vineri, 30 decembrie 2022

Restricţiile funcţionează!


Aseară am avut impresia că am o problemă la maşină. Scotea un piuit necunoscut , aşa că am tras dreapta. Până să verific, un individ între două vârste mi-a ciocănit rezervat în geam. Deschid fără chef să văd ce vrea. „Vă rog mult, mi-a spus el, nu puneţi benzină de-aici şi nici nu cumpăraţi nimic de la magazinul ăstora! Hai să nu mai fim iobagii lor! Vi se pare normal ca Austria, o ţară de trei ori mai mică decât noi, să trăiască pe spatele nostru şi să ne mai şi sfideze?”. I-am mulţumit omului pentru iniţiativă şi l-am felicitat. Nici nu observasem că trăsesem dreapta la o benzinărie Petrom. Vă spun că m-am simţit revitalizat văzând că există asemenea oameni. Ce să spun, parcă a început să-mi pulseze sângele cu putere în vine! Am şi uitat de piuit care, aveam să constat acasă, provenea de la o jucărie pe care copilul unei colege şi-o uitase la mine în maşină.

Iniţiativa omului din benzinărie mi s-a părut minunată şi, mai mult, o dovadă că minunea cu boicotul austriecilor pare să nu ţină doar trei zile. Cineva din Petrom mi-a spus că au scăzut vizibil vânzările de combustibili prin staţiile companiei. În BCR şi Raiffeisen, executivii speră ca zilele libere de sărbători să-i facă pe oameni să-şi schimbe dorinţa de a se muta. În mediul bancar s-au văzut mişcări de trupe extrem de puternice. Au fost companii mari care şi-au mutat conturile de la austrieci, dar şi foarte mulţi oameni simpli. Au plecat sume, s-au închis conturi, au fost deranjuri mari. De aceea Plăvanul a fost strâns cu laţul de stăpânire să iasă şi să anuleze politica de boicot abia începută. Însă vocea lui e în van!

Boicotul funcţionează! E o veste bună. Însă acesta trebuie să fie doar începutul. Mi-ar plăcea ca omul din benzinărie să nu fie excepţia, ci regula. Oare ce s-ar întâmpla dacă mai mulţi oameni s-ar aşeza la intrarea în băncile austriece, spunându-le celor care intră acelaşi text? Reamintindu-le că orice contact cu acele instituţii nu înseamnă nimic altceva decât acceptarea unui statut de iobag? Ce-ar fi dacă atunci când faci o plată către un furnizor ai alege săi virezi banii într-o bancă necontrolată de austrieci? Ce-ar fi dacă fiecare om s-ar uita în supermarket la povenienţa produselor de-acolo şi le-ar refuza pe cele din Austria sau Olanda? Şi chiar şi pe cele din Germania, tartorele din spatele acţiunilor ostile noua! Ce-ar fi însă dacă în prima fază  am reuşi să-i îngheţăm definitiv pe austrieci aici, la noi în ţară? Ce-ar fi dacă li s-ar tăia profiturile babane pe care le fac pe spatele nostru?  

Chestiunea e cât se poate de simplă. Sunt trei producători de combustibili în România: Petrom, Rompetrol şi Lukoil. Aşadar, dacă vreţi să faceţi ceva, evitaţi Petrom OMV etc. şi cumpăraţi carburanţii doar de la Rompetrol sau Lukoil. Vi se pare ciudat să cumpăraţi de la Lukoil pentru că sunt ruşi? Păi e mai bine! Dacă luaţi de la OMV, e ca şi cum aţi lua de la ruşi, dar făcând o tură prin Austria. Cine nu mă crede să caute originile OMV-ului şi să vadă cum, la origini, numele său era Soviet Mineral Oil Administration. În plus, carburanţii de la Lukoil sunt mai ieftini pe toată linia decât cei de la OMV-Petrom. Aţi înţeles, sper!

Din punct de vedere financiar-bancar, ocolirea austriecilor se face mult mai uşor. Sunt doar două bănci în sistem care le aparţin: BCR şi Raiffeisen. Ocoliţi-le! Aveţi alternative viabile pe piaţă. Însă fiţi cu băgare de seamă: ING-ul n-ar trebui considerată o alternativă, doar sunt olandezi! Aveţi o puzderie de alte bănci la dispoziţie care vă vor da şi condiţii mai bune! Faceţi pasul, nu mai aşteptaţi!

Părerea mea e că boicotul funcţionează. M-a bucurat atât de mult omul din benzinărie încât mi-am promis să scriu un articol pe această temă. Chiar dacă politicienii teleghidaţi vor face blatul, în condiţiile în care marea masă a populaţiei nu va accepta compromisul, o să vedeţi că treaba va funcţiona ca unsă! Se apropie sfârşitul de an. Hai să le arătăm cine suntem cu adevărat şi să ne constituim în sfârşitul lor de lume. Hai să fim eroi, nu iobagi! Veţi vedea că va fi bine!

19 comentarii:

  1. Eu am început cu boicotul acum mulți, mulți ani. Ca brașovean, m-am ferit să mai cumpăr produsele lui Jacobs, Colgate si Glaxco. De ce? Pentru că ăștia au cumpărat și, după cîțiva ani, au închis niște firme cu tradiție din urbea noastră. CIBO, NIVEA și mai era una cu medicamente dar îmi scapă numele acum.
    Acum boicotez și băncile austriece, produsele lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Boicotul ce sa rezolve? Muta dusmanul comun de pe un palier pe altul. Mereu dusmani comuni chiar daca reali. Mai bine ne-am uita la China care i-a dat Rusiei acordul sa foloseasca terenul de peste granita drept killbox, tocator de oameni si mai ales armament. Cand nato, sua vor ramane dezarmate, vin chinezii peste noi, nimic nu-i impiedica. De asta se si interzic armele posesorilor cinstiti, law abiding citizen, desi se stie ca nu cei cu arme inregistrate, de autoaparare, fac atacuri prin magazine, scoli. E ca la Colectiv, problema-reactie-solutie; mortii sunt triggerul pentru masuri radicale. Sua are nevoie de minim 5 ani sa-si refaca stocurile de armament in conditii optime-primind electronica de la chinezi. Cum anul viitor va uni toate la un loc-pandemie, razboaie in extindere si razboaie noi, locale, cu o criza economica, energetica cum n-am mai prins...vedem cat de importanti sunt austriecii. Care erau campioni la ceva, in 2021.
    Sa vezi la anul cand migrantii vor fi peste jumatate din populatiile tarilor si ii vor boicota pe localnici nu verbal. Cu obiecte-de la arme albe la alea de foc.
    Ce atata anticipare? Mult nu mai e!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. .....incearca sa citesti mai putin dar sa intelegi ce citesti ca ai o salata-n cap....cred ca de aia nu are nici multa logica ceea ce spui

      Ștergere
    2. Ideea e sa te antrenezi in doua directii : una, sa fim uniti ca natiune, popor si a doua sa nu mai avem politica capului plecat (acceptam orice cu consecinta scaderii nivelului de trai intr-o tara bogata).

      Ștergere
  3. E prima data când romanii au reușit sa facă ceva, sa se unească romanii din afara cu romanii din tara, ceea ce nici la voturi unde diaspora vota altfel. E o reușită pur 100% românească. Si au dat-o in bara toate "narrative"-urile cu Schengen. Ca nu se așteptau la așa ceva. De ce nu se așteptau? Ca nu cunosc istorie, e kyptonita lor. 500 ani de exploatare a iobagilor romani de austrieci.
    Acum studiază de ce au dat-o in bara cu narativul.
    Si ghici ce au descoperit? O ura aproape milenara de când triburile germanice au luat pământurile dacice si s-au corcit cu toate neamurile si au devenit austrieci. Iar nemții get-beget ii considera pe austricei efectiv țiganii lor.
    De ce ii considera pe austrieci niște țigani germani?
    Din cauza ca s-au corcit cu toate neamurile care le-au trecut pragul, si Hitler exasperat de apetitul sexual al austriecilor tocmai din cauza aceasta a vrut sa epureze poporul arian de corcituri. Asta e partea spirituala a problemei care ne depășește. Dar nu am nici un respect pentru austrieci exact ca nemții, le dau dreptate. Mai curve c austriecii nu găsești pe tot globul. Din cauza lăcomiei si promiscuității lor au pierdut imperiul habsburgic. Si o zic cu toata convingerea de muncitor roman in Austria unde am suportat nenumărate umilințe la locurile de munca austriece. Si am ajuns bine doar când am lucrat la un șef neamț care lucra si el in Austria, si mi-a explicat degringolada lor rasiala si problema nemților cu austriecii. Si aici e conexiunea cu Hitler si evreii, ca austriecii i-au băgat la Hitler in cap sa epureze evreii. Asta ca sa nu subestimam puterea satanica a austriecilor, o combinație de țigan si neamț.
    De ce austriecii sunt prieteni cu rușii?
    De ce Viena este considerata raiul spionilor din lume unde toți merg sa epateze? Apare si in filmele cu Bond aceasta Viena ca si capitala spionajului mondial, deci e clar ca colcăie Viena si de ruși, iranieni, chinezi , americani etc...exact ca curbele de pe centra.
    De ce nu sunt in NATO?
    Cum permite Parlamentul European o structura ruseasca in UE ca Viena spionilor si Austria rușilor?
    De ce nu intervin americanii in politica Austriei si sa ii puna la colt? Sunt mai mari austriecii ca americanii?
    Înseamnă ca Austria va îngropa SUA, si va ajuta Ucraina sa fie decimata si Zelensky sa piardă războiul.
    Biden nu vede ca e sabotat de Austria in eforturile de război cu Rusia. si din cauza Austriei mor oamenii ca sifonează toate secretele noastre al ruși?
    Cine le zice la ruși tot ce mișcă in EU? Austria, garantat!
    NATO e subminat de AUSTRIA in orice efort de război in Ucraina si Ucraina va pierde din cauza Austriei.
    Daca vrei sa câștige Ucraina contra Rusiei, in primul rând Austria trebuie sa dispară de pe harta ca tara. Deoarece Rusia începe in Austria.
    Austria e ceva mai mult decât Regiunea Kaliningrad, dar au efectul sa blocheze toata Uniunea Europeana. O sula in coastele UE.
    Sunt buni banii rusești pana la urma. Si daca sunt așa buni de ce nu facem ce face Austria.
    Sa avem si noi fix aceleași legături cu Moscova pe care le are Austria, si atunci nu se vor mai crede superiori. Iliescu si Petrov sa sară si sa ne ajute sa fim la egalitate cu Austria. refaceți legăturile cu Moscova sa putem negocia cu Austria de la egal la egal, nu cu superioritatea ce o tot afișează. Sa fim cumva egali măcar. Boicotul asta face, aduce egalitate intre tari.
    Cel mai mult îmi place ca e o mișcare fără lideri, ca liderii toți urla sa nu boicotam, si cu cat urla mai tare cu atât se boicotează mai mult. E o mișcare fără lider.

    RăspundețiȘtergere
  4. https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2015/04/14/istoria-care-nu-se-invata-la-scoala-un-discurs-despre-sionisti-tinut-de-benjamin-h-freedman-consilierul-presedintelui-w-wilson/?fbclid=IwAR2JS_9KDkbeoAXp4E5K13Ug34-8XZ91dU2Lrvi4rbuWl4kqKxZcugJ1R3E

    RăspundețiȘtergere
  5. E ,cred, cel mai simplu si mai onest fel de a ne simți utili,fără a fi și idioți.
    Doamne, ajută-ne!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum ar veni:

    boicotati, boicotati, ca de placuta suedeza oricum nu scapati!

    Si nici in Schengen nu intrati: descultilor ..... neguvernabili!

    Interlopii lor, vor fi intotdeauna mai eleganti decat bombardierii nostri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ..Dorele,vezi ca-ti bat suportii de la placute-n barba!

      Ștergere
  7. Mă bucur că încep haiducii! Doar ei au fost motorul luptei contra stăpânirii austriece în Oltenia!Ne trebuie un Iancu Jianu să deschidă drumul lui Tudor Vladimirescu,dar fără greci,austrieci și olandezi (de Beuvers ,sper că este corect, iertați mă,cu trădarea din Câmpia Turzii...). Să aveți un an nou plin de restricții contra celor care ne sug singele și bogățiile, și de afară,dar mai ales de aici și să fiți sănătoși!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, n-ai prea ales personajele istorice care trebuie( ah, stai asa, ca de fapt nu ai pe cine alege, deoarece toti au primit finantari si/sau "scoliri" din afara). Ambii, Iancu Jianu si Vladimirescu au primit bani de la Viena pentru activitatile lor pe plaiuri mioritice.

      Ștergere
  8. Sa nu uitam si de asiguratorii austrieci - Uniqua, Asirom, etc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu Omn!as!g, acum 7 8, ani, am avut o experienta punctuala CASCO fff nefericită .Au si o dispunere geografica a organigramei facuta sa te descurajeze in demersuri..Iar la factorii de decizie asupra platii politei NU AJUNGI
      pentru discutii ca intre parteneri de CONTRACT .NU RECOMAND.

      Ștergere
  9. omv, a1, km49, corbii mari. full. zilnic (traseul meu spre si dinspre locul de munca)). nu gasesti loc de parcare. ???

    RăspundețiȘtergere
  10. Frumos ar fi ca dupa ce mai conduci prin trafic 10-15Km pentru a evita alimentarea din statii austriece cei de la Lukoil si Rompetrol sa te intimpine cu preturi mai mici, compensatorii pentru acest demers "patriotic"
    Amza

    RăspundețiȘtergere
  11. E bine , dar vinovatii principali sunt ai nostri ! Pe ei nu i-a boicotat mai nimeni de 32 de ani ! Si cand te gandesti cate scheme din astea s-au facut la nivelul tarii..... Ei au cerut noi le-am dat , le-am dat pe 4 lei , 2 lei au bagat combinatorii in buzunare 2 lei pe cotract chipurile erau energofage ! Dar defapt ele erau concurente cu vestul si restul ! Asta simplist spus ! Nu cred ca Schenghenul ne doare cel mai rau , ci faptul ca suntem considerati un COI , participam dar nu intram ! Oferim materie prima dar produsul finit si banii sun ai altora ! Si mi se spune mie ca de ce nu am votat NICIODATA? Dupa cum am mai spus , de sa aleg pe cei care sa ma fure si sa ma minta in urmatorii ani? De ce? Partidocratia e plina de metastaze la tot pasul ......urmeaza Anarhia si nu o poate stavili nimeni si nimic !

    RăspundețiȘtergere
  12. Chiar in aveste condiții coloniale, firmele austriece au, de ani de zile, datorii...neexecutate.Informatie publica la rtv.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)