sâmbătă, 16 aprilie 2022

Negura iraţionalului

Rusia a trimis administraţiei americane - prin ambasada sa de la Washington - o notă diplomatică în care denunţă comportamentul NATO şi al SUA în ceea ce priveşte alimentarea conflictului din Ucraina. În principal este vorba despre pachetul de 800 milioane de dolari care urmează să se transforme în arme pentru ucraineni, având ca scop principal detonarea discuţiilor de pace şi continuarea războiului de acolo. 

Probabil mulţi dintre tefelei, citind textul scrisorii, îşi vor freca mâinie fericiţi deoarece, nu-i aşa, americanii „i-au tras-o lui Putin”. Asta înseamnă să fii necioplit şi să nu înţelegi termenii unei arte străvechi, anume pe cei ai diplomaţiei. Iar dacă înţelegi cât de cât acel limbaj, ai toate motivele să simţi transpiraţie rece pe şira spinării.

Ruşii vorbesc despre „unpredictable consequences”, iar asta chiar trebuie să ne sperie dacă mai avem cât de cât un neuron în cap. În termeni diplomatici este utilizată formula mai uşoară de „serious consequences” care e definit ca un eufemism în ceea ce priveşte utilizarea iminentă a armelor într-un conflict. Trec peste faptul că formularea sugerează deja că duşmanul este SUA, nu Ucraina. „Unpredictable”, pe de altă parte, lasă loc unei interpretări mult mai largi şi, în acelaşi timp, mult mai îngrijorătoare. Imprevizibil poate însemna orice, iar în termeni diplomatici, cu siguranţă înseamnă mult mai mult de-atât. 

Americanii intuiesc că urmează ceva şi de aceea tot profeţesc aberaţii referitoare la utilizarea armelor nucleare sau a celor chimice în Ucraina. Problema este că în SUA politica externă este făcută de nişte ageamii care-s incapabili să înţeleagă gravitatea situaţiei şi care se joacă, precum nişte copii tâmpiţi, cu chibriturile în depozitul de dinamită. Ei se limitează la teritoriul Ucrainei deoarece, spun ei, SUA nu e în conflict. Atâta timp însă cât trimiţi ajutor militar nu înţeleg cum te mai poţi da de-o parte. Eşti deja parte a conflictului. Asta nu înţeleg nătângii ăia de-acolo. Şi asta nu înţelegem noi care, prin extensie suntem parte a conflictului.

Unpredictable e un termen perfect pentru ca, după un dezastru, ruşii să declare după că „v-am atenţionat asupra acestui fapt”. Iar asta va fi, cu siguranţă, prea târziu. În acest moment, conform unor comentatori americani, se deschide perspectiva ţintirii convoaielor cu arme inclusiv pe teritoriile NATO. Aşa cum SUA se face că plouă atunci când alimentează maşina de război ucraineană, la fel şi ruşii se pot face că plouă atunci când vor ataca convoaiele de armament către Ucraina. Deoarece, nu-i aşa, ei se vor lupta cu convoaiele duşmanului, nu cu teritoriul respectiv. Înţelegeţi cu exactitate probabil ce înseamnă asta. Însă nu vă limitaţi doar la atâta lucru. Poate inclusiv să însemne atacarea celor care fabrică acele echipamente. Nu spuneţi că „nu se poate”. Ba se poate şi e, cu adevărat, imprevizibil!!!

Războiul actual e alimentat fără raţiune şi, după cum observăm, se trece pe nesimţite la nivele superioare de escaladare fără ca asta să îngrijoreze pe nimeni. N-am văzut misiuni diplomatice de pace, n-am văzut politicieni îngrijoraţi, n-am văzut absolut nimic din ceea ce am văzut la conflictele anterioare. Este o nesimţire, o delăsare şi o inconştienţă similară celei de dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial. 

Din păcate pare că a mai rămas puţin creier pe planeta asta. Cei cărora le fierb neuronii vorbesc despre o răzbunare a SUA pentru ceea ce au păţit în Siria. E o răzbunare inconştientă. Şi vă mai spun ceva. Dincolo de armele propriu-zise, acolo se folosesc arme psihologice. Militarii ucraineni radicalizaţi au, în acest moment, doi duşmani: Rusia, în primul rând, dar şi „Occidentul care refuz să-i ajute”. Cel de-al doilea duşman le-a fost introdus de către deviantul Arestovici, cel care e principalul vinovat pentru crimele de război săvârşite de trupele sale. Şi-acum vă întreb limpede: cum se vor descurca mototolii din Europa când se vor trezi atacaţi cu echipament militar de ultimă generaţie de vreun dement care vrea să răzbune „lipsa de implicare”. Nemţii şi ungurii ar putea s-o simtă primii pe propria lor piele. Dar nimeni nu e scutit. 

Abia acum începe ceea ce e mai greu. Nu fixaţi data de 9 mai ca o ţintă de terminare a războiului. La cum arat lucrurile, pare o dată de la care totul se va înceţoşa.

26 de comentarii:

  1. Toni Victor Moldovan a făcut cursuri de Cabalah, a studiat scrierile vechi, căutând sa gaseasca o noimă nebuniei. Din alambicat, sistemul lui a devenit si mai alambicat. Numai prostii stau in clipa prezenta făcând profetii. Viitorul nu este batut in cuie decat de catre oamenii care se comporta ca mustele fara cap. Păi, cand acum 2000 de ani Iisus a venit sa scoata fraierii din istoria repetabila denumita de unii karma, ce mai cauta unii prin trecutul înțesat cu informatie grea, inutila acum, greu de descifrat? Viitorul se schimba in Acum a spus Iisus candva. Romania s-a umplut de budisti, liber cugetatori, gnostici, cabalisti si amețiți asa zis daci. Care au transformat un sistem deja stufos din cauza brizbrizurilor adaugate de crestini Mesajul cristic, intr-un sistem si mai stufos. Jungla informationala. Biden e maimuța care se joaca cu focul, Putin e gorila care a invatat sa transforme un bidon gol in care batea cu bățul ca sa fie recunoscut ca mascul alfa in trib in armă nucleară. Si fraierii incearca sa gaseasca noime in balamuc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru a intelege mai bine acest conflict :

    The Censorship of Ukraine and Russian History
    https://www.bitchute.com/video/HkizWu2HK8rl/

    RăspundețiȘtergere
  3. "Americanii intuiesc că urmează ceva" - nu intuiesc nimic. Pur si simplu FAC ca lucrurile sa se intample asa. Doar un orb sau un mare prost nu poate vedea ori intelege ca acest conflict este copt de zeci de ani. S-a mers pas cu pas spre ceea ce se intampla astazi. Escaladarea a fost continua iar acum s-a ajuns in zona calda spre fierbinte si mai are un pic sa dea peste vas.

    Se vrea asadar un razboi mai mare si probabil o sa-l si aiba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pt cine nu-i convins de ceea ce scrie mai sus , vedeti Japonia anilor 1940. A fost la fel de hartuita pina a facut ceva radical.

      Ștergere
  4. ,,,,9 mai.,, care an ???!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate se supara de tot americanii si le blocheaza rusilor complet computerele dotate cu Windows 7 de pe care lanseaza atacurile cu rachete.
    Rusia si Germania hitlerista sunt cei doi golani care au pus la cale cel de al doilea razboi mondial.
    Insa Rusia a ramas nepedepsita. Acum i-a venit randul sa fie dezmembrata si redata corect omenirii. Cu sau fara Putin.
    140 de miloane de celoveci cat are populatie Rusia nu pot dicta soarta emisferei nordice. Este aberant sa ai asemenea pretentii in anul 2022 in timp ce tehnologia sensibla pe care te bazezi este americana sau vest-europeana.
    Deci 140 de milioane de celoveci se reped la gatul a peste 1 miliard de occidentali din care doar SUA numara cam 330 milioane .
    Golanul din curtea scolii este in sfarsit tavalit pe jos de fratii mai mari ai tocilarului caruia ii fura zilnic mancarea din pachet.
    China , care este cu adevarat o natiune colosala si o economie pe masura , sta cuminte in lesa asa cum i s-a ordonat.
    Asta ar trebui sa dea de gandit unor Rasputini de pe la televiziunile rusesti care declara ca Ucraina si ucrainenii sunt de fapt tot natiunea rusa , iar conceptul de ucrainism trebuie eradicat.
    Aceiasi celoveci care ejaculeaza conceptul ca Moldova(Basarabia) si Romania sunt doua state diferite care contin popoare diferite si vorbesc limbi diferite.
    Nu este de mirare ca nu ia nimeni in serios Rusia .
    O natiune cu un urias complex "CargoCult" american.
    O tara mica plina de caractere infecte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti scapa un lucru : atit negrii din Africa cit si eschimosii de la Polul Nord vor muri din cauza armelor nucleare ale acestui golan. Deci putin diplomatie...

      Ștergere
    2. Dan Diaconu are dreptate : se observa un tipar anume in razboiele mai recente. Actuala situatie nu face exceptie : diplomati trimisi acas' ,
      escaladare de limbaj gen :'slugi americane' , 'Putin criminal' , 'cit mai sta Putin la putere' , sanctiuni maxime. Daca fiecaruia nu-i era teama de armele(nucleare) ale celuilalt era deja declansat razboiul. Oricum asta urmeaza. Daca Putin nu face la noapte infarct , sau daca nu vine un cutremur de grad 11 in America , in 2-3 luni acolo ajungem.Ok, poate cistiga Le Pen , dar nu cred ca asta schimba mult : poate nu va fi in Europa 'ochiul tornadei' si va fi un contactless war. Rezultatul va fi cam acelasi , o sa o duca cirtitele mai bine ca noi.

      Ștergere
  6. Susținerea Ucrainei într-o formă sau alta este un test de globalism pentru toate statele lumii.Daca le reușește globaliștilor atunci adio stat suveran devin toate țările lumii colonii într-un guvern mondial

    RăspundețiȘtergere
  7. Cine îl ține pe acest actor un fel de buric al Pământului? Cine scrie scenariu și cine îl distribuie în rolul principal? Am impresia că și pentru acest arlechin soarta poporului Ucrainian contează la fel ca și soarta poporului rus în nesimțirea și tirania lui Putin. Diferența este că Putin este un căpcăun al răului iar Zelenski este o marionetă a manevrelor Ocultei mondiale, a Francmasoneriei Iudeo-masonice. Cum aceeași Masonerie l-a sprijinit pe Lenin să tulbure viitorul Omenirii prin Marea Revoluție Socialistă din Octombrie, așa cred că se urmărește dispariția poporului RUS. Care a început ca statalitate cu Cnezatul de la Kiev. Ruși sau ucrainieni sunt același popor cu aceeași genă națională aceeași credință. Care trebuie anihilat de hoarde asiatice sălbatice și fără Dumnezeu. Așa că ambii actori schizofrenici, susținuți de Draci și drăcușori care vor să vadă Soarele. ieșind din tenebre distrugându-l pe om și punând în locul Lui , alte lighioane!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ungaria devine PROXY al Rusiei în interiorul NATO-UE. Austria se preface ca fiind inamicul rușilor

    RăspundețiȘtergere
  9. De acord cu tot ce spui, de la A la Z.

    RăspundețiȘtergere
  10. Santajul rusesc nu p[pate fi acceptat de Occident. Rusii se inseala daca cred ca pot avea vreo influenta in ceea ce priveste etinderea NATO.NATO se extinde unde vrea USA si ci asta basta. Nu vad de ce i s-ar permite Rusiei sa aiba ceva de comentat pe tema asta.

    RăspundețiȘtergere
  11. Stim deja. Tot ce fac americanii e irational si ce fac rusii e rational.
    Ce-am ajuns. Pro si contra de dragul prostiei.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu cred ca USA nu realizeaza exact ce se întâmplă doar ca au agenda lor de lucru, la fel si Europa, planurile sunt "en marche".

    RăspundețiȘtergere
  13. Razboiul nu se va termina curand, pentru ca amandoua partile implicate spera sa castige mai mult decat situatia actuala. O greseala strategica a rusilor este ca s-au implicat direct intr-un razboi proxy. Probabil Putin a sperat intr-o victorie rapida si voia sa culeaga laurii victoria. Acum are parte de un rahat imens. Ucraina intelege lucrul asta si beneficiind de suportul amerlocului va lupta pana in panzele albe.

    Utilizarea armelor nucleare ar fi sinucigase pentru Putin. Chiar daca Putin ar avea asemenea tendinte, restul celor implicati probabil ca vor sa traiasca. Una este sa dai cu bombardeaua in Ucraina, alta este sa primesti cateva bombe atomice pe Moscova si in alte parti.

    Cum se va termina tarasenia? Probabil Rusia va capota economic la fel ca si Uniunea Sovietica. Nici o sansa ca Rusia sa tina pasul cu NATO intr-o noua cursa a inarmarilor. Putin si-a dat singur sah mat si acum mai spera ca poate sa rastoarne tabla de joc, astfel inca rezultatul sa fie considerat indecis. Posibil, dar putin probabil.

    Pentru restul europei, mizeria din ucraina are si o latura pozitiva. Europenii (nemtii) sunt nevoiti sa isi regandeasca politicile falimentare, gen green, pc si sa puna accentul pe dezvoltarea economica si asigurarea independentei energetice si de materii prime.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bun. Chiar asta trebuie facut.
      Ma surprind comentariile rationale permise la articolul asta.

      Ștergere
  14. "N-am văzut misiuni diplomatice de pace, n-am văzut politicieni îngrijoraţi, n-am văzut absolut nimic din ceea ce am văzut la conflictele anterioare"
    Daca in loc de diplomatii din vest ar negocia taranii din popoare s-ar intelege lumea mult mai bine. Diplomatia rusa este o arta, a dovedit respect, mereu loc la negocieri in conditiile in care badarania vestului a profitat de bunavointa Rusiei actionand tot mai agresiv. Vestul, "democratic" ca de obicei, cenzureaza si blocheaza tot ce nu-i convine:
    https://www.activenews.ro/opinii/PORTRETUL-NERETUSAT-AL-PRESEI-ROMANE-173840
    Cu precizarea ca fiecare dictatura e o noua lume ireversibila. Sa nu visam ca tirania va cadea precum au cazut marile imperii. Imperiul actual e cu totul altceva. Lumea insa spera, speranta fiind calea cea mai sigura spre moarte.
    Se blocheaza productia de alimente, transportul lor, sunt blocaje diplomatice, politice cat incape dar numai transmiterea tuturor motivelor de sperante nu e blocata. Speranta intr-o minune e cheia succesului genocidului total, la care se adauga si razboiul psihotronic. Crestinii cu sperantele lor, ateii cu sperantele lor, dar cu sau fara sperante creierele sunt oricum blocate. Cine insa sunt cei care nu spera deloc? Cei care au puterea, aia de sus sus de tot, si care fac istoria, ei fiind istoria. Ei nu spera, nu viseaza, nu compenseaza si nu se defuleaza. Si sub nici o forma n-au nevoie de drogul "gandirii pozitive", lansat chiar de ei. Nietzsche avea mare dreptate cu moralele de stapani si moralele de sclavi. Sclavii in inchisori scriu pe pereti, si li se pare grafitti, libertate, exprimare, traind pana in ultima clipa iluzia ca au ceva de spus, ca acel ceva conteaza, si ca cineva ii va lua in serios. Paradoxal insa, s-a ajuns la o supramotivare care streseaza in plus lumea: ne informam unii pe altii excesiv cat de grava e treaba, asteptand ca actiunea sa inceapa de la cine?
    Cred ca-l inteleg pe Smith din Matrix cand ii zicea lui Morpheus ca vrea sa scape din acel "zoo". In cadrul Matrix-ului mare avem cateva mai mici, penultimul fiind internetul.
    A propos de internet...nu v-ati mirat cum de facturile la curent, gaz pot ajunge la multe sute si chiar mii de lei, in timp ce netul asta ultrarapid costa cat un pachet de tigari?? Unde in lume mai e asa ceva? Din contra...peste tot e pe dos. Net cu viteze mici, scump, insa curent, utilitati ieftine. La noi insa circul/internetul e inainte de paine/costurile pentru intretinere etc.

    RăspundețiȘtergere
  15. Razboiul se va termina in curand. Dupa eliberarea Mariupolului trupele din sud impreuna cu cele din Donetk vor incercui armata ukraineana pe vechile linii fortificate de 8 ani si lasate fara rezerve. De fapt cum este razboiul: se dau lupte in Donetk pentru impingerea inapoi a unei mari parti a armatei si in unele orase unde brava armata ukraineana se acopera de gloria scuturilor umane. Cine crede ca vreun american va lupta sub Nato poate sa astepte pana la Pastele cailor. Cele 5 milioane de cetateni ukrainieni plecati in exil se vor satura de asteptat dupa capriciile lui Biden ca de fapt asta comanda (teoretic)si vor pune presiune pe Elenski & co. Rusii se vor multumi cu partea sudica + Donetk si Luhansk si vor ramane in asteptare unde se vor consolida. Nu vad ca armata ukraineana sa treaca la contraofensiva ca va fi respinsa mult mai usor decat in aparare plus ca odata cucerit teritoriul va fi considerat rusesc si atunci se declanseaza faza cu marele razboi de aparare a patriei. Imperiul american care traieste pe datorie nu mai poate influenta decisiv. Si imperiul britanic in care nu apunea soarele niciodata a apus si acuma ce e? o insula de frustrati.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce s-a intamplat cu vaporul Moskva? Pare o problema mult mai complicata decat o pierdere majora a arnatei ruse.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si eu ma intrebam. Chiar, asa, in era tehnologiei, nu avem nicio fotografie, un video, ceva, despre ce s-a intamplat?

      Ștergere
  17. Ageamii din America înțeleg exact gravitatea situației. De fapt și-au dorit exact asta, război cu Rusia pe teritoriul Europei.

    RăspundețiȘtergere
  18. " în SUA politica externă este făcută de nişte ageamii"
    orice pot fi ei, dar ageamii nu!
    AGEAMÍU, -ÍE, ageamii, adj., s. m. și f. (Fam.) Începător, novice, profan; (om) nepriceput. – Din tc. acemi.
    E vorba de planuri serioase si nu doar pe termen scurt si mediu.
    Rusia trebuie anihilata pentru ca deranjeaza jocurile in Europa si alte continente. N-a fost greu sa-l atraga pe Putin in capcana, ce conteaza niste morti acolo? Scopul scuza mijloacele.

    RăspundețiȘtergere
  19. „Atunci când luau forma umană ei se mişcau printre noi, dar numai vederii noastre apăreau ca oameni. Aveau cap de şarpe (...), dar apăreau omului ca oameni între oameni. S-au strecurat în consilii,luând forma oamenilor, eliminând prin vicleşugurile lor pe şefii regatelor, luând forma lor şi domnind asupra oamenilor. Numai prin magie ei puteau fi descoperiţi (...) Din regatul umbrelor, ei au căutat să distrugă omul şi să conducă în locul lui.”
    “Tăbliţele de Smarald”

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)