duminică, 16 mai 2021

Un singur cuvânt care strică totul


U
n singur cuvânt e vinovat - într-o proporție colosală - pentru falsele noastre credințe, pentru modul în care suntem manipulați și pentru spălarea pe creier a generațiilor tinere. Un singur cuvânt căruia de-a lungul timpului i s-a schimbat sensul astfel încât acum să semnifice în mentalul tuturor altceva decât sensul său inițial. Iar când răul devine, prin manipulare, un bine, absolut toate sistemele de valori se clatină.

Pentru mulți pare incredibilă o asemenea ipoteză. Însă ea nu e ipoteză, ci realitate. Din păcate marea majoritate n-are habar de puterea cuvântului și nu poate înțelege cum un cuvânt căruia i se schimbă sensul poate înrobi o întreagă omenire. E nu doar posibil, ci o certitudine pe care o vedem pusă la punct programatic de câteva sute de ani încoace.

Misteriosul cuvânt este unul aparent banal: revoluție. Ce-i o revoluție? În mod normal, dacă e să o luăm după realitatea istorică, revoluția este schimbarea radicală și violentă a unui regim. Dicționarele lumii uită însă voit caracteristica violentă a unei revoluții, păstrând doar schimbarea totală. Ca și cum aceasta s-ar produce de la sine, într-o concordie deplină. Iată manipularea! De unde provine? Fix de-acolo de unde provine tot răul lumii acesteia, anume de la Revoluția Franceză.

Dacă aveți curiozitatea să vă uitați într-o carte școlară de istorie, veți vedea cum numita revoluție e zugrăvită în culori care mai de care mai calde. Ai impresia că acolo a fost doar o răzmeriță și că, în urma ei, lumea a dus-o mai bine. În realitate, Revoluția Franceză a fost unul dintre cele mai oribile evenimente din istoria omenirii. A fost un genocid înfiorător și, culmea, după înfăptuirea sa, francezilor le-a mers mult mai prost decât înainte. Absolut toate domeniile de activitate au căzut și asta în condițiile în care revoluționarii promiseseră numai lapte și miere. Oamenilor li s-a spus că dacă vor înlătura aristocrația bogată, bunurile acestora vor fi împărțite și astfel tuturor le va fi mai bine. Într-adevăr aristocrația a fost îndepărtată însă celorlalți nu le-a mers mai bine, ci mai rău. Era logic să se întâmple așa: degeaba împarți pământurile unui latifundiar întrucât respectivul nu înseamnă doar terenurile sale, ci întreg setul de cunoștințe necesare exploatării terenurilor. Nu-i de mirare că în Franța postrevoluționară se murea de foame mai dihai decât înainte. Culmea, ticăloșii cățărați la putere aveau și-o soluție pentru rezolvarea crizei: lichidarea a aproximativ jumătate dintre francezi. Toate crimele comise în timpul așa-zisei Revoluții aveau, în subsidiar, justificarea că astfel va fi mai bine pentru cei rămași în viață. 

Au venit apoi revoluțiile de la 1848, alte mișcări ticăloase prezentate în culori favorabile. Pe capul francezilor a picat și nebunia din 1871 rămasă în istorie sub numele de „Comuna din Paris”. Practic acolo a avut loc înfruntarea dintre revoluționari și revoluționarii radicali, întrucât autoritatea de la Versailles era cât se poate de republicană, adică revoluționară.

În ciuda ororilor produse, revoluțiile secolelor XVIII și XIX au fost doar precursoarele mega-revoluțiilor secolului XX transformate în adevărate carnagii umane. Comunismul, instaurat în Rusia printr-o revoluție copiată fidel după cea franceză, a reușit să facă aproape 100 de milioane de victime la nivel mondial! E interesant că în Estul Europei(fără URSS) numărul de victime ale comunismului se cifrează la aproximativ 1 milion dintre care aproape 90% sunt victime românești! „Concurentul” comunismului, fascismul - care nu a fost decât un comunism întors cu susu-n jos - s-a instalat tot în același mod revoluționar, fiind responsabil pentru aproximativ 25 milioane de victime.  Acestora li se adaugă victimele rezultate din confruntarea celor două regimuri surori, cunoscută azi ca „Al Doilea Război Mondial”. Astfel, „Aliații” comunismului au pierdut peste 60 milioane de oameni, în timp ce „Axa” fascistă peste 12 milioane de oameni. 

Așa cum în timpul Comunei din Paris s-au bătut „revoluționarii” cu „și mai revoluționarii”, la fel s-au petrecut treburile și-n secolul XX când revoluționarii comuniști s-au bătut cu cei fasciști. Prețul experimentelor revoluționare a costat vreo 200 milioane de victime!!!

În ciuda acestor realități, prin manipulare, s-a ajuns la prezentarea pozitivă a revoluției, în condițiile în care revoluțiile s-au dovedit coterii ale unor borfași criminali. Însă, aceiași borfași criminali sunt și cei care, de-a lungul timpului, s-au chinuit să ridice-n slăvi binefacerile revoluțiilor în condițiile în care ele au fost niște nemernicii în urma cărora lumea a dat înapoi. Și uite-așa s-a ajuns ca respectivul concept să ajungă în limbajul cotidian: „este o descoperire revoluționară”, „savantul X a revoluționat domeniul”, „e o revoluție în artă” etc. Iată cum este utilizat azi conceptul pentru a exprima chestiuni pozitive! O oroare care statutează celebrul „răul este bine” al lui Orwell.

În urma demonstrației mele vor fi mulți care-mi vor spune că revoluțiile au avut loc deoarece „așa nu se mai putea”. Iată, de exemplu, în 1989, s-ar mai fi putut continua cu regimul lui Ceaușescu? Evident că nu, dar avem și dovada că violența acelor zile n-a servit la nimic. Iar uciderea lui Ceaușescu a fost nu doar ticăloasă, ci și nocivă. Faptul că am făcut o schimbare violentă se vede și acum întrucât artificialitatea acelei mișcări face ca și astăzi să fim ultimii din Europa și să ne îngrijim cel mai puțin de interesul propriu. 

Utilizarea greșit a noțiunii de revoluție face ca omul să creadă că, într-adevăr, doar printr-o ieșire violentă în stradă și-ar putea rezolva problemele. Istoria ne arată contrariul: nu violența, ci lupta așezată face ca problemele să se rezolve. Așa cum bine ați constatat, după Revoluție nu ne-a fost mai bine. A trebuit să treacă mai bine de un deceniu pentru ca lucrurile să se așeze cât de cât. O tranziție lină ar fi facilitat transferul de know-how și astfel țara și-ar fi păstrat mult mai clar viziunea interesului propriu. 

Nu vreau să se înțeleagă greșit: nu sunt împotriva manifestării civice. Probabil e nevoie ca la un moment dat mulțimea să-și facă simțită prezența pentru a le arăta „aleșilor” cine-i cel care i-a pus în funcție. Însă aceste ieșiri nu trebuie să fie gloate aduse la pachet cu discursuri sforăitoare și influenceri dubioși sau isterici. Fiecare om trebuie să fie conștient de ce se află acolo și să iasă doar ca efect al deciziilor propriei conștiințe, nu mânat precum oaia!

Mișcările așezate sunt mișcări pentru principii. Nu ieși în stradă să urli că ți-e foame. Dacă ți-e foame trebuie să cauți cauza acestei situații în care te afli. Dacă tu crezi că ți-e foame „pentru că Iohannis” sau „pentru că Dragnea”, e clar că te afli în eroare. Dacă însă să observi că ți-e foame pentru că străinii fură prea mult din țara ta, atunci e o altă poveste și-ți poți continua raționamentul observând că România are legi mai permisive care trebuie modificate și că la noi clasa politică pactizează cu ocupantul. Poți, de asemenea, să vezi că în Constituție la articolul 69(2) se spune că „Orice mandat imperativ este nul”. Păi de ce-ar fi nul un mandat imperativ rezultat în urma unui pact dintre ales și alegători? Mai mult, la art. 72(1) se spune că „Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului”. Nu-i logic! De ce să nu poată fi tras la răspundere pentru mințirea electoratului? Iată diavolul ascuns în detalii. 

Dacă spre exemplu s-ar lupta concertat pentru clarificarea celor două paragrafe din articolele Constituției, obligându-i pe aleși să nu mai mintă electoratul, eventual cu consecințe penale, altfel s-ar desfășura lucrurile. Și cu totul altfel un votant și-ar putea urmări alesul. E doar un exemplu.

Rețineți totuși că nicio revoluție n-a rezolvat absolut nimic. Doar acțiunea calmă, menită a ataca principiile, a făcut ca schimbările în bine să se producă. Încetați să mai folosiți noțiunea de revoluție în sens pozitiv întrucât e un sens fals care vă sucește mințile! Altfel nu veți avea parte decât iluzii similare țâțelor „libertății” zugrăvite de Delacroix pentru a servi propagandei Revoluției. Cam cu atât s-au ales francezii din Revoluțiile lor. Și cu o națiune într-un perpetuu colaps ca bonus.

133 de comentarii:

  1. Dimitri Serban18 mai 2021 la 05:13

    Și drept la opinii ,care nu folosesc la nimic !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum razboaiele au impins omenirea inainte din pct de vedere tehnologic si revolutiile au introdus schimbari de ordin social. Toate tensiunile si frustrarile acumulate in societate trebuie sa-si gaseasca un mod de eliberare. In esenta omul este un animal iar acest lucru se manifesta in toata splendoarea in timpul revolutiei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Comun tuturor acestor revolutii, le-as spune salturi ale sistemelor socio-politice, este ca se mizeaza pe motivatia ca sistemul nou propus va aduce multumirea tuturor, ca va curge lapte si miere. Intotdeauna au la baza o criza, prin care crimele produse sunt aparent legale. Acum se pare ca este timpul unui nou salt, inceput cu o criza sanitara si care va continua cu una financiara, dimensiunea fiind una globala, ca sa sfirseasca intr-o alienare umana . Fara credinta, fara libertate, niste masini cu cheita implantata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Subscriu. Revolutiile de tipul celei franceze sau ca marea prostire a românilor din 1989 nu sunt altceva decat involutii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Adică timp de mii de ani n-a fost nevoie de revoluții pentru "eliberarea frustrărilor acumulate", dar ne-am trezit mai deștepți in ultimii 300 de ani. Poate fi și asta o opinie..

    RăspundețiȘtergere
  6. Subscriu. Revolutiile de tipul celei franceze sau ca marea prostire a românilor din 1989 nu sunt altceva decat involutii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Revolutiile n-au fost facute DE mase ci CU mase.

    Stand asezat, dupa cum ne sfatuieste autorul, putem identifica usor promotorii.

    Intrebarea este, retorica desigur, ne mai paste o ... noua revolutie?

    RăspundețiȘtergere
  8. Revolutii au fost putine. Sa vorbim de revolutie este necesar sa avem un program politic ,o idiologie si o clasa sociala care sa execute revolutia. Revolutii au fost doua in istorie :cea franceza si cea rusa restul fiind revolte .Un progres tehnologic nu poate fi numit revolutie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte fain ai început si deja mintea mea incerca sa ghiceasca cuvantul distorsionat si ma gandeam la revelații si revelație. Să mă explic: Nu exista revelații! Acum ca sa justific ar trebui sa scriu un istoric legat de revelații si revelație și să arăt manipularea unui cuvânt care mie mi se pare mult mai important de clarificat, chiar o misiune istorica, decat cel de revoluție.

    RăspundețiȘtergere
  10. emiliandurostorum@gmail.com19 mai 2021 la 06:37

    Atat la francezi, cat și la rusi, revolutiile au fost posibile întrucât aristocratia renuntase la lupta, ajunseseră lipsite de vitalitate și impregnate de ideile iluministe. Atat Ludovic al XVI-lea, cât și Nicolae al II-lea au fost nevolnici, nu aveau ce cauta sa fie monarhi. Ei, însă, erau expresia decadentei aristocratiei. Un regim politic nu rezista dacă nu are oameni dispusi sa moară pentru el. La noi presedintele Nicolae Ceausescu a fost pur si simplu lasat pe camp de cei care jurasera sa-l apere cu pretul vieții, lasitatea taraneasca spunându-și încă o dată cuvantul.

    RăspundețiȘtergere
  11. sorin catalin hanci19 mai 2021 la 06:37

    Ultimele două propoziții sunt apoteotice.

    RăspundețiȘtergere
  12. Revoluția a murit. In ziua de azi e la un click distanță. Deja din anii 90 revoluțiile se puteau produce si copia si unii isi iau laurii in mod ascuns.
    Revoluția daca e sa ne luam după sensul ei nou mentionat în limbajul cotidian: „este o descoperire revoluționară”, „savantul X a revoluționat domeniul”, „e o revoluție în artă”
    as putea afirma ca in România revoluție inseamna ca președintele țării sa aiba si sa stie sa foloseasca arma atomica românească si rachete nuclerare românești si sa poata instala singur linux românesc . Pentru miniștri revoluție ar fi un mic examen de conștiință cum ar fi de exemplu: $a aleagă intre a $alva un boschetar din canalizare sau un copil de la țară care are tableta dar nu are internet. Si cum ar trebui sa se desfasoare un program pana la capăt. A-ți văzut ultimul recorder?o minciuna cat o țară, campania falsa de împăduriri .
    Deci ar fi revoluție sa nu mintă pe față. Sa faca proiectul pana la capăt. Cea mai cea campanie de împădurire eu zic ca a fost revoluționară. Atat de revoluționară ca a ajuns pe Recorder. Și cand il auzi pe Orban care mulțumește revoluționarului președinte care arata ca promisiunile nu rămân doar pe hârtie.
    Revoluție ar mai fi sa se recunoască unele minciuni.

    RăspundețiȘtergere
  13. Asta daca îți imaginezi un final de operă sau balet unde textul lui DD este cântat cuvant cu cuvânt de sute de soprane si tenori într-un final apoteotic invers glorios, adica anti-apoteotic.

    RăspundețiȘtergere
  14. Păi si când au dat foc la Biblioteca din Alexandria probabil spuneau ca e revoluție. Orice duce la prostit oamenii e revolutionar. Marfa chineză imi spunea un inginer e o prelucrare revoluționară a materiei prime pentru un profit maximizat. Deci e revolutia chineză.
    Prostirea românilor sa își desființeze C. A. P. - urile a aruncat țara cu 50 ani in urmă. Daca azi aveam acele cooperative inca funcționale se poate calcula ca 60-70% din românii plecați azi in occident, nu ar mai fi plecat.

    RăspundețiȘtergere
  15. Crezi ca asistam la revoluția sanitară? Terminata in alienare umană?
    E o tendință asta, nu o revoluție. Dar criza sanitară având un caracter violent putem zice ca e revoluție. A revoluționat moartea si cauzele morții. Eu cred ca covid a atins conceptul morții, conceptul trecerii in neființă mizând mult pe frica de moarte si inexistenta nemuririi sufletului. Daca știi ca exiști veșnic de ce devenim înspăimântați de un virus si el veșnic?

    RăspundețiȘtergere
  16. Ca să adăugăm si exemple de revoluții fără decapitați adaug ceva din manualul de istorie, adică :

    ”Revoluția glorioasă” sau revoluția engleză se referă în principal la revoluția din 1688-1689, prin care regele Iacob al II-lea este îndepărtat de la conducere, urmându-i Wilhelm de Orania. Acesta din urmă acceptă ”Declarația drepturilor”, prin care drepturile regelui și poporului erau bine definite.

    ”Revoluția glorioasă” (Revoluția engleză) a fost una lipsită de incidente violente, Anglia devenind în urma evenimentelor întâmplate prima monarhie constituțională din lume.


    Deci, pe scurt revoluție înseamnă îndepărtat de la conducere, apoi acesta acceptă Declarația drepturilor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Pe si mai scurt:
    Dacă găsești noi drepturi la cei conduși faci revoluție.

    Si acum vine moda, drepturile minorităților sexuale, lingvistice, de culoarea pielii, de istorie rasista... Si drepturile animalelor care ar trebui sa fie egale cu ale oamenilor. Si ale oamenilor egale cu ale elitelor. Deci presedintele si miniștrii sa aiba salarul minim pe economie. 2.300 de lei brut. Si șpagă să fie trecută legal in contabilitate ca si donație.

    RăspundețiȘtergere
  18. Văd ca am dezbatut revoluția, am ajuns la concluzia ca sunt si revoluții fara violență.
    Ce spuneți de revolutiile înăbușite?
    Mie mi se par destul de importante atat istoric cat si prin costul produs, deci chiar mai importante ca revoluțiile.

    RăspundețiȘtergere
  19. Pandemia generată de COVID-19 accelerează revoluția comerțului electronic și dezvoltarea segmentului de logistică

    Covid-19 ar putea fi factorul decisiv care declanșează revoluția comercială a secolului XXI. Anul 2020 va rămâne în amintirea tuturor nu doar drept anul pandemiei, ci și drept anul care a generat cele mai multe schimbări în paradigmele de consum sau anul în care comerțul electronic a atins punctul de inflexiune, migrând de la segment de nișă la cel de trend principal.


    Pentru manipularea sensului cuvintelor va recomand un autor Robert Lifton care a realizat, bazându-se pe mărturiile a 25 de occidentali şi 15 chinezi, foşti deţinuţi ai autorităţilor chineze şi care au fost supuşi „reformei gândirii”, prima cercetare ştiinţifică ce face legătura între autoritarism, totalitarism şi „reforma gândirii”.
    În acest sens, autorul subliniază că fiecare ideologie ce presupune anumite credinţe despre om şi relaţia lui cu naturalul sau supranaturalul are un potenţial totalitar, dar cu mult mai probabil este ca acest lucru să se întâmple cu „acele ideologii care sunt mai dominante în conţinut şi mai ambiţioase – sau mesianice – în revendicări, indiferent că sunt religioase, politice sau ştiinţifice.

    Robert Lifton identifică două etape ale procesului de reformă a gândirii, anume moartea omului vechi şi naşterea celui nou. Astfel, „spionul reacţionar” care a fost încarcerat trebuie să moară, iar locul său trebuie luat de un „om nou”

    Robert Lifton utilizează preponderent termenul de „reformă a gândirii” (thought reform), traducerea termenului chinez szu-hsiang kai-tsao, ce denumea programul oficial al guvernului comunist chinez de „remodelare ideologică”, „reformă ideologică” sau „reformă a gândirii”. Autorul nu respinge în vreun fel existenţa „spălării creierului”, însuşi demersul său fiind fundamentat pe realitatea acesteia, ci, în primul rând, expresia în sine, iar în al doilea rând, percepţia simplistă care s-a dezvoltat faţă de manipularea mintală şi de posibilităţile nelimitate ale spălării creierului.

    O carte in limba romana despre exterminarea medicala organizata si “justificata” “academic”:
    Medicii naziști. Exterminarea medicală și psihologia genocidului, de Robert Jay Lifton

    https://youtu.be/-Cb-CwiLhO0

    RăspundețiȘtergere
  20. Privitor la cugetarea DD "de la Revoluția Franceză" provine tot ràul lumii"...
    Cumulul de cauze (implicit efecte) ale lui 1789 este complex și intricat, așa că e greu de tranșat o valorizare dihotomică bine/rău.
    Pot fi de acord că e cel mai important moment sociopolitic din istoria Europei (și drept urmare a întregii lumi). Și, corect, Teroarea iacobină a adus fluvii de sânge, dar (in opinia mea) acel sânge nu putea fi evitat.
    Se subliniază efectele rele asupra religiei, in primul rând, apoi asupra monarhiei (ca sistem). Dar se uită, de câtre critici, că înainte de 1789, dacă nu erai născut într-o familie "nobilă" (procent infim) erai condamnat, prin acest simplu fapt fortuit, a slugări pe alții, fără șansa de ajunge să conduci / afirmi / inventezi ceva.

    Eu aș fi mai echilibrat în etichetarea acestui moment, chiar dacă știu conexiunile ce se fac între iacobini și A.Weishaupt.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ha ha, a IV-a Revoluție Industrială și următoarea/apropiata Revoluție digitală ne cad în cap iar noi facem analiză de text. Poate totuși facem o analiză despre tripleta Evoluție – Revoluție – Involuție, cu combinațiile de rigoare.

    Iar teoria asta bolnavă și perversă – pe care am mai auzit-o prin diferite cercuri – cum că „ razboaiele au impins omenirea inainte din pct de vedere tehnologic, ...”, cred că este total falsă și nu sunt de acord cu ea. Se insinuează întrun mod abject ideea că de fapt, războaiele, nu numai că ar fi necesare, dar ar fi și bune pentru progresul omenirii!
    De fapt, omenirea a cunoscut și realizat cele mai mari progrese în toate domeniile pe timp de pace și, doar niște minți alterate, viciate și găunoase au acaparat tehnologia pe care au transformat-o în arme de distrugere, cu consecința directă a unei involuții. Sau a unor (re)evoluții defecte.

    RăspundețiȘtergere
  22. Desigur ca sunt importante.
    In Roma.antică, revoluția Gracchi a fost inăbușită. Spartacus, la fel. In 1821 Tudor Vladimirescu a fost învins, iar în 1848 toate valurile europene au fost strivite de așa zisa "Sf.Alianță" a lui Metternich.
    Cu toate acestea, izbucnirile au avut consecințe , pe termen mediu, dar și lung. Chiar dacă nu reușesc răsturnarea orânduirii, revoluțiile înăbușite cutremură autoritatea, silind-o oricum la concesii sau compromisuri.

    P.S. - Aș fi răspuns mai rapid, dar uneori nu vad comentariile, sau îmi apar tardiv. Ori greșesc eu ceva, ori platforma e încă "în lucru" ?

    RăspundețiȘtergere
  23. Cand Zhou En Lai (premierul lui Mao) a vorbit cu reporteri francezi in anii '70 (dupa decenii de tacere a Beijingului), aia l-au intrebat "ce parere aveti despre Rev.Franceza"? En Lai a tacut putin, apoi a rostit memorabila cugetare "E inca prea devreme sa ne pronuntam".
    Edificator atat pt.gandireaa la longue chineza, cat si pentru importanta momentului 1789

    RăspundețiȘtergere
  24. Corect, domnule Adam! Desființarea CAP -urilor a fost cea mai mare prostie după desființarea părților sociale de Petre Roman. Atunci a început declinul nostru xa popor.

    RăspundețiȘtergere
  25. Tare replica lui En Lai. 🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
  26. Cine decretează că nu există revelații? Dar Revelația lui Saul din Tars pe drumul spre Damasc? După revelatia aceea, prigonitorul ucenicilor lui Hristos a devenit apostolul neamurilor. Dar Revelația lui Ioan pe care o trăim chiar în 2021? Cele două revelații au fost de la Dumnezeu. Celelalte au fost escrocherii sataniste.

    RăspundețiȘtergere
  27. Si la mine e cam haos cu afisarea comentariilor. Ba le vad, ba nu, ba dureaza pana apare logo "D" (Disqus).

    RăspundețiȘtergere
  28. Fara indoiala ca o componenta importanta a razboiului care-si propune sa ne bulverseze lumea in care ne-am nascut este cel de natura semantica. Schimband sensul / intelesul unor cuvinte ajungi sa schimbi inclusiv modul de gandire al oamenilor iar DD a remarcat foarte bine glisajul in privinta cuvantului "revolutie".

    De ce considera Revolutia Franceza cap de pod al faradelegilor? Urmariti va rog documentarul despre genocidul de la Vendee din 1793 si veti descoperi o matrice care s-a mai aplicat cu "succes" dupa aceea iar in zilele noastre sunt premise ca sa fie folosita din nou: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/documentar-subtitrat-vandeea-genocid-revolutia-franceza/

    RăspundețiȘtergere
  29. E o confuzie în ceea ce privește antichitatea. N-au fost revoluții: una a fost o mișcare reformatoare, iar cealaltă răscoală...


    In ceea ce privește comentariile, mai sunt disfuncționalități din cauză că e un serviciu extern, nu oferit de Blogger. De aceea are nevoie de un răgaz pntru a se încărca. Dacă mai face chestii de genul ăsta, e posibil să renunț și la Disqus pentru o platformăplătită. Mă rog, sunt mai multe chestii pe care le am în cap, dar să le luăm cu ușurelu'. Primul pas e făcut și asta e important.

    RăspundețiȘtergere
  30. Consider necesar sa facem totusi un amendament la articol. DD ne spune ca Revolutiile n-au folosit. Hmm! Depinde din ce punct de vedere privesti.

    Din punctul de vedere al celor cu care s-au facut, adica al maselor, are dreptate. De fiecare data din lac in put.

    Dar ... din punctul de vedere al celor care le-au facut, adica al catorva ... sa le spunem eufemistic ... oameni puternici, nu mai are dreptate. Revolutiile au avut un scop clar definit si, cel putin partial, a fost indeplinit imediat iar in perspectiva, uneori coroborat cu noi miscari, s-a si desavarsit.

    Asa ca revolutiile astea au fost niste evenimente cu un rol important in istoria moderna si contemporana. Si-au dovedit eficienta ca instrument de schimbare a lumii din momentul respectiv (repet, din punctul de vedere al initiatorilor si conducatorilor) si este de asteptat ca in curand va fi instrumentalizata o noua "lucrare" de acest gen la nivel planetar. Poate ca a si inceput deja.

    RăspundețiȘtergere
  31. Vai celor care spun raului, bine si binelui, rau...Dar unui liber cugetator ca tine, non importa..
    Clubul iacobinilor era un fel de cahal francez...
    "Cu matele ultimului popa, vom spanzura pe ultimul rege"...
    "Desfiintarea proprietatii, desfiintarea religiei, desfiintarea familiei, desfiintarea monarhiei" PLUS Desfiintarea Vandeei- VEZI commentul Angelei mai jos--si multe alte "bunataturi" din cutia Pandorei franceze de secol XVIII.

    RăspundețiȘtergere
  32. Corect, unele răscoale / revolte.
    In opinia mea, terminologia le separa doar după gradul de succes.
    Cele ce triumfă, modificând radical orânduirea, primesc "certificat" de revoluție, în timp ce altele nu.
    Dacă in '89 se reprima Timișoara gen Tien An Men, vorbeam doar despre "revoltă" (cum nici "comuna pariziană" n-a reușit să devină revoluție).
    Ar mai trebui însă niște delimitări conceptuale.
    Față de revolte / răscoale (in afară de succes/eșec) mai e diferența paradigmelor propuse. Revolta e cumva subiectivă ("capul lui Moțoc vrem"), în timp ce revoluția nu vrea un "cap", ci urmărește, obiectiv, modificarea unor "setări" sociale, economice sau politice.

    RăspundețiȘtergere
  33. Înțeleg situația cu Disqus. Am răbdare.

    RăspundețiȘtergere
  34. Lasând la o parte cruzimile Terorii (fără a le scuza, evident) trebuie spus că Rev. Franceză și-a propus, utopic, ridicarea maselor la nivelul elitelor. Nu a reușit deloc acest deziderat, ba mai rău...masele au rămas tot înglodate în ignoranță și micime, iar până și elitele au decăzut.
    Am putea risca afirmația că o egalizare tot a fost...în minus.

    Dar e vina revoluției, sau a fiecărui membru al "maselor"?

    RăspundețiȘtergere
  35. Ca de obicei am o părere foarte bună despre articol ( deschide mintea cititorilor). La tehnică informatică nu mă pricep dar văd că funcționează. Sigur, mii de ani nu au existat revoluții pentru că oamenii se războiau cu ce aveau la îndemână, se ucideau chiar cu pietre din cauza ,,împietririi inimilor lor." Explicația asta a dat-o Isus când a fost întrebat, de ce a permis Dumnezeu asta. Adică, dacă nu vreți să trăiți în armonie cu Legea lui Dumnezeu, măcar să vă temeți unii de alții. Cum strămoșii noștri l-au trădat pe Dumnezeu când trăiau în Rai și nu le lipsea nimic și cum ei l-au ales pe Lucifer- diavolul era de așteptat că vom fi lăsați în închisoarea de pe pământ să învățăm ASCULTAREA. ,,Toată lumea zace în cel rău." Și astfel, diavolul a avut permisiunea să experimenteze toate sistemele sociale posibile pe acest pământ. Toate revoluțiile au fost programate de Luvifer. Slavă Domnului că ne aflăm la finalul experimentului ! Soluția este să ne întoarcem la Hristos și să o luăm de la zero. Numai Fiul lui Dumnezeu ne poate învăța toate lucrurile de la început și corect. De aceea a și spus ISUS : ,,Fară mine nu puteți nimic!"

    RăspundețiȘtergere
  36. Au fost ucişi oameni nevinovaţi, cât se poate de morali, nu doar nobili avari şi clerici ticăloşiţi.
    Cum se poate explica asta?

    RăspundețiȘtergere
  37. Am o părere simplă.
    Dacă în Franța clerul (atenție, nucredința) ar fi susținut schimbarea decadenței "Versailles", cred că isteria nu ar fi ajuns la excesele atee.
    Dictonul iacobin "cu mațele ultimului rege să spânzurăm ultimul popă" (deși de un extremism patologic) a fost exact rodul acumulării unor secole de frustrări față de comportamentul uman al ecleziaștilor (nicidecum față de doctrina hristică).
    Dacă Sarsailă a jubilat in 1789, asta a fost pentru că nu i-a venit greu să exploateze aceste frustrări - legând efecte legitime de o cauză falsă.
    Oricum, religia a revenit, chiar odată cu Napoleon. Isteria cu "templul Rațiunii" a fost efemeră, ca și calendarul bizar al iacobinilor.

    RăspundețiȘtergere
  38. Ideile curg de la masele de oameni catre individ. Un individ cu ideea corectă moral in acele timpuri nu curge catre masele de oameni fără a deveni izvor.
    Lupta pentru izvor se dădeau între curentele de revoluționari diferite intre ele. Nu exista o unitate revoluționară.

    RăspundețiȘtergere
  39. Excepții de la regulă. Eu comentam ca in ziua de azi toți au revelații.

    RăspundețiȘtergere
  40. Apare sub articol in dreapta jos langa avatarul tau daca ai replay la comentarii cu bulina rosie si cifra replicilor. De asemenea daca apeși pe numele tău te duce la toate comentariile tale si vezi replicile imediat. Depinde si de browser, dar al meu se actualizeaza instant. Chiar afișează view 2 more new comments. Si nu dau refresh la pagină.

    RăspundețiȘtergere
  41. Nicolae Iorga zicea, profund, ca progresul vine prinevolutie, nu prinrevolutie.
    Cumva e o echivalenta cu zicala "schimbarea Domnilor, bucuria nebunilor".
    As fi de acord, dar...
    Ce te faci cand un nemernic (sau mai multi) confisca puterea sau deturneaza cursul evolutiei dupa pofta lor ?
    Atunci nu poti sta pasiv, asteptand ca timpul sa regleze situatia.
    Nuanțe și nuanțe, orice s-ar zice.

    RăspundețiȘtergere
  42. Acesta Si celalalt19 mai 2021 la 06:37

    Cât de bine era în CAP-uri a se vedea pensiile celor care au lucrat acolo! Nu mai vorbim de modul în care au ajuns să fie înființate! Și nici de retribuție a muncii în timpul existenței lor!

    RăspundețiȘtergere
  43. https://uploads.disquscdn.com/images/b0b37edd9a6ff14ffd50f6815e9753f381779e5bf30b35522465d96f1bab6e0e.jpg

    RăspundețiȘtergere
  44. De acord. Precizarea e buna.

    RăspundețiȘtergere
  45. Acesta Si celalalt19 mai 2021 la 06:37

    Desființarea CAP-urilor a fost o modalitate de disoluție a organizării pământului, la acel moment! Bineînțeles că desființarea nu s-a realizat în beneficiul, pe lungă durată, al omului obișnuit. Dar CAP-urile, ca organizații, aveau un istoric nedrept și sângeros și modalități, net dezavantajoase, de retribuție a lucrătorilor.

    RăspundețiȘtergere
  46. Tocmai asta înseamnă revoluție = desființare. Deoarece înființarea lor era moralmente compromisă. Și tot ce se putea face este sa le desfiintam, sau vindem sau dăm la fier vechi.

    RăspundețiȘtergere
  47. Acesta Si celalalt19 mai 2021 la 06:37

    Cât mai contează, mai ales pentru spațiul geografic creștin, cuvântul, "revelație" ca să mai facem din el un caz de îngrijorare?

    RăspundețiȘtergere
  48. https://uploads.disquscdn.com/images/c64366e1c51894609601a6172497f88093eef786fe13a9903ee4f7056ea838c5.jpg

    RăspundețiȘtergere
  49. Acesta Si celalalt19 mai 2021 la 06:37

    Incendierea bibliotecii din Alexandria nu are nimic de a face cu conceptul de revoluție! Este, cel puțin, eronată asocierea!

    RăspundețiȘtergere
  50. Opinez că este vorba de spirale vicioase.
    Când o Putere (cândva legitimă,) o ia razna și ignoră problemele evolutive ale societății, ea devine motorul "răului".
    Consecutiv, lupta contra ei (deși la început legitimă) imbracă rapid forme extreme (lupta e, față de dialog/negociere, ceva negativ,per se).
    Ulterior, excesele "reformatorilor" potențează o saturație, urmată de o "reacțiune". Lupta escaladează cu diferite intensități, până când energiile sociale scad, măcinate (ca și resursele ambelor "tabere).
    Într-un final au loc negocieri / concesii - adică acea normalitate ce-ar fi trebuit să fie soluțiaincă de la bun început.

    De aceea, revoluțiile nu sunt nici "bune", nici "rele". Sau, dacă preferați, sunt și "bune" și "rele".
    Întocmai ca oamenii, în general.

    RăspundețiȘtergere
  51. cred că isteria nu ar fi ajuns la excesele atee

    Revolutiile, vezi si cea bolsevica, s-au dorit a fi lovituri date unor societati cu fundament in Biserica si au adus ateismul la pachet, care este o caracteristica intrinseca a lor.

    Asadar exista DOAR REVOLUTII ATEE!

    ps - ateismul este o forma de satanism. De aceea si tot ce s-a-ntamplat.

    RăspundețiȘtergere
  52. Merge greu acest disqus. In plus, am primit poza asta pe mailul personal cu mesajul enjoy disqus. Si un sms pe cu mesajul cine e dan diaconu. Nu am dat mobilul nimanui de pe blog https://uploads.disquscdn.com/images/cf7ee448b1b86cf39a584565008f3f76ff8f16a12d605930b0ebd94cdb415ee6.jpg

    RăspundețiȘtergere
  53. Vezi raspunsul de mai jos pt Hayde.

    RăspundețiȘtergere
  54. revoluțiile nu sunt nici "bune", nici "rele"

    Ar fi fost nevoie nevoie de o definire mai clara a termenului "revolutie" inclusiv la nivelul nostru, al comentatorilor. Eu am m-am bazat numai pe semantica subliniata de DD in articol. Daca intelegem ca el revolutia nu are cum sa fie buna decat pentru cei care au pus-o la cale. Masele ies intotdeauna jumulite.

    RăspundețiȘtergere
  55. :))) Este probabil "cadoul" lui ... Adonis. Se vede ca i-am dat de lucru.

    RăspundețiȘtergere
  56. Off-topic dar nu ma pot abtine.

    Uitati un articol cu imagini ... pastorale: https://www.dcnews.ro/aglomeratie-pentru-vaccinare-la-blaj-oamenii-au-asteptat-in-ploaie-pentru-a-se-imuniza_820136.html

    Noi filosofam p'aici ca alea alea dar iata cruda realitate de la firul ierbii. Pana si organizatorii au fost surprinsi ....

    Astia suntem. Carne de tun si-atat.

    RăspundețiȘtergere
  57. Mercy, raspunde i ca o ureche este mai plata nu dintr o scapare a AI ci din cauza unei operatii de mastoitida din copilarie :)

    RăspundețiȘtergere
  58. si care e problema??? de ce sa imi pun numele si adresa pe internet?

    RăspundețiȘtergere
  59. Revoluția înseamnă distrugerea unei avuții considerata păcătoasă. Biblioteca din Alexandria e simbolul revoluțiilor. Dam foc la tot ce știm si începem de la zero. A fost o mișcare proasta atunci, ca si acum. Daca țineam toate registrele contabile de pe vremea comunismului?

    RăspundețiȘtergere
  60. Ieri imi mergea bine. Azi arata comentariile numai cand vrea.

    RăspundețiȘtergere
  61. Să nu ne ciondănim degeaba. Eu mă refer la revoluții generice, nu doar la cea franceză / bolșevică (de fapt aceeași, in două faze).
    Uite, putem vorbi de Revoluția Islamică a lui Khomeyni. Aceea chiar nu a fost atee, ba taman dimpotrivă.
    Fenomenul revoluționar e mai complex.

    RăspundețiȘtergere
  62. Masele ies jumulite, adevărat. Pentru că puțini înțeleg fundamentul schimbării, majoritatea marșează pe un aplomb emoțional (abia mai târziu descoperind realitatea brută).
    Dar aici să nu inversăm cauza cu efectul. Nu revoluția antrenează masele, ci dinamica maselor antrenează revoluția.
    In 1989 au fost diversioniști, echipe speciale. Dar cei peste 100.000 ce strigau "ole, ole"...erau oare ruși, sau alte nații ?
    Amorsa a fost operă secretă, dar cauza primară a fost nemulțumirea populației. Echipe de diversioniști puteau fi trimise și in 1969, dar n-ar fi reușit nimic - căci masele nu doreau, pe fundal, o răsturnare.

    RăspundețiȘtergere
  63. Dd a precizat bine. Problema e până devine vizibil "disqus" peste blog. Degeaba explica Adam detalii ulterioare...mie imi intra greu "disqus", de aia nu văd nici comentarii, nici avatar, nimic. Decât cu o anume intârziere (variabilă).

    RăspundețiȘtergere
  64. Hayde, ai contextualizat cu Revolutia Franceza. N-o intoarce acum prin Iran. Pe de alta parte este nevoie sa definim pana la urma ce inseamna Revolutia asta. Repet, am folosit conceptul propus de DD, cel pe care el il considera ca fiind originalul. Celelalte sunt ecouri prin diverse diluari semantice.

    Nu ne ciondanim deloc. Dar ca sa putem purta un dialog coerent este nevoie sa folosim cu totii aceeasi unitate de masura. Atat.

    RăspundețiȘtergere
  65. Nu revoluția antrenează masele, ci dinamica maselor antrenează revoluția

    Si pe dinamica aia a maselor cine a instrumentat-o? :) Intreb pt un prieten :)

    RăspundețiȘtergere
  66. Incercati pe calculator. La mine merge acceptabil cu conditia sa n-am pretentia sa fiu on-line cu cineva (aseara m-am chinuit un pic cu Mercy sa testam ceva si a durat un pic cu toate ca amandoi eram on-line si incercam sa comunicam cat mai bine). Pana la urma am scos-o la capat.

    Cu "+"-uri si "-"-uri pare un pas inainte fata de blogul simplu. Oricum tehnologia avanseaza geometric asa ca nu-mi fac griji in privinta asta ...

    RăspundețiȘtergere
  67. Replica geniala a avocatului Piperea:

    "Atât de mulți proști, atât de puține ocazii de dineu..."

    RăspundețiȘtergere
  68. Acesta Si celalalt19 mai 2021 la 06:38

    E extinderea conceptului la o situație unde protagoniștii nu aveau nici o idee de tipul acesta!

    RăspundețiȘtergere
  69. Acesta Si celalalt19 mai 2021 la 06:38

    Pluralul nu are sens decât dacă ați fost în structura de decizie! Eu nu am fost! Nu mă pot include! Realitatea retribuirii în CAP, cu urmări ulterioare la pensie, vestitele pensii de CAP, nu poate fi negată!

    RăspundețiȘtergere
  70. Trandafirul Galben19 mai 2021 la 06:38

    Partial adevarat. Revolutia totusi are si o parte de necesitate sociala.
    Daca inainte de 89 erau pline alimentarile si aveam si ceva divertisment nu mai iesea nimeni in strada.

    In Rusia tarista clasa nobiliara erau niste paraziti depasiti. Bolsevicii au exploata situatia nemilos si au castigat. Albii erau atat de depasiti de realitati incat serviciile, armata nu s-au putut organiza sa zdrobeasca tanara armata rosie.

    Ca o parere personala daca in urmatorii 3-5 ani in Romania nu va avea loc o revolutie reala nu cred ca vom avea nici un viitor ca stat. E f probabil ca serviciile sa vrea sa preia fenomenul dar asta va depinde de ce va fi in capul revolutionarilor.

    RăspundețiȘtergere
  71. Sunt partial de acord. In Ro. este sport national sa i faci pe toti prosti.
    Eu prefer sa precizez ca românilor le place sa imite vestul in toate inclusiv in idiotenii.

    RăspundețiȘtergere
  72. Corect.
    Eu privesc revolutia ca fenomen sociologic. Sau în accepțiunea ei abstractă - fapt ce-mi permite comparații sau extrageri de esențe.
    Funcție de specific epocă / popor / zonă, apar și specificități de motivație - implicit de intensitate.
    Până la urmă, singura relevanță e în raport cu România, cu prezentul.

    Masele pot fi amorsate oricând prin tehnici specifice, dar fondul nu poate fi generat prin artificii. Masele sunt mulțumite sau nemulțumite de ceva - ásta efondul pe care unii "brodează", folosind ca materie primă nemulțumirea.

    E clar că nu poate exista nicio revoluție, oricât ar munci diversioniștii, dacă o populație, in majoritate, e mulțumită cu un anume status quo. Reciproc, când tensiunile sociale mustesc, cam oricine poate aprinde scânteia, profitând apoi de izbucnirile (ades ignorante) ale maselor.

    RăspundețiȘtergere
  73. Masele de saraci( grajdari, talpasi, iobagi, neajutoratii, obiditii si injuositii) initial ies jumulite, insa doar daca-si aduc aminte, ca multi uita :)), devin recunoscatoare dupa ce termina facultatile de medicina, arhitectura, inginerie nucleara, automatica samd, chiar ASE, lucru facut posibil de catre initiatorii imbulzelilor :)

    RăspundețiȘtergere
  74. "Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului" Nu-i logic! De ce să nu poată fi tras la răspundere pentru mințirea electoratului?

    1. Constitutia trebuie sa garanteze votul si opinia politica a politicienilor, altfel ne-am intoarce la epoca de trista amintire sau am ajunge o dictatura cum sunt Coreea de Nord, China, Rusia etc.

    2. Opinie politica si minciuna sunt doua lucruri diferite.

    Opinie politica poate fi: toti adultii au dreptul sa se casatoreasca daca nu sunt rude in linie dreapta sau colaterala pana la al patrulea grad inclusiv. Aceasta este o opinie.

    Minciuna este - eu vreau sa impaduresc Romania. Cum poti demonstra ca plavanul a mintit atunci cand a zis ca vrea sa impadureasca Romania. Este imposibil. Nu ai de unde sa stii ce gandea sau ce intentiona cand a facut acea promisiune. Dar cel mai important, nu poti demonstra ca in acel moment a mintit. Ca nu a facut nimic dupa, e altceva. Dar nu poti demonstra ca a mintit.

    RăspundețiȘtergere
  75. Mda corect, buna observație!
    Păi chiar nu aveau idee cum nu avem nici noi despre ce se desfășoară in prezent.

    RăspundețiȘtergere
  76. Pensiile la CAP se refera la sistemul pensiilor si nu la cooperativele agricole care in ziua de azi sunt doar private. Statul ar putea usor sa aiba un sistem de cooperative agricole si sa ajute țăranii cu mult mai mult decat acordarea de fonduri europene care oricum nu folosesc decât ca si aspirinele. De efect, ca cauza rămâne.

    RăspundețiȘtergere
  77. Eu zic sa se scoata Sort by si sa puna numai pe oldest sa vedem toti la fel. Aceasta sortare de afisare a comentariilor produce confuzie si mereu iti rearanjeaza ordinea lor de fiecare data cand deschizi pagina. Modulul de sortare nu e nici pe facebook, nu ca ar fi standard, dar ca dovada ca e o funcție suplimentara care încurcă. Si oldest e cea mai okay.

    RăspundețiȘtergere
  78. Pff, credem că s-a pierdut! Este cam a treia oară când se reîncălzește aceeași ciorbă. Problema e că încă din momentul în care am urcat poza pe FB am spus că nu e reală, ci una care „arată ca mine acum zece ani”. Prima dată a descoperit un tefeleu poza asta pe un site chinezesc ca poză a unuia care vindea chiloți și a făcut o întreagă tevatură pe tema asta. I-am explicat că nu vând chiloți și că problema vine de la faptul că ne-am aprovizionat din aceeași sursă. Apoi a venit un alt „iluminat” care-a făcut tevatură pe tema imaginii preluate de pe site-ul ăla. Și-acum vine acest Adonis care-a descoperit apa caldă. Frumos, ce să spun!
    Poza e mișto și o s-o folosesc în articolul autobiografic. :)

    RăspundețiȘtergere
  79. Concluzii :
    1. Marii bancherii rikani si iuropeni sau oukulta au fost/sunt atei/atanisti din logica de mai sus. Noi de 30 de ani suntem imprumutati de ei..ceea ce ne face pe noi ce anume?
    2. Evident ca mai toate societatile de atunci aveau fundament bisericesc. Altele nu erau. NU biserica era tinta. Institutia bisericeasca corupta in mare parte a fost victima colaterala, nu credinta. Oricum inima omului doar Dumnezeu o poate deslusi si judeca, indiferent unde se manifesta acea bataie a ei in vest sau in est....Deci nu prea este de nasul nostru sa judecam produsele revolutiei din punctul de vedere al continuitatii credintei in societatea care i-a luat locul celei vechi...povesti avem destule. Cu ce duhovnici ne putem lauda in ultimii 30 de ani?
    In schimb din 44 spre 89 avem adevarati giganti ai credintei si duhovniciei.

    RăspundețiȘtergere
  80. Auch și să nu uit: abia aștept ca Adonis să descopere că, de fapt, pe Telegram, nu-mi folosesc poza reală. Să vezi atunci revelație!

    RăspundețiȘtergere
  81. Cea franceza a fost deturnata de burghezie intr-un final si banuiesc ca urmeaza sa fie din nou deturnata in alta directie ( vorba lui Ciu Ien Lai) de mai jos..."E inca prea devreme sa ne pronuntam" :)))

    Cea ruseasca, la fel, s-a dorit a fi tehnocrata 100% sub Trotzky, insa a fost deturnata pentru 70 de ani de alte forte paralele cu tehnocratia. Astfel acest proiect globalist a fost bagat la pastrare pina anul trecut....

    RăspundețiȘtergere
  82. Mare adevăr ai remarcat, @citadela.

    RăspundețiȘtergere
  83. Toti liderii de azi minati de la spate repeta in cor facindu-si crucioaie mari" Fereasca Cel de Sus de o revolutie!"
    Printre cei mai ingrijorati pentru amicii lui este Putin, care impuns usurel de la spate de cleptocratia de care este inconjurat repeta la fiecare speech aceasta sintagma, precum o mantra. Este o grija onmiprezenta la conducatorii de azi, dar mai ales la Fed Rusa unde s-au creat tensiuni populare colosale impotriva banditismului cleprocratic elitist( care ca si la noi au facut praf tot ce au cladit parintii si bunicii), si care evident ca-si scuipa in sin impotriva vre-unei schimbari din dolce vita hoteasca de supt tot ce misca in uriasul depozit de bogatii care-i Rusia si in care opereaza scotind tot profitul in afara.
    Din acest motiv ii si sustin presedintia pina o crapa dar si dupa, prin sosii.

    RăspundețiȘtergere
  84. pe pamant revolutia a inceput cu construirea Turnului Babel si continua.

    RăspundețiȘtergere
  85. Interesant. Dar nu e chiar cum spuneti https://uploads.disquscdn.com/images/d6bdc390aad8ad2f35fffdccb582fa808e2da482e52edfa9c9456f240b856343.jpg

    RăspundețiȘtergere
  86. Subscriu Astea se uita repede.

    RăspundețiȘtergere
  87. Cui ii pasa cum arati dumneata, DD ? Doar nu-i site de matrimoniale aici, Doamn iartă !

    RăspundețiȘtergere
  88. Ionopotchivaniok19 mai 2021 la 06:38

    Problema baieti.Nick-ul meu l-a luat ..acest domn care spune ca a primit un sms si o poza.Curat murdar coane Fanica...

    RăspundețiȘtergere
  89. Ionopotchivaniok19 mai 2021 la 06:38

    De ce dracu apar asa cand eu sunt Mercy???

    RăspundețiȘtergere
  90. Nu acolo găsești. A fost dezbătut într-un grup privat. https://uploads.disquscdn.com/images/a6df7dfa98a02b7dbca357e4fbb59156bb79a6fd42df9d13f695c2fe5485f6d7.png

    RăspundețiȘtergere
  91. Poate ai intrat cu un alt cont

    RăspundețiȘtergere
  92. am inteles. interesant site-ul

    RăspundețiȘtergere
  93. Ca părere personală - dacă va mai fi un val revoluționar de anvergură, acesta cred că va porni din SUA.
    Și in alte părți poate izbucni, dar numai peste ocean există forță semnificativă de export.
    Fenomenul Trump nu e lichidat - e într-o latență periculoasă (pericolul fiind imprevizibilitatea evoluțiilor).
    Și mai depinde totul de ce mizerii mai forțează globaliștii.
    Și văd că forțează.

    RăspundețiȘtergere
  94. Ha ha, a IV-a Revoluție Industrială și următoarea/apropiata Revoluție digitală ne cad în cap iar noi facem analiză de text. Poate totuși facem o analiză despre tripleta Evoluție – Revoluție – Involuție, cu combinațiile de rigoare.

    Iar teoria asta bolnavă și perversă – pe care am mai auzit-o prin diferite cercuri – cum că „ razboaiele au impins omenirea inainte din pct de vedere tehnologic, ...”, cred că este total falsă și nu sunt de acord cu ea. Se insinuează întrun mod abject ideea că de fapt, războaiele, nu numai că ar fi necesare, dar ar fi și bune pentru progresul omenirii!
    De fapt, omenirea a cunoscut și realizat cele mai mari progrese în toate domeniile pe timp de pace și, doar niște minți alterate, viciate și găunoase au acaparat tehnologia pe care au transformat-o în arme de distrugere, cu consecința directă a unei involuții. Sau a unor (re)evoluții defecte.

    RăspundețiȘtergere
  95. "Fenomenul Trump nu e lichidat "
    Nici nu se doreste a fi uitat. Asta a si fost scopul celor 4 ani - consolidarea penei virite bine intre cele doua ideologii - uok si traditionala

    RăspundețiȘtergere
  96. Ha ha, a IV-a Revoluție Industrială și următoarea/apropiata Revoluție digitală ne cad în cap iar noi facem analiză de text. Poate totuși facem o analiză despre tripleta Evoluție – Revoluție – Involuție, cu combinațiile de rigoare.

    Iar teoria asta bolnavă și perversă – pe care am mai auzit-o prin diferite cercuri – cum că „ razboaiele au impins omenirea inainte din pct de vedere tehnologic, ...”, cred că este total falsă și nu sunt de acord cu ea. Se insinuează întrun mod abject ideea că de fapt, războaiele, nu numai că ar fi necesare, dar ar fi și bune pentru progresul omenirii!
    De fapt, omenirea a cunoscut și realizat cele mai mari progrese în toate domeniile pe timp de pace și, doar niște minți alterate, viciate și găunoase au acaparat tehnologia pe care au transformat-o în arme de distrugere, cu consecința directă a unei involuții. Sau a unor (re)evoluții defecte.
    P.S. Nu mai înțeleg nimic, comentariul meu („as a guest”) când apare, când dispare, doar el știe pe ce criteriu!

    RăspundețiȘtergere
  97. Ionopotchivaniok19 mai 2021 la 06:38

    Nick-ul meu pana la Disqus a fost Mercy.Nu inteleg de ce postezi tu cine-oi fi cu nick-ul Mercy.
    Poate fi verificat acest lucru de catre DD cu adresa de mail.

    RăspundețiȘtergere
  98. Ionopotchivaniok19 mai 2021 la 06:38

    Nu.Folosesc acelasi mail cu care mi-am facut cont aici.DD poate verifica . Dar vad ca a aparut un alt Mercy iar la mine idiotul de google m-a asociat cu un cont de fb de test facut acum zece ani si blocat tot de pe atunci.
    Totusi este ciudat ca a aparut unul care foloseste nick-ul meu...

    RăspundețiȘtergere
  99. Cred ca nu prea conteaza, stai calm, atita timp cit stim ca tu esti mercy.

    RăspundețiȘtergere
  100. Ionopotchivaniok19 mai 2021 la 06:38

    Te rog sa-ti schimbi nick name -ul.Pana acum eu l-am folosit,si tu ori nu ai fost ori ai folosit altul.

    RăspundețiȘtergere
  101. Ionopotchivaniok19 mai 2021 la 06:38

    Nu am nici o problema,dar mi se pare ciudat.Inclin sa cred ca, am cam terminat cu iluzoria anonimitate.
    Iar daca o entitate posteaza cu nick-name ul folosit de mine,este un alt semn de intrebare.
    Sau sunt eu paranoic?

    RăspundețiȘtergere
  102. Exista ipoteza că și fenomenul "Trump" a fost (este) o artificialitate, concepută și aplicată pentru a lichida, definitiv, revirimente naționaliste ori suveraniste. Am amici care sunt convinși de asta, motivând în principal cu bizara "resurecție" din 2016 (pe care nimic nu o anunța, în predicții evolutive".
    Eu nu am încă o părere tranșantă despre asta. Nu trăiesc în SUA, deci nu cunosc pulsul real din societate lor, la "firul ierbii".
    Fac însă o comparație cu "țâșnirea" bruscă a AUR la noi - la fel de bizară, în termeni de analiză sociologică.
    Ori sunt "inginerii"...ori "spirala tăcerii" ascunde tot .ai mult ce gândește, în particular, cetățeanul de rând (fie american, român, s.a.m.d.).
    Fenomenul mă preocupă, deci încă mai analizez.

    RăspundețiȘtergere
  103. Faza cu Biblioteca din Alexandria nu se potriveste aici, cat priveste prostirea si desfiintarea C.A.P. sunt intru totul de acord si este groaznic sa vezi sute de hectare care produceau hrana de prima calitate transformate in cartiere ANL. Prea putini mai vad, inteleg si le pasa.

    RăspundețiȘtergere
  104. Tocmai cineva azi imi spunea ca Trump a revenit cu forte proaspete, a reușit să închidă niște uși răuvoitoare si acum chiar si intre democrați are suport si susținere. Iar unii democrați deja nu il mai suportă pe actualul. O surpriză vom avea anul asta. Cel putin una!

    RăspundețiȘtergere
  105. Okay, de acord cu părerea ca nu se potrivește. Deja 2 mi-au spus, deci am exagerat cu comparația.
    Păi așteptăm sustinerea agriculturii de catre stat de 31 ani de la desființare.

    RăspundețiȘtergere
  106. Superba analogia cu AUR, felicitari @ Hayde!
    Sunt bucuros ca suntem oarecum pe aceeasi pagina

    RăspundețiȘtergere
  107. Sunt inginerii si nu sunt. Trump aparține totusi altei grupări decat cea a democraților. Grupare care uneori se inteleg, uneori se ceartă sau fac război. Dar nu mai voiau pe Trump inca 4 ani deoarece unii zic ca Pandemie a fost creata doar cu scopul express de a-l da jos pe Trump. E o ipoteză. China a preluat astfel America cu totul. Vom afla peste 50 ani la desecretizare.

    RăspundețiȘtergere
  108. deloc, pe discusul asta poti sa-ti schimbi nicul de cite ori doresti, insa nu poti emula persoana din spatele nicului copiat. Pina la urma se prinde lumea.

    RăspundețiȘtergere
  109. Mi se pare că unii știu.

    RăspundețiȘtergere
  110. Acesta Si celalalt19 mai 2021 la 06:38

    Este o greșeală preluarea acuzațieI, adusă de revoluționari și urmașii lor întru ale istoriei, la adresa timpului de dinainte că nu ai fi avut posibilitatea să crești din punct de vedere ierarhic dacă nu aveai origine nobiliara. Nu am date exacte cu privire la apusul Europei dar la noi în est sunt multe exemple de oameni din popor ridicați pe fapte de arme la nivele de domnitori, voievozi sau împărați. Mie mi se pare că mai curând ajungeau oamenii din popor, în Vechiul regim nobiliar, la funcții de conducere decât în noile condiții induse de revoluție. Și mai este și aspectul calității oamenilor, ridicați în funcții de conducere în timpul revoluționar, care este execrabil.

    RăspundețiȘtergere
  111. Acesta Si celalalt19 mai 2021 la 06:38

    Revoluția islamică iraniană are comun cu revoluția franceză schimbarea sistemului regalist de conducere. Revoluția franceză a fost anti creștină și anti papista dar nu atee ci deista. De unde și păstrarea unor elemente religioase gen zeița rațiunii. În schimb revoluția bolsevica a fost declarat atee. A se vedea precizările în Cursul de supraviețuire ortodoxă al Cuv. Serafim Rose.

    RăspundețiȘtergere
  112. Interesante sunt totuși efectele, chiar mai mult decât cauzele.
    Fabricat ori nu, "efectul Trump" a lăsat urme palpabile. De unde prin 2000-2014 se votau numai candidați insipizi (ba chiar neghiobi ca Bush Jr), in 2020, (cu tot cu fraude) doctrina Trump a luat un număr uriaș de voturi, ba chiar a potențat și bizarul sub-curent Q-Annon.
    Atunci, ce ipoteze ar fi ?
    1) nu a fost inginerie, pur și simplu au explodat frustrări pooulare.
    2) e inginerie, dar scăpată din matca programată
    3) e inginerie și își urmează etapele - doar că nu intuim noi care-s alea

    Cred că următorul an (max. 2 ani) ne vom dumiri mai bine. Deocamdată, doar prin măsurare de fațade, toate trei variantele rămân valabile.

    RăspundețiȘtergere
  113. Acesta Si celalalt19 mai 2021 la 06:38

    Nu știm noi inima omului în interior dar inima se judecă după fapte. Acesta este un vechi principiu religios. Acum ca Dumnezeu vrea să răstoarne forme golite, de oameni, de sens nu anulează nici responsabilitatea celor răsturnați și nici a celor ce răstoarnă.

    RăspundețiȘtergere
  114. Hm..."priză" la Democrați ? Nu m-aș grăbi a crede...

    RăspundețiȘtergere
  115. Acesta Si celalalt19 mai 2021 la 06:38

    Revoluția franceză precum și cea bolsevica nu au avut obiect din punctul de vedere al domniei regelui Ludovic XVI sau țarului Nicolae II. Cei doi nu erau sub nici o formă niște dictatori detestabili iar domniile lor stăteau sub auspicii economice favorabile.

    RăspundețiȘtergere
  116. Acesta Si celalalt19 mai 2021 la 06:39

    Oamenii din popor s-au ridicat din totdeauna. A afirma ca doar după revoluții s-a petrecut aceasta este, cel puțin, inexact.

    RăspundețiȘtergere
  117. adrian le légionnaire19 mai 2021 la 06:39

    Biblioteca mai in toate epocile a avut si rolul important de arhiva, arhiva in care de exemplu se depoziteaza acte de proprietate mai noi sau mai vechi si alte documente extrem de importante, nu numai carti. De ce oare sigura cladire incendiata in 89 in Bucuresti a fost Biblioteca Nationala, sau de ce a cazut de unul singur turnul 7 in 2001 (arhiva nsa)?

    RăspundețiȘtergere
  118. De ce nu introduci si alte variante ? De ex:
    4) Doua tabere fac "inginerii". Unii cu "Q", altii cu retetele consacrate.
    Treaba ar putea fi analizata dialectic.

    RăspundețiȘtergere
  119. cdimulescu@att.net19 mai 2021 la 06:39

    Fotografia picturii Frantei Revolutionare asa cum este cunoscuta prin literatura jurnalistica, in fapt nu are nici o legatura cu Caderea Bastiliei si nici cu revolutia de la 1848.
    Tabloul lui Eugene Delacroix Le 28 Juilet -La Liberte guidant este inchinat revolutiei de la 1830.

    Privitor la asazisa revolutie din 24Octombrie /7 Noiembrie 1917, se impune o rectificare: a fost o cotrarevolutie la Revolutia din Februarie/Martie 1917, in urma careia tarul deja abdicase si sa retrasese la mosia personala, iar spionul Lenin, trimis de germani trebuia de urgenta sa faca o pace favorabila germaniei.
    Banii investiti de bankerii occidentali in Contrarevolutia din oct/nov. 1917 de fapt erau banii familiei tariste depusi in 6 conturi straine, bani ca au fost furati de bankeri, drept pentru care ei au ordonat si uciderea familiei tariste.
    Razboaiele nu au fast numai sustinute de bankeri dar si initiate de ei.
    Orice razboi sau revolutie a slujit intereselor marilor finante internationale.
    Nu poti lupata pentru libertate, pentru pace sau bunastare daca nu-ti cunosti adevaratul inamic. Inca nu am vazut nici o revolutie sau razboi indreptat impotriva bankerilor, poate de asta nu s-a facut inca nimic.

    RăspundețiȘtergere
  120. Fotografia picturii Franta Revolutionara nu are nici o legatura cu Cadere Bastiliei si nici cu revolutia de la 1848 asa cum o aseza in mod gresit multi journlisti. Pictura apartine lui Eugene Delacroix si se numeste Le Juilet - La Liberte Guidant si este dedicata Revolutie de la 1830.

    Este gresit a se spune Revolutia di Octombrie 1917, ci i fapt a fost o cotrarevolutie la Revolutia di Februarie/Martie 1917 dupa care taraul a abdicat si la putere se afla Alexandr Kerenski si guvernul sau cand au aparut in oct/nov 1917 Spionul germanilor Lenin si trimisul americanilor Troski cu fonduri imense sa corupa tot ce se poate pana si pe marinarii9fratii lui basescu0 de pe Potemkin si sa instaureze un nou regim care sa incheie o pace favorabila Germaniei. Bankerii occidentali au "investit" in revolutie banii familiei tarului care se aflau in 6 conturi ale celor mai mari banci occidentale, motiv pentru care au ordonat si uciderea familiei tariste ca nimeni sa nu mai poata reclama banii furati de bankeri.
    Revolutiile si razboaiele nu s-au purtat doar stipendiate de bankeri ci si initiate de bankeri, toare revolutiile si razboaiele au fost purtate in interesul bankerilor. Dar nu se spune asta ca nu cumva populatia sa afle adevaratul adversar/inamic.
    Cum poti invinge si castiga cand nu cunosti inamicul?

    RăspundețiȘtergere
  121. Din cit am analizat si intors pe toate fetele inclin destul de transant catre varianta 3.
    Desi este extrem de dureros, practic n-am nici un dubiu.

    RăspundețiȘtergere
  122. Ce bine ar fi fost sa mai fie doua tabere cu doua smenuri... insa nu i decit un teatru de umbre si fantome ale trecutului

    RăspundețiȘtergere
  123. D. D.: "...Revoluția Franceză a fost unul dintre cele mai oribile evenimente din istoria omenirii. A fost un genocid înfiorător și, culmea, după înfăptuirea sa, francezilor le-a mers mult mai prost decât înainte... "

    Așadar, o putere lucrează (din umbră) ... directionând lumea înspre ceva, înspre guvernul UNIC! Prezentarea de mai jos va va ajuta sa înțelegeți fenomenul...

    https://youtu.be/_ussl5HZk_I

    RăspundețiȘtergere
  124. Este foarte posibil ca Revoluția Franceza să fi fost mai degrabă o reglare de conturi în interiorul Bisericii Catolice.... Ordinul Iezuit, prin intermediul francmasoneriei, preia supremația în catolicism, își elimina rivalii, apoi lucrează până astăzi guvernul UNIC mondial... prin intermediul societăților secrete.

    O alta problemă mare era Reforma Protestantă care a supravietuit și striga cu voce tare că Roma este Antihristul. Se tipăreau Bibliei. Așa că papalitatea se ascunde, dispare temporar(!) de pe scena politică ... pentru ca lumea să uite că papalitatea e un pericol pentru lumea creștină... si pentru libertatea religioasă în general.

    Este introdus în scenă SECULARISMUL.... pana lumea creștină se satură... si va cere o moralitate creștină... vor primi aceasta moralitate creștină, O Nouă Ordine Crestină...dar liderul moral va fi papa de la Roma . E un joc dialectic pe care sunt sigur că l-ati uitat:

    PROBLEMA + REACȚIE = SOLUȚIE

    RăspundețiȘtergere
  125. In ideal ai dreptate. A fost o mare greseala sa dea inapoi pamanturile. Graba lui iliescu. Se temea ca pierde puterea pe care pusese ghearele si ne-a dat ceva " concret". Daca privim in urma, ne dam seama ca am ingrosat buzunarele notarilor, avocatilor si judecatorilor si ura romanilor de la sate a crescut un timp impotriva celor ce nu au jucat cinstit si si-au luat partea leului, terenuri care nu le-au apartinut niciodata.
    Acum, au murit atât de multi batrani, harnici si rabdatori, incat pamanturile zac nemuncite.
    In real: factorul om scapa tot timpul de sub control, atunci cand imaginezi un sistem in care sa ne fie mai bine tuturor. Lipsa de constiinta duce la hotie.
    Ne intoarcem din nou la crestinism: cum se face ca orice a incercat Dumnezei cu oamenii nu functioneaza?
    A fost Dumnezeul fricii, cu cele zece porunci pe care nu ai voie sa le incalci. N-a functionat.
    A venit Iisus, a venit si Gandhi...degeaba! Iubire nu prea e, compasiune fata de animale si femei nu prea exista. Am pus intentionat femeile dupa animale, ca sa nu fiu acuzata de feminism😂.
    Sunt foarte curioasă ce metoda va mai incerca Dumnezeu cu oamenii...
    Foarte curioasa...

    RăspundețiȘtergere
  126. Acesta Si celalalt19 mai 2021 la 06:39

    Pare viziunea adventistă. E doar o presupunere că e doar o piesă de teatru pusă în scenă de papistasi pentru papistasi. Protestantismului se dovedește de câteva decenii, în țări de origine sau în țări cu puternice comunități protestante, extrem de slab împotriva secularismului.

    RăspundețiȘtergere
  127. Nu papadiu, a inceput in Cer, cu primul revolutionar "de profesie', daca iti spune ceva expresia asta...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)