vineri, 19 ianuarie 2024

Rațiunea de a fi


Mă întreabă foarte multă lume de ce România nu înaintează? Ce anume ne lipsește? E o ecuație paradoxală aici. Pe de o parte constatăm că țara e bogată, dar oamenii săraci. Avem resurse, dar ni le fură alții. Unii sunt tentați să dea vina pe oameni, pe popor. Românul e hoț, românul e dezordonat, e trădător, e greu să fie organizat, e rudimentar s.a.m.d. Poate aș apleca urechea și la acest aspect, dar văd cum oamenii care lucrează în străinătate sunt, în marea lor majoritate, apreciați. În țările mai puțin rasiste - ca Spania - localnicii nu se dau înapoi de la a-i lăuda pe români: lucrează repede și la o calitate excepțională. Oricine și-ar dori asemenea angajați. Cu alte cuvinte, pică și această ipoteză. Atunci ce se întâmplă întrucât chiar intrăm într-un paradox absolut.

Chestiunea e de-a dreptul banală. Însă niciodată nu a fost luată în considerație deoarece am avut parte doar de conducători proști și ticăloși. Desigur, vina pentru acei prostovani ne cam aparține, iar asta înseamnă inclusiv că noi suntem cam prostovani. Nu mi-e rușine s-o spun, așa e! Suntem proști, dragii mei, dar nu asta e problema! La urma urmei, la nivel de națiune, țările se învârt în jurul unor valori destul de apropiate. Asta înseamnă că dacă noi suntem proști, toți ceilalți cu care ne comparăm tot cam prin zona aia de prostie se zbat. Desigur, românul are impresia că tot ce e străin e deasupra sa. E o chestiune atât de devastatoare încât o putem trece la categoria cauzelor pentru care ne merge aiurea. Avem un soi de timiditate devastatoare, ne fâstâcim în fața oricărui prostovan venit din afară și nu mai știm ce să facem pentru a-i face pe plac. Dacă e străin, brusc îl considerăm mai deștept și suntem capabili să-l punem stăpân peste noi. Așa ne-am ales cu Plăvanul, imbecilul imbecililor sau cu nulitatea aia de primar de la Timișoara. De Clotilde nu mai pomenesc deoarece mă apucă voma. Asta să fie cauza? Da, într-o oarecare măsură, dar principala cauză e alta. Una care ne face inclusiv să ne pierdem stima de sine, ajungând la comportamente aberante precum cel discutat.

Principiul de bază de la care trebuie să pornim este „rațiunea de a fi”. Ce înseamnă asta? Absolut totul! Orice popor are o rațiune a sa de a fi, are un mod specific de a ființa și o misiune istorică. E o noțiune care a fost mult prea des călcată în picioare în cazul nostru. Într-un fel e normal deoarece am fost(și vom fi) mereu la confluența intereselor marilor puteri. De aceea, întotdeauna puterea dominantă a zonei a mers pe inhibarea rațiunii noastre de a fi, introducând artificial în „programul” poporului nostru rațiunea lor de a fi. Este cel mai ticălos mod de a-ți subjuga o națiune deoarece atunci când îi implementezi rațiunea ta de a fi, e ca și cum i-ai dinamita sufletul. Din fericire pentru noi, agresiunile de care am avut parte de-a lungul istoriei nu au reușit să ne dinamiteze, să ne șteargă identitatea. Mai mult, a apărut o flexibilitate menită a ne conserva rațiunea de a fi, undeva într-o zonă a inconștientului colectiv. Exemple ale acestei camuflări sunt destule. Cunoașteți zicala „zicem ca ei, facem ca noi”. Sau, dacă vreți, știți capacitatea instinctivă a românului de a-l fura pe străinul care jefuiește pe-aici. E drept că acum s-au mai inhibat aceste instincte, dar ele încă există. Însă cel mai importat lucru e că rațiunea noastră de a fi încă există, într-o formă intactă, chiar dacă e puternic obtenebrată. Și e normal să fie obtenebrată deoarece suntem realmente sub ocupație.

Elementul declanșator al trezirii noastre va fi acela în care vom deveni conștienți de rațiunea noastră de a fi. Până acum am fost preocupați(și împinși) să ne-o însușim pe-a altora: ba pe-a otomanilor, ba pe-a Occidentului, ba pe-a rușilor, ba, din nou, pe-a occidentului. Niciodată nu ne-a mers bine, permanent am trăit într-o lume aproximativă, convinși mereu că aceea nu e lumea noastră. Și era logic să fie așa deoarece permanent ceea ce ni s-a oferit nu a fost al nostru și de aceea nu am luat niciodată în serios tentativele lor de îngenunchere mascate în „evanghelizări civilizatoare”.  

Cred însă că a venit momentul să înțelegem toți că avem o rațiune proprie de a fi, una care este 100% a noastră și cu care rezonăm instinctiv. De-aici trebuie să începem lungul drum al cunoașterii de sine și al îndeplinirii misiunii istorice a poporului nostru. E singura cale care ni se potrivește, iar în perioada care vine vom avea o nouă fereastră rară a istoriei prin care ne-am putea face loc astfel încât să reușim să trăim pe picioarele noastre. E totul simplu și, în același timp, extrem de complex. 

45 de comentarii:

  1. Ca şi la ruşi, problema vine de la trădarea intelighenţiei, care ia pe nemestecate orice model occidental, suspină de dorul studenţiei la Viena şi, ajuns la conducere, are mentalitate de lacheu. Poporul nu are aceste metehne, dar nu are nici o putere de decizie, votul lui e viciat de ideile pe care massmedia intelighenţiei le regurgitează. Asă că bonjuriştii au adus-o pe Crocodildo la Primărie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. GRESIT ! Adevarata putere se afla in puterea unita a maselor, impotriva unui rau generalizat.
      Cine nu intelege asta, isi va merita deplin moartea cruda care-l asteapta, muuult mai curand decat ne inchipuim.
      Chiar nu va duce mintea sa intelegeti ca "cei de sus" ne doresc MOARTEA, fie prin razboi, fie prin virusi, fie prin otravurile botezate in vaccinuri. Asa ca nu mai asteptati sa vina "salvarea de sus" pentru ca acolo sus, sunt exact criminalii care vor sa ne omoare, asa ca nu aveti decat doua alternative, una este sa muriti ca niste rame umile care privesc ca niste impotenti lashi si fara caracter, la cum ii sunt ucisi membrii familiei sale, sau sa isi asume responsabilitatea de BARBAT sau de TATA de familie, si sa inceapa lupta de jos in sus, adica mai inati lupta impotriva cozilor de topor locale, care impun in comunitate hotararile celor de sus. NU trebuie sa iesiti la demonstratii, ca astia va impusca, folositi avantajul noptii, si mai ales al actiunii singulare , ca sa va terorizati cozile de topor

      Ștergere
    2. Felicitări ! O corectă și realistă evaluare.

      Ștergere
    3. Mda, asta pare sa fie singura cale...

      Ștergere
  2. 17 decembrie 2022:

    https://vrabiute.blog/2022/12/17/mai-intai-de-toate-romania-si-romanii/

    "o națiune în care nimeni nu dă doi bani pe fratele sau, în schimb are o încredere nejustificată de nimic, în orice străin!"

    https://redirect.invidious.io/watch?v=Guu0yhFluvI

    1:47: "To conquer others is to have power. To conquer yourself is to know the way."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ala de pe vrabiute nu intelege nimic! 99% din tot...si cand zic tot ma refer la Market-uri, Banic, resurse , curent electric, agricultura, industrie, forta de munca, statii de benzina, gazul din pamant este in mana LOR. Doar cu o nationalizare se poate face ceva. Cu vrajeli gen boicot nu se poate face nimic. Cum au rasturnat comunistii regimul anterior? asa zis capitalist. Prin forta! cu ajutorul rusilor! Daca vrei sa rastorni regimul UE, hegemonia americana... doar prin forta armata. Altfel e vrajala! Imagineaza-ti ca la urmatoarele alegeri o sa castige Sosoaca cu partidul ei cu 60%. Si? In ministere, institutii, in Biserica, in spitale , in Politie, SRI...peste tot sunt oamenii PNL, PSD ...useristi spalati pe creier. Cu cine poti face ceva? cu oamenii care au slujit pana acum? pe bune? Doar cu forta se poate face ceva.

      Ștergere
    2. "Cu cine poti face ceva? cu oamenii care au slujit pana acum? pe bune?"

      Da, pe bune.
      Si drept exemplu, tot de la tine:

      "Cum au rasturnat comunistii regimul anterior? asa zis capitalist."

      Milioane de romani care inainte de 1944 defilau cu drapele regale , icoane si insemne religioase in timp ce strigau TRAIASCA REGELE(in sus si in jos), FIX a doua zi dupa ce a fost inlaturat au ridicat steagurile rosii si au strigat TRAIASCA RPR!( sau ce au fost invatati sa strige atunci)

      Dupa cum vezi istoria iti demonstreaza CLAR ca se poate ca cineva nou care vine, de exemplu Sosoaca, ipotetic vorbind sa demonteze vechile bisericute si sa inceapa o epoca noua. Iar la rusi a fost EXACT LA FEL in 1917....tatucul nostru iubit, TZARUL NOSTRU, UNSUL LUI DUMNEZEU...dupa care s-a intimplat o minune. Li s-a sters totul din memorie devenind miraculos peste noapte cei mai infierati bolsevici.

      Deci vezi ca se poate. Asa-i omul nostru! Si ai sa vezi ca nu numai homoEsticus este asa. Tot vestul, mai putin americanii se vor rostogoli cu labutele-n sus.

      Asa si nationalizarea va veni fara probleme daca asta aleg stapinii banilor.

      Ștergere
  3. Blestematul nostru complex de inferioritate, incapacitatea noastră de a defini ,,binele comun" și de a munci disciplinat și ordonat pentru atingerea lui. Lipsa coeziunii interne în situații de risc și incertitudine.
    O sută de ani de istorie comună e prea puțin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Complex de inferioritate:

      http://modarchive.org/index.php?request=view_by_moduleid&query=44368

      Ștergere
    2. Asta au încercat daco-nationalistii sa rezolve, căutând in istorie ceea ce ne face sa fim mândri că suntem români. Doar ca au sărit calul laudei de sine si au pierdut din vedere prezentul. Pot fi mândră de Decebal, Eminescu si Creangă, dar nu trec ca gasca prin apele tulburi ale prezentului îmbrăcată în hainele lui Eminescu, pentru ca ar fi prea mari de mine. Fac ce pot eu face bine in jurul meu, nu stau cu burta la soare crezandu-ma buricul universului.
      Știți cât timp s-a pierdut cu lăudăroșenii găunoase a la Dan Puric si Roxin?
      Despre noblețea poporului român și alte asemenea somnifere menite a ne ține inerți până când va fi prea tarziu, pentru ca nicio bucățică de pamant nu ne ca mai aparține si toti tinerii vor fi plecat prin occident, iar batranii ce ne-ar putea învăța vor fi plecați spre alte lumi?
      I-am tras pe multi de mânecă atunci când au pierdut contactul cu realitatea, avertizandu-i ca vorbele nu ne scapă din impas. Mi-am încasat palmele nemeritate si am fost acuzată că nu tin cu poporul. Eu țin cu poporul, dar nu si atunci când refuză sa-si învețe lectiile si crede ca trebuie sa vină mereu un salvator care sa ii spele păcatele.

      https://mariadakhel.blogspot.com/2017/05/carcavulia.html?m=1

      Ștergere
    3. "Știți cât timp s-a pierdut cu lăudăroșenii găunoase a la Dan Puric si Roxin?"

      Dar cine i-a ascultat Maria? Ei s-au ascultat unii pe altii si alti citiva gura casca de care nu ducem lipsa.

      Ștergere
    4. "toti tinerii vor fi plecat prin occident"
      Asa cum au plecat asa se vor si intoarce, Maria.
      In cel mult 2-3 ani vor reveni in MASA inapoi.
      Desi nu va fi usor nicaieri, Romania BRUSC va redeveni -acasa-
      "Mark my words"...cum zic partenerii anglosaxoni :))
      D.

      Ștergere
  4. Pai n-ati vazut cum sareau romanii cu daruri la regele charles - prieten cu pedofili celebri si promotor al reducerii populatiei ? O mentalitate si atitudine de sclaveti mai gretoasa ca aceea nu cred ca exista !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Absolut adevărat!

      Ștergere
    2. Spune mi cu cine te imprietenesti/ înrudești ....

      Ștergere
    3. Nu cred ca de buna voie sar in calea printului Charles! Evident ca si acolo este o regie , un teatru sprijinit de autoritati. Nu merge charles prin transilvania fara ca autoritatile , SRi, sa il sprijine din umbra. Sa fim seriosi!

      Ștergere
    4. Prieten bun? Da' de unde! FRATE nu prieten. Prințul Andrew este frate'su. Basca restul crocodilienilor.

      Ștergere
    5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  5. Super bun articolul tău de azi!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua! Subiectul propus de dumneata, domnule Diaconu, patrunde intr-o sfera mult discutata in aceste vremuri si implica patrunderea intr-un domeniu exclus din civilizatiile actuale: spiritualitatea, constiinta umana. Mai precis, s-a exclus intentionat a se dezvolta domeniile privind constiinta umana accentuindu-se pe partea materiala a existentei. Ratiunea de a fi trebuie sa fie pregnant dezvoltarea oricarei civilizatii si nu ratiunea de a avea. Daca, dupa cum spui dumneat, poporul roman inca isi mentine ratiunea de a fi mai sunt sanse sa ne revenim, dar sa nu uitam ca, asa cum atingi si dumneata situatia doar tangential, politicile internationale impiedica un popor ca al nostru sa existe. Amestecul in treburile altor popoare in vederea obtinerii de profit personal determina ca un popor a carei tara este foarte bogata in resurse sa nu se poata dezvolta. Domeniul spiritualitatii , a constiintei popoarelor, la general, este problema pentru intreaga umanitate. A se da vina pe un popor ca nu este capabil sa-si administreze tara din cauza conducatorilor este a ascunde gunoiul pe sub pres pentru a nu fi observat, numai ca in aceste vremuri s-a adunat asa mult gunoi ca este imposibil sa nu se observe. Politica internationala la care suntem obligati sa participam determina neputinta unui popor sa-si aleaga conducatori buni. Daca inca exista ratiunea de a fi si daca cei ce invart rotile politicilor internationale isi vad de ratiunea lor de a fi, atunci orice popor, nu numai poporul roman, poate sa inainteze pe culmi ale progresului, nu material, ci al constiintei care va reusi sa eradicheze inegalitatile existente actual. Aceasta ratiune de a fi este problema individuala, dar ca s-o punem in context global, priveste fiecare natiune in parte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ratiunea de a fi a poporului roman este sacrificiul.
      Cine nu a acceptat soarta acestei ratiuni deja a plecat.
      Am citit multa istorie, multa, multa. Si va zic ca ceea ce se numeste iobagi in manualele de scoala o duceau mai bine decat clasa medie din Romania de azi.
      Iobagia aia este boierie astazi.
      Dar propaganda de cel putin 100 de ani a sters toate cuvintele frumoase a vremurilor din trecut.
      Iar de la a fi iobagi si fericiti, ca cica iobagii nu detineau nimic dar erau fericiti.
      In istorie se scrie ca iobagii erau foarte tristi.
      Nu e adevarat, erau fericiti. Chiar foarte fericiti. Am vazut la bunici in sat ce frumos era acum sute de ani.
      Noi astia ramasi azi in tara suntem tristi.
      Dar nu toti.
      Eu am acceptat greu dar pana la urma senin ratiunea mea de a fi.
      Sunt mancare pentru cei de sus.
      Toti care traim in tara asta suntem mancare si mancati zi de zi de 100 de ani.
      Odata acceptata ratiunea de a fi te poti ridica si sa devii puternic.
      Eu voi fi un sacrificiu puternic, cel mai puternic din lume daca se poate.
      Eu nu am dileme deloc.
      Traiesc in fiecare zi ratiunea mea de a fi. Secunda de secunda sacrific totul.
      Si asta ma face si fericit. Nu intentionam deloc. Fericirea nu e ceva in sine ce merita cautat, nu cred in cautarea fericirii din drepturile americane, e doar un efect secundar ca de la injectii.
      Ce merita cautat este sacrificiul.
      Asta este ratiunea poporului roman si cine sta alaturi de noi se va sacrifica ca si noi, in tacere. Nu ca ucrainienii. Nu e bine deloc cum se sacrifica ei. Prosti. Carne de tun. Nu au invatat nimic de la noi.

      Imi place foarte mult ca mentionati "poate sa inainteze pe culmi ale progresului".
      Progresismul politic este noua ideologie lgbtqi2sp.
      Musulmanii se feresc de progres si progresism.
      Chiar si Ciao-Sexu scria despre progres.
      Progresul in sine este o greseala, e ispita din biblie, e cele 7 pacate, sacrificiul niciodata daca este o ratiune de a fi si nu o prostie ca in Ukra.
      Iisus statea pe cruce intre 2 talhari.
      Talharul rau era progresist si propunea lui Iisus sa faca progrese ca e Domnul si sa ii elibereze, ca asta e progresul lumii si talharul bun a gasit puterea sa se sacrifice pe cruce pentru iisus si a certat pe toti care se legau de El.
      Nu avem nevoie de progres deloc. Am vazut 34 de ani de progres care ne-au readus in interbelic.
      Avem nevoie de sacrificiu, dar nu de ala de oaie triplu xxx.
      Cine intelege bine, cine nu sa ramana progresist cu fratii lor prea cuviosi lgbt.







      Ștergere
  7. " toți avem o rațiune proprie de a fi, una care este 100% a noastră și cu care rezonăm instinctiv."

    Instinctul cel mai puternic este cel al supravietuirii, dar cum ne-am nascut sa traim in aceste vremuri care in curand vor fi extrem de cumplite, vremuri in care vor fi periclitate vietile copiilor si nepotilor nostri, vremuri in care masoneria mondiala si-a facut o lege, prin care ei se obliga ca sa nu lase ca populatia planetei sa depasesca numarul 500 de milioane de oameni, adica vor trebui sa moara 8 MILIARDE, pentru ca asa vor cei mai mari criminali ai planetei.
    Si asta inseamna ca va trebui sa murim si noi impreuna cu familiile noastre, asa ca ratiunea noastra de a trai, inseamna sa murim (daca tot trebuie) dar sa murim salvand vietile familiilor noastre.
    Sau poate nu trebuie sa murim noi, ci sa le lasam prioritatea, acelor cozi de topor, prin care cei mai marii criminali ai planetei isi aplica politicile criminale impotriva noastra, si poate ca nici nu va trebui sa omoram nici aceste cozi de topor ale Satanelor, ci poate ca ajunge sa impunem acea teroare generalizata de jos in sus, adica fiecare cetatean al comunitatii , sa constientizeze ca ratiunea lui ca barbat de a trai, este aceea sa isi apere familia, terorizand politaiul comunitatii sau primarul si secretarul acelei comunitati, si alte persoane cu "misiune politica", dar si asta ... numai daca ei refuza sa treaca de partea noastra, ca si ei au familii si copii.
    Vedeti va rog in istoria poporuli francez, ce au facut in anul 1789, oamenii de rand, cu cei care ii opresau.,
    Va spun eu, ... au ghilotinat peste 200 000 de "cozi de topor" ale opresorilor, dar si majoritatea opresorilor ca de ex. nobilimea, incepand de jos de la preotul care slujea interesele statului opresiv, marea majoritate a nobililor, pina sus la regele si la regina Frantei, care si ei au fost ghilotinati de poporul revoltat, care a dovedit astfel opresorilor ca ei, poporul, sunt cea mai mare putere in stat.
    Si exact asta am dovedit si noi in Decembrie 1989, cand l-am alungat si asomat pe unul din cei mai mari tirani ai planetei,
    Doar ca greseala noastra a fost aceea ca am taiat doar motul, si masa mare de gunoaie, am lasat-o sa se urce in capul mesei, ceea ce era o greeala fatala care ne-a adus aici unde suntem azi!
    Situatia de acum, ne impune tuturor sa constientizam faptul ca ratiunea noastra de a trai, ne impune sa murim pentru salvarea vietilor copiilor si nepotilor nostrii, dar si sa constietizam faptul ca daca nu ne luptam ca sa ne salvam familiile, tot vom muri, asa ca avem doar doua alternative, sa murim ca niste gunoaie umane care privesc cum le sunt ucise familiile, sau moartea de BARBAT care se sacrifica pentru salvarea familiei sale.
    Asa ca nu va fi de loc greu sa luam hotararea corecta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. BĂRBATUL nu se sacrifică pentru salvarea familiei ci își sacrifică familia ca să construiască mănăstiri, dar tu care n-ai credință în Dumnezeu de unde să știi?

      http://www.universdecopil.ro/balada-mesterului-manole.html

      Ștergere
    2. "Si exact asta am dovedit si noi in Decembrie 1989, cand l-am alungat si asomat pe unul din cei mai mari tirani ai planetei"
      Noi? Care noi? Câți ani aveați în decembrie 1989? Ați făcut parte din plutonul de execuție? Întămplător, acei militari paraşutişti de la Unitatea de Paraşutişti din Boteni, au fost colegii unui foarte bun prieten, ofițer paraşutist, împuşcat alături de alți militari paraşutişti. În cap şi-n abdomen. S-a tras din vila de peste drum de Televiziune. Ofiţerul avea 28 de ani iar ceilați băieți 19-20 de ani. In timp ce se afla acolo, a înţeles marea farsă. Aveau nevoie, "emanații" de victime, de morți, să crească numărul. Printre altele, dacă vreunul dintre militarii gradați, transportati pe calea aerului la Târgovişte, îşi mai aminteşte: inainte de execuție, li s-a spus că cei doi bătrâni le-a ucis colegii. Da, până în acel moment, nu au stiut. Imi amintesc foarte bine, cum, pe post s-a comunicat că militarii paraşutişti de la Televiziune sunt vii şi nevătămați. Avea acasă un copil de 5 luni care nu si-a cunoscut niciodată tatăl. Si alte vieti curmate, la Otopeni, trupuri profanate în fața MAPN. Ce-o fi fost în sufletul copiilor, sotiilor, mamelor militarilor USLA?
      Nu noi i-am ucis pe cei doi soți. Nu noi l-am ucis pe cel care fusese Preşedintele Republicii Socialiste România. Da, nu imi este greață să pronunț numele de atunci al țării. Mă abțin cât pot să nu te trimit la origini, din respect pentru domnul Dan Diaconu şi ceilalți oameni de pe aici. Mă abțin să nu te trimit la dracu. Mă abțin. Din ce canalizare ai ieşit? Şi ne mai întrebăm de ce arată "săraca țară bogată", cum arată.
      NV

      Ștergere
    3. Cate inselare! Man, toate povestile tale cu Revolutia franceza...cu revolutia industriala... cu revolutia din 89...si cu revolutiile ce vor veni... tot de catre masonii aia au fost si vor fi puse la cale. Oamenii sunt dezbinati si sunt condusi de masoni . Si Biden si Xi si Putin sunt membrii ai aceleiasi organizatii si sunt slugi ale aceluiasi stapan. Toti actioneaza in tarile lor, pt a controla populatia si a implementa acelasi plan. Fiecare in tara lui. Asta ne arata realitatea. Aceleasi masuri de control si de limitare a populatiei sunt si in China, USA, Rusia, Europa etc. Daca studiezi istoria omenirii, in acest secol a fost singura data cand sclavia s-a manifestat cel mai putin. Acum se lucreaza la corectarea acesteia. Cum ar fi fost ca in Evul Mediu sa existe mijloace tehnice de supraveghere a sclavilor? Camere video, telefoane, bani electronici? Asa urmeaza sa fie si in epoca noastra. Elitele se gandesc si fac planuri despre vietile noastre precum noi ne referim la niste gandaci care ne-au invadat pe scara blocului.

      Ștergere
    4. @12:46
      Oare chiar nu AUZITI ce se vorbeste in forurile superioare, la wef si in miriada de alte organizatii afiliate si fratesti? Ceea ce se comunica direct( in your face) sau indirect, citind printre rinduri.
      Epoca noua care deja prinde contur nu va mai avea nevoie de elitele bancare. EI SUNT GINDACII fugariti!
      Noua era va fi in asa fel conceputa incit va exclude ideea elitismului statal(1) si personal(2). Ma surprinde ca inca "nu v-ati prins".
      Dupa un mic soculet, dupa un HOP ceva mai neplacut, un medicament "amar", Vasile, Ilie, Mariuca, Ilinca, veti fi ok, veti fi fericiti(e). Pe bune! Chiar nu este gluma! Obisnuiti-va cu ideea.
      CC

      Ștergere
  8. Numai popoarele curajoase își descoperă rațiunea de a fi. Nu știu cum se face, dar lucrurile astea importante, deși nu costa nimic si nu poți plăti un consultant sa ți le spună, totuși necesita foarte mult pentru a fi descoperite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic ca numai populatii mici care se cunosc personal intre ei mai pot vorbi de o ratiune de a fi!
      Exemple:
      Pashtunii
      Amishii
      Diverse triburi unite din Africa si nordul Siberiei
      Romii strict traditionali
      Amazonienii
      Patagonia
      Cubanezii
      Enclave romanesti pe ici colo: Apuseni, Delta Dunarii(lipovenii), etc
      In rest prea mult amalgam etnic, mizerie sufleteasca si tradare

      Ștergere
  9. Ha ha ha
    Am deschis link 2 si 3 din Malaga, la 2 milioane de euro zici ca esti in paradis, iar aia din Cluj tot la 2 milioane de euro este cotet, curat cotet. Ha! Nu stiu daca sa rad sau sa plang.

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca dumneata, ori cine ai fi, consideri ca "in Romania este nevoie de un reset", atunci habar nu ai de ce se intampla in lume. Intreaga civilizatie, in special cea occidentala in care intra si zona despre care vorbesti, are mare nevoie de un reset. Cultura occidentala, politica heghemonica a Occidentului, a determinat necesitatea unei schimbari profunde in organizarea si guvernarea natiunilor. Nu gandi dumneata ca romanii au ce invata de la Occident, cerceteaza mai amanuntit si vei vedea ca poate daca politica Occidentlui nu s-ar fi infiltrat in guvernarea altor tari pentru profitul lor, altfel ar fi fost situatiile in lume si in Romania deasemenea.

    RăspundețiȘtergere
  11. cand am fost pe aproape de a avea un rost in viata, ne-au fost asasinati liderii , mihai viteazu, tudor vladimirescu, chiar si dej & ceausescu, cu toate pacatele lor.
    alexandru ioan cuza a fost trimis in exil, a fost totusi norocos. poate mai sunt si altii, un istoric stie mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  12. Vă mulțumesc din suflet, domnule Dan Diaconu!❤

    RăspundețiȘtergere
  13. https://redirect.invidious.io/watch?v=aK449BfzZeU

    https://genius.com/Tokio-hotel-schrei-lyrics

    "Du stehst auf und kriegst gesagt wohin du gehen sollst.
    Wenn du da bist, hörst du auch noch was du denken sollst.
    [...]
    Schrei! - Bis du du selbst bist.
    [...]
    Zurück zum Nullpunkt - jetzt kommt eure Zeit!
    Lasst sie wissen, wer ihr wirklich seid!"

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga Sephora, infiltrarea in guvernarea altor tari fara sa-si scoata bocancii inrositi si inoroiati chiar este Raison D'etre al lor. Asta i-a definit dintotdeauna. Acum insa li s-a infundat. Daca crezi ca tot circul se va limita la o simpla resetare, Think Again! ce vedem acum sunt doar "primii ghiocei". Sa vezi "distractie" cind se va stinge lumina asa cum deja se vorbeste peste tot.
    Amza

    RăspundețiȘtergere
  15. De ani de zile o întreb pe soție de ce nu organizează excursii pt copii în țară. Răspuns invariabil-nu are doritori.Toti părinții/copii vor numai Italia, Cehia, Grecia, Franța, etc.Acum îmi spune ca acești copii habar nu au de nimic din țara lor, decât ceva teoretic prins la școală.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un bob zabava, si aceeasi parinti isi vor smulge parul din cap.
      Tineti minte asta!

      Ștergere
  16. De acord....dar atenție la capcana de a cădea în iluzia că a face ceva este tot una cu a fi ceva ....ex: suntem români asta nu înseamnă că trebuie să facem ce fac alte popoare , nu contează dacă aparent sunt mai influente că noi... APARENT ...A FI apartenent unui popor este implicit condiționat de conexiunea fiecăruia de egregorul respectivului popor...dar. Asta este o altă poveste , mai puțin cunoscută....Dane ce simți când te gândești la egregorul poporului român? Dar la cel maghiar?..ee o adevărată provocare....un lucru e clar ...fiecare cu bucătăria lui...dar de pilit toți se pilesc cu pălincă..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NV, sigur gumesti. Sa stii ca o spun cu tristete, cu o umilire acceptata, mioritica, dar egregorul maghiar, bulgar, roman, polonez? Hai sa ne vedem in continuare de realitatea in teren, in estul europei si implicit de vesnica meserie de lachei europeni pe la cazinourile celor bogati si puternici( indeletnicirile trecutului), din ce aflam de la Dostoievski in "Jucatorul" iar in prezent spalatori la fund a batrinelor/batrinilor sicilieni. In zona asta estica n-a existat in veci vre-un centru de putere(bani) care sa ne modeleze diferit. Si Slava Domnului!
      Amza

      Ștergere
    2. Nene Amza, bună dimineața! Poftă bună la cafea. Vezi matale că ai greşit "andrisantul". Eu am un stil inconfundabil( sic!). Nu comentez ce scriserăți ambii, că încă nu am citit cu atenție. Momentan, savurez un ceai. Nu zic de care.
      NV

      Ștergere
  17. Așa cum celula este cea care determina sănătatea organismului, sau organului, la fel și individul, familia -dau Feed back ul unei națiuni; acum sa ne aplecam atenția asupra romanului de rând ; vom constatata ca acesta s a pierdut pe sine, prins in capcana manipulării ordinare, a unor derbedei care, pe de o parte ne au vândut străinilor, iar pe de alta parte, ca niște nemernici-și au atribuit in mod nejustificat privilegii; polițiști, procurori, judecători, politicieni/ servicii de informații, cu toții- acești ticăloși- in schimbul protecției externe, si privilegiilor- castelor din care fac parte- ne au vândut țara ; pierzându se pe sine, romanul trăiește in frica, frica induce stresul, iar stresul îl face sa devină egoist, meschin, insensibil la cei din jurul , și la coeziunea de grup/ nație ; de aceasta dividere profita din plin-acești derbedei, ce se autointitulează inteligenți , adâncind și mai mult lipsa coeziuni de grup/ nație; Soluția !? Sa înțelegem ce ni se întâmpla, sa ne reconectat fiecare cu noi înșine,pt ca doar astfel - vom putea sa ne trezim din ,,somnul cel de veci”, și vom avea curajul și determinarea sa acționăm corespunzător situației limita in care am ajuns ; simplu dar dificil pentru mulți dintre noi; altfel ne meritam soarta, ca ne place sau nu ne place .

    RăspundețiȘtergere
  18. Legat de ratiunea de a fi a Fermierilor Europeni.

    Stalin a numit fermierii "dusmanii poporului", apoi a început să ii exproprieze si astfel au murit 7 milioane de ruși.
    La 90 de ani de la acest episod, WEF declanșează "războiul contra Fermierilor" in Europa.
    De ce retrăim același eveniment istoric încă o dată?
    Nu a fost suficientă lecția Stalin?
    De ce Schwab are poza cu Lenin in biroul său?
    Lenin se știe ca a ucis 5 milioane.
    Cum istoria se repetă la indigo va las sa citiți ce ii așteaptă pe fermierii europeni :

    https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Foametea_din_Uniunea_Sovietic%C4%83_din_1930%E2%80%931933







    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "De ce Schwab are poza cu Lenin in biroul său?"

      Fii corect si cinstit si intreaba:)):
      De ce presedintii si premierii tarilor capitaliste superbogate(iahturi, zeci de propietati si Viloaie, tone de aur, lanturi de magazine si corporatii REAL-trilionare) participa la o conferinta la care presedintele forumului il are pe Lenin atirnat pe perete in birou si nu numai, dar printre altele, promoveaza abolirea propietatii private si desfiintarea capitalismului de shareholders transformandu-l intr-unul de stakeholders, adica socialism? Anul asta nu, dar in anii trecuti si JBiden personal a participat impreuna cu toti premierii UE: francezul, neamtul, olandezul,..60-70 de presedinti, prim ministri, etc.
      Amza

      Ștergere
  19. Ratiunea de a fi este una singura: EU SUNT
    Derivatele ratiunii de a fi:
    Eu sunt ce sunt, Eu sunt ceea ce sunt, Eu sunt tot ceea ce sunt etc... si integrala, sau inversa derivatei: Cuget, deci exist.

    Comercializarea derivatelor existentiale totusi e problematica, deorece toti suntem Eu Sunt si aceasta dilema este bine portretizata de urmatoarea intamplare a sculpturii invizibile numita IO SONO ( Eu Sunt):

    Realizatorul sculpturii invizibile vândute cu 15.000 de euro, acționat în instanță pentru plagiat

    https://www.smartradio.ro/realizatorul-sculpturii-invizibile-vandute-cu-15-000-de-euro-actionat-in-instanta-pentru-plagiat/

    RăspundețiȘtergere
  20. Acum pe moment Malaga suna bine, dar din ce se vede incotro ne indreptam, NU VREI SA FII ACOLO peste doi trei ani.

    RăspundețiȘtergere
  21. https://www.stiridecluj.ro/economic/imobiliarele-din-cluj-costa-cat-in-ibiza-ce-are-clujul-si-nu-are-ibiza-daca-vrei-sa-compari-ibiza-cu-romania-compara-cu-orasele-turistice-de-la-noi

    Esti nebun? Uite cate case in piata de la a la z a clujului la peste 1 milion de euro.
    O sa mearga in cap orasul asta.
    Clujul are nevoie de reset. Mafia imobiliara este prea mare si nesimtita.
    In IBIZA gasesti mai ieftin ca la Cluj.
    Cine e vinovat de fenomenul paranormal din Cluj?
    Cine da banii astia pe asemenea cotete in Cluj?
    Decat sa cumpar in Cluj cu peste 1 milion de euro o amarata de casa, mai bine in IBIZA
    NU VREI SA FII ACOLO peste doi trei ani?
    In IBIZA sau MALAGA nu o sa vezi securisti ca in Cluj sa iti vanda cotete pe 1 milion de euro.
    Se vede ca toti care au cotete de-astea de 1 milion de euro au fost securisti sau turnatori la securitate.
    Ai vazut cumva vaccinati in IBIZA? Chiar daca s-au vaccinat toti, sa presupunem din Ibiza, aia nu pot trece ziua fara vodka, asa ca vaccinul a fost dezinfectat.
    Am si zis ca daca vreodata ma vor obliga fortat sa ma prinda si sa ma tina sa ma vaccinez, cand ajung acasa beau un butoi de vin si golesc cateva sticle de vodca si asa protestez impotriva fascismului medical.
    Dar impotriva preturilor mai mari decat in orice statiune de lux din Europa ce poti face?
    In momentul de fata Clujul este blocat de preturi.
    Singura solutie este ca parintii sa se trezeasca si sa nu isi mai trimita studentii la Cluj, ca stundentii sunt carne de tun in acel oras.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)