luni, 19 decembrie 2022

Cenzura noastră cea de toate zilele


În această dimineaţă am făcut un experiment, publicând pe toate reţelele sciale pe care activez(FB,Twitter, MeWe, Telegram s.a.m.d.)  informaţii despre sângele infectat cu HIV, hepatita B, C şi alte boli trimis de NATO în Ucraina. Informaţiile au fost făcute publice după ce un grup de hackeri au reuşit să spargă serverele guvernamentale ucrainene. OK, în fiecare scurgere de informaţii există posibilităţi multiple de intoxicare. Însă, ca să ajungi la concluzia că ai de-a face cu o intoxuicare, trebuie să studiezi temeinic şi s-o documentezi corespunzător. 

În mod evident, Facebook mi-a blurat aproape instantaneu postarea pe motiv că-s informaţii fake. OK, pot fi de acord cu povestea asta, dar am fost curios să înţeleg de ce. De aceea am urmat link-urile de identificare a „surselor credibile” care se jură pe roşu că imaginile prezentate de mine sunt fake. 

Prima sursă este mythdetector.ge(link-ul către articol este acesta). Explicaţia e halucinantă:

Informațiile despre depistarea de către medicii ucraineni a diferitelor infecții în sângele furnizat de statele membre NATO nu corespund realității. De fapt, Ucraina nu a apelat niciodată la parteneri străini pentru sânge sau componente ale acestuia, de când în Ucraina a fost înființat Serviciul Național de Sânge, care oferă pacienților sânge de înaltă calitate testat în laborator.    
Scrisoarea, distribuită de Ministerul Sănătății al Ucrainei pe 7 noiembrie, precizează că încă din prima zi de război cetățenii Ucrainei trebuie să efectueze sistematic donații planificate, care asigură disponibilitatea rezervelor de sânge stabile. De asemenea, este în desfășurare inițiativa „Sângele tău poate lupta, devii donator”, al cărei scop nu este doar acela de a încuraja donarea de sânge, ci și de a crea un registru permanent al potențialilor donatori.

 Cu alte cuvinte, fact check-erii lu' Peşte cum îmi demonstrează mie că informaţia e falsă? Spunîndu-mi că e fals şi-atât. Nu tu demonstraţie sau mai ştiu eu ce. Păi ce-i asta, dragii moşului. Nimic altceva decât Ministerul Adevărului.

Dar, totuşi, cine este dubioşenia asta de site, ajunsă partener global al Facebook? Căutând în domeniu, constatăm că acesta aparţine lui Nini Tsagareishvili, o georgiancă extrem de corectă politic, Profilul ei este edificator. Fostă angajată a Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH - care-i o agenţie germană de dezvoltare internaţională, adică un fel de agentură economică -, UNDP Georgia care-i un ONG orientat pe drepturile omului(în principal  bătând apa-n piua egalităţii de gen), după care a trecut la Consiliul Europei ca Senior Project Officer într-un proiect legat tot de drepturile omului în Georgia. În prezent, duduia este National Project Manager la filiala georgiană a Agenţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare. Ce înţelegeţi din profilul ăsta? De fapt ce altceva să înţelegi decât că doamna e o coadă de topor a instituţiilor globalizării. 

Să vedem acum ce-i cu site-ul ei. Nu e greu de intuit: aparţine(sau este sponsorizat) de The Black Sea Trust for Regional Cooperation, o carcasă care maschează implicarea German Marshall Fund. Şi cu asta avem deja stop-joc deoarece pute de a o poştă a implicare a CIA. 

Bun, cu ăştia ne-am dumirit. Să vedem cum stă treaba cu ceilalţi, anume stopfake.org(articolul aici). De ce ceea ce public eu e fake, e de-a dreptul tulburător de halucinant:
Ministerul Sănătății ucrainean a negat informațiile difuzate, menționând că în timpul invaziei pe scară largă nu a apelat la parteneri străini cu solicitări de furnizare de sânge donat sau componente ale acestuia. În plus, un document fals nu respectă regulile de eliberare a documentelor oficiale în Ucraina.

O serie de resurse de propagandă ale Kremlinului raportează că NATO ar fi trimis sânge donat pentru soldații ucraineni răniți, iar în el au fost găsite HIV și diferite tipuri de hepatită.

„Acum țara se confruntă cu o epidemie de boli mortale. După ce informația a fost dezvăluită, Kiev a trimis o scrisoare NATO în care cere o evaluare independentă a stării sângelui și cerând ca acesta să nu fie achiziționat „pe continentul african”. El a cerut și 680 de milioane de grivne pentru „prevenirea bolilor virale”, scrie Lenta.ru.
Păi cum îmi demonstrezi, prietene, că e fake? Punând un citat dintr-un comunicat al Ministerului Sănătăţii din Ucraina? Adică mergând la ăia care ascundeau documentele şi întrebându-i dacă „nu-i aşa că-i fals?”. Zău? Păi hai să ne gândim ce-ar fi comunicat Ceauşescu în 18 decembrie dacă ar fi fost întrebat în legătură cu evenimentele de la Timişoara? Evident că ar fi negat, iar asta s-ar fi constituit probă irefutabilă în fact checking-ul actual. 

Dar treaba e mult mai abruptă. StopFake.org nu e o platformă americană, aşa cum ne-am fi aşteptat, ci ... o platformă 100% ucraineană. De altfel, dacă veţi studia conţinutul său veţi vedea că e specializată în a caracteriza ca fake news orice nu-i convine lui Zelenskyi. Ca să nu avem vorbe, vă voi mai spune că platforma aparţine oficial Facultăţii de Jurnalism din Kiev, iar restul informaţiilor care ne-ar putea identifica iniţiatorii sunt ... strict secrete. Cu alte cuvinte, suite-ul aparţine fix părţii implicate direct în război. Afilierea sa la Facebook este, în mod sigur, tot o operaţiune specifică de-a serviciilor secrete americane, menită a pune pumnu-n gură narativului neconvenabil Kievului.

Iată aşadar, pe scurt, cum funcţionează manipularea şi reeducarea practicate la scară prin reţelele sociale.  

28 de comentarii:

  1. Ar fi interesanta reactia la o postare cu adevarat falsa dar care sa nu faca parte din "agenda" lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. UE nu mai poate tine in frau transmiterea de informatii care nu-i convin si finanteaza mai multe centre de cenzura: https://www.cotidianul.ro/ce-i-mai-lipsea-romaniei-si-i-se-pregateste/ . Va fii o cenzura si manipulare mult mai rea ca pe vremea comunismului. Deja pe saituri de ziare nu mai poti comenta absolut nimic contra "narativului oficial" ca nu esti publicat, chiar si cele mai permisive au pus lacatul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce-au in comun lupta impotriva religiei ortodoxe si lupta impotriva dezinformarii? Dau pulimii impresia ca chiar are un rol in ce se intampla. Complet eronat, fraierii informati sau nu vor proceda la fel, spargand seminte. Poporul asta din 90 incoace tot e informat ce se fura, distruge, care-s corupti...s-a schimbat ceva?
      Doar bolnavilor li se pare ca traiesc util pe planeta daca comenteaza ceva, ba ii si deranjeaza cenzura. De ce? N-au unde se defula? O dau in sevraje? Si apoi, intrebarea-cheie: cat de utila imi este informatia cutare? Daca nu e practica, nu conteaza daca e adevarata sau fake. Tot masturbare mentala se cheama. Comentatorii obsedati de cenzura sunt din randul celor care acum 15 ani urlau si se crizau cand cadea Yahoo Messenger, uneori si cateva ore. Erau morti.

      Ștergere
    2. Va fi si o rasturnare de regim, mult mai crunta decat a fost cea a comunismului!

      Ștergere
    3. Bine "coi"!

      Pentru ca crezi, ca "pulimea" se (ras)scoala doar atunci cand ii dati voi 2 permisiunea/stimulul:

      adica: tu si imaginea ta din oglinda!

      Ma stric - la stomac - doar de ras (nu de frica), cand vad atata aroganta = autosuficienta!

      Ștergere
    4. Cine zicea ca: "pulimea n-are creier"?

      Ba chiar, eu zic ca ea are tot doi "lobi", care atarna - la "intelectuali" -pana peste urechi, si anume: coiul stang si cel drept.

      Este astfel evident faptul ca:

      impotenta "pulimii" - si/sau orientarea acesteia preponderent la stanga si/sau cu predilectie la dreapta - este cauzata exclusiv, de catre o dezvoltare inegala, si implicit de catre o dispunere inechitabila peste ochii si urechile "pulimii", a celor 2 "lobi" conducatori ai acesteia!

      Ștergere
  3. E clar un abuz, de tipul incalcarii dreptului omului la libera exprimare, fie si numai a unei opinii proprii, si nicidecum a comiterii unei infractiuni de difuzare a unei informatii false.

    Dar, se pare ca "puterea" nu mai reuseste sa conduca lumea, decat prin minciuna si abuz/uz de forta, pentru a impiedica exprimarea unei opinii contrare celei exprimate de "putere", fortand un fals drept un adevar, precum acela ca:

    opinia insasi visavis de o chestiune, ar putea fi generatoarea unui fals/unei dezinformari!

    Asa este, este adevarat, ca ar putea fi, dar ar putea inclusiv a nu fi decat o parere/o opinie, visavis de ceva, si atata tot/nimic mai mult.
    Ati inteles acum, v -ati convins de faptul ca:

    Obligativitatea purtarii mastii in spatiul public, nu este este altceva decat "leucoplastul/banda adeziva" pe cre daca nu ne-o lipim de unii singuri de buna voie pe "boturile noastre de jivina", atunci ne baga puterea pulanul - placuta suedeza - in gura cu forta?

    RăspundețiȘtergere
  4. Procedand in acest fel, trebuie sa devina evident pentru oricine, ca daca cineva va mai dori ca sa-si exprime liber vreo opinie proprie, atunci, in opinia puterii, acel cineva trebuie:

    "ca sa si astupe/filtreze gura cu tifon, pentru a nu contagia/virusa cu opinia sa "infectata", si alti indivizi!"

    Bravo! Aplauze!

    Libertatea de expresie a devenit portionata/rationalizata, la fel ca orice alt fel de consum!

    Deci, vorba lui Mircea Badea: simt ca explodeaza fericirea in mine, cand realizez ca "inteligenta suprema" doar atata poate/"chiar si a depasit limitele competentei"!


    RăspundețiȘtergere
  5. De ce te intereseaza FB? Ce {(cine?)} sunt cei ce folosesc FB in ziua de azi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Categoria de oameni empatici foloseste fb pentru comunicare, distribuire...Vedeti grupurile care ajuta copii, batrani, oameni in suferinta si care au nevoie de o dovadă cat de mica de iubire. Restul facebookienilor adora sa stea intr-o casa cu pereti de sticla, in care toata lumea are acces la intimitatea ta, la fotografiile cu tine in insula Amăgirilor sau padurea din care cad prăjituri in capul pofticiosilor.
      A propos de insula Amagirilor...Ati văzut paradis mai scarbos decat cel din Dubai? Asa s-a produs schisma in islam si in crestinism. Unii au inceput sa alerge dupa paradisuri contrafacute, in timp ce un numar foarte mic a rămas sa caute Adevarul tot la Dumnezeu.

      Ștergere
  6. E totusi un enorm de mare SEMN faptul ca:

    omenirea nu progreseaza/nu avanseaza, ci doar i se baga "pauze de publicitate" cat mai dese, astfel incat sa devina cat mai lungi!

    Nimeni nu poate plange la infinit!

    Ci dupa un plans mult prea indelungat, absolut oricine/toti indivizii vor incepe "ca sa se cace pe ei de ras" la "glumele" puterii!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru cei care au nevoie si de un desen:
    All social media...
    https://www.reactiongifs.com/wp-content/uploads/2013/05/lemmings.gif

    RăspundețiȘtergere
  8. https://www.politico.eu/article/prison-strike-pushes-eva-kaili-qatar-corruption-court-session-to-dec-22/

    După scandalul Kaili, toți (in afara de europeni, toți se refera la toți din afara UE) se întreabă daca Parlamentul Bruxelles al EU mai este legitim sau mai are legitimitate, si sa trateze cu fiecare guvern european separat, nu cu UE.
    Vedem in 22 decembrie la procesul lui Kaili. Vine o noua revoluție. ori una buna, ori una rea, dar vine!
    Acest proces va decide viitorul Europei.
    Pare nesemnificativ?
    Așa este.
    De fapt li o frica teribila ca un singur gând, o singura dorință trezita in mase deoarece in acest caz poate avea efecte catastrofale care termina autoritatea de la Bruxelles pentru încă 100 de ani.
    De fapt, este sfârșitul UE așa cum vi-o amintiți, ceva nou in UE vine. După 22 decembrie 2022 UE va fi total diferita. Si consecințele acestui proces le veți vedea in zilele si săptămânile următoare cum se rostogolesc ca un bulgare de zăpadă.


    https://rmx.news/european-union/latest-corruption-scandal-shows-eu-is-a-moral-corpse-and-close-to-political-death-says-hungarian-speaker-of-the-house/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scandalul Kaili nu e chiar asa cum se vede. Are si multa ata alba pusa unde trebuie.

      Ștergere
    2. Mda o sa vedem ata alba si ata neagra pe 22.12.2022 si inclusiv alba-neagra. Dar EU se schimba, si va fi perceput altfel de cei din afara UE care nu pot fi mințiți ca poporul din UE.

      Ștergere
  9. https://www.cotidianul.ro/totalitarism-si-talharie-digitala-i/
    https://www.cotidianul.ro/totalitarism-si-talharie-digitala-ii/
    https://www.cotidianul.ro/totalitarism-si-talharie-digitala-iii/

    RăspundețiȘtergere
  10. Șefii de la Elveția că nu a mai fost așa ceva de la al doilea război mondial Ha-ha-ha ce idioți de oligarhi conduși de Prostia Artificială

    https://www.cotidianul.ro/elvetia-coplesita-de-afluxul-de-refugiati/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In hibridizarea actuala Helvetia nu va mai putea fi neutra. S-a terminat dolce vita de care au beneficiat atita vreme. O sa se vada in curind.

      Ștergere
  11. Cum asa o prejudecata inutila falsa?

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu exista respect pentru lege si pentru fiinta umana in Romania. Structurile alea securiste politie, servicii, armata etc fac o oprimare mai agresiva ca tot ce a fost inainte de 89. Atunci era un stapan si ii era frica. Acum sunt enorm de multi si nu le e frica, isi permit orice. Am vazut si militieni si securisti care nu au niciun respect pentru nicio lege si pentru om, iar tehnologiile abuzive folosite pe oameni sunt dovada sistemului opresiv nemernic in care traim si caruia i se spuna cu nonsalanta - democratie. Inainte de 89 eram clar mai liberi, dar astazi si omul este mult mai indobitocit si supus experimentelor sociale de "ganditorii" cu grade din structuri. Cenzura si dictatura nu vor cadea pana ce oamenii nu vor vrea cu adevarat sa fie liberi! De orice fel de stapani, locali, nationali, externi, blocaje juridice, lipsuri deficiente legale, de sistemul MAFIOT care patroneaza la ordin Romania.
    Cand o sa se afle adevarul multi vor intelege in ce inchisoare au trait si au numit-o totusi cu speranta viata.

    RăspundețiȘtergere
  13. Deci, "puterea" a reusit ca sa extermine, atat din vocabularul, cat si din comportamentul uman practica:

    " Am auzit din surse diverse, ca se vorbeste destul de des despre ... !
    Opinia mea visavis despre .... este .... ! "

    Oricum, bineinteles ca "pietele" n-au fost niciodata maimutarite/schimonosite pana la imprevizibil/incertitudine de zvonuri, ci au fost dintotdeauna manipulate de catre smecheri/escroci, care foloseau drept "acoperire" constitutionala, garantarea dreptului la libera exprimare, inclusiv pentru cetateanul de tip dual:

    pulimea-autoritate!

    Fie si daca acesta debita o minciuna ordinara/sfruntata!

    De-aia a si fost botezata Noua Mass-Media Globala: Ministerul Adevarului!

    Pentru ca "Stiinta" si-a atins/depasit limitele, si a devenit o "Religie" de tipul:

    "Crede si nu cerceta/nu te indoi!"

    RăspundețiȘtergere
  14. https://www.congress.gov/bill/112th-congress/house-bill/5736

    RăspundețiȘtergere
  15. Încheiem anul, așa cum l-am început. În forță! L-am început cu tăierea pensiilor speciale și îl încheiem cu intrarea în Schengen.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si tot asa va fi pana cand nu se rupe cercul. Ne dau evenimente de ronțăit in timp ce ei se distreaza pe socoteala devoratorilor de stiri si evenimente. Cu cât sunt mai multe stiri si evenimente, cu atat oaia uita esentialul: omenia, grija fata de copii, iubirea fata de tara ce te-a ajutat sa te faci mare. Nationalistii sunt inca in faza in care iubirea fata de tara este sa urli cu un drapel tricolor la ceilalti. Cu banii dati de Simion pe o nunta faraonica se putea replanta o padure, se construia ceva durabil, ceva de care urmașii se vor bucura. Bine, ca si daca plantam paduri pe care sa le fure hotii nu este rezolvarea problemelor. Coruptia a atins in Romania un apogeu nemaiintalnit. Dovada ca omul nu stie decat de bici pe spinare. O fi biciul karmic? Nu stiu si incepe sa nu ma mai intereseze. Prea multa zarva fara rezultate.

      Ștergere
    2. "O fi biciul karmic?" Karma include si postatul pe blog-uri. Te poti abtine? Nu cred.

      Ștergere
  16. Apropos de cenzura aparatului de stat - presupus a fi roman - practicata impotriva populatiei Romaniei.

    Cica, daca scad preturile la energie (la combustibilii fosili) in urmatoarele 6 luni, atunci pentru restul anului, precum si in anii urmatori,
    "autoritatea statului" va introduce "drept compensatie" pentru eventualitatea norocului populatiei de a nu intra in masa in faliment personal fortat:

    o taxa individuala de poluare la autoturisme si la centralele termice pe gaze.

    Cu alte cuvinte "autoritatea statului" ne previne asupra faptului ca:

    - dupa ce ca nu se poate numi nici protectie sociala si nici macar compensatie, o asemenea oferta intentionat-premeditat inaplicabila -

    1) degeaba vom scapa de Dreacii - negri - din Energie,
    2) pentru ca vom da imediat peste Tatal lor: Satana - verde - din Ecologie!

    Deci, oare ce-or ingera guvernantii astia, de-si pot contorsiona limbile, astfel incat sa si le poata vara din absolut toate pozitiile/unghiurile, in gaoazele ORL ale populatiei, pentru ca aceasta sa nu se rascoale/revolte imediat de neplacerea provocata lor, de catre deciziile politice aberante?

    RăspundețiȘtergere
  17. .... deci limitarea - prin cartelare = prin rationalizare fortata - consumului de energie generat cu ajutorul combustibililor fosili, se va reduce drastic nu doar consumul acestor resurse, ci se va reduce si productia, si transportul, si comercializarea lor, adica:

    asistam inclusiv la ultimele clipe din viata "baietilor destepti pana la stadiul de jigodie suprema", a traderilor si tuturor altor samsari din domeniul energiei !
    Sunt atat de fericit, incat nu va puteti imagina, sa constat cum mediul de afaceri insusi va fi cel care va spulbera cu mana lui clasa politica dintr-o tara, spre a se ajunge la ANARHIE TOTALA, adica la lipsa oricarei forme de control a afacerilor din partea unui stat complet demantelat (gen Congo) afaceri care vor putea fi derulate doar de catre o mana de potentati militarizati, precum si cu extrem de putini salariati si angajati.

    In mod paradoxal, se pare ca Nationalizarea Sectorului Energetic care functioneaza pe baza exploatarii si consumului de Combustibili Fosili

    - respectiv: piata acestor combustibili devenind dintr-una concurentiala, una de monopol, adica neconcurentiala -

    este nu doar de dorit, ci este chiar inevitabila!

    RăspundețiȘtergere
  18. Cereti tuturor "pietilor" pe care traz_actionati: ISTORIA!

    1) atat cea completa, din ziua lansarii "activului" financiar,
    2) cat/dar si cea ne_ajustata/nefalsificata,

    a evolutiei cursului pe care incercati ca sa-l pro_gnozati/cunoasteti, pentru ca ulterior sa puteti s-o anticipati/pre_vizionati, astfel incat sa pariati preponderent cu succes - adica foarte rar cu ghinion - pe directia/sensul in timp a/al acesteia.

    Refuzati ca sa mai participati la orice jocuri de noroc, la care aveti organizat/planificat 95% ghinion/ne_sanse!

    Cautati sa pricepeti si faptul ca:

    1) daca cercetati/analizati mereu, doar cate "o picatura dintr-un ocean" = un "esantion" = doar unul dintre "momente" in locul intregii ISTORII,

    2) atunci este practic imposibil ca sa aflati "reprezentativitatea esantionului" in cadrul/la nivelul "intregii structuri a colectivitatii" ....... pentru ca:

    n-aveti "niciun alt termen de comparatie", si comiteti astfel eroarea sa credeti orbeste in faptul ca:

    "Precum (e) in Cer,
    (tot) Asa (e) si pe Pamant"!

    Mai "lustruiti-va"/"slefuiti-va" Dreaq "Ghiocul"/Telescopul ala pentru ca:

    "sa nu se mai aleaga praful" = Gunoiul, in loc de Stele!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)