duminică, 31 iulie 2022

Flash


Începe să devină transparentă tactica rusească în Ucraina. E clar că avem de-a face cu un antrenament „hard” în ceea ce priveşte lupta la sol, adică fix zona aceea în care armatele NATO n-au niciun pic de experienţă. A bombarda e simplu, mai greu e să iei în stăpânire. Iar aici e o întreagă ştiinţă: mături cu artileria partea militară grosieră după care vii în spate cu organizarea. Poate vi se va părea ciudat, dar important nu e să distrugi teritoriu, ci să-l stăpâneşti. Cam asta se exersează acum acolo la toate nivelele.

În ceea ce priveşte prima linie, avem o altă mostră de tactică militară. Armata Rusiei copleşeşte prin puterea de foc. Intrarea în joc a HIMARS-urilor americane şi a Phz2000-urilor germane a avut un rol de provocare constructivă(ştiu că sună ca naiba, dar sper să se înţeleagă) a armatei ruse. În ciuda acestor arme pe care cei din NATO le consideră „reginele câmpului de luptă”, de câştigat - din punctul de vedere al puterii de foc - tot artileria rusă câştigă. Interesante însă sunt concluziile care pot fi trase la faţa locului. 

Surse din zonă transmit că Phz2000 şi-au arătat deja limitele pe câmpul de luptă. De exemplu se raportează defecţiuni continue ale sistemului automat de umplere care, în plus, mai e şi ultrasofisticat, fiind extrem de greu de înlocuit fără specialişti ai producătorului. În principal, după câteva salve, Phs2000 trebuie trecut pe banca de rezerve întrucât se blochează. 

În ceea ce priveşte HIMARS-urile, e o adevărată poezie. Dacă citeşti presa anglo-saxonă ai impresia că americanii au dus o armă acolo un vârf absolut al tehnicii, ceva ce n-a mai văzut planeta. Realitatea însă este aceea că ruşii au mai multe sisteme nu doar similare, ci şi segmentate, astfel încât pot reacţiona în funcţie de situaţie. Culmea, ating performanţe similare cu tehnică sovietică. Dacă însă punem în prim plan Tornado-S, atunci treaba se schimbă întrucât este mult superior HIMARS la absolut toate capitolele. 

Adevărata provocare pentru ruşi vine la capitolul drone de luptă unde sunt deficitari. Însă, informaţiile recente vorbesc despre o întreagă flotă de drone pe care ruşii vor să o testeze în acest război. Industria de armament rusească a primit comanda producerii unui întreg ecosistem de drone capabile să preia diverse sarcini pe care să le execute precis. Rămâne de văzut dacă ceva prototipuri îşi vor face apariţia în Ucraina. 

*

Turcia a reuşit să facă un avans considerabil în ceea ce priveşte producţia de rame. Industria sa de armament este una de invidiat, progresele fiind efectiv de neimaginat. Erdogan a reuşit să-şi poziţioneze ţara pe unul dintre primele locuri la nivel mondial în domeniul militar, fapt care era de neimaginat în urmă cu douăzeci de ani. În lume sunt doar câteva ţări autosuficiente din punct de vedere militar, iar Turcia este una dintre ele. 

Probabil vă sunt cunoscute dronele Baykar, însă industria militară turcă înseamnă mult mai mult de-atât. Turcii produc propriile vehicule blindate(tancul de luptă Altay), propriile elicoptere(Atak), avioane de antrenament(Hürkuş), dar şi propriul satelit - Göktürk, ajuns la versiunea 2 şi produs cu 80% dintre materiale de pe piaţa internă, în timp ce software-ul este 100% turcesc! De asemenea, este remarcabilă şi dezvoltarea în zona marină unde au proiectul MİLGEM - dezvoltarea de nave moderne de război - dar şi propriul portavion, aflat în construcţie!

Industria militară turcă demonstrează ceea ce poate face o ţară atunci când are conducători locali, fără sforicele externe!

*

Fără legăură cu zona militară, dar din acelaşi registru al atacului globalist asupra lumii normale, avem o veste interesantă din Italia, unde o instanţă a dispus analize independente de laborator ale vaccinurilor cu ARN mesager. 

Este vorba de tribunalul din Pesaro care a desemnat un expert independent să facă o analiză amănunţită a vaccinurilor experimentale(devenite obligatorii în Italia) şi-n urma căreia să facă o listă cu proteinele conţinute de vaccinuri şi dacă acestea sunt periculoase pentru om. 

Italia este, după Uruguay, a doua ţară din lume în care o instanţă dispune o asemenea analiză. Analiza va începe în septembrie. Cu toate că ar putea fi o bombă, rămân rezervat fiindu-mi foarte greu să înţeleg cum ar putea un simplu expert să rezolve o problemă atât de complexă. 

18 comentarii:

  1. Treaba cu testarea în laborator ale așa ziselor vaccinuri este tot pentru adormirea credulilor;vor concluziona că sunt sigure dar că mai trebuiesc îmbunătățite;vor veni cu alte ,,vaccinuri''mult mai eficiente în exterminare.

    În ceea ce o privește pe Turcia, pot afirma că această înarmare este făcută cu un scop precis;într o prorocire a unui sfânt părinte, Turcia va ataca Grecia;de aici se va declanșa ultimul război; pentru a face asta, Turcia trebuie să se bazeze pe ceva deoarece ea știe că atacarea Greciei înseamnă declanșarea ostilităților contra Turciei;fără o armată puternică și un armament pe măsură, Turcia nu ar avea niciodată curajul de a i declara război Greciei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, un sfant parinte canonizat de niste masoni ecumenisti!

      Ștergere
    2. De 40 de ani, Turcia e a doua armata din NATO, atat ca nr. de militari cat si ca dotare.

      Ștergere
    3. Faptul că a fost canonizat de masoni sau nemasoni, nu schimbă cu nimic sfințenia sa.

      Ștergere
  2. Altay - au facut rost de motor ? Nemtii parca nu le dadeau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, acum să nu crezi că stăteau în drum din cauza nemţilor. Au făcut BMC Power, o subsidiară de-a BMC din Perversul Albion care a licenţiat BATU V12 de 1500 CP, utilizat acum.

      De asemenea, au dublat optiunile de motorizare prin achiziţia de la coreeni a Doosar Infracore, mai precis motorul DV27K(Hyundai) şi transmisia EST15K(SNT Dynamics). E interesant că transmisia coreeană este dezvoltată după o tehnologie licenţiată de la nemţi. Deci soluţii se găsesc! :)

      Ștergere
  3. Ce-am vazut pana acum Ucraina sunt doar arme adecvate razboiului de tip conventional, cu o mica exceptie, in cazul distrugerii crucisatorului Moskva, unde SUA a folosit arma bruiajului electronic, stingand rusilor lumina la bord si permitand astfel ucainienilor sa loveasca si sa scufunde fara probleme nava! Culmea e, ca in acest domeniu, Rusia este peste SUA si China, ca de altfel si in armele cu puls electromagnetic si in cele anti-satelit! Adevaratele arme le vom vedea putin mai incolo, iar aici rusii sunt jupani, Sfintii Parinti pofetind ca Rusia va distruge complet NATO, avand si ea pierderi deosebit de grele, fapt ce ii va permite Chinei ca dupa 3 ani de la izbucnirea Razboiului Mondial, sa preia fara probleme puterea in intreaga Lume(Imparatia Dragonului)!

    RăspundețiȘtergere
  4. Roman Incorect Politic31 iulie 2022 la 18:13

    Partea I

    ...azi scriu despre ''Spatiu de siguranta, bataie, barbati si gravitatie''... ceea ce spun aici se adreseaza barbatilor care au fost sau care inca exista si nu efeminatilor emasculati tari ca untu'n tigaie si picioruse de graur, cu degete obisnuite sa ''bata'' doar taste si cu degetu' mare alungit de la tap-urile pe smart... ca de obicei vorbesc din cele vazute, traite si ''comise'' de mine nu dintre cele auzite ori propagate... am citit tot ce s-a scris pe aici in ultima vreme dar nu am mai comentat pentru ca am enorm de mult de lucru... desi as fi avut cite ceva de spus... imi reorganizez atelierul incropit in ''camera mica'', rezerva mea de ''la o adica''... poate ca nu prea este in topicul de azi dar, daca stimatul DD accepta, va ''vedea'' pagina... voi incepe cu bataia si barbatii... am constatat ca exista doua categorii... una este cea a ''fetitelor'', cei care se lasa pe spate si lovesc cu miinile transformate in morisca, haotic si fara efect, dind din gura, strigind si fiind ''gigi duru'' doar in vorbe... cealalta categorie este cea in care omu' se apleaca usor n fata, agresiv, tacut, calculindu-si loviturile, aratind ca stie ce face... batausul adevarat... cel de care trebuie sa-ti fie teama... ''fetita'' da din toate... din miini, din picioare, din gura... el este agresiv si tupeist, fiindu-i teama ca este ''luat de fraier''... poate fi orice da' nu fraier... asta il scoate din minti... cu cit este mai sfrijit, mai nevolnic, cu atit este mai agresiv... insa nu ''sare'' cind este singur ci numai cind are ''asistenta'', spectatori, martori... si cu cit sint mai multi spectatori, cu atit este el mai agresiv, mai ''infipt''... mizeaza pe dreptatea lui, pe ''clanta'' lui, pe ''atragerea'' publicului de partea sa... si, de cele mai multe ori, are succes... asfel incit, din agresor devine victima... mai ales in zilele astea... ii vedem in realitate, ii vedem in virtual, acolo unde nici macar nu se vad ''muschii''... fiti siguri ca in spatele fiecarei agresivitati virtuale sta un nevolnic, aidoma situatiilor din realitate... barbatul barbat nu are nevoie de asa ceva, nu are nevoie de ''recunoasterea'' masculinitatii sale... stie ce este si stie cum este... nevolnicul loveste la intimplare, de multe ori in gol, fara urmari... barbatul adevarat ignora mustele siciitoare, calculeaza, este calm, loveste si constata rezultatul... gindind daca trebuie sa mai aplice o lovitura sau este suficient cit a obtinut... sau daca este cazul sa dea ''lovitura decisiva, finala''...

    RăspundețiȘtergere
  5. Roman Incorect Politic31 iulie 2022 la 18:14

    Partea II

    ...urmeaza spatiul de siguranta... fiecare dintre noi avem un ''spatiu de siguranta''... este zona de confort, spatiul in care sintem in siguranta, avem posibilitatea sa reactionam la neprevazut, putem sa ne aparam, sa ne punem in valoare reflexele si pregatirea, este ''coconul'' nostru inchipuit in care eu-ul nostru, fiinta noastra si integritatea ei, nu pot fi puse in pericol... in functie de ''cum'' sintem, avem aceast spatiu de siguranta mai mare sau mai redus... daca sintem din categoria oamenilor joviali, deschisi, daca ne ''ajuta'' fizicul'' si pregatirea, daca sintem deschisi si credem in bunatatea celor din jur, spatiul nostru de siguranta personala este foarte mic sau il lasam ''deschis'' chiar si intrusilor rauvoitori, crezind in ''accidente'' de comportament... ne stim fiecare ''cum'' sintem... dar spatiul de siguranta nu exista numai la oameni ori fiinte, in general... acest spatiu il intilnim peste tot... in trafic nu stai cu masina ta ''infipta'' in fundu' celei din fata ta... iti iei un spatiu de siguranta pentru ca nu sti ce va face cel din fata ta sau nu sti daca face un AVC la volan si te trezesti ''calare'' pe el... in aviatie regulile spatiului de siguranta sint si mai dure in raport cu cele terestre... in apa, la fel... aici spatiul de siguranta este mult mai mare... nu poti pune ''frina'' unui vapor de 200.000 de tone ca unei masini... ori unui portavion ori submarin atomic... in spatiu ce sa mai spun... satelitii, desi par uneori un ''trenulet'' de lumini ca aia ai lui Musk cu StarLink-ul lui, trebuie sa aiba un spatiu de siguranta... si, incepind cu lumea animala, trecind la cea umana si trecind la cele tehnice, sint extrem de multe exemplificari ale prezentei spatiului de siguranta...

    ... ultima referinta a titlului meu improvizat este gravitatia... nu o sa ma dau ''rotund'' explicind regulile fizice ale gravitatiei... o sa ma refer doar la doua postulate... orice corp poseda gravitatie... si, cu cit un corp fizic are o masa mai mare, cu atit exercita o forta de gravitatie mai mare... asadar masa dicteaza forta cu care este exercitata forta de atractie...

    RăspundețiȘtergere
  6. Roman Incorect Politic31 iulie 2022 la 18:14

    Partea III

    ... si acum sa ''leg'' toate cele de mai sus, sa vedeti cam cum vad eu ''lucrurile'' actuale... cele care ''ne dor''... cele de care nu am mai spus nimic in ultimul timp... daca ma refer la spatiul de siguranta si il acceptam ca notiune in sinea noastra, pentru noi, il punem in aplicare si il respectam ca urmare unor norme si legi tehnice, de ce ne este greu sa intelegem ca si statele au nevoie de acest spatiu de siguranta... dupa al doilea razboi mondial au aparut doua ''blocuri''... blocul comunist, rasaritean, estic, al Tratatului de la Varsovia, s-a constituit de catre URSS si ''satelitii'' sai, sateliti din care am facut si noi parte... noi, ''satelitii'' eram spatiul de siguranta al URSS, locul in care ''ceilalti'' ar fi dat lovituri nucleare ''preventive'' pentru a arata''oponentului'' principal ce se poate intimpla... noi eram ''zona gri'', supusa sacrificiului din start, eram ''spatiul de siguranta'' al ''ursului''... nu aduc aici, in discutie, notiuni despre ''timp de reactie'' sau de raspuns, despre ''bataia'' rachetelor intercontinentale si alte notiuni tehnice ori balistice... dupa desfiintarea ''blocului'' rasaritean, NATO a inceput ''extinderea'' si, implicit'', invadarea spatiului de siguranta al mostenitoarei URSS, Rusia, desi la Malta si imediat ''dupa'', promisesera contrariul... expresia ''Le-am tras-o!'' este deja celebra... ''vestul'' a incercat si incearca inca sa striga intr-un ''cerc de fier si foc'' ''usul'' rusesc, dorind sa-l incatuseze pe veci si sa-l ''transeze'' in ''halci'' sigure geo-politico-militare... ceea ce era cutuma sau acord s-a incalcat in mod deliberat si constant de catre West... nu ma pronunt daca este bine sau rau... insa nici nu ignor ceea ce s-a intimplat in ultimele patru decenii... cu atit mai mult ca si noi, romanii, sintem un fost ''satelit'' care a schimbat ''tabara''... intrarea ucrainei in NATO ar fi redus timpul de reactie la doar citeva minute si rusii NU PUTEAU ACCEPTA asta... West-ul este condus de ''fetite'' de al caror comportament am vorbit la inceputul postarii... Rusia are un barbat la conducere... iar asta se ''vede'' in teren, in infruntarea intre actorasul pitic si ''medved-ul'' rus... vedem zilnic ''succesurile'' armatei ucrainene si, cu toate astea, luarea in control rusesc a intinse portiuni din ceea ce ''a fost odata'' ''bunul'' si ''binevoitorul'' nostru vecin este o evidenta... in toata aceasta ''bataie'' intre ''granzi'', noi, romanii, unde sintem? am fost cindva ''satelit'', in cimpul gravitational al URSS,facind parte din ''blocul rasaritean'', cel blamat de West... noi eram parte din ''spatiul de siguranta'' al rusilor... apoi, ''convinsi'' sau ''impinsi'' am trecut ''dincolo''... personal cred ca a fost o eroare grava... puteam sa optam spre neutralitate vesnica, sa ne punem sub protectia ONU si a comunitatii internationale nealiniate... sint sigur ca viata noastra ar fi fost altfel... insa asta este strict o opinie personala si asta nu-mi da dreptul sa ignor realitatea impusa noua, celor care gindesc la fel... se poatespecula mult pe tema asainsa nu pot sa ma gindesc la acel ''dar daca''... asadar, Romania, acum, desi fizic este in ''cimpul de atractie'' natural al Rusiei, a ales sa ''graviteze'' nenatural in ''orbita'' unui ''corp indepartat'' care-si exercita ''gravitatia'' asupra noastra... astfel incit din ''satelit'' ne-am transformat in ''sonda'', in ''drona'' pilotata remote de la mare distanta, intr-un ''obiect'' care actioneaza de cele mai multe ori impotriva noastra, a intereselor noastre, a viitorului nostru... habar nu am daca titlul meu este inspirat sau nu, daca cei care au citit sint de acord cu mine ori ma contesta, daca ceea ce am zis aici se regaseste ca un ecou a ceea ce se intimpla acum pe aici, pe unde ne ducem destinele... pot sa va asigur insa ca tot ce am scris este reflexia sincera a gindurilor mele si a modului in care percep o parte din ce se intimpla acum...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc pentru frumosul si elocventul comentariul. Eu cred ca aveti dreptate.

      Imi iau stirile de pe "posturi strainer" si sunt foarte fericita sa gasesc un site de romani care sunt constienti.

      As vrea sa fac o precizare: trec printer o perioada in care imi dau seama cat de usor este sa fii inselat de discursurile gasite online. Insa presa oficiala este atat de ingrozitor de stupida ca trebuie sa iti dezvolti propria capacitate de judecata, cernand informatiile gasite din alte sure: libertatea si cunoasterea autentice se bazeaz pe efort continuu...

      Ștergere
  7. Roman Incorect Politic31 iulie 2022 la 18:28

    ...imi cer mii de scuze pentru greselile de editare comise... de obicei imi corectez textele... azi nu am facut-o si am vazut, DUPA, ca am mincat litere, ca am ''sudat'' niste cuvinte... nu o sa se mai intimple...

    RăspundețiȘtergere
  8. Serios? Nemtii in al 2 lea RM n au avut greturi sa arda pina n temelii sute de state (670, mai precis) numai in Bielorusia cu locuitori cu tot, care semanau leit cu ei, blonzi cu ochi albastrii. ADN ul era si este absolut identic cu al germanilor. Nu exista stare psihologica de asemanare cu inamicul ce nu poate fi “rezolvata” de propaganda.

    RăspundețiȘtergere

  9. Din punct de vedere politic, acei indivizi care sunt sociopati (o aberație clinică, estimată la aproximativ 4% din orice societate la un moment dat) tind să se ridice în sferele politice, înlocuind generația mai în vârstă de oameni responsabili. Ei tind să ridice taxele, să mărească programele de asistență socială și să mărească cheltuielile guvernamentale în toate felurile – într-adevăr, orice scuză pentru a prelua puterea sporită asupra populației.

    Puțin contează dacă scuzele invocate de liderii politici sunt controlul climatic, echitatea rasială, banii digitali, cultura Cancel, "a nu deține nimic", ID-uri digitale, transumanism, certificate de vaccinare sau un Green New Deal, obiectivul este singular: dominația totală a clasei conducătoare. peste clasa subordonată. Orice scuză va fi potrivită, dacă are drept rezultat o guvernare totalitară.

    Mass-media va face tot ce le stă în putință pentru a-i pălmui pe cei care denunță clasa conducătoare.

    Într-un astfel de moment, cei puțini care și-au dat seama de șmecherie, se confruntă cu cea mai mare provocare a lor - dacă să vorbească sau să meargă pur și simplu inainte in viata fara sa se uite.

    Tipărirea excesivă de bani de către băncile centrale și ideile economice greșite au creat tot felul de bule în sistemul financiar. Aceste tendințe stabilite în mișcare se accelerează și acum se apropie de un punct de rupere. Ar putea provoca cel mai important dezastru economic din anii 1930.

    La un moment dat, orice om obișnuit, căruia pur și simplu și-a dorit să i se permită să-și continue viața – să meargă la muncă, să tunde gazonul, să stea pe canapea cu un pachet de șase beri și să se uite la meci – a avut viața atât de perturbată de sociopații conducători și opresiunea lor din ce în ce mai maniacală că acceptă că trebuie să închidă televizorul și să facă „ceva”.

    Nu este un lider, este 'omul obisnuit' însoțitor cu sufletul la suflet.

    Când, în Ottawa, Canada, câțiva camionagii au organizat o mică demonstrație, iar omul obișnuit a văzut-o la știri, s-a urcat în camionul său și s-a alăturat. Poate că nu avea nicio idee reală despre cum s-ar putea dezvolta evenimentele; dar 'a adăugat pur și simplu greutate efortului.

    Dar însuși faptul că el este omul obișnuit – că cea mai mare parte a populației este formată din oameni obișnuiți, face ca ponderea lor colectivă să fie mai mare decât a celor care ar fi putut fi gânditori inspirați și, cel mai important, mai mare decât ponderea asupritorilor.

    Oricât de simplist ar fi un convoi de camionagii canadieni, numărul lor devine puterea lor.

    Mai mult chiar decat simplist, ei poartă cu ei simpatiile altor oameni de rând, care ies să-i încurajeze, să le aducă mâncare și să doneze bani.

    Nu este surprinzător că realizarea lor este scurtă, pentru că este atât de simplistă, dar reușesc să aducă șansa temporară de a pune Guvernul în dezavantaj.

    Apoi, câțiva fermieri din Țările de Jos aud despre canadieni și decid să-și conducă tractoarele în oraș și se întâmplă din nou.

    Globaliștii au fost amănunți în planificarea lor și au executat cu succes eliminarea libertăților cu mare furișare pe care am presupus că orice persoană „gânditoare” ar fi trebuit să o vadă venind.

    Dar majoritatea oamenilor nu sunt gânditori. Majoritatea oamenilor „merg tot inainte”, ca rusii. Ei continuă să meargă, până în momentul în care... ei nu mai pot merge si se vor opri.

    Thomas Paine avea dreptate. „Acestea sunt vremurile care încearcă sufletele bărbaților.” Paine a fost un vizionar care, prin scrisul său, a încercat să provoace o trezire.

    O trezire are loc doar treptat, dar momentul ajunge când omul de rând a avut cam destul. Poate că nu este inspirat din punct de vedere intelectual, dar greutatea sa colectivă este, și de-a lungul istoriei, a fost punctul de cotitură.

    Suntem acum pe acel PUNCT.

    Cu o criză care se dezvoltă pe mai multe fronturi, a face mișcarea corecta chiar acum ar putea însemna diferența între a suferi pierderi paralizante in viitorul apropiat sau a ne proteja pe noi și banii nostrii.



    RăspundețiȘtergere
  10. E greu de apreciat daca Himars e mai slab decat TornadoS.

    Rusii pot desfasura mult mai multe unitati de artilerie decat ucrainienii. Logistitca isi spune cuvantul. Dincolo de tevile de tun iti trebuie si munitie foarte multa munitie ca sa ai ce trage. Ca sa supravietuiesti pe campul actual de lupta iti mai trebuie si aviatie.

    Himars de capu lui chiar si in absenta unei arme similare nu poate schimba soarta razboiului.

    Ca o paranteza au fost multi mercenari veniti din Vest cu antrenament prin tabere de airsoft. Credeau ca o luneta si un costum de camuflaj si pot sa o arda ca prin taberele de antrenament. Razboiul ucrainian e doar o masina de tocat bazat in principal pe artilerie.

    RăspundețiȘtergere
  11. BRAVO! D-nule incorect politic .Sper ca sintem multi care va aprecieaza.Eu va citesc cu interes comentariile si am dorit sa va spun acest lucru...


    RăspundețiȘtergere
  12. Si eu sunt de acord cu dl incorect politic...Felicitari Dle !!!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)