miercuri, 12 mai 2021

COVID și marile dileme


C
u câteva zile în urmă v-am spus despre dezastrul din Seychelles, țara cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID din lume. În ciuda vaccinării majorității populației, țara cunoaște un val de reinfectare similar celor în care nu se introdusese „variabila vaccin”. Iată că întreaga retorică oficială cu privire la beneficiile vaccinării este dărâmată de realitatea din micuța țară insulară.
 
Când am scris articolul inițial despre Seychelles, au fost unii care m-au criticat pentru că am omis să spun cu ce s-au vaccinat cetățenii de acolo. Îmi reproșau faptul că totul este cauzat de „vaccinarea cu apă de ploaie chinezească”. În conformitate cu statisticile oficiale, cetățenii din Seychelles au fost vaccinați în proporție de 57% cu vaccinul produs de Sinopharm, iar restul cu vaccinul AstraZeneca. 

Ok, acum să trecem peste propagandă și să înțelegem ce-i cu vaccinul chinezesc. În primul și-n primul rând este un vaccin aprobat de către OMS. Din acest punct de vedere are un statut similar celorlalte produse concurente. Apoi voi menționa că - spre deosebire de produsele concurenților americani sau europeni - vaccinurile chinezești sunt produse într-o manieră clasică, utilizând virus inactivat. Menționez că pe plan mondial singura țară care mai are în dezvoltare un vaccin de tip clasic este Rusia, însă vaccinul lor se află în stadiu inițial de dezvoltare. 
 
Acum câteva cuvinte despre eficacitatea vaccinului chinezesc. Conform studiilor clinice oficiale ale Sinopharm, vaccinul are o eficiență de 79%. Totuși, studiile clinice din Arabia Saudită au arătat că vaccinul ar avea o eficiență de 86%. Într-adevăr, indiferent de rezultate, avem certitudinea că vaccinul chinezesc are - cel puțin din cifrele existente acum la nivel oficial - o eficacitate mai scăzută decât vaccinurile Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Sputnik, etc. Însă este vorba de o eficiență în linie cu restul vaccinurilor produse pe model clasic. De exemplu, vaccinul gripal are o eficiență de doar 60%.

Revenind la Seychelles, situația e una încurcată și începe să pută deoarece combate toată retorica oficială. Lumea vorbește, iar asta încurcă teribil manipulatorii din umbră. De aceea probabil OMS-ul a declanșat o anchetă acolo. Mă rog, e greu de înțeles ce-ar putea face cu ancheta declanșată. Pe moment se limitează la a face ceea ce știu ei cel mai bine, anume propagandă: ba că cei care se îmbolnăvesc grav n-ar fi vaccinați, ba că între 7 și 8 mai numărul de îmbolnăviri a scăzut( :))) ) s.a.m.d.

Iată cum, treptat, întreaga retorică globalistă începe să se prăbușească. Culmea e că acum avem și dovezi științifice a ceea ce simțeam că este o făcătură. Spre exemplu, profesorul Douglas W. Allen de la Simon Fraser University, Canada, a dat publicității o analiză cost-beneficiu a lockdown-urilor. Pentru aceasta a studiat peste 80 de modele pe care le-a inclus într-un studiu intitulat „Covid Lockdown Cost/Benefits: A Critical Assessment of the Literature”. Vă recomand să urmați link-ul și să citiți cele peste 50 de pagini ale materialului întrucât veți avea o revelație. Întreaga logică e articulată, nu se fac presupoziții aiurea și, în ciuda caracterului științific, poate fi citit foarte ușor. 

Studiul - popularizat de „The Epoch Times” - nu are de-a face cu aspectele medicale, ci face o analiză economică la rece a costurilor și beneficiilor carantinării dispuse la nivel mondial. Desigur, ține cont inclusiv de zonele în care s-au dispus măsuri mai ușoare și face diferențele față de zonele în care măsurile dispuse au fost drastice. Concluziile, cu toate cu sunt cele la care v-ați gândit, de cele mai multe ori sunt surprinzătoare întrucât ne depășesc cele mai pesimiste intuiții. Analiza cost/beneficiu n-o raportează la bani ci la ani-viață salvați/pierduți. Metodologia, dincolo de faptul că este foarte sugestivă, are meritul de a se dovedi și deosebit de exactă.

Punând cap la cap toate datele, profesorul Allen concluzionează că „beneficiul lockdown-ului a fost câștigarea a 22 333 de ani-viață în plus, dar, cu toate acestea, costul acestui câștig a fost de 6 300 000 ani-viață pierduți!”. În aceste condiții raportul cost/beneficiu este unul imens, de 282!!! Cifrele sunt reci și nu mint.

N-o să închei înainte de a le enumera tandrilor tefelei care se pregătesc să mă acuze de pro-chinezism câteva chestii care i-ar putea deranja:
  • lockdown-ul ca metodă de evitare a răspândirii pandemiei a fost impus prima dată de către China. La ei a avut succes, dar în restul statelor care-au copiat orbește măsurile luate acolo s-a dovedit un eșec;
  • evitarea autopsiilor morților de COVID a fost recomandată de către China pentru a se evita infectarea personalului care efectuează procedura. Singura țară care nu a respectat-o a fost Italia. Culmea, în urma cercetărilor, s-a descoperit că nu avem de-a face cu un virus respirator, urmarea fiind modificarea schemei de tratament;
  • schema de tratament recomandată de China și urmată orbește de toată lumea prevedea evitarea antiinflamatoarelor și antibioticelor(în acest ultim punct, vedeți opiniile lui Rafila!). În urma autopsiilor, cercetătorii italieni au ajuns la concluzia că schema de tratament trebuie să fie una care să conțină: anticoagulante, antiinflamatoare și antibiotic!
  • vaccinarea în masă a fost sugerată tot de China. Cu toate că sunt producătorii a cel puțin trei vaccinuri, cu toate că au capacitatea de a produce vaccin pentru întreaga planetă, chinezii nu și-au vaccinat decât populația cu grad ridicat de risc din apropierea focarelor. 

Așadar, atunci când criticați pro-chinezismul meu, aveți grijă ca nu cumva „opiniile voastre mult prea occidentale” să nu fie de sorginte chineză. Nu de alta, dar întregul Occident e din ce în ce mai „Made in China”!

47 de comentarii:

  1. Pentru cei ce oricum nu credeau în această cacialma mondială, articolul nu aduce nimic nou, iar pentru cei care cred orbește în minciună, nici aceste elemente nu vor avea putere de convingere.

    Câteva cuvinte despre "Epoch Times" (luat ca sursă în articol). Publicația are notorietate pentru propaganda agresivă contra Beijingului, fiind suspectată de finanțare americană (sau parțial Taiwan / H.Kong, ceea ce e cam același lucru).
    E drept, certitudinea liniei editoriale nu exclude faptul că "Epoch Times" ar putea spune periodic adevăruri (când acestea convin). Se impun totuși rezerve, ca la toate canalele mai mari, ce cultivă constant duplicități.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti sigur ca este contra? Articolele pe care le am rasfoit eu acum o luna mi s au parut chiar foarte Pro-ideologie chineza. Acelasi lucru mi au confirmat si colegii mei care reclamau aceeasi orientare deranjanta.

      Ștergere
    2. Hm...cel puțin așa au fost încă de la înființare (nimeni nu țipa mai tare la persecuții Falun Dafa sau uiguri).
      In ziua de azi banii și puterea se mișcă în dinamică accelerată. Cine știe ce compromis au forțat (sau negociat) cei de la Beijing...se luptă de mult să-i mai "tacă" pe "epocali".
      Să mai vedem, poate e compromis pentru recuperare de credibilitate. Dacă și în perioada următoare "votează" cu P.R.C...inseamnă că Beijingul a cucerit o (altă) redută.

      Ștergere
  2. Miza apartheid-ului sanitar la care asistam este de fapt lagarul digital care se porneste odata cu primirea certificatului de vaccinare (s-a dovedit deja ca nu mai este nevoie de un lagar fizic in care sa te duca; te pot tine bine-mersi prizonier si in propria locuinta).

    Cred ca la un moment dat vor fi in stare sa inchida ochii la smecheriile pe care le vor face unii (o mica spaguta la medic ca sa-i treaca drept vaccinati) cu scopul de a primi certificatul de vaccinare.

    O data luat, omul intra deja in paradigma vaccinatilor iar de la al 2-lea, al 3-lea sau al n-lea vaccin in colo nu va mai putea fenta. Important este sa-l prinda si sa-l lege de un sistem in care nu va mai putea misca fara noua identitate electronica venita prin "pasaportul verde".

    Sa vezi stres cand vei primi sms ca in urmatoarele 10 zile trebuie sa te vaccinezi deoarece iti expira pasaportul si nu vei mai putea merge nici pe strada.

    La noi discutia se cramponeaza numai asupra vaccinurilor. Categoric ca au si astea rolul lor (nu degeaba au facut ce-au facut si au ramas doar vaccinurile pe baza de ARNm). Sunt atat de multe ipoteze pe marginea lor incat chiar si 1% daca ar fi adevarat si tot ar fi suficient ca sa fie interzise de catre cineva cu mintea intreaga. Oricum, pare ca prin vaccinare ARMm si 5G ne apropiem de epoca in care cyborgii vor fi o realitate. Ea nu s-ar putea implini insa daca nu am avea si identitate digitala iar aceasta ni se livreaza la pachet cu vaccinarea fara ca macar sa ne dam seama de consecinte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ Angela, de data asta sunt total de acord cu tine. Certificatul verde de vaccinare, chiar obținut prin mituirea unui medic te leagă de SEMNUL FIAREI. Pe semnătura dată cu mâna ta obții certificatul. Asta înseamnă implicit acordul personal de implantare a nanocipului sub piele.

      Ștergere
    2. Certificatul digital va fi la inceput pe telefon - cel mai probabil. Sub piele va ajunge abia peste 2-3 ani cel putin (pe masura ce va capata o importanta din ce in ce mai mare in viata oamenilor se va ajunge la concluzia ca cea mai buna solutie este atasarea sa de corpul uman).

      Posibil sa fie ceva si in hydrogelul din Pfizer dar are alte functii. Cel mai important este insa cipul de identitate pentru ca el este mijlocul prin care oamenii vor fi recunoscuti in continuare de catre sistem. Cine nu-l va avea va fi exclus din societate si nu va putea nici macar sa treaca strada fara el.

      Prin el oamenii isi vor pierde complet libertatea si ... nu numai.

      Ștergere
  3. Angie...Angie...
    Dincolo de faptul ca nu te poti dezbara de exagerari...hai sa privim in perspectiva.
    Ori mai iute (cum zici tu), ori mai lent (cum zic eu) este evident ca digitalizarea este implacabila - fiind vb., cum deja stii, de determinismul tehnologic.
    Place ori nu place (si eu detest) faptul este o consecinta a ingeniozitatii umane. Aici, clar, cum au opinat multi, depinde de cum exploatraza unii aceste mijloace - nu de mijloace, per se.
    Imi place sa ma consider realist, asa ca imi impun o detasare fata de disconfortul ideii. Iar realismul il extind dincolo de propria mea persoana.
    Caci, gandeste-te...cum sa te perceapa un tanar, de ex ? Un batran, pensionar, ce si-a cam incheiat viata profesionala sau, ma rog, si cea "jucaușa" (haha) se poate trage "la tara", limitand maxim expunerea la "digi-prestidigi". Dar un liceean, un student, cu sute de planuri si vise...cum crezi ca va privi avertizarile tale ? Deja s-a nascut cu net/smart, cum ii zici lui sa arunce astea pe foc ?! Si chiar de te-ar crede, ce sa faca ? Sa fuga in padure pt.a vietui 60 de ani ca Robin Hood ?
    Asta e, asa va arata lumea "de maine" (indiferent cand anume e acest maine). Abia...poimaine, pe masura ce unele implicatii negative vor deveni stridente, posibil sa apara noi filosofii / doctrine care sa re-ajusteze situatia. Vor fi noi corifei, noi "profeti", noi "Che Guevara" - iar in siajul lor, ca adepti, vor apare si specialisti cu antidoturi.

    Fiecare epoca cu Zeitgeist-ul ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi fac datoria sa sustin existenta omului normal=firesc. Si refuz sa accept orice forma a omului diferit de cel creat de Dumnezeu, adica a omului augumentat prin tehnologie (in cativa ani dupa mine sau cateva zeci de ani dupa tine; as fi totusi interesata pe ce te bazezi cand vorbesti de o perioada atat de lunga; intr-o discutie cu Adam, la care ai refuzat sa participi, n-a avut incotro si a acceptat argumentele mele aducand si el altele la randul lui ca in maxim 10 ani lumea va fi fundamental schimbata fata de cea de astazi, inclusiv in sensul aparitiei omului nou, conectat on-line la sistem).

      Ce vor face tinerii? Buna intrebare. Exista varianta adaptarii la noua lume. O minte conectata la sistem va fi intotdeauna fericita in sensul organic al cuvantului (se vor gasi metode de excitare neuronala care sa produca dopamina suficienta astfel incat sa se simta zen tot timpul).

      Nu se va mai putea vorbi insa de o viata in lumea reala asa cum o cunoastem astazi. Deplasarile vor fi limitate la maxim, mancarea va fi din ce in ce mai artificiala, spatiul de locuit "optimizat" la maxim samd. Extravaganta de a bea 6 beri cu prietenii va fi de domeniul sf (cred ca nici nu-si vor putea macar imagina asa ceva cum nu ma pot gandi eu acum sa urc pe Everest).

      Ne place sau nu dar asta este lumea de maine. Eu o numesc sclavie. Altii vor considera ca este o treapta superioara a "evolutiei" umane (pentru mine este in-volutie si ma rog la Dumnezeu sa ma intareasca ca sa nu fac vreun compromis cu acea ne-lume).

      In concluzie, daca ne cramponam de lumea de aici lucrurile sunt cu adevarat grave. Mult mai usor va fi insa pentru cei care au o perspectiva transcedentala asupra lumii si inteleg ca viata reala incepe abia dupa moartea trupului iar scurtul timp petrecut pe pamant este destinat pregatirii pentru viata de dincolo.

      De aceea se bucura atat de mult crestinii in perioada aceasta si se saluta cu HRISTOS A INVIAT!

      Ștergere
    2. Candva se putea calari un armasar pur-sange. Se putea lua o corabie si gaseai alta lume. Se putea transa un conflict fara politie, cu un duel.
      Doar in carti am gasit astea. Ele nu mai exista de secole.

      Dar noi ne-am distrat cu altele. Nu-i cal, e motocicleta. Se poate zbura. Multe chestii ok, ce-au inlocuit vechile placeri.

      Daca aveai 25 de ani acum, garantat nu mai aderai la ganduri atat de...apocaliptice

      Ștergere
    3. Acum 3 ani mi-am luat VR.
      Betivanii mei de amici m-au cainat...ca voi dobandi dependenta...ca voi avea disfunctii neuro-motorii...ca ma voi izola social in casca...multe.
      Dupa 3 ani, nu doar ca n-am nimic, dar, plictisit de VR, tot cu batranele licori imi alimentez senzatiile...haahaa !

      Ștergere
    4. Cum voi nu-ntelegeti astazi ce vi se-ntampla la fel nici noi in '89. Din prostia noastra iata cum a ajuns astazi tara.

      Eu si multi din generatia mea regretam ca n-am fost mai destepti atunci dar ... este tardiv.

      Sistemul sclavagist care se instaureaza sub ochii nostri va fi cel mai crunt din istorie pentru ca va ajunge sa schimbe insasi esenta omului.

      Refuzul de a intelege o realitate incomoda este de inteles la nivel personal insa in ansamblu aceasta se constituie intr-o adevarata crima la adresa umanitatii.

      Ștergere
    5. Pai si ce se putea face altfel in 1990 ? Comunismul cadea, globalismul venea. Singurii atipici din blocul socialist au fost chinezii, care acum sigur nu iti (imi) plac.

      Ștergere
    6. Ma tot amagesc cu ideea ca am fi putut opri prabusirea economiei. Am avut pozitii bune, de conducere chiar (nu ma refer doar la mine), puteam face multe din esalonul 2, 3 ca ministri au ajuns doar securistii.

      Nu vorbim insa de altfel de schimbari. Lumea tot cu valul ar fi mers iar in acest moment tot in falsa pandemie ne-am fi aflat.

      Ștergere
    7. Ca veni vorba de generatiile imediat urmatoare...
      Daca nu-mi trimit copilul la scoala (in sistemul de invatamant public, adica), pe motivele expuse de @Angela, ce ziceti? E corect/legal/moral ca "Statul" sa-mi "ia" copilul?

      Ștergere
    8. "E corect/legal/moral ...?"

      - NU in conformitate cu principiile si valorile Lumii Vechi
      - DA in conformitate cu principiile si valorile Lumii Noi

      De asta si spun unii ca divoc-ul ar fi de fapt avangarda unei noi religii.

      Ștergere
    9. @Laurentiu - nu-ti va lua nimeni copilul fortat. Il poti educa privat - dupa cati bani ai. Daca il inveti la domiciliu va suferi de lipsa ambientului colegial, dar nicio lege nu te va lovi pe considerentul asta.

      @Angela - chiar si "ministresa" sa fi fost, nu puteai rasturna nimic. Pur si simplu te schimbau.
      Asta e ca stupizenia "Base a vandut flota", de parca o putea vinde asa, de unul singur, fara premier, presedinte, etc. Daca ar fi refuzat, o vindea urnatorul (a doua zi). Piratu' s-a adaptat, si-a luat cota si a dat din umeri.
      Flota pleca oricum - Romania facea parte din blocul INVINS.

      Vae victis.

      Ștergere
    10. Rusia avea probleme mai mari ca noi pe vremea lui Eltin. Si s-a ridicat.

      Polonia a ajuns chinezul Europei cu ... fonduri europene.

      La jumatate de populatie Ungaria are excedentul comercial cat deficitul nostru.

      Iar exemplele pot continua. Flota: o imensa incompetenta si un picut de hotie. Nici pe departe o jertfa ce trebuia data obligatoriu stapanului.

      Sidex. A fost clar genul de intelegere tipica la nivel inalt. Tony Blair bla bla. Dar a fost in termeni generali cum ca va merge combinatul la Mital. N-a impus nimeni pretul si conditiile privatizarii. Un coleg al meu avea numai in marja lui de negociere inca 100 mil usd pe care nu i-a cerut nimeni de la fps. Un negociator bun ar fi scos cel putin inca 0,5 mld usd de la indian plus niste clauze care sa nu-i permita sa taie combinatul, sa-l oblige sa foloseasca activele pentru productie iar daca nu sa plateasca sau sa le dea inapoi, conditii de mediu etc.

      Deci, da, am fost f prosti. Si ma tem ca si acum suntem chiar daca s-au schimbat generatiile.

      Ștergere
    11. Aici iti dau dreptate 100%. Am zis si eu pe aici ca "vasalitate nu inseamna sclavie", ba chiar am mentionat si eu Ungaria / Polonia.
      Totul sta in negocieri - pana si japonezii au stors privilegii de la yank, desi in 45 erau distrusi totalmente, plus doua nucleare in cap !

      Aici ar fi lucruri ce pot fi facute - n-au legatura cauzala cu digitalizarea, ci cu defectele noastre.

      Ștergere
    12. Credinta naiva ca noul stapan e mai bun ca cel anterior ne caracterizeaza. N-am fi atat de naivi ca popor daca ne-am cunoaste istoria. Elitele noastre nu-si iubesc poporul, din contra il dispretuiesc, si au ca unic scop doar parvenirea materiala. Or, fara elite adevarate nu poti ridica un popor.

      Ștergere
    13. Ok. Iarta-ma ! Atomice, da. Ca si cum tehnica diferenta conteaza ! Oare erau plutonice sau uranice ? Oare aveau șurub pe stanga sau pe dreapta ? Sunt UNICELE detonate asupra altui stat, ce draq mai conteaza parametrii ? Vorbisi ca sa fii si tu un pic destept. Cat de grav am gresit...daca erau "nucleare" Japonia era altfel...

      Ștergere
    14. Oare cumva...7 beri, seara asta ? Pari un pic iritat, conașule ...

      Ștergere
    15. Stimabile, de-am face un concurs la baut, eu as lua premiul Bachus pentru anduranta, tu doar premiul de consolare - o perfuzie sa iesi din coma alcoolica.
      Hai, bea-ti kefiru'!

      Ștergere
    16. Kefir,nu. Kumis, poate (intreaba pe @Angela, pare expertă în specificități...răsåritene).
      Aprig, aprig...nu e bine, nu e bine...

      Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. OMS are credibiliate zero si face propaganda chinezeasca. Indiferent daca vaccinul chinezesc este ok sau nu. Pentru cei care vor sa se vaccineze, cel mai bine este sa astepte sa se limpezeasca lucrurile si sa nu fie cobai. Sa treaca cel putin un an pentru a se vedea efectele cel putin pe termen mediu si informatia sa razbata din razboiul propagandistic. Pentru cei care nu mai au rabdare pe persoana fizica, totusi evitati produsele chinezesti. Acolo riscurile sunt mult mai mari.

    De acord, lockdown-ul e o mare tampenie, nu trebuie sa citeste studii ca sa-ti dai seama de asta. Era si ar fi mult mai ieftin sa extinzi capacitatea spitalelor sa poata trata simultan numarul de cazuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai efectele numai pe cobai se pot "masura". Daca nu exista cobai, asa cum e sfatul tau, nici rezultate nu vor exista.
      Lasa-i dom'ne sa se vaccineze pe cei carora le e frica de boala si moarte. Faza e sa nu le casuneze pe mine ca nu am aceasta frica, in cazul in care vor exista niste interdictii socio-economice "la comun".

      Ștergere
    2. Mai citeste. Destul de probabil ca cei vaccinati sa devina adevarate bombe si sa raspandeasca niste tulpini potential grave. Abia atunci sa te tii pandemie de-adevaratelea.

      Ștergere
    3. @Angie, diferenta majora de optica intre noi provine din scala temporala de estimare. La tine e "finalul acum"...la mine e muuult mai indepartat.
      Biblia ofera doar certitudinea ca un dezastru final va fi, fara reper cronologic. Parca era că "nici Fiul nu stie cand, numai Tatal".
      Deci...pacientia et sapientia.

      Ștergere
    4. N-am afirmat cu subiect si predicat ca finalul este acum. Parerea mea este ca e un inceput al finalului dar nimeni nu stie cand va fi sfarsitul.

      Iar in ceea ce priveste "...pacientia et sapientia"... spune-mi te rog ce ar fi de facut https://www.activenews.ro/covid-dezvaluiri-covid/Avertisment-teribil-„Vaccinatii-ii-pot-imbolnavi-pe-cei-nevaccinati…-Parintii-si-profesorii-vaccinati-pot-imbolnavi-copiii-166657 ca de pacientia nu mai poate fi vorba iar de sapientia ... nu-i cazul dupa cum se vede.

      Ștergere
    5. Nu cred ca va fi asa ceva.
      Isteria se va stinge.
      Dar, parafrazand o zicala veche, "din isterie ne-om mai trezi, din prostie...niciodata".

      Ștergere
  6. Eu ți-am spus de când te-ai îmbolnăvit că nu este un virus....

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai atunci...de ce le-am plange de mila ?
    Eu ajut pe unul care ma roaga, nu pe unu' care se balaceste fericit in propria prostie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Asta cu "oaie neagra" mi-e distractie inca din liceu ! Am o voluptate bizara in a ma stradui sa fiu diferit, asa ca eu nu sufar deloc ca "nu-s in rand cu lumea". Slava Domnului, am destule calitati cat sa-mi impun punctele de vedere, asa ca victima n-am fost niciodata. E drept, am pierdut multe din ce-as fi putut castiga prin conformism, dar deh...nu le pot avea pe toate.
    Si mai presus de orice, am mandria de a ma privi in oglinda - e o vanitate, stiu...dar n-aveti idee ce bine ma simt !

    RăspundețiȘtergere
  9. Cateva comentarii:
    - Seychell este doar un smoke screen.
    - toate chestiile cu mRNA provoaca aceleasi efecte colaterale nu numai AZ si JJ. Diferenta e data de modul de prezentare.
    - Conform datelor Pfizer a provocat mai multe decese in Israel decat Astra Zeneca in toata Europa.
    - mRNA va transforma intr-o fabrica de protine spike sintetice care se pot atasa de diferite organe tesuturi provocand mici pagube. Cheagurile de sange si scarpinatul pielii sunt astfel de efecte colaterale vizibile. Retineti ca vb de miliarde de proteine spike.
    - in USA au murit cam 9000 de oameni desi au fost vaccinati.
    - are loc un proces de adormire a sistemului imunitar natural rolul defensiv fiind preluat de aceste proteine spike. Diferenta majora e ca sistemul imunitar desi nu e la fel de eficient este mult mai flexibil in cazul variantilor. Pentru varianti probabil va fi nevoie de alte injectii.

    Practic odata facute cele doua doze sunteti la mana "stiintei" pentru a primi noi vaccinuri pentru urmatorii varianti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.youtube.com/watch?v=aPCyEzfiK1I

      Ștergere
    2. Ce pot sa zic dute si fa vaccinul... asculta de proeminentii oameni de stiinta Bill Gates, Anthony Fauci si maiorul Gheorghita.

      Ștergere
    3. Bășina Porcului, nu mai abera.

      COVID-19 deaths in the U.S. have tumbled to an average of about 600 per day — the lowest level in 10 months. More than half of U.S. states have seen the average number of lives lost per day drop to single digits or, on some days, even zero.

      Ștergere
    4. Cea mai buna perioada in ultimele 10 luni este in Iulie 2020. Singura diferenta e ca atunci nu aveam vaccin. Deci am mai fost la acest palier de performanta si situatia poate escalada usor in multe directii.

      Ștergere
    5. Așa e, vom vedea cum va escalada situația în Israel, unde 60% din populație a fost vaccinată cu vaccinuri eficiente, nu cu chinezisme de doi lei.

      Ștergere
  10. Am inteles ca maine s-ar dezbaterea in Senat a adeverintei electronice verzi la noi in tara! Am incercat sa verific informatia dar evident ca n-ai unde...

    RăspundețiȘtergere
  11. La inceputurile intemnitarii miliardelor de oameni obisnuiti in ocnele statale ,aceasta publicatie era o adevarata vapaie inpotriva bietilor lucratori romani de pretutindeni,care venind sa-si viziteze parintii,fratii si tara,aduceau virusul cu ei infectand "sterila" infrastructura statala ramasa sa "se sacrifice "in Romania pentru a o reconstrui si moderniza... Acum ,tot aceasta publicatie, se da de ceasul mortii de grija detinutilor care n-ar mai putea calatorii bietii sa harleteasca sau sa capsuneasca fara sa fie infierati cu seringa...

    RăspundețiȘtergere
  12. degeaba. oamenii fac maratoane de vaccinare. am incercat sa le explic oamenilor ca acest ser este experiemntal si ca nu ar trebui sa se vaccineze. bineinteles ca m-au luat in bascalie ca sunt conspirationist, ca sunt cu qanon, cu videochatistele si cate si mai cate. putini au inteles. intamplarea face ca un prieten de pe facebook care era de acord cu mine a trecut la Domnul. bineinteles ca asasinii l-au trecut la covid. si toata lumea mi-a sarit mie in cap ca e vina mea. cum, Doamne iarta-ma, sa fie vina mea? de ce? l-am imbolnavit eu? e vina mea ca avea probleme de sanatate? degeaba le explici cu studii clare, cu statistici, cu informatii clare ca acest ser, cum zice si trandafirul galben, te nenorocoeste pe viata.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cunoști domnia ta, oare, motto-ul Standhurst ?
    "Cine nu știe să asculte, nu va ști nici să comande".
    E motto militar, nu creștin, dar e superbă congruența.

    RăspundețiȘtergere
  14. O fi.
    Eu n-am pretentia sa comand pe altii, abia ma comand pe mine-mă.
    Noapte buna, @Hayde.
    Ne-om mai intepa maine.

    RăspundețiȘtergere
  15. Voi chiar îl credeți pe DD? Ăsta e un asistat social care înca locuiește cu părinții. E din Craiova. În mintea lui e un mare investitor, dar nu a avut 300 de dolari să ia un bitcoin :)))))) Cică ținea activele blocate ahahahahha

    RăspundețiȘtergere
  16. Să vă mai zic un secret mic. Angela are cuc. Și e rezervist. Cucul. Publică cărți, e nebunie cu el.

    RăspundețiȘtergere
  17. https://www.facebook.com/100008877962688/posts/2547626478876593/

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)