marți, 12 iulie 2022

Jurnal de front

 Azi a fost o zi infernală. Ne-au convocat ăștia la cazarmă. Ne-am dat seama că e nașpa din cauză că toată lumea era tăcută. A venit șefu. Prima dată ne-a spus scurt:

- Vă mărim solda! Și cum rubla s-a apreciat, în banii voștri luați și mai mult.

Am răsuflat ușurați. În sfârșit a venit și vremea noastră.

- Dar mai e ceva, a zis șefu pe un ton poruncitor.

- Altceva? - am întrebat noi în cor.

Atunci l-am văzut că era livid la față.

- Bă, noi facem eforturi mari pentru voi, s-a înțeles? 

Toată lumea a rămas tăcută; fiecare eram cu capul în pământ. Avea dreptate șefu!

- Deci, ideea e simplă, demonstrați că sunteți oameni de cuvânt! E o situație limită. Ăia au impus restricții acum au trimis și arme,numai asta ne mai lipsea. Deci, bă, dacă vă prinde, chiar dacă vă stoarce voi spuneți că nu știți nimic, s-a înțeles?

- Înțeles, șefu, a zis unu mai pipernicit, da ce să spui că nu știu? Că io nu știu despre ce e vorba în propoziție.

- Bă, ai înțeles că nu știi nimic? 

Șefului îi ieșiseră ochii din orbite.

- Da, șefu, să trăiți! Numai că nu știu lla ce întrebare să spui că nu știu.

S-a lăsat așa o liniște apăsătoare. Apoi a mai sărit altul cu aceeași dilemă și, până la urmă mi-am făcut și eu curaj:

- Pe bune șefu, știți că suntem profesioniști și ne curge pe aortă sânge d-ăla tradițional de GeReU combinat cu KaGheBeu. Suntem profesioniști, dar nu știm care-i întrebarea.

- Păi pe ce lume trăiți, bă? Noi v-am trimis șpioni și voi mă întrebați tot pe mine? N-ați auzit ce s-a întâmplat la voi în țară? Păi cum vă faceți, bă, datoria? Da vă spun ca să n-am vorbe cu domnu General. Deci, bă, acu procuratura dă la București e gogă pă voi! Poate vă ia ăia pă sus. Să nu dea ăl necurat să auzim căați trădat cauza și i-ați dat lu Scutea adresa lu Putin, că vă strâng de gât. Păi asta-i mai lipsește acu lu domnu Președinte, să mai primească și citația acasă. Asta-i mai lipsea acu! Deci atenție că e deranj mare!

Și-atunci a ieșit ăla mic din rând și i-a zis lu șefu pe o voce tremurată:

- Păi șefule, mie mi-a dat Scutea citația să i-o dau lu domnu Putin!

- Păi cum ți-a dat-o mă ție? Cum? Ce faci tu acolo?

- Șpionez șefu, da cu soldile astea mici mi-am luat și juma de normă la Glovo și m-a nimerit aia fix pă mine. Mi-a zis să i-o dau lu Putin cu confirmare dă primire. Io acu ce fac? Că nu poci să încalc nici ordinele dă serviciu d-acia, da nici p-alea dă la Glovo, că io sunt serios.

Și uite-așa, de azi dimineață ne chinuim să găsim o soluție și soluția canci. Grele vremuri trăim, fraților! Care iereai ăla dă ziceai că ie ușor ca șpion?

3 comentarii:

 1. Romanul face haz de necaz si are in singe gluma, bancurile, in orice moment atit fata de sine cit si fata de alti. Ieri gindeam: voi astia de la Procuratura generala, chiar nu aveti treaba, chiar s-au terminat faradelegile in aceasta tara si va tineti de glume? Probabil au luat spaga sa dea un asemenea comunicat, pentru ca sigur prosti nu sunt.
  Este binevenit un astfel de articol.
  Spor la scris si Dumnezeu sa va ajute!

  RăspundețiȘtergere
 2. ,,Toate porcinele, inclusiv cele din gospodăriile particulare, trebuie să fie înregistrate într-o bază de date națională,, Ele sunt inregistrate fara indoiala si vine si merry chrismassu;
  https://politicaapocalipsei.net/2022/07/13/coincidente-deloc-intamplatoare-sau-accidentale-ii-2/

  RăspundețiȘtergere
 3. Mishto ! 😂
  Asta vine din ordin ieuropean... ai nostri executa. O sa.l citeze si Lichtanshtainu, ,si Monaco, si Luxamburgu, si kosovarii, si albanezii... Vaticanu il pune la acatiste !

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)