sâmbătă, 13 ianuarie 2024

Sub domnia terorii


Fiecare om are temerile sale în viață, fiecare are un exemplu despre ceea ce înseamnă „o viață ratată” și cum să te ferești de ratarea propriei vieți. Pentru mine este de-a dreptul obsedantă tema vieții trăite în minciună. Am un exemplu pe care l-am mai dat: au fost oameni care s-au născut și au murit în comunism. Acei oameni s-au născut într-o minciună și au murit în aceeași minciună, iar viețile lor par, din punctul meu de vedere, vieți irosite, deturnate brutal de un regim bazat pe minciună și susținut de minciună. Toate viețile care au trecut prin acel regim nefast arată precum călătorii unor trenuri tranzitând un tunel întunecos. Intri în el, ai impresia că trece repede, dar la un moment dat simți că te apucă disperarea deoarece nu mai vezi „luminița speranței”, cea care vestește că negura e pe cale să se destrame.

Nu trebuie însă să ne oprim la comunism deoarece, în realitate, trăim de-o istorie în minciună. De cel puțin trei sute de ani o minciună a fost atât de repetată încât, în ochii majorității oamenilor, a devenit adevăr fundamental. Este vorba de Revoluția Franceză. De trei secole elevii sunt spălați pe creier în ceea ce privește așa-zisele binefaceri ale acelei revoluții, despre „schimbările sociale benefice”, despre „progresul societății” ca efect al evenimentelor de atunci s.a.m.d. Există, desigur, numeroase cărți care tratează cât se poate de corect subiectul Revoluției Franceze, dar cine să le mai citească după ce școala și-a făcut „datoria” de a îndobitoci omul, prezentându-i o minciună pe post de adevăr? Și cine să le mai înțeleagă la adevărata valoare atâta timp cât microbul a pătruns în literatură, muzică, în artele vizuale, practic în tot ce mișcă. 

Cei care însă se apleacă asupra studiului acestei pecingini a istoriei rămân înmărmuriți de macabrul evenimentelor de-atunci, de dimensiunea înfiorătoare a minciunii care se tot propagă. La un moment dat îți devine imposibil să înțelegi de unde s-a putut revărsa o atât de mare barbarie și cum de a fost posibil un asemenea eveniment? Văzând cât de sângeroasă a fost acea perioadă îți vine, natural, să ascunzi copiilor respectivele evenimente pentru a nu le strica frumusețea copilăriei. Dar ce te faci atunci când constați că diavolul este prezentat la școală în culori atât de vibrante, de fascinante, încât copiii ajung să-și ia ca modele criminalii istoriei? Hotărât lucru, trebuie să iei măsuri, trebuie să găsești o cale de a le spune adevărul și, în același timp, să le ascunzi totuși atrocitățile comise atunci pentru a nu le stârni repulsia față de rasa umană. 

Am rămas plăcut surprins când am primit cartea lui G.A. Henty, „Sub domnia terorii”. Sincer să fiu nu aveam habar de existența lui Henty. Scuzată să-mi fie necunoașterea, dar efectiv nu știam cine e. Cartea am luat-o, desigur, la recomandarea domnului Ninel Ganea, editorul. Am o foarte mare admirație pentru munca pe care o face la Contramundum și de aceea, cu toate că nu știam cine-i autorul, am fost curios să o răsfoiesc. Mai ales pentru că domnul Ninel Ganea îmi spusese că este un roman menit a le prezenta copiilor realitatea despre Revoluția Franceză, fără a le arunca însă în față toate acele crime oribile care efectiv le-ar putea deteriora psihicul. Eram curios cum e posibil așa ceva. Și uite-așa, o curiozitate s-a transformat într-o noapte în care nu am putut să adorm decât spre ora 3 dimineața, atunci când am terminat ultima pagină a cărții.

Rar mi-a fost dat ca o lectură să mă cotropească într-un asemenea hal. Romanul e scris atât de frumos, acțiunea decurge atât de captivant încât nu-mi pot imagina cum ai putea lăsa din mâini o poveste atât de bine șlefuită. Iar în ceea ce privește menirea cărții, anume prezentarea realității istorice, pot spune că autorului i-a reușit la modul sclipitor. Cititorul înțelege atât de bine teroarea acelor zile încât ajunge parcă să fie martor al evenimentelor. Tocmai aici e meritul uimitor al lui Henty deoarece te face să tremuri fără a-ți aduce cadavrele în fața ochilor. Înțelegi cruzimea celor de la manetele revoluției fără să le vezi direct ticăloasele acțiunile demne de niște sub-oameni. 

În mare, cartea prezintă aventurile unui tânăr englez, Harry, care este trimis de tatăl său în Franța Revoluției, la solicitarea marchizului de St. Caux. Acesta dorea ca, prin aducerea tânărului englez, să-și educe copiii în spiritul vremurilor care aveau să vină. Cum Anglia trecuse printr-o revoluție burgheză, marchizul înțelesese că o tranziție similară va avea loc și în Franța, motiv pentru care celor doi băieți ai săi le-ar fi prins bine tovărășia unui englez care le-ar fi putut transmite mai ușor trăsăturile „noii lumi”. Este de-a dreptul delicioasă interacțiunea inițială dintre familia marchizului și tânărul englez, receptat inițial cam ca un bădăran. Însă, înțelepciunea marchizului fac în așa fel încât integrarea tânărului în familie să fie una extrem de ușoară. Mai mult, un eveniment în care puterea tânărului englez salvează de la moarte cele trei fiice ale marchizului are un efect benefic, Harry devenind membru de facto al familiei. 

Însă traiul liniștit din castelul de lângă Dijon avea să fie perturbat treptat de evenimentele politice care se tot agravau. În acest fel avem posibilitatea să vedem prin ochii tânărului și a membrilor familiei marchizului desfășurarea evenimentelor. Veștile înfricoșătoare care vin de la Paris, schimbările care apar chiar și în acea zonă izolată unde marchizul era bine văzut, toate acestea ne fac să înțelegem extrem de bine cum alunecă istoria atunci când evenimentele încep să se precipite. 

Într-un deplin spirit aristocratic, întreaga familie se mută la Paris pentru a fi aproape de rege. Iar de aici epicul romanului începe să accelereze puternic. Harry devine cu adevărat protectorul familiei marchizului, iar aventurile sale sunt atât de dibaci descrise încât ajungi să te cufunzi în atmosfera acelor timpuri. N-aș vrea să vă stric plăcerea lecturii, motiv pentru care mă opresc aici din povestit. Veți constata singuri cum autorul reușește să te cotropească în atmosfera cărții, fără a-ți lăsa altă alternativă decât aceea de a absorbi accelerat cuvintele și frazele pentru a afla ce urmează să se întâmple. Per total, o lectură atât de relaxantă încât la final nu-ți va veni să crezi cum de ți-a fost prezentat într-un mod atât de corect și de realist acea atât de complicată perioadă a istoriei. 

„Sub domnia terorii” a lui G.A. Henty a fost, pentru mine, o revelație deplină. E o lectură nu doar pentru copii, ci și pentru părinți sau bunici. A lega atât de bine evenimentele istorice într-o narațiune plină de viață este, fără doar și poate, o caracteristică a măiestriei lui Henty. 

Cartea o puteți achiziționa, așa cum probabil deja știți, direct de pe site-ul Editurii Contramundum: https://contramundum.ro/produs/sub-domnia-terorii/

P.S. Aseară domnul Ninel Ganea mi-a atras atenția asupra unui excelent documentar despre genocidul din Vendée, pe care-l puteți vedea aici: https://wwv.frenchstream.life/voirfilms/vaincre-ou-mourir.html. E un documentar excelent, din păcate fără subtitrare în română. Chiar și așa, cu puține cunoștințe de franceză, puteți înțelege foarte bine. 

Nu pun punct înainte de a-i mulțumi încă o dată domnului Ninel Ganea pentru permanenta sa preocupare de a aduce în atenția publicului Adevărul de care avem atâta nevoie. 

26 de comentarii:

  1. Dă-ne, la mulți ani!
    Zi-ne despre Robespierre, oricât sap pe net nu găsesc decât aceleași info la oficial.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua.
    Eu va propun sa vedeti si acest documentar TULBURĂTOR. Este vorba tot despre minciuna in care trăim…
    “Europa-Ultima bătălie"
    prima parte
    https://seed200.bitchute.com/LnpRp8IUem5x/HicwyD5SBrCk.mp4

    partea 2
    https://seed191.bitchute.com/LnpRp8IUem5x/tRScesBGqDtx.mp4

    partea 3
    https://seed191.bitchute.com/LnpRp8IUem5x/f65iGr7pvH1G.mp4

    partea 4
    https://seed191.bitchute.com/LnpRp8IUem5x/UMR4LNXarQ0x.mp4

    partea 5
    https://seed191.bitchute.com/LnpRp8IUem5x/X0k9xn2foB2T.mp4

    partea 6
    https://seed191.bitchute.com/LnpRp8IUem5x/NjBSYpeuv6BJ.mp4

    partea 7
    https://seed191.bitchute.com/LnpRp8IUem5x/o0OnVM7ijN2d.mp4

    partea 8
    https://seed191.bitchute.com/LnpRp8IUem5x/JGd2lxqQ0ieg.mp4

    partea 9
    https://seed191.bitchute.com/LnpRp8IUem5x/XaunqzUgxG1J.mp4

    partea 10
    https://seed191.bitchute.com/LnpRp8IUem5x/mmBilbYuCKNy.mp4

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Dan, cred ca toata lumea ar vrea sa stie daca globalizarea, depopularea, plandemiile, vaccinarile cu japca..., vor afecta la fel si "occidentul colectiv" si BRICS, care de fapt este o alta fata a aceleiasi globalizari. Am gasit acest articol scris de o somitate, care taie elanul tuturor celor care isi puneau sperante in BRICS. Dau linkul si cateva spicuiri mai importante din articol, articolul fiind cam lung :

    https://opozitia.net/2023/12/07/neocominternismul-ca-falsa-alternativa-la-globalism/

    " Pentru a înțelege acest tip de conflicte, ar fi util să ne amintim de ”triunghiul dramatic Karpman”, care este de fapt un model social de interacțiune umană propus de Stephen B. Karpman. În această schemă de manipulare, rolurile sunt distribuite: Occidentul se află în poziția de ”persecutor”, Rusiei îi este atribuit rolul de ”victimă”, iar ”salvatorul” urmează să apară mai târziu, ca un centru unic de putere mondială. Deocamdată, însă, poziția de erou salvator este atribuită cu generozitate lui Putin. Este o chestiune din manualul de manipulare a maselor sau din alfabetul ingineriei sociale faptul că instrumentalizarea unor astfel de conflicte, pentru a avea succes, trebuie să-l lase invizibil pe manipulatorul din vârful triunghiului respectiv. * O remarcă necesară. Capcana în care cad unii intelectuali occidentali în adeziunea totală la regimul Putin nu este nouă. Același lucru s-a întâmplat în timpul Războiului Rece, când o mulțime de intelectuali occidentali care urau sistemul capitalist au căzut în brațele sovieticilor, prezentând URSS ca o alternativă la Occident. Unii chiar au devenit membri ai partidelor comuniste din Europa în urmă cu câteva decenii ori s-au alăturat diferitelor grupări marxiste, maoiste, troțkiste etc.

    Situația se repetă și astăzi. Fiind dezgustați și indignați de plutocrația globalistă și de politicile sale din Occident, unii se lasă seduși de propaganda statalist-ortodoxă de la Moscova, fără să înțeleagă că, de fapt, este doar un simulacru, un sat Potemkin. * Am publicat trei articole despre BRICS[2] în urmă cu câteva luni, de aceea nu mă voi opri aici asupra acestei construcții globaliste, care entuziasmează atât de mulți naivi care speră să scape de dominația Occidentului. Cum să le explici că și țările occidentale sunt colonizate de aceleași entități sau corporații private care au colonizat restul lumii, inclusiv Rusia și China? Greu de explicat.

    Subliniez, faptul că Rusia este țara-țintă a globaliștilor nu poate fi pus la îndoială. Dar a fost totuși colonizată imediat după prăbușirea URSS, la fel ca și celelalte țări ex-comuniste. Structura economiei, a puterii politice, a mass-mediei mainstream este perfect omologată cu sistemul occidental. Administrația de stat este profund penetrată de rețele de influență afiliate la centre de putere din exterior, profund ostile intereselor rusești. Este adevărat că inamicul extern al Rusiei este puternic, dar fără legătura sa cu inamicul intern (”coloana a cincea”) ar fi mai puțin periculos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar extrem de rar avem parte aici de comentarii de nota 10 ca cel de fata.
      BRAVO X 10!
      De asemenea folosirea unor termeni cheie care desccriu PERFECT situatia lor actuala si anume:
      - Coloana a 5-a,
      - SIMULACRU... in actiuni, discursuri pseudonationaliste(care pacalesc oamenii, si carre doar suna a patriotism insa efctul este de greata si noduri in git), vectori de actiune de viitor a regiunii, capcane pacaleli si minciuni ale planului in derulare.
      Cea mai nemernica a fost explicatia RECENTA data de Prizident intr-un interviu ca lipsa oualelor pe piata si costul astronomic se datoreaza faptului ca poporul a inceput sa o duca mai bine si ca URMARE consuma un numar record de oua.
      - "Administrația de stat este profund penetrată de rețele de influență afiliate la centre de putere din exterior, profund ostile intereselor rusești."
      Inca o data : Felicitari!
      In sfirsit cineva s-a trezit.
      CC

      Ștergere
    2. Are dreptate Iulie Roșca până la vaccin.
      Toți ăștia care pe baza asta il acuză pe Putin că are un cerc de adorație și ei nu au bagă faza cu "da și ei s-au vaccinat"
      Da așa este, si Rusia si China s-au vaccinat dar nu cu Pfizer ci cu ale lor care cică "nu sunt bune", așa zic ăștia din occident. Deci s-o fi vaccinat degeaba.
      In plus toți încă se miră de ce când a început războiul rin Ucraina nu a mai existat virus si propagandă? Dacă nu era războiul ăsta încă scanam coduri ID să întru la mall.
      Războiul din Palestina a început ca sa poată încheia anul ăsta războiul din Ucraina. Că nici nu mai e urmărit de țările lumii decât de vecini.
      Așa ca prevăd ca Războiul palestinian va tine tot anul ăsta si anul viitor, iar cel din Ucraina se termină la vară, cel târziu in toamnă. Plus, minus.
      Iar agenda 21/2030 este un eșec cap coadă ca și planurile cincinale ale lui Ceașcă. Se vor raporta recolte mari la hectar, dar in momentul adevărului bănuiesc ca 2030 o sa vină unii tineri care refac planul prost făcut de octogenari si nanogenari.
      De parcă 2030 e bătut in cuie si chiar dacă nu iasă se va raporta ca a ieșit.
      Sau ca orașele de 15 minute. Acum nu mai ești arestat in casă ci ești arestat pentru o plimbare de 15 minute unde găsești tot ce vrei, de la arme la droguri si prostituție. Totul in 15 minutes de plimbare. Școala e tot la 15 minute de mers. "Educația străzii", recunoscută cred pentru valoarea ei reală este (cred) obiectivul acestui demers. Mă îndoiesc ca vor mai exista infractori adevărați de pe strada de 15 minute. In unele zone din SUA e la modă să lași oropsitii sa fure din magasine, modă care in cincinalul următor va fi obligatorie și in Europa. Doar am adus totul din America la noi.
      De ce ar lipsi furtul liber din magazine?









      Ștergere
    3. Uite, CC, felicitări de la NV. Te felicit pentru felicitările adresate lui Gogu. Dar ştii de ce? Ca să lungesc lanțul slăbiciunilor. Rar se întâmplă să vezi pe aici un anonim descoperit. Ei, nu chiar în costumul lui Adam, dar destul de sumar îmbrăcat. Iarna nu-I ca vara, în România. E nițel mai răcoare. Atenție, medicii ne boscorodesc că nu stim să ne îmbrăcăm adecvat anotimpului în care trăim. Cică, ori ne înfofolim prea tare, ori umblăm dezbrăcați. Şi răcim! Iarna, desigur.

      Ștergere
  4. https://braveneweurope.com/john-pilger-there-is-a-war-coming-shrouded-in-propaganda

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred ca aici gresesti.... " [...] au fost oameni care s-au născut și au murit în comunism. Acei oameni s-au născut într-o minciună și au murit în aceeași minciună, iar viețile lor par, din punctul meu de vedere, vieți irosite [...]" si spun asta pentru ca viata in comunism a fost pentru unii (de acord poate nu multi, dar au fost) un prilej de inaltare spirituala si morala cum nu prea mai vezi in acesti ani. Vezi in acest sens ce spun despre puscarii si Gulag, Iustin Parvu, Calciu Dumitreasa, Caraza (si multi, multi altii) sau Soljenitin. Comunismul a fost o puscarie, dar multi spun ca in puscarie l-au descoperit pe Dumnezeu...
    Cumpar aproape tot ce recomanzi, tocmai am terminat "Povestiri rusesti de Craciun" prilej cu care eu si sotia mea iti multumim - sunt intr-adevar superbe prin specificul profund crestin al scriitorilor rusi !

    RăspundețiȘtergere
  6. https://www.activenews.ro/autori/Ninel-Ganea-287
    O serie de articole neasteptat de interesante.
    Un mic exemplu:
    "În anul 2000, de pildă, principele a vizitat de Paști mănăstirea Vatopedu, iar apoi a mers la chilia Sfântului Mare Mucenic Gheorghie, unde a stat de vorbă cu ieroschimonahul român Dionisie Ignat.

    De fiecare dată, însă, purtătorii de cuvânt ai prințului Charles au refuzat să comenteze pe marginea călătoriilor dese pe care moștenitorul coroanei britanice le-a făcut în Sfântul Munte. Totuși, suspiciunile nu au putut fi oprite. Mai ales când, prințul a pus (și) icoane bizantine în capela din Highgrove (reședința sa privată) sau când un călugăr athonit a declarat că "nu există niciun dubiu că în inima sa prințul Charles este ortodox”."
    https://www.activenews.ro/stiri-politic/Printul-Charles-%E2%80%9Eeroul-inaripat-142343
    DD,
    multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bastilia trebuie sa mai cada inca o data ! E patent acest lucru ! L-am expus si in alte randuri ! Inainte de Revolutia Franceza se traia tot in minciuna , dupa cum? Au schimbat palariile in rest nimic ! Combinatiile de astazi sunt scuza de kkt a stampilelor puse de voi ca faceti o schimbare ! PENIBIL domnilor si doamnelor , care pentru un minim confort v-ati conformat cu PREZENT si aveti ceea ce aveti astazi ! Eu pentru mine sunt impacat , sunt CLEAN la capitolul asta !

    RăspundețiȘtergere
  8. Probabil ca te asteptai si la comentarii de natura religioasa (poata a fost chiar o provocare...?) atunci cand ai postat articolul sau nu, n-am idee. Cu toate acestea, desi rezonez cu foarte multe dintre ideile tale, cu prima parte a articolului am o problema: cum adica o viata irosita? Doar pentru a ca fost traita in comunism? Daca atunci se traia in minciuna, traim acum oare in adevar? Cum masuram „irosirea” sau „implinirea vietii”? Doar prin libertatea de exprimare/informare si bunul trai de care beneficiem in timpul ei?

    O viata irosita este o viata fara Dumnezeu si fara iubire. Intr-adevar, comunismul a incercat din rasputeri sa il rupa pe om de Hristos. Daca la asta te-ai gandit in primul paragraf din articolul tau, atunci imi retrag cuvintele. Daca nu, atunci cred ca ai pus prea usor un verdict...

    Implinirea unui om nu se masoara in cate case, bani, masini, calatorii prin lume sau petreceri a facut, nici in cate si ce carti o fi citit ci in cat de multe bucurii a facut celorlalti fara sa fi cerut ceva in schimb si, in contradictoriu, in cat de putine lacrimi si suparari a provocat. Asta e valabila in orice oranduire... Pe vremea lui Iisus Hristos in Iudeea erau stapani romanii. Ce trebuiau sa faca toti evreii, sa renunte la Dumnezeu doar pentru ca aveau stapani straini? Chiar Iisus Hristos le spune fariseilor care-L ispiteau: „Dati cezarului ce este al cezarului si Lui Dumnezeu ce e al Lui Dumnezeu”. Nu L-a interesat politica. A vindecat si sluga sutasului (care era roman), fara sa-l judece ca era un strain asupritor in Iudeea... Oare crestinii prigoniti groaznic in primele trei secole ale Imperiului Roman după Iisus Hristos tot o viata irosita or fi avut?

    O viata implinita este o viata traita intru Dumnezeu, avand ca finalitate mantuirea sufletului. Irosirea este sinonima cu pierderea sufletului si se poate intampla la fel de bine si in comunism si in orice alta oranduire. Parintele Iustin Parvu ne invata ca suferinta este o cheie foarte importanta catre mantuire atunci cand nu ai cum sa-ti ispasesti altfel pacatele. Comunismul a fost evident un lucru rau dar poate ca tocmai acest rau i-a salvat pe multi care altfel si-ar fi pierdut sufletele... Probabil ca Dumnezeu de aceea l-a si ingaduit.

    Nici nu vreau sa ma gandesc insa ce meritam de la Dumnezeu pentru halul in care ne purtam acum, dupa ce (cel putin aparent...) am scapat de comunism iar Hristos ne-a fost ingaduit din nou. Iar la ce vremuri se intrevad, mi-e teama sincer ca va fi din nou interzis si cu consecinte mai aspre decat in comunismul dinainte pentru cine nu se va supune...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simpatic comentariul si as dori daca vrei sa clarifici acest pasaj"

      "am scapat de comunism iar Hristos ne-a fost ingaduit din nou"

      Si anume, de ce consideri ca in acest sistem socio-politic suntem mai apropiati de impartia lui Dumnezeu si de Hristos?( ma rog, "ni s-a ingaduit")
      De catre cine?
      Ca sa ce?

      Ștergere
    2. @Anonim15 ianuarie 2024 la 05:25
      Sper ca doar sa mi se para ca vrei sa fii nitzel ironic si sa nu imi racesc gura de pomana... Iti spun astea pentru ca la intrebarile tale era raspunsul inclus in ce am scris acolo, mai ales la ultima, pusa pe un ton usor impertinent: „Ca sa ce?”. Dar iti voi raspunde totusi...

      Nu am spus ca in acest sistem socio-politic suntem mai aproape de Dumnezeu ci ca este mai ingaduitor cu religia, deci calea spre Dumnezeu ar trebui sa fie una mai usoara din acest punct de vedere. In sensul asta am folosit sintagma „Hristos ne-a fost ingaduit din nou”.

      Ai auzit de expresia „materialism dialectic si stiintific”? Daca ai avut o varsta macar de liceu prin 1989, ar trebui sa-ti sune cunoscut. Era "religia" comunista si, in rezumat, nega orice facea trimitere catre alte persoane, forte sau realitati dincolo de universul observabil, tangibil si/sau masurabil de catre om. Pe scurt, il nega pe Dumnezeu. Culmea e ca si comunismul avea propriile "icoane": portretul lui Ceausescu era in fiecare clasa de scoala, liceu sau aula universitara, in fiecare birou de director, in permanenta il vedeam la televizor. Nu era deloc gresit sa fie si unul al soatei academician... Activistii de partid erau "preotii" doctrinei si nu prea puteai sa-i contrazici. In plus, nu era bine sa fii membru de partid si sa frecventezi si Biserica. Nu era interzis sa fii religios dar... era de evitat. Pentru o jumatate de secol, Dumnezeu a fost pus intre paranteze. Probabil ca inca o generatie sau doua daca mai continuam asa, am fi plans toti sincer la statuia lui Ceausescu, asa cum plang nord-coreenii la cea a lui Kim Ir Sen. Ba, probabil, am fi inceput sa ne si rugam la "spiritul" lui...

      `De catre cine?", intrebi... De catre aceiasi care au hotarat ca Romania (si alte tari) trebuie sa devina comunista si care au stabilit 45 de ani mai tarziu un alt scenariu, vazand probabil ca nu obtinut rezultatele scontate. Nu-i poti cere omului sa-si sacrifice viata fara sa-i oferi un pret cel putin egal cu ea. Asta o poate face numai Dumnezeu! Teama mea este ca perioada asta este doar pauza dintre reprize, urmand ca neo-comunismul globalist care bate la usa sa corecteze "eroarea tactica" din secolul trecut, inserand in religia corporatista si un "dumnezeu", fals dar seducator, astfel incat majoritatea dintre noi se va bate sa prinda un loc mai in fata la noul abator social.

      "Ca sa ce?" Citeste Biblia. Roaga-te. Fa astea nu ca CTP, care se lauda ca a citit Biblia in trei limbi si tot n-a inteles nimic. El a citit-o fix cu dorinta de a n-o intelege, ci ca sa o poata contrazice. Ce sa vezi? Dorinta i-a fost indeplinita... Tu citeste-o, dorindu-ti sincer si smerit sa o intelegi, si vei primi raspunsul la intrebarea ta.

      Doamne-ajuta!



      Ștergere
  9. Am citit cartea, pe nerasuflate. Fabuloasā!
    Multumesc draga Dan.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sub domnia terorii!
    Teroare = groază, spaimă, frică provocată intenționat prin amenințări sau prin alte mijloace de intimidare; asuprire bazată pe intimidare, timorare, amenințare. Din franceză - terror, latină - terror (DEX)
    Da, din păcate, copiii Planetei Albastre trăiesc sub imperiul terorii. De când? Din vremuri imemoriale. Am folosit un neologism, intenționat ( fr. immèmorial), pentru a rămâne, oarecum, în registrul cărții cu titlul "Sub domnia terorii". Şi pentru că vine din vremuri străvechi, amplificându-se, susținută, aplicată şi instaurată cu mijloace moderne sofisticate, putem să spunem că, într-adevăr, structura genetică a organismului uman a fost alterată prin modificare genetică, un proces care se întinde, etapă cu etapă, de-a lungul timpului şi cuprinde generație după generație, astfel încât ADN-ul uman s-a "îmbogățit" cu o genă: gena spaimei, a fricii, genă indusă de teroare, prin repetare.
    Este adevărat , din fericire, au loc şi "accidente" genetice. Cei neînfricați, netemători nu sunt infestați cu morbul fricii. Nu sunt puțini, dacă am face un inventar, din vremuri străvechi şi până în zilele noastre. Ei sunt Luminătorii Omenirii! Sunt cei care nu s-au speriat înfruntând moartea, pentru un crez, pentru o idee. Giordano Bruno, născut în anul 1548, în Italia, la Nola, a fost condamnat şi ars pe rug de Inchiziție, pentru încăpățânarea cu care şi-a susținut teoriile. E doar un exemplu.
    Şi eu am trăit în s.s.m.d., 20 de ani. Da, în decembrie 1989, aveam 20 de ani împliniți în luna septembrie. Imi amintesc însă, de o ghiduşie făcută de mine pe la vreo 11 ani. Am fost selectată de doamna profesoară de limba şi literatura română să particip la un concurs de recitări. Am reprezentat şcoala la concursul între şcolile aceleiaşi comune, între comune şi pe județ. Am obținut locul I. Trebuia să merg la faza națională, dar nu s-a mai ținut. Ei, poezia recitată de mine se numeşte "România". Poezie patrioricä, desigur. Eu am recitat-o din tot sufletul meu, curat, de copil, dar am făcut ceva. Am schimbat ultimul vers. Pur şi simplu. Nimeni n-a observat. Ultima strofă din poezie:
    "Sărut, dar, obrazul tau, Românie,/
    Şi-i spun, poate Murăş, Carpat, poate Zeu/Şi-i spun, cer de stele ce chiar din vecie/ Ard pentru slava poporului meu."
    Versul original suna aşa: "Ard pentru slava, partidului meu"
    Uite că nu a fost pe placul urechii mele, muzicale, de copilaş. Ce atâta partid! Asta se întâmpla prin anii "80 -"81.


    RăspundețiȘtergere
  11. Atunci cand a aparut fenomenul GANDHI cineva spunea ca indienii nu erau interesati de politica,ci de aspecte religioase.Gandhi a studiat in Anglia si preocuparile politice au fost exercitate dupa acest model.Vreau sa spun ca viata omului se imparte intre activitatea profesional-religioasa si aspectele social-politice.Asa se explica realizarile din regimul trecut.Ceea ce omiteti sa spuneti este ca dictatura democratica de azi nu are decat o fata mincinosa si destructiva .Din anii -90 se practica Politica stand -by,adica nu aveti voie sa faceti nimic pentru progresul tarii.Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect ! Potentialul acestei tari este distrus sistematic , ce este mai grav .....e facut cu ajutor intern , subliminal ni se spune ca suntem mici si nu putem mai mult ! Ceausescu a fortat si a putut mai mult , nu am sa reiterez erorile si ororile acelui odios regim ,dar hai sa vedem limpede unde a fost bine si unde a fost gresit ATUNCI ! Dar astazi nu vad decat rau cu parfum de bine ! Bunicul meu a fost la puscarie pentru chiaburie , tatal meu a fost persecutat politic si dus la Canal ! Ca o ironie a sortii astazi eu am ajuns sa regret regimul Ceausescu in unele privinte , ceea ce vine si se intampla este mult mai rau decat a facut Stalin si Hitler la un loc ! GLOBALIZAREA e o teorie ce nu o vor pune in practica decat pentru prostime , tehnologia si stiinta astazi le-a dat aripi si se cred demiurgi controland in diferite stadii natura si omul !

      Ștergere
  12. Ne vom întoarce într-o zi,
    Ne vom întoarce neapărat.
    Vor fi apusuri aurii,
    Cum au mai fost cînd am plecat.

    Ne vom întoarce neapărat,
    Cum apele se-ntorc în nori,
    Sau cum se-ntoarce, tremurat,
    Pirdutul cântec pe viori.

    Ne vom întoarce într-o zi,
    Şi cei de azi, cu paşii grei,
    Nu ne-or vedea, nu ne-or simţi,
    Cum vom pătrunde-ncet în ei.

    Ne vom întoarce ca un fum,
    Uşor, ţinându-ne de mâini,
    Toţi cei de ieri în cei de-acum,
    Cum trec fântânile-n fântâni.

    Cei vechi ne-om strecura, tiptil,
    În toate dragostele noi
    Şi-n cântecul pe care şi-l
    Vor spune alţii după noi.

    Noi, cei pieduţi, re-ntorşi din zări,
    Cu vechiul nostru duh fecund,
    Ne-napoiem şi-n disperări,
    Şi-n răni ce -n piepturi se acund.

    Şi-n lacrimi ori în mângâieri,
    Tot noi vom curge zi de zi,
    În tot ce mâine, ca şi ieri
    Va sângera sau va iubi!

    NE VOM ÎNTOARCE ❤
    RADU GYR

    NV




    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NV-uto,
      De intors ne vom "intoarce" si noi si nemtii, francezii, olandezii, samd dar problema este CUM, IN CE FEL? In conditiile in care vin schimbari regionale UE/US efectiv dramatice, si asta in curind si cu siguranta FARA drept de apel. Unele deja sunt aplicate in Germania( anularea subventiilor care este = cu lichidarea agriculturii( asa cum o stim!!))
      Ca drept exemple de alternative la carburantii fosili:
      Transportatorii: Cu citeva vehicule ELCTRICE? :))
      Fermierii(fostii tarani:): Cu tractoare electrice(gluma)? :)
      De CAI, BOI ca o alternativa a trasului la jug nici vorba deoarece aia trag basini si rigiie.
      Folosirea tinerilor care in prezent stau pe TIkTOace ca forta bruta? Posibil! Ce nu face foamea din om!

      Ștergere
    2. Măi anonimule de sex incert, ce-ți veni pe poezie? Te deranjează poetul Radu Gyr? Dacă ai probleme cu colecistul, dă-l afară laparoscopic. Vezi că poate sunt NV-ut. Doreşti o întâlnire?

      Ștergere
  13. In opinia mea, Revolutia Franceza a fost atat de franceză pe cat cea rusă, de rusă sau Primavara arabă, de arabă. Sau Revolutiile de la pat'u'z' opt din Principatele Române, de române.

    RăspundețiȘtergere
  14. Dacă pana la Revoluția franceza, mai exista o ,,logica” a manifestărilor animalice ale omului, odată cu industrializarea, si producerea pe scara larga a bunurilor de larg consum, si obținerea facila a materiilor prime, omul nu mai are nici o scuza- pentru lăcomia crasa de care da dovada; in realitate, nu este vorba de întreaga umanitate, ci de o Gașca de derbedei, susținuți de forțele de ordine și serviciile secrete, care au generat toate atrocitățile din lume, inducând frica, manipularea ordinara, stresul oamenilor de rând ; la o simpla rememorare a momentelor istorice, oricât de idiot ai fi, nu poți sa nu constați ca am fost, suntem , și exista mari șanse sa fim conduși in continuare de același tip de indivizi : MÂRLANI, PSIHOPATI, ANIMALE INTELECTUALE - CARE SE CRED D ZEI PE PĂMÂNT, IN TIMP CE EI NU SUNT ALTCEVA DECÂT- MANIFESTAREA CELOR MAI ABJECTE TRĂSĂTURI UMANE !

    RăspundețiȘtergere
  15. Iti dai seama ca i-au tinut pe fraieri cateva mii de ani cu povesti despre bau bau?!
    Asta minciuna.

    RăspundețiȘtergere
  16. Teroarea religioasa. Au ajuns preotii ortodocsi sa gireze razboiul.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)