marți, 11 mai 2021

Atacul cu cântec


C
ea mai mare conductă de petrol de pe Coasta de Est a SUA a căzut pradă unui atac cibernetic asumat de un grup necunoscut până acum: „DarkSide”. Conducta transportă peste 2.5 mln barili pe zi, asigurând aproximativ 45% din consumul de combustibili a 18 state americane. După cum bine înțelegeți este vorba despre un fenomen de o gravitate extraordinară.

Hackerii au preluat controlul a peste 100GB de date și, pentru a debloca situația, cer bani serioși. Conform știrilor de peste Ocean, dată fiind gravitatea situației, serviciile secrete s-au alăturat anchetatorilor pentru a ajuta la deblocarea situației. Știri oficiale despre sursa atacului nu există, ceea ce e de-a dreptul dubios. Singurele certitudini le are, desigur, CNN care-a și găsit vinovatul de serviciu: Rusia. Nici nu trebuiau să mai spună nimic: zici CNN, imediat îți vine în minte „Rusia e de vină!”. 

Treaba mi se pare că pute de la o poștă a afacere globalistă. Altfel nu-mi dau seama cum n-au habar de nimic serviciile de securitate ale lu' Pește . Altceva însă îmi dă de gândit. Atacul este unul de tip ransomware. Pentru cei care nu-s familiarizați cu IT-ul, voi spune că acesta este un soft rău intenționat care, odată ajuns pe un sistem, începe să cripteze datele pe care le consideră importante. Utilizatorul nu știe ce se petrece în fundal, decât după ce programul a reușit să cripteze toate datele. În momentu acela afișează un mesaj în care cere o răscumpărare, promițând ca, în cazul în care-i este plătită răscumpărarea, să furnizeze cheia necesară decriptării datelor. Plata se face prin intermediul criptomonedelor. 

Partea interesantă este însă alta. Atacurile de tip ransomware au fost inițial utilizate de NSA, care a exploatat vulnerabilitatea EternalBlue a sistemului de operare Windows. Eu unul sunt prea bătrân să mai cred în „geniile securiste” care au descoperit vulnerabilitatea și tind să cred că gaura fusese lăsată special acolo. În mod cât se poate de limpede, atacurile NSA au fost urmate de atacuri ale hackerilor privați care au provocat daune majore cu WannaCry și GoldenEye(prin 2017 dacă nu mă înșel) prin exploatarea aceleiași vulnerabilități. Voi mai adăuga că au fost găsite și „găuri hardware” în procesoarele de la Intel care fac oarecum inutile măsurile de securitate. Cu alte cuvinte, există suficient spațiu de manevră pentru a înțelege că absolut orice sistem e susceptibil de a fi controlabil și controlat. 

Mai este însă ceva pentru ca puzzle-ul să fie complet: „Cyber Polygon”. Este un proiect oficial al Forumului Economic Mondial. Găsiți informații despre inițiativă atât pe site-ul oficial al Forumului Economic Mondial, dar și pe site-ul oficial al proiectului. Și de-aici treburile încep să pută rău. Ia să vedem despre ce s-a discutat anul trecut la Cyber Poligon: „The central theme of the event was a ’digital pandemic’: how to prevent a crisis and to reinforce cybersecurity on all levels”. Rețineți așadar, e vorba despre o „pandemie digitală”, ceva asemănător COVID-ului.

Ransomware-ul care-a atacat Colonial Pipeline este asemănător unui virus: infectează un sistem, apoi caută calculatoarele din proximitate pentru a ajunge, din aproape în aproape, la sursa cea mai importantă de date. În tot acest timp, în tăcere, criptează și se comportă de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Exact similar unui virus care intră în celulă, se multiplică și de simțit i se simte prezența abia atunci când a reușit să infecteze părți importante din organism. 

Modul în care apare acest atac și potriveala perfectă cu „simularea” făcută anul trecut de organizația lui Schwab mă duc cu gândul la concluzia că toate chestia e o făcătură penibilă a globaliștilor. Care, probabil, pentru a ține lumea în șah, o vor pune de lovituri similare acesteia. În mod misterios au apărut aplicații infectate cu tot felul de mizerii prin magazinele Play și AppStore astfel încât e foarte posibil să cărați virusul informatic cu voi(luați-l ca pe un avertisment și puneți-vă la adăpost datele cele mai importante).  Nu m-ar mira ca demenții din spate să afecteze lanțurile de aprovizionare pentru a înlesni instaurarea crizei alimentare. De altfel, atacul din SUA a avut ca efect creșterea prețurilor la pompă. 

Nu-mi mai rămâne decât să mă întreb oare cât timp vom mai permite acestei mâini de degenerați să se joace cu destinele noastre? E o întrebare

53 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Nu-mi mai rămâne decât să mă întreb oare cât timp vom mai permite acestei mâini de degenerați să se joace cu destinele noastre? E o întrebare" ... retorica, desigur.

    Pentru ca nu este in puterea noastra sa-i oprim printr-o actiune directa gen revolta. Chiar daca am face-o pe moment nu avem un mecanism prin care sa rezulte in final un sistem functional si eficient care sa preia fraiele in continuare. Este o realitate si n-are rost sa o contestam. Cel mult putem forta mana celor care ne conduc pentru a temporiza sau indulci masurile dintr-un proces ce pare bine pus la punct si testat cu multi ani inainte.

    Pentru a opri un asemenea tavalug ar fi necesar ca macar o parte semnificativa a oamenilor sa-i intelega mecanismul, sa identifice corect sursa raului iar apoi sa "implementeze" cu determinare solutia (ma tem ca plural nu exista - pentru ca este vorba de o schimbare individuala si profunda a vietii cat mai multor oameni asa cum au facut-o in trecut popoarele care au reusit sa se salveze de la pieire; precedent exista asa ca nu sunt motive de indreptatire din partea celor care nu folosesc aceasta ultima sansa).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți dai seama dacă opresc aprovizionarea cu medicamente și mâncare ca suntem morți, nu? Ce revolta la niște pufoși crescuți ca maharaja.

      Ștergere
    2. @ Angela te pierzi în teorii sterile. Concret, ce crezi tu că ar trebui să facem, noi cei care știm de unde vine răul planetar?

      Ștergere
    3. Simplu: Ceea ce propune Ioan Ianolide

      Ștergere
    4. Militantismul pe fond religioso-patriotic dispare ca prin “minune” in momentul in care militantii sunt “ stropiti” din plin cu bani. Si asta nu o inventez ci vorbesc din realitatea vazuta personal. Istoria recenta abunda in exemple.

      Toti luptatorii aprigi pentru libertate devin brusc moderati cind li se ofera “ sponsorizari” generoase sau chiar renunta complet la felul agitat de a fi.
      I am vazut cu ochii mei in mansionurile lor- vile unde intretin prietenii si stau pe jocuri video toata ziua pe ecrane ultrauriase. Nici nu vor sa mai auda de vre o lupta pentru o idee...la fel si cei din trecutul istoriei noastre. La baza “nemultumirilor sociale”sta fundamentul de neclitit al dualitatii bogat-pîrlit, sarac lipit pamintului. In momentul in care pirlitul primeste lumina verde al accesului la resurse(banesti) cum dispare nemultumirea si ideologia militanta.

      Ștergere
    5. @Angela, cred ca nu cunosti nici 0,0001% din " răul planetar" daca iti poti imagina ca poti lupta cu un baubau dispersat si adeseori cu chip luminos.
      Cu răul acesta nu poti lupta, te ridici deasupra lui si il analizezi, sperand sa nu cazi si tu prada nebuniei si lacomiei
      " vitelului de aur". Adica, prada sistemului comercial care iti devoreaza micile economii, timpul, viata, nervii, sanatatea. Si totul este de vanzare, inclusiv sufletul. Ispitele sunt multe, dar si temerile, pentru ca stiu cum esti atacat atunci cand incerci sa construiesti ceva. Iar romanii se pricep de minune sa dea cu piatra in necunostinta de cauza. Vai de capul tau daca nimeresti intr-un grup fanatizat si care crede ca lupta pentru ceva. Nationalismul romanesc este fanatizat! Nu-si vede propriile greseli, iar baubaul este pururea si in vecii vecilor străinul, bampirul care ne secatuieste.
      Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul. Adica, stiu si ce inseamna treaba facuta de mantuiala, si lenea lucratorilor pe santierele patriei cu capul plin de alcool, si nesimtirea, minciuna, barfa...etc
      Singura mea grija de foarte multi ani este sa nu cad si eu in aceasta nesimtire si in fariseism.
      Am comunicat un timp cu un domn care iubeste Romania pana la lacrimi. A fost mult timp plecat din tara, asa cum si eu am fost plecata si dorul de Romania te face sa gresesti idealizandu-ti compatriotii si pastrand in amintire mirosul painii facute de mama, mirosul Craciunului, al ierbii, sunetele pădurii.
      Din nefericire, romanii au degenerat mult din cauza saraciei ce te poate determina sa-ti vinzi sufletul, sa inchizi ochii la tot ce se intampla necinstit in jurul tau. Dupa un timp, inchizi si ciocul, pentru ca realizezi ca te lupti cu morile de vant.
      Baubaul domnului cu care am comunicat era, desigur, evreul. Asa cum pentru multi dintre noi a fost macar o perioada scurta din viata, " gratie" literaturii ce abundă la unele edituri.
      Flamanzi de informatie pe vremea comunistilor, multi dintre noi am dat iama in cartile aparute dupa revolutie. Si multe dintre carti erau toxice. Genul new age. E o generatie intreaga formata de Pavel Corut care traieste o fantasma a
      " poporului nobil roman". Si care pluteste in asteptarea
      " salvatorului" venit din stele.
      Românii ar fi acum foarte greu de unit in jurul unei idei sau impotriva unui dusman, pentru ca ne-am diversificat atat de mult gandirea, gratie miilor de guru, si profeti trecuti pe aici, încât pentru fiecare dintre noi baubaul este altul, idealul este diferit, nevoia de unire are alt scop.
      O fi evreul baubaul domnului din povestirea mea, dar romanul este un dusman de temut al lui insusi. Nu duce nimic la capăt in modul cel mai serios, dar se asteapta la rezultate miraculoase.
      Vorba aceea :" Din rahat nu poti face bici" este foarte adevarata.
      Eu nu neg " nobletea" poporului roman. Dimpotriva, studiind limba, proverbele, zicatorile si tot ce avem noi cu adevarat tezaur ancestral, sunt uimita de cat de rău s-au rupt romanii de radacini, plutind printr-o
      lume -miraj.
      I-am spus domnului ca vibratia unei tari poate fi ridicata asa cum ai grija ca in casa ta sa nu se incuibeze mizeria spirituala.
      Cand un popor intreg lucreaza pentru a ridica vibratia tarii lui, oricare ar fi baubaul, nu va rezista luminii. Dracu nu suporta lumina si fuge. Renunță sa te mai bazaie si sa-ti faca viata de nesuportat.
      Iar vibratia unei tari nu se ridica cu teorii sofisticate expuse pe internet, ci concret, la muncă. Asta ar cam fi fost treaba preotilor: modelarea sufletului omenesc asa cum modelezi o paine.
      Zic si eu...
      Am obosit sa vorbesc cu surzii care cred ca aud si orbii care cred ca vad.

      Ștergere
  3. Inafara de niște poze cu amanta și pokerstars nu am altceva pe cărămidă. Fuck*em.

    RăspundețiȘtergere
  4. Citind cateva articole si comentarii ale unor oameni care pareau ca stiu ce spun pe tema conductei este clar ca daca situatia nu se va rezolva in maxim o zi de acum in colo vorbim deja de sabotaj de la cel mai inalt nivel conform scenariului prezentat de DD.

    Din punct de vedere tehnic astfel de sisteme critice, cum sunt si cele de la centralele nucleare, au ca solutie de avarie si capacitatea de a fi operate manual folosind o tehnologie de automatizare valabila prin anii '80. Si nimeni nu poate invoca faptul ca nu o are pt ca face parte din contingency plan-ul fara de care nici nu ar fi primit autorizatia de operare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Despre Cyber Polygon a vorbit și colegul @Cristian Petru Oradea, acum o saptamana. Conexă poate fi și menționarea misteriosului contractor Pentagon "Global Resource Systems" (indicată de colegul @Kinu).

    Nu-i de același tipar ca Event201. "Poligonul" ăsta e un program, nu proiect, deci are desfășurare constantă, cu bilanțuri anuale.
    Pare a fi un efort susținut pentru a "strânge plasa" digitală, lăsând cât mai puține "ochiuri" de strecurat.
    Dar mai vedem. E prematur să ne grăbim la verdicte.

    RăspundețiȘtergere
  6. Treaba cu conducta ar fi o problema grava, DACA e adevarat ce se zice in media americane. Abia ce am zis si eu, ieri, ca CNN a ajuns o latrina. Poate e doar un senzationalism ieftin, TV-ul de azi anunta zilnic "apocalipse".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De aia eu îmi pun toată încrederea în radu tudor, el este singurul analist credibil de pe mapamond!

      Ștergere
    2. Haahahaaahhhaa !
      Buna asta.

      Ștergere
    3. Eu sunt un "impatimit" lucian mindruta. Il urmaresc din vremea cand ii tinea țucalul lui Brukner (Brucan).
      Atunci l-as fi snopit cu bataia. Acum am evoluat - doar l-as scuipa.
      Probabil cand voi fi si mai intelept, n-as irosi nici flegma.
      Dar acum chiar mi-ar place sa-l scuip intre ochi.
      O dorinta asa, de copil.

      Ștergere
    4. Panaramele astea pe care mai toti vor sa i flegmeze se izoleaza in studiouri in timpul prezentarilor de tip MONOLOG, tocmai ca sa nu fie pizduiti de eventualii ascultatori.
      In mod normal, la orice aparitie ar trebui sa existe dedesupt o fereastra unde apar comentariile celor ce asculta. Insa binenteles ca panaramele refuza orice contact cu realitatea cu publicul. De aia merita cind ii vezi sa te pisi cu bolta pe ei.

      Ștergere
    5. @Cassius - ha, așa e, dar unii cer să fie scuipați în ochi, precum cei doi colegi de servicii și prostie menționați.

      Ștergere
    6. Și pe mine mă termină mândruță. Ăsta, mai vechi, e oricum sub nivelul de stupiditate și abjecție al altora, de "generație nouă".
      Nici nu-i mai menționez, nu merită.

      Ștergere
  7. urmeaza capacitatile de producere a energiei electrice. dupa ce vor fi scoase in decor centralele nucleare pretul va sari de cateva ori. atacul asupra sistemului energetic va pune pe liber toata infrastructura moderna.inapoi la lumanare, mersul pe jos si raiduri de procurare a hranei.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acum cateva saptamani a fost Suez-ul, blocat de o nava uriasa ce a esuat dintr-o "greseala" umana. Preturile la transporturile din Asia (de unde vin majoritatea lucrurilor) au facut un salt care a dus la scumpiri in lant. Acum 3-4 luni Texasul a ramas fara energie electrica. Nu mai retin cati morti au fost, dar mai important a fost ca toata economia a fost data peste cap. Parca incep tot mai mult sa apara astfel de situatii create de mana omunului. Cand natura e de vina (tsunami, cutremure, uragane, etc) mai pot sa inteleg, dar cand intervine omul nu pot decat sa banuiesc ca altceva e in spate. Felicitari pentru articol!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E posibil să fie un joc tip "crează problema ca să impui soluția".
      Totodată, nu se poate exclude de tot și probabilitatea unor accidente (într-o anumită marjă acestea există mereu).
      Dacă însă se vor multiplica...incidentele, va prinde contur ipoteza unor regii.

      Ștergere
  9. Pentru cine a vazut Mr.Robot concluzia este clara:intr-o zi un atac cibernetic va sterge toate datele bancare ale intregii omeniri,brusc nimeni nu va mai avea nimic in cont,nu va mai exista contul in primul rand,acesta este "The Great Reset",mai aveti putintica rabdare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ne doare la Bass de atacurile lor cibernetice asupra camatarilor, ca bani in cont, *paduchiosi* cum suntem noi, n-avem...îi scoatem-"cash-uim" imediat ce stapanii îi "vâră".Bleahk!

      Ștergere
    2. @ Moca, amuzant comentariu! Dar știi care va fi efectul? Vor dispărea banii cash și atunci cei cu bani puțini nu bor mai avea acces niciunde fără să-și implanteze nanocipul electronic, cu seringa. Pas cu pas spre asta ne îndreptăm. Totul este planificat și calculat.

      Ștergere
    3. Lichizii nu vor dispare inca ff mult timp 14:42.
      Cardul doar se va folosi in paralel. Nu de noi ii doare ci de ei.
      Ptr tranzactiile lor subterane au nevoie in continuare de lichiditati.
      Sunt esentiali in mentinerea armatei de servitori in toate locurile cheie dar mai ales la rikani, unde keshul e sfint.

      Ștergere
    4. @U 11 mai 2021, 14:42
      Nu mai ramane atunci decat sa dam curs vechiului indemn "Iesiti din mijlocul lor si va osebiti...". Sa vezi atunci dureri si despartiri, ca acei putini-foarte putini, care vor mai avea tarie in instalatie, se vor autoizola voluntar de ceilati, purtatori de (Last) World Empire Insignia...

      Ștergere
  10. Supraevaluati inteligenta si subtilitatea...
    Prostia si retardul mental au pus stapanire si pe domeniul proiectarii...
    Asa zisii proiectanti din ziua de azi nu mai pot imagina un grup de pompare(fiind vorba de o conducta in speta de fatza...)fara un calculator conectat la nu stiu ce dispozitiv cu clitoris , care sa fie mingaiat de 49.000 de ori pe zi via o conexiune prin 7 sateliti.
    Orice infrastructura critica trebuie sa aiba un regim de operare de avarie , full electric/mecanic .Lucrez in domeniu de ceva vreme , si pot sa confirm ca degenerarea si tembelismul au inflorit.
    Service-ul este remote, undeva in india, pentru un sistem de control proiectat in israel , care gestioneaza o fabrica de tzucale in romania...
    Nu mai exista un electromecanic , o piesa de rezerva intr-o magazie ...toate sunt pe stoc in egipt , desi producatorul este german , si le asambleaza in bulgaria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi! Hi! Hi! Bună observația. Vezi filmul ”Idiocracy”, din 2006!

      Ștergere
    2. Mișto.
      De unde și urgența. Cît se mai poate salva ceva fără să ajungem în tot mai înspăimîntătoarea previziune, genială sau involuntară, nu mi-e clar, din Idiocracy-ul menționat.

      Ștergere
  11. Cam multa liniste p-aici. Nu prea vad oameni cu adevarat interesati sa se problematizeze si sa priveasca evenimentul conductei intr-un context mai larg de tensiuni si conflicte la nivel mondial.

    In Israel, unde s-a vazut deja o determinare maxima pentru vaccinare ca si varf de lance in implementarea noii oranduiri globale (si unde masurile de segregare sanitara sunt de noaptea mintii), se-nteteste lupta cu palestinienii si sar multe scantei (din una dintre ele s-a pornit si un incendiu la Moscheia lui Omar, prilej de exultare a evreilor aflati langa Zidul Plangerii deoarece numai prin disparitia acesteia ei isi pot vedea reconstruit al 3-lea Templu). Se pare ca un conflict deschis bine instrumentalizat va rezolva multe puncte de pe agenda Israelului.

    In Myanmar lovitura de stat sustinuta de americani isi vede mai departe de cursul ei (taierea posibilitatii Chinei de a-si scurta semnificativ ruta de livrare catre Europa este un obiectiv mult prea important astfel incat orice efort pare justificat).

    Rusia este din nou pusa la colt si acuzata aberant de un "atentat" executat pe teritoriul NATO. Ca s-a-ntamplat in 2014 si ca nu exista dovezi ... chiar n-are rost sa ne batem capul cu amanunte. Rusia intelege pericolul si-si mentine pe pozitii trupele dizlocate in vest. Se vede asadar ca totul este pregatit. Mai trebuie sa vina omul cu chibritele.

    Franta se apropie de punctul in care ar putea deveni neguvernabila iar asta o spun oameni cu greutate din armata. In trecut fosti militari iar acum dintre cei activi. Cu totii sunt de acord ca nu-i de gluma.

    Constructia NS2 a fost blocata in justitie pana cel putin la sfarsitul lunii mai. Tensiunile cu Iranul se amplifica chiar si pe fondul sustinerii acestuia de catre China. Legenda "pandemiei" continua aberant sfidand orice logica elementara samd.

    Tensiunile sociale cresc pe zi ce trece in toata lumea care se poate prabusi in orice moment.

    Pana si amaratul nostru de miting de pe 15 mai se pare ca este conectat la miscarea globala de opozitie la atentatul care se da asupra libertatii oamenilor.

    Si multe multe altele. Lumea se afla pe muchie de cutit atat economic cat si militar-politic. Intr-un context atat de zbuciumat, tensionat si cu nenumarati vectori de instabilitate este foarte probabila aparitia unei crize economice, financiare, politice, sociale si, capac peste pupaza, razboiul menit sa distruga din temelii lumea veche pentru a-i putea face loc celui vechi (asa-i ca-i mai usor sa darami casa veche pentru ca apoi s-o contruiesti liber de orice constrangeri pe cea noua?

    Lucrurile acestea chiar se intampla acum in lume. Eu zic sa le privim cu mai multa atentie si sa facem ceea ce putem pentru a ne pregati la nivel individual in vederea a ceea ce va urma pentru ca viitorii ani vor fi extrem de grei. Iar cei care vor urma dupa aceea vor fi si mai grei pentru cei care vor refuza sa accepte compromisurile cerute de noua lume (realist vorbind vor fi doar cateva exceptii).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ... pentru a-i putea face loc celei noi am vrut sa spun

      Ștergere
    2. Urmaresc si eu cu interes ce se petrece la Al-Aqsa. Exista unele "profetii" privind distrugerea acesteia (ptr.templu), ca semn al iminenței acelor "vremuri".
      Privesc sceptic asemenea predictii (caci ades sunt doar insertii programatice) dar totusi imi place sa verific periodic gradul lor de avansare.
      Pana una-alta, bataile din Ierusalim nu-s ceva inedit. Probabil se vor calma (in aparenta), tensiunile ramanad insa (in latenta).

      Ștergere
    3. "ades sunt doar insertii programatice" - @Cassius.
      Da. Așa sunt - cel puțin alea intens mediatizate.
      Cu cat mai mare mediatizarea, cu atât poți fi sigur că e un insert programatic.
      La care se adaugă, complementar, foamea de senzațional.

      Ștergere
    4. Nu m-ar mira ca jidveii să fie pe felie cu Hamasul! Ceva similar cu cazul meteorologului de serviciu, Maia. Este de notorietate faptul că sioniștii exploatează magistral conflictele, de regulă din postura de victime.
      Înclin să cred că Israelul a fost înființat ca centru de comandă și refugiu pentru tăiații prinprejur care calcă pe bec prin alte țări. De la înființare, din 1948, Israelul n-a dat curs niciunei cereri de extrădare. Și au fost cu duiumul!

      Ștergere
    5. Dacă n-ar avea regim de "sanctuar" (plus alte facilități) statul lor s-ar depopula accelerat.
      Nu-i ușor să trăiești în butoiul ăla de pulbere ("pulbere" și la propriu, și la figurat).

      Ștergere
    6. Anglela, odata cu introducerea legii alocarii portiei de Carbon aplicate intregii economii mondiale via imprumuturi ptr companii/ persoana fizica/juridica care este in pregatire, in mod automat toate conflictele vor inceta. Doar alesii” se vor califica pentru infiintare/ operare/constructie/ implementari.
      Initial scanddalurile vor continua o perioada pina cind va fi ingenunchiati reprezentantii lumii vechi, de exemplu petrolistii rusi, rikani. Cadrul legal care este deja inaintat spre aprobare va pune capac oricarei iuteli de tip vechi.

      Ștergere
    7. @Cassius - "Privesc sceptic asemenea predictii" - tu ai libertatea sa le privesti cum vrei. Important este cum le privesc cei care au in mana finantele lumii, adica City-ul si Wall-Street-ul ca tot intreba cineva malitios ce-i cu ele. Baietii care le-au infiintat au fost veri iar urmasii lor le controleaza si la ora actuala.

      Ei au dat planeta peste cap de vreo 2 ori ca sa infiinteze acea tara si au inca multe planuri cu ea. Referitor la Templu au deja toata constructia facuta sub forma pieselor de lego (unii spun ca ar fi vorba de zile ca sa-l ridice). Exista preoti, vase de cult si tot ce trebuie. Au ajuns deja la a nu stiu cata vitica rosie iar mai multi rabini respectati nu se sfiiesc sa vorbeasca de implinirea vremurilor.

      Una este sa vrea Kim Jong Un ceva si alta este sa lucreze baietii astia ... Nu-i bine sa-i desconsideri. Mai ales ca ei sunt atenti la detalii iar noi nu (ex. vezi plecarea vacsinului concomitent pe 25 dec catre toate tarile).

      ps - hamasul este opera mossad, zice lumea buna.

      Ștergere
    8. Chiar si cu toate piesele de lego, Angela, vase ritualistice si scroll uri inteligente, lumea nu va crede nimic pina nu vedea o interventie supranaturala clara, de comunicare directa, nu holografico- holiudiana de kkao.
      Exemplele abunda, de la smecheria cu lumina de Pasti kdin vagauna de unde si o aprind cu bricheta, la riul Iordan care curge invers, cind se stie foarte bine ca in jonele foarte plate, riul merge in ambele directii in functie de mareea locala, asa cum am vazut si in Italia cu riul Po.

      Ștergere
    9. Evreii obtin multe, dar nu obtin totul.
      Mai exista si alte centre de putere, sj chiar daca nu-s neaparat adverse, tot sunt inerente negocieri / temporizari.

      Ștergere
    10. Poate ca este doar o etapa din fereastra Overton dar niciodata pana acum nu s-a pus problema in acest mod. Uite, stire de acum o ora de pe DC news: https://www.dcnews.ro/israelul-a-ocupat-estul-ierusalimului-iar-palestinienii-au-fost-evacuati-fortat-se-doreste-reconstruirea-celui-de-al-treilea-templu-evreiesc_819399.html

      Ștergere
  12. "Nu-mi mai rămâne decât să mă întreb oare cât timp vom mai permite acestei mâini de degenerați să se joace cu destinele noastre? E o întrebare"

    E cam singura întrebare care mai contează. Ne aflăm departe pe drumul spre un nicăieri spectaculos.

    Pițifelnicii cu bubă mare la cap trebuie rași complet, restul sunt vrăjeli și spaime de securiști cu tabieturi bine plătite, a la funcționarii otomani circa secolul 18.

    Ne speriem prea mult de complicațiile inutile, cînd nu sunt periculoase, introduse în viața modernă de un mod de a stăpîni oamenii care pervertește folosirea descoperirilor științifice și inovațiilor tehnice.

    E prea tîrziu pentru o acțiune decisă, coerentă și bine planificată ? Posibil. Aș zice că principala frînă nu vine atît din capacitatea securistică de a contracara, cît din inducerea și autoinducerea (lene intelectuală, fuga de răspundere, etc) sentimentului neputinței. Totul asociat cu scăderea deliberată a nivelului de educație și a celui cultural.

    Securiștii știu însă că nu pot controla cu adevărat șuvoiul. De șvabi nu știu dacă înțeleg, îmbătați pînă la chiloți de putere cum sunt. E posibil să urmeze să li se aplice un tratament pretorian, doar că așa nu se va rezolva treaba, nu e suficient și băieții știu și asta. Singura lor salvare ar fi să dea drumul la frîie, să lase liberi indvizii și să spere. Idee care îi înnebunește, total contrară rolului și rostului existenței lor. Bieți ucenici vrăjitori care și-au descoperit limitele.

    De unde și marea spaimă, atît a celor ce înțeleg, dar și a bestiilor duse complet. Vizibilă chiar și pe aici, prin unele comentarii, care se vor deștepte și nuanțate, însă nu fac decît să te sufoce cu acreala lor de fumigene.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La paragraful : "Aș zice că principala frînă nu vine atît din capacitatea securistică de a contracara, cît din inducerea și autoinducerea (lene intelectuală, fuga de răspundere, etc) sentimentului neputinței. Totul asociat cu scăderea deliberată a nivelului de educație și a celui cultural" - subscriu total.

      Pana la urma, nu poate exista "iesire" fara macar dorinta iesirii (de vointa nici nu mai pomenesc).
      Daca majoritatea ar dori intens o schimbare, s-ar simti in pulsul cotidian al societatii.
      Nu se simte - cel putin nu inca. Desigur, toti ar vrea "s-o duca mai bine", dar in acelasi (actual) sistem.

      Dar...cum bine evoca @citadela proverbul francez, "foamea monteaza ghilotina". Poate o foame va mai trezi caracterele somnolente.

      Ștergere
    2. Hi! Hi! Hi! Bine punctat, mai ales aia cu limitele.

      Ștergere
  13. Un articol foate bun in care autorul si a reafirmat puterea de a patrunde esenta evenimentelor actuale care se invirt exclusiv in jurul sistemelor energetice si nimic altceva.

    Urgenta cu care sunt adresate aceste pirghii ale oricarei economii, ale lumii vechi dar si a celei noi s a vazut din primele zile a presedintiei rikane din Ianuarie cind printr o miscare a incheieturii a fost anulata constructia unei artere petroliere vitale pentru economia canadiana dar si rikana, un fel de NS2 varianta nordrikana.

    RăspundețiȘtergere
  14. :))
    De data asta nu i va tine figura lui Adonis.
    Toate semnalele primite indica taierea masiva a consumului mondial...nici n are importanta de ce...pentru ca asa au hotarit stapinii planetei!

    Cit vom suporta? Hehe,
    Dragilor, perioada suportatului de abia este in prima viteza!

    RăspundețiȘtergere
  15. Si eu,credulul,cînd vedeam filmele lui Bruce Willis,toate în maieu,credeam că sunt doar filme.Baietii le-au făcut și repetat la TV de nenspe ori, să se prindă tugulanii planetari.Acum realitatea bate ficțiunea.Spunea un rus,nu știu cum se numește,cind americanii au de gînd să facă ceva mare......fac un film....!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu zic sa trecem pe popcorn ....Cassius vine cu berea , sa fie artizanala de casa ,altfel nu cade la invoiala .....cine baga artificii?

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca tot suntem pe diverse as vrea sa vad un podcast Maria Aurelia- Angela . Subiect? Orice ....e dezlegare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uniK-ul Kinu-it

      De ce-ti doresti discutii care te depasesc?

      Te prezinti drept misogin dar te banuim si de masochism. Prietena ta stie? Asa, ca fapt divers ...

      Ștergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  19. o alta intrebare: cine este Dan Diaconu?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)