marți, 13 decembrie 2022

Viitorul scenariu european


Uneori iau decizii inexplicabile. Când mi se pare că ceva în neregulă, nu mai aştept alte confirmări. Pur şi simplu tai nodul gordian şi merg mai departe. Aşa s-a întâmplat şi cu Grecia. Cu tote că în această toamnă părea că totul revine la normal, mi-am urmat instinctul de a lichida tot ce aveam acolo. Chiar mi-a părut rău, dar nu m-am mai uitat în spate. Acum, constat cu stupoare că am făcut bine în condiţiile în care Grecia a devenit poligonul de încercare al Europei. Începe să se vadă cu ochiul liber ceea ce urmează în Europa, iar chestia asta e de-a dreptul îngrijorătoare.

Înainte de a trece mai departe, aş vrea să mai subliniez un aspect, anume că neintrarea noastră în Schengen, cu toate că pare un dezastru, este în realitate un avantaj deoarece ne păstrăm controlul graniţelor. Da, TIR-urile stau la cozi infernale, la fel ca şi maşinie sau cei care călătoresc cu avionul. Da, înseamnă pierderi economice mari. Însă, dacă se confirmă ceea ce cred că urmează, credeţi-mă că e mai bine aşa. Oricum, Schengen-ul înseamnă integrarea într-o construcţie politico-economică decadentă, din care e bine să fugi, nu în care să te afunzi. 

Să revenim la ceea ce se întrevede prin prisma a ceea ce se întâmplă în Grecia. V-am povestit de mai multe ori problemele de acolo cu imigranţii ilegali. Infracţionalitatea a crescut teribil. Au apărut crime, violuri şi o groază de alte infracţiuni majore care pur şi simplu nu erau caracteristice Greciei. Ceea ce pe la începutul anului părea doar un fenomen izolat în Grecia, a explodat acum la nivel european la o scară mult mai mare. Demonstraţiile violente ale marocanilor cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal sunt o dovadă a „devotamentului” pe care imigranţii îl arată naţiunilor în care locuiesc. Mă rog, e de-a dreptul hilar să vezi cum segmente largi de populaţie care crezi că fac parte din corpul naţional sunt de fapt ataşate altor state, considerându-şi naţiunea-gazdă un duşman. Chestiunea e naturală, dar ignorată voit de adoratorii lui  Coudenhove-Kalergi(printre care se află şi Plăvanul!).

Dar aceste elemente sunt încă marginale. Ceea ce văd acum în Grecia - şi din nou nimeni nu prea spune nimic - e o nouă dezvoltare a unor conflicte la scară. De ceva vreme a izbucnit un conflict deschis între populaţia romă şi autorităţi. N-am nicio treabă, dar efectiv n-am simţit că în Grecia ar fi ţigani. Da, mai vedeai pe străzi, dar nu te deranjau, îşi vedeau de treaba lor ca orice alt grec. De aceea mă uimeşe cum e posibil ca într-o minoritate destul de domoală să fie trezite brusc sentimente atât de radicale împotriva populaţiei majoritare. Rămân surprins să constat că au început să se întâmple chestiuni pe care efectiv nu mi le imaginam posibile acolo. Să auzi de riposte armate împotriva poliţiei era de neconceput în Grecia. Acum a devenit un scenariu curent. De asemenea, violuri îndreptate împotriva grecoaicelor, jafuri organizate de bande de romi, violenţe s.a.m.d. Unde-a fost îngropată toată ura asta? Şi, mai ales, cine a declanşat-o acum?

Întreaga derulare a evenimentelor violente vine pe fondul dezvăluirilor privind supravegherea ileaglă. Presiunile pe Mitsotakis sunt enorme, iar el nu se vrea dus de la putere. Iată contextul în care s-a declanşat o dezordine socială generalizată. Dincolo însă de factorul politic, ceva mă face să cred că acolo e poligonul de încercare pentru noua explozie care urmează să ţină captivă populaţia europeană încă o perioadă de timp.

Am avut COVID, am avut apoi conflictul din Ucraina - care acum e încălzit cu intrarea în scenă a prelungirii sale în Kosovo. Ce urmează? Un conflict social generalizat la nivel de UE. Este cel mai direct mod în care, din nou, la nivelul întregii Uniuni Europene va guverna legea marţială. O repetare a crizei COVID, de data asta cu populaţia terorizată de posibilele atacuri ale „duşmanilor statului”. Iar pentru a se obţine o asemenea stare, trebuie să se înceapă cu manifestări violente din interiorul statului. Ştim bine cât de fragilă e situaţia în Occident, acolo unde, în marile oraşe, sunt zone în care efectiv poliţia refuză să intre. Cu atâtea teritorii scăpate de sub control, e clar că generarea unui conflict major e floare la ureche. Iar ceea ce vedem acum în Grecia se va generaliza, la o scară mult mai mare, în întreaga Europă. De aceea vă spun că menţinerea controlului frontierelor se va dovedi o chestiune benefică în perioada următoare. A nu se înţelege de aici că trebuie să le mulţumim austriecilor pentru dovada de sfidare pe care ne-au servit-o. Însă, ca de multe ori în istoria noastră, se va dovedi că răul pe care au vrut să ni-l facă duşmanii se va întoarce în favoarea noastră.

20 de comentarii:

  1. Tu de ce crezi ca am tot batut clopotele pe aici si pe multe alte bloguri despre faptul ca romanii trebuie educati corect spiritual? Nu cautati in coarne si ridicati in slavi ca fiind poporul cel mai credincios. Pentru ca un om educat spiritual corect are vibratie inalta si nu poate fi lucrat PSI. Si e multa lucratura PSI prin lume. Turma needcata poate fi controlată cu aparate speciale sa se dezlantuie. Amintiti-va revolutia si modul in care romanii s-au revoltat brusc. Rusii experimenteaza de mult timp astfel de arme. Si probabil toate serviciile secrete.
    Nu stiu daca ați remarcat stirea potrivit careia doi purcelusi de bani gata care violau copii au fost achitati pe motiv ca li se taie aripile. Erau studenti la drept si, vai, o condamare le distruge viitorul! Probabil viitorul de judecatori ce achita pedofilul pentru ca e bun la suflet si nu omoară furnicute. Aceeasi purcelusi pedofili au adus la proces si un certificat de la biserică. Probabil de evlavie.
    Se ascund multe sub pres. De cate ori nu am auzit ca poporul roman e nobil pentru ca e ortodox? Ortodoxia nu este certificat de buna purtare. Este o dogma menita sa scoata omul din intuneric. Iar asta nu se obtine fara multa munca. Lasi omul de capul lui? Va face tot ce-i place. Dumnezeu in persoana nu ne scoate din mizerie.
    Stii zicala cu pestele care se impute de la cap...Pai, când in toata lumea occidentul s-a straduit sa puna in fruntea bucatelor specimene decazute si lacome ca sa poată controla resursele tuturor si sa ne poata buzunari fara rusine, era firesc sa se ajunga la decaderea omului de rând.
    Si de ce crezi ca s-au fabricat new age si NLP? Pentru ca mizeria pe care tu o scoti acum de sub pres, si bine faci, sa fie acoperita sub un strat informational ce mimeaza crestinismul. Si uite ca mizeria nu mai vrea sa stea sub preș si devine o oglinda a muncii asa zis spirituale din timpurile de gratie divina actuale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scumpa, ce ai fumat? Că poate vreau și eu. :) :) :)

      Ștergere
  2. Trebuie sa lichidam ce avem prin bancile grecesti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu chiar tii banii in banci ?? Grecesti, romanesti,elvetiene...tot un drac.
      O "cadere" de curent la momentul oportun, si adios dinero !

      Ștergere
    2. @13 decembrie 2022 la 21:23
      Ii tii la saltea cind esti amarastean si traiesti de la o luna la alta dar cind ai milioane, ce o sa faci, ii tii in casa? Cit timp crezi ca o sa treaca pina se afla in "ghetou" despre cit de valoros esti?

      Iar curentul nu poate fi oprit la nesfirsit decit in cazuri apocaliptice , moment in care oricum nu vei mai avea nevoie de numerar ci de un SUFLET CURAT!

      Ștergere
  3. Da, confirmi ceea ce am scris acum cateva zile: "Ma mir insa ca nu aduci in discutie si faptul ca in afara de partea economica (fluxul de marfa ingreunat (doar) la granita cu Ungaria) Romania nu pierde foarte mult... Ramanem o tara cu un control cat de cat al granitelor, ramanem o tara neatractiva pentru refugiati (si in anii ce vin vom mai auzi de refugiati si coridoarele lor spre UE), poate si perspectiva trecerii la euro se mai indeparteaza... Eu in toate astea nu vad absolut nimic rau !"
    Ma bucur ca nu sunt singur.................

    RăspundețiȘtergere
  4. @Dan, super-adevarat! Mai putin ultima fraza; ce-am avut si ce-am pierdut, expresie fatalista din vechime e valabila celor 3 decenii de jaf si sabotaj. 90% sabotaj strategic, sub masca jafului. Nu resurse si productia ii interesau ci in primul rand sa nu fim competitivi cu ceva, sa nu exportam nimic. Vom mai pierde curentul, apa si eventual aerul pana sa apara justitia aia divina, blocata in trafic pe undeva.
    Problema-solutie se aplica peste tot. Tiparul e acelasi de secole: un asasinat, un conflict minor sau usor generalizat care duce invariabil la masuri disproportionate. Cel putin la scara 100:1! In razboaie, raportul sare si mai mult. Cand pleci de la scopuri finale, mergi in jos si rezulta logic obiectivele intermediale, ca alde legea martiala care va fi in toate tarile occidentale si de rasa alba. Fix acolo.
    Procentele vakkk, problema climaterica, razboaiele civile mult dorite se suprapun geografic pe aceleasi areale. La noi se inchide robinetul de apa calda, la altii sar arteziene si cascade economic; BRICS se si lauda, au proiecte in parteneriat pe multi ani, neavand treaba cu combustibili fosili, amprenta carbon etc.
    Lumea va fi fortata prin multe mijloace sa iasa in strada, unde va fi macel bine organizat din timp.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot Grecia e considerata "cuiul lui Pepelea" si de catre BD: https://bogdanduca.org/2022/12/12/nu-vom-intra-niciodata-in-schengen/

    RăspundețiȘtergere
  6. .RM3...dintr o tara mica, din Balcani....unde vor ucide un înalt demnitar.Kosovo ?!Aproape,foarte aproape.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aproape, dar nu așa aproape!
      Să ne aducem aminte de evenimente ceva mai apropiate, când Polonezii au căzut de fraieri. După ce suflă vântul în magaziile de armament și toată iuropa face frigul și consumă toate rezervele de combustibil, este vremea excursiilor. Cu tancul!
      Cea mai îndrăgita destinație este Parisul, iar cea mai căutată rută este prin Polonia și Germania.

      Ștergere
    2. :)) "Un inalt demnitar" din Balcani, hahaha, buna gluma!

      Ștergere
    3. 13.12.22-17.46 Live to see !!!!
      Da,autoCar ul preferat de ArmataRosie a fost tancul.Mai au și prostul obiceiul de a "se face uitati" în ospeție la alții ani întregi, decenii chiar.Ruta de invazie a fost întotdeauna peste MareaCampieEuropeana,pe la nord de Carpați și Tatra.

      Ștergere
  7. Iată ce urmează.
    Foarte grav: la 3 ani dupa Event 201, Catastrophic Contagion.
    Event 201 a simulat un coronavirus modelat dupa SARS ce trece de la lilieci la porci la oameni, cu 2 luni inainte de inceperea pandemiei de Covid (SARS-Cov-2). Catastrophic Contagion a simulat o pandemie cu un grad de mortalitate mai mare ca Covid, ce afecteaza in principal copiii si tinerii.
    https://www.centerforhealthsecurity.org/our-work/exercises/2022-catastrophic-contagion/index.html
    „The Johns Hopkins Center for Health Security, in partnership with WHO and the Bill & Melinda Gates Foundation, conducted Catastrophic Contagion, a pandemic tabletop exercise at the Grand Challenges Annual Meeting in Brussels, Belgium, on October 23, 2022.

    Participants grappled with how to respond to an epidemic located in one part of the world that then spread rapidly, becoming a pandemic with a higher fatality rate than COVID-19 and disproportionately affecting children and young people.”
    https://www.centerforhealthsecurity.org/our-work/exercises/event201/
    „The Johns Hopkins Center for Health Security in partnership with the World Economic Forum and the Bill and Melinda Gates Foundation hosted Event 201, a high-level pandemic exercise on October 18, 2019, in New York, NY. The exercise illustrated areas where public/private partnerships will be necessary during the response to a severe pandemic in order to diminish large-scale economic and societal consequences.”
    https://www.centerforhealthsecurity.org/our-work/exercises/event201/scenario.html
    „Event 201 simulates an outbreak of a novel zoonotic coronavirus transmitted from bats to pigs to people that eventually becomes efficiently transmissible from person to person, leading to a severe pandemic. The pathogen and the disease it causes are modeled largely on SARS, but it is more transmissible in the community setting by people with mild symptoms.”

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca am fost respinsi la Schengen, este pentru ca asa a fost scenariul. In niciun caz nu a fost o defectiune a Austriei (personal am depasit de mult momentul in care credeam ca "statele" europene au autonomie in decizii). De asemenea, faptul ca, dintr-o data, sobolanii politici au primit ordin sa macane impotriva Austriei, nu poate fi sub nicio forma intamplator. Ceva se intampla. Trist e altceva: poporul a ajuns atat de dobitoc, incat nici nu mei e nevoie sa schimbi papusile, iata se pot refolosi globalisti pe post de suveranisti. Este ca si cum Ceausescu s-ar fi pus in fruntea "revolutiei"...Foarte, foarte ciudat

    RăspundețiȘtergere
  9. Asa este, contra la puterea germaniei care se pregateste sa ia puterea in europa in detrimentul aranjamentelor anterioare, cineva se pregateste sa le puna masele in cap . Rumanii pentru ca sunt docili (nicidecum imbecili) prin aranjamentele existente, in care nimic nu le mai apartine, vor fi inca o perioada pe alt palier de securitate. Deci se pare ca altcineva era interesat sa nu intram in Schengen, si poate ca si germanii sau poate ca nu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Prin opt zeci si ceva am auzit o vorba spusa deun american ,ca Romania este o tara foarte frumoasa ,dar nu e locuita de cine trebuie.Se pare ca traim aceasta realitate .au fost adusi staini pe functii,deci nu sunt statul Romaniei,au infiintat dervicii pentru a fi pazti ca sa pot face tot ce vor ,iar votul popular fiind o ironie crunta .Mai nou serviciile au capatat aparatura pentru supraveghere si experiente pe oameni,pentru a incetini gandirea si a deruta oamenii,plus realizarea iluziei ca sunt bolnavi si trebuie sa mearga la medic si sa ia medicamente multe.Nu mai vorbim de inducera unor vise in timpul somului.Acest tablou inseamna democratie.Sa auzim de bine !

    RăspundețiȘtergere
  11. Ai mai mancat odata ceva despre "legea matiala" si nici poveste. Mai lasa textele alarmiste. Vestul se distruge si e foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai omule, cum adica este foarte bine. Banii tai de salariu sau pensie, de unde crezi ca-ti vin, de pe Luna? Sau faci parte dintre naivii care viseaza ca producem destul ca sa ne intretinem singuri :))

      Ștergere
  12. Prin mesaje subliminale repetate la tv, radio, filme se poate intarata o minoritate sau o populatie contra majoritatii. Vedeti despre ce s-a intamplat in macelul din rwanda de acum multi ani, totul cu ajutorul "binevoitor" al serviciilor secrete britanice.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)