miercuri, 24 ianuarie 2024

A inceput războiul SUA-China


Sună ciudat, nu-i așa? Nu s-a anunțat pe nicăieri nimic, dar ciudatul ăsta de Diaconu bagă baliverne. Despre ce e vorba, că doar nu s-a tras niciun glonte încă.

Nu e nimic ciudat. Trebuie doar să vă focalizați corespunzător privirea. Ce s-a întâmplat în China? Probabil ați aflat de la trompetele media că treaba e groasă acolo, întrucât bursa s-a prăbușit la minimele istorice ale ultimilor ani. Hmm, nu-i a bună! Dar de ce s-a prăbușit? Există fundamente? Evident că nu. China tocmai ce a raportat indicatori economici deosebit de solizi, astfel încât o prăbușire de asemenea proporții e inexplicabilă. Dar, totuși, se întâmplă. Care-i explicația?

Treburile sunt mult mai oable decât par. Impulsul scăderii a venit pe fondul vânzărilor isterice inițiate de fondurile americane. Acestea acționează coordonat și scot sânge din piață. Nu cred că trebuie să vă subliniez că e imposibil ca, din întâmplare, toți americanii să-și arunce acțiunile în piețe. Care e scopul?

Chinezii sunt printre cei mai economi oameni din lume, economisind in medie 30% din venit. Cum depozitele bancare mai degrabă îți toacă banii, pentru a-ți păstra eficient fondurile trebuie sa treci la nivelul următor, adică să investești. Și uite așa au apărut în peisaj investițiile clasice: imobiliarele și bursa. Chinezii au încredere în cele două investiții deoarece este vorba de încrederea în propria țară. 

Iată că acum începem să înțelegem obsesia mediei occidentale pentru imobiliarele și acțiunile chineze. Permanent semnalizează că acolo e dezastru, că e o bulă speculativă s.a.m.d. De ce, e logic. Dacă reușești să ataci cu succes imobiliarele sau bursa de acolo provoci un deranj social. Simplu, nu-i așa?

Cum s-a desfășurat atacul v-am spus. Americanii aruncă isteric acțiunile pe care le-au acumulat. BlackRock iși vine chiar și deținerile imobiliare preferând să încaseze o pierdere masivă. S-a dat ordinul "pe sistem" să se arunce toți pentru a provoca panică.

Chinezii au reacționat și ei la randul lor, începând să arunce în piața datoria americană pe care o dețin pentru a-și susține piețele. Însă, conform unor surse fac ceva mai mult: cumpără aur contra datorie americană. E o acțiune pe care americanii au intuit-o deoarece la ei e in plină desfășurare programul Bank Term Funding Program (BTFP) care in martie ar trebui sa se încheie. Ce e cu acest program? Băncile au acces la lichidități pe termen de un an contra datorie americană. Cu alte cuvinte, sunt încurajate să susțină piața internă, având de câștigat bani serioși din asta. E un artificiu care ne arată că ceea ce se petrece acum in China a fost gândit în amănunt.

Paradoxal e că fondurile americane știu că mișcarea lor nu are perspectivă. De aceea ETF-urile cu expunere pe China sunt in creștere pe piețele bursiere occidentale. Paradoxal, nu?

Toată mișcarea însă are o miză clară. Acțiunea e parte a războiului hibrid declanșat de SUA împotriva Chinei. La fel a fost și cu rușii și iată cum a degenerat în final. Ceea ce ne arată limpede că titlul articolului de față e cât se poate de justificat.

P.S. Mi-a dispărut dispozitivul cu care mă conectam la telegram, Facebook, mewe, Twitter etc, astfel încât, pe moment, voi activa doar pe blogger. Vă rog să anunțați acest incident pe respectivele canale(printr-un comentariu la ultima mea postare). Nu vreau ca lumea să se panicheze de pomană.

20 de comentarii:

  1. Despre armele chinezilor:

    https://studentpenet.ro/colectie-de-bancuri-la-radio-erevan/

    "66.La Radio Erevan se întreaba:
    -Este adevarat ca acum 30 de ani chinezii au bombardat Uniunea Sovietica?
    -Da, în principiu este adevarat.
    -Se pot estima pagubele produse atunci?
    -Nu pentru ca ei au aruncat o bomba de cauciuc, care mai sare si astazi."

    Mai multe detalii:

    https://matei.one/idxcn.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e exact invers bancul, poanta era ca sunt miliarde de chinezi

      Ștergere
  2. Toate aceste acțiuni- arată DISPERARE, DEGRINGOLADA, TICĂLOȘIE , a ,,deștepților” din statul subteran american; situația precară a economiei americane, și perspectiva tot mai mare de revenire a lui TRUMPH , le a luat mințile de tot; atât le a mai rămas fiarelor : visează un colaps planetar- din care sa ne scoată tot ei …. cu marlania lor; nimic nu ii deosebește in comportament -de o fiara Rănită, prinsă in propia i neghiobie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mișcarea nu e chiar prosta contra Trump
      Dacă se declară razboi se pot amâna alegerile?? .

      Ștergere
    2. Trump a fost primul care a pus pe masa ideea unei Chine extrem de periculoase la adresa SUA. El a inceput, efectiv, ofensiva impotriva Beijingului, motiv pentru care a fost acuzat in multe randuri de sinofobie. Nu sperati ca se vor calma lucrurile daca revine la Casa Alba. La unele capitole politica externa dezastruoasa a SUA va avea parte de unanimitate partidica in continuare.

      Ștergere
  3. DD, cind poti poate ne explici si noua cum este posibil ca cineva sa-ti vinda aur real in schimbul datoriei unei tari? Cu alte cuvinte sa-ti vinda o GAURA pentru un PLIN.
    Multumesc anticipat! Este foarte interesant ce povestesti.
    Amza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wiki: Investițiile în aur în schimbul datoriei unei țări se bazează pe un concept numit "swap-uri de aur". Acestea sunt tranzacții financiare în care două părți schimbă active de aur cu active financiare, cum ar fi obligațiunile guvernamentale. Ideea este că o parte împrumută aur și primește în schimb obligațiuni sau alt tip de datorie guvernamentală, cu un acord de a răscumpăra aurul la o dată viitoare, la un preț stabilit.

      Aceste tranzacții nu se fac la amanet sau în locuri obișnuite de tranzacționare a aurului. În schimb, ele sunt efectuate pe piețe financiare specializate și, de obicei, implică bănci centrale, instituții financiare mari sau fonduri de investiții. Scopul acestor swap-uri poate fi divers, de la gestionarea riscului la obținerea de lichidități.

      Piețele relevante pentru astfel de tranzacții includ piețele de capital, unde se tranzacționează obligațiuni guvernamentale, și piețe over-the-counter (OTC), unde participanții pot negocia direct între ei, fără a folosi o bursă centrală.
      Participarea la tranzacționarea swap-urilor de aur și alte instrumente financiare sofisticate necesită îndeplinirea unor cerințe de eligibilitate specifice.

      Ștergere
  4. https://prepareforchange.net/2024/01/23/panic-selling-in-china-investors-dump-everything-prepare-for-stock-market-and-chinas-yuan-crash/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=panic-selling-in-china-investors-dump-everything-prepare-for-stock-market-and-chinas-yuan-crash

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa ma ia cucu' daca pricep fraza asta: "P.S. Mi-a dispărut deschiderii cu care mă conectam la telegram, Facebook, mewe, Twitter etc, astfel încât, pe moment, voi activa doar pe blogger. Bă rog să-i anunțați pe respectivele canale, in special pe Telegram." Domnule DD puteti va rog sa corectati gramatical si logic-lingvistic? Sau sa o scoateti pur si simplu, ca un om mai prostanac, asa cum sint eu, nu pricepe. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze, completarea am făcut-o în grabă de pe un telefon și nu m-am mai uitat la ce-a ieșit. Am pierdut unul dintre dispozitivele de pe care intram pe respectivele canale și acum îmi e imposibil să mă conectez acolo. E posibil că acel dispozitiv să fie într-un loc unde am fost până acum două zile, dar pe moment mi-e imposibil să ajung acolo. De aceea fac un apel la cei care intră aici să pună un comentariu la ultima postare de pe respectivele rețele prin care să informeze utilizatorii de acolo că zilele acestea nu voi intra din cauza acestui incident.

      Ștergere
    2. "Mi-au dispărut deschiderii" 😹 adică ceva ce deschidea o conexiune. Dacă invatai 'un poco de Inglés' înțelegeai și nu mai era necesar să-ți bagi 'închiderii' retorici. Înțelegi măcar ce maleabila e limba română că suportă înțelesuri la care nu te-ai gândit? Și ai nevoie de traducere.

      Ștergere
    3. Atunci trebuia să zică "deschizătoarele" sau "deschizătorul". Alte dispozitive:

      https://matei.one/gnlx.html#imgs

      Ștergere
  6. Discutam cu ceva ani , nu multi in urma ! Pregatiti-va cu ce va e trebuinta pe vreme de napasta ! Alcool rafinat ,sare, lemne si altele ! Tavalugul datoriilor e ca o ceata ,care ne va acoperi intr-o zi de dimineata !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta nu există, vorba ,,lu' Parizianu, din Siliștea Gumești".🤨

      Ștergere
    2. Pai ce faci cu alcoolul rafinat?

      Ștergere
  7. Chibrite, sare si topor plus o Biblie in buzunar. Este tot ce-ti trebuie!
    Nadejdea nu in conserve ne-o punem ci in Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 25 ianuarie 2024 la 05:38, plus zece pentru comentariu, cu Dumnezeu înainte! Așa a făcut și armata confederată! Tu poți să-ți pui nădejdea și în conserve.

      Ștergere
  8. China a fost utila si acum a devenit mai putin utila pentru SUA.
    Are atatia prieteni, Rusia, Coreea de Nord, Iran, alte state arabe sau africane.
    Care-i problema? Daca Occidentul moare, voi ar trebui sa jubilati. Sau propaganda minte?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amice, ca tot amintesti de prietenii Chinei, problema este ca nu are NIMENI motiv de bucurie deoarece, moartea CONSUMULUI si a celor trei regiuni unde are loc consumul bestial(UE, NAm, CHINA), ii va afecta in aceeasi masura si pe capitalistii traditionali inraiti si pe stingistii DIN RESTUL REGIUNILOR planetare.

      Se inseala amarnic cel ce crede ca daca pica occidentul, socialismul il va inlocui sau va continua de unde a fost intrerupt in '89. si asta din simplul motiv ca masele largi populare NU vor mai munci "in fabrici si uzine sau pe ogoarele patriei" - element(unul din ele) definitoriu al socialismului.(un exemplu din numeroasele aspecte care vor lipsi).

      In mod absolut paradoxal, Creatorul le-a aranjat pe toate de asa natura incit vrem nu vrem, vom ajunge la invataturile Mantuitorului. Cititi DIN NOU cu atentie focalizindu-va pe felul de viata, atitudini si alegeri pe care le-a modelat pentru noi Iisus in timpul petrecut AICI.
      CC

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)