marți, 20 decembrie 2022

Fişa corupţiei UE


Cazul Eva Kaili a înfierbântat minţile stătute ale europenilor. Iată, un oficial de rang înalt prins asupra faptului! Doar că, după ce aburii iniţiali ai cazului s-au evaporat, a început să se vadă că totul e de fapt normalitatea sub care funcţionează Uniunea Europeană. 

Pare că aţi uitat mult prea repede modul în care nulitatea Ursula a fost scăpată de scandalul contracelor de achiziţie a vaccinurilor. Totuşi, era vorba de miliarde de euro care au îndatorat ţările din UE. De ce n-au sărit oficialii, de ce nu s-a autosesizat vreo instituţie? Care-i totuşi misterul?

Ursula nu e un caz singular. Fostul şef al komisarilor UE, Jose Manuel Durao Barroso, puţea de corupţie, doar că prin intermediul unei structuri în care el era mai puţin vizibil. Barosso era proprietarul din spate al celui mai mare conglomerat industrial din Peninsula Iberică, Martifer Group Portugal. Nu doar că se afla în spatele grupului portughez, dar se implica direct în managementul activitţii grupului, chiar atunci când treburile sale ar fi trebuit să fie altele. Din România, grupul lui Barroso a supt sănătos, băsescu fiind un servant deosebit de umil. De aceea Barroso l-a susţinut atât de transparent. Încă nu s-a găsit nicio instituţie care să contorizeze sumele sustrase de fostul şef al Comisiei Europene din România. Ceea ce pot să vă spun este că, dacă cineva se va interesa despre cum s-a făcut transferul avioanelor F-16 din Portugalia în România via SUA, va avea surprize fabuloase întrucât la capătul conductei corupţiei se va găsi acelaşi Barroso!

De aceea nici nu e de mirare că, după ce-a părăsit funcţia de komisar-şef, Barroso a îngroşat lista oficialilor plătiţi gras de Goldman Sachs. Care-ar putea fi serviciile pe care le-ar fi putut oferi Barroso celor de la Goldman? Niciunul, vă spun sigur! În fapt, funcţia e doar o răsplată pentru serviciile oferite până atunci.

Că UE pute a corupţie nu miră pe nimeni. De fapt, corupţia e mecanismul prin care funcţionează întreaga maşinărie manipulată de SUA. Fără corupţie nu i-ar putea avea la mână pe oficialii europeni, astfel încât de-acolo se fură cu voie de la stăpânire. De aceea, pentru a intra în UE, a fost nevoie să şpăguim în stânga şi-n dreapta. Asta e tradiţia.

Ce te faci însă când prostovanii Uniunii „pică pe ascultări”. Din greşeală, nulitatea Josep Borrell, acest imbecil cocoţat pe o funcţie mult mai naltă decât îi permite creierul său pipernicit, a fost prins asupra faptului. Prostovanul ascunde în Seychelles cel puţin 3 milioane de dolari, viraţi începând cu ianuarie 2022. Probabil că-s mai mulţi bani acolo. Individul e amestecat într-o schemă de corupţie extremă din Spania, unde sunt puşi sub acuzare mai mulţi magistraţi şi politicieni spanioli pentru constituirea unei grupări criminale transpartinice. 

Chestiunea e extrem de sulfuroasă şi orice om normal s-ar fi aşteptat ca întreg cazul să explodeze în presă. De altfel, e vorba de o sumă de cinci ori mai mare decât cea presupusă a fi fost încasată de Eva Kaili. Ei bine, dacă gândiţi aşa, sunteţi naivi. De fapt nu se suflă o vorbă, iar informaţia deja e cenzurată de Google şi celelalte motoare de căutare(o să încerc în cursul zilei de azi să postez extrasul pe FB ca să vedeţi cenzura în direct). De fapt e perfect logic ceea ce se întâmplă. 

Rămân însă întrebările. Cum în cazul Ursulei nu s-a deranjat nimeni, iar în cazul lui Borell deja s-a pus batista pe ţambal, de ce nulităţile belgiene s-au pus în mişcare pentru presupusa şpagă de 600 000 EUR încasată de Eva Kaili? E ceva în neregulă. Chestiunea e însă mult mai complexă decât pare. Eva Kaili nu făcea nici mai mult nici mai puţin decât să pună în aplicare politica UE în ceea ce priveşte cooperarea cu Qatar. Şpăgile pe care le încasa au logica lor deoarece peste tot în lume la nivel înalt se cunoaşte că trebuie să ungi pe la Înalta Poartă Europeană. Fără şpagă nu faci nimic! E de notorietate deja. Şi-atunci de ce a picat Kaili?

Ei bine, a fost o schimbare de perspectivă de ultimă oră a SUA. S-a hotărât că e util ca relaţia UE cu Qatarul să fie dinamitată. De ce? Ca UE să nu mai aibă acces la gazul lichefiat din Qatar. E simplu ca bună ziua. UE nu mai are acces la gazele din Rusia, nici la cele din Iran şi acum nici la cele din Qatar. Adică primii trei producători ai lumii. Ce altceva înseamnă asta decât că UE va fi absolut dependentă de gazul celui de-al patrulea producător al lumii, adică ... SUA. Gaz care, întâmplător, e şi foarte scump. Pentru o asemena acţiune merită să îţi mai sacrifici şi din idioţii utili. Ca să nu mai vorbim că, în acest fel, dai un semnal că întreaga ta aţă a corupţiei e în mâinile Fratelui cel Mare de peste Ocean.

În timp ce noi urlăm că „acolo sau dincolo e corupţie”, scoţându-ne ochii precum nişte idioţi, oficialii europeni îşi trag şpăgile de la noi în sfidarea celui mai elementar bun simţ. După cum observaţi limpede, UE pute de corupţie şi e aşa deoarece o construcţie care are corupţia în fundaţiile sale. Cei care au impresia că „se va ajunge să se plătească pentru faptele de corupţie” sunt în realitate nişte proşti. Nu-i vorba de vreo plată în niciun scenariu ci doar de răfuieli sau sacrificii. Atât. Băgaţi bine la cap asta!

20 de comentarii:

  1. Spionajul si corupția generată de spionaj nu întra in atribuțiile Comisiei Europene.
    Legal pică in sarcina autoritatilor naționale.
    De aceea outem executa ca oe Ceaușescu toți trădătorii dovediți spioni străini și nici o țară nu are ce comenta.
    Iohannis dacă e dovedit ca agent străin sub acoperire legile naționale ne permit condamnarea sa, fără ca EU sa intervină legal.
    La fel și in cazul străinilor din România.
    E singura noastră putere rămasă, ca Constituția am dat-o pe Schengen.
    Dragi români adunați dovezi despre trădarea agenților secreți să ii putem exila pe toți.
    Dumnezeu s-a saturate de trădători austrieci in România.

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci rau si pt Romania.Am schimbat jugul de otel austriac cu unul de kevlar, usandez. Sau cum era??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca aveai IQ cat nr. meu la pantofi nu scriai asta.

      Ștergere
    2. IQ este o vrajeala sparta ca si psihologia, iese ce vrei la zaruri, e mazluita. Cunoscatorii stiu de ce.

      Ștergere
    3. @ 21.28 :Tu m ai luat in serios? Sau nici macar nu te ai prins de sugestie?...acum, vorbind serios, sunteti la cu.r.ent cu noile inteligente progresiste, altele decat cea emoțională ? sportiva, kinestezica, cultural -hartistica , eiusdem farinae?

      Ștergere
  3. Nu lasă banditii merlocks din mana haturile măgarului european...vor sa-l vadă cazut lat ,ca sa răzbune presupusa umilință a scurtatilor de puta ratacitori din ultimele doua milenii.Capisci,bro !

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe langa tunul de zeci de miliarde de euroi pt achizitionarea pseudovaccinurilor ucigase, pe care l-a dat mamaia Ursula, faptele de coruptie ale lui Kaili reprezinta doar o gainarie! Ca sa nu mai spunem ca, prin cumpararea acestor adevarate "rulete rusesti", baba marxista Ursula a devenit partaşa la cel mai mare Genocid din Istoria Europei! Balena Codrutza stie de ce si mai stie si ce masuri trebuie sa ia in cazul babornitzei!

    RăspundețiȘtergere
  5. Al
    Smart!
    Exact asta sustineam si eu acum 2 zile pe cotidianul in 'Qatar ameninta cu gazele'.
    Mai trebuie spus ca polonia are cel mai ieftin gaz din ue. De ce oare?

    RăspundețiȘtergere
  6. Legat de "dezvoltare prin corupție" sunt mai multe înțelesuri diferite. Pentru un investitor imobiliar înseamnă blocuri, pentru administrație e calitate a vieții ca PR preluat din strategii neaplicate, pentru un ecolog poate să însemne sustenabilitate și conservare a unui areal ori amenajare minim intruzivă.
    Eu cred că trebuie să depășim paradigma în care dezvoltarea înseamnă mai multe blocuri, mai multe mașini, mai mult stres, mai multă poluare, ca și cum ar fi un preț „firesc” al urbanizării. Acesta paradigma duce la corupție.
    Există deja destule metode de a calcula calitatea vieții în afara creșterii Prodului Intern Brut. Politica de creștere a Prodului Intern Brut ascunde tot corupție.
    Creșterea trebuie să fie bazată pe valori post-materiale, de la timp liber mai mult, la aprecierea mai mare a unor activități neproductive în sens pur economic: îngrijirea copiilor și seniorilor, contemplarea naturii, socializarea și culturalizarea în comunitate alături de tovarăși și prieteni.
    Dar acesta creștere post-materiala nu are loc daca autoritățile nu sunt stimulate in vederea unei "dezvoltări prin corupție" nici măcar in cazul proiectelor de dezvoltare materiala a capitalismului victorios. Pentru aprobarea unui proiect european la licitație, șefii care pot, cer 50.000 euro doar aprobarea, si deși e in interesul patriei dezvoltare materiala, nu se baga nici DNA, nici nimeni peste aceste mici si secrete înțelegeri, ele fiind de la sine înțeles ca sunt lăsate in pace sa se desfășoare in semi-umbra. Decât in momentele când alte interese mai mari sunt încurcate de rotitele unse dar mai mici. E similar cu momentul când se schimba primarii si câștiga celălalt partid. Iar cei care tocmai primeau mita dar erau in vechiul partid, sunt prinși, dați jos din funcții si puși noii directori de la noul partid.
    Episodul Kaili înseamnă schimbare de direcție a partidelor europene către o creștere post-materiala, nu materiala. Cam gata cu materia pentru Europa. Europa va fi forțată de noua politica sa își regăsească umanitatea: îngrijirea copiilor și seniorilor, contemplarea naturii, socializarea și culturalizarea în comunitate alături de tovarăși și prieteni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "valori post-materiale, de la timp liber mai mult, la aprecierea mai mare a unor activități neproductive în sens pur economic: îngrijirea copiilor și seniorilor, contemplarea naturii, socializarea și culturalizarea în comunitate alături de tovarăși și prieteni"
      Asta e utopie. Societatea, sau marea majoritate a membrilor ei, are, de fapt, alte valori post-materiale: lenevire, ingrijire a propriei persoane aflate in relatii de competitie cu "aproapele", socializare preponderent cu sangele imbibat de alcool si alte substante care creaza dependenta, etc.
      Din pacate, la nivelul de evolutie spirituala actuala a omenirii, trebuie sa recunosc ca accept ideea ca arbeit macht frei, chiar daca unii au demonizat-o.

      Ștergere
    2. Alcoolul te fereste de "Arbeit macht frei" = de "Munca fara rost"!
      Pentru ca dictonul este un fals, deoarece initial el a fost formulat astfel, chiar de Satana, si anume:

      "Macht freie Arbeit!" = "Munciti fara ca sa asetptati vreo (ras)plata!"

      Ștergere
    3. Beeei! Doar Sclavii lucreaza!
      Stapanii doar se bucura de Munca lor!

      Daca n-ai fost inzestrat deja de catre Insusi Dumnezeu cu ficatul lui Prometeu, pentru ca esti Facut/Scuipat in Vitro si nu Creat, atunci degeaba consumi medicamente gen Fortificat Forte cu cosul - compensat/subventionat - de la Kaufland, Carrefour, Auchan, etc.!

      Ștergere
    4. Alcoolul stimuleaza concentrarea creierului la "denivelarile vietii", pe cand Drogul, iti face concentrarea "Muci/Varza" ... si cu "carne", pentru "clasici"!

      Ștergere
    5. Alcoolul stimuleaza concentrarea creierului la "denivelarile drumului vietii", pe cand Drogul iti face concentrarea Muci/Varza!

      Drogul/Opiul - natural sau artificial - te face doar ca sa obosesti fara rost in cautarea Drumului Optim/Drept la Tinta, in viata!

      Daca ai gresit drumul, doar Alcoolul ti l reveleaza/dezvaluie pe cel mai stabil/sigur, deci unicul corect, pe cand Drogul iti innoada sinapsele precum a fost innodat si Nodul Gordian.

      Ștergere

    6. Batranii, pe modelul din"Soylent Green," probabil.

      Ștergere
  7. Rahatul asta va pute pana se va descompune prin schimbarea mandatului pus pe clante. Haznaua e atat de adanca si neseptica incat este imposibil de drenat, purs si simplu se va astupa , ar fi bine cu pamant si se va sapa la o alta nou nouta.
    Producatorii prolifici sunt peste tot.
    https://politicaapocalipsei.net/2022/12/20/capusele-armatei/

    RăspundețiȘtergere
  8. Sint convins ca exact asa stau lucrurile cu Eva K. cum sint explicate in articol. Am banuit ca ceva pute aici in momentul cind am vazut fotografiile (cusatura cu ata alba) cu teancurile de €20, de €50 etc. etalate pe vreo 2-3 metri patrati, cit sa umpli doua valize. Ca pe vremea lui Bonnie and Clyde, care luau tot ce gaseau la indemina prin magazine si banci. Bine ca nu i-au pus si citeva zeci de kile de €1 si €2, sa aiba fata de metrou si de cafea. De BTC, tablouri, bijuterii, conturi in Qatar, matusi Tamara etc. aia nu au auzit? Pai, asa timpiti sint coruptii astia? Asa livrezi/primesti o spaga de aproape un milion de euro? Si-apoi, in Grecia, intr-un sat pierdut de munte, nu se putea face, ci trebuia taman in ochiul ciclonului, la Bxl? Bine ca nu i-au plantat banii in biroul ei din PE!

    A doua zi, cind sefii din Qatar s-au enervat si le-au spus europenilor sa-si ia gindul de la gazul lor ieftin, care trebuia sa inlocuiasca o mica parte din gazul ieftin de la rusi, interzis de americani, nu am mai avut nici o indoiala: americanii le-au mai tras-o o data europenilor.

    Europa nu mai are barbati de stat. CIA si ONG-urile lui Soros i-au inlocuit in ultimii 30 de ani, pe nesimtite, cu pupeze rujate si proaste ca toate pupezele. Acest video ar trebui vazut de toata lumea:

    WHY WOMEN DESTROY NATIONS AND CIVILIZATIONS
    https://www.bitchute.com/video/rGtjG3FIw7wE/

    E adevarat ca a fost necesar ca o tovarasa de drum sa fie aruncata sub tren cu ocazia asta. Dar nu asta e soarta tovarasilor de drum?

    RăspundețiȘtergere
  9. https://www.facebook.com/SorinOvidiuVintu/videos/un-singur-subiect-azi/680405970471642/

    RăspundețiȘtergere
  10. Postati foarte mult pe facebook. Nu era "cah" acum 2 luni?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)