duminică, 29 martie 2020

Ciuma roșie

Românii sunt asemeni copiilor care, în ciuda sfaturilor primite de la părinți, nu se lasă până nu se lovesc de pragul de sus. Când părinții le spun copiilor că fumatul nu e bun, în loc ca sfatul să fie luat de bun, acesta are efectul contrar, transformând obiectul interdicției într-o atracție de nerefuzat. Așa se face că, mai devreme sau mai târziu, fiecare adolescent are tentația fructului oprit.


Unii se lasă păgubași după primul fum tras din țigară. Gustul amar și senzația de amețeală/leșin îi face pe cei mai norocoși să nu mai pună gura pe țigară. Sunt alții însă care, văzând cum „cercul maturilor” se învârte în jurul țigării, continuă să se chinuiască să tragă din țigară până când „durerea” devine plăcere. Nu știu dacă-și cuceresc locul dorit în cercul celor maturi, dar cu siguranță își ocupă locul damnării pe banca vicioșilor.

Pentru acești „învingători” ai piedicilor inițiale începe o lungă perioadă de sclavie în care, treptat, țigara se lipește pe fiecare moleculă a lor. Nu mai poți bea o cafea fără țigară, o masă nu mai e desăvârșită fără aprinderea țigării s.a.m.d. Treptat, fiecare înțelege că fumatul e o prostie, dar e prea târziu. Țigara se lipește de tot ce e al tău, aproape că nu mai ești tu fără „furnalul” fumegându-ți în colțul gurii. Evadarea din „lumea fumătorilor” e aproape imposibilă.

Există oameni înzestrați cu o voință de fier care, în momentul în care înțeleg că viciul pe care-l au e rău, îi pun capăt. Într-adevăr, e nevoie de voință, însă odată scăpat de belea, nu mai e greu deloc întrucât organismul nu are nevoie de respectivul drog. Apoi vin la rând cei cărora propriul organism le dă semne că nu-i OK. Ba o tuse persistentă, ba o stare continuă de epuizare, ba greutăți în respirație sau lipsa unei minime rezistențe la efort. Toate acestea sunt semnale de alarmă. Ajunși în fața medicului, cei mai mulți se îngrozesc și, mai sub imperiul fricii, mai sub impulsurile primite din jur, o lasă baltă și renunță. Cei care-au făcut-o la timp sunt salvați.

Există însă o categorie care nu renunță niciodată. Tusea pe care-o au e din cauză că „așa tușește toată lumea”, rezistența scăzută e cauzată de faptul că „toți îmbătrânim”, iar sfatul medicului e dat pentru că „așa l-au învățat ăia de la facultate să spună”. Aceștia sunt „învingătorii”, cei pe care nimeni nu-i întoarce din drumul pe care-au apucat-o, indiferent cât de greșit ar fi. În majoritatea covârșitoare a cazurilor, „răsplata” le vine după ceva vreme sub forma unui cancer la plămâni, gât sau pe undeva prin cavitatea bucală. Și, mulți dintre ei, chiar și-atunci se lamentează spunând că „de murit moare toată lumea”. Asta în timp ce-și aprind ultima țigară, cea care le scurtează distanța către dincolo.

În tot acest joc început pentru marea majoritate în adolescență și terminat după norocul fiecăruia, e limpede că cei „din teren” au de pierdut. Pierd banii pe care-i dau pe țigări, dar își jertfesc și propria sănătate. De câștigat câștigă însă doar producătorii de țigări. Fiecare țigară fumată îi îmbogățește. Iar dac-ar fi să-i dai în judecată pentru daunele produse, n-ai avea nicio șansă. Imaginile scabroase de pe pachetele de țigări - ți se va spune în instanță - au avut rolul de a te preveni, dar tu n-ai ținut cont de ele. Deci vina îți aparține în totalitate! Cam asta e morala întregii povești a fumătorului.

În politică, a te lovi de sus înseamnă a da puterea celui care nu merită. Când neghiobul se vede cocoțat pe culmile puterii îi uită pe cei care l-au dus acolo și-și vede propriul interes, anume îmbogățirea rapidă a lui și-a celor de care depinde menținerea sa pe poziție. Asta în timp ce votantul credincios și inept suferă de pe urma dorinței de îmbogățire a preferatului său și-a haitei adusă la putere. Unii se trezesc la primul impact, își dau seama de eroarea făcută și nu-l mai votează pe ticălos sub nicio formă. Alții, în schimb, persistă prostește la infinit și nici când sunt condamnați la moarte de către „eroii” pe care i-au votat nu se dezic. Știu, e prostie, dar e prostia lor.

Sau, mai bine zis, prostia e a noastră. Asta deoarece noi ne definim prin poziția adoptată de majoritatea cetățenilor noștri. Iar atunci când nu te potolești indiferent de ticăloșiile celor din vârf cum altfel se numește? Mai cunoașteți istoria acestui PNL cocoțat acum la putere? Mai țineți minte cum a intrat la guvernare cu „odiosul” FSN al lui Iliescu? Mai țineți minte că, între altele, portofoliul de la Justiție în acel guvern le-a aparținut liberalilor? Ați uitat, desigur. La fel cum ați uitat peripețiile acelorași liberali în perioada 1996-2000, atunci când industria autohtonă a fost decimată, vândută pe 1$ tuturor ticăloșilor care știau să cotizeze unde trebuie pentru privilegiul de a intra în clubul select al vânzătorilor de fier vechi. Ați uitat că tot liberalii(Alianța DA - PNL-PD) l-au cocoțat pe băsescu pentru zece ani de mandat? Și că tot ei s-au curvăsărit cu PPE pentru a-i recupera pe eșuații lui băsescu din PDL? Și că tot ei l-au adus pe Plăvan la putere?

Pare că ați uitat toate aceste evidențe. La fel cum ați uitat că noțiunea de „ciuma roșie ” a apărut în urmă cu 150 de ani, folosită fiind de Eminescu împotriva ... liberalilor. Nu a fost oare profetic Eminescu atunci când le-a pus eticheta de ciumați? Reluați episoadele istorice ale venirii lor la putere și-o să constatați că toate au fost ciumate. Doar cele recente pe care vi le-am enumerat ar trebui să vă ridice serioase semne de întrebare.

Acum, într-un mod total nelegitim și bucurându-se de complicitatea unui PSD care nu mai e decât o extensie a Securității, PNL alături de Plăvanul din fruntea țării au putere discreționară. Fac ce vor. Și vor multe: contracte cu dedicație, înrobirea românilor, sărăcirea țării, toate alături de o teroare culminând cu armata tăbărâtă în stradă, cu armele în poziție de tragere. Cică pentru binele vostru. Asta în timp ce-și trag banii din buget fără niciun control. Probabil neam de neamul liberalilor n-a visat o asemenea dibăcie: să te cocoțezi la butoane având absolut totul în mâna ta și, ca bonus, armata în stradă gata să-l frigă pe oricare dintre cei care-ar îndrăzni să ridice glasul. Frumos nu?

Acest viciu liberal în care ne scufundăm de atâta amar de vreme ne produce numai pagube, numai rateuri majore. De fiecare dată după ce pleacă de la putere lasă țara în dezastru, precum ogoarele după trecerea lăcustelor. Vă amintiți cum au lăsat-o în anul 2000? Dar în 2012, după ce i-a expirat mandatul băsescului? Ați uitat de „restitutio in integrum” sau de măgăria cu împrumutul de la FMI? Ați uitat în ce hal v-a lăsat de fiecare dată măreața conducere liberală? Pare că da din moment ce în locul lui băsescu l-ați pus pe Plăvan. Și-o să vă ajungă cu vârf și îndesat în condițiile în care va trebui să suportați lăcustele încă patru ani de-acum înainte.

De data aceasta, sincer să fiu, nu știu dacă veți mai rezista lăcustelor. S-ar putea ca țara să ajungă în situația cancerosului tabagic. Ce ieșire să mai ai atunci când s-a pus șaua pe noi? Cu meliția și armata-n stradă, hai să vă văd ce scăpare aveți!

În final, o scurtă recapitulare:
- V-au spus că pesediștii sunt hoți, până ați ajuns să asociați precum câinele lui Pavlov noțiunea de hoț cu cea de pesedist. Le-a mers, iar acum fură în voie în timp ce voi dați vina în continuare pe pesediști.
- V-au spus că pesediștii sunt proști, iar voi ați luat-o pe Veorica drept etalon al prostiei. Acum, cu Grindă, Vela, Orban sau cu regele lor absolut, Plăvanul cel gângav, ați orbit brusc. Păi Veorica era o lumină pe lângă toți prostovanii ăștia triști. Doar degeaba a fugit Plăvanul de confruntare precum iepurașul?

Ce-ați mai vrea să vă spun? Persistați în continuare deoarece nu mai e decât un mic pas. Asemeni doctorului expunându-i verde-n față situația cancerosului-tabagic aflat în stadiu terminal, la fel vă vor spune și liberalii în scurt timp că vi se-apropie moartea. Iar, pentru a vă adormi simțurile, vă vor spune că veți muri doar puțin, puțin de tot. Asta întrucât sunt ei la putere și nu hoții de la pesedeu! Persistați, dragii mei, persistați!

17 comentarii:

  1. Are cineva idee care e cauza revoltelor din provincia Hubei? Este virusul sau blocajul economic cauzat de virus. Sau poate nemultumirea generala?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am inteles ca armata chineza e decimata de covid, dar nu pot face asta public

      Ștergere
    2. Uite aici o explicație:

      https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23760346-coronavirus-video-confruntari-violente-pod-din-china-care-leaga-provinciile-hubei-jiangxi.htm

      sau aici:

      https://universul.net/video-confruntari-violente-pe-un-pod-din-china-care-leaga-provinciile-hubei-si-jiangxi/

      Ștergere
    3. Daca tot vorbim de teorii conspirationiste, una din ele zice ca de fapt virusul ar fi fost creat de partidul maret de la conducerea chinei pentru a ii inchide in casa pe chinezi si a impiedica o revolta iminenta. Posibil sa fim martori la ultimele zile ale actualei conduceri si posibil a chinei asa cum o stim.

      Ștergere
    4. https://www.voltairenet.org/article209501.html

      din cate am inteles cei din Hubei vor sa dea Partidul Comunist jos, si ei au plantat virusu ca sa oblige pe toti sa stea acasa si sa isi asigue dominatia in continuare in provincie. Si dupa ce o relaxat putin masurile, au inceput din nou revolta impotriva autoritatilor pana reusesc sa isi puna propriul lor Imparat.

      Ștergere
    5. in limba romana acelasi articol https://www.voltairenet.org/article209506.html

      Ștergere
  2. Of!...Doamne!!
    Parca l-as fi scris eu.:)
    Felicitari si Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. adevarat si trist.. sau adevarat de trist.

    RăspundețiȘtergere
  4. În 2018, gândeam că nu poate exista un guvern mai cretin decât cel PSD.
    În 2020, guwernerul PNL mi-arată că am greşit.

    Eminescu:

    Nu odată am demonstrat că rămânerea roşilor la putere este peirea neamului românesc. (Timpul, 1882, 3 Sept)
    Dumitru Murărașu - Naţionalismul lui Eminescu, Ed. Pacifica, 1994, pag. 187

    ... a trece suveranitatea unei naţiuni în braţele alteia e o crimă împotriva celei dintâi.
    Dumitru Murărașu - Naţionalismul lui Eminescu, Ed. Pacifica, 1994, pag. 181

    ... sau ţara aceasta să fie în adevăr românească sau nici nu merită să fie. (Timpul, 1881, 6 August)
    Dumitru Murărașu - Naţionalismul lui Eminescu, Ed. Pacifica, 1994, pag. 114

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. Nu inteleg ce rost au testele. 80 , 90 la suta n,au simptome si practic se " vindeca" singuri. Chiar dc esti " depistat" nu,ti face nimeni nici un rahat de tratament dc nu ai simptome mai severe. Dc se aplica vreun tratament in momentul depistarii avea sens, dar nu se aplica.
    DECI, DE CE TESTAM? Ca sa panicam lumea.

    2. Cred ca un procent mare din cei care se prezinta la spital au simptome agravate de PANICA. Fara panica indusa de stiri si de testare nu aveau simptome la acelasi nivel si, probabil, nici nu se prezentau la spital decat dc era cu adevarat nevoie. Asa aglomereaza spitalele amplificand impresia de molima, amplificand PANICA, samd, in spirala

    RăspundețiȘtergere
  6. Scuze am postat comentariul anterior gresit. Dc se aproba posteaza-l unde consideri ca merge. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. https://www.nanomedzone.com/update-first-patients-dosed-with-covid-19-nanovaccine-in-phase-1-trial/
    Nanovacciunuri aflate in dezvoltare, si dupa cum vad pare singura solutie.
    Daca nanoparticulele astea le poti activa prin 5G ar fi perfect. Am o armata perfecta de oameni care vor simti una cu ce tastez eu la consola.

    RăspundețiȘtergere
  8. Fostul usl, adica psd si pnl trebuie desfiintate, iar membri verificati la sange. Locul multora e in puscarie, plus averi confiscate.

    RăspundețiȘtergere
  9. Intrebarea e care e solutia?
    Ca suntem toti de acord ca cei de la putere sunt tradatori si pusi sa serveasca interesele altora.
    Intelegem ca Ro e colonie acu.
    Ata ca nu sutem ocupati militar.
    Intelegem ca Bancile si Multinationalele externalizeaza profitu...
    Si, de asemenea, intelegem ca e un sistem f bun de propaganda..si ca multi romani sunt informati gresit..si deci gandesc gresit..

    OK.. Si ce facem?
    Sau... ce se poate face?

    Ca anarhie revolutie etc sunt basme. N-a mai fost o revolutie pe planeta de vreo 300 de ani. Au fost planuri aplicate.
    Deci? Ce naiba facem? Ca nu stiu...

    RăspundețiȘtergere
  10. noi credem ca stim ce scrie in presa din Asia, dar ne inselam.
    Chinezii au primit din Cuba tratamentul, la ora actuala sunt singurii care au reusit sa nu isi infecteze oamenii. In Europa se asteapta ca laboratoarele europene sa produca propriul lor tratament ca sa nu il cumpere, si sa le umple buzunarele.
    https://www.telesurenglish.net/news/more-than-40-nations-ask-cuba-for-interferon-alpha-b-20200327-0004.html
    https://mondediplo.com/outsidein/cuban-medical-covid

    RăspundețiȘtergere
  11. Fumatul contra sistemului31 martie 2020 la 02:16

    Fumatul a fost, o vreme, la modă. Vedeți filmele de până acum 40 de ani, jurnalele de război etc. Nu erai bărbat, dacă nu fumai.
    Ca femeie, nefumatoarea era o țărancă proastă. Femeia sofisticată, modernă, independentă, fuma.
    Medicii recomandau anumite mărci. Evident, erau plătiți să recomande, nu să cerceteze.
    Apoi, s-a întâmplat ceva. Nu trezirea la realitate a autoritatilor, nu mor ele de grija supușilor, ci descoperirea profilului cu adevărat independent, rebel, nealiniat, al fumătorului. Marlboro Man. Care cadra cu profilul supus, necesar după 1990.
    În decurs de câțiva ani Marlboro Man a devenit inamicul public numărul 1.
    Acum, medicii recomandă să te lași de fumat. Recomandă, amenință, lungesc în nesimțire listă de substanțe cancerigene din fumul de țigară.
    Orice, numai cercetare serioasă nu fac.
    Extrem de rar apare câte un studiu în reviste de specialitate cu tiraj mic și/sau clickuri puține, studiu care constată efectele benefice ale fumatului.
    Cele mai impresionante. Alzheimer și Parkinson. Degeaba trăiesc mai mult dacă nu -mi recunosc familia sau dacă vărs cafeaua aia băută fără țigară. Vezi și bancul ăla: Ce-i mai rău, să verși băutura sau să uiți unde-ai pitit-o?
    Nefumătorii ce lucrează la birou nu au motivația să se ridice de pe scaun ore în șir. Pe fumători îi impinge viciul să-și niște fizicul până la locul special amenajat.
    În sfârșit, nu știm dacă fumatul face mai mult rău decât bine. Și nici nu vom știi, pentru că mainstreamul vrea să credem, nu să știm.

    P.S. m-am lăsat de fumat și am căpătat o puternică alergie la ambrozie. La sfârșitul verii respective. Vara următoare m-am reapucat de fumat și alergia este acolo, dar aproape asimptomatică. Bufnițele nu sunt ceea ce par a fi!

    RăspundețiȘtergere
  12. Vine exact ce-am spus de niste ani! In sfirsit romanul o sa vada c-a ridicat in slavi, din prostie, un vest care nu exista decit in mintea lui si c-a sperat la un “bine” care, deasemenea, nu era decit o iluzie special amenajata pt cei cu minte putina, asa cum sint 95% dintre romani, deoarece asta inseamna sa crezi in iluzii. Se poate vorbi despre naivitate o perioada, dar daca insisti cu tot felul de timpenii aceasta se transforma in prostie si aduce consecinte, iar aici adaug ca ma bucur f tare pt romanii astia f destepti, cu vestul in gura de zeci si zeci de ani! Plingeati de "foametea" din anii 80, care era tot opera vestului, ca doar nu reuseau sa schimbe un sistem cu oameni multumiti, dar acum, din prostie, v-ati cistigat dreptul de-a gusta din “binele” care vi-l da vestul “ca-cadou”!
    Cei f putini dintre romani care stiu despre ce este vorba va puteau spune din 1995-1996 ce urmeaza, deoarece era vizibil. Jaful anilor 90 putea aduce doar o aminare a caderii de 15-20 de ani. O tara ca afara?! S-o stapiniti sanatosi!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)