sâmbătă, 3 octombrie 2020

Iluzoria baghetă a Samanthei

P
ropaganda electorală spunea că după 28 septembrie, întrucât mândrul USR va câștiga capitala, bucureșteanul racordat va putea face duș. Suntem în trei octombrie. USR-ul, după mișmașuri monumentale, și-a adjudecat întreg Bucureștiul. Cetățeanul branșat, tefelist majoritar acum, constată cu stupoare că Nicu Șhordan n-a avut nicio baghetă magică și că starea infrastructurii de încălzire e identică. Mai mult, viermele de la Sectorul 2 se apucase într-o emisiune să ne explice de ce sistemul de încălzire centralizată va ceda. Nu vă iluzionați: începe din nou mâncătoria de căcat a „odioasei moșteniri”.
Mai țineți minte când Plăvanul i-a întronizat pe liberali prin lovitura de stat din 2019? Fix atunci, proaspeții jupâni au început să se târâie pe jos din disperarea cauzată de odioasa moștenire. Dacă erai vreun venetic aterizat cu o secundă înainte, mai mai că aveai impresia că le-a pus cineva pistolul la tâmplă pentru a prelua guvernarea. Care era situația dezastruoasă moștenită? Un deficit bugetar bine ținut sub control, un grad de îndatorare redus și o creștere economică solidă. În paralel, o creștere generalizată a veniturilor populației. Hmm, într-adevăr dezastruos. Ce s-a întâmplat într-un an de guvernare a jăpcuitorilor țării vedem limpede. Finanțele sunt date peste cap de un ministru care n-ar fi putut să se angajeze acolo nici măcar portar. Gradul de îndatorare publică a sărit din nou, deficitul bugetar e în aer, iar veniturile populației încep să se înscrie pe un trend clar descendent. Economia e aproape în colaps. Singura chestiune previzibilă a devenit foamea de bani a guvernului. Și pentru asta se plătesc dobânzi colosale pe termen lung.

Hai să vedem ce ne spune Niku Shordan, proaspăt întronizat primar. Cică a găsit o situație dezastruoasă a finanțelor capitalei. Că a discutat cu Cîțu și că e jale. Astfel încât trebuie ca Bucureștiul să adopte o politică de austeritate. Pentru aceasta, Primăria nu se va mai implica în organizarea manifestărilor de Crăciun. Lucrul era previzibil, doar băieții lucrează anticreștin pe față. Dar că, ne-o spune tot Șhordan, avem noroc deoarece Capitala nu are un grad mare de îndatorare, astfel încât poate trece la împrumuturi masive. Înțelegeți tărășenia? Finanțele Capitalei sunt la pământ, dar fără datorii! Ah, ce pleașcă a picat în palma băieților!

Tradus, programul lui Șhordan e simplu:
- căldura și apa caldă mai așteaptă primăvara pentru a intra banii contractați de Firea prin proiecte europene; părerea mea e că și așa o vor da cu oiștea-n gard întrucât nu-i ajută IQ-ul;
- problema circulației în București va fi rezolvată prin creșterea tarifelor de parcare și, de asemenea, prin mărirea amenzilor. E previzibilă introducerea taxelor piperate pentru accesul în diverse zone ale orașului și chiar interzicerea unor tipuri de mașini în oraș. Auch! Păi nu pentru asta o înjurau pe Firea? Ba da, cu diferența că aia lua mai cu milă. La Șhordan e „dă dreapta”!
- târguri de Crăciun, beculețe colorate și alte chestiuni canci, că cică se direcționează inteligent banii;

Ce pot să vă spun acum este că, în maxim doi ani(dar eu cred că începând chiar de anul viitor), prețul gigacaloriei se va tripla. Asta înseamnă că cei branșați, pentru aceleași calorifere reci și apă intermitentă, vor plăti prețuri imposibile. Biletele la la transportul în comun vor costa de cel puțin 4-5 ori mai mult decât în prezent. Amenzile pentru parcarea ilegală vor merge binișor spre 3000-40000 lei. În timpul sărbătorilor Bucureștiul va fi trist și anost.

Mă rog, dacă te ducea mintea, puteai intui că Șhordan nu are bagheta Samanthei. Și, tot dacă te ducea mintea, puteai constata că:
- subvenția pentru căldura ta și pentru dușul pe care ți-au promis useriștii că ți-l repară e plătită de toți bucureștenii, lucru absolut anormal;
- circuli atât de ieftin cu transportul în comun deoarece, de asemenea, prețul biletului e subvenționat de la bugetul Primăriei; adică inclusiv de ăia pe care-i înjuri tu că aglomerează traficul!
- te lăfăi pe sub pământ cu metroul pentru că - atenție! - ești subvenționat de la bugetul țării, lucru din nou anormal.

Te-ai gândit că Șhordan și gașca lui te vor salva. Eu tocmai ce te-anunț că a venit momentul adevărului, cel în care vei constata că ai intrat definitiv și iremediabil în rahat. Reține: mie și celor ca mine - care-am fost împotriva lor și pe care ne-ai înjurat copios - nu ne va merge rău. Ție însă, cetățeanule revoluționar, tocmai ți-a fost pecetluit destinul. O să vezi că am avut dreptate. Dar va fi prea târziu. Deja miroase a rahat în jurul tău, dar nu simți. Ghinion!

4 comentarii:

  1. Subvențiile viitoare vor fi cantine pentru populatie cu distanțare socială.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca as fi centrală termică de cartier aș avea o vorbă să vă spun:

    "Strain la vorba si la port, Lucesti fara de viata, Caci eu sunt vie, tu esti mort, Si ochiul tau ma ingheata"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am observat pe blog ca esti pasionat si de calatoriile in timp. Pe langa sex. Pe partea cu sexul nu ma apuc sa fac dizertatii. Românii si-asa sunt frustrati sexual, dovadă numarul urias de injuraturi ce includ sexul. Si laudele la o halba cu bere pe tema numarului mare de soti incornorati.
      Freud a fost un papagal pe langa Jung, dar cred ca tot ar brodi-o cumva daca ar face o analiză a poporului roman.
      Jung v-ar spune cate ceva despre umbrele care vin peste voi, necuratate fiind. A cobori in subconștient, zona unde oamenii arunca tot ce nu vor sa analizeze este un act de curaj. Echivalentul coborîrii in iad.
      Cum romanii au fost invatati sa " nu judece ca sa nu fie judecati", in subconstientul colectiv s-au acumulat multe frustrari. Care rabufnesc in multe moduri. Inclusiv ca injuraturi. O oala sub presiune explodeaza. Ca serpii si balaurii din povestea " Fata babei si fata mosneagului" din profund ezotericul basm romanesc stau ascunse frustrarile in subconstient. Serpii ies din
      " lada" cea frumos si atragator colorată si inghit calatorii initiatici care au ales prost.
      Cam asta se intampla acum in Romania care alege dupa fațadă si discurs. Poporul nu are deprinderea de a patrunde mai adanc, in miezul unei probleme. E superficial. Complet diferit de stramosii care stiau sa alchimizeze precum albinele tristetile si frustrarile unei istorii dure, lasandu-ne nouă, urmasilor cu mult mai superficiali, un tezaur arhetipal extraordinar de bogat. Ma amuza Oreste Teodorescu! Ani de zile a castigat bani din cursuri de alchimie spirituala. Cat de alchimizat este el insusi am vazut cu totii. S-a dat in petec sustinand pe Iohannis Trufașul Fhurer!
      Mustele nu fac miere. Oreste este o musca la arat.
      Despre timp, acum...Romanii sunt scosi din Acum. Singura metoda de a zăpăci eficient masele mari de oameni. De aceea se fabrica securistic atat de multe false probleme, frici, crize economice, profeții despre un mare cutremur si despre numarul urias de oameni care vor fi decimati de un virus sau mai stiu eu ce catastrofe. Viitorul se scrie tot timpul in clipa prezenta. Cand nu esti prezent in Acum si fugi ba in viitor, ba in trecut, iti scriu viitorul banditii, cu ochii pe pamantul fertil pe care romanii l-au lasat pentru cativa creițari castigati in sclavia Occidentului. Si pe apele multe
      Si cine stie ce resurse neștiute mai avem? Hristos a spus sa lasam zilei de maine grija ei.
      E ca in filmul Avatar.
      Viața bate filmul iar romanii sunt figuranti intr-un scenariu scris de oculta mondiala. Tradatorii ca Oreste si multi, multi altii, vor fi cei răsplătiți de catre hotii cei mari care ne ocupa pas cu pas tara.
      In cartea sa, " Domnia cantității si semnele timpurilor", Rene Guenon explica ceva foarte interesant despre asa zisii ocultisti care deschid porti ale cerului prin metode nepermise. Magia neagra, cabalistica.Cerul ii respinge si pe pamant nu vor putea lucra decat pentru intuneric. Ca vrăjitori, amagitori.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)