joi, 6 mai 2021

Un urs


A
nul trecut Klaus a primit premiul „Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi”. Coudenhove-Kalergi a fost un deviant care susținea metisarea forțată a populației europene prin impunerea unei imigrații masive, astfel încât, în final să se dezvolte un om afro-caucaziano-asiatic a cărui principală caracteristică să fie supunerea. În teoria sa, deviantul Kalergi spunea că astfel elita plutocratică va avea parte de o forță de muncă ieftină, supusă, fără rădăcini și idealuri. Iată marea operă a unui cretin. În loc să-i fie numele adăugat pe lista devianților furioși, individului i se dedică studii și, iată, are chiar și-un ONG care-lomagiază de la nivel european. Cunoscând toate acestea mă întreb sincer care-i meritul pentru care a fost premiat Klaus? Parcă-mi amintesc despre cum începuseră să intre niște emigranți sirieni pe mare în timp ce grănicerii noștri erau îndemnați să întoarcă capul în altă parte. Dar las pe altă dată constatările.

Anul acesta, fiul președintelui fundației care l-a premiat pe Klaus tocmai ce-a ucis mișelește un urs. Nu unul oarecare, ci pe cel mai mare exemplar din Europa! Justificarea masacrului e de râsul curcilor: cică localnicii ar fi reclamat că un urs le face probleme. E adevărat, doar că e vorba de-o ursoaică cu pui. Care, în ciuda sacrificării făcute de odrasla premiatorului lui Klaus, continuă să facă ravagii în satul respectiv. Ideea e cât se poate de simplă: dacă s-ar fi spus dela bun început că O URSOAICĂ CU PUI face ravagii, autorizația de vânare nu s-ar fi dat. Legea prevede clar că, în cazul ursoaicelor violente nu se aprobă vânătoarea, ci sedarea și relocarea. E cât se poate de facil de înțeles că ticăloșia cu vânătoarea s-a bazat pe un fals. În fapt, odrasla lu' tăticu dorea să aibă cel mai mare trofeu. Și, printr-o serie de rotițe - din care nu cred că lipsește nulitatea noastră prezidențială - s-a pus de-un fals pentru ca ticăloșia să se poată desfășura. 

Trebuie să vă reamintesc că anul trecut, în timp ce Klaus instituise starea de urgență, drujbele prietenilor săi - întâmplător tot austrieci - făceau praf pădurile țării fără nicio restricție? Ați uitat, desigur! La fel cum ați uitat cum, tot în timpul stării de urgență, în care era scoasă și armata pe străzi, la chemarea Germaniei s-au trimis contingente întregi de sclavi pentru a recolta sparanghelul nemțesc. Vedeți, asta e problema principală: uitați prea repede!

Poate vă gândiți că „neamțul nostru” are relații doar în vest și întâmplător se mai strecoară și golani printre cunoscuții săi. Aiurea. Când privești către o zonă, trebuie să privești cu atenție și să înțelegi despre ce e vorba. Spre exemplu, dacă te uiți spre Austria ar trebui să observi că vulturul ăla ține în gheare secera și ciocanul. Ce poezie! Ca elemente, au fost introduse în ... 1919, adică la foarte puțină vreme după ce se constituise URSS. Trebuie să fii prost să nu observi rusul care răsuflă în ceafa Austriei. În ceea ce privește Germania, așa cum am mai spus-o de multe ori, este atrasă iremediabil de Rusia. De ce vă spun toate acestea? Ca să înțelegeți că nici „neamțul nostru” nu se lasă mai prejos, având legături directe cu oameni de-ai Moscovei. Cum ar fi, spre exemplu, Renat Usatîi. Să nu-mi spuneți că n-ați știut! Ați știut, dar între timp ați uitat. 

Iată cum, în câteva paragrafe descoperim cum, în spatele unui urs ucis mișelește sau în spatele unui copac tăiat cu sfidare se ascunde o mafie închegată pe care n-a anchetat-o și n-o va ancheta nimeni niciodată. Desigur, îl vedeți limpede pe Klaus. Asta azi. Mâine îl veți vedea pe un altul care și el asemeni lui Klaus va fi scos din joben și așezat în vârful politicii autohtone. Întâmplător prestidigitatorul care-o face poartă mănuși roșii. Așa, simbolic, cică e mai sugestiv. 

Pe baza faptelor, mulți spun că suntem colonie. Se înșală! Dacă am fi fost colonie era bine. Acum suntem doar o zonă gri, în care fiecare-și face nevoile fără nicio remușcare. Asta-i realitatea, din păcate.

P.S. V-aș recomanda să (re)vedeți filmul Ursul, o comedie regizată de Dan Chișu în 2011.

102 comentarii:

  1. Suntem tara de experimente pt toate puterile lumii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Austria nu-i o putere. A fost. A ramas doar o voce si o gramada de fitosi. Ca pe noi "ne-au facut" de niste active foarte pretioase este din prostia si nemernicia noastra, nu din puterea lor.

      Stiu sa se bage-n fata. Mostenesc tupeul.

      Ștergere
    2. Și la acest comentariu consimt.

      Ștergere
  2. Am inteles acum. 8n spatele prințului era putin. Adinc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai inteles nimic dar daca asa suna ordinul sa-ntelegi ...

      Putin are ursi de nu-i poate duce. L-ar fi chemat la el daca avea vreun interes cu papagalul care a vanat la noi. Dar se pare ca n-are. Este suficient de abil incat sa-i cultive doar pe cei care conteaza.

      Cat priveste manusa rosie a prestidigitatorului ar trebui sa-ti aminteasca de elita globalista neo-marxista. Rusii au avut comunism din plin si sunt ultimii de pe pamant care-l vor inapoi.

      Ștergere
  3. Așa este. Nu suntem o colonie clasică în care stăpânul te stoarce de resurse dar în același timp te și protejează ca nu cumva să profite de tine și alți stăpâni, ci suntem, să zicem, o multicolonie cu mai mulți stăpâni cărora le lipsește partea de responsabilitate fată de sclavi. Cumva similar popoarelor migratoare care jefuiau pe unde treceau.
    Gurile rele spun că statul român urmează să fie desființat și astfel să facă loc poporului ales să păstorească teritoriul actualului stat român. Nu cred că sunt departe de realitate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Adam, prețurile respective sunt derizorii. Crede-mă, sunt la nivelul unor state subdezvoltate din Africa unde te costa aprox 5000 EUR pt. un leopard. Vânătoarea e o îndeletnicire scumpă. Și e normal să fie așa întrucât e populată cu d-ăștia cu puța mică spre inexistentă care au vise umede cu ei eroii care pun jos animale feroce. În relitate bietele animale le sunt împinse în cătare. Halal vitejie!
      Ce-ar mai fi de adăugat: banii respectivi îi încasează nu statul, ci un ONG care are domeniul respectiv. Așa că, exact ca întotdeauna, la noi se alege praful de absolut orice.

      Ștergere
    2. O fi din vremea interbelica dar acum si-au facut si aeroport. Adica un pas mare intr-o zona pe care o vad ca refugiu in primul rand.

      Preturile sunt derizorii. Numai ca sa pazesti, sa ingrijesti si sa hranesti zeci de ani un urs sa ajunga un trofeu de calibrul asta te costa mai mult decat a platit "printul".

      Ștergere
    3. Asa se practica vanatoarea din toate timpurile. Ori astepti animalul la un loc in care l-ai obisnuit sa vina dupa hrana ori il haituiesti in directia vanatorilor.

      In tara asta vorbim de hotii de miliarde de eur care nu-s anchetate de nimeni si ne stresam de-un urs?

      Nu ne-a deranjat ca nu s-a respectat contractul de privatizare al Petrom sau BCR dar facem tam-tam de un urs din care, apropo, mai avem destui. Sa-i ingrijim pe aia si sa-i aducem la nivel de mare trofeu dupa care sa-i vindem pe bani adevarati, nu pe maruntis (asta a dat 7000 eur pe un urs de 593 puncte din 600).

      Ancheta ar tb facuta la Iohanis care a facut trafic de influenta ...

      Ștergere
    4. O părere pertinentă, @Angela. Subscriu.
      (dacă te străduiești, văd că poți fi și realistă).

      Ștergere
    5. Nu ma straduiesc, stai calm. O sa va iasa pe nas realismul dar ... daca asta vreti.

      Prin aberatia pe care ati propus-o voi negati pana si natura umana insa pana nu va va iesi pe nas ...

      Va faceti singuri deservicii neluand in considerare cele mai importante si profunde aspecte ale vietii fara de care orice om bajbaie ca un orb si n-are cum sa priceapa pe ce lume traieste insa ne aflam intr-o lume libera si va respect alegerea cu nadejdea ca va ve-ti trezi pana nu este prea tarziu.

      Din pacate cei care ne vor raul stiu mai bine decat noi situatia si o exploateaza in folosul lor iar noi ne sabotam singuri. Ne meritam soarta.

      Ștergere
    6. Cred că mi-a scapat ceva.
      Care "aberație ce-am propus-o", și e "impotriva naturii umane?
      Elanul supradimensionat vă cam mână spre confuzii.

      Ștergere
    7. Pai nu erai ieri in grupul "inteleptilor" care indemnau la realism si la eliminarea din discutie a elementelor de spiritualitate? Ia fa un efortel de rememorare si mergi la articolul de ieri.

      Doar tu ai gasit expresia potrivita vorbind despre un ... " ghiveci economico-ecumenic". Iar acum sa faci pe niz-naiul ... Rusinica

      Faptul ca nu stii sau nu vrei sa stii ca omul este compus din trup (de esenta materiala) si din SUFLET (de esenta spirituala) chiar nu este o scuza. Acelasi lucru l-au facut si comunistii interzicand "misticismul". Poate ca ai reminiscente si nostalgii din acea epoca de trista amintire dar consecinta este una singura: un atentat la natura umana.

      Iar a nu lua in calcul influenta fortelor spirituale in istoria umanitatii in general si in viata fiecarui om in particular arata o fata hada si monstruoasa a unei gandiri subdezvoltate.

      Si ce are economia cu Dumnezeu? Foarte multe. Orice societate are la baza principii si valori superioare care deriva dintr-o legatura cu divinitatea la care se-nchina. Spre exemplu, un crestin se straduie sa nu fure pentru ca tinde sa respecte porunca de a nu fura iar daca greseste are tendinta de a sepocai si a-si cere iertare (din pacate unii doar pe patul de moarte).

      Altii (printre care se numara si cei din spatele scamatoriilor financiare despre care discutam ieri) fura pentru ca in credinta lor se simt datori sa faca asta celor care sunt de alta credinta cu ei. Iar aceasta este la nivel vazut.

      Pentru ca la nivel nevazut fiecare Dumnezeu / dumnezeu (Dumnezeul adevarat este unul singur si se scrie cu litera mare iar ceilalti sunt demoni) ajuta celor care i se-nchina. Se intalnesc suficiente exemple si de o parte si de alta cand oamenii au fost ajutati in chip miraculos de Dumnezeul / dumnezeii lor.

      Ma opresc aici ca sa nu tai toate puntile de comunicare.

      Ștergere
    8. PS - si sa nu te obosesti sa raspunzi pt ca nu te voi urmari. M-ai provocat, ca un domn, spunandu-mi mai sus ca ... "bat campii". Imi cer iertare pentru adresarea acida dar ai cerut-o din plin.

      Ștergere
    9. Cred că mă voi obosi așa, un pocco, ptr. tine.
      Da, am índemnat (și o voi mai face-o) la realism. Și la separarea noțiunilor, că nu suntem la vreo MISA pe aici.
      Eșuez în a te pricepe de ce ar fi realismul "aberație" (?!) sau ceva "impotriva naturii"(??!).

      Aciditatea ta nu mă deranjează. Ai fi chiar amuzantă, dacă n-ai agasa prin repetitivitate. Posibil să nu realizezi, dar te discreditezi singură "trăgând clopote" exagerat. Și aici ar fi totuși o pierdere - periodic enunți și idei bune, ce merită aprofundate.
      Mai domol. Mai fără patos inutil.

      Ștergere
  4. Dintotdeauna România a fost alocată imperiului Austro Ungar...așa este și acum .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar Transilvania, te rog.

      Ștergere
    2. Corect , cadastrul Habsburgilor pe care l-am folosit când am cumpărat o proprietate la " țară " acoperă doar Transilvania .

      Ștergere
  5. N-ai inteles ca nu el este tartorul? Pe ala cine-l demite? Sau ne facem ca nu-ntelegem?

    Daca vrea sa se scoata cat de cat in fata opiniei publice si sa mai conteze ca partid politic AUR este obligat sa faca demersuri de demitere incepand cu strangerea de semnaturi. Urgent. Altfel Sosoaca-i trimite in istorie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu-i de competenta ei. Valoarea-i prea mica.

    Si chiar daca era intra la sub 5%.

    RăspundețiȘtergere
  7. In cazul de fata autorul moral este altul.

    RăspundețiȘtergere
  8. O cota anuala trebuie sa fie. Daca a fost corect estimata sau nu este o alta discutie. Nu uita ca ordinele au venit dupa o perioada in care s-au recoltat f putini si se cam inmultisera (sau cel putin asta a fost justificarea la vremea aceea). Cert este ca sunt multe atacuri la gospodarii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cel mai mare e ala pacalit de vulpe. Stie catzu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Răspunsuri
    1. @ Adam

      Nu mai insista in greseala. Roaga-te mai bine la Dumnezeu (vezi, n-ai incotro si cand ajungi la aman-zaman ai nevoie si de El) ca sa nu-l incalte pe prietenul tau in urmatoarea jumatate de ora.

      Blogul acesta este urmarit iar ca sa-l gaseasca dureaza cateva minute daca cineva isi propune acest lucru (roaga-te asadar ca cel care citeste sa fie un om echilibrat si patriot). Iar in continuare fii mai atent si lasa teribilismele chiar daca suna frumos si au succes la dame.

      Ștergere
    2. Până să ne temem de "supraveghere", hai mai întâi să ne temem de ridicol.

      Ștergere
    3. Ridicol esti cand nu eviti savarsirea de acte penale. Se pare ca n-ai inteles subiectul si comentezi in necunostinta de cauza.

      Ștergere
    4. Iar suntem așa, ofensivå, bag de seamă.
      Ridicolul la care mă refeream e convingerea că postările de aici sunt așa importante de ajung in atenția serviciilor secrete.
      Acest ridicol este prezent pe multe forumuri, bloguri, FB.
      Hai să-l evităm, totuși.

      Ștergere
    5. Ridicol este sa crezi ca nu sunt supravegheate. I-as spune insa mai bland: naivitate.

      Ia cere viza de State sa vezi cum te-ntreaba si cu ce nick postezi pe internet, toate adresele etc etc etc. Nu ca n-ar sti dar este un double-check ca sa verifice si gradul de sinceritate.

      In afara botilor care lucreaza cu algoritmi de IA sunt si oameni. Este o chestie elementara de securritate nationala.

      Unii de au facut un atentat in Franta schimbau mesaje intr-un joc interactiv pe internet.

      Iar ce a facut Adam mai devreme e o copilarie. Sa crezi ca vpn-ul te protejeaza de ceva si sa vorbesti de niste evenimente cu grad de alerta zero plus o legatura pe care o ai cu persoana implicata ...

      Nu mai plutiti. E doar o recomandare.

      Ștergere
    6. Iar reluam astea, cu "șpionii pretutindeni"? Daca ar fi asa, iar vor cere "ocheanele" marire de leafa. Numai ptr. tine, @Angie, o sa le trebuiasca realocari de buget !

      Ștergere
  11. Indemni la nesupunere civica intr-o forma extrema ceea ce nu-i ok pentru ca prea putini au discernamant si ar putea rezolva pe cont propriu si discret o problema precum cel despre care vorbeti (vezi sa nu se auto-sesizeze cineva si sa te ia la-ntrebari pentru ca, indiferent cu ai da-o ce ai spus, chiar daca ai facut-o doar din bravada, intra in zona penala).

    Nesupunerea civica fara arme si vreo urma de violenta ar fi calea ideala de lupta impotriva falsei pandemii.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am proprietatea cuvintelor. Stiam ce inseamna atunci cand am comentat. Tu insa vad c-ai apelat la google.

    Nu inteleg insa ce este gresit. Sau e din categoria sa ne punem pe picioarele din spate si sa ne imbatosam?

    RăspundețiȘtergere
  13. Colonia are un statut anume specific si drepturi incluse, Romania e doar teren de incercare si experiemente, din 89 pana azi
    Multumim frumos pentru aceasta extraordinara reusita institutiilor statului roman care si-au "facut" din plin datoria. Si vezi militienii si securistii ce mandri sunt la bilant, ce reusite au ei in activitatile lor specifice
    Domnule Adam, prietenul dumitale este Un Roman Adevarat! Respect!

    RăspundețiȘtergere
  14. Propun ca de acum in colo sa trecem ca citat tot ce preluam de pe internet si sa indicam sursa. In situatia de mai sus mesajul ar fi trebuit sa arate cam asa:

    "Nesupunerea civilă se definește ca fiind o acțiune sau mișcare în masă, fără acte de violență, manifestată împotriva deciziilor puterii de stat, care sunt considerate ilegale sau potrivnice interesului comun.

    Nesupunerea civilă este modalitatea specifică a protestului atât în statele de drept cât și în cele care nu au o democrație dezvoltată. Nu are o definiție universal acceptată. Reprezintă, mai ales, aceea acțiune înfăptuită cu intenție, publică și fără violență dar nelegală, care are ca scop nu schimbarea întregii legislații sau orânduiri de drept ale unei țări, ci a diferitelor norme juridice, respectiv, schimbarea politicii guvernului, în baza unei viziuni a moralității și a dreptății considerată superioare.

    Nesupunerea civică nu este o concepție, o instituție de drept, nici expresia nu este una juridică, ci o provocare în numele moralității împotriva dreptului. Recurgerea la nesupunere civică poate să intervină atunci când scopul propus nu poate fi atins prin utilizarea celorlalte așa-zise instrumente ale statului de drept și dacă prin aceea acțiune sau mișcare nu se cauzează un rău mai mare decât ceea pe care se vrea a fi eliminat.[...]" https://ro.wikipedia.org/wiki/Nesupunere_civică

    RăspundețiȘtergere
  15. "Reactia6mea ti se oare ca trebuie amendată si interzisa?" - este un exemplu extrem iar forma in care l-ai prezentat cade sub incidenta legii penale. La nivel personal am tot respectul si admiratia pentru acel barbat adevarat dar trebuie sa stii la ce te expui pe tine si mai ales pe el (in cazul in care este adevarat ce ai povestit). Nu-i de joaca cu chestiile astea iar la noi este toleranta zero pe astfel de cazuri. Ia aminte si fii cuminte :)

    Mai bine vorbim de nesupunere civica cu mijloace pasnice ca arma de lupta impotriva pandemiei. Acesta ar fi un subiect cu adevarat important, mult mai grav decat coruptia vanatoreasca sau chiar si cea a padurilor pentru ca de bine de rau padurile se mai pot regenera dar pierderea libertatii oamenilor ataca insasi esenta umanitatii noastre.

    RăspundețiȘtergere
  16. Vorbesti fara sa cunosti. Sunt multe conditii de indeplinit ca sa ai permis de port-arma, inclusiv apartenenta la o asociatie de vanatoare, inregistrarea armei etc etc. Reinnoirea lui se face anual iar cotizatia nu este mica deloc. Si ursul chiar trebuie sa intre in curtea ta ca sa-l poti vana. Stiu ca povestile vanatoresti sunt frumoase dar parca ne propusesem sa scriem serios.

    RăspundețiȘtergere
  17. Am înțeles că ucigașul ursului ar fi medic, dar profesează doar 80 de zile pe an.
    Și ăsta care a ucis leul Cecil, tot medic, dentist. Să fie o trăsătură comună, înclinația de a ucide a unor medici? Prea puțini totuși să tragem o concluzie.
    https://www.nationalgeographic.com/animals/article/cecil-african-lion-anniversary-death-trophy-hunting-zimbabwe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)

      Alti cativa vanatori faimosi care din cate stiu n-au fost / nu sunt medici: Ceausescu, Nastase, Tiriac, un Porche ...

      Asta de acum este un plictisit si frustrat, obosit probabil de povara "roialitatii". Un om demn nu fura precum ultimul cocalar. Ca in fond despre asta este vorba.

      Sau a fost o razbunare pt ai nostri le-au mancat lebedele ... Mai stii ce-o fi in mintea lui? Poate s-o fi gandit sa faca dreptate. Mai ceva ca Don Quixote :)

      Ștergere
    2. Ceausescu se dedica cinegeticii .Datorita lui avem atatia ursi ,cerbi carpatini ,capre negre etc .Cu mici exceptii ceilalti sunt amatori de adrenalina .Se pare ca la nemti asta este o boala .A se citi episodul cu Carol 1 cand era principe si a dorit sa vaneze prin zona Buzaului sau Vrancei si politicii vremii stiind ce greu se gaseste ursul in padure ca sa i faca pe plac au cumparat un urs "jucator"din ala de la tigani .L au dus intr un luminis si apoi l au indrumat pe neamt intr acolo.Odata ajuns fata catre fata Carol cu mos Martin acesta din urma a inceput sa dea din buric S a pus pe dans si Carluta a plecat extrem de suparat si jignit.Va imaginati ce caterinca pe prefect si ceilalti romani hatri.

      Ștergere
    3. Deci sa intelegeti ca datorita lui neaNicu avem ce avem .Dumnezeu sa l ierte ca a gresit si el ca un om .Dar spre deosebire de creaturile actuale care ne ingroapa in rusine ,el si a iubit tara .Asa a inteles el cu mentalitatea lui de taran ca trebuie sa arate o gospodarie mandra

      Ștergere
  18. Eu sunt pentru relocarea tuturor animalelor salbatice din Romania catre vestul Europei asa ca sa fie 0 probleme pentru localnicii romani, 0 taxe pentru statul roman ca se alege prafu de ei, costuri imense pentru cei ce le arde de-a vanatoarea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai fauna este o bogatie imensa a tarii iar tu spui s-o ... relocam...

      Mai gandeste-te!

      Poate ca asa au gandit si cei care au vandut fabricile pe nimic la straini :)

      Ștergere
    2. Sa nu ne mai deranjeze ...

      Ștergere
    3. În cel mai bun caz vor fi relocați băștinașii!? 🤔

      Ștergere
    4. Și uite că mi-am adus aminte, s-a întâmplat de curând, dar uităm prea repede.
      https://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/animale/ong-amendat-de-garda-de-mediu-cu-10-000-de-lei-dupa-ce-a-salvat-doi-pui-de-urs-aflati-in-pericol-astazi-vorbeam-de-pui-morti-1482505

      Ștergere
  19. "Practic, e complet amendabil si arestabila ideea existentei unui barbat adevărat." - Ai inteles foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  20. Adam, spune-i prietenului/amicului tau sa continue ce a inceput. Cand statul este 100% impotriva ta ca individ cinstit atunci ai tot dreptul din univers sa faci ceea ce trebuie ca sa protejezi si sa te protejezi.
    Eu personal ma plimb cu bicicleta pe munti si vad prapadul pe care il fac hotii si sincer iti zic, parca taie din mine.
    Sper ca intr-o zi sa ma apuc si eu sa fac "curatenie".

    RăspundețiȘtergere
  21. Zi le ba Adame ca i pusca cu sare, sa i usture nemernicii !!
    Subscriu sustin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă e cu sare, ader și eu la idee.
      Foc de voie !

      Ștergere
    2. Daca trage cu neletale, nici politistii nu se vor inghesui sa cerceteze prea mult. Si nici mizerabilii aia nu se vor grabi a face plangere.
      Deci, spor la pusca ! Dar atentie sa nu-l prinda "tintele". Atunci cariera lui de haiduc va lua o turnura cam trista.

      Ștergere
  22. Cu demiterea / suspendarea bateți câmpii. Nu se va întâmpla.
    Cât despre AUR...evoluția acestui partid pare a confirma dubiile apărute chiar de la apariție.
    Ori nu are, în agenda reală, obiective onest naționale, ori mai multe nu este ín stare să facă. Deși sunt pe acolo câteva nume de la care se putea aștepta mai mult, toți par anesteziați într-o expectativă bizară.
    Simion are ieșiri sporadice, însă dincolo de un activism...sufletesc, nu are prestanță sau discurs care să genereze tracțiune. Intelectualii din anturaj tac, ori nu găsesc rețete de captare a opiniei publice.

    Nu sunt adeptul scenariilor "secretoase", dar prinde contur ideea că formațiunea a fost "pompată" artificial doar pentru a mai rupe din electoratul populist ce s-ar fi dus, inerțial, înspre PSD.
    Diana Șoșoacă are un temperament combativ, dar lipsa de echilibru a împinge ades în zona ridicolului.

    În ritmul ăsta, partidul se înscrie pe calea disoluției.

    RăspundețiȘtergere
  23. Nulitatea noastră prezidențială este expertă în constituirea de grupuri infracționale organizate care comit toate nelegiuirile. Vezi ,,guvernul meu" și ,,parlamentul meu." Regele urșilor a fost hăituit cu știrea pădurarilor, cu știrea inclusiv a faraonului până să ajungă în bătaia puștii prințului de 3 parale. Decorația primită de faraon de la tatăl prințului obligă, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai asta a calcat in picioare Constitutia, a vandut copii, si-a insusitcare cu acte false si cate altele. Asta cu ursu' chiar ca-i un mizilic.

      As propune sa se voteze sa primeasca un premiu de 1000 de ursi daca-si da demisia. Ar fi un win-win.

      Ștergere
    2. Ne apropiem Angela de momentul cind aceste panarame vor trebui sa se schimbe radical, si pot, ca doar sunt cameleoni sau sa dispara de pe scena deoarece nimeni nu va mai avea nevoie de idiotenia lor. Acum doar trag cit pot pe ultima suta de metri. Si ei stiu asta. Cei care au fost in situatia cind trebuie sa golesti un vad...deoarece vine finalul acelei oportunitati...intelege foarte bine ce vreau sa spun...DD stie!

      Ștergere
  24. @ Adam, eu cred că ai inventat povestea cu prietenul tău- justițiarul. Ar trebui să fie un înger prietenul tău ca să vadă tot timpul cine intră în pădure. Hoții de lemn nu mai fac reclamații după ce sunt împușcați dar vina ar putea cădea pe pădurar și nu ar fi corect.

    RăspundețiȘtergere
  25. @ Angela, nu este nevoie de arme, animalele din pădure au nevoie de hrană. Eu știu că fondul silvic primește bani de la guvern ca să asigure hrana animalelor sălbatice, mai ales iarna. Dacă le tai pădurile, le culegi fructele de pădure este de înțeles că vin urșii peste tine.

    RăspundețiȘtergere
  26. @ Adam, mă faci să râd. Codruța nu are treabă cu urșii. Ea se ocupă de fraudarea fondurilor europene. Angela zice că nu ar trebui să ne pese că a fost împușcat regele urșilor. Ba ne pasă pentru că și ursul acela are dreptul la viață ca și noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu spun sa nu ne pese dar sunt altele infinit mai mari de care ar trebui sa ne pese in primul rand.

      Ștergere
    2. @Angie, in speta asta chiar e bine sa "tinem cu ursu'".
      Cu al nostru, carpatin, nu cu UR(S)S ala de te mai apropii asa, valoric.

      Ștergere
    3. Cassius, in conditiile reducerii globale obligatorii, a emisiilor de Carbon, si a pastrarii resurselor in sol( alea care au mai ramas) nu cred ca o sa mai fim atractivi in vre un fel. Astea tin de lumea veche...parerea mea.

      Ștergere
    4. Si in noua paradigma Romania are potential. Si infrastructura IT, si "verdeata", si potential hidro...plus pozitia. Nu potential lipseste, ci lipsa vointei de a NEGOCIA.

      Ștergere
    5. Din punctul asta de vedere , de acord, insa ramine sa vedem daca ne vor permite sa ne bucuram de acest potential.
      Apa avem, asta i esential...
      Vointa vine dintr un fundament financiar pe care nu l detinem si nici sanse sa l creem local nu sunt. Orice incercare de a detine o moneda suverana duce la situatii similare Germaniei anilor 1920, sau inflatiei galopante din tarile “ foste nealiniate”

      Ștergere
    6. Pai n-am spus sa ne "batem" sau s-o luam "de capul nostru". Asta e o utopie patriotarda. Eu am zis sa negociem - caci, cum s-a mai scris si pe aici, vasalitatea nu inseamna sclavie. A se vedea cazurile apropiate Ungaria si Polonia (ca sa nu merg la alte exemple).

      Ștergere
  27. Sunt de acord, @Hayde.
    Eu apreciez elanul lui Sosoaca, iar la Simion am apreciat determinarea inca de la "Actiunea 2012". Dar zici bine, au lipsuri mari la comunicare (cel putin).
    Daca nu se dezvolta in profunzime, vor urma calea derizorie a PRM, PPDD s.a.

    RăspundețiȘtergere
  28. Subscriu Angie,
    Am studiat si eu problema in vederea combaterii invaziei de mistreti. Nu este imposibil dar este un proces dificil si costisitor. Oricum mare lucru nu poti face deoarece poti fi usurat de citeva mii de euro in amenzi daca calci gresit.

    RăspundețiȘtergere
  29. Suntem neam de hoti .O avem in sange .Chiar si atunci cand arunci chistocul tigarii din masina ,pe asfalt tot hot te numesti .Te pisi cu bolta pe toti ceilalti fraieri care matura in urma ta Iertati ma dragilor dar imi bubuie capul cand aud ca murim de grija incalzirii globale dar noi nu dam 2 bani pe gradina din fata blocului.S a umplut orasul de tarani parveniti cu diplome luate la facultati de rahat .Ii vezi cum se cearta in marketuri pe tema hartiei igienice ,adica cu 4 straturi sau cu nustiu ce parfum dar in comunitate nu saluta (sau cum am mai spus dau din cap cel mult,dar nu stii daca zice buna ziua sau te ....in gura .Asta este lumea noastra care a iesit sa strige "noaptea ca hotii"dar daca ar fi putut ar fi facut la fel.Da dna Angela aveti dreptate .Fara educatie religioasa omul ramane un simplu animal social.Doar dragostea poate muta muntii .Si cand spun dragoste ma refer la ce a spus sf Pavel agape .Adica acea dragoste care te face sa iubesti creatia lui Dumnezeu si sa o respecti .Nu putem sa credem ca o sa fie bine .De 30 de ani tot sper si am cam obosit .Degeaba imi merge mie bine daca neamul meu se scufunda in ignoranta,decadenta si jeg moral.Faza asta cu ursul Artur (alta idiotenie cu numele asta) imi intareste convingerile .Iertati ma ca am derapat dar eu chiar sufar pt neamul meu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va dau dreptate. Prea des ne zbieram la "paiul" altora uitand "barna" din proprii ochi.
      Cred ca asta e cea mai mare cauza a decaderii noastre - celelalte, multe, deriva din ea.

      Ștergere
    2. Întru totul de acord.

      Ștergere
    3. Suferi de la distanta nene?Nu mai ai covid?Cum e prin Texas?Nu prea sunt ursi,a...?

      Ștergere
    4. Ha ! Nu cred ca e vb de "texan" aici. Ala era atat de prost, ca nu ar fi indrugat nici 3 cuvinte fara "domnu Trump", haaha.
      Dar stai sa-i schimbe aia cearsaful la azil, ca iar il va apuca postatul.

      Ștergere
    5. Da...cred ca ai dreptate.Fara ,,domnul Dan,, si fara ,,domnul Trump,,..l-o fi doborat covidul inchipuit pe ,,domnul,, unknown?

      Ștergere
    6. @Mercy

      E de-al nostru din Bucuresti. Si-i om cumsecade, dus bine la biserica.

      Ștergere
    7. Atunci ii cer scuze omului,l-am confundat cu un...bos (in latina) si imi voi sterge comentariul initial.

      Ștergere
  30. Acest așa-zis partid nu s-a organizat încă pe el însuși, darâmite să aibă pretenția de a gestiona probleme naționale.
    Mai vedem...poate cobesc aiurea. Dar din ce se observă până în prezent, nu prevăd vreo evoluție marcantă.

    RăspundețiȘtergere
  31. Partidul asta e o nada pentru guvizi.
    N/ati remarcat ca mereu, la puncte de criza, apar asemenea "formatii" care să dea debuseu ?

    RăspundețiȘtergere
  32. Angela Transilvania este un cuvant inventat austro ungar ! sora noastra care tii cu Urs u dar nu cu ursii,provincia Ardeal se cheama iar nu transilva enea, ioai ce le mai incurca ahast telefon pe litere

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar Ardeal, care este la originee cuvant romanesc, a fost preluat de unguri si asa numesc ei aceasta regiune pe care o considera ... a lor.

      Ei bine, eu refuz sa numesc o parte din Romania cu denumirea pe care i-o dau ungurii. Bine?

      Mergi te rog prin tara si convinge-te.

      Si ce tot aveti cu ursii? Uite, daca te satisface spun ca "Si eu sunt Arthur!" care ne-a fost furat la fel cum au facut cu intreaga economie si cu atatea si atatea bogatii ale acestei tari.

      Hai sa ne indignam pornind de la urs dar sa rezolvam macar anularea unor contracte de privatizare nerespectate. Ce zici? Ca sa recuperam ceva. Ca daca ne da ala inapoi doar pielea ursului din padure pe mine ma lasa rece.

      Ștergere
    2. Cu siguranta esti prin Moldova,Tara Romaneasca sau Oltenia.Ca esti tare paralela cu Ardealul ,,,duamna,, Angela...

      Ștergere
    3. Degeaba ai ,,venit,, in Cluj .Pentru ca nu simti...,,clujeneste,,...
      Intotdeauna am observat sovinismul asta mai ales la cei din vechiul regat...si nu faci exceptie.Daca te-as auzi vorbind,ti-as indica cu orecizie zona de bastina.

      Ștergere
    4. Iar te-nseli. Am evlavie la Pres Academiei Romane, din zona de altfel, un istoric si un patriot de exceptie dupa umila mea parere, care foloseste termenul Transilvania. Am citit argumentele lui si i le-mpartasesc.

      Si in afara cantecelor cu Ardealul de pe la chefuri nu am remarcat un fior patriotic deosebit. Mai degraba patriotism local, denumirea de ardelean fiind un termen prin care se separa decat se unesc cu tara.

      Si crede-ma ca de multe ori regret mitocania din Bucuresti comparativ cu progresismul clujean care incepe sa ma agaseze din ce in ce mai mult. Vorbesc de mediul universitar si tocmai de aceea jalea-i mai mare pt ca pestele de la cap se-mpute.

      Ștergere
    5. Cere-i domnului profesor sa iti explice Memorandumul lui Iuliu Maniu catre rege de prin...`38 parca.Poate ai sa intelegi mai multe decat ce vezi la suprafata.

      Ștergere
    6. Incredibil dar sunt familiarizata deja cu aceasta idee sovina ca, vai Doamne, cat sufera Ardealul din cauza Bucurestiului. Oare cei care-o promoveaza gandesc? Ale cui interese reprezinta de fapt (de Iuliu Maniu stim ca a fost agent englez; cei de acum ai cui or fi ca romani nu se pot numi)?

      In ultimii 30 de ani, in afara de autostrada A2, tot ce a fost autostrada s-a construit numai peste Carpati. Vezi unde sunt localizate investitiile straine in Romania. Cu cateva exceptii tot acolo. Hai sa vorbim de conducatorii postdecembristi si influenta lor politica. Cel putin jumatate tot de acolo provin. Unde sunt judetele cu votanti progresisti?

      Cel mai mare jaf al economiei Romaniei s-a produs pe vremea lui Radu Sarbu, clujean, pres FPS. Ce-a facut Boc ca prim-ministru? Dar Ciorbea groparul Romaniei cel care a semnat contractele PSAL si FSAL cu Banca Mondiala si a refuzat o oferta incredibila a Japoniei de preluare a unei parti din industrie pentru o perioada de 20 de ani pe care a respins-o fara o minima analiza ca ultimul natarau? Sa ne mandrim cu Iohannis, de la distanta mult mai prost si ticalos decat Iliescu, Constatinescu si Basescu la un loc? Ce face Dancu acum? Ridica Romania, desigur.

      Bucurestiul are 25% din PIB. Cat primeste efectiv? Hai sa discutam pe cifre ca de vorbe sunt satula.

      Ștergere
    7. PS - si semneaza te rog Gherman ca macar sa stim cu cine stam de vorba.

      Ștergere
    8. Si oare cine a platit optantilor sume imense? Co doar ardelenii nu aveau vreun tezaur ascuns. Iar acum cine le-a permis sa-si revendice ilegal fostele foste proprietati?

      Sa citeasca si sa judece toti romanii ca sa inteleaga mai bine ce idei toxice si subversive mustesc pe aici.

      Ștergere
    9. Cred ca poluam aici,dar cu draga inima iti aduc argumente cate vrei.Tu vorbesti de cativa ani eu vorbesc de 100.Dar nah,altfel se vede din Valahia suferinta Ardealului si a Banatului dupa ,,unire,,.
      Iar daca vorbim de PIB-ul Bucurestiului sa nu uitam ca toate firmele cu cifra de afaceri mare sunt obligate sa aiba sediul central in Bucuresti.SI ca toate leasingurile sunt in Bucuresti .Nu sunt eu economist,poate DD ma lumineaza,dar din asta rezulta ca impozitele se duc ...ghici unde? La Bucuresti...
      Un exemplu stupid: Regia Sarii. Are Bucurestiul cumva mine de sare?Nu.Dar ce sa vezi,sediul central e la Bucale.
      Iar daca vorbim de veniturile la buget aduse de regiuni,Ardealul si Banatul sunt fruntase.Exceptie face Constanta care are portul.
      Si,in contrapartida,daca ne uitam cum sunt alocati banii de la buget pe regiuni,vom vedea o situatie inversata complet.

      Ștergere
    10. Genul asta de discutii nu fac decat sa alimenteze separatisme.
      Va propun sa le lasati balta.

      Ștergere
    11. Discutabila este numai situatia interbelica. Tara a platit enorm pt rascumpararea averilor optantilor si din pacate nu se face vorbire. Ar fi de analizat si calculat cat a pierdul Ardealul in aceasta perioada ca sa vedem cu cat a contribuit de fapt la efortul de rascumpare.

      Perioada razboiului este altceva. N-o putem lua in calcul.

      Iar in perioada comunista a fost o dezvoltare echilibrata a intregii tari.

      Dupa aceasta a urmat o perioada favorabila Ardealului. Deci despre ce vorbim pana la urma?

      Sunt judete in Moldova cu adevarat vitregite de soarta ceea ce nu se poate spune de vreo parte din Ardeal.

      Iar exemplul cu sarea chiar nu este relevant. Astia abia trag mata de coada. La Turda se scot niste bani dar am inteles ca majoritatea merg spre administratia locala. Deci ...

      Ștergere
  33. Pentru toti cei care nu vad o ,,recoltare,,uciderea ursului de catre un degenerat austriac,aveti un instrument :
    https://www.digi24.ro/stiri/externe/romanii-se-razbuna-virtual-pe-printul-care-l-a-ucis-pe-ursul-arthur-val-de-recenzii-negative-pentru-castelul-sau-din-austria-1519781

    RăspundețiȘtergere
  34. Nenea, tare mă bucur ca o spuneti dvs, sa nu primesc tot eu priviri ascuțite si țurțuri de gheață in inima cand spun ca poporul roman poate fi chiar scarbos de rezistent la schimbarea in bine.
    Asa ceva?! Sa te incapatanezi sa te crezi popor ales si cel mai credincios de pe pamant, ignorând realitatea din jurul tău?! Ignorand numarul de copii bătuți, abandonati, abuzati?
    Ignorând gunoaiele? Animalele abandonate sau schingiuite? Ca tot plangem de mila ursului impuscat de un străin. Daca il împușca un roman era in regula? Tiriac tot cu ajutorul padurarilor romani slugarnici găseste urma cerbilor prin padurile din ce in ce mai rărite de copaci.
    Cine vrea sa-si creeze o aură falsă,apoi o face, nu sta prea mult pe ganduri. Numai ca ulciorul nu merge de multe ori la apa si semnele arata ca poporul aluneca vertiginos spre prapastia pe care singur si-a construit-o cand a tot luat, a luat, a furat, lasandu-si urmasii descoperiti.
    Asa a degenerat si occidentul...
    Stiti cate grupuri crestin nationaliste sunt care ascund realitatea sub pres, manoperă absolut dăunătoare sanatatii sufletesti si mentale ale unui popor? Copilul repetent nu trebuie lăudat, ca i se urca la cap. Si devine mitocan.
    Ca Marcy.
    Sau Ion cel cu gura spurcată.
    Iar poporul român a ramas repetent la bun simț.
    De aceea repetă istoria.
    Si eu imi iubesc neamul, dar iubirea are niste limite. Nu sunt Dumnezeu, sunt un biet om care isi pune niste intrebari care adeseori deranjează pe cei ce dau cu tămaie peste duhorile de dihori.
    Am auzit un mason spunand odata ca ei, masonii, lucreaza numai pentru poporul roman si Dumnezeu. Era un mason ce apartinea lojei rusesti daca nu ma insel. Patriot nevoie mare! Cu un ochi la faina rusească si unul la slanina românească.
    Cand spui ca lucrezi pentru Dumnezeu dar tolerezi metehnele urate ale poporului tau si nu incerci prin nimic sa le indrepti, înseamnă ca minti. Nu lucrezi nici pentru Dumnezeu si nici pentru poporul care te-a nascut. Lucrezi pentru gărgăunii din capul tău pe care ii numesti Dumnezeu.
    Daca e sa aleg intre Dumnezeu si neamul meu in care am invatat sa buchisesc primele cărți, nici nu o sa stau pe ganduri. In două nu pot sa ma rup, asa ca aleg Dumnezeu si Voia Lui.
    Poporul are liber arbitru. Cand alege ce alege, inseamna ca si-a asumat alegerile si stie si ce va urma.

    RăspundețiȘtergere
  35. Exista, nu neg, coincidente intre crizele acute si aparitia unor partide...debuseu. M-am gandit si eu la asta - e unul din motivele ptr. care nu m-am entuziasmat prin decembrie.
    Dar, in fine...macar despre Simion nu am o parere rea.
    Mai vedem.

    RăspundețiȘtergere
  36. Vis a vis de popor .Tinerii sunt viitorul si sansa unei tari .Ai noștri sunt praf .Indiferent din ce zona ar proveni.Ma uitam mai deunazi la tv si un reporter se plimba prin Herastrau si intreba tinerii intalniti cine este priministrul tarii .Sau aratandu le poza lui Ciolacu al carui partid este presedinte ,sau care este prenumele lui Iohanis.Din 10 cred ca vreo 2 au stiut .Restul tufa de venetia.Pe un alt canal ,pe kanal D o turma de fufe si hahalere traiesc intr un mediu inchis si deapănă trairile "intense " Domne ma rog luiDumnezeu sa ne apere de ce va veni caci chiar daca mai sunt oameni lucizi in Romania viitorul nu e negru .Nu e deloc.Este cumplit ce se întrevede .Astia daca vine o foamete ne vor vana pe cei mai batrani .Chit ca suntem atosi si fierbem greu . Nu sunt in stare sa duca tara mai departe .Sper sa ne tina Ue ca pe o colonie si sa aibe grija de noi.

    RăspundețiȘtergere
  37. Nu ma intelegeti gresit dar in trecut sclavii erau hraniti si Ue ul ne o da ceva de rontait

    RăspundețiȘtergere
  38. https://stiriinternationale.ro/un-urs/

    RăspundețiȘtergere
  39. https://stiriinternationale.ro/un-urs/

    RăspundețiȘtergere
  40. @DD-nu inteleg ce se ascunde in spatele expresiei iar ati uitat? De ce ne bagi intr-o gramada pe toti ? Esti sigur ca e bine? In rest un articol bun dar fara final fericit .
    @Hayde- demiterea si schimbarea sunt virtutile votantilor romani , ei schimba hainele dar nu se spala ! De 32 de ani tot schimba si iar schimba prin vot! Ce schimba ? Sau mai bine zis ce au schimbat ? Au schimbat fundamente ? Nu , doar forme si culori! Ca in povesti nu?

    RăspundețiȘtergere
  41. Sclavia omenirii a început în momentul când sătenii au preferat să-l cheme pe vânătorul Nimrod și să-l recunoască drept rege, în loc să se unească și să omoare ei leul care îi teroriza.

    RăspundețiȘtergere
  42. Adevărat.
    Dar nici nu poate fi blamat, exclusiv, electoratul. La vot alegi din ce ți se pune în față, iar oamenii au tot sperat.
    Vinovați sunt saltimbanci tip Vadim sau Diaconescu. Ăștia au știu prea bine că doar "joacă un rol", și au marșat din oportunism și ipocrizie. De pe urma ăstora a rămas doar compromiterea ideii (politice) de naționalism.
    Parțial subscriu la opinia lui @Esquire.
    Cu AUR ne vom lămuri, fără echivoc, în mai puțin de un an.

    RăspundețiȘtergere
  43. nene rusi, domol; merci,Mercy

    RăspundețiȘtergere
  44. @Hayde- La vot alegi ce ti se pune in fata ....! Vezi tu asta e umilinta cea de pe urma ,la care eu nu vreau sa fiu partas !
    Cum nu vii tu Ţepeş doamne ca punând mâna pe ei,
    Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!
    Asta urmeaza....focul mistuind casa de nebuni

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)