marți, 27 decembrie 2022

Dezvăluirile Twitter şi viaţa noastră


Când a cumpărat Twitter, Musk a cumpărat ceva mai mult decât o companie. A achiziţionat o magazie cu informaţii despre modul de acţiune a serviciilor secrete americane, distracţie care l-a costat o groază de bani, dar care se pare că-i face plăcere. Era cât se poate de clar că interacţiunea dintre companie şi autorităţi va lăsa urme, iar în cazul Twiiter aceastea sunt majore.

Tocmai ce-a fost lansat o nouă grămadă de documente, de data aceasta legate de instituirea terorii COVID. Citind documentele rămâi mut constatând cum o mână de oficiali au reuşit să impună la nivel mondial un narativ prin intermediul terorii răspândite prin reţea. La fel au funcţionat treburile şi la Facebook, mai ales că modul de acţiune e „tras la indigo”.

Povestea fişierelor probabil că o veţi vedea tradusă pe mai multe site-uri, de aceea nu insist asupra sa. În mod sigur zilele acestea veţi găsi traduceri ale materialului publicat de David Zweig. Ceea ce însă merită să analizăm este atmosfera sumbră care ni se deschide după ce toate aceste dezvăluiri au fost făcute. 

Constatăm cât se poate de clar că într-o asemenea lume în care teroarea se exercită direct asupra ta ca individ, sentimentul că ai luat-o razna este mai facil de produs decât în societăţile comuniste în care întreg sistemul căuta să te suprime. Ştiu că poate părea paradoxal, dar tocmai faptul că întreaga luptă împotriva individului se duce cu tactici „soft power” are ca efect o teroare chiar mai mare. Asta deoarece în timpul unui regim dictatorial ştii că tu ai dreptate şi că sistemul este împotriva ta; transpare peste tot aceasta „fişă a sa de post”. Te afli într-o opoziţie făţişă cu sistemul, ştiind că undeva, în ţată şi-n afara ei, sunt oameni care-ţi dau dreptate. 

În cazul tacticilor soft utilizate de tirania contemporană, sentimentul e unul sfâşietor deoarece ai impresia că eşti „singurul nebun de pe stradă, din oraş, din ţară şi de pe lume”. Încerci să-ţi găseşti suportul pe reţelele sociale, căutând cu disperare alţii ca tine şi constaţi nu doar că obţii efecte contrare ci, mai mult, că din cauza „comportamentului tău deviant” reţeaua socială „se vede nevoită” să-ţi închidă contul. Brusc devii oaia neagră nu doar a comunităţii virtuale, ci şi a celei reale. Surprinzi comentarii maliţioase la adresa ta(„ai văzut că ciudatului ăluia i-au închis contul de Facebook pentru că e un antivaccinist nebun?”). Şi, pe fondul de negare a ta ca persoană, intervin ucigător idioţii utili ai sistemului care continuă munca pe care, la Piteşti, o făceau deţinuţii recrutaţi pentru postul de torţionar. Te trezeşti înconjurat de mici torţionari care doar „îţi atrag atenţia” la momentele cheie că eşti un ciudat. Presiunea pe care o resimţi e din ce în ce mai mare şi asta mai ales în condiţiile în care constaţi că întreaga companie la care lucrezi este plină-ochi de idioţi utili sistemului gata să te crucifice pentru o opinie. Şi nu doar compania, ci şi cunoscuţii tăi pe care-i credeai apropiaţi. Mă rog, sentimente similare aveau şi dizidenţii sistemelor totalitare, cu diferenţa că ei ştiau că au dreptate, în timp ce tu eşti cuprins de îndoieli întrucât absolut totul e împotriva ta. Ce-ţi rămâne să faci în condiţiile în care, ştii cum se spune: „când doi îi spun că eşti beat, du-te şi te culcă!”? 

Teroarea acţionează la fel indiferent dacă eşti cetăţean simplu sau expert. Cenzurarea opiniilor expeţilor ajunsese, în cazul Twitter, la decizia unor muncitori habarnişti din Filipine care aplicau „legea” cu străşnicie: orice părea că diferă de opinia CDC era catalogat imediat ca dezinformare, iar măsurile restrictive începeau să curgă. Aşa că nu conta dacă erai expert sau doar ageamiu cu intuiţie: armatele de cenzori ale reţelei sociale tăiau în carne vie.

Acelaşi mod de operare a fost utilizat şi în ceea ce priveşte subiectul laptopului lui Hunter Biden. Cu toate că subiectul era real, cu toate că gravitatea faptelor constatate era de competenţa unei armate de procurori, cazul a fost îngropat de cenzura pornită de la statul subteran american. Degeaba a explodat buba acum câtva timp. Publicul american a fost înşelat, iar alegerile au fost câştigate de „tata Biden”, ramolitul corupt până-n măduva oaselor care acum are toate pârghiile să acopere ticăloşiile făcute de deviantul său fiu.

E adevărat că acum avem o imagine completă care confirmă deplin intuiţiile pe care le-am avut. E drept că acum sunt tone de probe, însă nu ne ajută cu nimic. Tot ceea ce s-a întâmplat nu se constituie sub nicio formă ca o garanţie că aşa ceva nu se va mai petrece. În contră, lucrurile arată că totul e abia la început. Iată-ne în faţa unei dezinformări şi mai mari, anume războiul din Ucraina. Se operează la fel, dar cu tactici uşor modificate pentru a fi eficiente. Nu te mai elimină de pe reţea, se mulţumesc să-ţi pună ştampila de „informaţie falsă” şi să-ţi comprime audienţa. Asta în timp ce fake news-ul oficial se răspândeşte liber, ca adevăr deplin.

Din păcate asta e lumea în care trăim. Una din ce în ce mai tiranică, în care ţi se impune auto-cenzura. Altfel, rişti să zbieri ca nebunul în piaţă şi, pe măsură ce adevărurile pe care le spui sunt mai grave, pe atât de violenţi sunt boii care te arată cu degetul. Iată, Minunata Lume Nouă e aici pentru mult timp de-acum înainte. Asta, desigur, dacă nu nimerim în blocul orwellian al lui 1984. Ce-i de făcut?

În principal, mai nimic. Eşti victima soft power-ului centralizat deoarece nu ai o comunitate reală la care să te raportezi. Reţeaua socială a bunicilor noştri era formată din „colegii” de plug, de nuntă, de botez, de înmormântare, de Paşti, de Crăciun s.a.m.d., adică oameni reali, cu care interacţionau la toate evenimentele comunităţii. Era vorba, aşadar, de o comunitate, nu de o atomizare socială cum trăim acum. În sine, manipularea prin intermediul mass mediei în general sau a internetului ar fi zero în cazul unui corpus social solid. Noi însă trăim aproximativ, cu „prieteni” de complezenţă, cu care în realitate nu ne întâlnim. De aceea viaţa ne este superficială şi din ce în ce mai lipsită de sens. 

Când ajungi trăieşti într-o enormă lipsă de sens, aproape că nu mai contează dacă eşti sau nu manipulat deoarece, indiferent de situaţie, viaţa îţi este ratată. Fără valori şi fără o comunitate cu care să împarţi acele valori, totul e pustiu. 

Suntem la sfârşitul unui an agitat. Un altul şi mai provocator începe. Dacă vreţi să vă faceţi un plan pentru anul care vine şi pentru viaţa pe care-o mai aveţi de trăit, v-aş recomanda să vă gândiţi la aproapele pe care l-aţi pierdut şi pe care ar trebui să-l regăsiţi. Până la urmă de-aici începe totul!

20 de comentarii:

  1. ".... Dacă vreţi să vă faceţi un plan pentru anul care vine şi pentru viaţa pe care-o mai aveţi de trăit, v-aş recomanda să vă gândiţi la aproapele pe care l-aţi pierdut şi pe care ar trebui să-l regăsiţi. Până la urmă de-aici începe totul!"

    Oare n-am fost - si am si ramas - dintotdeauna singuri, precum a fost chiar si Isus Cristos?

    E adevarat, ca unii or trai permanent cu El in ganduri (insa extrem de rar si in fapte) dar:

    majoritatea indivizilor ramane preocupata doar de propria ei viata, adica:

    IL evoca/pomeneste doar la Pasti si la Craciun, insa altceva decat sa-L pomeneasca nu face!
    Absolut nimeni nu-I urmeaza de buna voie, Calea!

    Si, chiar si atunci cand este constrans ca s-o urmeze impotriva vointei lui, individul se eschiveaza a ramane el insusi, si se lasa trans_format de imprejurari, la fel ca "cameleonu"!

    Pentru ca pana si "Piatra" s-a transformat intr-un bot de branza si s-a scurs pe ea de frica, atunci cand "Invatatorul" i-a fost arestat si schingiuit!

    Chiar daca "cocosul a cantat de 3 ori"!

    Absolut niciun "Tata Natural", nu si-ar chinui astfel pe niciunul dintre Fii Sai!

    Ba chiar daca nu-i al Lui, l-ar adopta pana si pe Fiul Ratacitor!

    Deci: ce folos au sacrificiile?

    Barbariile de orice fel, nu folosesc decat celor care le dau astfel sens, si le si practica spre exemplificare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa nu mai fiti atat de sigur in verdicte ca nu cumva sa cadeti in capcana propriei evaluari. Cine doreste sa descopere are la indemana numeroase instrumente si modalitati, oricine o poate face, nu e greu, dar nici facil. Insa descoperirea si bucuria fenereaza un nivel de fericire, strain multora. Este poate cel mai inalt nivel de bucurie, pace, fericire, traire cu adevarat implinita, nu mai vrei nimic de la viata. Usor nu este, dar este fantastic de implinitor, ajungi pe culmi de unde pricesti totul cu o detasare si o intelegere cu totul aparte. Porniti si cautati si veti descoperi!
      Hristos Adevaratul Nostru Dumnezeu!

      Ștergere
    2. In opinia mea, Respectivii si avatarele lor au fost primii prieteni imaginari. Nu intamplator imaginati de stra strămoșii actualilor Bill Porti , Klaus Saiba, sau Elon cel Mascat.

      Ștergere
  2. Și cât de simplu este închizi twiterele și feisbucile și-ți bagi picioarele în ele și te apuci să trăiești real. Și dacă mai mulți fac asta s-a dus pe plua șandramaua. Și așa pare că nu prea le mai iese vrajeala.

    RăspundețiȘtergere
  3. ...Si eu "cugetam" uneori la diverse paralele ce se pot trasa intre experimentele (sau ce-or fi fost alea) de la Pitesti, daca este corect sa facem acele paralele, iar, in caz afirmativ, ce concluzii putem genera astfel incat sa putem lua decizii corecte in viata noastra, apropo de planurile pentru 2023...

    Personal, am ajuns la concluzia ca, in afara de aplecarea individului actual spre valorile materialismului - chestiune totusi veche de cand lumea - lumea trebuie judecata prin filtrul intelegerii fricii si efectele ei asupra individului si grupurilor de indivizi.
    Si, ca solutie individuala impotriva fricii din ce in ce mai generalizate si diversificate, nu exista decat antrenamentele pentru invingerea acelor "forte" elogiate de sistemul de valori a materialismului, bazate pe instincte, neurotransmitatori, cauze si efecte la nivel constient, rational.
    In ce constau acele "antrenamente"? Pentru mine sunt valide metodele propuse de ortodoxie: munca (la patron si in gospodarie max 10-12 ore pe zi), rugaciune, studiu/lectura, familie/vecini/prieteni si somn (max 6 ore).

    Eu cred ca e perfect posibil ca, prin acest antrenament, urmat zilnic ani intregi, un om obisnuit ar putea ajunge la intelegerea unor valori precum jertfa si iubirea de aproapele, (fiindca tot ne gandim astazi la Arhidiaconul Stefan care, in timp ce perciunatii erau cu bolovanii deasupra capului sau, se ruga, transformat: "Doamne, nu le socoti lor pacatul acesta!").
    Ce ma retine? De ce nu aplic sistematic acest mod de viata? Lipsa suferintei adevarate, cred ca acesta e raspunsul. Ce pandemie? Ce razboi? Ce foamete? Ce prigoana? Desi atat de aproape, totusi mi se par atat de indepartate de propria persoana incat nu m-au afectat deloc, nu am experimentat metanoia... Sunt complet orb si paralizat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Laurentiu:

    Calea n-o alegi tu niciodata, pentru ca ea iti este impusa, la fel ca cea a lui Isus Cristos!

    Ai insa intotdeauna si libertatea, de a te eschiva -abate- complet de la Cale, sau macar de a o "indulci"!

    Dar macar sa ramanem totusi cu Demnitatea Umana, de a le putea recunoaste in veci in fata publicului meritele, celor ce au urmat-o fara cracnire!

    Macar atat putem face, si pentru mantuirea noastra, si pentru salvarea celor din jurul nostru!

    Adevarul trebuie sa triumfe intotdeauna. Nu sa stea vreo secunda ingropat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ''Adevarul trebuie sa triumfe intotdeauna. Nu sa stea vreo secunda ingropat."
      Adevarul poate sa triunfe doar in cercuri extrem de reduse, in familie, daca o ai(Lot, Noe), sau in singuratate( David, Ilie, Hristos, Apostolii).

      In rest sta cu FERMITATE ingropat. Priveste la ce adevar a pus botul marea majoritate in ultimii ani.
      BB

      Ștergere
    2. " .... Adevarul poate sa triunfe doar in cercuri extrem de reduse, in familie, daca o ai(Lot, Noe), sau in singuratate( David, Ilie, Hristos, Apostolii).
      In rest sta cu FERMITATE ingropat. Priveste la ce adevar a pus botul marea majoritate in ultimii ani."

      Pardon:

      Adevarul va ajunge foarte curand ca sa tri_umfe pentru toata lumea = pentru intreaga comunitate globala ...... deci, inclusiv pentru orbi si surdo-muti!

      Ștergere
    3. Nu va mai uitati in gura lui Elon Musk, deoarece:

      Ivan = Putin, il va baga mai intai pe Dreaq` = pe Zelenski inapoi in Turbinca, cu Ucraina cu tot !

      Si apoi va continua sa faca la fel cu Maia Sandu si cu Moldova, precum si cu restul celorlalte locatii rusesti, rusofile, si rusofone de pe planeta!

      Dupa ce va termina treaba asta, va indesa imediat si Boala si Moartea - adica Occidentul Colectiv format din NATO si UE - in Turbinca, pentru a-si tine de urat tustrei, si apoi va bate Sacul cu Parul, tot asa cum se bate si fasolea/la oale!

      A mai facut-o in istorie, si va reusi ca s-o faca iar!

      Ștergere
    4. Calea nu iti este impusa. Pe traseu poti semana seminte de flori sau poti calca in picioare florile ingrijite de altii. Poti merge ca orbul crezand ca totul ti se cuvine pentru ca esti tu miezul din Ego-ul mintii, sau poti face ce au facut si fac sfintii. Sa ajuti, sa alini, sa aperi..

      Ștergere
  5. Domne, (un apelativ care pare ca a dispărut, dar era în mare voga când eu eram micuț, sunt născut în 68) deci, domne, îl urmăresc pe domnul Dan Diaconu de ceva timp și rezonez perfect cu dânsul... Deci, toți ceilalți care nu aveti organul gândirii duceți-vă draq....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domne, subscriu!
      Cu o mică corecție, dacă îmi permiteți: Deci, toți ceilalți care nu aveți organul gândirii, duceți-vă "dreaq"...
      Mai departe, postez poezia Glossă, scrisă de Mihai Eminescu, astfel:

      Vreme trece, vreme vine,
      Toate-s vechi şi nouă toate;
      Ce e rău şi ce e bine
      Tu te-ntreabă şi socoate;
      Nu spera şi nu ai teamă,
      Ce e val ca valul trece;
      De te-ndeamnă, de te cheamă,
      Tu rămâi la toate rece.

      Multe trec pe dinainte,
      În auz ne sună multe,
      Cine ţine toate minte
      Şi ar sta să le asculte?...
      Tu aşează-te deoparte,
      Regăsindu-te pe tine,
      Când cu zgomote deşarte
      Vreme trece, vreme vine.

      Nici încline a ei limbă
      Recea cumpăn-a gândirii
      Înspre clipa ce se schimbă
      Pentru masca fericirii,
      Ce din moartea ei se naşte
      Şi o clipă ţine poate;
      Pentru cine o cunoaşte
      Toate-s vechi şi nouă toate.

      Privitor ca la teatru
      Tu în lume să te-nchipui:
      Joace unul şi pe patru,
      Totuşi tu ghici-vei chipu-i,
      Şi de plânge, de se ceartă,
      Tu în colţ petreci în tine
      Şi-nţelegi din a lor artă
      Ce e rău şi ce e bine.

      Viitorul şi trecutul
      Sunt a filei două feţe,
      Vede-n capăt începutul
      Cine ştie să le-nveţe;
      Tot ce-a fost ori o să fie
      În prezent le-avem pe toate,
      Dar de-a lor zădărnicie
      Te întreabă şi socoate.

      Căci aceloraşi mijloace
      Se supun câte există,
      Şi de mii de ani încoace
      Lumea-i veselă şi tristă;
      Alte măşti, aceeaşi piesă,
      Alte guri, aceeaşi gamă,
      Amăgit atât de-adese
      Nu spera şi nu ai teamă.

      Nu spera când vezi mişeii
      La izbândă făcând punte,
      Te-or întrece nătărăii,
      De ai fi cu stea în frunte;
      Teamă n-ai, căta-vor iarăşi
      Între dânşii să se plece,
      Nu te prinde lor tovarăş:
      Ce e val, ca valul trece.

      Cu un cântec de sirenă,
      Lumea-ntinde lucii mreje;
      Ca să schimbe-actorii-n scenă,
      Te momeşte în vârteje;
      Tu pe-alături te strecoară,
      Nu băga nici chiar de seamă,
      Din cărarea ta afară
      De te-ndeamnă, de te cheamă.

      De te-ating, să feri în laturi,
      De hulesc, să taci din gură;
      Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,
      Dacă ştii a lor măsură;
      Zică toţi ce vor să zică,
      Treacă-n lume cine-o trece;
      Ca să nu-ndrăgeşti nimică,
      Tu rămâi la toate rece.

      Tu rămâi la toate rece,
      De te-ndeamnă, de te cheamă;
      Ce e val, ca valul trece,
      Nu spera şi nu ai teamă;
      Te întreabă şi socoate
      Ce e rău şi ce e bine;
      Toate-s vechi şi nouă toate:
      Vreme trece, vreme vine.



      Ștergere
  6. Oricum, experimentul in masa cu ARN-Mesager trebuie urgent desecretizat/dezvaluit publicului, pentru a mai exista astfel macar teoretic sansa salvarii vietilor celor care au avut norocul ca sa nu sucombe subit pana astazi, consecinta a:

    fortarii unei clonari - unei "altoiri" - genetice a organismului uman cu gene - diabolice - artificiale/din plastic=din silicon, efectuate prin intermediul vaccinului Pfizer.

    Cercetatorii sa se poata apuca astfel imediat de treaba, pentru gasirea unui antidot. Desi, este putin probabil ca sa mai poata fi vreodata:

    "scoasa Satana din animalul Darwinian"!

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte bune observatiile din articol.
    Dar si Facebook e exact la fel de infect ca Twitter.
    Google, la fel. Si e, probabil, cea mai veche unealta de manipulare si dezinformare din internet.
    Lista e mult mai lunga.

    Va semnalez un articol despre felul in care Facebook manufactureaza vedete media. Studiu de caz: penibilul Ben Shapiro.

    https://voxday.net/2022/12/26/the-manufactured/

    O picatura de optimism (circula pe internet de citiva ani, dar nu am reusit sa aflu sursa):

    "The most terrifying force of death comes from the hands of Men who wanted to be left Alone. They try, so very hard, to mind their own business and provide for themselves and those they love. They resist every impulse to fight back, knowing the forced and permanent change of life that will come from it. They know that the moment they fight back their lives as they have lived them are over.

    The moment the Men who wanted to be left alone are forced to fight back, it is a form of suicide. They are literally killing off who they used to be. Which is why, when forced to take up violence, these Men who wanted to be left alone fight with unholy vengeance against those who murdered their former lives. They fight with raw hate and a drive that cannot be fathomed by those who are merely play-acting at politics and terror.

    TRUE TERROR will arrive at these people's door, and they will cry, scream, and beg for mercy...but it will fall upon the deaf ears of the Men who just wanted to be left alone."

    {
    "Cea mai terifiantă forță mortală vine din partea Bărbaților care au vrut doar să fie lăsați în pace. Aceștia încearcă din răsputeri să își vadă de treburile lor și să se întrețină pe ei și pe cei pe care îi iubesc. Rezistă oricărui impuls de a riposta, fiind conștienți că din aceasta va decurge schimbarea inevitabilă și definitivă a vieții lor. Ei știu că, în momentul în care ripostează, viața lor, așa cum au trăit-o până atunci, se va sfârși.

    Momentul în care Bărbații care au vrut doar să fie lăsați în pace sunt forțați să riposteze se transformă într-o formă de sinucidere. Ei îi omoară literalmente pe cei care erau ei înșiși înainte. De aceea, atunci când sunt forțați să recurgă la violență, lupta acestor Bărbați care au vrut doar să fie lăsați în pace e ca o răzbunare demonică împotriva celor care le-au ucis viețile de dinainte. Luptă cu o ură primară și cu o motivație care nu pot fi înțelese de cei care doar se joacă de-a politica și teroarea.

    ADEVĂRATA TEROARE va ajunge la ușa acestor oameni, iar ei vor plânge, vor țipa și vor implora milă... dar acestea vor cădea în urechile surde ale Bărbaților care voiau doar să fie lăsați în pace."
    }

    RăspundețiȘtergere
  8. Iată ce efect are RELAXAREA de sărbători! Un alt articol realmente valoros, scris simplu, pe înțelesul tuturor! Genialitate jurnalistică maximă!

    RăspundețiȘtergere
  9. DD, de ce simti tu nevoia sa te simti
    " singurul nebun...."? In toate grupurile sunt antivaccinisti. Si in cele new age, si in cele ale ametitilor yoga lui Bivo, si in cele ale dacilor, si in cele ale ortodocsilor. Daca ti-o gasesti sa dai iama fix in grupurile vaccinistilor, atunci de ce te miri ca esti privit ca ciudat? Fiecare om e un univers. Fiecare grup este alcatuit din oameni care rezoneaza la fel la un moment dat. Fiecare celula denumita om alege la un moment dat sa paraseasca grupul cu care a rezonat si sa exploreze alte " lumi". E in firea noastra sa exploram, sa invatam, sa evoluam, sa gresim...Se numeste liber arbitru. Daca iti ingropi talantul si te astepti sa vina Dumnezeu sa ti-l dezgroape, atunci o sa astepti mult si bine si o sa cauti Adevarul pe la Ierusalim.
    Buna afacere fac evreii in numele Lui Iisus. Doar ei sunt primii care au construit un idol la care sa se inchine.
    Niciun Dumnezeu serios nu te-a batut in cuiele unui destin din care nu poti iesi. Si, crede-ma, e plina lumea de dumnezei inchipuiti de mintile oamenilor obisnuiti cu intunericul rece al mintii colective ,aceasta bariera pusa de oameni intre om si Dumnezeu Creatorul.
    Eu rezonez cu voi in anumite puncte. Dar nicidecum nu rezonez cu voi când uitati ca Romania este Vie si va ocupati cu prostii când copiii ar trebui aparati. Sau padurea. Sau batranii.
    Fiecare secunda in care uitam de ceea ce este cu adevarat important intr-o țară Vie si frumoasa ce ne-a nascut din lacrimile stramosilor devine o bariera de care cu greu mai putem trece. Doar prin suferință...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aoleo, Maria!

      Fiecare celula denumita om, alege la un moment dat sa paraseasca grupul cu care a rezonat, dar numai "ca sa exploreze lumea altfel"

      - deoarece alte lumi nu exista decat in Universul cel Himeric -

      ceea ce i pidosnic rau de tot!

      E vorba deci, nu doar de Balaceanca/Sapoca, ci si de camasa de forta .... ba poate chiar si de castrare chimica!

      Ștergere
  10. Superba poezia lui Eminescu. Imi este rusine ca am uitat-o.

    RăspundețiȘtergere
  11. https://vrabiute.blog/2022/12/29/mortalitatea-in-germania-vaccinata-este-mai-mare-decat-pana-acum-de-aceea-casa-de-pensii-anunta-un-plus-de-2-1-miliarde/

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)