sâmbătă, 23 iulie 2022

Marea dezordine economică


În timp ce ne uităm la război, uităm să privim cifrele care, fără doar şi poate, sunt fundamente ale situaţiei explozive în care se află planeta. Ca urmare a acestei stări de fapt, acutizarea conflictelor este singura situaţie care le rămâne politicienilor la dispoziţie deoarece ea oferă calea risipelor chiar mai mai mari decât până acum, fără a exista consecinţe pentru încălcarea fără pic de bun simţ a normelor de bază  ale bunului simţ.

Italia se desparte de „salvatorul” zonei euro. În urmă cu zece ani, Draghi salva moneda euro cu o singură sintagmă: „tot ce este necesar”. Mai precis, pe vremea când era şef al BCE , într-un discurs la Londra, a spus: „În cadrul mandatului nostru, BCE este pregătită să facă tot ce este necesar pentru a păstra moneda euro. Și credeţi-mă, va fi de ajuns!”.

Aşa a făcut atunci. Într-adevăr, situaţia s-a liniştt, traderii au continuat să aibă încredere în euro, doar că toate acestea se bazau pe ... programul de cumpărare a bondurilor de către Banca Centrală Europeană. O idee absolut nebunească, idee care şi în prezent continuă. Asta contrar „misiunii” iniţiale, anume de a interveni punctual pentru a linişti spiritele. De aceea Draghi e numit salvatorul Euro. Doar că, în scurt timp, se va vedea că, prin acţiunea financiară ghiolbănească efectuată, el a fost în realitate groparul monedei europene.

Ca premier al Italiei, Draghi n-a făcut absolut nimic altceva decât să implementeze agenda externă dictată de interesele globaliste. A reuşit să-i spele pe italieni pe creier într-un hal fără de hal. A reuşit să menţină starea de urgenţă până acum. Şi, specializarea sa, a împrumutat Italia astfel încât a transformat-o în cel mai adânc cui înfipt în cosciugul Euro. Gradul de îndatorare al Italiei a depăşit 155%, intrându-se într-o spirală a morţii. Pentru a salva situaţia, BCE cumpără în disperare bonduri italiene, teoretic pentru a reduce spread-ul dintre acestea şi cele germane. Aiurea, acţiunea se dovedeşte imposibilă, iar economia italiană deja este unul dintre mulţii „morţi vii” ai Europei.

Şi pentru că am vorbit despre această categorie, poate ar fi cazul să sărim pârleazul şi să vedem ce se mai întâmplă prin Grecia. Aţi auzit de incendiile de vegetaţie, nu-i aşa? Ei bine, aflaţi că unul dintre motivele pentru care nu pot fi stinse ţine de investiţiile absolut aiuristice ale Greciei în ... echipamente de stingere a acestui tip de incendii. Grecia a investit în avioane Air Tractor AT-802, nişte aeronave lente care pot căra 3 tone de apă. Problema este că din cele trei tone, aproximativ 40% se evaporă când sunt aruncate, astfel încât cantitatea rămasă nu mai e bună decât eventual pentru stingerea unui foc de tabără. Şi mai e o problemă: aceste avioane cu elice nu pot opera la viteze mari ale vântului, iar asta e într-adevăr o demenţă deoarece începând cu luna iunie Grecia are parte de vânturi foarte putenice, astfel încât flota de stingătoare trebuie să stea la sol. De ce-or fi cumpărat aceste avioane? Oare pentru că sunt de fabricaţie americană? Evident! Reţineţi însă că incendiile de anul trecut au fost stinse de BE-200, monstrul rusesc a cărui capacitate este de 12 tone de apă!

Cum o belea nu vine niciodată singură, Rusia a inclus Grecia pe lista neagră a „naţiunilor neprietenoase”. I-a fost suspendat gazul şi, în plus, turcii fac tot feul de demonstraţii de forţă în jurul insulelor diputate. Semn că taica Putin şi-a luat mâna de pe ei. 

Din punct de vedere economic, Grecia e în găleată. Cu 200% datorie raportată la PIB e greu de crezut că vor mai vedea „luminiţa”. Practic, din ceea ce văd, se duce o politică de sărăcire treptată a indivizilor, de scădere a prestaţiilor sociale(atât calitativ cât şi cantitativ) s.a.m.d. Probabil asta e „bunăstarea” promisă de tandemul UE&NATO.

Dar dacă tot vorbim de economia membrilor UE, de ce să nu mergem în centrul imperiului european, adică acolo unde s-a profitat şi se profită cel mai mult de moneda unică, anume în Germania? După cum veţi constata, nici acolo treburile nu sunt în regulă. Poate mai ţineţi minte că la începutul crizei din Ucraina au naţionalizat filiala locală a Gazprom. Probabil se aşteptau ca ăia să ascundă oarece gaz pe sub scaune, altfel nu înţeleg la ce să naţionalizezi o entitate care importă gazul, entitate utilizată de firma mamă mai mult ca vehicul financiar. Mă rog, cere-le nemţilor să aibă minte! Doar că mai e o chichiţă: recent statul german a intrat cu bocancii pentru a arunca un ajutor de stat nesimţit importatorului de gaz Uniper. Treaba este făcută mizerabil, încălcând grosolan termenii Tratatului de la Lisabona. Însă, ghici ce? Nimeni nu s-a sesizat şi s-a pus batista pe ţambal! Uniper era practic în faliment, iar statul german a intrat „cu crampoanele” pentru a o salva şi a salva, în afara acestei companii, sute de alte companii regionale sau municipale care depindeau de ea. 

Dar lucrurile nu stau rău doar acolo. Că e ceva putred în economia germană se poate vedea transparent din recenta demisie a lui Herbert Diess, CEO-ul Volkswagen. El este unul dintre puţinii care au atras atenţia asupra politicii iraţionale a maşinilor electrice, cu toate că a mers turat - asemeni căpitanului Titanicului - fix în direcţia aisbergului. Asta în condiţiile în care ştia că Germania nu are nici nichel şi nici pământuri rare, resurse aflate în mâna blocului Estic reprezentat de Rusia şi China. În plus, Volkswagen trebuie să concedieze mai bine de 30 000 de oameni. Diess a propus asta însă a fost reuzat deoarece Guvernul Scholtz n-are cum să încaseze o asemenea lovitură. Astfel încât, cel mai probabil, după ce se va termina succesiunea la Volkswagen, vom vedea canalizate uriaşe sume guvernamentale pentru a menţine muncitorii. Şi uite-aşa, întreaga economie Occidentală se transformă într-una socialistă. Şi asta se vede cu ochiul liber în Germania, acolo unde mai bine de 80% din populaţie stă în chirie. Proprietarii locuinţelor au anunţat că la iarnă vor fi maxim 19 grade în locuinţele chiriaşilor. Iar de la nivel guvernamental s-a intervenit pentru a clarifica faptul că statul se va asigura că nimeni nu încalcă această restricţie. Cu alte cuvinte, dacă bagi un „reşeu(sic!) în priză, ai pus-o: eşti infractor! Într-un fel îmi pare bine deoarece trebuie ca Occidentul să treacă prin furcile caudine ale demenţei generate de tirania unor analfabeţi iresponsabili.  

În ceea ce-i priveşte pe francezi, nu-mi dau seama dacă mai are sens să insist. Sunt deja la o datorie de 100% din PIB şi din ce în ce mai puţin relevanţi economic. Americanii le-au carotat absolut toate pieţele de armament, iar prin restricţii au pierdut o groază de investiţii. În economia reală au pierdut o grămadă de bani în Iran şi au pierdut, de asemenea, o grămadă de bani în Rusia. Jocul făcut de papagalul Macron - acela de saltimbanc ba al regelui Putin, ba al senilului Biden şi, în acelaşi timp, de nebun al lui Rotschild - n-a făcut decât să ruineze Franţa din toate punctele de vedere. Economic, nu văd altceva acolo în afara unei teribile crize a datoriilor. Nu-mi dau seama dacă înainte de crăparea Euro sau după ce nemţii îşi vor lua jucăriile - adică profitul - şi vor trece din nou la tipărirea mărcii. Asta, desigur, mult după ce actualul inutil urmaş al lui Mekel va fi plecat de mult.

Poate că n-are sens să zăbovim prea mult în falita Europă. Să trecem oceanul la liderul „lumii libere”. M-a frapat o ştire, anume căderea la bursă a AT&T. Mă rog, nu-i mare lucru ca preţurile unei acţiuni să floteze, doar că, de data aceasta, picajul a fost dintr-un motiv extrem de dubios: în conformitate cu un raport al companiei rezultă că aceasta are foarte mulţi bani de încasat ... de la clienţi. Poate că nici aceasta nu-i o noutate, doar că este vorba despre o chestie de-a dreptul jenantă: americanii, pur şi simplu, nu mai au bani să-şi achite factura la telefonie! Iar realitatea atârnă ca o piatră de moară de grumazul companiei care „investighează” subsolurile cotaţiilor bursiere. Asta spune multe despre „prosperitatea” de la baza societăţii. Mă rog, nu-ţi trebuie analize serioase pentru a înţelege că pe-acolo bate vântul falimentului. E necesar să te plimbi puţin prin LA sau prin oricare alt oraş mare pentru a vedea cum se trăieşte în ... Africa. Nu-i nicio exagerare: ţara e plină ochi de boschetari. Am râs teribil când am citit că tefeleii de la Starbucks au început să închidă cafenele deoarece sunt inundaţi de boschetari care se droghează sau care fac dezastre prin WC-urile locaţiilor lor. Atât de mult îmi place când aud asta pentru că-mi amintesc teoriile comunistoide ale idiotului ăluia de Schultz şi mă bucur când văd cum comunismul îl loveşte în moalele capului.  

În ceea ce priveşte analiza datoriilor americane şi a principalilor indicatori economici,am mai făcut-o, astfel încât nu are sens s-o mai repet. Tehnic, ţara e în rahat. Până acum era salvată de externalizarea problemelor de-acasă în întreaga lume prin intermediul pârghiei numită dolar. Şi-acum se întâmplă acelaşi lucru, doar că lumea s-a micşorat. Ieşirea ţărilor BRIC din siajul SUA, face ca externalizarea problemelor să se reverse asupra lumii anglo-saxone şi a aliaţilor lor faliţi, printre care ne numărăm şi noi. Iar treaba aceasta se va agrava pe măsură ce tot mai multe ţări vor părăsi lumea dominată de dolar pentru cea a resurselor şi a materiilor prime, dominată de un soi de troc, mult mai echilibrat din punct de vedere economic. A nu se înţelege din asta că dincolo de pârleaz curge lapte şi miere.

În China avem o criză bancară începută de propaganda americană. Tefeleii chinezi s-au trezit că nu-şi mai plătesc ratele la creditele ipotecare. Cică fac grevă. Asta a condus la o blocare a pieţei imobiliare şi la probleme de lichiditate a băncilor. Ce-i drept, lovitura a fost abil instrumentată întrucât China s-a tot bălăcărit în adoptarea modelului occidental a locuinţelor scumpe, astfel încât acum a izbucnit nemulţumirea proprietarilor care nu-şi mai pot plăti ratele. Colac pese pupăză, autorităţile de acolo insistă în a menţine politica COVID zero, detonând industria locală şi veniturile populaţiei. În plus, SUA atacă China din punct de vedere tehnologic, pregătindu-se de restricţii similare - poate chiar mai mari - celor din epoca Trump. 

Tehnologic este lovită şi Rusia care face eforturi monumentale pentru a acoperi găurile imense unde a rămas în urmă. Din punct de vedere politic Rusia pare mult mai stabilă decât China. Şi la fel în ceea ce priveşte veniturile populaţiei. În ciuda unui buget mult mai mic decât al Chinei(mai precis de 14 ori mai mic!), evidenţele vin din altă parte. PIB-ul per capita al ruşilor este similar Chinei, asta însemnând că din punct de vedere economic cele două ţări performează cam a fel. Doar că în SUA, acelaşi indicator e de şase ori mai mare, iar în Germania de patru ori! Însă mai e o realitate, pe care ruşii au intuit-o: aceste cifre impresionante au la bază energia lor ieftină. Şi, dacă vreţi să completez, produsele finite ieftine ale Chinei. De-aceea ruşii au preferat să taie conducta şi, după cum se observă, veniturile lor s-au mărit în condiţiile în care mai exportă doar o fracţiune din cât exportau. Asta se numeşte „echilibrare forţată”.

Ce vedem în tot tabloul expus până acum? O mare dezordine economică, manifestată peste tot în lume. E normal să fie aşa întruct fosta „ordine” ă aşa cum am spus de nuenumărate ori - era absolut falsă. Acum vedem faţa urâtă a fluviului de lapte şi miere care-a tot curs prin Occident. Din „dulceaţa” anilor trecuţi au rămas doar PET-urile, murdare şi inutile. Iar mizeria abia acum iese la suprafaţă. Ce va urma? - se întreabă mulţi. În mod normal o confruntare între cele două blocuri astfel încât învingătorul să se poată înfrupta încă vreo jumătate de secol din cadavrul învinsului. 

27 de comentarii:

  1. Nu am vazut scris nimic despre Elvetia, tara in care se depun (sau se depuneau) icrele. Un loc neutru in care sa se poata face si desface tot trebuie sa ramana.Sau ma insel?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acolo era interesanta o operatiune de denazificare

      Ștergere
    2. Elvetia este o alta cloaca marxista falita si nimic mai mult. In ultimii 60 de ani, "icrele" se depun in Caraibe & Central America, in SUA si in Asia. Depinde de deponent. Nu mai crede in mituri, in povesti sau in filme, ci in realitate.
      https://www.armstrongeconomics.com/category/international-news/switzerland/
      https://www.armstrongeconomics.com/tag/switzerland/

      Ștergere
    3. In caz ca nu stiati elvetienii au luat cu asalt frontiera ruseasca pentru a emigra. La banci e de asemenea coada, toti vor sa schimbe francul elvetian in rubla ruseasca. Rubla se da umai pe sub mana.

      Ștergere
  2. Urmărim o bătălie între bine și rău care se desfășoară în spații pe care nu le putem vedea, pentru că este un război spiritual, nu doar un război uman.In orice caz occidentul se muta in metavers...acolo esti/sunteti fericit/i... !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu vezi batalie? Nu e nici o lupta reala. Dar n-ar trebui sa spun asta. Se stie ca romanii au convingeri cu care mor pana la moarte. Si-ar da si viata lor pagana de neam barbar pentru o parere care e mai importanta decat o convingere.
      Rolul tau e rolul orchestrei care canta pe Titanic in timp ce se scufunda. O dai pe misticisme. Altii o dau pe logica. Carora dintre voi li s-a promis mai mult?

      Ștergere
    2. Bătălia dintre bine și rău se duce altundeva. Ceea ce vedem acum este bătălia dintre rău și rău. A lua partea unuia sau a altuia, este o viclenie, prin care ne punem în slujba răului (și asta cu propriul nostru liber arbitru, pentru că văd cunoaștere în ceea ce ați scris).

      Ștergere
    3. "acum este bătălia dintre rău și rău.A lua partea unuia sau a altuia, este o viclenie, prin care ne punem în slujba răului"
      Ai pus punctul pe i!
      Ai enuntat in citeva cuvinte esenta tragediei planetare prin care trecem!

      Ștergere
  3. Curaj, în ciuda ostilităților, continuați să lucrați pentru lumină -
    "Un Inițiat care este ocupat să facă o lucrare benefică pentru întreaga omenire trezește, fără să vrea, forțe ostile. Dar, cum știe acest lucru, ia măsuri de precauție și își continuă lucrarea. Doar pentru că stărnim forțele ostile, nu înseamnă că nu ar trebui să mai lucrăm pentru lumină; si aici trebuie sa stiți sa fiți indrazneți si sa continuați.
    Cine vrea să fie liniștit, nu trebuie să-și dorească să facă ceva excepțional, ci să rămână neânsemnat, retras: în acel moment nu provoacă nici o reacție. Dar este o soluție să renunți la tot ceea ce este minunat și frumos în viață pentru a fi liniștit? Nu, în ciuda dificultăților, în ciuda opoziției, în ciuda criticilor, trebuie să continuăm până la victorie!"
    Omraam Mikhaël Aïvanhov

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai pe scurt: trăim intr-un sistem virusat din care poti iesi cam greu. De cand ne nastem suntem luati de manuta si determinati sa ingurgitam informatie de cele mai multe ori inutila pentru suflet. Imediat ce se trezeste un adormit, sistemul virus in care traim se simte in pericol si incearca sa elimine
      " antivirusul". Vedeti situatiile in care turma de oite crestine refuza sa accepte ca fara biserica nu se poate. De parca Iisus insusi ar fi construit catedrale si biserici! Mesajul cristic nu a fost pentru forme fara contur ci pentru esenta care ar trebui sa umple formele. Asa au aparut idolii: biserica, templul, guru, preotul...etc
      Utili intermediarii pana cand ajungi la " ușă". Apoi,doar fricosii se mai intorc in sistemul colivie. Pe Cale nu se merge in turma.

      Ștergere
  4. Acum 40 de ani, un cercetător din domeniu afirma: În mai putin de 30 de ani se va ajunge la capacitatea tehnologică de a se crea super inteligență umană. La scurt timp după asta, era oamenilor [normali] pe pământ va dispărea!”.
    [au trecut 40 de ani din ’83 încoace și iată că deja au apărut acești transumani]
    Pentru cine nu crede că a apărut deja super-inteligența artificială, să verifice compania DeepMind din Londra care a creat robotul cu Inteligență Artificială numit “Alpha Zero”, și acesta doar în domeniul șahului a avut în câteva ore performanțe nemaiîntâlnite până atunci! Și asta în doar câteva … ORE de la învățarea regulilor de joc.
    Așadar, există deja în mâinile corporațiilor acest fenomen al super-inteligenței umane. Și credeți că va fi folosit împotriva omenirii? Evident că da, și de fapt cu toții am fost martorii în ultimii 2 ani ai acestei folosiri planetare, atunci când s-a introdus nanotehnologie în aproximativ 50% din populația globului.
    Oamenii sunt controlați mental în atât de multe feluri; de la tehnologia ‘smart’, până la mâncarea și lichidele pe care le consumă. Complotul acestei Inginerii Sociale ce implică mass-media, și propagandiști guvernamentali [agențiile de informații], plus sistemul de la Hollywood, le-a distras atenția aproape tuturor, exact cum un magician execută acele procedee de înșelăciune cu mâinile! Iar acum ei [sistemul ocult] își trimit armata de roboți către noi, iar asta NU e ficțiune!”.
    [care e armata de roboți la care se referă? Armata sistemului e formată din transumanii/hibrizi apăruți de 2 ani încoace].
    Ultima bătălie pt drepturi egale nu va fi pt ‘egalitatea raselor’; nu va fi pt egalitatea sexelor; nici pt orientarea sexuală; ci va fi o bătălie între 2 specii: Umani și Transumani.
    Spre deosebire de celelalte dispute ,pt egalitate, aceasta va fi mai mult decât figurativă; ea va duce la un mare consum de sânge, iar rezultatul cel mai probabil va fi extincția rasei umane de pe fața pământului.
    Așa funcționează speciile dominante, pe măsură ce una se ridică, cealaltă în mod natural va cădea; transumanii vor fi mai inteligenți, mai puternici, și mult mai capabili decât oamenii; în cele din urmă oamenii vor înceta să mai fie stăpânii planetei lor; transumanii vor prelua locurile de muncă pt elite, și îi va umili pe oameni; oamenii vor răspunde, violent ca de obicei, însă vor pierde lupta.
    Ceea ce va începe ca un război pt egalitate de drepturi între aceste 2 rase, va duce la extincția uneia dintre ele”.
    Transumanii au apărut! Sunt toți cei înțepați anti-Covid-19, și care la schimb au primit un Cod de Bare prin care vor fi identificați toată viața lor, și care simultan suferă un proces de modificare genetică ireversibil!
    Pentru că ceea ce s-a întâmplat prin înțepare la nivel planetar nu a fost vaccinare, ci TERAPIE GENETICĂ, adică s-a acționat asupra genomului uman!
    Iar ceea ce se identifică în înțepați în mod unic e acel nano-cip ce apare pe adresele MAC. Și asta n-o spun eu, ci o spun instituțiile americane care au demonstrat că cei înțepați sunt oameni marcați pe viață, o demonstrează aplicațiile tehnologice, studiile științifice, etc, iar divizarea planetei în 2 specii diferite - oameni și hibrizi - e foarte aproape!
    Tăvălugul a fost pus in mișcare de ceva timp ,este trist pentru noi(cei nevaccinați ) ca irosim timp și energie cu oameni care sunt spălați pe creier de tv-uri si care așteaptă cu nerăbdare înțepătura a 4-a (aici includ părinți ,frați,etc) pentru ca noi văzând si ne-am dat seama de multe chestii de când a început înțepăturile ,tot neînțeleși suntem, din ce am citit acuma,nu mai avem timp de pierdut, noi(nevaccinați)am rămas chiar in urma,lucrurile se mișcă cu o viteza incredibila,din păcate vom vedea efectul asupra intepatilor când vor da drumu la 5G.va fi durere...Asa ca prin haos la preluarea puterii ...de catre transhumanism

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-e foarte clar ca toata aceasta dezordine politica, economica si sociala are la baza doua dintre principiile fundamentale ale Ocultei Mondiale, care se pregateste sa-si impuna Noua sa Ordine:”Provoaca un incendiu global si apoi fi pompierul de serviciu” si ”Build Back Better”! Sfintii Parinti vazatori cu duhul ne spun ca acest demers le va fi intarziat de un Razboi Mondial de vreo 9-10 ani, in care in prima lui parte Rusia va fi jupanul(distrugand NATO din temelii), dupa care locul ii va fi luat de China, iar la sfarsitul acestui Razboi groaznic, putinii oameni ramasi(circa un sfert din actuala populatie a Globului), satui de razboi, haos, foamete si moarte il vor alege pe Antihrist sa le fie conducator, cel care va instaura Noua Ordine Mondiala si supunerea satanica a tuturor oamenilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @@@Anonim23 iulie 2022, 16:43
      Puteți lăsa un link în care apare faptul că Sfinții Părinți au afirmat că acel război va dura 9-10 ani?
      Nu de altceva, dar la tehnologia și armamentul care există acum, consider că un război de amploare (ultimul de altfel)nu poate dura mai mult de 6-9 luni.

      Ștergere
  6. O mica parte din marea dezordine se manifesta cand romanasii fugiti in alte tari, vazand ca se impute treaba, se pun capra in toate directiile si conform regulii "care le-o trage primul peste pe viata le ramane" incep sa dea lectii de geopolitica intr-o disperare furibunda, pe masura platilor sau/si amenintarilor, de unde si invazia subita de romani "verzi" refugiati pe site-uri in limba romana care pana nu multa vreme mai respirau si ele in conditii de pandemie, incalzire globala si altele din lista care inca n-au inceput dar urmeaza.
    Pare o fraza lunga? Cum nici n-ati auzit de Bourdieu n-aveti cum sa stiti ce e aia fraza coerenta de o pagina jumatate. Va faceti temele ca in scoala primara, "frunzarind" cateva site-uri.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anul trecut in noembrie scriam aici ca va urma razboiul din primavara .Cotinui sa sustin asta ba mai mult conform parintilor din Atos in Romania pana in iarna vom avea revolte in marile orase inabusite in sange .Nu stiu ce putem face daca asa va fi ...Poate doar sa strangem din dinti precum boxeurii in asteptarea loviturii .Cred ca este prea tarziu ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce doar in marile orase? De ce doar in Romania?

      Ștergere
  8. Dane, nu am citit pe blog vreo trimitere la cazul Uber care demonstreaza, iar, cum functioneaza capitalismul-corporatist. Ti-e frica de socialism, pe mine ma scarbeste ipocrizia capitalistoida. Faptul ca Germania finanteaza Uniper nu e socialism, este capitalism-corporatist in care profiturile se privatizeaza iar pierderile se colectivizeaza.
    Socialismul este o utopie si nu va putea fi aplicat niciodata cu adevarat pentru ca lipsesc oamenii. Pentru a fi functional, socialismul presupune si implica oameni corecti, resposabili, drepti, solidari adica niste sfinti. Capitalismul reuseste sa supravietuiasca sub diverse forme transformandu-se tocmai pentru ca face acel la mizeria din om, lacomie, egoism, lasitate, competitie, agresivitate etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Socialismul s-a vrut un fel de creștinism fără Sfânta Treime!

      Ștergere
  9. "Cine mai crede in v...?"
    Sa speram!...dar stai sa treaca vara mai intii... si sa vedem ce urmeaza in "sezonul II".

    RăspundețiȘtergere
  10. Care sunt "cele doua blocuri" ca nu prea inteleg din moment ce elitele conducatoare ale blocului estic isi tin toate neamurile, sotii, copii, nepoti, frati si surori inpreuna cu saci de bani, case, active in occident si urmeaza planul resetarii pas cu pas mimind opozitie. Milioane de chinezi, rusi, iranieni isi trimit odraslele la studii in vest urmata de resedinta permanenta.
    ca urmare, despre ce confruntare vorbim ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Apropo de Starbucks-urile tefeleilor...
    https://www.culturavietii.ro/2016/12/12/un-restaurant-marxist-vegan-se-inchide-dupa-ce-clientii-s-au-plans-ca-trebuie-sa-astepte-40-de-minute-pentru-un-sandvis-egalitarist/

    RăspundețiȘtergere
  12. Sectorul financiar american a jefuit de mult timp alte țări. O serie de participanți au descris acest proces. În primul rând, o țară este ademenită cu mită către lideri pentru a contracta împrumuturi care nu pot fi deservite sau rambursate. Apoi intervine FMI. Populației i se impune austeritatea. Serviciile publice și ocuparea forței de muncă sunt reduse pentru a elibera resurse pentru întreținerea datoriei, iar activele publice sunt vândute pentru a rambursa împrumutul. Nivelul de trai scade, iar corporațiile americane preiau economia țării.
    Întrucât guvernele străine, după ce au experimentat sau au fost martorele măcelului economic și se tem de responsabilitate, sunt mai puțin dispuse să fie mituite pentru a-și îndatora țările, finanțele americane aplică acum această tehnică americanilor. Contrar relatării din presa financiară, Rezerva Federală nu mărește ratele dobânzilor pentru a combate inflația. Este ridicol să crezi că o creștere de trei sferturi de procent a unei rate foarte scăzute a dobânzii va avea vreun impact asupra unei rate de 9,1% a inflației sau că speculațiile conform cărora Rezerva Federală are în vedere alte trei sferturi de procent, eventual urmate de o jumătate de procent, constituie o politică antiinflaționistă. Dacă toate aceste creșteri au loc, rata dobânzii rămâne totuși sub rata inflației.
    În plus, așa cum am explicat anterior, inflația nu este una monetară. Prețurile mai mari sunt rezultatul întreruperilor de aprovizionare cauzate de blocajele Covid de către Washington și de sancțiunile rusești. Producția a fost oprită, iar lanțurile de aprovizionare sunt întrerupte.

    RăspundețiȘtergere
  13. Creșterea ratelor dobânzii de către Rezerva Federală este doar o continuare a politicii sale de concentrare a veniturilor și a bogăției în mâinile celor 1%. Relaxarea cantitativă a fost paravanul prin care Rezerva Federală a tipărit 8,2 trilioane de dolari în bani noi, care au fost direcționați sau au ajuns în prețurile acțiunilor și obligațiunilor, îmbogățindu-i astfel pe cei puțini care dețin cele mai multe dintre aceste instrumente financiare. După ce a atins maximul pe această cale de concentrare a bogăției, Rezerva Federală crește acum ratele dobânzilor pentru a crește costurile ipotecare pentru proprietarii de case aspiranți. Rezerva Federală scoate persoanele fizice de pe piața imobiliară pentru a elibera proprietăți pentru ca firmele de „private equity” să cumpere locuințe pentru a le închiria. Faptul că firmele de capital privat consideră că veniturile din închirierea locuințelor existente reprezintă cea mai bună oportunitate de investiție ne arată că economia SUA a ajuns la punctul terminus. Atunci când investițiile se îndreaptă către activele existente, nu către producerea de noi active, economia încetează să mai crească.
    Politica regimului Obama de salvare a escrocilor financiari responsabili de prăbușirea din 2008, în timp ce executa silit victimele, a redus numărul de proprietari de locuințe din America de la 70% la 63%. Institutul Urban prezice o scădere pe mai departe. În prezent, capitalul propriu al proprietarilor de locuințe a scăzut de la 85% după cel de-al Doilea Război Mondial la o treime, lăsând două treimi din capitalul propriu al proprietarilor de locuințe în mâinile creditorilor. Acest lucru arată foarte clar că o economie financiarizată îndatorează poporul pentru a asigura venituri din chirii pentru cei unu la sută. Într-adevăr, economia financiarizată creată de Rezerva Federală a reimpus un sistem de clasă asemănător aristocrației britanice care a fost răsturnată. Într-adevăr, avem un sistem de clasă mult mai rău din punct de vedere economic. Aristocrații britanici latifundiari produceau alimente care hrăneau națiunea. Sistemul de clasă american produce dobânzi și comisioane pentru sistemul financiar.

    RăspundețiȘtergere
  14. După cum ne-a arătat Michael Hudson, o economie fără creștere economică este rezultatul final al unei economii financiarizate. O economie financiarizată este o economie în care veniturile consumatorilor sunt deturnate de la achiziționarea de noi bunuri și servicii, prin expansiunea datoriilor, către serviciul datoriei și comisioane – dobânzi la credite ipotecare, împrumuturi auto, datorii la carduri de credit, împrumuturi pentru studenți. Cu o parte atât de mare din venitul gospodăriilor cheltuită pe serviciul datoriei, rămâne puțin pentru a impulsiona economia.
    Dacă economiștii americani ar fi capabili să evadeze din economia lor neoliberală de doi bani, și-ar da seama că „cea mai mare economie din lume” pe care o atribuie Statelor Unite este o ficțiune totală. Adevărul este că Statele Unite nu mai au o economie. Corporațiile conduse de Wall Street au localizat producția americană în Asia, astfel încât cei unu la sută să poată beneficia de profituri mai mari din costurile mai mici ale forței de muncă, în timp ce orașul și statele părăsite au fost nevoite să își vândă fluxurile de venituri, cum ar fi veniturile din parcometre ale orașului Chicago timp de 75 de ani, străinilor pentru o plată unică menită a rezolva criza bugetară pentru un an.
    Deplasarea producției americane, realizată sub masca „globalismului”, a distrus economia americană și bazele fiscale ale orașelor și statelor. În timp ce economia reală este în declin, Partidul Democrat, în căutarea puterii permanente, a impus o politică de deschidere a frontierelor pentru imigranții-invadatori. Cum se vor putea întreține aceste milioane de oameni într-o economie a cărei producție a fost mutată în străinătate? Cum poate o populație, părăsită de corporațiile americane, care se confruntă cu deflația datoriilor, să absoarbă costurile de întreținere și de infrastructură socială pentru zeci de milioane de imigranți-invaziați din lumea a treia?
    Nu veți auzi niciodată acest lucru de la curvele din presa financiară, dar Statele Unite se află în pragul colapsului economic și social. Și ce fac proștii de la Washington? Idioții stârnesc războaie cu Rusia, China și Iran.

    RăspundețiȘtergere
  15. Rusii au niste analize scoase de aproape zece ani in care concluzioneaza ca ne apropiem de o reasezare majora pe toate palierele societatii umane. Asta e motivul pentru care au pornit si o inarmare f puternica si dezvoltarea unor solutii care sa le ofere independenta pe domeniile strategice.

    Marea drama e ca Robinnete nu a putut sa mai vanda niste hartii contra dolarilor sauditi. Practic americanii nu mai pot converti hartiile numite dolari in hidrocarburi sa poata apoi politica mare.

    Faptul ca toti exportatorii de hidrocarburi se aseaza natural sub umbrela BRICS arata ca Uncle Sam vine cu o oferta extrem de proasta, este lipsit de credibilitate politica si nu mai este nici macar perceput ca maciucarul planetei.
    Schimbarile de politica externa bruste si imprevizibile, razboaiele militare conduse pe principii de profitabilitate corporatista ii pun intr-o postura imposibila de a genera parteneriate bazate pe principii viabile.

    Asta ofera o singura solutie pentru Uncle Sam, un uppercut puternic aplicat Chinei sau Rusiei pentru a arata cine e seful.

    Partea proasta e ca pentru noi parteneriatul nu are nici o sansa sa aduca ceva serios. Vom plati bani grei pentru sperante si iluzii.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)