joi, 13 mai 2021

De ce, domnilor? De ce?


Văd foarte multă manipulare în legătură cu situația din Israel. În ciuda numeroaselor imagini cu bombe care explodează, nimeni dintre cei neinițiați nu înțelege nimic din ce se întâmplă acolo. Ceea ce se întâmplă este ceva cât se poate de clasic în domeniul manipulării: lași informații incomplete despre un eveniment și, fără ca toate acestea să aibă o logică, împarți opinia publică în pro și contra. Doar că, fără a avea informația de bază, atât tabăra pro cât și cea contra, aberează. Iar din aberațiile celor două tabere reușești să compromiți evenimentul care, astfel, trece în uitare.

Cam despre asta este vorba în conflictul din Israel. Vedem rachete pe cer dărâmând clădiri de-o parte și de cealaltă, dar nu înțelegem un lucru esențial: de ce? De ce se întâmplă ceea ce se întâmplă? Ambasadorul Israelului la București povestea doct cum Hamas a acumulat rachete de-a lungul timpului și acum s-a apucat să tragă cu ele. Minte! Are domnia sa vreo sursă în Hamas care i-a spus chestia asta? În mod evident nimeni nu știe mai nimic, dar se aruncă aiurea cu minciuni. În final victime sunt oamenii simpli aflați de-o parte și de alta a taberei. Credeți-mă n-au nicio vină nici evreii care trăiesc sub teroare și dau fuga la buncăr atunci când sună sirena și nici amărâții de palestinieni care - neavând buncăre - mor ca șobolanii printre dărâmături. Ce oare justifică aceste crime abominabile? De ce trebuie să moară oamenii simpli, care n-au niciun amestec în toată nenorocirea asta?

Sunt mulți care tratează superficial fenomenul. Ei nu știu ce-i aia război. Când auzi cum vine racheta spre tine îți îngheață sângele-n vine știind că urmează să mori. Te uiți la traiectoria ei rămânând ca o stană de piatră. Timpul pare a se dilata. E exact ca-n anticamera morții. Și-apoi bubuitura te aruncă într-o altă realitate. Doar cel căruia i-a bubuit o rachetă în apropiere cunoaște sentimentul. E o frica teribilă, o stare de perplexitate care te cuprinde. Te simți copleșit, știi că ți-a venit moartea. Și-apoi, brusc, treci într-un alt regim: observi că racheta n-a bubuit pe tine, ci undeva în apropiere. Inițial te bucuri că n-ai căzut victimă, dar praful și molozul îți blochează respirația. Apoi se lasă un moment de liniște apăsătoare, doar că nu e liniște. Explozia te asurzește și, treptat, îți revin simțurile. Atunci începi să  auzi urletele sfâșietoare, pietrele care cad de peste tot și strigătele disperate de ajutor. Ai intrat într-un alt rol, cel de salvator. Te-apuci să mai salvezi pe cine poți. O femeie urlă că bărbatul ei era în casă, un altul își caută cu disperare soția și copiii. Și, în toată nebunia, cel mai groaznic lucru e că știi ca, undeva sub dărâmături, sunt oameni care nu mai pot să strige, dar care, dacă sunt găsiți, au zile. Se mai întâmplă și minuni, dar și tragedii. În tot acest timp, în care lupți alături de ceilalți să mai salvezi ce se poate salva, ochii îți fug din timp în timp pe cer. Nu uiți nicio clipă că o nouă rachetă poate să vină spre tine, iar totul să reînceapă. Pe cer te uiți de frică, pe pământ e iad: miros de sânge, oameni cu infirmități și sirene urlând în zadar. 

Pentru cel care-a trecut prin evenimente similare celor despre care vă vorbesc faptul că e cald în casă e o minune. La fel și atunci când constată că e apă curentă la robinet, că poți face o baie caldă și, mai ales, că e atâta liniște. Locurile obositoare și pline de poluare fonică precum marile noastre orașe sunt oaze de liniște pe lângă iadul din zonele de conflict. Aceasta e teroarea pe care-o trăiesc oamenii simpli din Israel și Palestina, indiferent de zona în care se află. Și de aceea vă întreb dacă v-ați întrebat de ce?

L-a întrebat cineva pe Netanyahu de ce s-a declanșat toată teroarea? Nu, pentru că e un subiect tabu. Cum se explică faptul că Hamas-ul, după ce a fost liniștit de aproape uitaserăm că există, a renăscut cu atacuri mai puternice decât niciodată? Cum poate fi explicat acest comportament aparent irațional? În mod evident, căutând declanșatorul. Focul nu se aprinde fără scânteie, ați uitat? Nu există efect fără cauză! Așadar de ce se întâmplă ceea ce se întâmplă?

Inițial autoritățile israeliene au blocat protestele populației arabe din Ierusalim îndreptate împotriva evacuării mai multor zeci de palestinieni din cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est. Situația era deja tensionată, fuseră puse mai multe restricții de circulație pentru a se evita manifestațiile. În ciuda acestora, credincioșii musulmani au reușit să meargă pentru a se ruga la moscheea Al-Aqsa în ultimele zile ale Ramadanului. Atunci, fix atunci, autoritățile israeliene au lansat un atac brutal asupra moscheii, lucru absolut aberant. Au intrat cu bastoane de cauciuc, cu gaze lacrimogene și au aruncat cu petarde pentru a-i izgoni pe credincioși din moschee. E un gest fără precedent care efectiv nu se face. N-ai ce căuta în locul de cult al omului pentru a-i deranja rugăciunile. Însă nu e vorba o simplă razie a poliției. Doctorii palestinieni au raportat peste 180 de răniți și 80 de internați în stare gravă. Imaginile violenței din moscheea Al-Aqsa - care este unul dintre cele mai sfinte locuri ale musulmanilor - au făcut înconjurul lumii musulmane, stârnind furia oamenilor, indiferent de facțiunea din care făceau parte. 

Iată motivul pentru care a înnebunit Hamas-ul. Lupta lor este susținută de întreaga suflare musulmană, indiferent de politica țării căreia-i aparțin. Personal tind să cred că fost o provocare pe față. Și iată motivele: pe de o parte Netanyahu nu a reușit să încropească un guvern, astfel încât era pe cale să piardă controlul puterii. Intrarea în stare de conflict are rolul de a-i îmbuna pe adversarii săi care l-ar putea lăsa să-și încropească un nou cabinet. Așadar o măruntă politică de doi bani.

Și-ar mai fi ceva: vaccinul. E o cenzură teribilă în ceea ce privește informațiile din Israel. După teroarea vaccinării cu forța, urmează pumnu-n gură în ceea ce privește efectele adverse. Nimeni nu spune nimic. Morții se raportează aiurea - e o secretomanie teribilă în ceea ce privește cauza morții - iar numărul îmbolnăvirilor de COVID nu trebuie să depășească un anumit nivel. De aceea, de multe ori, se fac încadrări aiurea și se falsifică statisticile. Dacă vrei să ascunzi o problemă medicală gravă, cel mai bun lucru e să provoci ceva și mai grav, cum ar fi, de exemplu, un război. Atunci lunea intră în altă logică și pe puțini îi mai interesează de morții aceia.

Sunt câteva chestiuni care ne arată limpede că mințile bolnave pot genera dezastre, iar acum ne aflăm în anticamera unuia de proporții globale. Ceva îmi spune că, pentru a-și păstra puterea, Netanyahu va aproba inclusiv reconstruirea Templului lui Solomon peste Al-Aqsa. Dar despre acest proiect megalomanic vă voi povesti într-un alt articol. Oricum, e posibil să ajungem la o nebunie fără de sfârșit!

94 de comentarii:

  1. A sosit vremea secerisului de suflete evreiesti.Indierent de motiv vor muri milioane. Holocaustul se va repeta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioane, ai grija si de sufletul tau...Evreilor li s-a " promis" ca vor plăti ce au facut si fac. Stie Dumnezeu cum si prin cine va face asta. Eu zic sa te uiti mai bine prin ograda Romania si sa observi cum romanii au devenit evrei: au ifose, se cred popor ales, casta privilegiata. Culmea este ca romanii mor pe capete. De boli eradicate, cum ar fi tuberculoza, in accidente, de cancer...etc Cred ca nu s-a facut un recensamant serios ca sa se poata fura voturi, dar se moare pe capete in Romania. Si fara covid!
      Gogorița ca Maica Domnului ne tine sub protectia Sa nu o cred nici copiii. Mai ales cei abuzati. Pentru ca niciun sfant nu apara popoarele cazute in nesimtire. In loc de crestinism, cand iubirea si mila se manifesta de Sus, romanii, la fel ca evreii, au cazut sub incidenta legilor cauza efect.
      Din nefericire, prostia adultilor ii afecteaza si pe copii...

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. E...vine Antihristul! Abia acum? El este printre noi si cu noi dintotdeauna.
      Te-ai gandit sa analizezi cuvantul antihrist? Este opusul iubirii, al dreptatii, al adevarului. Antihrist nu vine acum si nu este o persoana, este o energie care determină comportament aberant la oameni determinandu-i sa se comporte precum oile care nu mai gandesc. Frica paralizează. Uneori, frica te determină sa fugi, sa te grăbești, de parca s-au terminat colacii pusi in vanzare la brutarie.
      In toata istoria anticristul a facut legea prin aceasta lume cazuta in intuneric.
      Hristos? Foarte putin s-a manifestat si prin foarte putine persoane de pe pamant. De obicei oile se iau dupa falsi salvatori si ajung din nou la măcelarie.

      Ștergere
  3. Iată de ce știrile cu evacuarea din estul Ierusalimului și masacrul din moschee nu au fost dezbătute de MSM! Nu trebuia să dea de înțeles cine a aprins fitilul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cold stone justice e documentarul care va va lumina...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulțumiri d_le Dan .
    Pentru logica fină , ritm , alternanță ; Mulțumiri pentru EMPATIE .

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca evacuarea pastorului reformat Tokes a fost doar un pretext pentru declansarea unei lovituri de stat bine organizate, evacuarea a zeci de palestinieni din Ierusalimul de Est a fost fara cea mai mica urma de indoiala o adevarata declaratie de razboi.

    Declaratie, declaratie dar ca sa fie razboi este nevoie de arme adevarate care, cica, sa puna probleme serioase de securitate. Si, supriza emisiunii, Hamas-ul s-a dovedit detinatorul a sute de rachete capabile sa zboare singure cateva zeci de kilometri chiar pana in apropierea fostei capitale Tel Aviv.

    Orice om cu capul pe umeri care cunoaste cat de cat despre sistemele de securitate ale Israelului isi da seama ca-i o lucratura cu ata fosforescenta. Cum mama supararii in toti anii trecuti amaratii aia din ghetoul Ghaza luptau doar cu zmeie si baloane, ca altceva n-aveau saracii pentru ca acolo supravegherea este mai ceva ca la Pentagon, s-au trezit dintr-o data cu rachete de nu mai au ce face cu ele de le trimit in capul evreilor?

    Avem asadar abuzul de putere al Israelului si raspunsul armat, neasteptat de puternic, al palestinienilor, adica razboi in toata regula care nu ar putea avea loc decat daca se doreste cu tot dinadinsul acest lucru. Evident.

    Ar mai fi de mentionat si faptul ca acele rachete nu sunt nici pe departe atat de infricosatoare dupa cum le descrie DD in articol. Toate si, repet, toate locuintele evreilor, fie case fie apartamente la bloc, au obligatoriu o camera blindata unde se refugiaza familia in caz de alarma. Nu exista exceptii. Si la etajul 7 de se afla si tot exista acea camera din beton armat cu obloane metalice care rezista la aproape orice bombardament conventional, inclusiv la tipul de rachetute folosite acum de Hamas. Asta-i standardul in constructii la ei.

    Asadar nu putem ignora cu desavarsire pericolul si discomfortul produs de bombardamentele din ultimele zile dar nici sa nu le exageram gradul de periculozitate.

    Mai mult de atat nu mai putem spune pentru ca in ceea ce priveste viitorul toate sunt speculatii.

    Ca evreii ar vrea sa scape cu totul de palestinieni nu este vreun secret. Intr-un razboi mai ca lumea se pot rezolva multe astfel de probleme.

    Pentru prima data se vorbeste pe fata in presa mare despre recontruirea celui de al 3-lea Templu. I-o fi venit timpul mai ales ca exista o inregistrare video a unui renumit rabin care, in urma cu cativa ani, il ruga pe Bibi sa ajute la reconstructie iar acesta deloc tulburat de intrebare ii promite ca asa va face. Realegerea lui in pozitia de prim ministru s-a facut fara indoiala cu sprijinul consistent al celor care-si doresc reconstructia. Este evident ca numai un conflict serios ar putea duce la daramarea Moscheii lui Omar (aruncarea ei in aer de fapt deoarece zidul Templului ar trebui sa fie mult mai jos decat este moscheia acum daca vor vrea sa reintegreze Zidul Plangerii in noul ansamblu arhitectonic).

    Iata asadar doua motive suficient de bune ca sa declanseze evenimentele la care asistam acum. Pentru mine fara raspuns ramane deocamdata vaccinarea. Nu inteleg si pace ce s-a-ntamplat si care sunt cu adevarat intentiile lor.

    Tot ce pot spune cu certitudine este ca n-are legatura cu pandemia vietii. Contractul exclusivist cu Pfizer imi da de gandit pentru ca este vorba de niste vaccinuri cu dedicatie clara. Ar putea sa nici nu fie acelasi lucru cu care se vaccineaza restul lumii sau ar putea contine loturi cu placebo destinate anumitor categorii de populatie pe care vor sa le protejeze. Orice este posibil cand detii controlul absolut iar israelienilor nu le sufla nimeni in ciorba.

    Stim ca Ierusalimul va fi capitala Lumii Noi. Sa fie oare Israelul miezul care va reprezenta modelul de oranduire pe care apoi il vor exporta in toata lumea si de aceea ei vor fi lideri in implementarea masurilor de schimbare, inclusiv in privinta sclavizarii unei mari parti din populatie? Orice-i posibil insa aceste lucruri le vom intelege abia atunci cand va fi prea tarziu ca sa mai putem reactiona.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Întradevăr, citind articolul și comentariile, se naște întrebarea, de unde totuși au avut sute de rachete, când se știe că nimic nu poate trece prin blocada înstituită de Israel asupra populației palestiniene.
      Cât despre reconstrucția templului, așa cum în Biblie s-a profețit distrugerea lui, tot așa este profețită și reconstrucția acestuia; și acest lucru se va înfăptui.
      Vaccinarea este doar etapa prin care se va trece la implementarea atenție, prin acceptare și prin obligare, a „numărului” „fără de care nimeni nu va mai putea să cumpere sau să vândă nimic” profețit și acest lucru, de asemenea. Pe mână sau pe frunte ... pe mână, mulți poartă o brățară ori un ceas smart, sau în mână avem un un smartphone unde vom descărca „pentru binele și siguranța noastră” o aplicație care ar putea conține un anumit cod, nu-i așa „inofensiv”. Poate pentru unii, va fi mai comod să-și tatueze un cod undeva la vedere, de ce nu pe frunte, ca să fie vizibil și ușor de recunoscut și scanat.
      Între timp, urmărim cu atenție evoluția evenimentelor.

      Ștergere
    2. ERATĂ: „prin acceptare și prin obligare” = „prin acceptare și NU prin obligare”

      Ștergere
    3. Felicitări pentru comentariu!
      Am avut același sentiment în legătură cu vaccinarea din Israel. Vaccinul făcut pentru ei, nu este același cu cel pentru restul țărilor. Ei vor să-și asigure supraviețuirea iar pe noi să ne extermine. Și da, vor să construiască Templul, dar simt ca asta va fi și sfârșitul lor. Biblia și Apocalipsa, sunt tot de ei scrise, tocmai ce să ne țină pe noi într-o matrice a fricii. Nu există nici un popor ales și nici un Dumnezeu răzbunător, Dumnezeu este un Dumnezeu al iubirii și al luminii, care există într-o mai mare sau mică măsură în fiecare din noi.

      Ștergere
    4. "Biblia și Apocalipsa, sunt tot de ei scrise" - i-auzi. Si Dumnezeu era plecat la plimbare, nu-i asa?

      Pai daca nimeni din lumea asta n-a reusit in atat amar de ani sa contrazica macar un singur verset al Sf Scripturi (auzi, i se spune Sfanta) tu nu crezi ca ea a fost insuflata de Duhul Sfant, adica de Dumnezeu?

      Pare cam de teoria conspiratiei ca evreii au scris, au planuit, au facut, alea alea ... nu crezi?

      Ștergere
    5. Aoleu Angela, ...mai cu duhul blindetii si al intelegerii adevarului care este asa cum este. Ca doar este scris nu presupus.
      Mi amintesti de o batrina care auzind intr o discutie ce nationalitate era Iisus si toate personajele de pe peretii bisericii a fugit repede la duhovnic sa intrebe daca este adevarat.

      Asta este!


      Ștergere
  7. Evident Israel e vinovat. Israel a cumparat rachetele si tot ei au apasat butonul care le-a lansat. Hamas nu are nici o vina. Hamas nu vrea sa-ai creasca influenta in Gaza. Si tot Hamas nu are nici o vina ca populatia din gaza are un IQ de maimuta carora poti sa le vinzi ca desi tu esti criminal, poti fi si in acelasi timp si victima.

    Desigur strategia de vaccinare a evreilor pune cap la toate. A fost aprobata de Hamas? Merita rachetele cu varf si indesat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Israel se pricepe la provocări! Acum dacă aveți informații că le-au cumpărat și rachete Haamasului e bine să știm!

      Ștergere
    2. "Evident Israel e vinovat" - esti malitios dar nu este cazul. Israelul isi apara cat mai bine interesele cum ar trebui s-o faca fiecarea tara de altfel. Ca le-au dat alora ocazia sa le arunce cu rachete face parte din strategie. Uneori trebuie sa mai accepti cativa pumni si chiar sa te dai cu capul de pereti ca apoi sa poti da vina pe altul ca te-a batut si sa te-ndreptatesti aplicandu-i masuri corectionale.

      Ștergere
  8. Ați pus punctul pe I domnule Dan Diaconu. Restricțiile draconice impuse de premierul israelian au aprins flacăra războiului civil de acolo : vaccinarea forțată sub amenințarea pierderii locului de muncă, efectele adverse ( chiar mortale ) ale vaccinului, carantinarea prelungită a populației. S-a arătat în sfârșit ,,omul nelegiuirii" ( cu dosare penale de corupție), și-a dat arama pe față ,,fiul pierzării." Arabii sunt mulți și sunt foarte uniți. Dacă războiul civil de acolo ia proporții planetare nu este greu de înțeles de partea cui vor fi chinezii și rușii. Turcia deja s-a pronunțat. V-a interveni Dumnezeu în jocurile lui Lucifer? Eu cred că da.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atat de uniti sunt arabii astia, inca i-au abandonat pe palestinieni fara sa clipeasca. Cat ar fi costat sa-i relochezeze pe cele cateva milioane de palestinieni?


      Cel mai bun deal le-a fost oferit palestinienilor de Donald Trump. Multi l-au criticat, dar reflecta realitatea din teren. Adica Palestina a fost infranta si abandonata. In 10 ani nu mai primesc nici jumatate din ce le-a fost oferit. Probabil pasul urmator este sa-i evacueze din West Bank in Gaza si apoi sa-i impinga pe toti in mare.

      Ștergere
    2. Nu e vorba ca palestinienii au fost abandonați, ci că puterea cercurilor evreiești a lovit, sistematic, toți potențialii aliați.
      Irak (2003-2007), Liban (2006), Libia (2011), Siria (haos și acum), Egipt (revolutii / lovituri de stat 2011-2019).
      Numai Iranul a scăpat, deocamdată.
      Cum să mai ajute ceilalți, când sunt plini de propriile crize ?

      Ștergere
    3. @Haydé: problema Palestinei nu e de ieri sau de azi ci de un timp indelungat. In plus, exista alte tari arabe extrem de bogate precum arabia saudita, qatar sau emirate. Nimeni nu misca un deget. Iranul mai contribuie, dar isi vede tot interesul propriu, care nu e neaparat rezolvarea problemei.

      Arabii numai uniti nu sunt. Pe motiv de secte, de interese, de bani, de pantof.

      Ștergere
    4. Ai dreptate.
      Dar când zici "arabi", e o categorie generică, cum ai zice "slavi". Slavi sunt și rușii, sarbii, polonezii, cehii, bulgarii...și rar a fost unitate (mă rog, când nu "unea" URS-ul cu japca).
      Așa și acolo...e o "familie" de popoare, dar nu aceeași natiune.

      Ștergere
  9. Din toata gama de motive inventariate, cel mai interesant (și posibilă cauză pentru intensificare acum) pare a fi generat de alegeri.
    In ultimii ani scena politică de la Tel Aviv a devenit foarte ambiguă, aproape nimeni nereușind victorii tranșante.
    Acum a fost a patra (?!) rundă de alegeri in ultimii doi ani, și nici acum Netanyahu nu a reușit să adune destule voturi (chiar dacă Likud-ul său a ieșit pe locul 1).
    Inainte de pandemie (2020) se părea că acest ticălos (Netanyahu) va pierde puterea în favoarea lui Benny Gantz (un fost militar). Totuși, nici ăla nu a reușit o coaliție, așa că (odată cu "urgența pandemiei") tot Netanyahu a rămas la putere.
    Acum (mai), la legislative a ieșit iar Likud locul 1, dar tot firav. Gantz ăla a picat - partidul lui locul 4 (?), așa că alții incearcă să-l răstoarne pe acest etern ticălos (un oarecare Yaid Lapid).
    Subscriu ipotezei DD că escaladarea îi pică perfect lui Netanyahu (și pt.a se menține, și pt.ascunderea negativului vaccinării, și...altele).
    Estimez că focul va ține până se clarifică puterea la Tel Aviv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inclin sa-ti dau dreptate.
      Bibi e un ticalos, dar sa nu crezi ca Gantz era mai breaz - pe alocuri era chiar mai radical.
      Probabil ca in dosul rachetelor se da o crunta lupta ptr. control politic. Cine stie peste cine mai cade o racheta...il si scapa pe Nety de o grija, ba-i da si apa la moara ptr o "razbunare nationala".

      Ștergere
    2. Cheia pentru o alianță ce l-ar fi doborât pe Netanyahhu e mica formațiune araba Ha'am (minoritate în Knesset). Cu voturile lor s-ar fi schimbat puterea, dar acum, cu sânge arab proaspăt vărsat, e puțin probabil ca cei din Ha'am să mai accepte solicitări.

      Ștergere
    3. Scuze, numele corect e Ra'am.
      Numele ăstora...deh...

      Ștergere
    4. Ash-Ali Salaam Da'nam...haahaa.
      Numele astora...

      Ștergere
    5. Imi amintesc 2006, cand Israel a invadat Liban, ca premierul de atunci (Ehud Olmert, parca), intrebat "cat va tine conflictul", a raspuns sec "Pana cand costurile vor depasi beneficiile".
      Haaahaa ! Tipic ovreiesc.
      Imi si inchipuiam, in toiul luptelor, cum ar fi zbierat un contabil brusc "Gata mey ! Am tras glontul nr.7689541, ceea ce face taman 24606531 shekeli !! Acas' toata lumea, ca restu tre' sa dam de la noi !".
      Haahaaa !

      Ștergere
  10. În Revelația lui Ioan scrie că ,,cei doi martori trimiși de Dumnezeu vor predica 3 ani și jumătate din Templul din Ierusalim." Deci, templul se va construi pentru a treia oară dar pe ruinele unei lumi care apune. Nu va exista o ,,lume nouă" pe acest pământ. Antichristul, adică potrivnicul lui Hristos nu se va putea atinge de Enoh și Ilie timp de 1260 de zile iar ce se întâmplă cu sclavii diavolului după acest timp nu ne mai privește pe noi. Am citit mult despre marea controversă dintre Lucifer și Hristos. Masonii aflați în slujba diavolului cred că Isus va renunța la luptă și îl va lăsa pe Lucifer să guverneze pe față planeta. Dar, Isus a precizat la judecată, în fața lui Pilat că : Împărăția lui nu este din lumea aceasta. Apoi, tot EL le-a spus ucenicilor : mă duc să vă pregătesc un LOC, apoi vin să vă iau. Apostolul Petru ne spune că acest pământ cu tot ce este pe el va arde. Sigur, nu înainte de a se produce ,,lepădarea de credința în Hristos." Națiunile trebuie să afle de la ,,martorii lui Dumnezeu" cum este cu Împărăția și ce trebuie să facem ca să fim admiși în Împărăție. Asta urmează să se întâmple.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Întâmplător,locul pe care vor să construiască templul,este ocupat de moscheia Al Aqsa.

      Ștergere
    2. Întâmplător, foarte puțini știu exact unde e locul original al lăcașului. E în proximitatea Domului, dar nu neapărat pe aceeași arie.
      Sunt cel puțin 3 localizări estimative, făcute de universitari israelieni.
      Singurii care știu exact sunt păstrătorii tradițiilor rabinice, purtate din generație în generație peste secole.
      Voi mai reveni la asta, când DD iși va expune părerea.

      Ștergere
    3. Nu cred Hayde, ca la ei istoria se scrie altfel. Nu cred ca trebuie sa renunti la inclinarile sanatoase pragmatice in privinta scrierii istoriei cind vine vorba de astia. Nu este absolut nici o diferenta.
      Peste tot si in toate vremurile Victorii, adica BANUL a scris si rescris istoria.
      Ca urmare acei “ foarte putini” care stiu sunt “ luminati de stralucirea eterna alingourilor de aur si tonele de bijuterii din seifurile elvetiene si pe unde or mai fi in Antarctida.

      Nu cred ca vre o reconstructie. “ templului” are vre un alt impact decit asupra solului unde pornesc de regula santierele de constructii ale unor edificii similare, vezi in Bucuresti, la rusi unde recent au “trintit si ei vre o doua magaoaie care n au nici o legatura cu oamenii de rind.

      Ștergere
    4. M-am preocupat o vreme cu studiul qabbalah.
      Cât de adânc am înțeles eu pe acolo, e discutabil.
      Un lucru e cert.
      Mizele fundamentale n-au nicio legătură cu banul.
      Nu pentru practicanții qabbalah - mai ales cei avansați. Ăia țin "cursul" templului, nu miliardarii "de suport".

      Ștergere
    5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    6. Trebuie toti verificati ca la tribunalul de divort...conturi, cutii ascunse, depozitari tainuite.
      DOAR asa si NUMAI asa afli adevarul acestor studiosi ai tainelor cabalei si nu numai ci in toate religiile....sa scoata pe platou toate vilele, helesteele, mertanele si jeepanele cum se zice!

      Ștergere
    7. ...si sa lase vrajeala! :)

      Ștergere
    8. Vrajeala...bine spus.
      Dar nu-i doar in sens figurat.

      Ștergere
  11. Al Aqsa e la margine platoului Templului. Domul de pe stanca este cel care impiedica construirea Templului. Dar a distruge un loc atat de sfant pentru Islam, de unde profetul s-a inaltat spre cer, inseamna automat razboi cu orice musulman din lume. Nu isi permite Bibi asa un risc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect.
      In sfarsit, o parere mai realista.

      Ștergere
    2. "inseamna automat razboi cu orice musulman din lume" - in conditii normale dar sa nu uitam ca majoritatea statelor musulmane ciugulesc din palma americanilor iar contextul international poate fi cu totul schimbat. Marea Criza care ne paste si Marele Razboi plus Molima dupa aceea vor fi catalizatori ai schimbarii (dupa unii acum suntem la primul cal). Depinde si ce va ingadui Dumnezeu.

      Din punctul meu de vedere ca si crestin sunt convinsa 1000% ca se va reconstrui. Cand? Nu stiu. Poate peste un 1-2-3-5 ani sau poate peste 1000.

      Dar faptul ca acum s-a ajuns sa se vorbeasca deschis in presa mare de al 3-lea Templu este deja o miscare importanta a ferestrei Overton (pana acum stirile au fost cu proiectul Templului, cu preotii, cu vasele, cu vitica etc dar nimic direct despre oportunitatea / apropierea reconstructiei efective).

      Ștergere
    3. Nu, nici nu s-ar băga în așa ceva, nu e un credincios. Dar alții lucrează. Nu știu cum, imaginația diavolească e vastă. Cine credea că în cîteva luni de așa-zisă pandemie, zeci de țări și sute de milioane de oameni vor depune armele și vor abandona criterii fundamentale privitoare la libertatea lor, ca indivizi și cetățeni?

      Ștergere
    4. Lumea era deja pregatita pentru a fi UTILIZATI. Erau gata indobitociti.
      Necunoscutele din ecuatie era doar CIND.... si CUM?

      Ștergere
  12. Dacă se murea pe capete in Israel în urma vaccinării, cred ca era destul de greu de ținut secret acest lucru, având în vedere populația destul de mică a țării.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista zilnic un numar de morti. Cu sau fara pandemie ori vaccin. In conditiile in care peste 60% s-au vaccinat este normal ca un procent mai mare decat acesta sa se regaseasca in randul mortilor vaccinati (deoarece vaccinul a fost primit recent in primul rand de catre cei mai sensibili).

      In continuare depinde numai de cei de la butoane cum inregistreaza mortii si, cel mai important, daca nr deceselor iese din statistica cu un numar evident crescut. Altfel nu prea exista motive obiective de a da vina pe vaccin.

      Categoric vaccinul nu este cea mai sanatoasa alegere dar nici nu putem spune deocamdata ca omoara pe capete. Sunt morti clare din cauza efectelor secundare dar inca nu se poate vorbi de un fenomen in masa.

      Marea problema este insa apartheid-ul sanitar si intrarea intr-o noua logica in care libertatea este un concept golit de sens. Aici este marea durere si din acest punct de vedere sunt semnale serioase din Israel. Marea problema este certificatul de vaccinare si din pacate nu vad o opozitie lucida pe aceasta tema.

      Lui i s-ar putea opune inclusiv cei vaccinati care ar putea spune: bine, bine, ne-am vaccinat ca sa scapam de virus dar nu acceptam segregarea sociala asa ca nu acceptam nici un privilegiu care decurge din vaccinare.

      Dar n-ai sa vezi o astfel de atitudine ci, din contra ...

      Ștergere
  13. Un alt punct interesant este ca rachetele Hamas au fost finantate si de UE. Cu alte cuvinte "aici sunt banii dvs." Semnat Frederica Mogherini o alta nulitate a Uniunii Europene

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect! Totul pana la bani. Mossadul a infiintat Hamasul, i-a ajutat sa procure rachetele si sa le duca in Gaza. Dar bani nu le dau. Sa se descurce si ei.

      Dar cu siguranta au completat cu ce-a mai fost nevoie. Miza este prea mare ca sa se-npiedice de cateva milioane.

      Ștergere
    2. Hai, că nu-i chiar așa. A avut coada băgată la înființarea Hamas, dar i-au pierdut pe drum. Nu-i bai, că l-au făcut pe Arafat și au emasculat OEP-ul, cam prea de tot, de unde și legitimitatea ulterioară a Hamas, văzut și devenit reprezentant cumva necesar al palestinienilor, cu deosebire în Gaza cea prea mult chinuită. În definitiv, chiar și fără să fie sub control evreiesc, faptul că au contribuit la divizarea politică, ideologică și teritorială a măruntelor rămășițe palestiniene e o victorie mare pentru israelieni.

      Rachetele le-au procurat evreii... serios? Dacă poți dovedi, cît de cît, ești tare. Pînă una, alta, mai plauzibilă rămîne varianta care circulă, a iranienilor care îi ajută, plauzibilă și perfect legitimă, în ciuda acuzelor de organizație teroristă și ce altele mai poate mobiliza în planul gălăgiei Israelul.

      Ștergere
    3. Despre Hamas asa este. Din mai multe motive aveau nevoie de starea permanenta de razboi dar si de informatii din interior. Razboi, razboi dar nici sa te ia prin surprindere. Sa fie numai cat trebuie si cand trebuie. Modelul a fost preluat de cia cu al-qaeda.

      Crede-ma ca nici conserve nu poti duce in Gaza fara sa stie Mossad-ul. Atatia ani aia au luptat cu baloane si zmeie iar acum au scos sute de rachete ...

      Ștergere
    4. Pe uscat au zidul urias, pe sub pamant au senzori de n-a mai scapat niciun tunel in ultimii ani. Marea este la fel impanzita de senzori ca nici cu submarinul nu te poti duce iar prin aer in afara de muste doboara tot ce misca.

      Asa ca acele rachete (foarte posibil de provenienta iraniana) nu puteau intra decat cu sprijinul Mossad-ului. Alte dovezi nu am dar dar cine a fost acolo stie mai bine masurile de securitate si-si da seama ca nu poti strecura ceva decat in mod exceptional si cu riscuri uriase. De atata armament nici nu poate fi vorba fara stiinta israelienilor.

      Ștergere
    5. Acum cativa ani a fost un scandal cu o nava a turcilor care se ducea cu niste "ajutoare". N-au avut nici cea mai mica sansa. S-a zburlit Erdogan dar tot ca evreii a ramas. Ei fac legea acolo si nici o barca pescareasca nu scapa necontrolata. Acum sper ca e un pic mai clar ...

      Ștergere
    6. Subscriu la @autnocens din ratiunea "briciul lui Occam".
      Cel putin acum. Mai vedem.

      Ștergere
    7. Este clar. Ai vazut prea multe filme cu Bruce Willis. Numai el ar fi putut duce atatea arme in Gaza. Se vede ca nu ai fost p-acolo. Ai fi inteles mai bine despre ce vorbesc.

      Ștergere
    8. Autnocens are dreptate. Hamas e aprovizionat de iranieni si dupa cum am zis cu bani chiar de europeni. Adica si de romani.

      Ștergere
    9. Dar nimeni nu spune ca nu i-au aprovizionat ci doar ca AU FOST LASATI S-O FACA si chiar sprijiniti discret acolo unde era cazul. O mica dar importanta nuanta.

      Ștergere
    10. Palestinienii lansează mii de rachetuțe de ani de zile. Pe unele le meșteresc chiar ei. Nu e nicio noutate, poate o mai bună coordonare. Poți introduce componente bine mersi, materiale din care să fabrici explozibilul sau chiar explozibili, tuburi și ghidaje mai faci și în garaj. Pot să-i blocheze aproape total prin presiuni asupra egiptenilor, doar că, indiferent de regimul de acolo, niciodată nu-i vor abandona complet, așa că tuneluri se vor găsi mereu.

      Ștergere
  14. Și palestinienii urmează să aibă alegeri. Și de ce nu luați în calcul și faptul că USA nu mai sprijină Israelul care e cam singur. Niciodată nu a fost așa. În plus Palestina, mă rog,cei din spatele lor, nu au avut niciodată influ.ența internațională pe care o au acum. Cam simplistă și unilaterală analiză.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu chiar crezi ca au facut deranjul pentru niste amarate de alegeri in care sa se schimbe intre ei ca oricum mai mult de atat nu fac? Sau ca palestinienii ar avea vreo contributie in afara de cea de figurant de serviciu pentru ca altfel ar fi prea de porc sa se bata singuri iar apoi sa se victimizeze?

      Miza este infinit mai mare. O sa vedem.

      ps - iar "USA nu mai sprijină Israelul" ar vrea sa fie poanta zilei, nu? Le-o fi taiat finantarea aia anuala de 3 mld si noi nu stim plus jdemii de alte finantari si colaborari in avantajul Israelului.

      Ștergere
  15. Nu cred că se apucă de reconstruirea templului pe vechiul amplasament, cel declanșator de Apocalipsă. Chiar și așa, pe prea mulți i-a mâncat în cur de Trump, cel care a legat recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului de respectarea strictă și perpetuă a statutului de oraș deschis pentru cele 3 religii monoteiste. Cu el reales nu îndrăznea Bibi diversiunea, cît e lobby-ul (fie cel globalist, fie cel sionist) de puternic. Acum, pe cor de neoconi răspîndiți în toate partidele, structurile și canalele mass-media (inclusiv cele alternative), bocetul fals se revarsă neîngrădit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mi vine sa cred Casiuss ca SI tu crezi ca construirea unei cladiri, turnat de betoane, caramizi si tencuiala este “declansatoare de Apocalipsa”
      Rili?

      Ștergere
    2. Printr-o lunga suita de cauzalitati, da, cred.
      In context actual pare hilar si neverosimil.
      Tocmai de aceea nu cred ca "apocalipsa" vine curand.
      Dar peste secole, opiniile dominante nu vor fi cele de azi.

      Ștergere
    3. Nu construcția, apostazia duce la apocalipsă. Reconstruirea templului pe vechiul amplasamaent e una din puținele condiții identificabile/verificabile din scripturi. Nu pare să fie o metaforă, deși e eevident că implică mai mult decît ridicarea unei clădiri.

      Ștergere
    4. "Nu cred că se apucă de reconstruirea templului pe vechiul amplasament" - ba tocmai acolo vor sa-l faca. Au deja o parte din zidul de vest pe care vor sa-l reintegreze.

      Constructia este unul dintre semnele apropierii vremurilor. Dar mai sunt si alte semne.

      Ștergere
    5. Iti dai seama ce onorati vor fi muncitorii sezonieri romani in constructii care vor amesteca betoanele si vor pregati armaturile la "zidul de vest". Datorita lor se vor deschide cerurile...

      Ștergere
    6. Vor... mă rog, nu e clar cine vor, așa tăntălăi la vedere se găsesc, numai prin SUA sunt vreo 18 milioane de rapturiști, ultraortodocșii lor, o parte, sigur ar vrea. De aici pînă la distrugerea moscheiei e o cale lungă care nu va trece prin nu știu ce decizie internă sau provocare israeliană, e nevoie de mult mai mult. Nici măcar un "accident" a la Notre Dame nu e suficient.

      Ștergere
  16. De peste două mii de ani Hristos Fiul Celui Preaânalt nu ma vorbește cu Israel. De atunci numai prostii fac. Rămân popor ales, dar depinde de el dacă vrea să fie al lui Iisus. Au bani, putere, dar nu le folosesc cu înțepciune. Nu au învătat nimic din toate greșelile pe care le-au provocat. Un lucru este cert. Ei, evrei, se luptă împotriva alor lor. Nu mai departe, al doilea război mondial, a fost un război stârnit de ei, cu urmări fatale asupra lor. În final se vor creștina, doar "mănuța de oameni ca va mai rămâne" cum spune A. Boca. Sunt curios dacă din ocultă se va creștina vre-o unul!

    RăspundețiȘtergere
  17. Din ultima banca am si eu o intrebare ; ce reactii adverse resimtiti ca urmare a spalatului pe creier de care a ti beneficiat, sa fiu atent sa iau masuri daca apar si la mine :)))

    Constructii ,ipoteze, versiuni-bun bun.
    Dar cand a ti mai vazut zburand rachete deasupra Israel cu asa amploare ? nici cand tragea Sadam nu ploua asa , asta i ce se vede.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dane, Sadam nu a tras cu ce trebuie...pentru ca nu avea de unde iar naivul , precum alti naivi pe care i stim...n a realizat ce l paste. De aceea a si facut rapid testul de rezistenta la intindere a fringhiei. El ar fi dorit sa si construiasca o centrala atomica precum vecinii lor ironieni caz in care ar fi fost bine mersi si acum...dar li s a dat cu niet!

      Ștergere
    2. Generațiile noi sunt pline de "efecte speciale".
      Pentru ei, imaginile trebuie să fie mult mai "Rambo" decât ar fi trebuit pentru noi.

      Ștergere
    3. asa o fi realiteata ti
      desene animate japoneze @ H

      Ștergere
    4. Na ceva japonez, dacă tot te amuzi fara limita. gluma.

      Ștergere
  18. Cu niet u ai cred dreptate
    dar fondul ramane, a ti mai vazut asa artificii pe ei ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Personal, mi s au parut slabute...am vazut ca si Angla mentiona acelasi lucru.
      Ideea este alta. Iranul este exclus de pe lista de “urmatorul” De ce , pentru ca au centrala n.
      Faza cu “ deocamdata” mentionata de Hayde, nu are cum sa stea in picioare, Iran facind clar parte din tarile si regimurile neatacabile.

      Ștergere
    2. Neatacabile...deocamdatâ.

      Ștergere
    3. Maestre Hayde,

      Atita timp cit Printul si cersetorul o pot mierli dintr o lovitura, statele care detin acest scut vor ramine neatacabile.

      "Printii" lumi nu vor accepta in vecii vecilor ca intr o eventuala balamuceala sa le fie atins un singur fir de par. Ca urmare, eventualitatea elitelor sa moara din aceeasi cauza ca o haimana de strada ESTE cu orice pret exclusa din PLANul neschimbat de sute de ani....de aceea Iranul se detaseaza cu brio in rindul neatacabililor.

      Ștergere
    4. Pentru că nu le-au găsit, incă, "ac de cojoc".
      Persanii sunt demni de respect.
      Ăștia nu-s arabi.

      Ștergere
    5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  19. În toată istoria lor de cind au emigrat din Egipt, sic, evreii au fost un pic cuceritori. În teritoriul pe care îl posed acum,au venit să cucerească.Ghinionul lor au fost romanii care au stat 700 de ani....Au fost alungați între 70si100 EN.Dupa,1946,trupe engleze,franceze,canadiene și olandeze,cuceresc Palestina pentru ei...?! Și de atunci bag bățul prin gard și cuceresc teritorii de la vecini, în special surse de apă! Cu ajutorul lui moș Teacă de la Washington.Totul este simplu.Baietii au aprins fitilul.!

    RăspundețiȘtergere
  20. A, încă ceva, despre acești printi. S-au făcut prin Germania, niște studii genetice pe clase de populație mondială,unde spre mindria noastră au participat și cercetători români, și au ajuns la o concluzie clară.Populatiile vechi europene, printre care și romiinii au codul genetic,ghici?,666,mai aproape de a fi primordiali.Evreii au665,deci nu au fost primii.....

    RăspundețiȘtergere
  21. Răspunsuri
    1. Daca nu exista acum ar fi fost facuti praf si pulbere Dane.

      Ștergere
  22. Miza e construirea Templului . Daca se construieste pregatiti-va Antihrist e aproape.

    RăspundețiȘtergere
  23. Poate nu stiati dar palestinienii sunt majoritari siiti .Din această cauza doar iranienii le sunt f apropiati .Cat despre asazisele rachete ele sunt manufacturate local din tevi vechi pt foraj si munitie scoasa din mare de la un distrugator britanic scufundat in apropierea coastelor palestiniene .Si cu toate ca sunt practic doar bolovani din otel au mai scapat de vigilenta Iron domu lui.Timpurile se grabesc .De vazut ce va face Iranul in acest context.Daca se implica probabil ca Sua isi va da acordul pt atacarea lui.

    RăspundețiȘtergere
  24. Daca zici tu, ,,fortificatule''
    eu zic ca e usor posibil, orice.

    RăspundețiȘtergere
  25. Nemernicii de șefi la planetă s-au prins că războiul cu virusi, vaccinuri si razboiul informatic e mai eficient (si mai putin periculos pentru ei).
    Asa ca au trecut la etape superioare.
    Ținerea în stare de panica a oamenilor, e tot un razboi, psihologic.
    De aici iscarea de conflicte, care sa semene, sa aminteasca, de cele apocaliptice. Inclusiv zgîndărirea lui Putin, Crimeea, Gaza, etc...
    E acelasi scenariu.
    "Veti auzi de razboaie... ".
    Se folosesc pentru scenarii, pentru "coincidențe", inclusiv de zicerile biblice, ale Sfintilor Parinti, de proorociri.
    Nu iscă ei un razboi adevărat, că ala e muuult prea periculos, la cîte arme, basca nucleare, s-au adunat pe planetă. Dacă fac alea poc, poc, se împrastie naibii planeta. Cu tot cu șefi.
    Sa nu va mirati dacă intr-o zi veti vedea fo hologramă pe cer.
    O "Parusie".
    Înca nu-i...

    Da' nu se stie cît mai e...

    P.S.
    Hmmmm....
    Oare de aia nu mai exista armate ca armatele? Ca nu mai sint necesare...
    Cîmpul de lupta e spitalul, armata e "eroii", învinșii sint in saci de plastic!
    Ce simplu!!!!
    Basca #eroii din mass-media!
    P.P.S.
    Si în timp ce oamenii se chinuie sa supravietuiască virușilor, lansati chiar pe bune de ei, care au antidotul, fiți pe pace, da' nu ala pe care-l vînd la prosti, ei mai bagă un banuț la teșcherea, chiar din trebușoara asta...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)