sâmbătă, 6 ianuarie 2024

La ce să ne așteptăm de la Ciulea cel Prost?


Dacă vrei să distrugi o țară nu trebuie să faci nimic altceva decât să promovezi proști ticăloși la vârf. În acest context România este campioană întrucât de 20 de ani are numai asemenea specimene la vârf. Începând cu băsescu și continuând cu Plăvanul. România s-a înscris pe culoarul distrugerii absolute sub presiunea factorului extern care devine dominant în condițiile perpetuării la putere a marionetelor imbecile.

Ceea ce se întâmplă însă acum este ceva ce n-aș fi putut visa acum câțiva ani. Pentru mine etalonul imbecilității a fost reprezentat de boc, acel neica nimeni, bun de nimic și habarnist în toate, care a reușit să îngroape o groază de firme mici cu tembela inovație denumită „impozit forfetar”. Prostul n-avea habar de economie, dar turuia ca o moară stricată cum salvează el țara. Iar ceea ce a făcut s-a văzut cu vârf și îndesat: cea mai mare cădere economică a țării și cea mai mare pârjolire a antreprenorilor autohtoni din istorie.

Doar că, în ceea ce privește prostia, nu trebuie să ne iluzionăm niciodată că ar exista vreo limită. Oricând e posibil să-ți apară unul cu mult mai prost decât anteriorul. Și uite-așa, după ce am cunoscut piticul nul de la Cluj, a venit vremea să facem cunoștință cu covrigarul din Buzău. Nu vă lăsați păcăliți: imensa prostie pe care-o arată e dublată de o impresionantă cantitate de ticăloșie. Iar ceea ce-a făcut Ciuleacu e cu mult mai grav decât ceea ce s-a văzut până acum.

Desigur, eFactura este probabil cea mai „pe genunchi” inițiativă. Prostul s-a trezit cu bugetul în gaură majoră și caută să peticească povestea pe spatele contribuabilului. O analiză de bun simț ar fi impus, înainte de luarea unor decizii, o analiză din care să rezulte care-s problemele pentru care există acea imensă gaură în buget. Doar că așa ceva e interzis să se facă deoarece ar ieși la iveală imensele sume scurse absolut ilegal către Ucraina și cheltuielile exorbitante pentru înarmare. Ambele domenii sunt practic porunci primite de la ocupantul american, astfel încât nimic nu se discută. Și cum e ordin de la Înalta Poartă să se pună batista pe țambal, Ciuleacu a găsit metoda de întoarcere a portofelului astfel încât să fim noi cei puși pe nota de plată.

Ticălos fiind, a transformat chestiunea măririi pensiilor într-o amplă campanie de PR, astfel încât fraierii să fie păcăliți. Însă, în timp ce pozează într-un haiduc contemporan, Ciuleacu se pregătește să ne rupă pe toți, inclusiv pe bieții pensionari care așteaptă cu nerăbdare să li se dea ceea ce oricum li se cuvenea conform legislației în vigoare.

Să începem cu eFactura. Până la momentul actual autoritățile n-au habar care-i capacitatea de procesare a sistemului pe care l-au pus la punct. Te-ai putea lăsa convins de cântecul de sirenă al celor de la butoane dacă n-ai ști ce bălărie este Spațiul Privat Virtual. Dacă nu te-ai lovit cel puțin o dată de acea interfață ineptă care pare a fi construită de un copil oligofren, ai putea lua de bune predicile lui Boloș despre eFactura. În realitate, părerea mea e că sistemul o să crape cu zgomot. Am văzut de atâtea ori ce nebunie și ce blocaje sunt la depunerea declarațiilor astfel încât n-am de ce să cred că acum ceva va merge bine. 

Există însă o altă situație pe care probabil nu o știți. Până acum doar 20% dintre firmele românești s-au înregistrat în sistemul eFactura, astfel încât, conform legii, aceste firme nu pot emite facturi, sau dacă o fac ca până acum se află în ilegalitate. Însă inspectorii lui Ciuleacu abia așteaptă să-i vâneze pentru a-i amenda. De altfel, tocmai acesta este scopul imediat al eFactura: amendarea masivă a firmelor, astfel încât prostul nostru să strângă sume imense la Buget.

La fel se întâmplă situația și în cazul amenzilor de circulație. Câteva reglementări date pe sub masă au ridicat miza amenzii, astfel încât dacă ți-o iei te va ustura grav. Oamenii însă nu știu ce li s-a pregătit și, pe moment, merg ca și până acum. Și, cum ticăloșii de la putere știu bine asta, au scos potera la atac. Polițaii boschetari au răsărit din nou pe străzi precum păduchii, astfel încât un imens val de amenzi e așteptat la buget. Iar rolul polițaiului boschetar va fi luat spre sfârșitul anului de imensa rețea de camere de supraveghere care vor amenda în disperare! Camere instalate pe „bani europeni”, desigur. În caz că nu știați, sistemul terorist de monitorizare și pedepsire pus la punct pe repede înainte a fost o componentă esențială a așa-zisei digitalizări impuse de Comisia Europeană prin PNRR.

Cu toate că mulți îl înjură pe Ciuleac pentru blocajele ireversibile pe care le va provoca, adevărul e că imbecilul și-a făcut calculul șmecherește: „îi ard pe proști cu amenzi și astfel arăt că sunt capabil să echilibrez bugetul”. Orice om normal la cap înțelege că e un calcul prost. Într-adevăr, îi arzi pe câțiva oameni incapabili să emită facturile așa cum au gândit-o ei în timp ce luaseră poziția caprei în fața Comisiei Europene, doar că după ce-l cocoșezi cu amenzi pe unul care abia se ține pe picioare, acesta nu face altceva decât să cedeze. Își bagă firma în faliment și gata. Iar statul mai ia un rahat de pe urma sa. 

Am văzut personal ce dezastru e la nivelul firmelor mici și, de fiecare dată, i-am sfătuit pe cei în cauză să nu emită facturile ca până acum sperând într-o disfuncționalitate a sistemului. În ceea ce privește amendarea, ANAF-ul va funcționa impecabil deoarece ăsta e planul idiotului Ciuleacu. De aceea mai bine oprești activitatea până reușești să te înrolezi decât să riști inutil. Vă spun sigur: orice încălcare a termenului de încărcare a facturilor se va lăsa cu amenzi nemiloase! 

Tot din același ciclu este creșterea accizelor la combustibili. Într-o perioadă în care se anunță oricum majorări de prețuri, Ciuleacu a programat o mărire în două tranșe a accizei, care se va simți la pompă cu o majorare medie de 50 de bani pe litru. Și nu sunt singurele majorări: TVA-ul la construcțiile noi ajunge la 19%, impozitele și taxele locale se majorează din nou și tot așa. Statul a dat cu un deget(acele insignifiante majorări de pensii) și ia cu 100 de mâini. 

Cât va funcționa jaful? Probabil în primul trimestru prostul nostru cel ticălos va face un bilanț victorios. Însă ceea ce va urma după va fi un dezastru cum n-ați mai văzut. Și dacă v-ați gândit că economia națională nu va mai cunoaște o pecingine mai mare decât boc, stați să vedeți ce consecințe va avea holera Ciuleacu!

21 de comentarii:

 1. Este vorba de mii de ani, doar despre mentinerea Romaniei - atat pe plan intern, cat si in diaspora - in intunericul/bezna propriei minti, in care "lumina" se da doar cu portia/licuriciul!
  Daca continuam ca sa ne supunem, si acceptam ca sa ne ciocnim des unii cu alti in intunericul preponderent, den gen semiobscuritatea din pestera si/sau din cavou, vom ramane ingropati de vii, generatie dupa generatie.
  "Elitele" noastre, sunt mai "calice" si "mujice" decat noi, cei toleranti cu conducerile politica si economica.
  Ar trebui ca fiecare dintre noi, sa si doreasca sa iasa la lumina, si sa traiasca fiecare cum stie el mai bine, insa fara ca sa ne mai ciocnim unii de altii, asa cum des se intampla, atunci cand traiam toti pe intuneric.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. https://matei.one/invidious.php?v=svHeFdSvPL0

   "Blind leading blind,
   never feel the laughter,
   search through time,
   nothing reveals the answer.
   If its truth that you're looking to find,
   it is nowhere outside of your mind."

   Ștergere
 2. Legislația de acest tip vine în plic dinafară ca şi legile securității, ca şi cele ale justiției, ca şi cele ale privatizării, ca şi cele ale restituirii in integrum, ca toate cele majore. Românul are doar soluția haiduciei sau guerilla până la război civil. Primul pas este blocarea sistemului de "justiție" prin contestarea amenzilor. Până se pronunță şi a doua instanță Sistemul scoate fum. Cu alte recursuri în anulare pe la ICCJ şi excepții de neconstituționalitate la CCR totul ia foc, ca să nu mai zic aglomerarea ANAF şi a altor instituții de jecmănit.

  RăspundețiȘtergere
 3. Bine am înțeles și eu dobitocia siatemului eFactuta.
  Care ar fi rezolvarea pentru magazinele si cârciumile care nu au acoperire la internet?
  Culmea Starlink a venit cică și in România, abonamente de internet prin satelit.

  https://www.zf.ro/zf-24/pretul-abonamentelor-starlink-serviciul-de-internet-prin-satelit-al-21111091

  Lumea nu bagă la țară magazinu sau cârciumă in faliment, adică la o adică și dacă o bagă tot una e.
  Vor funcționa la negru.
  Nu va mainfi magazin sau cârciumă ci va fi petrecere privata.
  Merg ka Gheorghe acasă și îmi donează pâine, eu ii donez niste bani.
  La cârciumă e petrecere privata.
  Efectiv polițai ANAF trebuie sa meargă din sătuc in sătuc să închidă afacerile si să strângă dovezi că nu e petrecere privata ca e cârciumă sau nu se da pe sub mâna că e magazin.
  Deci, eu o văd ca o trecere a tuturor acestora la negru.
  Adică un procent semnificativ de mici întreprinzători.
  Si am dat exemplu doar miile de sate care au un magazin si o cârciumă.
  Odată trecuți la negru, nu ii mai face nimeni albi.
  Vrem nu vrem acesta este startul economiei la negru si a economiei de subzistență națională.
  Ne mutăm toți pe Telegram si facem olx-telegram.
  Și poliția va începe o nouă activitate de vânat anunțuri.
  Astabeste, de la 1 ianuarie trebuie sa ne ascundem activitățile comerciale ca dealerii de droguri.
  Vor apare știri, captură impresionanta 40 litri de ulei, 300 kg de produse făinoase, 80 de cutii de ketchup etc..
  Țara lui Papură Vodă.
  Lupta cu Skynet.
  Nu va pierdeți credința dacă nu puteți hrăni Fiara 666 cu eFacturi.

  RăspundețiȘtergere
 4. Si cu Inteligenta Artificiala a fost declansata aceeasi Prosteala Mondiala (inclusiv romaneasca) ca cea cu Pandemia Covid, si cea cu Schimbarea Climatica.

  Daca doar stapanii tiparnitei de bani vor continua "ca sa le faca agenda zilnica" ale(r)gatorilor dupa idei de afaceri smintite, atunci sigur nu mai dureaza mult, si Isus Cristos va ramane doar cu cativa - cu o mana de - ucenici la nivel global, care comploteaza in zadar impotriva Iadului si a lui Scaraotzki!

  RăspundețiȘtergere
 5. Ciulea cel Prost şi fudul, căci "prostul nu-i prost destul dacă nu-I şi fudul", are, momentan, un avantaj față de ăilalți prostovani. A citit un basm şmecher: Croitoraşul cel viteaz (Jakob şi Wilhelm Grimm). În basm, sperjurul croitoraş, dintr-un neica nimeni, prin diverse tertipuri, ajunge taman pe tronul împărătesc. Măcar ăsta, croitoraşul, păcăleşte pe cont propriu, dar Ciulea cel Prost o face cu binecuvântarea şi susținerea "elitelor" licuricioase. Mda...
  NV

  RăspundețiȘtergere
 6. Deodată Ciolacu este mai prost și mai curva decât Băsecu și WKI prostul fudul inutil și infertil ! Vreți să mai stați capră 10 ani cu Luluta,Drula,Ciuca sau Ciolos! Zgomotul de ceata a lui Pițigoi,legat de măsurile pentru reducerea deficitului denotă incapacitatea de a înțelege situația in care ne-au adus Bruxelles și ambițiile lui moș Pempers !

  RăspundețiȘtergere
 7. Uitati-va doar la masurile luate la foc automat de Bulibasa gradata de Buzau de cand a devenit premier si o sa vedeti ca toate sunt de distrugere a micului producator roman, de control si supraveghere, demonice si de incalcare a libertatilor fundamentale ale romanului! Cu tunul ar merita sa tragi in aceasta bestie, dar si in celelalte, dupa metoda adoptata de Kim Jong-un! Se vede si din avion, doar orb sa nu fi, ca guvernarea Bulibasei cu epoleti va aduce saracie lucie atat pt romani, cat si pt firmele cu capital romanesc in 2024! Iar saracia crunta va veni la pachet cu masuri antiromanesti si sataniste ce tin de Agenda 2030 a papusarilor oculti, care vor restrange puternic drepturile si libertatile romanilor garantate de Constitutie! Ce se va intampla in 2024? Pai, vom avea de-a face cu 3 evenimente majore: scaderea drastica a consumului(ceea ce ii va determina pe guvernantii din 2025, practic aceiasi din 2024 sa adopte alte taxe si biruri mult mai impovaratoare pt populatie), inflatie galopanta(apropo, in toate coloniile Occidentului Colectiv exista o regula generala nescrisa: inflatia oficiala e mult mai mica decat inflatia reala), greve si proteste tot mai dese in strada a diferitelor categorii profesionale!
  In plus, Kurtos-Ciolacu si securistii din jurul sau care au capturat Romania si pe romani, au primit ordin pe unitate sa doneze Ucrainei orice petarda de armament cumparat la pret de platina din SUA! Doar ca bugetul tarii a fost falimentat, iar saracia lucie o va simti marea majoritate a romanilor, indiferent de preferintele politice, ideologice sau de consum! Mare atentie la urmatorul fenomen: atunci cand protestele si grevele vor deveni ample si se vor permanentiza in marile orase ale tarii , vom fi extrem de aproape de declansarea Revolutiei romanilor, iar singurul lucrul de care va mai fi nevoie pt aprinderea valvataii populare, va fi scanteia declansarii! De care se vor ocupa ori unii membrii ai unor servicii romane de informatii, ori anumite servicii straine care au interesul de a scoate Romania de pe orbita globalist-satanista a Occidentului Colectiv!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bun comentariul felicitări! Oare de ce stăm toți anonimi ? De cine ne este frică?

   Ștergere
  2. Problema mon cher, este ca metodele lui KimJongUn nu se pot scoate din "context" si vin la pachet cu celelalte reguli "simpatice" de-ale lor. :))

   Esti pregatit sa renunti la excursii in Zanzibar, Bora Bora, masini smechere, si la spartul in figuri?

   Ștergere
  3. *...anumite servicii straine care au interesul de a scoate Romania de pe orbita globalist-satanista a Occidentului Colectiv!* Ș-care ar fi hăia, bâcaț-aș, că io vede numa lingă-tocuri de cizme cowboy și dă sandale gidovite p-în Bucirești ?!

   Ștergere
  4. Ce tari si servicii straine ne pot salva de sub ocupatia americanoizilor ? Pai doar tari din BRICS ar putea, teoretic. Care tari ? Rusia nu, daca este aliata pe sub masa cu Austria care ne jefuieste si ne saboteaza sa nu intram terestru in Schengen, sa ne taie padurile, sa ne ia cu japca petrolul si gazele ! Cine a mai ramas ? Iranul ? Africa de Sud ? Doar China ne poate salva, in numele vechii prietenii romano-chineze promovate de Ceausescu ! E dictatura in China ? Sunt oamenii urmariti de camere ? Dar in occidentul colectiv si in Romania nu se tot monteaza camere pentru urmarirea oamenilor ? In China exista miliardari ? Exista ! In China s-au confiscat averile si proprietatile cum trambiteaza acesti globalisti fascisti ca vor face ? [ Nu veti avea nimic si veti fi fericiti ! ] Nu sau confiscat ! In China mor oamenii de la waxinare, morti subite, cancere turbo, boli autoimune ca in occidentul colectiv, de la waxinurile Pfizer, Moderna, etc ? N-am auzit ! Daca ar fi avut o politica de depopulare, China n-ar mai fi acum numarul unu in lume, cu 10% din populatie, cum vor sa faca globalistii din occident ! Deci unde e dictatura ?

   Ștergere
 8. Tovarasul Ion Iliescu de ce nu face parte din ecuatie ? Oare ca era .......?

  RăspundețiȘtergere
 9. Colacu e un covrigar mai mare , asta asa razand-plangand ! Eu am mai zis sa se voteze masiv independenti ori vot de blam ! Gastile politruce imi creeaza scarba indiferent de cum se numesc si de doctrina lor pe hartie ! Vreti o schimbare radicala faceti una , vreti una spoleita data cu chit faceti ca si pana acum ! Amin Voua !

  RăspundețiȘtergere
 10. Din Romania au plecat F16 si au atacat Crimeea, spun rusii.

  Avioanele de vânătoare F-16 aparținând Alianței Nord-Atlantice au fost implicate în încercările de a ataca Peninsula Crimeea, scrie publicația ”Voiennoe delo” (Afaceri miltare), citând surse, relatează Rossiiskaia gazeta.

  Potrivit publicației, unul dintre ultimele atacuri a fost efectuat de bombardiere ucrainene Su-24, de pe teritoriul Ucrainei, cu participarea avioanelor de vânătoare F-16 care au tras cu rachete din spațiul aerian al României.

  „În cabinele de pilotaj ale avioanelor F-16 s-au aflat piloți străini. De asemenea, aceste F-16 sunt folosite în România pentru antrenarea piloților armatei Ucrainei”, se precizează în articolul din ”Voiennoe delo”.

  În noaptea de 4 ianuarie, armata ucraineană a încercat să lovească ținte pe teritoriul Peninsulei Crimeea cu rachete de aviaței ghidate. Potrivit ministerului rus al Apărării, forțele de apărare aeriană au doborât, atunci, zece rachete trase de militarii ucraineni.

  Avioanele de vânătoare americane F-16, care nu au intrat încă în dotarea Forțelor Armate ale Ucrainei au fost transferate în România pentru pregătirea piloților ucraineni, în toamna anului 2023. Ministerul rus de Externe a declarat că folosirea avioanelor F-16 de la baze aeriene din Polonia, România și Slovacia va fi considerată de Moscova drept participare directă a acestor țări la conflict.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mi se pare absolut normal sa considere asa. SUA vrea neapărat sa ne bage în război cu Rusia...e pe cale sa reușească..

   Ștergere
 11. "turuia ca o moară stricată cum salvează el țara. Iar ceea ce a făcut s-a văzut cu vârf și îndesat: cea mai mare cădere economică a țării și cea mai mare pârjolire a antreprenorilor autohtoni din istorie."

  Foarte bun articolul. Ne da de gindit la modul cel mai serios!

  Moment cheie: "cum salvează el țara"
  Deci mai nou salvarea tari(LOR) se face printr-o PALETA de actiuni( ca la un "all you can eat buffet"(pe alese, dar obligatorii) pe care le vedem de citiva ani in stiri:
  Caderi si demontari economice, pirjoliri, deraieri, fabrici de insecte, cataclisme,+++ ...mda, interesant si mai ales fara precedent.
  Amza

  RăspundețiȘtergere
 12. https://www.agerpres.ro/politica-externa/2024/01/04/republica-moldova-se-retrage-din-adunarea-interparlamentara-a-csi-dar-trebuie-sa-mai-achite-o-datorie-de-341-225-dolari--1227925

  RăspundețiȘtergere
 13. respecta si guvernul ce ne impun stapanii de afara, si nici nu poti sa ii judeci prea tare pentru asta. Puneti-va in locul lor: daca nu esti de acord cu ordinul, te sustine cineva din interior? Nimeni, toti te injura. Mai ales ca daca cumva le iesi din vorba iti gaseste ziarista aia cu epoleti, nudista, un plagiat si te desfiinteaza elegant. Daca nu ai plagiat, ai alti scheleti la dosar. Si atunci, taci si asculti, implementezi tot ce iti cer. Oricum nimeni nu face nimic, doar dau unii din gura pe net. Sasaie dar nu musca.
  Cine e de vina pentru situatia actuala? Pai noi toti, de la a la z, care am vandut tara la bucata timp de 30 de ani. A vandut si conducerea, dar a vandut si poporul. Am avut 30% din tara in primire la cuponiada, plus tot pamantul tarii primit in proprietate privata. Cum de a ajuns totul pe mana strainilor? Aud? Aaa, acum cand ne-am dat seama ca ne-am luat teapa, nu ne mai convine sa recunoastem ca noi suntem aia prosti, ci zicem ca vor strainii sa ne-o traga. Pai normal ca ne-o trag, ca ne-au gasit prosti lacomi si tradatori. Si o meritam.

  La faza cu amenzile de circulatie, sa fie cat mai mari, oricum romanii sunt cei mai indisciplinati si irascibili soferi din lume.
  Iar efactura aia folosita pentru lichidarea capitalului autohton.. pai sa-i dea inainte, ca astea romanesti te fura cel mai tare. Nu m-a furat enel cat ma fura hidroelectrica care nu trimite facturi, si cand trimite iti pun cat vor muschii lor.

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)