luni, 10 mai 2021

Propaganda inutilă


În weekend-ul care a trecut ați avut posibilitatea să vedeți o altă isterizare inutilă a propagandei. De vreo două săptămâni se tot vântură informația conform căreia o navetă chinezească ar urma să se prăbușească provocând dezastrul. Comentarii ale NATO, demență a propagandei, fătuci de CNN învolburate, ce să mai spun, întreg spectacolul grotesc al minciunii ventilate aiurea. E epoca post-adevărului, ați uitat?

Scena demnă de râs s-a petrecut însă la CNN, această oficină în care se minte într-un asemenea hal încât Münchausen ar fi refuzat pe postul de redactor deoarece s-ar dovedi diletant în ceea ce privește minciunile debitate. Până-n ultima clipă cretinii CNN-ului au ținut-o în breaking-uri cum că naveta distruge vieți omenești. Ultima „destinație” dată ca sigură a fost Turkmenistanul. Bine că n-a căzut vreo sticlă din cer sau mai știu eu, vreun rahat pietrificat al unui astronaut de pe orbită că ar fi transformat-o CNN-ul în dramă mondială. 

Pe la noi aceiași balivernari. Hoitnews a citat Aerospace Corp care, desigur, inițial dăduse niște traiectorii nimerind, ce să vezi!, fix în zone locuite. Chiar și-n ultima „iestimare” băgau ca sigură atingerea coastei Australiei. Proteveii o frigeau în aceeași ciorbă. Iar ziarecom - alți telectuali - începuseră să facă inventarul orașelor în care-ar cădea racheta chinezească. 

Ei bine, așa cum era de așteptat, totul a căzut într-un penibil greu de imaginat. Dar care e realitatea? Naveta chinezească nu a fost „scăpată de sub control”. Pur și simplu așa a fost proiectată, să se reîntoarcă natural pe Pământ. Așa cum se întorc zeci de sateliți și alte obiecte spațiale pre-programate să cadă. Așa cum s-a întors naveta spațială MIR și așa cum se va întoarce ISS. Chestiunea e cât se poate de simplă: la intrarea liberă în atmosferă, obiectul ia foc, iar pe pământ ajung doar urme. La fel a căzut naveta spațială MIR. A fost lăsată să se prăbușească, a ars în atmosferă, iar rămășițele au ajuns în Oceanul Pacific. Naveta chinezilor a ars și câteva rămășițe au ajuns în Oceanul Indian. Mare tragedie, monșer!

Marea problemă a americanilor - pe care trebuiau cumva s-o mascheze - este aceea că s-a reușit lansarea pe orbită a modulului central al stației spațiale chinezești. Asta într-o perioadă în care ISS se află la final de drum și alte inițiative similare nu mai există. Astfel, chinezii vor rămâne singuri în spațiu. Iar chestia asta trebuie cumva contracarată. Și când nu poți fizic, dai cu propaganda. Fix asta s-a întâmplat.

33 de comentarii:

  1. "chinezii vor rămâne singuri în spațiu" - nu prea. ISS va functiona pana in 2030 iar din 2025 rusii si-o vor avea pe-a lor.

    Corect ar fi sa spunem ca rusii si chinezii vor ramane singuri in spatiu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si europenii se gandesc la ceva insa nu am cunostinta de un calendar concret. Traim totusi intr-o epoca in care tehnologia a avansat suficient de mult incat spatiul sa devina accesibil multora.

    Ca degringolada in curtea hegemonului este mare e deja alta problema. Cei care nu o au sunt mai eficienti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce-i drept, nivelul la care a decazut CNN e deplorabil. Candva un etalon (anii '90) acum a ajuns o mocirla de falsuri și "corectness" de te apuca voma.
    Si in anii 90 mai minteau, desigur (orice organ de presa apara niste interese) dar erau trucuri voalate, propaganda mai subtila. Desi sesizai cum "te duc", macar era un continut informational faptic (abia ulterior interpretat cumva).
    Acum e prosteala pe fata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am inceput comentand concluzia desi, dupa parerea mea, subiectul principal ar trebui sa fie despre post-adevar. Multimile au urmarit infrigurate evolutia modului de 21 tone dupa unii sau 18,5 dupa altii ce urma sa se prabuseasca si se faceau tot felul de scenarii. Nu este insa mai putin adevarat ca cel mai mare corp prabusit pana deunazi avusese maxim 10 t. Asa ca multi de intrebau pe buna dreptate daca va reusi sa se descompuna complet sau vor ramane parti semnificativ de mari care sa faca pagube la sol.

    Totusi isteria a depasit cu mult pericolul. Inca o data atentia omenirii a fost concentrata pe un eveniment iar cu ocazia asta a inghitit propaganda cat incape. Cateva zile China a fost terfelita in fel si chip multi considerandu-o iresponsabila, incompetenta samd, incoltind astfel imaginea unui adevarat inamic in mintile slabe.

    Sa nu ne facem iluzii. Acesta este un act deliberat de demonizare a inamicului menit sa legitimeze conflictul de mai tarziu. Un imperiu se ridica maiestos iar altul se prabuseste cu zgomot. O noua forma a raului, mult mai perfida si mai puternica ia locul altei forme a raului.

    In lupta gigantilor noi suntem pion de sacrificiu.

    Aaa ... ieri cica am important aproape 1000 MwH la un pret de sta pisica-n coada. "Coincidenta" inchiderii simultane a mai multor grupuri energetice, inclusiv a grupului II de la Cernavoda, ajuta niste baieti destepti sa se-nbogateasca peste noapte.

    Sa traiti bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Angela
      Cind ai timp trimite mi daca ai un link ceva referitor la asta:
      “....grupuri energetice, inclusiv a grupului II de la Cernavoda”
      Multumesc.

      Ștergere
    2. Nu am un link dar dar vei gasi daca vei cauta. A fost la stirile de ieri de la RRA (ora 14.00 sau 18.00 - nu mai stiu exact, auzite in trecere) in contextul opririi Reactorului II pt mentenanta.

      Aveau date precise cu privire la consumul total de 5.xxx Mwh, productia interna de 4.yyy Mwh iar diferenta de 9zz Mwh au fost importuri. Comentariul arata surpriza unui import mare in conditiile unui consum de weekend f mic. Ce-or fi facut astazi nici nu vreau sa ma gandesc. Sunt cu siguranta si site-uri specializate care ofera aceste informatii.

      Ștergere
    3. https://www.economica.net/pretul-energiei-pe-bursa-depaseste-luni-440-lei-pe-mwh-dupa-oprirea-unui-reactor-nuclear_509676.html

      Ștergere
  5. Sincer, nu-mi dau seama cat de eficiente sunt aceste eforturi spatiale, sub raport cost/beneficiu.
    Lipsa de rentabilitate i-a facut pe americani s-o mai lase balta cu spatiul de prin 1980, si nici rusii nu s-au mai straduit prea mult. In afara de MIR, si americanii au avut pe timpuri ceva numit Skylab - ulterior hotarand toti ca mai degraba fac una...si atat.

    Sunt, desigur, castiguri de imagine in aceste eforturi, dar m-at mira ca doar ptr.propaganda sa se investeasca masiv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In masiva cursa a decarbonizarii care i pe bune, nu doar vorbe, cistigul de imagine a incetat sa mai fie o prioritate Casiuss.

      Esti simpatic cind amintesti de eficienta la rikani. Mai nou arunca cu banii intr un mod fara precedent, ingrijorator, eficienta fiind un element de amintiri din copilarie.

      Singurii care profita din finantari de programe spatiale - care nu pot fi analizate, filtrate si urmarite de amatori ptr mentinerea “ obiectivitatii” adica dincolo de Luna, sunt stii tu cine.

      Finantarea nelimitata a nasai a fost printre primele acte semnate in regim de urgenta...de trumpete in 2016

      Ștergere
    2. Traiasca salariile ASTROnomice, masinile noi Tesla, vile, case, piscine, iahturi...sa tot lucrezi pentru corporatiile spatiale...trai neneaca!

      Ștergere
    3. Referitor la bani tipariti aruncati pe piata.
      Ieri, @esquire (desi nu-s fan) a zis o chestie grea.
      "Banii lor sunt virtuali cand ii dau, dar devin ai draqu de reali cand trebuie RETURNATI.

      Iar zic vorba veche "I-auzi, Strul...ne invata prostii sa facem afaceri !"

      Ștergere
    4. Stiu ca era la moda sa formulezi sintagma asta insa daca stai sa te gindesti mai bine nu este asa cum zice Esquire

      -Singurul moment de vaacum in care nu este definita valoare este cind se usuca cerneala pe ei dar in momentul in care suma respectiva a lovit dosarul de creditari ai bancii si voila: BOOOOM!..prind aripi si valori colosale! Din momentul ala indiferent in ce directie vor circula (credit la o casa, plati de impozite sau dobinzi) vor avea greutate tatica, nu gluma!


      Cred ca tindem sa spunem ca doar atunci au valoare pentru ca procesul de returnare este groaznic de dureros in multe cazuri, agitatie, munca, scandaluri in familie,samd...

      Ștergere
  6. Si o rugaminte. De acum in colo va rog sa tineti cont ca prefer monologul. Imi expun ideea (daca o am desigur) si atat. Nu cer aplauze si nici adaugiri sau altceva. Pe acestea le puteti face in comentariii separate. Foarte bine.

    Zilele trecute am intrat in capcana prostilor si am inceput sa ma lupt cu ei. Dar n-ai nici o sansa. Prostia este imensa. Este uriasa. E un colos care se sprijina pe ignoranta, incultura, lipsa de discernamant si, cel mai grav, lipsa unui sistem solid de valori.

    Cand cineva ataca insasi lucrarea Duhului Sfant, esenta credintei tale, n-ai cum s-o lasi balta. N-ai cum. Poti sa-i intorci spatele daca te afli fata-n fata cu el dar intr-un loc public esti obligat sa raspunzi.

    De acum in colo nu sunt dispusa sa mai pierd vremea cu bizonii. Daca pot comenta ceva pe marginea articolului, bine, iar daca nu prefer sa nu ma risipesc in discutii sterile.

    Oricum concluzia pe care am tras-o este foarte trista: din pacate nu mai avem sanse reale de revenire. De ce? Pentru ca ea se poate face numai cu oameni adevarati si am constatat cu tristete o degradare fara precedent a calitatii lor. Credeam ca este o problema doar in mediul meu si speram sa fie multi altii care reusesc sa se ridice putin deasupra vremurilor dar ma tem ca nu sunt suficienti pentru a forma o masa critica.

    Sunt uimita de rezistenta lui DD de a ramane pe baricade cu toate ca realitatea dovedeste ca de fapt urla la stele. Prea putini cei care chiar inteleg ce zice. Uimita si de lipsa de solidaritate cu el cand cineva a inceput sa-l denigreze. Vai de capul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu urlă la stele Dan Diaconu, ne ține la curent cu ce se întâmplă în lume, pentru că îi pasă de oameni. Dar, vezi să nu-ți dea ciorba-n foc de la atâta filozofie! Citesc zilnic siarticolele lui D.D. și comentariile și nu am văzut să atace cineva ,,lucrarea Duhului Sfânt."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar cand aruncau in derizoriu ca sa nu spun ca-i zeflemeau la propriu pe Sf Parinti ai vazut?

      Ștergere
    2. Atât te-a ținut monologul! De la 07:48 până la 14:15.

      Ștergere
    3. https://mariadakhel.blogspot.com/2017/03/poveste-de-anul-trecut.html?m=1

      Dna Angela, vă intrerup monologul puțin. Mitraliați cuvinte si nu mai aveti timp sa ascultati. Cer cuvantul preț de cateva minute, dupa care ies din " joc". Va las sa insirati cuvinte, sa fiti cinici, zeflemitori, cruciati si orice rol mai vreti sa jucati in circul acestei lumi.
      Nu am de gand sa sparg capul nimanui cu parerile mele despre Romania si starea de asteptare leneșă a unui salvator. Indolența duce la prapastie. Nicidecum in varful muntelui.
      Trec de cateva ori printr-un grup, comunic atat cat pot sa suport nesimtirea unora sau altora care fac aluzii porcești, dupa care ies...Nu am nimic de castigat din comunicarea pe net. Dimpotriva. Nu-mi place sa alimentez " rețeaua informatională" a illuminati cu cuvinte, dandu-le astfel apa la moara si timp din timpul meu foarte pretios.
      Eu nu fac mishto de sfinti, râd numai de farisei. Care sunt la fel de munti ca si la Prima Venire.
      Doar ca sunt mai cărturari si au invatat sa jongleze cu ideile.
      Mântuirea este individuala si Sfintii Parinti sunt Mantuiti deja, ceea ce va doresc si dvs. Numai ca sunteti atat de multi care va poleiti in citatele Sfintilor Parinti si atat de putini implicati la propriu in lucrul cu copiii, batranii si cei necajiti de care Hristos a vorbit, incat nu e de mirare ca avem atat de multi copii autisti. Copiii nu pot fi mintiti cu texte si ii scaneaza pe adulti. In care ei vad doar un Ego uriaș, o dorinta fara limite de a dovedi ca dreptatea este de partea religiei sau sectei careia ii dau energia cuvintelor. A faptelor destul de putin si de aceea religiile degenereaza. Pentru mine, e paguba in ciuperci daca nu alimentati o religie sau alta cu energia faptelor. Eu prefer legatura directa cu Creatorul, fara prea multi interpusi. Dar învăț cu smerenie din faptele oamenilor Lui Dumnezeu pentru ca ei sunt ghizi pe Cale.
      Romanii au o problema care a adus zvonul ca am fi analfabeti functional: teorie!
      Multa teorie si practica mai deloc! Si asta nu se intampla numai in grupurile crestine studiate de mine, ci si in cele ale dacilor care spun ca suntem popor civilizator dar se complac in stare de sclavie rusinoasa. Sau ale yoghinilor care nu au trecut inca de stadiul meditatie si vizualizare, motiv pentru care chakra inimii nu li s-a deschis. Din acelasi motiv, adică cel al teoriei reci cu foarte putina aplicare in planul fizic al iubirii propovaduite de Hristos, crestinii din Romania au tot inima inchisa. Dovada numarul mic de romani iesiti in strada in sprijinul dnei Smicală, a cuplului din Anglia ai carui copii au fost dati fortat spre adoptie unei
      " familii" gay, ai parintilor Luizei si Alexandrei si ai tuturor parintilor carora sistemul nu le-a facut dreptate cand copiii lor au fost răpiți sau abuzati.
      Iar in rugaciunea inimii, mintea se uneste cu inima. Daca nu, rugaciunea nu ajunge acolo unde trebuie, iar " Poarta Cerului ramane inchisa. Ferecată pana cand crestinul invata sa iubeasca. Sabia in capul celor ce gandesc diferit nu este dovada de iubire cristica, ci de Ego. Iar Sfintii Parinti erau blanzi. Invatati de la parintele Mihail Jar blandetea daca va declarati creștină. Daca parintele ar urla ca dvs la enoriasi, n-ati mai vedea picior de om pe la biserici.
      Unde credeti ca veti ajunge ridicand Turnuri Babel din vorbe pe internet? In Cer?
      In niciun caz!
      Putin imi pasa ca sforaiti pe internet in plin Armaghedon, dar mai ganditi-va si la urmasi, nu doar la voi. Ii veti lasa cocoșati de toate problemele nerezolvate in timpul prezent? Stramosii nostri, Slava Domnului, nu aveau internet! Si-si munceau pamanturile, si nu radeau padurile, nu otraveau apele.

      Ștergere
    4. @Angie
      Parerea mea este sa nu ti faci griji de Sf Parinti. Are cine sa le tina partea si in plus au ei rinduielile lor...Ti am mai scris si in alte rinduri dar nu ai raspuns.

      Ștergere
    5. Aurelia,
      Noi aici vorbim despre instalari de laboratoare spatiale nu de cum traiau stramosii.
      Stii foarte bine ce rol ai fi avut daca traiai pe vremea cind “ isi munceau paminturile si nu readeau padurile”
      In cel mai bun caz erai pe scaunel la muls de doua ori pe zi, la coasa, la leganat prunci, sau la poarta cu o canuta unde vindeai tuica trecatorilor. Nici telefon n ai fi avut iar daca treceai de 40 de ani te ar fi considerat una din inteleptele satului, o minune a pamintului.

      Ștergere
    6. Ne vrei sa alimentezi ,,reteaua informationala,, dar scrii pagini de aberatii,si faci reclama ,,blogului,, tau .
      Si subscriu lui Citadela: daca traiai pe vremea aia erai doar o unealta dw facut copii,muncit si sac de box.
      Cat de ipocrita esti femeie...

      Ștergere
    7. @Maria-Aurelia- Pacatul tau vazut lesne aici , e al MANDRIEI .Il avem cu totii deopotriva, dar parca la tine si-a facut cuib .Incearca sa mergi pe calea intelepciunii si nu a adevarului .

      Ștergere
    8. @Mercy
      "daca traiai pe vremea aia erai doar o unealta dw facut copii,muncit si sac de box". E multa propagandă iluminista și feministă la adresa rostului femeii în istorie. Astăzi totul e în roz pentru femeie, dar ieri, ieri totul era negru! Dacă femeia nu mai gătește și nu mai face copii și-a împlinit menirea! Când năștea copii și știa rostul casei își rata existența! A,am uitat-o pe aia cu sacul de box! Știi că toate civilizațiile antice aveau un manual de box pentru bărbați! Manual în care sacul de box era, obligatoriu, femeia! Parcă eram la un articol despre propagandă negativă la adresa adversarului!

      Ștergere
    9. La ea in oltenia cu siguranta asta ii era menirea...

      Ștergere
  8. 😁😁😁

    https://mariadakhel.blogspot.com/2017/05/carcavulia.html?m=1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca idee, daaca vrei sa fi citita, fa un reportaj despre cum ajuti o familie de amariti, cum ii duci la doctor, ii ajuti cu copiii sau repovesteste pe blogul tau sau aici povestirile lor de viata.

      De literatura hazlie este satul internetul...lumea vrea povestiri realiste, zguduitoare...

      Ștergere
    2. Uite Dane ca se ajunge la vorba mea: se ridică virusurile cu epoleți camuflați și vor să facă regula pe un site care i-a găzduit cu generozitate. Astăzi dau lecții de trufie comentatorilor care nu-i laudă, de felul Angela si Maria Aurelia; mâine cine știe ce mai impun pe aici.
      Mintea multă fără smerenie trufește, adeca o ia pe drumul întâiului Revolutionar de profesie, LucyBoy. Acu, ăia pe care îi ustură, shall shoot all their guns!

      Ștergere
  9. Ca parere dupa...6 beri.
    @Angie, nu esti pregatita ptr. jocuri grele. Mesterul @Hayde e drac...batran. Te-a impins (prea iute) peste limite.
    Poate m-oi prinde, pana la urma, in ce "liga" joaca.

    Nu te superi de gluma mea, nu-i asa, @zHayde ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam multe beri pentru tine, conașule.

      Ștergere
    2. @ Cassius

      Ieri ai fost SINGURUL care l-ai asumat pe DD cu subiect si predicat. Te aflai pe pagina lui, il citesti si il asumi ca pe cineva apropiat la fel cum face un copil cand se afla de o scapare a tatalui sau a tatalui cand afla in public de o nota mica a pustiului. Atitudinea de onestitate si fair-play arata barbatie, cavalerism, verticalitate. Stai, ca nu ti-am scris ca sa te laud ...

      Cat priveste partea cu impinsu' ... e mai mult din arsenalul feminin. Nefiind de acord cu modul vocal in care se spuneau aberatii la nivelul credintei, mai degraba ... m-am lasat impinsa.

      Nu poti impune un anumit mod de gandire iar aici atmosfera este eterogena incat era nevoie de o criza care sa domoleasca un pic avantul comentariilor nepotrivite in dezacord cu valorile ortodoxe (pe principiul: decat sa spui prostii mai bine nu mai spui deloc).

      Nimanui nu-i prea da mana sa faca misto de ce crede un evreu dar pe un ortodox sunt in stare sa-l lapideze. Ceva chiar nu este in regula aici. Iar prin strigaturile care au fost multi cred c-au inteles ca este de preferat sa fie mai retinuti in afirmatii care pot rani sensibilitatea cuiva.

      Pe de alta parte aveam nevoie de o iesire din scena. M-am prins ca nu pot duce un dialog continuu cu toata lumea si ca singura pozitie convenibila este o atitudine mai degraba reflexiva si rezervata care nu cere sa fie aparata. Exact cum face si DD. Scrie articolul si-si vede mai departe de treaba iar atunci cand citeste la un moment dat comentariile mai face cate-o precizare. Asadar, mai simplut ca-i mai dragut.

      Cat priveste liga ... deocamdata ... n-ai cu cine (ca sa fiu eleganta si sa nu dau pe fata impostura, arivismul si gandirea in sabloane in acord cu o teorie marginala dar in dezacord total cu realitatea). Simt ca in umbra sunt si oameni de calitate insa este nevoie de munca pentru a pregati terenul astfel incat sa fie atrasi sa vina in fata. Unii au dat semne timide dar nu s-au hotarat inca.

      Te-am prins ca stii cate ceva lecturand carti iar nu articole de promovare a stiintei la mase. Mai ai enorm de munca la asezarea cartilor in biblioteca si mai sunt cateva fundamentale care te-ar putea ajuta sa lucrezi la partea de structura. Altfel risti sa ramai interesant si atat. Ai potential prin abordarea "out of the box" dar trebuie sa ai si cu ce. Inca te mai astept sa-mi spui ca l-ai citit pe Virgil Maxim ca sa vedem ce ar putea urma dupa el.

      ps - si nu mai fi atat de naiv. Am primit sms spre 3 dimineata cu invitatii gen ion care numai de aici mi se pot trage. Repet, n-au cum sa scape din vedere un astfel de blog.

      O seara linistita.

      Ștergere
  10. Din cand in cand oistea sparge sipca la gard ...asta faci si tu azi cu articolul in speta .Daca tot rahatul asta are vreo 2 saptamani la activ de ce ti-a trebuit si tie tot doua ? Stiu ca ai spirit de combinator , nu o zic de rau ,dar fii impartial . Am inteles ca ti-ai ales tabara , esti un fericit macar stii ce vrei si cauti sa ii aduni pe cei asemeni tie. Eu ,nu am tabara fiindca sunt idealist , adica prost cum se zice prin popor. Nu sunt genul , care cauta sa se descurce experimentand politic ,sau cautand brese sistemice .

    RăspundețiȘtergere
  11. Ziua bună, oameni buni! Pentru că gazda nu mi l-a publicat inițial, încerc a’l coafa nițel, așa, ca pentru pudiboande/bonzi...
    „Al-raqs quddam alumi majhudan la yura amal-u” (literal – „dansul în fața orbilor rămâne nevăzut”/echivalent – „a da mărgăritare porcilor”, limba vă las a o găsi singuri )
    Dragii mei,
    război fiind, azi totu-i propagandă...
    Mă tot uit p’aci și-aiurea și iar mă minunez de cât de puțin omu’ntr’o viață’nvață, me included, ca să le zic nițel și pre limba de lemn a ălora de li se stinseră pârdalnicele de luminițe’n piață. Ca un Gheorghe ce mi’s, mi-i dor de fra’i-miu, Ion, o voce naturală de p’acilea, ăl de’i dădurăț’ cu paru’n capu’i de țăran sănătos, pen’că vru’ nițică fofoloancă, pentru sportul pe divan. Disecând firoscoso-froidian, pot pentru ca să zic că omu’ ncercase-a re-po-pul.a România, maica noastră văduvită de fro’ douăj’ de milioane de copii, ce-acuma’ngroașă oastea neamului prin Ceruri... sau, mai degrabă, ne așteaptă’ntr’a ne priveghea, în iad...
    În rest, pentru pudiboande și bonzi, recomand cântecelu’ unui talentat gurist, idiot util, frate de arme cu altu’ de’j bag’acuma gheara’n gâtu’i de lebădă lihnită, din cauză de distanțare sociolabică (pen’că el, de pe la patusopt... si dă’i si luptă, neicusorule, ș’amu’... gowernu’ mio dă făr’ de număr bani la maneliști... da’ dă degeaba, se pare, că ei le răspunseră cu un jet puternic de flit, printr-o adolescentă de prin Ardeal), într’a prosti ăst prost popor de proști... ca să se’nțepe... (că deh!, de tras pe nas doar ștabii trag). Mdeh!
    Iaca colea: https://www.youtube.com/watch?v=lnUxQU9j9DA (Taxi, „Subtitrarea la români”)
    „Bi-lal kaifa”! (intraductibil, un echivalent ar fi „Amin!”)

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)