duminică, 21 ianuarie 2024

Care-i treaba cu protestele agricultorilor și transportatorilor?


Nu vă asociați cu extremiștii de la AUR! Fugiți de Șoșoacă deoarece altfel veți pierde tot ce ați câștigat până acum”. Iată rădăcina comunicațională transmisă isteric fermierilor și transportatorilor pe toate canalele de comunicație. E o frenezie propagandistică așa cum rar mi-a fost dat să văd. De la COVID încoace, recruții de prin redacții n-au mai fost într-o asemenea alertă. S-a dat consemn: „Șo pă iei!(sic!).

M-au întrebat mulți de ce nu scriu despre greva agricultorilor și a transportatorilor. La urma urmei demersul lor e unul corect. Și, să nu uităm, stau în stradă de atâtea zile. În plus - asta v-o confirm - oamenii de acolo, în majoritatea lor, sunt oameni corecți, amărâți, ajunși la capătul răbdării. Am fost acolo, m-am amestecat printre ei, am vorbit cu ei și sunt cât se poate de conștient de problemele lor. Cu toate acestea am tăcut. De ce?

În primul rând pentru că acei oameni nu au ieșit în stradă, ci au fost scoși în stradă. O spun cu toată responsabilitatea. Niciun protest nu răsare de la sine. Faptul că s-a ajuns atât de departe cu manipularea ar trebui să vă pună serioase semne de întrebare. Oamenii aceia sunt efectiv aruncați în față la sacrificiu, precum niște pioni. De ce se face asta? Nu contează. Evenimentul pe care trebuie să-l remarcați este acela al cedării controlului vectorului social către forțe externe. De aceea protestele europene ale fermierilor sunt atât de bine sincronizate. Nu pentru că s-au trezit acum românii, ci pentru că se testează modalitățile optime de control social la nivel continental. Asta e chestiunea care trebuie să vă îngrijoreze și acesta este motivul pentru care până acum am tăcut. Voi închide paranteza spunându-vă că inițial am vrut să public un material cu titlul „Care-i legătura dintre WEF și protestele de la noi”. Îl las pentru mai târziu.

Revenind la firul ierbii: care-s problemele agricultorilor și ale transportatorilor? Agricultura română nu e sprijinită, ci sabotată. Asta e principala problemă a agricultorilor. Faptul că occidentalul ia subvenția la lapte mai mare decât încasează crescătorul român pe litrul de lapte e o problemă șocantă. La fel de șocante sunt subvențiile pentru așa-numita „A treia revoluție în agricultură”, unde se oferă bani cu toptanul pentru digitalizarea și robotizarea agriculturii. Am văzut la o fermă din Franța o creștere de trei ori a productivității prin asemenea abordări. Nu mai vorbesc despre eficiență! Unde suntem noi din acest punct de vedere? Nicăieri! Ministerul Agriculturii ne ține în peristorie deoarece, la un moment dat, s-ar putea ca noi să fim cei cărora le va fi interzisă practicarea agriculturii. De ce? Pentru că suntem proști! 

Faptul că mafia legumelor turcești are o atât de mare ramificație încât ajunge până la Iohannis e iar o problemă majoră. Doare, Plăvane? Faptul că grâul ucrainean intră în România ca-n brânză e o altă problemă care nu se vrea tranșată din două motive: stăpânii sunt disperați deoarece dacă se închide și România e stop joc pentru ei, dar și localnicii încasează șpăgi grase pentru a închide ochii. Din nou o mafie cu ramificații la Palatul Victoria și Cotroceni. Pentru ca bombele chimice - denumire blândă dată cerealelor ucrainene - să-și găsească aici piață de desfacere la prețuri scandaloase, pentru ca ele să ajungă în Portul Constanța și pentru ca întreaga mafie transnațională să trăiască, se sacrifică viața bieților fermieri de-aici. 

Nu în ultimul rând, avem prețurile inputurilor. Cei care nu lucrează în agricultură habar n-au de explozia de-acolo. Îngrășămintele au bubuit în condițiile în care nu se găsesc soluții pentru producția locală, care este strategică. E încă o zonă unde suferim efectele trădării naționale ajunsă politică de stat. Așadar iată principalele problemele ale agriculturii. Câte dintre ele se discută la modul real? Niciuna!

Să trecem la transportatori. În primul rând - chestia care nu se spune - este devastatorul „Pachet Mobilitate” adoptat la nivelul Parlamentului European și care introduce practici discriminatorii, eliminându-i pe transportatorii români din jocul european al transportului de marfă. Asta după ce firmele românești reușiseră să-și optimizeze fluxurile și să joace cu prețuri imbatabile. Respectivul pachet contrazice libertatea de mișcare a oamenilor și mărfurilor, adică principiul de bază al UE. O aberație care e dublată de refuzul terestru la Schengen. De fapt aici e marea problemă a transportatorilor: nu doar că trebuie să-și întoarcă la modul aberant camioanele în țară, dar mai trebuie și să stea la cozi kilometrice pentru că niște lingăi trimiși de noi la UE nu știu să facă altceva decât să pupe tocuri pe-acolo. Ați auzit de vreo inițiativă a nulității ăleia cu cur mare care-i Comisar la transporturi? Pentru că a făcut bărbată-su blatul cu predarea PNL-ului, nulitatea a fost susținută pentru a se cățăra pe acel post. Ce tragedie pentru noi: de când am intrat în UE am reușit performanța să dăm doar comisari proști, lingăi, incompetenți. Dar să nu ne îndepărtăm de subiect. Așadar avem această problemă care distruge competitivitatea noastră la nivel european. Apoi avem nemernicia de pe piața asigurărilor obligatorii. Ca să înțelegeți, o poliță RCA aduce emitentului un profit de aproximativ 80%. Și, cu toate acestea, dinspre zona monopolistă a asigurărilor sunt voci care spun că „așa nu se mai poate!”. Zău? Acest RCA este de fapt un bir privat, un jaf la drumul mare. La un moment dat, disperați de situație, transportatorii au vrut să-și facă propria societate de asigurări astfel încât să-și reducă costurile. Doar că au venit niște băieți discreți și le-au spus că NIET!

De altfel, vedeți limpede jaful la drumul mare. Nu întâmplător ASF-ul a băgat în faliment societățile competitive de pe piață pentru a permite monopolizarea pieței. Acum piața e acaparată, iar oligopolul face ce știe mai bine: jefuiește ca-n codru. Din nou, întreb: câte dintre aceste probleme se discută la nivelul real? ZERO!

De fapt aici este problema cu manifestațiile agricultorilor și transportatorilor. Oamenii naivi sunt scoși la mezat doar pentru verificarea funcționalității „răspunsului la stimuli” a vectorului social. Aceasta e singura miză. Când se transmite în disperare că „nu trebuie să mergeți cu Șoșoacă sau cu Simion pentru că pierdeți tot ce-ați câștigat”, de fapt se evită esențialul, anume că acei oameni nu au câștigat nimic. Și nici nu vor câștiga. Nu înțeleg care-i problema că autorizarea mitingului a fost obținută de Șoșoacă. Foarte bine! Oamenii ăia ar trebui să înțeleagă că, în acest fel, au posibilitatea să meargă spre Palatul Victoria unde să-i transmită direct acordeonistului de acolo care-s problemele. Sub nicio formă nu văd ce-ar câștiga Șoșoacă. Faptul că vine multă lume la mitingul ei? Hai să fim serioși!

Din păcate, atât agricultorii cât și transportatorii, nu au structuri puternice de coordonare. Degeaba ies în stradă câțiva oameni, solicitând măsuri care mai de care mai inaplicabile. Nu așa se face treaba. Treaba se face prin coordonare, prin urmărirea interesului comun. Am schițat problemele. Probabil că sunt mult mai multe, dar aceste probleme trebuie susținute de organizații puternice, care să acționeze coerent. Iar blocarea traficului ilegal făcut de Ucraina pe teritoriul nostru ar trebui să fie punctul zero. Deoarece de-aici încep toate belelele. 

Pun punct aici deoarece cred că am spus tot ce aveam de spus. Acestea sunt problemele: aveți curaj să le priviți în față?

38 de comentarii:

  1. Deprimant de adevarat.....

    RăspundețiȘtergere
  2. De reținut că băieții discreți care au venit la transportatori nu le-au spus "No", "Non", "Nein", "Ne" "Nie", "Не" și nici măcar "Немає".

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot despre verificarea funcționalității "răspunsului la stimuli":

    https://www.activenews.ro/stiri/Rares-Prisacariu-castigatorul-Romanii-au-Talent-2023-Autorul-meu-preferat-e-Mihai-Eminescu.-L-am-descoperit-prin-genialitatea-lui-prin-poeziile-lui-prin-operele-lui-de-arta-.-Olivia-Steer-FAPTE-182034

    "televiziunea comerciala a premiat, cu 120.000 de euro, respectînd votul publicului telespectator, naționalismul si creștinismul,"

    Naționalismul și creștinismul valorează 120.000 de euro.


    Bibliografie suplimentară

    https://kidsmusic.info/forum/viewtopic.php?pid=88396#p88396

    https://kidsmusic.info/forum/viewtopic.php?pid=88692#p88692

    RăspundețiȘtergere
  4. Exact acelasi lucru l-am scris intr-un comentariu pe Active News, unde se scria impotriva lui Sosoaca

    Comentariu care nu a fost publicat. Fara injurii si bazat pe argumente logice si fapte reale

    Spuneam acolo ca Sosoaca a fost printre putinele voci politice care a fost de la inceput impotriva vaccinarii, impotriva razboiului si sprijinului pentru Ucraina, singura caruia i s-a incercat un flagrant (cel cu ziarista italianca), singura care nu are acces la televiziuni, singura care s-a implicat in cauze diverse in beneficiul oamenilor.

    Tot ea a semnalizat problema evreimii cu care se vrea sa fim inlocuiti (asemeni lui Vadim, Dumnezeu sa-l ierte), problema serviciilor securiste capusate de natiuni straine (cui apartine Helwig?). Si altele

    Dezbina si cucereste!

    In loc sa-si uneasca puterile si interesele cu ea, fermierii se dezic de ea si de expertiza ei juridica, care, daca suntem sinceri, cojteaza foarte murlt. Cunoaste legile, stie cum sa negocieze, are o cultura, un grad de patriotism dovedit public, calitati absolut necesare in lupta cu cloaca politica

    Le-a autorizat prezenta in centrul Bucurestiului, dar ei, aroganti, spun Nu si se multumesc sa fie tinuti la Afumati, intr-un sat la mare distanta de Bucuresti.

    Asa inteleg ei sa deranjeze politicul, si sa-l preseze
    Defectul cel mare al romanilor, tradare si dezbinarea.

    Taranii acestia (cu tot respectul pentru "om al țării") nu inteleg ca daca vrei lege schimbata trebuie sa vii cu reprezentant care sa stie cum, cand si cui sa ceara Legea, care sa inteleaga psihologia malefica cu care sunt oamenii manipulati si sa-si uneasca eforturile pentru interesul comun

    Si Iisus daca ar veni, s-ar ridica voci impotriva lui, care ar striga ca nu vor sa fie reprezentati de El.

    Mai mentionez un asspect, al prostiei românilor, referitor la Sosoaca

    Se leaga de fizicul ei, cum ca este grasa.
    Ar vrea probabil sa fie condusi de un 90-60-90

    Nu s-au saturat, ca de 34 de ani, sa aiba doar "imbracati frumos", caravata, camasa, comstume goale, care doar le spun ce vor sa auda, si in realitate sa le fure tara de sub picioare

    Mai spun ei ca ar fi mahalagioaica.

    In prostia lor, nu inteleg ca nu poti vorbi altfel cu porcii, caci astia au obrazul prea gros sa inteleaga de onestitate si bun simt

    (Asa cum l-au acuzat si pe Vadim de nebunie, de dictatura, de antisemitism si rasism)

    Si nu inteleg ca impreuna cu avocatii ar putea pune un pressing extraordinar pe clasa politica

    Trist de tot

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragul meu,
      O sa te dezamagesc...Diana este tot a lor...o sa vezi pe pielea ta !

      Ștergere
    2. Daca candideaza la prezidențiale dna Șoșoaca eu o votez.

      Ștergere
    3. Nu vreau sa te dau jos de pe macara,dar Sosoaca este construita la padure....construita ca la carte...se ia un personaj dubios cu background discutabil (si usor de descoperit deci cu o credibilitate indoielnica) si i se da de recitat partitura pe care ei vor sa o arunce in derizoriu,sa o decredibilizeze...in acelasi timp ea va fura adepti de la alte personaje incomode de pe aceeasi parte a baricadei...e clasica treaba....ii zice controlled opposition...de obicei se aleg persoane cu priza la gospodine care nu s-au vandut usor pe kent si valuta sau care au muncit si n-au gandit dar acu' au iesit la pensie.....

      Ștergere
    4. Active nees nu oniubesc pe Sosoaca pe motive....religioase ( asociere cu new age).Vedeti articolele.
      Obiectivi, nu?
      Mie mi au trecut postarile critice la adresa crestinismului, dar eu am mai putini cititori decat Dna Sosoaca , participanti la mitingul de azi.

      Ștergere
    5. Da, ActiveNews a inceput sa cenzureze comentariile care dezvaluie minciuna Hauristilor. Au pus tirul pe Sosoaca, desi am comentat ca ar trebui sa fie impartiali si sa prezinte adevarul si de o parte si de cealaltra. Si desi le-am transmis discursul lui George Simion pro-cetatenie pentru jidani, nu a fost publicat. Vom trai si vor vedea ce dezastru va aduce Haur in Romania, dupa alegeri. Ei sunt globalisti pana-n maduva oaselor.

      Ștergere
    6. Exact. Comentariile "critice" în general nu reprezintă o problemă ci doar cele care dezvăluie minciuni, mai ales dacă aduci și dovezi, ceea ce se întâmplă pe toate saiturile cu comentarii de la vizitatori, nu doar la activenews.ro, că dacă ai un sait cu minciuni nu poți să lași pe oricine să ți le expună și să-și bată joc de tine. Partea bună e că dacă scrii într-un comentariu o chestie despre care nu ești 100% sigur și se cenzurează, tocmai ți s-a confirmat, bineînțeles cu condiția să nu se cenzureze tot, ca la activenews.ro, unde nici nu poți să scrii fără cont și au voie doar ai lor, fraier cine pierde vremea citind.

      Ștergere
  5. Nu pot spune că sînt mare fan Şoşoacă. Cert este că fără aprobarea obţinută, se crea premiza ca acest protest să fie oprit! Pentru mine, la ora actuală, singura opţiune este SOS, pentru că s-a aliat cu PNŢCD! Organizaţiile puternice la care faceţi referire, nu cumva sînt ONG-uri tot de afară? La ora actuală NU EXISTĂ nici o organizaţie românească care să aibă putere! Aşadar, eu consider că trebuie acordat gir acestei alianţe, chiar dacă pare a fi firavă. Numai cu sprijinul nostru aceasta poate deveni o forţă. Cred că este cazul ca să nu mai căutăm afară sprijin, cred că a sosit vremea să încercăm a ne rezolva problemele aici! Asta presupune SOLIDARITATE, nu diversiune şi împiedicarea iniţiativelor locale. Eu din 2012, mi-am anulat constant votul pentru că nu am fost adeptul alegerii răului mai mic! După 12 ani, pentru prima dată întrevăd posibilitatea schimbării în bine. Depinde de noi dacă ne deşteptăm cu adevărat sau urmează moartea efectivă a acestei naţii..., ar fi mare păcat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tocmai am descoperit ceva.

    https://redirect.invidious.io/watch?v=3rvROOPB_PA
    (Mircea 1989)

    2:19:46: "consilier istoric

    col. dr. CONSTANTIN UCRAIN"

    Asta explică tot.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vă mulțumim, domnule Dan Diaconu! Un articol foarte bun. Aveți metodă pedagogică. Explicați în mod coerent, clar, nici pe deal, nici pe câmpii, astfel încât să priceapă şi să înțeleagă (am nuanțat) atât cel mai slab la minte, mai încet în gândire, mai puțin dotat intelectual cât şi opusul lui, extrema. Citind articolele scrise de dumneavoastră, am observat un aspect: nu obişnuiți să cuplați, în interiorul textului, punctul şi virgula pe verticală. Folosiți fie două puncte, pe verticală, fie un punct şi gata. Cu alte cuvinte, nu faceți din text un ghiveci, nu amestecați ideile, nu le îmbârligați. Informațiile curg simplu, clar şi la obiect. Ca apa unui izvor de munte care clipoceşte curată, mângâind pietricelele fie mai blând, fie mai ferm.
    Vă urăm o zi de duminică minunată!
    NV

    RăspundețiȘtergere
  8. Se pare mai degraba ca supapelor securiste gen sosoaca si simion nu le pica bine ca protestatarii nu vor combinatii cu politicul fie el asa zis salvator de natie ! Poporul s-a cam saturat de politic (partidocratie) , vor altceva ! Problema e ca inca nu stim ce ar functiona cu adevarat post-partidocratie ! Partidocratia in teorie e cel mai accceptabil compromis dpdv politic ! Dar in practica a fost desfiintata de nulitati numite sa execute ordinele celor care conduc SISTEMUL . Acestor nulitati li s-a dat pseudo forte sa se creada puternici ei habar neavand ca defapt sunt niste slugi ! E o noua etapa in procesul de implementare a socialismului de tip corporatist !

    RăspundețiȘtergere
  9. O sinteză reală și verosimilă! Citesc cu mare interes și atenție informațiile! Chiar am nevoie să știu ce se întâmplă, de la o persoană avizată! Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mulți cunoscători ai domeniului spun că baronul PSD Paul Stănescu a luat Ministerul Agriculturii pe persoană fizică. El pune ministrul, iar ministrul execută întocmai ce-i spune el. Recentele dezvăluiri despre miile de hectare de stuf din Deltă pentru care încasează subvenții sunt un argument destul de convingător.
    De la rotativă, locul ministrului este ocupat de Florin Barbu, care a fost director în Primăria Slatina când primar era Darius Vâlcov.
    Ca să fie treaba-treabă, în schemă intră și finul lui Alexandru Stănescu, fratele lui Paul Stănescu. Vorbesc de maestrul de ceremonii Vlad Macovei, ex-tentativă de jurnalist convertit în traficant de influență.
    Cu susținerea Stăneștilor, Macovei, care nu face agricultură, a înființat o asociație de fermieri, al cărei președinte este pe viață. Mai mult, Macovei a devenit și liderul Alianței pentru Agricultură și Cooperare, para-structură asociativă ce se comportă ca o agenție guvernamentală care aplaudă orice face ministrul.
    Barbu și-a început mandatul cu multe promisiuni și a continuat prin a nu le onora și a nu face nimic util pentru domeniu. Însă, având spatele asigurat prin Alianță, nimic din ce face nu e criticat așa cum ar trebui de „reprezentanții fermierilor”.
    Nu a fost criticat de Alianță nici măcar când a devenit limpede că a promis, fără acoperire, că va obține derogări de la măsuri de mediu, pe care ar fi trebuit să le aprobe, de dragul său, întreaga Uniune Europeană.
    A venit și momentul când Barbu chiar putea face ceva util pentru fermieri, iar asta fără efort. Ar fi trebuit doar să voteze „Da”, la Bruxelles.
    Însă n-a făcut nici asta măcar.
    Dintr-un motiv pe care, deocamdată, doar îl bănuiesc, a sucit cu 180 de grade poziția României, care a fost întotdeauna favorabilă inovației, într-o tentativă de frânare a cercetării în domeniul geneticii plantelor.
    Vorbesc despre scandalul noilor tehnici genomice (NGT), despre care am tot scris în ultimele săptămâni. Am scris tocmai pentru că, fără nicio explicație logică, doar cu fel de fel de scorneli abracadabrante, România (prin Barbu) le-a dat satisfacție radicalilor europeni „verzi”, prin blocarea NGT în Consiliul de miniștri ai Agriculturii.
    Încă mai sunt șanse ca lucrurile să se schimbe, dar e mai probabil că, mulți ani de acum înainte, NGT vor rămâne în ilegalitate în Europa, în timp ce, în restul țărilor dezvoltate, sunt legiferate, iar cercetările pentru obținerea de soiuri și hibrizi NGT în toi.
    Toate ca toate, dar, în loc să se bucure în liniște de victoria lor meschină, Barbu și Macovei mai și fac paradă de patriotism, pretinzând că, de fapt, ar fi salvat situația, în favoarea fermierilor români.
    Și nu doar atât. Revin la ce spuneam mai sus (Hoțul strigă: „hoții!”). Fiindcă principalele organizații ale fermierilor, neafiliate la Alianță, nu au respectat „directiva de partid și de stat”, menținându-și susținerea pentru NGT, Macovei le acuză de conspirație împotriva intereselor fermierilor. Conspirație cu cine? Păi, evident, cu multinaționalele, companiile producătoare de semințe, care vor să sufoce cercetarea din țărișoara noastră românească!
    Recunoașteți aici eternul refren pesedist cu multinaționalele cele rele, care ne mănâncă de vii.
    Macovei strigă din dublă calitate: de individ care, fără a fi fermier, conduce o organizație de fermieri, și de patron de presă agricolă.
    Ca patron, se aude că s-ar fi dus la relele multinaționale, să le ofere susținerea pentru NGT, în schimbul unor contracte grase de publicitate. Atitudinea sa anti-corporatistă ar izvorî din faptul că a fost tratat cu refuz. Un indiciu că lucrurile stau chiar așa este dispariția unor mari furnizori constanți de publicitate de pe site-ul lui Macovei.



    SURSA:

    https://revista-ferma.ro/barbu-si-macovei-schema-de-santaj-pe-interesele-fermierilor-romani-si-europeni/

    RăspundețiȘtergere
  11. Elefantul din încăpere pe care toți se fac că nu-l văd e că doamna Șoseată, oricât bine ar vrea să le facă agricultorilor, nu este din rândurile lor. Tentativa ei de a trage protestul altora pe spuza ei seamănă cu un furt de identitate. De ce să marșăm la așa hoție doar pentru că ne iese și nouă de-un loc de parcare în Piața Victoriei? În pLandemie am ocupat Piața de mai multe ori la rând și tot n-a folosit la nimic. Chiar nu înțelegeți că nu putem obține lucruri bune prin metode discutabile? Demnitatea trebuie să fie înaintea câștigului. Altfel nu ne-ajută Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect , eu care nu sunt un practicant religios am sa mai spun ceva ! Un calugar avea o vorba : Nu te uita la ce spun oamenii , ci in baza carui duh vorbesc oamenii ! Si Diavolul poate rosti ADEVARUL , insa nu si-l asuma ! Mai pe scurt dincolo de continut conteaza scopul !

      Ștergere
    2. Kinule, aia cu cornoratul și Adevărul n-ai nimerit-o..

      Ștergere
  12. Motivul pentru care primarul Dominic Fritz a autorizat protestul fermierilor și transportatorilor în centrul Timișoarei este legat de faptul că în fruntea acestora s-a aflat Georg Bardeau (foto), Consulul Austriei la Timișoara, scrie jurnalistul bănățean Cosmin Țîntă pe Demnitatea.

    https://demnitatea.info/2024/01/19/sef-coloana-consulul-austriei-la-timisoara/

    RăspundețiȘtergere
  13. Si in conditiile astea cum va fi pe viitor situatia alor nostri pentru ca ne amintesc zilnic ca mult slavita si servita Ucraina va face ce vor mușchii ei prin tara noastra si noi trebuie sa stam preș in continuare.Sincer vreau un Orban in țara asta,dar Ungur!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai exista și altfel de orbani? Sau tu crezi ca lukovid era romasky?

      Ștergere
  14. SI TOTUSI, CINE A ORGANIZAT SI DECLANSAT ACEST GIGANTIC PROTEST ?
    NU CUMVA GUVERNUL BULIBASEI DE LA BUZAU ?

    RăspundețiȘtergere
  15. Ceea ce se întâmpla de ceva timp in occident, este in realitate- ultima zvarcolire a ,,fiarei”- prinsa in propria i capcana; o societate occidentala in degringolada totala , pulverizată dpdv economic, in care canibalizarea nu mai cunoaște limite; un fenomen- precum devorarea reciproca la care ajung -cei deveniți prizonieri- animale sau oameni-intr o capcana din care nu au ieșire; un fenomen orchestrat de către cei ce au generat acest dezastru, precum piromanii, si ca întotdeauna vor venii cu ,,soluția”: NOUA TEMNIȚA- DIGITALĂ !

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu cred ca in esenta, lucrurile sunt mult mai simple... ne pierdem in tot felul de amanunte legate de proteste, situatie sociala, scumpiri, banci, inflatie, coruptie, tradare de tara, declaratii ale ministrilor, crize de guvern, promovarea ideologiilor progresiste, manipulare mass media etc. Si in acest sens Dan are mare dreptate sa nu scrie despre acest protest ! Se va termina si el la fel ca multe altele ! La fel precum protestele vestelor galbene din Franta sau a protestelor masive legate de legea pensiilor din aceeasi tara. La fel precum protestele camionagiilor din Canada sau a protestelor agricultorilor si fermierilor din Germania si Olanda si Polonia. La fel precum prostestele din Cehia sau din Marea Britanie !
    De ce ?
    Eu cred ca am gasit un raspuns....
    Pentru ca fiecare din noi are un servici, unii au datorii la banca, altii au copii de crescut, multi vor concedii in strainatate sau sa aiba mancare, apa calda si caldura in casa ! Intr-un fel sau altul sistemul ne-a legat de maini si de picioare ! Am devenit o generatie de moluste lipsite, evident, de coloana vertebrala ! Argumentul cel mai trist este: "am copii de crescut !" Da, toti avem, si ? Daca am tacut ce am realizat ? Ce lume le lasam copiilor nostri dupa tacerea noastra ? Ce i-am invatat pe copii ?! Ca trebuie sa tacem ca sa ...... Ca sa ce ?!?! Aici am ajuns pentru ca am tacut ! In fond nu i-am ajutat cu absolut nimic pe copii nostri ! Tacerea noastra, scuzabila prin "am copii de crescut", ne-a adus, azi, aici ! Si eu am copii si ma gandesc cu groaza sa nu ma intrebe intr-o zi: "Ce ai facut tu, tata, ca sa nu se ajunga aici ?" Am decis sa ii raspund sincer ! "Stiu ca eu singur nu as putea schimba lumea, dar nu e o scuza, nu am facut nimic, nu am incercat nici macar sa ma salvez pe mine insumi, sa-mi salvez sufletul !"
    Suntem morti din punct de vedere spiritual, al capacitatii de a suferi pentru o idee, pentru un ideal ! De aceea nici un prostest nu va reusi vreodata...
    Da, nu stiu cum am putea renaste (am citit cateva idei pe aceasta tema) dar azi suntem prabusiti !
    Avem curaj să privim toate acestea în față ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @10:27
      "Ce ai facut tu, tata, ca sa nu se ajunga aici ?"

      Personal nu am auzit niciodata un copil sa intrebe ceva ce necesita un nivel marit de maturitate(serviciu, responsabilitati, familie, copii), discernamant, o gindire avansata si profunda, de fapt foarte rar intilnita la tineri.
      1. Ce ar vrea sa zica prin "aici" Defineste "aici". Oare vorbeste despre ce urmeaza sa ne vina pachet din UE...legat de masini, propietati, bani, curent electric, lipsa locurilor de munca, lipsa agriculturii, lumea pusa pe venit universal de baza, si alte "griji" ciclice?
      2. Cum crede el ca se poate schimba ceva de UNUL SINGUR? Cica ce ai facut TU, TATA?
      Asta mi se pare culmea obrazniciei!
      Dupa cit efort ai depus pentru cresterea lui in conditiile actuale...tot el vine cu pretentii!

      Ștergere
    2. Da.
      Unii.
      Bun comentariu. Subscriu.
      Suntem morti. Ar trebui sa ne consideram asa. Un Partid al Mortilor, ca tot voteaza mortii la alegeri.
      Ce ne da Viata?
      Autoritatile au fost confiscate de interese, nu ne mai reprezinta deloc.
      Sunt moarte si ele. Sunt doar un ultim element dintr-o partitura care s-a cantat deja. Degeaba tot repeta refrenul. Cantecul e mort. Muzica a murit si ea.
      Chiar si personaje cheie din sistem recunosc ca sistemul e mort.

      Cine da tonul noului cantec?
      Sa respiram si noi odata sunetele vietii, sa inviem florile moarte?

      Tot ce le iese pe gura autoritatilor e mort. Orice spun e mort deja.
      Se enerveaza ca nu mai sunt vii care sa ii creada si baga cenzura.

      Blogul acesta e printre putinele focuri vii dintr-un pustiu mort.
      Ne povesteste zilnic de morti intr-un mod viu, ca si cum ar spera zilnic sa gasesca un semn de viata acolo sus printre autoritatile moarte.
      E normal.
      Speranta moare ultima.

      Speranta ne-a unit si in Pandemie.
      O speranta reactiva.
      Anul acesta activam Speranta Activa.
      ACTIVARE!

      Fiti fara frica, ei sunt deja morti, vorbesc zilnic ca mortii, si ne spun si noua zilnic: Sunteti morti, nu puteti face nimic.

      Fermierii au nevoie de un cantec, unul singur al tuturor.
      Prea multe cantece denota festival artificial.

      E foarte greu pana ne regasim si unim.
      Dar cand o vom face vom avea Viata de partea noastra, si mortii nu vor putea face nimic decat sa priveasca.






      Ștergere
    3. https://www.monitorulsv.ro/Religie/2021-10-13/Cand-o-tara-se-conduce-cu-Doamne-miluieste
      Acesta este răspunsul adevărat la problema protestului și la toate problemele României din zilele noastre ! Când fiecare dintre noi va înțelege acest adevăr se vor rezolva toate problemele ! Problemele sunt prea mari, sunt globale și este o dovadă de gândire infantilă să crezi că se vor rezolva doar printr-un protest. Protestul este binevenit, chiar necesar, dar nu este suficient ! Cel Care poate rezolva asemenea probleme este doar Dumnezeu ! Bineînțeles, dacă este rugat ! Când majoritatea românilor s-au îndepărtat de Dumnezeu, firesc ar fi ca noi să-L rugăm să ne ierte și să ne ajute să depășim aceste probleme. Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

      Ștergere
    4. Experientele noastre nu sunt atotcuprinzatoare, daca nu am auzit un copil care sa puna anumite intrebari, nu inseamna ca ele nu au fost puse de vreodata ! Eu insumi, la 25 de ani, intr-o discutie cu parintii mei, respectuos si politicos, nu cu dorinta de a jigni sau a reprosa ci incercand sa INTELEG ce s-a intamplat am intrebat: "Ungaria 1956, Cehoslovacia 1968, Polonia 1980 (Solidaritatea lui Lech Walesa), Waclav Havel, ei bine, noi in Romania de ce nu am avut nici o miscare si nici un dizident ?" Am primit raspunsuri, nu numai de la parinti ci si de la alte persoane extrem de calificate sa raspunda la intrebare... am inteles, poate nu complet, ce s-a intamplat....
      "Aici"nu inseamna ce spui tu, legat de bani, UE, masini etc. Parerea mea este ca ramai cantonat in niste factori care NU sunt decat urmarea unei teribile prabusiri morale si spirituale pe care o traim azi ! Aceasta prabusire inseamna "aici" !
      Da, singuri nu putem schimba nimic, dar intrebarea cuprinde si ideea daca am facut ceva macar la nivel individual ! Ne-am salvat sufletul ?
      In fine intrebarea nu ar insemna vreo obraznicie sau vreo impertinenta ci dimpotriva...o sansa ca el, copilul meu sa nu fie la fel de las ca mine !
      Anonimule, se pare ca tu nu ai curaj sa privesti in fata toate acestea asa cum spune si Dan in sfarsitul textului lui !

      Ștergere
  17. Eu nu va mai înțeleg mai oameni buni. Adică dna Șoșoacă a dovedit de o mulțime de ori prin fapte, atenție, prin fapte nu prin vorbe, ca e de partea românilor si tot nu e bună. Pai atunci cine e bun? Mergem tot cu aceeași formula care a distrus țara asta de 34 de ani? Sau ne riscam un pic si încercam altceva? Iar fără politic nu se poate oricât de mult ne-am dori noi asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur, doamna Șoșoacă a dovedit de multe ori că e cu românii, când cu cei din USR, când cu cei din AUR, când cu roba de avocat, când cu basca de tractorist, urmând etern-valabilul principiu: „Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau!”. S-a văzut în Piața Constituției cu câți români e „doamna Diana”: cu ăia 5 care n-au fost 5000. E o ilustră anonimă care de la toamnă va cădea în irelevanță!

      Ștergere
    2. Toți care sunt anti-Sosoaca acuza însuși poporul român ca e tigan si ca suntem din mahalaua.
      A citit careva din ăștia Craii de Curtea Veche de Mateiu Caragiale?
      Ba nobililor de tinichea, Șoșoacă vreți nu vreți e un președinte al României din viitor care va face mult bine țării și poporului, va avea mulți dușmani.
      Și e posibil să o sfârșească ca Kennedy. E posibil, dar e posibil să nu reușească.
      Dar când va fi la putere vă va face zile fripte la toți hoții.
      Toți ăștia anti Șoșoacă au ceva ce au furat poporului român și nu le convine ca sunt trași la răspundere.
      Apoi nu le convine ca Tatăl Ceresc si Maica Domnului țin cu Șoșoacă si nu cu hoțiile lor.
      Șoșoacă vă arată cu degetul hoțiile.
      E singura care a zis ca demersul cu Ucraina e faliment.
      Restul politicienilor sunt supuși la picioarele Satanei și sunt sclavii lui.
      Nu va convine ca Șoșoacă nu e sclav ca voi.
      Ei uite Dumnezeu a hotărât pentru România să pună pe Șoșoacă președinte.
      Bineînțeles ca ii vor fura voturile și Dumnezeu va vedea cine.
      Si o sa pățim ca si SUA cu Biden.
      Următorul președinte ilegitim in România va deveni schizofrenic.
      Dumnezeu ii va bate pe toți.
      Si va demonstra puterea Sa in Șoșoacă.
      Ca sa va facă in ciudă si sa muriți de invidie.
      Cum te bate Dumnezeu nubte bate nimeni.
      Smerenie fraților ca altfel o sa o luați urat de tot de la Dumnezeu in bot.
      Șoșoacă e o sfântă si am văzut ca in viitor va avea ridicată si biserica ei ca Ștefan cel Mare.
      Deja acolo in viitor oamenii se roagă la Sfânta Șoșoacă și nu aveți ce face decât sa muriți legați de satană voastră de gât. Invidia si ciuda care o aveți va îneacă.

      Ștergere
  18. https://m.activenews.ro/stiri/Avem-toate-REVENDICARILE-agricultorilor-si-transportatorilor-care-protesteaza-in-intreaga-tara-de-doua-saptamani-DOCUMENT-187008
    La ce le-ar mai trebui una ca Șoșoacă protestatarilor ? Dacă acestea le sunt revendicările, de ce guvernanții și parlamentarii nu vor să se conformeze ? Scrii că le trebuie cadru organizat, etc., dar aceste revendicări sunt cât se poate de pertinente. De ce nu au CURAJUL autoritățile să le ducă la îndeplinire ?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)