vineri, 9 decembrie 2022

Băga-v-aş în Schengen!


Ieri m-au înjurat unii deoarece au considerat că prin articolul publicat aş susţine adoptarea CBDC. Mă rog, în general nu e bine să dai explicaţii celor care nu înţeleg deoarece intri într-o spirală descendentă infinită. Altora, în schimb, pur şi simplu nu le vine să creadă că nivelul tiraniei sistemului monetar actual este atât de mare încât scot din joben tot felul de caracteristici ale criptomonedelor, caracteristici care, desigur, sunt sau pot fi implementate pe actualul framework financiar al lumii. Dar să lăsăm de-o parte discuţia de ieri pentru a le permite „patroţilor de Schengen” să mă înjure plenar azi.

Aşadar, Schengen. De ce n-am intrat în Schengen? Vreţi răspunsul scurt? Pentru că nu merităm! Unde s-a mai văzut ca sluga să stea la masă cu boierul? Unde s-a mai văzut ca iobagul să-şi ridice nasul astfel încât să ceară egalitate cu groful? Unde vă treziţi, micuţilor? De ce sunteţi frustraţi? Cumva penru că sunteţi proşti? Îmi pare rău că trebuie s-o spun, dar asta e realitatea nudă: n-aţi intrat în Schengen pentru că sunteţi proşti!

Schengen este numele generic pentru eşecul de ţară al României. Schengen a fost cauzat de trădătorul băsescu, artizanul transformării justiţiei în câmp tactic şi cel care şi-a tranzacţionat întregul mandat precum îşi tranzacţiona marfa marinarul bişniţar. Acest preşedinte-contrabandist care s-a folosit de duşmanii ţării pentru a-şi consolida mandatul său - mereu fragil - merita s-o sfârşească în faţa plutonului de execuţie. Doar că, securist strecurător fiind, a reuşit să întoarcă de fiecare dată cărţile în favoarea sa. Schengen a fost numele eşecului său personal, eşec pe care, cu virtuozitatea ticăloasă cu care v-aţi familiarizat, l-a proiectat către ceilalţi. Mai ţineţi minte cum se isteriza colonelul Robert „Schengen” Turcescu că Ponta e de vină? Şi la fel întreaga gloată de propagandişti nemernici. Personajele s-au schimbat, placa a rămas aceeaşi.

După băsescu a urmat Plăvanul, probabil cea mai nereuşită cornută politică de pe mapamond. Proştii l-au votat pentru că-i neamţ, iar el a promis, nu-i aşa?, inclusiv că-i bagă-n Schengen. Iar pentru asta a pompat la cine-a cerut fix ceea ce-a vrut. Dacă mai ţineţi minte, încă de la începutul mandatului bovinul a încercat să plaseze un cod silvic fix după cerinţele Schweighofer. A turnat cu medalii peste toţi dobitocii trimişi pe-aici cu misiune. Sub Plăvan am devenit singura ţarăă din lume care-şi medaliază torţionarii. Ba, mai mult, s-a ajuns ca în România să conducă în realitate obscurul grup de prostovani politici de mâna a şaptea denumit „Ambasadele”. Ştiu că vi se va părea o exagerare, dar dacă i-aţi cunoaşe pe trimişii înaltelor porţi ale Occidentului aţi constata că nu exagerez deloc. 

În ciuda slugărniciilor şi a cedărilor de suveranitate absolut inacceptabile în orice ţară cât de cât normală, România se află tot la coadă: coadă la ieşirea din ţară, coadă la intrarea în ţară, coadă la aeroport, coadă la orice. Ştiţi ce-a făcut Plăvanul pentru a cerşi Schengenul? A acceptat să dea în Ucraina o cotă supradimensionată de motorină, astfel încât acum rezervele strategice sunt la pământ, a trimis grâu şi ulei în Franţa şi Germania, a răspuns prezent la orice ticăloşie de-a Occidentului. Ştiaţi că România de când e Plăvanul preşedinte a votat în exclusivitate DA pentru orice iniţiativă propusă în Consiliul European? Ştiaţi că suntem singura ţară din Europa cu un asemenea comportament slugarnic? Efectiv nicio ţară nu a votat atât de mult doar da! De ce sa făcut asta? Pentru că boul de la Cotroceni n-a urmărit decât să aibă un mandat uşor, de strecurător, de turist pe banii statului. 

Aud că boul ar fi supărat că n-am intrat în Schenghen. Aiurea, e o minciună ventilată de propagandă. Îl doare fix în cur! Altfel de ce credeţi că şi-a scos desantul de propagandişti pentru a le spune românilor că „acum asa e, om vedea în primăvară”! Când îl văd pe îndopatul ăla de Cioroianu tronând pe la mizeria Digi 24 mă apucă tremuriciul. La fel cum mă apucă atunci când îl văd pe monstrul slinos Chireac explicând el domol cum e cu valorile europene. Şi, colac peste pupăză, mai apre şi idiotul de Ciucă vomitând slogane bâlbâite. Ciucă, mai ţii minte când te-ai transmis europarlamentarilor să nu mai fie vocali? Deh, tu ţi-ai făcut o carieră pe slugăreală!

Însă cea mai perversă formă de manipulare s-a produs în timpul discuţiilor, atunci când Antena 3 a început să ventileze că Germania n-ar vota aderarea Croaţiei dacă Austria nu votează intrarea României. Cum ar veni, nemţii ne susţin, dar nu vor „javrili dă austrieci”. Evident că pe nemţi i-a drut în dos şi-au votat pentru Croaţia. Iar ca să fie treaba treabă, s-a reactivat şi limbricul olandez care-a votat împotriva noastră. Frumos! România care-ar putea include şase Olande a ajuns la mâna unui limbric de ţară. Ştiaţi că Olanda este ţara prin care se eludează cel mai mult fiscul autohton? Nu ştiaţi. Iaca ştiţi şi tot n-o să faceţi nimic! V-aţi învăţat să fiţi umili. 

Din păcate cea mai mare pecingine pe care-am luat-o după Unirea din 1918 a fost comportamentul iobăgesc. Ştiu că voi fi înjurat, dar totuşi, cum de a fost posibil atunci ca Maniu - cel care susţinuse în Parlamentul de la Budapesta că românii pot fi buni unguri - să ajungă om politic de primă mână în România Mare? Cum a fost posibil să ne infectăm într-un asemenea hal de molima iobăgelii? Iobagi suntem şi-acum şi, din păcate, unii dintre ardeleni îşi clamează superioritatea faţă de Sud prin faptul că ei au fost iobagi în timp ce-n sud se plătea tribut către turci. Poate că ar trebui să înveţe Ardealul că singura dovadă de demnitate a fost dată de Oltenia care, invadată de Austria, le-a făcut ocupanţilor viaţa imposibilă până când au renunţat benevol. Nu, dragii mei, nu prin slugărnicia de care aţi dat voi dovadă s-a obţinut ceva. Istoria ne arată că demnitatea oltenească a fost soluţia. Culmea, după Unire, o mare parte din ardeleni şi-au găsit vocaţia în auto-realizarea lor pe tărâmul fertil al independenţei. Însă au rămas mulţi iobagi, iar după Revoluţie nu doar că numărul lor a crescut, dar maladia slugii, răspândită peste tot în România. Din păcate, acum întreaga politică e acaparată de iobagi, de boi care cred că prin slugărnicie se va obţine ceva. Uitaţi-vă la acest nul, la acest limax al politicii, la bâlbâitul îndesat Ciucă! El este imaginea cea mai sugestivă a boilor care-au invadat politica.   

Nu, boilor, calea nu este asta! Calea pe care trebuie s-o urmeze România este cea de independenţă, de curăţare de toate lipitorile de pe la ambasade sau de mai ştiu eu de unde. V-a supărat Austria, micuţilor? Păi parcă deţine ceva reurse concesionate de statul român! Idiotule Ciucă, de ce nu anulezi concesiunea? Ştiu, mai sunt doi ani, dar poţi face încă de acum licitaţie pentru acea concesiune. Ştiu românii că dacă s-ar renunţa la concesionarea subsolului tot gazul extras din pămânul românesc n-ar mai fi tranzacţionat la preţ de speculă, în beneficiul exclusiv al Austriei? Ştiu românii că activitatea infracţională a jigodiei Virgil Popescu a avut ca efect cotarea gazului românesc la preţurile Bursei de la Viena? Au habar românii că preţul piperat de la pompă este aproape exclusiv cauzat de concesiunea subsolului către grupul OMV? Ştiu, dar sunt proşti! 

Aţi auzit vorbindu-se despre concesiune în scandalul Schengen? Aţi auzit despre chelirea pădurilor de către Schweighofer?  Nu, n-aţi auzit! Aţi auzi în schimb că Putin e de vină pentru Schengen. Într-adevăt, propaganda e turată la maxim. La fel ca şi prostia oamenilor. De aceea persistă şi întrebarea: De ce n-am intrat în Schengen? Vorba lui Moromete: De proşti, bă!

56 de comentarii:

  1. M-am întrebat și eu de multe ori daca nu avem o mentalitate de iobag.
    Culmea e că chiar am prieteni, ei prosperi financiar de altfel, care chiar sunt de acord cu "capu plecat sabia nu-l taie"...
    Și care ridică în slăvi EU și Occidentul. Și care, culmea, au trăit în Occident ani buni .
    Mai mult, după ce le-am explicat de mă doare gura, tot nu și-au schimbat părerea. Nu sunt capabili deloc să iasă din Occident vs Rusia. Asta e singura lor placa .
    Chiar nu înțeleg ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Capul plecat, merită tăiat !

      Ștergere
    2. Atât este limita lor intelectuală dar mai ales spirituală

      Ștergere
    3. Capul plecat,incepe sa pasca.

      Ștergere
  2. M-a uns pe suflet! Am simtit ca m-am descarcat si eu, citindu-te...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa fiu injurata ,dar singurul care nu a fost iobag a fost a Dragnia, ce a pățit, a fost băgat la puscarie pe o fapta minora care nu o săvârșise el,tot ce spun astia acum el a spus din 2016 dar prostimea a pus botul la propaganda străinilor care și apărau prada,când a dat legea plafonarii prețului la facturi și a vrut sa oblige băncile sa avem și noi împrumuturi ca în afara cine protesta în strada iohanis cu toată gașca de golani în frunte cu austriacul care i plătea chirie,românașii au ce și au dorit

      Ștergere
    2. Ai perfecta dreptate! Exact asa este! Suntem prosti pentru ca i-am lăsat pe prostii-smecheri sa ia deciziile,pe prostii-tradayori sa ne reprezinte interesele, pe prostii-lacomi sa ne managerieze și uite unde am ajuns,niște sclavi scuipați în față ori de câte ori vrem sa ne ridicăm din noroiul în care singuri am întrat. Felicitări pentru articol!

      Ștergere
    3. Eu nu te injur pentru ca nu injur de felul meu. Ai dreptate pe un nivel. Daca il compari pe Dragnea cu altii poate sa-ti para un mare salvator. Si nu e. Pentru ca boierii nostri din politica au avut grija de ei insisi intai. Si sunt corupti toti.
      Nu credeti ca este timpul sa treceti de bariera mentala a caldiceilor si sa incepeti schimbarea adevarata? Nu e nevoie sa va spun ce inseamna asta. O știți cu totii din religii.
      N-am fi ajuns astfel ca popor daca nu am fi fost orbi la ce se intampla in jurul nostru.
      Am tot vorbit despre mafia care duce la prostitutie copii romani si copii din toata lumea.
      V-a durut? Ei, as! Multi nici nu au citit ce spun.
      Ei, când v-o durea, sa stiti ca sunteti crestini. Si când veti deveni si activi in lumea mica de se masoara cu cotul,,sa vedeti ce cresteti ca spirite. Nimeni nu o sa va mai calce pe grumaz. Jocurile sunt murdare si cei mici nu au sanse sa nu fie striviti.

      Ștergere
  3. Corect!
    Aceasta este esenta. Rom a fost singura. Nicio tara europeana nu a sustinut cu adevarat Rom.

    RăspundețiȘtergere
  4. Teatrul cu intrarea in shenghien, similar celui intrarii in ue si nato s-a operat similar. Tehnici brevetate in urma testarii. La fel cum "comunismul" romanesc cu valentele specifice a fost testare in masa pentru viitorul altor tari, continente.
    La fel cum partidele fac spume la gura urland pe sticla in timp ce in pauze rad de pleznesc, spectacolul asa-ziselor negocieri si conditionari a fost un mare pretext pentru a mai da, dona ceva. UE->distrugerea agriculturii. Nato->distrugerea productiei militare, reducerea efectivelor; industria necesara sustinerii productiei militare era deja pe butuci. Trebuia pretextul schenghien, sa mai dam ceva. Poporul ofera de nevoie si fortuit, guvernele "dispun".
    Iobagia si slugarnicia au radacini in trecutul istoric, dar bine augmentate in 30 de ani. Umbrela perfecta: am fost iobagi, ni s-a dat formare a personalitatii in aceeasi directie, dirijat, camuflat, sa para o continuare a unor reziduuri istorice.
    Desi sunt prea multe exemple, as lua unul: nasterile si mortile. Great resetul incepuse de mult, dinainte ca la protevei&co sa aflam numai de morti in accidente rutiere, sinucideri. Mortilor din accidente le-au urmat mortilor din pandemie-deci moarte si iar moarte. O nastere nu e o stire, o moarte mereu da. Straniu? Asa se nevrotizeaza si psihotizeaza progresiv un popor, aruncand vina tot pe el. Acceptam mai usor stiri in banda rulanta despre mortii din pandemie pentru ca am fost dresati cu mortii din accidente.
    Lucrurile pozitive nu vor fi vreodata stiri! Nu la noi. Teatrul isteriei moderatorilor disperati pentru nenorocirile din tara nu i-a facut nici sa plece si sa piarda o paine buna pe veci aici, nici sa se sinucida, desi parca asta ne sugerau subliminal sa facem. Sloganul "nimic nu merge in tara asta" a functionat", deja fiind pe lista miniobiectivelor great reset.
    Iluzia ca daca n-am fi iobagi ar fi altfel e puternica. Altii au avut oo, n-au vrut sa-si vanda pe nimic tara, sau sa nu vanda nimic, si au primit razboaie peste razboaie finantate de cineva.
    Asadar iobagi tinuti in cusca prin manipulare. In occident aici si peste ocean aceleasi infrangeri se fac cu bulanul, la fel de democratic. Unul dintre obiective, deposedarea progresiva de toate va fi atins peste tot, doar metodele difera. Am vazut ce (nu) au reusit altii mai "evoluati" prin manifestatii.
    Cat despre prostie...imi pare rau ca am invatat geografie, istorie si am si retinut ceva. Altii n-au auzit, citit cuvantul Romania. De la nivel de guverne pana la cel al populatiei civile. Pentru unii exista doar Estul Europei asa cum pentru altii exista doar Africa si atat. Prosti sunt peste tot.

    RăspundețiȘtergere
  5. Behind-the-news.com Sam Parker o analiza geopolitica. Euro Asia din Europa Centrala pina in China va domina lumea pentru ca are cele mai multe resurse naturale si umane. Ceea ce impiedica progresul e transportul. Anglia si America au fost puteri maritime dar euro Asia a fost impiedicata sa aiba linii ferate. Mai intii la 1905 un razboi civil in Rusia apoi revolutia bolsevica. De aia cred ca Austria urmeaza aceeasi metoda prin sabotarea Romaniei. Bravo oltenilor Hai sa folosim toti metoda demna olteneasca.

    RăspundețiȘtergere
  6. E adevărat ca mai sunt 2 ani pana expira concesiunea.Dar, dacă am avea sânge în instalație și nu am fi iobagi, am lua la puricat toate contractele de privatizare încheiate și sigur ar fi motive de anulare și plăti de daune.

    RăspundețiȘtergere
  7. Și ar mai fi de analizat influenta șefilor serviciilor secrete românești, cei mai importanți fiind ardeleni, cu o anumita mentalitate și poate anumite interese.

    RăspundețiȘtergere
  8. DD, tu ai dreptate daca privesti lucrurile dintr-un singur unghi. Dar sa nu uiti ca un popor atage spre el muștele potrivite. Ar trebui inceputa cu noi insine transformarea. Lălăiala dogmatica este doar sclipici peste ceea ce suntem noi ca popor. Si sa nu cadeti in capcana comparatiei gen: Aia sunt si mai răi decat noi. Nu conteaza! La nivel de popor suntem asa cum suntem, nu cum incearca acum nationalistii supraidealisti sa ne ridice in slavi. Pana in slăvi e cale lungă...
    Potentialul fiecaruia dintre noi e in stare latenta. Idealul este icoana a ceea ce am putea fi daca...am munci ca sa ne modelam. Pana la ideal ne mananca profesorii de dogmă. Asa ca, nu are rost sa dam vina pe lupi ca ne mananca oile lasate de izbeliste!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cel mai mare jaf din istorie făcut de SUA în România: Peste 3 miliarde de dolari din averea poporului român, oferite gratuit de Băsescu americanilor
    ‼️Prin intervențiile lor asupra instanțelor de judecată, în vederea soluționării favorabile a unor litigii privind anumiți administratori și acționari ai Fondului Proprietatea, Mark Gittenstein, Traian Băsescu și Emil Boc sunt culpabili de săvârșirea infracțiunii de folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, prevăzută de articolul 13 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

    Ce nu se spune e faptul ca în acest fond au trecut cu titlu gratuit acțiuni de la principalele societăți românești cu capital de stat, cota mica care mai aparțin României de acțiuni de la Petrom și multe altele.
    video:
    https://www.facebook.com/watch/?v=404651874912040

    RăspundețiȘtergere
  10. S-a dovedit inca o data ca, alaturi de bulgari, suntem luati drept „prostii prostilor” in UE, avandu-i in frunte pe „slugoii slugoilor”! Votul negativ al a Austriei de ieri, care a preluat stafeta de la Olanda, e doar o manevra smechera a sefilor UE de a da impresia fraierilor, ca Romania nu a intrat in „Zona lor Crepusculara”(unde au intrat de altfel fara probleme, mai toti arabetii, africanii, teroristii islamici, taranii si raketii ucrainieni) doar din cauza unui vot, cand de fapt asta e dorinta de la varful UE, care trebuie sa consfinteasca pe mai departe, statutul mamaligarilor si al zarzavagiilor de la Sud de Dunare, acela de iobagi legati de pamant! Ce vor face de-acum incolo slugoii din fruntea Coloniei noastre bananiere este usor de anticipat! Se vor apleca si mai mult capra si vor ceda intr-un ritm si mai alert, resursele naturale si umane ale Romaniei, in ideea ca ne vor baga pana la urma „stapanii” in Zona lor Crepusculara! Bineinteles ca mass-media damboviteana de circ, anticipand rezultatul(nici nu era greu, de altfel) a si gasit vinovatul comod de serviciu, si anume pe Rusia lui Putin, care in opinia ei e vinovata si de cucerirea Daciei de catre Traian! Tare sunt curios sa vad, cat va mai rabda populatia Romaniei(popor nu mai suntem demult) sa joace in acesta farsa groteasca a UE si vandutilor ei din fruntea Coloniei Romanica, care excede cu mult Schengenul lor penibil!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, suntem un popor paradoxal, ma mir cum am supraviețuit

      Ștergere
  11. Este foarte bine ca nu am fost primiți in Schengen!
    Acest fenomen de blocaj va trezi romanul ca este luat de fraier începând de la Iliescu care cu austriecii lui au pus bazele afacerilor de taiere a pădurilor si terminând cu Johannis decorat de austrice cu Onorul pentru merite deosebite.
    Practic ce ar trebui făcut?
    Arestați toți începând cu Băsescu pentru subminarea economiei naționale si puși toți securiștii Austriei la zid ca Ceaușescu.
    Austria de sute de ani ne jupoaie de bani, si nici acuma nu termina?
    Imperiul Austro-Ungar a fost desființat tocmai din cauza lăcomiei ei.
    Frați romani este momentul sa desființam Austria cu totul. E un teritoriu ocupat. A fost acolo Dacia lui Burebista.
    Revendicam teritoriile Austriei ca fiind furate de la Burebista.
    Închidem robinetele financiare către Austria.
    Firmele din Austria fura profit din tara, nu își plătesc cotizațiile la angajați. Ce face ITM, ce face DNA de ce nu anchetează Austria?
    Ucrainenii sa plece in Austria, nu la noi, ca noi nu suntem in Schengen.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Susțin pe deplin această opinie , subscriu și dacă vor fi organizate acțiuni de protest sau de orice altă natură pentru realizarea obiectivelor de mai sus , sunt dispus la orice sacrificiu !
      Aș mai adăuga : ROEXIT!
      UE nu ne-a adus nimic bun ci numai SUFERINȚĂ !

      Ștergere
  12. Ai perfecat dreptate, slugile nu au fost niciodata si niciunde respectate ! Ai dreptate si in chestiunea legata de Maniu (un soc pentru cei care stiu istorie doar din manualele de la scoala - si, legat de Maniu, mai sunt si alte "socuri"...)
    Ma mir insa ca nu aduci in discutie si faptul ca in afara de partea economica (fluxul de marfa ingreunat (doar) la granita cu Ungaria) Romania nu pierde foarte mult... Ramanem o tara cu un control cat de cat al granitelor, ramanem o tara neatractiva pentru refugiati (si in anii ce vin vom mai auzi de refugiati si coridoarele lor spre UE), poate si perspectiva trecerii la euro se mai indeparteaza... Eu in toate astea nu vad absolut nimic rau ! Crede cineva ca daca intram in Schengen si transportatorii scapau de cozile de la granita s-ar fi ieftinit vreun produs ? Am fi dus-o noi mai bine ? Am fi simtit noi ceva in acest sens ? Cand ploua si e grau mult noi nu simtim nimic... cand este destula floarea soarelui iar nu simtim nimic si tot asa - de ce acum am fi simtit ceva ?! Desigur ungurii isi vor bate in continuare joc de transportatorii nostri asa cum o fac de ani de zile (pe motiv ca nu au personal), dar asa cum spui si tu, cat timp statul roman nu intervine in aceasta problema, cat timp suntem slugi si acceptam aceasta bataie de joc, nu putem avea pretentii.... deci una peste alta sunt si avantaje ale acestei respingeri... Gresesc cand afirm asta ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu unul prefer sa fim considerați săraci, amărâți, vai de capul nostru.Nu o sa se înghesuie noii cetățeni europeni ceva mai bronzați.In scurt timp vom deveni(evident nu o lunga perioada), un refugiu pt occidentalii sictiriti de afluxul de ciorapi și "mineri" africani.

      Ștergere
  13. Azi are PNL sedinta la 12.00, si îl schimba pe Bula de la MAI.
    USA vrea ca Ro sa se unească cu Moldova, ca sa mute granița NATO.
    Rusia vrea si ea Ro-Moldova cu condiția ca Transnistria sa rămână "neutra" la ei. Așa ca Ro-Moldo dodoloata nu poate ajunge in Schengen, deoarece trebuie un tampon intre Rusia si Europa parfumata. Capisci?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In sfarsit unul care mai si gandeste geostrategic

      Ștergere
    2. O fost sedinta. Ce masuri s-au luat? :))) va las sa auziți si voi:

      https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=5789922381068266

      Ștergere
    3. Da asa este ,in postarea mea am intrebat CINE ESTE AUSTRIA? Raspunsul l-ai dat corect dar fara subiect ! E unul dintr-o serie de motive !Atat federatia rusa cat si vestul parfumat vor o zona tampon pe care sa o exploateze la maxim si sa le ofere ciocnire mai amortizata! Ucraina a hotarat sa nu mai fie tampon , vestul a jucat la doua capete si joaca inca !

      Ștergere
  14. Oare cat timp trebuie ca sa mai plateasca romanii Masoneriei InterNationale/Globale, pentru a se achita/stinge Datoria contractata pentru sprijinul acordat incepand cu 1848, unei Integrari fara Unificare???

    Sau, ramanem vesnic - generatii la rand - datori/debitori, pentru "creditul" acordat ..... cu dobanda variabila/conjuncturala, gen Robor ????

    Austro-Ungarii astia, chiar merita "ras_turnati", pana cand nu ne dez_integreaza iar!

    RăspundețiȘtergere
  15. Asta e!
    Romanu` a pierdut - poate definitiv - legatura cu Dumnezeu, si implicit Directia catre Paradis!
    S-a facut Frate cu Dreaq`, dar acesta ii da branci de pe punte, pentru ca cica n-ar fi platit destul "Viza de Tranzit", sau mai rau:

    l-ar fi (ras)platit pe Dreaq` cu bani falsi!

    Cu Smen/cu Melc, adica: cu Ghioc!

    RăspundețiȘtergere
  16. Bine le ai zis o!!!🤪 Si noi, daca am avea oo , am cere sa intram in BRICS, sa moara dusmanii mei, dar... nu avem!! Sunt unii asa dezamagiti cu ,,Senghenu vietii" deoarece aveau asteptari. Cand nu ai asteptari, nu esti dejamagit! Mai era unul pe aci , suparat pe olteni ca au invadat Timisoara ,el avand sange albastru de banatean, dar nu are nici o treaba cu migrantii sirieni si ucrainieni.In pandemie timisorenii au fost cei mai servili in adoptarea restrictiilor covid, nu intrai fara masca si fara test, in timp ce la noi lumea se facea ca ploua.Ceea ce nu pricep multi este ca atunci cand esti sluga si mananci de sub masa, nu ai drepturi ci...doar obligatii!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, in loc ca sa-si vada exclusiv de treaba/interesul,
      romanu` - indiferent de provincia sa de bastina - nu se lasa pana cand nu ajunge sluga/presul - covorul rosu - al celui mai mare dintre smecheri!

      Presu` o fi el alunecos, astfel incat sa "poata schimba picioarele smecherului", dar:

      decat sa fii calcat mereu in picioare de smecheri, parca e mai bine sa ramai doar "o carpa batuta de vant"!

      Ștergere
    2. Mda asta e ideea ta de răzbunare pe Schengen? o cerere de aderare la BRICS?
      Ce crezi ca ar face daca mâine aderăm la BRICS?
      Ști ce ar face?
      Ar sari ca arși de vulcan!

      Ștergere
  17. Băăă neică, da bine le ziseși!

    RăspundețiȘtergere
  18. Foarte frumos și adevărat!

    RăspundețiȘtergere
  19. Domnu Dan, toata Romania este controlata si condusa de Securitate. Nu misca nimic altfel aici, in niciun domeniu. Chiar ei ofiteri superiori din Sri se laudau cu gura lor, stiu insa si multi altii, iar restul sunt doar vorbe. Crezi ca aia afara nu stiu? :))
    Cand Securitatea va fi eliminata o sa aiba si Romania sansa ca tara. Pana atunci nicio sansa!

    RăspundețiȘtergere
  20. Are foarte mare dreptate colegul de mai sus , referitor la secu. Da am ajuns Republica securistan. Asta este nodul gordian la noi, este cea mai hidoasa mostenire a sistemului de dinainte de 1989. Astia sunt fara Dumnezeu si Neam ,sunt niste vorbitori de limba romana niste antinationali . Va multumesc domnule Dan pentru tot ceea ce faceti si pentru noi cei care simtim romaneste si credem in acest Neam !

    RăspundețiȘtergere
  21. Tipul ăsta ar trebui să știe că statele membre UE sunt obligate să adere la spațiul Schengen. Aici nu e că nu ne vor. Vom intra in Schengen, dar mai încolo.

    RăspundețiȘtergere
  22. "DOMNULE"DIACONU sunteti o dubla dezamagire.In primul rand un domn este obligat de noletea din dotare sa nu isi iasa din papuci pierzand echilibrul .In al doilea rand insistati mereu pe solutia iesitului in strada.Am sa va amintesc cazurile din America ,pe tipul razboiului din Vietnam,de situatia din Irlanda de nord,si tote protestele contra inarmarii .Au avut protestele succes ,NU!Lucrurile au continuat .Un alt aspect ar fi acela ca nu va temeti de o actionare in justitie ?Eu va recomand prieteneste ,sa nu mai jigniti oamenii acestei tari pentru neputinta acestor "actori"lipsiti de legitimitate sistudiati ce spun cei avizti despre efectul deosebit al RUGACIUNII.Sa auzim numai de bine!Acelasi cu probleme de zi cuzi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gresesti anonimule, daca nu sunt manifestatii ptr a revendica ceva ,cei de la conducere dorm in continuare si nu schimba nimic

      Ștergere
    2. Ori esti imbecil ori esti securist tradator. Oricum ai pierdut tot si aici si dincolo. Oamenii or sa iasa in strada cand va trebui, de aia te temi, nu mai ameninta cu justitia securista, caci de ea vei avea parte.

      Ștergere
  23. Nici austriecii, olandezi ori nemții nu ar putea securiza deplin asemenea frontiere.
    România, Bulgaria plus Grecia și țările din jurul ei sunt condamnate să rămînă zonele tampon care să asigure cît de cît protejarea UE. Foarte probabil, pe termen lung sau definitiv. (Bogdan Tiberiu IACOB)

    https://inpolitics.ro/de-ce-nu-vor-intra-romania-si-bulgaria-niciodata-in-schengen_1842806274.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce anume din Schengen ar modifica statutul României și Bulgariei de "zone tampon" ale Europei?

      Ștergere
    2. Ce anume din Schengen ar modifica statutul României și Bulgariei ?

      Spațiul Schengen poate fi definit ca o politică a Uniunii Europene prin care țările acceptate în această zonă sunt de acord să elimine toate tipurile de control la frontierele reciproce.
      Zona Tampon = Control la Frontiere
      In timp ce celelalte tari din UE beneficiaza de lipsa controlului intre ele si noi nu, adica mereu suntem controlati ce avem in buzunare, suntem zona tampon.

      Ștergere
  24. Pe vremea președintelui Băsescu, acesta susținea crearea Statelor Unite ale Europei și explica că e nevoie de o cedare masivă de suveranitate. Iar opoziția îl înjura pe Băsescu dar susținea același lucru.
    Se reia această tactică propagandistică: Consens deplin pe ideea că România trebuie să cedeze din suveranitate, se pretinde că e de neconceput să existe vreo opinie contrară, dar cică sînt două tabere politice care se urăsc de moarte.
    https://mariusmioc.wordpress.com/2011/08/21/traian-basescu-dusman-al-suveranitatii-nationale-a-romaniei/

    RăspundețiȘtergere
  25. De-acord ! Dar nu e suficient zic eu ! De ce Austria si Olanda ? Culmea e ca nu toti stiu ca si Olanda a spus NU dar, ne doare doar Austria azi ! Olanda cu motivele ei , Austria la fel .....nu par a se fi sincronizat motivele ! De ce? Ma rog intrebari de LEVEL 1!
    LEVEL 2- Cine este Austria ? De ce nu e in NATO? Interesant ...... este?Nu vreau motivatiile care au dus la reintregirea Austriei in 1955 daca se poate !
    LEVEL 3-Cine este Olanda ? Ce promoveaza Olanda? 1954 va spune ceva?
    Iar pentru ei care au gasit inca un motiv ca nu avem acces la aceasta masuta a bogatilor pe motiv ca noi si bulgarii suntem ORTODOCSI , ii anunt pe aceasta cale ca si grecii sunt tot ORTODOCSI majoritari cu peste 90% si sunt in Schenghen din 2000, deci taiati varianta asta de pe lista !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vom fi primiti niciodata in Schengen! Niciodata! Oricum Schengen va disparea, e impotriva filozofiei transsexuale liberal americane si BLM varianta Chicago (@blmchi). Schengen e o statuie care va fi daramata in anii urmatori de imigrantii americanizati in EU. De fapt politica Covid a facut sa dispara Schengen , au fost reintroduse granitele si intre tari si intre judete, intre institutii etc..
      Aici e propria lor organizare intre vechea si noua lume. In noua lume chiar si aia proiectata de ei cu covid si lagare WEF, Schengen nu va mai exista. Vor exista mai multe! Schengen 1, 2, 3, ...33! Ne inflamam pentru ceva iluzoriu!!!! Da inteleg, sigurul avantaj sunt costurile imense ale transportatorilor la granita. Costuri atat de uriase incat e preferabil sa se ocoleasca portul Constanta de straini. Se poate folosi placute false militare si coduri de Schengen militar in care suntem, unu care vorbeste americana, si ai scapat de control.
      Deci, s-a votat ca Romania sa nu fie traseul celor 5 milioane de musulmani din Turcia care vor sa ajunga in Europa.
      Deci e de bine zic ei, ca ne feresc de belele. Si isi asuma ei singuri pazirea granitelor de musulmani.
      Dar tara asta a fost zona tampon de sute de ani, doar voivozii nostrii aparau tot acelasi Schengen si in secolele de invazia e turcilor.
      Primul care ceruse intrarea in Schengen a fost Vlad Drăculea de la regele Ungariei, Matei Corvin. Da l-o tinut 12 ani la Budapesta si apoi i-o zis ca suntem frati dupa ce o lua pe verisoara Ilona, esti in Schengen mai Vlade! Da tot asa musulmanii au ajuns la Portile Vienei si le asediara si l-au ocolit pe Vladut Dracut al nostru ca le dadea tepe la turci. Pe turci de cand ii tot amana cu intrarea in UE? Stii de cand e?
      Din 1453, cand resturile Imperiului Bizantin sunt cucerite de musulmani, care obțineau astfel controlul asupra Constantinopolului (actualul Istanbul) și amenințau Europa. De atunci li frica!
      Care e rolul romanilor. Acelasi ca a lui Vlad Draculea, sa ii tragem in teapa pe toti care vin in Europa! Suntem tara tepilor! @Slava @teapa #slava#teapa

      Ștergere
  26. Jos pălăria pentru articol,trebuie să recunosc că gindeasc în aceiași linie! Mulțumesc numirea Olteniei în ocupația Austro ungară de 30 de ani în care,au renunțat,nu au putut cu oltenii. Nu sunt oltean,sunt din Oltenița, orașul unde s-a născut trădătorul Iliescu,dar apreciez determinarea oltenilor în toate luptele alături de toți domnitorii munteni de-a lungul timpului.A fost momentul cînd mișcarea haiducească a devenit din hoți, în luptători pentru independență,lasind însămânțate în populație revoluția din 1821,dar să nu uităm, tot în același timp, nașterea lui Păcală și Tindala.... Cred că acum avem nevoie de haiduci,dar și de Păcală! Să fiți sănătoși!

    RăspundețiȘtergere
  27. România este o colonie inventată și stăpânită de străini încă de la înființare (Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea, Mihai de Hohenzollern). În 1989 stăpânii și-au luat colonia înapoi.

    RăspundețiȘtergere
  28. Ne-am ales cu "placute suedeze", tocmai de la austrieci! Ma rog, si olandezii ne-au dat astfel de placute, doar ca, mai uzate in timp!

    RăspundețiȘtergere
  29. Oltenii sunt urmasii evreilor adusi de romani, si se vede asta in caracterul lor si in gena lor. Sunt foarte inteligenti si foarte incapatinati si multe altele bune si ... foarte bune :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa fii cretin sa afirmi asa ceva! Și profund incult.

      Ștergere
    2. Ba nebune, oltenii-cei mai neaosi si curati romani, mata ta de col. betiv ce esti !

      Ștergere
    3. E o gluma foarte buna!

      Ștergere
  30. Cât pierde România stând în afara spațiului Schengen? Cam o cincime din comerțul său exterior de bunuri anual, adică aproximativ 30 de miliarde de euro. Sumă care ar putea să aducă o creștere a economiei (PIB-ului) de până în 45 de miliarde de euro (+15%), respectând proporția dintre volumul comerțului exterior și PIB.
    Cine pierde cel mai mult? Transportatorii auto de marfă români care „scapă” și ei anual o cincime din cifra de afaceri internațională, deci aproape 1,5 miliarde de euro. Mai pierde și contul curent al României un excdent de aproape 1 miliard de euro.
    Cum se pierd acești bani? Cât se poate de prozaic: la cozile din vamă la care stau TIR-urile încărcate cu produse care trebuie exportate sau care ar trebui importate. Cozi care prelungesc cu o zi calvarul transportatorilor siliți oricum să străbată țara cu cea mai mică rețea de autostrăzi din Uniunea Europeană. Atâta timp cât camioanele stau prin vămi, produsele încărcate în ele parcurg un lanț logistic mai lung cu o zi decât ar fi fost normal. Simplu, dar dureros.
    De ce se întâmplă toate astea? Iarăși avem o explicație simplă: firmele de transport auto sunt mici, avem 40 000 de firme și 144 000 angajați. Nu există acei giganți care ar putea să fie ascultați la palatul Victoria sau care să își poată face lobby la Bruxelles. Primele 20 de firme din domeniu abia depășeau, în 2019, 1 miliard de euro cifră de afaceri cumulată. Care dintre ele, poate să aibă o voce suficient de puternic încât să fie ascultată prin palatul Victoriei sau pe la Bruxelles.
    Și, mai grav, patronii din transporturile auto sunt români. Cine să-i poată reprezenta și pe ei? Președintele țării este prea prins între vacanțele la Miami și cele la Sharm-el-Sheih, premierul, împreună cu întreg guvernul, este ocupat cu protejarea austriecilor de la OMV, iar parlamentarii sunt ocupați cu salvarea propriilor lor pensii speciale. Comisarul european Adina Văleanu este și ea prea ocupată să tacă și însuși viteazul Băsescu a căpătat năravul muțeniei.
    Obiectivul Schengen este important, dar nu este vital pentru România. Este, însă, un exercițiu util care testează multe lucruri: puterea Bucureștiului de a-și atinge ținte decent de dificile, acceptarea europenității depline a statului nostru de către guverne europene departe de noi, puterea americanilor de a-și influența aliați apropiați (Olanda) să le accepte alți aliați apropiați, corecta însușire de către guvernele mohorâte din Nord a normelor tehnice emise de către Bruxelles, chiar la influența lor. Esențială rămâne însă aplicarea de către toți a principiului că nu poți construi o Europă coezivă fără a le da tuturor șansa să li se aplice aceleași reguli.
    Altfel, la scară națională, obiectivul Schengen nu poate fi mai mult decât un antrenament diplomatic cu public în timpul parcursului, mult mai complicat, de a accede în OCDE (organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică). Petrișor Peiu 🔵

    RăspundețiȘtergere
  31. The game is on...Fostul imperiu KundK luptă din greu să păstreze acum recuperarea dominației asupra MittelEuropa, pe care au reușit-o prin condiționările aderării la Uniune a țărilor foste *popoare ale mele*: Ungaria, Slovacia, Croatia, România(Ardeal),Serbia(Voivodina).
    Viena a fost unul din capetele inițiale ale hidrei ScutuluiRoșu.
    *Nu am om să mă arunce în scăldătoare*...noi românii nu avem un Vodă sau politicieni iubitori de țară care să lupte pentru interesul nostru--poate Grapini și Terheș la Uniune; nimeni la QuattroCoceni, palatul Pobeda și în Dealul Arsenalului.

    RăspundețiȘtergere
  32. Perfect de acord! Spre deosebire de 8.12 ....

    RăspundețiȘtergere
  33. P' aia cu plopul si rachita o stii?! se pare ca nu ...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)