sâmbătă, 8 mai 2021

Colții crizei


U
n fenomen despre care vorbesc cam de un an de zile începe, din păcate, să se materializeze. Este vorba despre criza alimentară. Nu știu dacă ați observat, dar prețurile alimentelor cresc de la o zi la alta. Fenomenul este vizibil în special în țările importatoare de alimente între care, cu rușine, ne numărăm și noi. 

Vina principală pentru starea actuală de fapt pare a fi haosul de pe fluxurile logistice. Restricțiile pandemice au proiectat lumea într-o altă realitate, în care chiar și transportul de marfă este limitat sau suferă întârzieri ca urmare a schimbării legilor și regulamentelor de la o zi la alta. Devine astfel nu doar mai scump, ci chiar mai problematic să transporți o marfă. 

Cea mai mare creștere a prețului alimentelor din istoria recentă a avut loc în perioada 2010-2014. Întâmplător sau nu, în 2010-2012 am avut evenimentele bombastic denumite „Primăvara Arabă”. Legătura dintre creșterile prețurilor la alimente și revoltele din Orientul Apropiat e cât se poate de simplu de înțeles, în condițiile în care în absolut toate statele prinse în „revoluțiile” acelea s-a reclamat în principal „scăderea nivelului de trai”. 

Legătura dintre stomac și pacea socială e una logică. Mai ales în societatea de azi - obișnuită cu hrana ieftină și din belșug - există o linie de demarcație care, odată încălcată, conduce la fenomene sociale extreme. Acesta este motivul pentru care politica alimentară este una de bază în SUA. De asemenea, tot acesta este motivul pentru care acolo, în cazul în care nu mai ai venituri suficiente, primești cartele de hrană. Hegemonul știe bine de la ce i se poate trage!

Cu toate că țările lumii par a fi conștiente de importanța hranei, cred că multe dintre ele o ignoră cu desăvârșire. Și, dacă Primăvara Arabă a fost un fenomen care a apărut în țările sărace din Orientul Apropiat, cred că viitoarea „Primăvară”(care probabil va veni în toamnă:) ) va cuprinde țările dezvoltate din Europa. „Bogăția” de care se bucură locuitorii acestei zone este una aparentă, mascată de „luciul exterior” al orașelor. Însă, în spatele bunăstării afișate se trăiesc vieți grele, mâncate de lipsuri, frustrare și stres. Foarte puțini dintre cei aflați în afara Europei realizează minciuna din spatele fațadelor lucioase. De aceea sunt și atrași aici. Uneori nici chiar cei de-aici nu sunt conștienți. Aceasta probabil deoarece apăsarea problemelor de zi cu zi „e compensată” de credința - indusă de către propagandă - că în alte zone ale lumii e mai rău. La fel se întâmplă și-n SUA unde boschetarii devin cvasi-majoritari, dar sunt ferm convinși că trăiesc în cel mai luxos rai pământean. 

Lucrul de neînțeles pentru elitele cocoțate la butoane este că, atunci când te afli la baza societății, chiar și o majorare insignifiantă a prețului unor alimente de bază face o diferență uriașă între un trai cât de cât normal și foame. Iată de ce estimez că, în ciuda tuturor restricțiilor, în ciuda isteriei induse de pandemie, colții crizei alimentare care acum abia se văd, vor conduce la fenomene radicale care probabil vor schimba fața Europei pe care o vedeți acum. Și nu doar a Europei!

118 comentarii:

  1. E nasoală, noi am trăit-o în comunism: cozi,raționalizare,umilințe. În capitalism e mai rău, nu te atingi de mâncare, că e scumpă. Dacă nu mâncărică, atunci nu nimica, nici haine, nici distracții. În comunism marea majoritate eram la fel de săraci, în capitalism apar frustrările. Din pacate are legătură cu vaccinarea obligatorie, ca sa trăiești iti trebuie serviciu, iar la servici...aia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu i deloc obligatorie, nu mai face valuri aiurea, si chiar daca ar fi, la nivel personal tot optionala ramine

      Ștergere
    2. "Nu i deloc obligatorie" - pai nu este dar se doreste a fi prin aplicarea de constrangeri peste constrangeri. Cati vor rezista?

      Chiar si cei care vor gasi modalitati de a ocoli vaccinarea efectiva (ex. "aranjeaza" cu doctorul) vor cadea in plasa certificatului de vaccinare care este in sine mai important decat vaccinarea fiind cheia de bolta prin primirea identitatii digitale unice la nivel mondial = catusele cu care va fi legat de lumea noua impreuna cu renuntarea constienta la identitatea primita la botez.

      Ștergere
    3. Si hitler a murit ...asa pot si ei muri ...accidental sau narural

      Ștergere
    4. Categoric. Cu totii murim pana la urma "Dar nu-i totuna leu să mori. Ori câine-nlănţuit."

      Ștergere
    5. @Angela...lāmurește-mi, te rog, o curiozitate.
      Ca mulți alți "cruciați" înverșunați, faci o legāturā între variantele digitale de codificare a identitāții și anularea...botezului.
      Mai exact, cum s-ar face asta ?
      Taina botezului (ca majoritatea ritualurilor spirituale) implicā principii și tehnici ce țin de realitāți suprasensibile, imateriale.
      Codul numeric (fie analog / digital) este un aspect material, matematic în esențā, ptr. scopuri de procesare statisticā.

      Nici eu nu suport numerotare / etichetare, cāci reprezintā o formā de control ce-mi poate afecta libertatea. De aceea subscriu la combaterea / fentarea sa.
      Dar ce treabā are una cu alta ?
      Sunt curios, înainte de a fi malițios.

      Ștergere
    6. Identitatea primita prin taina Botezului este un nume cu care omul respectiv va fi cunoscut de catre Dumnezeu atat in viata aceasta cat si in vesnicie. Gheorghe ti-a spus la botez, Gheorghe vei fi cunoscut in viata, Gheorghe vei fi pomenit dupa moarte si tot Gheorghe te va chema si dupa Invierea cea de obste la A Doua Venire a Mantuitorului. In cazuri exceptionale acest nume se poate schimba. Spre exemplu la calugarie, considerata a doua nastere, de obicei se schimba numele. Cel vechi dispare ca si cum n-ar fi fost iar persoana respectiva este cunoscuta de oameni si de Dumnezeu cu noua identitate. La fel se mai intampla (tot in monahism) la primirea schimei.

      Retinem asadar ca in Biserica omul poate avea un singur nume iar atunci cand isi ia altul nou cel vechi este inlaturat cu totul. Si numele pe care-l poarta este cel cu care va fi cunoscut si recunoscut atat de oameni cat si in Imparatia lui Dumnezeu.

      Din motive pe care nu le mai detaliem acum oamenii accepta de bunavoie (as spune mai degraba prin inselare insa asta nu-i face mai putin vinovati pentru ca prostia, frica, lasitatea, oportunismul, necunoasterea propriei credinte etc sunt pacate iar nu virtuti) o noua identitate (digitala de data aceasta) care le deschide toate portile Imparatiei Omului ce se construieste acum pe pamant. Clar ca fara ea in curand nu vei mai putea face nimic (inclusiv a cumpara sau vinde ca sa fim mai aproape de termenii cu care a fost descrisa aceasta perioada care va urma in viata omenirii). Atasarea de corpul uman a acestei noi identitati digitale este determinism tehnologic despre care deja am mai vorbit de cateva ori (identificarea fiecarei persoane trebuie facuta cu certitudine si nici o solutie prin care aceasta se afla in afara corpului nu ofera siguranta si certitudinea identificarii cerute de catre sistem).

      Din Sf Scriptura, de la Luca (16,13), stim ca "Nici o slugă nu poate să slujească la doi stăpâni. Fiindcă sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va ţine şi pe celălalt îl va dispreţui. Nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui mamona."

      Vedem astfel cat de simplu ne aflam in fata situatiei in care acceptam o noua identitate cu care sa fim recunoscuti in Imparatia Omului dar si faptul ca identitatea cea veche care ne deschidea portile Imparatiei lui Dumnezeu devine caduca.

      Sper ca acum ti-am satisfacut curiozitatea. Natural, urmeaza sa fii malitios. Dar nu-i bai. Cine intelege bine. Iar cine nu, nu va avea indreptatire ca n-a stiut.

      PS - iar cine crede ca vreun gand sau fapta savarsita este fara conotatie spirituala (buna sau ne-buna) este de-a dreptul naiv pentru ca "orice faci, orice gandesti, in fata lui Dumnezeu esti".

      Ștergere
    7. Stimatā doamnā, eu nu practic malițiozitatea ca moft.
      Nu mā grābesc a te ironiza, dar explicația d-tale e superficialā.
      Nu-ți ia nimeni numele, sā fim serioși. De decenii avem și o serie numericā (CNP), la școlile comuniste aveam nr.matricol, soldații au avut repere numerice (multe) de prin sec.XVIII - e pur și simplu o necesitate organizatoricā, de când ne numārām cu miliardele.
      Pāi altfel ar fi haosul lumii ! Doar știi câte sute de mii sunt "Gheorghe", "Ion", "John", "Ivan". Dacā era doar dupā reperul numelui de botez, ne-am fi distrat maxim sā ne mai deosebim.

      Și taina botezului, din ce știu eu, implicā mult mai mult decât atribuirea numelui (pe care, oricum, îl aleg pārinții, nu factorul religios).
      Cred cā ar trebui sā cauți o explicație mai profundā dacā dorești credibilitate.

      Ștergere
    8. Explicatia mea este simpla dar superficiala nu e. Ca nu intelegi ca pot fi botezati 1 miliard de Gheorghe si ca pe fiecare il va cunoaste Dumnezeu in felul Sau ca fiind ... Gheorghe tine de incultura religioasa. Aceasta nu se poate completa chat-uind pe internet asa ca nu te pot ajuta.

      Gandesti probabil in termeni tehnici si asa ai dreptate. Se vede de la distanta ca Noua Lume este doar o imitatie nereusita a Imparatiei lui Dumnezeu si din faptul ca sistemul nu poate accepta pe cineva cu acelasi nume, indiferent ce s-ar intampla. De aceea noua identitate digitala este unica la nivel global.

      Iar exemplele de indreptatire pe care le-ai dat iarasi nu sunt relevante deoarece pana si cnp-ul este un numar atasat persoanei, intr-o oarecare legatura cu ea in sensul in care cuprinde data nasterii, locul nasterii si numarul de ordine al nasterii din judetul indicat ceea ce conduce implicit spre persoana respectiva. Nu este nici el in regula (cum de altfel n-au fost nici numerele tatuate pe mainile detinutilor din lagarele naziste) dar este totusi diferit de identitatea electronica data celor vaccinati.

      Acum vorbim de o identitate digitala unica la nivel global care ofera acces catre dosarul medical al unei persoane (numai fila referitoare la covid deocamdata respectiv vaccin, test, boala). In curand aceasta identitate va fi SINGURA CHEIE de acces a unui individ la lume prin tot ce presupune ea. Fiecarui om i se va asocia noua identitate digitala si atat. Iar acum cred ca observi diferenta fata de celelalte codite atasate pana acum unei persoane.

      In cele de mai sus sus am tinut cont si de multiplele avertizari ale parintilor cu viata sfanta care au fost luminati de Dumnezeu in privinta vremurilor din urma. Iar identitatea electronica este din punctul lor de vedere linia rosie pe care nimeni dintre cei care doresc sa se mantuiasca n-ar trebui s-o treaca. Altfel se vor trezi intrati pe un drum fara intoarcere.

      Ștergere
    9. Angela, in buna masura subscriu si eu la tezele tale. Dar ma vad silit a vota si cu @Hayde - un cod, oricat de cuprinzator, afecteaza doar libertatea individului, nu si credinta lui.
      Teama provine din previziunile Apocalipsei - infamul "numar". Dar se retine doar forma, nu si talcul. Un numsr e un numar, si atat. O acceptare VOLUNTARA ale unor implicatii de credinta e cu totul altceva.

      Ștergere
    10. Dar nu este un simplu numar agatat unei persoane ca cnp-ul sau cel tatuat in lagar.

      Este o noua identitate: numai sub forma digitala (dematerializata) si unica la nivel global prin care omul poate deveni obiect in IOT. Altceva. De asta am si spus ca intra in contradictie cu vechea identitate. Fiecare reprezinta o cheie catre una dintre imparatii (a Omului sau a lui Dumnezeu).

      Iar acceptarea ESTE VOLUNTARA. Ca doar de voie semnezi cand te vaccinezi.

      Iar chestia asta cu acceptarea / constientizarea implicatiilor de credinta te rog sa le vinzi altora. Ia fa bine si pune de o initiativa ca sa nu mai fie pedepsiti cei care n-au cunoscut ca incalca legea. Nu merge, nu-i asa?

      Pai daca se presupune ca toti suntem obligati sa cunoastem legea lumeasca nu crezi ca acelasi lucru este valabil si in cazul Legii lui Dumnezeu?

      O tot dai dupa cires ...

      Ștergere
    11. Doamna @Angela, iar incepi cu "patronajul"? Nu avem "cultura religioasā" și n-o "gāsim pe chat"?
      Te vestesc cā studiul religiilor a fost (si rămâne) o pasiune ptr.mine. Dar al tuturor religiilor, nu doar o viziune unilateralā.
      Cum era și de așteptat, când intri în penurie argumentativā apelezi iute la Sf.Pārinți, apoi vine "capacul" - ei știu de la Duhul Sfânt.
      Pāi așa își ranforseazā și ceilalți creștini pleiada de corifei (catolicii, baptiștii, etc). De ce ar fi pogorât Duhul Sfânt numai la ortodocși ? Aici nu mai ai ce sā rāspunzi, decât în logica fundamentalismului ("ai mei îs buni, āilalți rāi").

      Eu nu accept fundamentalism, nici logici derivate. Fundamentaliștii cred ceva ptr.cā acel ceva îl vor - și nimic altceva.

      Suplimentar, Dumnezeu poate ști oricând care e "Gheorghe" - dar noi NU. Uite numai ce confuzii naște aici semnātura "unknown". Etichetele nu-i trebuie lui Dumnezeu (și nici lui Aghiuțā, cā și āla e suprauman), ci nouā, oamenilor.
      De nu existau sisteme de diferențiere (alfanumerice, imagistice, cum vrei), eu însumi m-aș fi strāduit sā le inventez - ptr. ORDINE.

      De aia avem un "dialog al surzilor".
      Renunțā mācar la "superioritāți" în adresare, cāci abia atunci îmi vei stārni abrazivitatea.
      Nu știu dacā remarci, dar eu mā strādui a rāmâne politicos. Ba, mai mult, nu "predic" nimānui convingerile mele - deși am niște repere axiologice foarte bine "înfipte".

      Ștergere
    12. "De ce ar fi pogorât Duhul Sfânt numai la ortodocși?" - banal. Pt ca nu mai erau si altii. Majoritatea au aparut dupa ce s-a construit biserica de la coltul strazii mele. Iar de primii care-au luat-o razna s-a oficializat ruptura la 1054. Si niciunii nu au lucrarea Duhului Sfant. Exemplele sunt ca nisipul marii. Pentru exemplificare vezi minunea Sfintei Lumini sau a aghezmei de la Alba Iulia facuta chiar pe vremea lui Mihai Viteazul.

      "deși am niște repere axiologice foarte bine "înfipte"" - daca nu-s "infipte" in Adevar mai bine le aveai des-fipte.

      Daca n-ai fi ignorant in credinta ortodoxa (despre alta nu discut) am putea incerca sa avem un dialog. Insa iti lisesc notiuni elementare si ai mintea poluata de tot felul de erezii care ne impiedica sa putem dezbate ceva serios.

      Uite ce e. Eu le stiu pe ale mele mai bine decat le stii tu pe ale tale. Hai sa nu ne mai calcam pe bataturi. Mergem de acum in colo pe trotuare separate. Mai bine asa pentru toata lumea.

      PS - si lasa-ma te rog cu superioritatile. Adevarul este Adevar. Acela doar se afirma, nu se demonstreaza.

      Mi se pare foarte firesc sa fiu convinsa de credinta mea pentru ca altfel ar insemna ca nu o am. Altii sunt convinsi de credinta lor. Pana si astia cu curcubeul sunt siguri de dreptatea lor. Asa-i omul. Eu n-am facut prozelitism. Am prezentat doar un punct de vedere in care, da, cele din afara sunt impletite cu cele launtrice. Materie si Spirit.

      Tu ai ajuns sa contesti pana si fundamentul cunoasterii in Biserica care este Revelatia prin Duhul Sfant. Uite, citeste la parintele Dumitru Staniloaie si vezi cum stau lucrurile si nu mai contesta aiurea invatatura Sf Parinti pentru ca asta-i hula in fata lui Dumnezeu.

      Ștergere
    13. Așa facem - fiecare cu ale lui.
      Voi evita dialogul cu d-ta. Incearcā sā te ții la o parte de postārile mele, e loc destul pentru oricine.
      Sānātate.

      Ștergere
    14. Mr. H, ai mentionat "Cum era și de așteptat, când intri în penurie argumentativā apelezi iute la Sf.Pārinți, apoi vine "capacul" - ei știu de la Duhul Sfânt."
      acu cateva zile DD a pus un link catre o carte "Serafim Rose - Cursul de supravietuire ortodoxa".
      chiar in Capitolul 2 vb despre exact ceea ce spui. Departarea de ortodoxie prin incercarea rationalizarii extreme si respectiv "bagatelizarea" ortodoxiei, care "stiu ei... de la Duhul Sfant".
      Poate ma insel, dar parca aduci un argument similar.
      Toate cele bune.

      Ștergere
    15. Nu te înșeli, dle.@Unknown.
      Același lucru i l-aș fi spus și lui Serafim Rose.
      Mie imi place sā raționalizez, și o s-o fac pânā în ultima secundā de luciditate.
      Cā de aia am rațiune - tot de la Dumnezeu, cā veni vorba.

      Ștergere
    16. am inteles. te citesc cu placere aici pe blog.
      o zi buna.

      Ștergere
    17. Mai da'ce radicali ati ajuns ! Si ne mai miram ca nu exista unitate in "frontul" celor ce combat porcariile cu care ne confruntam !
      Ia, hai...mai domol (nu asa ziceai, @Hayde?).

      Ștergere
    18. Dna @Angela- este deja "ca pe timpul lui Noe"; cred ca el si-a batut gura de pomana, nu avea netul la dispozitie.
      referitor fuga pe pustii cred ca e de preferat sa mori pregatit mai la inceput, putini vor rezista cand se ingroasa.
      Hristos a inviat!

      Ștergere
    19. @unknown 21:48
      Nu orice om care își apără cu zel, uneori cam mare, convingerea este și un potențial ucigaș! Exagerați!

      Ștergere
    20. @Angela
      Explicați bine învățătura creștină ortodoxă! Aveți și ceva discernământ! Vă rog să îl folosiți și să acceptați că puteți dialoga și cu cineva care nu vă poate accepta, din varii motive, viziunea, chiar dacă ea este corectă! Aveți înțelepciunea de a accepta colaborarea cu oamenii cu care puteți păstra legătura pe alte teme și cu care puteți face front comun pe acele teme!

      Ștergere
    21. @unknown 01:23
      Postarea dvs este suspectă de scrasnet de dinți. Nu cereți Angelei ce nu faceți dvs sau nu știți unde se aplică! Aveți o neștiință mare legată de dogme și aplicarea lor!

      Ștergere
    22. Mi am propus sa nu mai citesc comentariile din blogul d lui DD.Am motivele mele .Pe scurt imi fac rau .Sufleteste.Dar azi citind articolul nu am rezistat .As incerca sa va explic din punctul meu de vedere ce incearca sa explice d na Angela Pierderea tainei botezului nu se petrece decat daca renunti la biserica ta si aderi la alta biserica .Mentionez ca prin "biserica"se intelege adunarea oamenilor cu același crez.In ceea ce priveste "pecetluirea"inseamna ca atunci cand antihrist va deveni lider mondial resursele vor fi la minim in lume ,se pare in urma unui razboi mondial.Atunci accesul la resurse fara de care astazi nu ne imaginam viata,se va face numai daca vei primi in mod direct si personal acea pecete (nu stim sub ce forma va fi acesta) si l vei recunoaste pe antihrist lider mondial lider spiritual adica un dumnezeu personal .Asta se va intampla .Atat stim de la sf parinti de la pustnici si de la oameni care au fost atentionati de adevaratul D zeu .Noi cei de azi ne mergand la biserica unii adapati fiind la izvorul materialismului dialectic modern dusmani ai lui Hristos nu intelegem ce ne spun inaintasii nostrii..Vietile noastre personale sunt mormane de putregai spiritual .Suntem sclavi ai patimilor si dorintelor noastre.Ne tavalim in pacate urate inaintea Domnului.40 de ani in urma comportamentul sexual al societatii de azi era socotit deviationist .iar azi sexul oral anal schimbarea partenerilor ba chiar si pedofilia ne vorbind de homosexualitate si de toate "suratele"ei fac parte din viata de zi cu zi a multora din noi.Stiu ca ma ve ti ingropa in argumente sarcastice dar ce va spun eu se petrece din lipsa educației religioase din familie si societate .Aceasta "modernitate" comportamentala ne transforma in viitorii sclavi antihristici .Iar daca un preot ne vorbeste despre asta ne transforma instantaneu in virtuali criminali ai acelui om Nu vrem sa recunoastem ca ne scufundam intr o groapa comuna pt ca Dumnezeu nu ne va lasa pe toti in mana diavolului.Si asa cum noi scoatem dintre merele pentru iarna pe cele stricate si le aruncam asa si El scoate si va mai scoate din gramada prin tr un război sau alta calamitate pe cei cei strica pe ceilalti.Daca am fi citit biblia cu atentie si luare aminte am fi inteles .Inchei cu promisiunea de a nu mai comenta si cu rugamintea de a reciti un articol al d lui DD in care ne povesteste o experienta spirituala.Cineva i a spus :Nu vezi cum isi bate joc diavolul de tine"?As indrazni sa va rog sa va puneti in locul domniei sale .Veti reactiona la fel ?Timpurile se scurteaza .

      Ștergere
    23. Haydé, din ce-am văzut, Angela spunea de anularea identităţii (de creştin), nicidecum de anularea botezului. Botezul nu se poate anula, fie şi măcar pentru faptul că şterge păcatul strămoşesc. Nicio faptă rea a creştinului nu-l poate face să se "reîncarce" cu păcatul strămoşesc, ca să trebuiască să se boteze din nou. Faptul că doreşti să înţelegi credinţa raţional arată că eşti departe de Adevăr, dar am să încerc o explicaţie pentru identitatea digitală. Asumându-ţi noua identitate, implicit renunţi la identitatea de creştin, cu tot ce decurge de aici: acceptarea închiderii bisericilor, acceptarea eliminării linguriţei unice la împărtăşanie şamd. Noul om nu poate fi creştin. Creştinul care acceptă noua identitate trebuie să se lepede de vechea identitate. Nu-şi pierde botezul, dar, dacă va dori să se reîntoarcă la ortodoxie, s-ar putea să trebuiască miruns. În privinţa celor care nu înţeleg de ce se face botezul la ortodocşi în pruncie şi nu se aşteaptă vârsta maturităţii, i-aş întreba dacă la fel fac şi cu copiii lor: dacă se îmbolnăvesc, aşteaptă vârsta maturităţii pentru a le da tratamentul, ca să poată înţelege eventualele consecinţe, sau le aplică tratamentul de la primele semne de boală, decizând ei, ca părinţi?

      Ștergere
    24. Ce a scăpat în toată argumentarea de mai sus: Dumnezeu poartă de grijă deplină celor ai săi. Diavolul vrea să-și impună răul asupra tuturor prin control cât mai amănunțit. De aceea are nevoie de ID unic și baze de date. Dacă accepți îndosarierea, accepți controlul, accepți constrângerile și manipurarea targhetată, în final te va face să renunți la propria libertate dată de Dumnezeu. Asta este pierderea Botezului și acceptarea numărului fiarei.

      Ștergere
    25. Ce a scăpat în toată argumentarea de mai sus: Dumnezeu poartă de grijă deplină celor ai săi. Diavolul vrea să-și impună răul asupra tuturor prin control cât mai amănunțit. De aceea are nevoie de ID unic și baze de date. Dacă accepți îndosarierea, accepți controlul, accepți constrângerile și manipurarea targhetată, în final te va face să renunți la propria libertate dată de Dumnezeu. Asta este pierderea Botezului și acceptarea numărului fiarei.

      Ștergere
    26. Poți alege să te lași în mâna lui Dumnezeu și să crezi avertismentul Lui cu privire la "însemnare" (pirderea mântuirii) sau poți crezede ca "însemnarea" te va salva (minciuna). Totul începe de la credință. Crezi lui Dumnezeu sau crezi celuilalt. Sunt contrarii și nu le poți avea pe ambele.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Mai stiu eu una care mi place:
      Cu totii suntem la citeva mese distanta de la a ne minca unii pe altii.

      Ștergere
    2. Francezii au una buna:
      “Foamea monteaza ghi lotinele”

      Ștergere
    3. Superb acest dicton, prin simplitate si cuprindere !

      Ștergere
  3. Sa ii fut, îmbuibații ulii mele adepți ai lgbt ului și ateismului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar copiii lui Dumnezeu au dreptul de a se înfrupta din creația Lui. Ceilalți care conform teoriilor lor nu sunt decât niște mașinării biochimice născute doar pentru haleala, anal și blasfemie au dreptul doar la bube și război social.

      Ștergere
    2. Foarte tare faza cu bubele si razboiul continuu social!
      Astazi te ai trezit cu fata n sus, se vede!

      Ștergere
    3. Ioane, la cum te exprimi, esti copil de demon! Ca sa nu mai vb despre disprețul la adresa
      " celorlalti", cei ce nu au mintea-n colțuri precum tu o ai.
      Homosexualii vor fi judecati diferit. Sa nu uiti si faptul ca multi baieti abuzati sexual cand sunt mici devin la randul lor agresorii sexuali ai altor băieței. Si nu putine sunt cazurile in care abuzatorul este chiar față bisericeasca. Sau abuzul se petrece cu complicitatea enoriasilor crestini piosi care nu se baga, nu se amesteca, nu vor sa vada diverse cazuri din parohiile in care sforaie crestineste. Dar dau cu tamaie peste jeg si isi rotesc pios ochii atunci cand cred ca se roaga. Nu se roaga! Indrugă vorbe. Repeta mecanic cuvinte invatate de la altii.
      Si de complicitatea judecatorilor care lasa pedofilii in libertate? Ce zici?
      Dupa cum vezi matale, oooo, superiorule, crestinule ce te crezi copil divin, judecata este treaba grea si are multe nuanțe. Asa ca nu-ti baga nasul in judecata, ca e treaba Lui Dumnezeu. Tu vezi-ti de lungul nasului trufaș si de limbajul porcesc!

      Ștergere
  4. Azi in Columbia, maine-n toată lumea!
    https://youtu.be/obqBeNW8Rl4

    De vaccinuri poate ne protejăm, dar cum ne vom putea proteja de țânțarii modificați genetic? Cum? La noi nu va exista așa ceva? Nu putem decât spera!
    Dar la noi îndoctrinarea copiilor prin învățământ există. Câți părinți o înțeleg și se opun?
    Și peste toate se așterne penuria alimentara....cei care locuiesc la țară au stoc de semințe? Sau folosesc semințele modificate genetic? Pt că aici e o maaaare problema! Ce cultivi dacă n-ai semințe?
    Cum te hrănești dacă n-ai pământ?
    Câți oameni mai știu să lucreze pământul?
    Cate persoane pot afirma că se pot hrăni din munca sa, din producția proprie?
    Și când aduni :
    - copii îndoctrinați care risca sa fie împotriva noastră,
    - pandemia cu restricțiile sale și toate minunățiile pe care ni le-a adus,
    - declinul băncilor,
    - războiul sexelor,
    - războiul rasial,
    - ștergerea identităților naționale,
    - creșterea Nr de persoane sterile, care (surpriză mare) coincide cu apariția mamelor purtătoare și a uterului artificial care vor permite celor cu bani să cumpere un bebeluș OGM, dolofan, frumușel și neapărat cu ochii albaștri...
    - green deal
    Mai are rost sa amintim de distrugerea religiilor, al cărui prim efect este dispariția moralei și a onoarei...
    Ar mai fi dispariția treptată a muncitorilor înlocuiți cu roboti...
    IA care devine tot mai prezentă în viețile noastre și care ne va permite sa beneficiem de pass-ul numeric....asta doar ca să ne simțim confortabil în închisoarea numerică mondială

    Mi-a scăpat ceva?
    Poate limbajul corect politic care ne va împiedica să spunem răului pe nume

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La tara, mai ales, satelitii Bucurestiului dar si ale altor orase mari, marea majoritate cumpara piine, brinza, rosii si vinete si Cola de la magazinul satesc dupa care sparg seminte in batatura toata ziua.
      Eu nu am vazut NICI macar UN independent alimentar, decit partiali, cu zarzavat si rosii la borcane.
      Seminte ioc!, Ai dreptate! Toti se bulucesc sa cumpere rasaduri GMO.

      Ștergere
    2. Da. Țăranii au fugit în orașe, iar cei ce au rămas, sunt bătrânii și leneșii.
      Cultivarea pământului e o știință ce s-a pierdut, se pare. O să plătim scump pt lenea noastră.
      De f mulți ani suntem broaște puse la foc, dar ne-a convenit apa călduță

      Ștergere
    3. TRENDUL asta de origine vestica de obtinere a unei libertati evacuindu te in spatele unui gard la tara impreuna cu 3 dulai fiorosi este o mare ratacire a mintii predatoriale. Este o mare pacaleala si capcana in care au picat farte multi.
      Siguranta noastra se afla alaturi de vecini, prieteni, rude. Oricit de mica ar fi comunitatea urbana de cartier in care ne aflam, este inmiit mai buna decit singuratatea in locuri rar populate, unde tavalugul eventualelor conflicte va trece usor si neobservat peste noi ...parerea mea.

      Ștergere
    4. Citadela
      Așa spune și Părintele Iustin
      Dar...oamenii sunt mai separați ca niciodată....părerea mea

      Ștergere
    5. D,
      Asa este, mare dreptate avea... insa Umbra de comunitate care ne a mai ramas trebuie folosita , crescuta, udata, hranita...asa vom invinge, nu prin fricile bagate in cap de holiudieni, care atentie! Ne dreseaza deja de multe decenii cum urmeaza sa ne comportam in cazuri extreme, cind de fapt trebuie actionat cum stim din Traditia noastra, asa am supravietuit sute de ani

      Tv ul si mass media preparilor cu mi tea facuta muci, incearca sa ne dreseze cum sa ne comportam!
      Nu trebuie pus botul la asa ceva!

      Ștergere
    6. In oras este bine atat timp cat gasesti mancare la magazin. Cand nu ...s-a terminat toata comunitatea urbana. Se vor manca unii pe altii lejer sau ii vor jefui organizat pe tarani daca li se va da voie sa iasa din orase (mai degraba nu li se va da insa cei mai descurcareti se vor strecura).

      Ștergere
    7. Angela, scenariul de care vorbesti merita expus pe larg legat de dizolvarea intregului stat de drept...deci nu sari exclusiv la un element al colapsului cu trebuie urmarite manunchi .
      Daca vorbesti de vacuumul de putere unde oamenii sunt lasati in dorul lelei fara mincare in orase, trebuie sa faci o expunere lunga asa cum bine stii sa faci pe tema dizolvarii structurilor de putere

      Hai sa o luam pas cu pas...nu direct la lipsa totala a mincarii in comunitatile de cartier urbane , pe care eu le consider cele mai de nadejde....sper ca m am facut inteles.

      Ștergere
    8. Te-ai facut inteles dar astazi sigur nu am timp ... Iertare.

      Oricum astia trebuie sa faca ceva, s-o ia pe calea mai dura. Ieri am mers la Kaufland fara botnita. Pe strada lumea nu s-a uitat urat la mine cum o facea cu cateva luni in urma. La intrarea in magazin nu era nici pensionarul gardian pe care deja incepusem sa-l cunosc si-i mai strecuram un cuvant iar el arata ca intelege bine situatia si, cel mai important, in magazin absolut nimeni nu s-a luat de mine. Nici macar la casa. Este prima data cand mi s-a-ntamplat asa ceva.

      Ceilalti cumparatori n-aveau ura, nu se sesizau din oficiu (de cate ori nu mi-am luat-o doar pt ca nu purtam masca regulamentar, ce sa mai zic sa fi fost fara). Ceva s-a schimbat la nivelul societatii iar cu manipularea de 2 lei nu mai tine. Asa ca se va merge pe masuri mai dure care sa puna cetateanul la colt. Probabil ca urmatoarea etapa vor fi niste constrangeri imbecile care vor mai "convinge" inca niste procente bune dar dupa aceea chiar ca va trebui ceva mai "serios".

      Ștergere
    9. @Angela, poate s-or fi vaccinat, și văzându-te nepurtând mască, presupun că și tu te-ai vaccinat 🙂

      Ștergere
    10. @D-Ce iti mai place sa generalizezi ca si altii deasemenea.....da mai bine, nu? Auzi la el .....batraneii si lenesii! Tu stai cu harnicutii de la oras , nu? Bravo! Nu rezisti o saptamana la lucru in ferma , de aia ati fugit la oras voi o parte din intelectualii si lenesii de care vorbeai ! Uscaturi sunt peste tot , ti-o spune unul care a stat in urban vreo 20 de ani si a lucrat in 2 multinationale , asa ca fa-te mic bai Goliat!

      Ștergere
    11. @Kinu
      Dar eu Sunt mic! Nici n-am sugerat altceva, draga David :))
      Stiu ca nu rezist la o ferma si asta pt ca de 3,4 generatii, locuim in oras. Nici rude la tara nu am asa ca....habar n-am. Dar vad ca nici altii nu au habar. Cunosc oameni care locuiesc la tara si nu stiu sa lucreze pamantul, nu produc nimic. Da, uscaturi si lenesi sunt peste tot.
      Dar, oricum ai intoarce-o, tarani adevarati nu prea mai exista.
      Sau or fi si nu stiu eu

      Ștergere
    12. "Sau or fi si nu stiu eu" - Sunt uimita cum ai reusit sa cunosti tocmai ultra-minoritatea.

      Eu stiu si oameni cu handicap care muncesc peste puterile lor pentru ca nu pot altfel decat au facut o viata-ntreaga.

      Aia lenesi sunt la Pro-tv si tinerii. Da, astia care au fost reeducati de internet sunt o specie aparte insa cei mai multi dintre cei trecuti de 40 ani care au familii sunt chiar harnici. Mai cerceteaza.

      Ștergere
    13. @Angela,
      Deci ăștia trecuți de 40 sunt harnici și independenți alimentar. Bravo lor!!! Viitorul este roz

      Ștergere
  5. Foamea Planificata intradevar are potentialul de a crea acea masa critica a momentului “ nu mai am ce pierde”
    Ramine insa extrem de fascinant felul in care va fi jucata aceastā carte extrem de delicata in contextul amestecului barbar de natii in spatiul european dar si american, mai nou cu invaziile hoardelor din sud.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bingo!
      Ai zice c-au făcut expres. Bineînțeles că au fost aduși doar spre binele și ajutorul nostru, nu?

      Ștergere
    2. Dle. @citadela, ai atins o chestiune cu implicații de mare interes (cel puțin ptr. mine).
      Māsor, de ceva vreme, indicatorii sociali care ar putea atesta formarea unui climat (pre)revoluționar. De prin 2016, mai exact - de când am luat act de anumite previziuni. Desigur, pânā la brusca isterie "covidianā", acești indici erau minimali, dar odatā cu intensitatea crizei unii parametri au prims a urca spre "încālzire".
      Cu toate acestea, tensiunile nu au atins pragul critic - au fost atent lāsate "supape" (evidente au fost dupā suita manifestațiilor din multe orașe cam acum o lunā).
      Cum bine ziceai, "foamea monteazā ghilotina". Asta ar însemna ca "supervizorii" sā uite strategia "supapelor", sau (mai interesant !) sā-și doreascā chiar ei explozia socialā.
      Nu înțeleg de ce ar surpa ei înșiși edificiul, declanșând evenimente cu potențial imprevizibil. Paradigma de pânā acum le permitea control gradual, subtil, dar sigur. Declanșarea "ghilotinelor" nu mai poate fi dirijatā deloc "cu ceas" - a se vedea momentele 1789 și 1917, când evoluțiile au scāpat masiv de sub controlul proiectanților, fiind nevoie de decenii pentru readucerea cursului în "matca" de control.

      Ori ceva îmi scapā mie, ori ceva le scapā "lor" (prima variantā e mai probabilā, evident).

      Ștergere
    3. Ca veni vorba, tenditele de bulversare a lui "zoon politikon" ma preocupa si pe mine (primar sociologic, secundar politic).
      @Hayde...spui de niste "previziuni". Poti detalia ? Ca nu te vad genul sa crezi in "baba Vanga" sau "Nostradamus".

      Ștergere
    4. Aș putea detalia, dar nu vreau. Pentru cā nu e vorba de "profeții" populare ca cele vehiculate mediatic. E vorba de ceva personal, completat cu niște studii proprii - cu implicații strict personale.
      Îți pot insā spune cā și asupra previziunilor astea sunt sceptic - indiferent cum le-am accesat.

      Ștergere
    5. Ok. Nu tin sa te descos, dar eram curios macar la ce se refera...previziunile. aspecte generale, nu personale.

      Ștergere
    6. Se pare (reține, se pare) cā undeva 2024-2026 va exista un context revoluționar, ce va avea ecou și la noi.
      Nu-mi pot da seama, momentan, in ce anume va consta. Nici dacā va fi "bun" sau "rāu", nici dacā va fi "de stânga", "de dreapta", sau altceva.

      Cercetez, sā vād cât de validā e previziunea.
      Ia-o cu "un gram de sare".
      Poate chiar și cu un kg...

      Ștergere
    7. Bine. Multumesc de raspuns.
      Paralel, printr-o serie de deductii (urmarind si tendinte in economic, predilect) si eu as zice ca urmeaza ceva revolutionar (la mine termenul ar putea fi toata decada, 2020-2030). Cam toti vor sa schimbe cursul, dar chestiunea adanca e...va fi "revolutia lor" (globalista) sau a unui recul suveranist ?
      Ambele curente vor reajustare de status-quo, dar de pe pozitii iremediabil opuse.

      Ștergere
    8. "va fi "revolutia lor" (globalista) sau a unui recul suveranist ?" - lumea este deja mult prea globalizata ca sa mai poata fi vorba de o intoarcere la suveranism. Directia este una singura: globalizarea. Restul este pura utopie din categoria wishfull thinking. Cel mult.

      Si la bere cu prietenii te faci de ras daca vorbesti de suveranism altfel decat ... a fost odata ca-n povesti ....

      Ștergere
    9. Bine @Angela. Iti multumesc si tie pentru parere. Lasa-ma sa mai discut si cum poftesc - ca altfel nu mai incape nimeni de parerile tale.
      Imi esti simpatica, dar fiecare cu ideile lui. Unde-s comune, dezvoltam in colaborare. Unde difera, mergem cu ce stim fiecare.
      In ritmul in care o tii vei ramane vorbind cam singura, si ar fi totusi o pierdere.

      Ștergere
    10. Singurii care se misca revolutionar in prezent sunt marxistii.
      Daca chiar va fi sa fie o revolutie, prezentul arata ca numai catre stanga ar putea fi orientata - a se vedea Franta sau USA.

      Ștergere
    11. Dar, pana acolo, ar trebui sa intreb iarasi fundamental: ce se intelege aici prin termenul : "revolutie"?

      Ștergere
    12. Mda, intrebarea nu-i rea, "cavalere". Nu trebuie neaparat sa fie una cu violente, executii, Gavroche. Dar trebuie sa implice o modificare din temelii, chiar din Constitutie. Altfel nu intra in definitia termenului.

      Ștergere
    13. Atunci reiterez: doar stanga e in foame de revolutie. Sa atace proprietatea, iar asta nu se poate in nicio constitutie UE, US. Doar prin rasturnari majore se poate modifica o valoare constitutionala.
      Dar daca va fi atac la proprietate, nebunia va fi oricum, numai pasnica nu.



      Ștergere
    14. Deocamdatā așa pare.
      La fel a fost și între rāzboaie, perioadele seamānā din foarte multe puncte de vedere. Atunci asaltul revoluționar a fost lansat de marxismul clasic - Rusia, Germania, Spania, Ungaria, Italia, etc. A reușit doar în Rusia, dar în rest a apārut, masiv, un val contrar, de extrema dreapta (Germania, Italia, Spania, Portugalia).
      Nu e obligatorie aceeași evoluție, desigur, dar extremele au tendința potențāriii reciproce.
      Dacā se lanseazā un val extrem marxist (deja sesizabil), nu va dura mult pânā la un val, la fel de abrupt, contrar.

      Situația din SUA constituie, actualmente, cel mai bun barometru. Valul stângist democrat a radicalizat masele pro-Trump. Deocamdată forțele sunt în armistițiu fragil, căci se încearcă oprirea escaladărilor.
      Vedem.
      Anul 2022 cred că aduce noutăți în acest sens, și e posibil să pregătească scena pentru 2024-2026.

      Deocamdată situația e fluidă, evoluțiile sunt deschise.

      Ștergere
    15. Iti dau dreptate cu ideea SUA = barometru. M-a preocupat studierea fenomenului Q, si, da, au aparut germeni revolutionari (asalt Capitoliu). Dar in spatele Q se afla alte forte, pe care nu le-am conturat inca clar.
      Banuiesc ca stii de nucleul Freedom Caucus, nu ?

      Ștergere
    16. Fostul "Tea Party" ? Dreapta alternativă ?
      Am auzit, vag. Ăia-s cu grija propriilor bani, nu cu griji de revoluție / contarevoluție.

      Ștergere
    17. Oricum, doar intr-un pivot geopolitic poate apare un asemenea val - in niciun caz in periferii satelitare ca RO.
      SUA sau Franta - acolo sunt marile ciocniri.
      De urmarit.

      Ștergere
  6. Mucenicia sau fuga in pustie ....spuneau niste calugari !Dupa foamete ce vine? Mediul rural e vizat si el .....urmeaza un recensamant agricol cu nu mai putin de 139 de intrebari unele destul de interesante ....hmmm !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "fuga in pustie" nu inseamna sa te muti din Bucuresti la Snagov ci sa fii intr-o zona cat mai izolata unde, de preferat, sa se ajunga doar pe jos. Acolo o sa ai destula liniste dar viata va fi grea.

      Ștergere
    2. Angela, precum Agafia cea calita in taigaua siberiana nu sunt multi, poate 0,00001%.
      Caut o pe iutub daca nu cunosti povestea ei.
      Da intradevar acolo i izolarea in fata prapadului...dar cine are cohones sa se duca in pustietatea aia cu ursii si lupii?
      Dupa cum suntem dresati de 30 de ani, iti spun eu ca nimeni...sau poate citiva inconstienti care vor muri de foame peste citeva saptamini, sau se vor minca unii pe altii.

      Ștergere
    3. ...locuri unde ajungi sau calare sau pe jos :)

      Ștergere
    4. Stai linistit. Chiar sa vrei si tot nu gasesti pentru ca noi n-avem pustie ca acolo. Aici pustia inseamna un pic mai izolat si atat. Cred ca greu gasesti un loc din care sa nu ajungi la un drum de masina in mai mult de o ora sau doua de mers pe jos.

      Acolo se duceau cu elicopterul si tot mai aveau destul pana la ea :)

      Si pana la urma aceea a fost o sfanta in viata. Mai greu pt noia asa ceva. Stie Dumnezeu puterea fiecaruia. Important este sa puna gandul bun si sa se lase in purtarea Lui de grija.

      Fii sigur ca pe o batranica evlavioasa, care nu are cum sa plece din apartamentul ei, Dumnezeu o va ajuta in chip minunat. Ceea ce nu va face insa cu cineva care nu si-a luta picioarele la spinare la vreme cu toate ca a avut 1000 de instiintari c-a venit vremea s-o faca.

      Ștergere
    5. @Citadela- Doar cei caliti trupeste si sufleteste au o sansa in pustie , restul dumnezeu cu mila!

      Ștergere
  7. Ma repet si de aceea spun doar atat: foametea si razboiul = haos, sunt urmatoarele etape ale scenariului inceput cu dictatura medicala care, dupa cum vedeti, intra in impas daca oamenii nu sunt redusi la tacere prin lipsuri severe si multa suferinta. Apoi vor cere singuri sa li se faca orice numai sa fie "salvati" din situatia aceea imposibila.

    Cel putin asa isi doresc conform celor declarate in picturile de pe aeroportul din Denver.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu e o solutie izolarea in locuri greu accesibile. Daca nu ai o viata duhovnicească puternică izolarea te va înnebuni. Suntem facuti, cei mai multi, să traim in comunitate, nu în afara ei. Ideea e sa ne opunem la inlăntuirea noastra aici, orice gest de normalitate al nostru contând pentru ceilalti chiar și atunci când se uită urât la noi astia fara masca. Cred ca e mai importantă lupta aici decât în izolare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raspunsul meu a fost catre Kinu care-i citeaza pe parintii cu viata sfanta ce au fost luminati de Dumnezeu despre vremurile din urma. Acestia au mai recomandat sa se faca mici comunitati, adica exact pentru a evita multe dintre neputintele de care vorbesti referitor la singuratate.

      Iar lupta este o datorie a fiecaruia in parte si pentru care va da socoteala in masura in care nu o va face cu toata puterea sa. Insa una-i una, alta-i alta. Realismul privind sansele de victorie nu trebuie sa lipseasca. Iar ele sunt minime pentru ca nu noi ci Dumnezeu este cel care poate opri acest tavalug al faradelegii. Si n-o va face decat daca noi suntem pe calea cea buna iar aici este de fapt cea mai mare problema.

      Sa ma lase-n pace cei care zic ca am mai spus asta. Lucrurile importante trebuie repetate. Ia vedeti in Sf Scriptura de cate ori se vorbeste de iubire / de dragoste.

      Ștergere
    2. @eemilian, subscriu 100%. "Fuga in munti" e o himera, si apare ca idee doar ptr. ca e cea mai facila.
      Pe cat de facila, pe atat de nesustenabila.

      Ștergere
  9. Răspunsuri
    1. La acest material subscriu în totalitate.
      Controlul insidios al Internetului a devenit mai clar sesizabil de prin 2010, când au început sā fie eliminate, tacit, opțiunile alternative.
      Insā cel mai trist element in poveste e cā majoritatea oamenilor nu a avut o problema cu asta, mulți fiind chiar încântați de "onliniaritate".
      Cu un guvern/organizație te poți bate, ba le poți și rāsturna. Cu majoritatea semenilor, nu.

      Ștergere
    2. Chinezii și aparent alte popoare, nu au această problemă, a fricii de o supraveghere digitală totală, în care mulți văd totuși și multe avantaje. Însă, la noi și la alte popoare care au ieșit din comunism nu cu mult timp în urmă, este um mare semnal de alarmă. Iar viitorul pare și mai întunecat pentru cei care, la baza credinței lor religioase se află Biblia și, privesc acest viitor în lumina Apocalipsei lui Ioan.

      Ștergere
    3. Orientalii nu au teama de control digital ptr. ca natiile alea galbene mereu au fost turme. Ideea de libertate a nascut revolutii numai in Europa (implicit SUA), asiaticii (plus rusii) nu au avut niciodata primatul individualitatii. Exemplu total - Coreea Nord.

      Ștergere
  10. De câte ori intru întrun market nu pot să nu observ varietatea și belșugul de produse alimentare care se revarsă din galantare. La fel este și în alimentarele de cartier. Parcă trăim întrun corn al abundenței și este evident că nu lipsa produselor duce la scumpiri. Cum educația unei alimentații raționale și sănătoase este clar că nu funcționează, poate se încearcă forțarea reducerii consumului prin creșterea prețului. Mai ales că mâncatul irațional și în exces provoacă o serie de boli care se reflectă în starea de sănătate și în cheltuielile cu asistența medicală.
    Mâncarea se scumpește (deocamdată și cel puțin în românia) pentru profitul excesiv al hypermarketurilor care exportă acest profit în țările de origine și le ajută astfel să treacă mai ușor prin pandemie, prin acordarea de ajutoare finaciare firmelor proprii și cetățenilor.
    Scumpirile și mai mari din viitor, ar putea avea avea legură cu acceptarea mai ușoară a hranei produsă pe cale artificială.
    https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/insectele-ar-putea-fi-aprobate-pentru-consumul-uman-de-catre-uniunea-europeana-1286030
    https://www.dcnews.ro/teorie-bomba-despre-carnea-pe-care-o-mancam-schimbare-uriasa-pambuccian-noua-ordine-mondiala_630050.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @y Am citit articolul lui Pambuccian și m-am cutremurat , este integral despre Noua Normalitate . Pe el îl înțeleg este politician din sistem dar nu mă pot obișnui cu gândul că mulți dintre noi vom aplauda descoperirea. Articolul este fix despre controlul alimentar asemănător cu controlul digital pe care îl dezbateți . Ca și paranteză sunt vegan de peste o decadă deja . Nu văd nici o ieșire pentru generațiile care ne urmează .

      Ștergere
    2. Cristian,
      Sunt curios, vegan fiind, cum stai cu munca fizica? La o adica ai fi in stare sa tai lemne, sa sapi o groapa, sa zicem in vederea instalarii unui WC u in curte sau pentru a ajunge la un izvor de suprafata, sau un pat de plantare? Rog sinceritate.

      Ștergere
  11. @ y cam așa văd și eu lucrurile. Criza alimentară va fi una provocată de sataniști la fel ca plandemonia. Pământul cultivat va da roade ca și până acum. Doar intemperiile trimise de Dumnezeu pot distruge recoltele ca să se ajungă la foamete. Sistemul masonic piramidal construit de Lucifer-diavolul dirijează toate crizele de pe pământ. Marțafoii gen Bill Gates, G. Soroș, Fauci, Rokfeller sunt doar pionii pe care îi mută diavolul cum vrea. Lucifer are cu el o treime dintre îngerii cerului. Sunt entități imposibil de atins, au cunoștințe peste bibliotecile lumii, ei fac și desfac toate crizele mondiale. Toți știu că timpul lor expiră. Toți au un singur scop : să pună SEMNUL FIAREI sub pielea omului creat de Dumnezeu. Adică, după ei...potopul. Și va fi un potop de foc. Foamea convinge mai rapid decât seringa și decât glonțul. Citesc comentariile și mă minunez! Toți vor să fugă undeva ca să supraviețuiască. Niciunul nu zice clar și răspicat ca Gigi Becali : ,, pot să mă împuște că eu nu îl trădez pe Hristos și nu mă vaccinez!" Și Becali chiar lasă ceva în urma lui : avere, plus faptele caritabile care nu sunt puține. Unde să te ascunzi de puterea lui Dumnezeu? Nu ai vrea mai degrabă să fii găsit de îngerii lui Dumnezeu și să fii teleportat pe Noul Pământ unde să te bucuri de o viață perfectă? Vedeți, războiul se dă în conștiința fiecăruia. Isus a postit 40 de zile fără pâine, fără apă și nu avea niciun păcat. Atâta rezistență nu vrem să facem și noi? Nu de foamete trebuie să ne temem, ci de slăbiciunile și lașitatea din noi. Crapăm dacă nu intrăm în restaurante, baruri, dacă nu mergem la nunți, dacă nu ne închinăm la icoane, dacă trăim doar cu aer? În oxigenul pe care îl respirăm prin toți porii nu se află oare duhul de viață de la Dumnezeu? De ce tot vrem să ne izolam în loc să ne bucurăm că sistemul vonstruit de satana se prăbușește? Tot pământul a devenit Babilonul cel Mare! Haideți să ne bucurăm că putem ajunge în Împărăția lui Dumnezeu unde nu va exista nicio criză! Rezistența nu o faci în munți, rezistența este în conștiința noastră. Dacă nu poți sau nu vrei să crezi este problema ta personală omule! Prețul intrării în Împărăție este același pentru toți: VIAȚA NOASTRĂ!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Pământul cultivat va da roade ca și până acum. Doar intemperiile trimise de Dumnezeu pot distruge recoltele ca să se ajungă la foamete." - asta se va intampla numai dupa venirea Antihristului.

      Pana atunci, daca va fi foamete, si este foarte posibil sa fie, va fi cel mai probabil din cauza crizei care va gripa intregul lant incepand cu productia din agricultura si continuand cu depozitarea, procesarea, livrarea, desfacerea etc. La acestea se adauga si alte industrii care sprijina pe orizontala cum ar fi sistmul bancar, duversii furnizori de combustibil, utilaje si echipamente, energie s.a. Niste dezechilibre majore in economie ar pune repede pe butuci lanturile alimentare iar asta va duce si la foamete.

      Si, atentie, nu este nevoie de dezechilibre mari. Pana si o scadere a ofertei de 5% fata de cerere poate crea haos. Oamenii vor constata reducerea ofertei si va incepe nebunia stocurilor care vor urca la cer cererea facad ca diferenta fata de oferta sa para uriasa. Iar de aici pana la haos nu mai este decat un pas. (in parte si raspuns catre @citadela la o intrebare anterioara)

      Ștergere
    2. @Aura
      Multumesc draga,
      Ce ai povestit intradevar sunt reactii in lant probabile. Interesant ar fi de prezis, de dibuit scenariul inevitabil al destramarii structurilor de putere si crearea vidului....acestea mergind mina n mina cu colapsul alimentar.

      Toti realizam ca politicul nu poate exista fara lanturile de furnizare a potolului la populatie.

      Ștergere
    3. Acum sunt la inaintare masonii cu mana carora se fac toate faradelegile. Li se spune ca totul este in numele unui bine mai mare (Noua Lume) dar pe care oamenii il vor percepe ca pe un rau. Si bine-nteles ca va fi rau pentru ca va iesi urat de tot. Haos cat cuprinde.

      Ceea ce noi stim, dar masonii refuza sa-nteleaga, este ca diavolul nu-si apara slugile. Din contra chiar. Asa ca masoneria va fi de sacrificiu atunci cand va veni acel om "minunat" care va scoate lumea din haos, va face dreptate, va aduce pacea si speranta etc etc etc si-i va pedepsi exemplar pe toti cei care ne-au chinuit (asa ca catu si sleahta lui nu scapa :) pe modelul Turcanu.

      Asta-i va insela pe majoritatea. Yehovistii, cei de teapa lui MA si multi, multi altii vor fi inselati si vor crede in el. Dupa 3,5 ani de domnie se va da pe fata si atunci vor cunoaste ca este de fapt Antihristul. Va fi insa mult prea tarziu deoarece va incepe o perioada de suferinte cumplite ce va dura 3,5 ani pana la A Doua venire a Mantuitorului.

      Ștergere
  12. @ Haide, nanotehnologia implantată îți afectează sângele și implicit tot sistemul biologic. Sângele înseamnă VIAȚĂ. S-a dovedit știintific prin analize de laborator de către cercetători evrei și nevrednic că : în fiecare celulă din corpul nostru există semnătura lui Dumnezeu care ne-a creat, adică : Y H W H. ( se pronunță IAUE). Pe lângă asta, există în fiecare celulă din sângele nostru CRUCEA, semnul Fiului Omului. Unii își bat joc și zic : ai cruci în sânge. Purtăm chipul unui singur Creator, avem ADN unic. Ateneul este acidul dezoxiribonucleic care ne dă identitate unică. Nanotehnologie implantat cu seringa sub piele conține doar ARN, adică acid ribonucleic. Am învățat la școală biologie, anatomia și fiziologia omului, nu am coborât acum din copaci ca să nu înțelegem că orice otravă injectată în sânge îți dereglează sistemul biologic( alcoolul în exces, nicotina, drogurile, vaccinurile). Sigur că diavolul are explicații perverse : dispar banii cash și plătești cu nanocipul implantat pe frunte sau pe mână ca să fie scanat oriunde, în magazin, în autobuz, etc. Nu îți mai cloneze hackerii cardul bancar, nu îți mai dispar banii din cont, nu mai porți după tine atâtea documente : carte de identitate, permis de conducere, pașaport, carte de sănătate, certificat de vaccinare. Toate vor fi incluse în nanocipul implantat. Ori, când pruncii sunt botezați, prin nașii de botez, prin părinții lor, ei nu doar primesc un nume, ci fac un legământ cu Hristos : acela de a nu-l trăda și de a trăi în armonie cu Poruncile lui Dumnezeu ( cele 10).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intreb si eu:
      Cum este posibil sa faci un pact cu Hristos, repet, PACT, cind tu inca faci clabuci la gura si gînguri ceva de neinteles?
      Da, poate la 12-13 ani incepi sa patrunzi conceptul tradarii, motiv pentru care iudeii fac barmizvah.
      La amishi , de ex. nu se concepe ca cineva sa fie botezat faca consimtamintul acelei persoane.
      La riul Iordan nu am vazut pe Ion Botezatorul botezind noi nascuti, ci doar doritori din rindurile celor care au ales constient sa o faca.

      Din acest motiv pe foarte multi pe care i intreb nici nu si mai aduc aminte daca sunt botezati, fug la mapa de hirtii sa caute certificatul mototolit de acum 40 de ani semnat de un preot...adica tot un fel de digitalizare primitiva.
      Deci care i diferenta?
      Cum este posibil sa uiti daca ai fost botezat sau nu, daca actul botezului este asa de profund...intreb si eu.
      N ar trebui sa ai un duh, linga tine care sa ti reaminteasca in caz ca gresesti si uiti?

      Ștergere
    2. Acest pact bagat pe git la nastere este una din dilemele mele teologice practic de neinteles...similare prin nota de fortare a reclamelor actuale nonstop “ In curind iti vine si tie rindul”.... futui, daca asa reclama nu ti ingheata singele in vine, nu stiu ce altceva poate...

      Ștergere
    3. Despre botez sunt multe de spus. O parte gasesti aici. As mai adauga si faptul ca prin botez poate fi indepartat si bagajul cu care vine (pacate din familie care se transmit din generatie in generatie, blesteme si alte porcarii).

      Este insa important sa fie facut bine. Se cunoaste cazul unui om in prezenta caruia apareau incendii spontane. Nu lungesc povestea dar la botez nu fusese facuta bine partea de lepadari. Dupa repetarea ei fenomenul a incetat.

      Alegerea libera si in cunostinta de cauza ar fi singurul argument al unui botez intarziat. Insa el nu sta in picioare sub nici o forma. Nu vad de ce nu l-ai pune pe om pe calea cea buna inca din primele zile de viata. Cand creste are datoria sa-si cunoasca credinta. Crezi c-ar face-o mai bine daca n-ar fi botezat si l-ar indemna cineva s-o invete ca sa se boteze? Ma indoiesc.

      Sunt oameni care se intorc la credinta la varste mai inaintate. Iar la asta contribuie cu siguranta si Hristos care este in inima lor inca de la botez. Ca sa nu socotim moartea prematura care este cu totul altceva in cazul unui om botezat. Botezul confera o curatire initiala, o protectie de-a lungul timpului si, implicit, o sansa in plus in viata. Parerea mea.

      PS - iar partea cu clabuci chiar nu se aplica deoarece nasul este cel care face marturisirea de credinta in numele pruncului.

      Ștergere
  13. De peste două mii de ani așa am fost botezați, așa am fost crescuți, așa am fost educați. Nu se cântă la liturghie : ,, Câți în Hristos ne-am botezat, în Hristos ne-am și-mbrăcat"? Deci, am îmbrăcat cămașa lui Hristos după botez. Acum ce vom face? Ne vom injecta ca să ajungem goi în saci de plastic? Până la urmă, vaccinarea repetată acolo ne trimite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cămașa Lui Hristos imbrăcată prin botez nu inseamna hainele, ci programul cosmic adus de Hristos, spirit solar, ca ajutor pentru " oițe", sa iasa de sub influenta matricei lunare. Din karma. Din repetabilitatea programelor vechi mostenite de la evrei.
      In Matricea Divina stim fiecare ce avem de facut, fara atatea dădace si schimbatori de pampers denumiti cand preoti, cand rabini, cand imami, cand guru.
      Cum in acel program cosmic cristic si-au bagat, ca de obicei, coada cea stufoasă spiritele malefice, din el a mai ramas doar fațada indărătul căreia e foarte putina iubire. Soarele e inima. Cu inima de gheață esti incapabil sa mai pricepi ceva din Biblie si din orice text cat de cat sacru. Orbii la inima se concentreaza pe minte si incearca sa priceapa cu mintea limitata ceea ce doar in inima poti pricepe. Pasamite de aceea Iuda a trădat...Avea minte, n-avea inima. Ma refer la inima spirituala, nu la cea despre care invatam la biologie.
      Dna Angela face o mare confuzie intre Dumnezeu Creatorul, Inceputul si Sfarsitul, si acel zeu falsificat din plin de tot felul de " binevoitori translatori" ai "Voii Lui Dumnezeu". Dumnezeu nu are nevoie de numele noastre ca sa
      " ne recunoască". Suntem spirite vii ce pulseaza intr-un univers Viu. Si cand mintim trimitem semnale prin universul-ocean informational in care ne balacim. Evident, cand mintim, primim inapoi un semnal asemenea: iluzoriu.
      Tulai, Dna Angela, ce parere proasta aveti despre Dumnezeu care a Creat o lume Vie, in continua miscare si transformare!
      Parca descrieti un zeu orb care imi pipăie numele cioplit in stanca pesterii in care va inchinati la umbrele aruncate de foc pe pereti!
      Dumnezeul dvs nu seamana cu al meu, asta e clar...Dumnezeul la care ma rog eu ma cunoaste atat de bine, incat nu am nevoie de tone de cuvinte in care sa ma imbalsamez, separandu-ma singura de Viu.
      Iar obiceiul acela grotesc cu imbracatul mortului in costum si cravata, in loc sa fie pur si simplu invelit intr-un giulgiu, ma duce cu gandul la ateii care cred ca viata de dincolo se rezuma numai la costumul in care mor, sicriul din lemnul cel mai scump si eventual machiajul cu care cioclii ne aranjează chipurile palide😂😂.
      Va asigur, daca L-ati cunoaste pe Dumnezeu Cel Viu, ati tăcea si nu v-ati mai certa din prostii. Si nu am fi cazut ca popor pe varianta cea mai proasta din astral, aceea descrisa in Biblie. Viitorul se schimbă in clipa prezenta. Si nu se schimba cu vorbe. Numai cu fapte ce vor dovedi ca am invatat iubirea fata de tot ceea ce ne inconjoara.

      Ștergere
    2. Aurelia, nu zici nimic de virsta la care suntem botezati.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    4. MA - Mantuitorul Iisus Hristos este Dumnezeul meu. Te rog nu spune blasfemii despre El.

      Cat priveste dumnezeii tai ... nu-i cunosc si nu vreau sa am de-a face cu ei.

      Si nu mi te mai adresa. Ignora-ma si nu ma amesteca in troaca ta.

      na ... ca ma faci sa-mi scada ... vibratiile si acus imi ies din matrice de te sosoiesc de-ti merg fulgii ...

      Ștergere
    5. Angela, priveste o pe Aurelia nu cu patosul de pe crestinortodox.ro ci ca pe o persoana gen Toma careia ii place sa cocheteze cu diverse feluri de a experimenta superba si misterioasa lume din jurul nostru, nu crezi?
      Nu te ingrijora ca lipsa unei atitudini militante VIGILENTE din partea ta va fi sanctionata in forurile superioare. Adevaratii duhovnici ortodocsi acepta toate tipurile de oameni cu cele mai diverse orientari sexuale sau de gindire. Trebuie toti imbratisati si invitati in sinul Bisericii.
      Nu trebuie sa fie problema ta ca ar putea sa o spurce. Am mai vorbit noi mai demult. Lasa l pe Dumnezeu atotputernicul sa lucreze misterele Sale asupra fiecarui subiect.
      Noi doar suntem chemati sa ...observam in tacere, si sa nu incetam sa ne minunam de miracolul vietii care se deruleaza cu calm in jur.

      Vizitam mai demult o biserica unde un transvestit simpatic care venea cu tocuri si minijoupe cinta de mama focului in corul bisericii “ kirieleison....” nu puteai decit sa zimbesti cu bucurie in suflet de aceasta minune. Acel preot ii aduna de pe strazi, pe drogati de diversi, si i ajuta cum putea. Este pacat sa fi exclusivista....nu de alta dar nici nu ti imaginezi cite minuni pot trece neobservate pe linga tine...itit dai seama ce pierzi?

      Ștergere
  14. @citadela Merg în fiecare zi la sală și susțin antrenamente mai intense decât în adolescență , acum am 56 , mereu sunt confruntat cu neîncredere și malițiozitate când afirm asta . Sunt vegan fără voie...pur și simplu gradual fară ca un doctor sau analize proaste să-mi impună nu am mai dorit să mănânc carne , ouă , lactate...deloc . Dacă vrei ora exactă în nutriție îți recomand cartea lui Colin Campbell - Studiul China . Niciodată nu mi-a plăcut munca fizică dar cred că aș fi în stare să tai lemne ( mi-am cumpărat o drujbă 😁 ) , habar nu am să lucrez pământul dar niște răsaduri pot planta , stau în oraș la casă și am plantat vreo 30 de pomi fructiferi în curte care nu au văzut tratamente fitosanitare niciodată și dau roade , probabil cam 50% din potențialul maxim ,mă gândesc că în natură va fi la fel . Analizele medicale după vreo 12 ani fară carne sunt foarte bune mai puțin nivelul de calciu , le-am făcut recent după un Covid urât cu 30 de zile antibiotic , 60 de zile stat strict în casă si 2 săptămâni cu 38-39 . Revenind la articolul zilei , probabil ca cei care se mulțumesc cu vegetale și au o oarecare autonomie alimentară vor trece mai ușor peste această criză alimentară și ce mai vine .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru raspuns. Eu tin tot felul de posturi, si limitez cit mai mult cantitatea de carne consumata insa nu de tot.
      Pentru sistemul osos, ca ai adus vorba de calciu, fierb ore intregi oase bune proaspete de vaca si consumam supa, chiar asa simpla doar usor sarata care este foarte sanatoasa deoarece are calciul deja combinat cu ale elemente in macromolecule usor de asimilat pentru corpul uman. Simt ca nu mai imi scirtiie genunchii la genoflexiuni si alergari.

      Deasemenea am avut o cunostinta pe care o vizitam intr un institut de antropologie. Studia evolutia craniului uman. Biroul ei era plin de rafturi cu cranii de neanderthali, australopiteci, pitecantropi in diverse stadii de evolutie. Ea mi a confirmat ca in arheologie nu se cunosc cazuri de descoperiri ale unor schelete ale caror cranii prezinta caracteristici dentare ale unei nutritii vegetariene. Ca urmare veganismul IMPUS face parte dintr o miscare moderna, fortata, nefireasca cu felul multimilenar de a ne hrani.

      Ștergere
  15. off topic Păi se poa*, măi to*arăși și pretini, să nu urați voi Bartidului Komunist din Rumunia centenar plăcut și la mai multe centenare ?! Unde a ajuns vigilența voastră rivuluționară?! Vă uitați dupe rachete pe Marte și uitați de dragul nostru bartid, leader-ul clasei muhuncitoare?!! Rushine, to*arăși !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vad ca codifici termenul tovaras. Nu stiam ca folosirea lui te poate incrimina cu vre o incalcare de lege. Incredibil, desi in neo eco marxismul care se deruleaza veti fi obligati sa l reintroducetiin vocabularul uzual. De abia astept sa l vad pe presedinte folosind termenul asta cind se va da startul cit de curind.

      Ștergere
    2. Relax, my friend...Incercam si eu o gluma, la ceas aniversar a bunicului Sistemului Actual. Peace! Love and prosperity !

      Ștergere
  16. Descoperirea provine în urma unui studiu efectuat de Universitatea San Diego, California, scrie Euronews. Potrivit cercătătorilor, Covid-19 nu ar fi o afecţiune a aparatului respirator, ci a celui vascular. Ceea ce ar putea explica prezenţa trombilor în sânge - eventual şi a celor care se formează după inocularea vaccinului, precum şi alte simptome, precum „picioare de Covid”, care nu-şi găsesc rostul în cadrul clinic al unei clasice afecţiunii respiratorii, potrivit Rador.

    Studiul publicat în revista ştiinţifică Circulation Research prezintă cu precizie mecanismul prin care virusul afectează celulele sistemului vascular.

    Se cunoştea deja faptul că printre diferitele simptome ale bolii, în afara problemelor respiratorii, se mai află trombii şi alte complicaţii cardiovasculare care pot interesa alte părţi ale corpului. Noutatea acestui studiu constă în faptul că echipa, din care fac parte şi cercetători de la Salk Institute for Biological Studies, din La Jolla, a demonstrat felul în care virusul atacă sistemul vascular
    Proteina S a virusului, „vârful” care alcătuieşte coroana, atacă receptorul ACE2, deteriorând mitocondriile, care generează energia celulelor, iar acest lucru provoacă leziuni endoteliului, care acoperă vasele de sânge. În realitate, acest fenomen mai fusese observat şi în alte studii. Ceea ce nu se cunoştea încă era mecanismul exact şi rolul proteinei S. Această proteină este reprodusă, prin mijloace diferite, în toate vaccinurile anti-Covid prezente pe piaţă.

    Studiul a demonstrat în laborator că prin crearea unui pseudovirus care conţine doar proteina S, dar nu şi restul agentului patogen, faimoasa coroană a virusului este capabilă să cauzeze boala de una singură, acționând în principal asupra sistemului vascular.

    De ce afectează virusul plămânii

    Complicaţiile din sistemul respirator sunt o consecinţă a inflamării ţesuturilor vasculare ale plămânului.
    „Multe persoane cred că este o afecţiune respiratorie, dar în realitate este o afecţiune vasculară”, spune profesorul Uri Manor, co-autorul studiului. „Acest lucru ar putea explica de ce unele persoane fac atac celebral, în timp ce altele au probleme în alte părţi ale corpului. Ceea ce au cu toţii în comun este faptul că au un istoric cu probleme vasculare”.
    Pentru profesorul Rafael Manez Mendiluce, care de un mai bine de un an tratează bolnavii de Covid în calitate de şef al secţiei de terapie intensivă a spitalului universitar din Bellvitge, descoperirea nu constituie o surpriză, văzând cazurile clinice prezentate de colegii săi.
    ....
    sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24780358-covid-putea-afectiune-vasculara-nu-una-respiratorie-cercetatori-americani.htm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca i vasculara de ce simptomele sunt tipice de raceala acuta sau gripa?

      Nu se pierde mirosul si gustul de la probleme vasculare...
      La fel si febra, apa la plamini, tuse, stranut...

      Ștergere
  17. ,,Complicaţiile din sistemul respirator sunt o consecinţă a inflamării ţesuturilor vasculare ale plămânului.
    „Multe persoane cred că este o afecţiune respiratorie, dar în realitate este o afecţiune vasculară”, spune profesorul Uri Manor, co-autorul studiului. „Acest lucru ar putea explica de ce unele persoane fac atac celebral, în timp ce altele au probleme în alte părţi ale corpului. Ceea ce au cu toţii în comun este faptul că au un istoric cu probleme vasculare”.

    zice nenea doctoru`

    RăspundețiȘtergere
  18. Oare cu cine te certi domnule?

    RăspundețiȘtergere
  19. Un mic detaliu mierea de albine fiarta e toxica

    RăspundețiȘtergere
  20. Interesant studiu, mulțumim pentru efort, dar cred că vă supărați cam degeaba, majoritatea de regulă doarme după miezul nopții.

    RăspundețiȘtergere
  21. Am inteles. Asta se numeste (inca) libertatea de opinie.
    No offence.
    In afara de 3 comentatori care-i dau cu bigotismul,ceilalti sunt f f pertinenti.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)