propietatii private si a inexistentei vestului de peste gard, NU SE VA MAI PUTEA FURA.
      Un program organizatorico-managerial va tine locul oricarei "uDRII" sau a elitelor acutuale. Nu mai este demult un secret. Deja este stabilit, repetat si ras-repetat de forurile superioareWEF-COP de cite ori de intrunesc.
      Nu-i asa ca va face sa va simtiti mai bine?
      Imaginati-va o lume fara sefi si elite. O lume in care in mod virtual NU SE VA MAI PUTEA FURA!
      BB

      Ștergere
    2. De utopicii de la WEF rade pana si Hunter Biden care e vedeta pe pornhub, hai sictir cu grețosul ala de Schwob. Nu mai pune nimeni botul la WEF si OMS, sunt preș amândoi in fata lui Putin si Xi.
      Ala nu are nici o putere decât de auto-hipnoza grandomana, s-a văzut in pandemie cum Putin i-a întors spatele si a pierdut jocul de-a Dumnezeu.

      Nu are nimeni nevoie de Udrea, e doar cartierul ei. Asta zic jurnaliștii.
      CARTIERUL LUI UDREA
      https://adevarul.ro/stiri-locale/cluj-napoca/dezvoltatorii-cartierului-lui-udrea-de-langa-2165721.html
      CEL MAI MARE PROIECT IMOBILIAR DIN EUROPA DE EST
      https://adevarul.ro/stiri-locale/cluj-napoca/elena-udrea-a-dat-startul-lucrarilor-la-cel-mai-2138857.html

      Udrea e susținută de BANII LUI Petrov care deține cam in fiecare afacere din România cate o taxa.
      Zi-mi si mie de ce DNA nu oprește finanțarea din banii lui Udrea acel cartier in inima Dallas-ului din Cluj?
      De ce nu se confisca acele proprietăți si șantier de la Cartierul Udrea?
      Cartierul Udrea sunt banii noștri care i-as dona la tiganii de lângă Transilvania S(p)art City.

      Si DACA AJUNG VREODATA SEF IN România Transilvania Spart City va fi al tiganilor din Dallas, acolo o sa ii cazez.
      Daca îndrăznește careva sa cumpere apartamente de la fugara de Udrea, amanta lui Petrov o sa îl blesteme toți aia 1500 de tigani din Dallas care trăiesc in colibe de carton fix lângă complexul de lux. Ca aia se ocupa si cu vrăjitoarele.
      Ce e bătaia asta de joc? Suntem in Africa de Sud?
      Piticu face apartheid mai nou!

      Ștergere
    3. 1868 RON, prima donație pentru Centrul Comunitar din Pata Rât! de la Cinema Arta.
      Așteptăm donațiile lui Udrea, Petrov si Boc pentru cei din Pata! pana nu li se pune rata!

      Ștergere
    4. VIP-uri din politică și televiziune în proiectul imobiliar de la Cluj. Cine l-a finanțat pe iubitul Elenei Udrea și ce a semnat Emil Boc

      https://romania.europalibera.org/a/32179438.html

      Ștergere
  6. Tot ce vezi acum este batalia dintre bine si rau care este in noi.
    Am invatat sa distingem intre bine si rau sau doar savarsim ? Cam ce nivel de constiinta la nivel mediu este in umanitate si cu toate astea toate femeile stiu ca binele invinge, dar asta pentru ca ele au intuitie mai buna. Toate sistemele create de om sunt tranzitorii ca si inflatia cotoroantei aleia fifty fifty nemernica si nepriceputa de Lagarde. Sovietismul a fost tranzitoriu vreo 80 de ani, aprox. 3 generatii cu remanente cu tot. Auzi tu ,,comunismul inseamna puterea sovietelor plus electrificarea,,.Una peste alta stagnarea sovietica din finalul lui Brejneviel a fost asa ca se pregatea o alta constructie care se vede cat colo, iar Gorby nu a tradat nimic, totul fiind programatic, numai oamenii care au trait intr-o minciuna si s-au obisnuit cu ea, ramanand in opzai.
    Aia de la securitate au o vorba ,,si ce poate sa faca...,,
    Asa e inainte de Moshiach.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De fapt nationalism, care nu e tot una cu suveranitatea. Sau nazionalism ? Puterea la popor, pardon populatie.
      Sau poate ca e vb. de fapt de intoarcerea la radacini. Adica mamaliga cu lapte, scaunul cu trei picoare, sau poate imaginatia aprinsa a nostalgiei, canalul Dunare-Marea Neagra, IMGB, Casa Popului, radem si glumim, UE si apoi platim, datoriile facute de desteptii de ieri si de azi, cu dobanzi de 20% la monede de foc, evident cu strangerea curelii, ca nimeni nu e de vina ca asa sunt vremurile.

      Ștergere
    2. Incorect stimabile @13:54,
      Lovitura de Tzar, intradevar a fost conceputa in cele mai mici detalii de catre ei, in vederea inlaturarii totale a dinastiei varului Nicu al 2-lea, urmata de acapararea bunataturilor din pamint(eternul vis umed al occidentului). IN ce s-a transformat aceasta lovitura mai tirziu, in PLAN LOCAL( dat pamint taranilor si electrificarea intregii tari, ca mici exemple), sorry, dar nu le mai apartine britilor, nici pe departe. Acolo vestul a pierdut friiele!
      Este de studiat tatica...
      BB

      Ștergere
  7. Păi cine-i de vină că nu ați ascultat de moș Rugină-Anghel Rugină. V-a zis acu treij de ani să vă trăiți viața și să nu vă mai îngrijiți de soarta lumii că nu puteți împiedica ce va sa vie. Acu plângeți că vă fură cineva viața, nu, singuri v-o furați.

    RăspundețiȘtergere
  8. Fascism cu fata umana - pretinzand ca nu mai e despre o natie sau rasa, ci despre toti oamenii calarind curcubee. Bullsh*t tipic papusarilor care de-a lungul istoriei, pentru a-si mijloci puterea, ii stimulau pe diversii idioti si frustrati colectiv sa se creada mareti (nemti, polonezi, albanezi samd) si astfel, calarindu-le poftele, sa poata inainta la negocierile globale. Dar pana la negocieri… vai de noi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai de noi, da. Dar in fine cine ne împiedică să avem și noi bomba nucleară? Și sa negociem altfel la masă?
      Există 2 lumi, ăia care au bombe și ăia care nu au bombe.
      A zis-o fix Biden aici:

      https://twitter.com/emilykschrader/status/1605127937774190592?s=20&t=jfKkIk0R5MUbZgDF4IqlRQ

      Ștergere
  9. A incerca sa controlezi lumea/universul, echivaleaza intotdeauna cu efectul Legii Gravitatiei, si anume:

    Arhimede sa zica mersi, ca "Levierul" i-a spart doar ochelarii si i-a invinetit ochii, fara insa ca sa-i spulbere capul!

    RăspundețiȘtergere
  10. Marx a avut dreptate, comunismul răsare din monopolul marelui capital, capitalismul ca sistem duce către comunism.

    RăspundețiȘtergere
  11. Se discuta despre nivelul de trai, resetare, un fel de downgrade maxim, chiar total.
    Exagerat de interesanta pare trecerea de la Evul Mediu la postmodernitatea asta cu viata scurta, si revenirea la acel Ev Mediu. Cu siguranta ati intalnit frecangii profesionisti care de foaarte multi ani rand de primitivismul romanesc, de veceul din curte, igiena cu...cocenii de porumb. De sobele primitive cu tiraj natural. De matura si faras, in loc de aspiratoare smart. Ne intoarcem la ele, punct. Dupa expansiune urmeaza contractia; pe cat de lenta a fost prima, pe atat de abrupta e a doua. Cazul aspiratoarelor, care de la 2000...2500W au sarit pe model eco la 800W, unele modele avand si variator la o putere asa mica (ca chiar e util, alta discutie). Dar ce poate fi mai eco decat matura si farasul? Nu consuma curent, nu polueaza cu textile, hartie din care-s facuti sacii de aspirator samd. Tare, nu? Si mai tare...aceeasi insi care radeau de epoca primitiva din ruralul romanesc acum au devenit eco, green, laudand restrictii, downgrade-ul total. De la becuri cu filament, apoi becuri CFL, apoi becuri cu leduri se ajunge la lumanari-ceara topita se recicleaza, trebuie doar fitile. Partea cea mai buna? Unii din ruralul romanesc nu vor face nici un downgrade, vor trai ca si pana acum. Noi ii vom ajunge din urma desi ne laudam ca i-am depasit. Viitorul e inteles ca reinventarea, modificata, a trecutului, trecerea de la asa-zis confort la munci cat incape. Cum zicea o vorba, taci si sapa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, dar numai cine avanseaza poate realiza:
      cat a fost de prost, pentru ca s-a straduit ca sa avanseze!

      Nu voia el sa ajunga ca Batman/Brahman?

      Doar asa a putut afla, ca Batman/Brahman este cel ce se caca in fundu curtii, si se sterge la cur cu panusi. Ar fi fost chiar cretin sa accepte ca sa munceasca = sa ajunga sclav, doar pentru a se putea sterge la cur cu ceva mai moale = hartie igienica!

      Ștergere
  12. Datoria perpetuă la un loc cu sclavizarea trebuie să ajungă până la cer. Pentru asta este preocuparea nu pentru nivelul de trai.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu se implementeaza nici comunismul, nici socialismul, ci doar fascismul corporatist.

    RăspundețiȘtergere
  14. ... pas cu pas către venitul universal individual..... Apoi căpăstrul....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai da, nene!
      Pai daca nu controlezi/restrangi venitul - lacomia - locuitorului, atunci nema aer conditionat pe planeta ..... iar locuitorul se va opari la boase, cu irizatii spre gaoaza!

      Si n-are corporatia suficiente locuri la ATIu. Ca deh: contributia la sanatate e si-asa o pomana mult prea mare, atat l stat, cat si la privatu indirect productiv.

      Sau are, dar n-are interes ca locuitoru sa se opareasca de placere!

      Ci, daca locuitoru tot nu vrea ca sa evite opareala globala, atunci sa se opareasca baremi intr-un alt mod, dar care sa le convina si altora!

      Daca as fi avut vreodata o nevasta asa cum e leadershipul asta copromasonic global ....... alegeam ca sa ma duc dreaq locuitor in alta galaxie.

      Ștergere
  15. https://iaindavis-com.translate.goog/china-technocracy-part-1/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=en&_x_tr_pto=wapp

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu trăiesc și muncesc în Spania de 20 de ani și acum 20 de ani am spus,cu martori, că Spania este la fel ca pe timpul lui Ceaușescu, același comunism,acum 20 de ani....acum....este mai rău. Vopsim gardul,joc de glezne,bea Grigore aiasmă,asta este Spania...Se fură cu spor,de la rege la primar,dar o dau cu curcubeul, schimbarea climatică și să vină toți negrii și arabii că noi suntem piinea lui Dumnezeu.Politicieni corupți,statul subteran face ce știe,ei,(spaniolii) pupă poala popii american și batista pe țambal.Nu contează că hombre spaniol cu familia trăiește rău, dăm bine la SUA și UE,mai ciugulim ceva pe woke,curcubeu, imigrație,integrare și ale ălea. Și Spania este,mondial, în top 5 de rasism și xenofobisnm...!

    RăspundețiȘtergere
  17. Încă ceva, subvenții.... Agricultorii spanioli,iau subvenții după 2 ani,cu prețurile de acum 20 de ani. Mai vreți? Anul acesta au fost închise 16000 de firme mici și mijlocii.Dar au crescut impozitele,ce dau subvenție cu un deget, îți ia cu 10, inflație, după Banca Națională este de 13%,real este de minim 40%.Sa fiți sănătoși și atenție scroafa vecinului este moartă și decedată de mult timp,doar că vecinul o stropește cu Chanel...

    RăspundețiȘtergere
  18. Corporația care deține plantația, sclavii și inclusiv statul aduce aminte nu de comunism, ci de feudalism.

    RăspundețiȘtergere
  19. Romsilva se privatizează!?
    ce înseamnă asta?
    înseamnă Privatizarea Guvernării
    toți politicienii si administratorii si primarii vor fi înlocuiți de SRL-uri austrice
    Așa zice ministru pădurilor ca statul nu e in stare in 20 de ani sa aibă grija de păduri așa ca Romsilva se desființează si pădurile sunt date in administrarea unor firme austriece.
    Ce vreți mai mult dragi romani.
    E pe fata!
    Furt pe fata!
    Mai dormim mult?
    Domnului ministru te-am auzit la radio, nu ai nici o scârba ca ești roman trădător când afirmai pe fata ca da, unele firme sunt austriece.

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu sunt vreun nostalgic, ori vreun erudit, ori membru al high-society, dar, când am văzut aseară "filmul" Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu pe un canal de filme românești, m-a surprins să văd cât de mulți oameni simpli erau sincer fericiți că se află în preajma iubitului conducător, cât de mulți oameni simpli erau sincer ignoranți când participau la adunările organizate de partid, în timp ce o mare parte a populației (care nu apare pe nicio peliculă) era efectiv redusă la tăcere. Prin cenzură, autocenzură, frică iar unii chiar prin forță.
    Pentru că, de!... Materialism dialectic științific, baza ideologiei marxist leniniste, după spusele tovarășului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laurentiu, la fel ca-n Rusia si cam oriunde pe planeta, cartitorii sunt extrem de putini, de rari. De regula, sunt toti "curcubei", deci, clar, incontestabil: au fost si vor ramane intotdeauna-ever, o minoritate.
      Si de-aia nici nu pot fi niciodata auziti si ascultati de catre majoritate, decat daca vocile lor sunt puse pe statia de amplificare!
      Cum e azi si cazul cartitorului Zelenski.

      Daca am fi inteles vreodata, ce rau am comis toti - majoritatea - ascultand minoritatile-vedetele de orice fel, atunci ele n-ar mai fi ajuns in ziua de azi, ca sa nu mai vrea sa se dea jos de pe scena politicii, desi majoritatea le da cu "Huo". Nu se mai dau duse nici macar cu forta!

      Ștergere
  21. Studiu de caz : Occidentul nu este obligat la nimic. Cel mai mare investitor în China este America, iar cel mai mare creditor al Americii este China.
    Totul este un blat pentru iobagi, cum a fost și este blatul de 70 de ani dintre Americani și Ruși.Si tata umea castiga...iar pulimea pierde TOT...( natiune,popor,resurse,sanatate,etc...)

    RăspundețiȘtergere
  22. Inapoi in viitor!?

    "Evadarea din Absolom"!

    https://www.youtube.com/watch?v=GBfCNJ2_VxA

    Asta ne este VIITORUL, in Globalizarea = in Lumea Uni_Polara - puscaria - in care NATO si UE se chinuie ca sa azvarle lumea !

    Alaturati-va urgent Armatei Rosiia Eliberatoare
    - Multi_Polare, cu adevarat/autentic/veritabil Multi_Nationale -
    si nu ImperialiZmului promovat de NATO si UE!

    RăspundețiȘtergere
  23. In 1964 a fost pre_vizionat cu acuratete prezentul: 2022!
    Vizionati macar trailerul, daca n-aveti rabdare ca sa vizionati tot filmul!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)