miercuri, 3 ianuarie 2024

Va finanța Rusia armata Ucrainei?


Întrebarea poate părea stupidă. Desigur, în niciun scenariu Rusia nu ar finanța dușmanul. Nu de bunăvoie. Dar cine ar putea sili Rusia să execute o asemenea nebunie? Vedeți, căile banului sunt necunoscute.

De fapt schema o știe toată lumea. La ora actuală, în băncile occidentale sunt blocate sume de până la 350 mld. $ reprezentând rezerve ale Rusiei. Nu se știe exact suma. Unii spun că în realitate ar fi mai puțini bani, respectiv vreo 100 mld. $. Încă de la începutul conflictului s-a vorbit despre confiscarea banilor rușilor. Doar că, pe vremea aceea, inclusiv blocarea fondurilor a fost considerată ceva de neacceptat. 

Acum însă „ideea” vine via Financial Times și The Economist, trompetele globaliste prin care se transmit mesajele de programare predictivă. Așadar urmează jaful la drumul mare? Dacă mă întrebați pe mine, sunt ferm convins de multă vreme că asta urmează. Însă motivele nu sunt cele la care v-ați aștepta. 

Ca să înțelegem ar trebui să vedem ce-ar face Ucraina dacă s-ar trezi cu un purcoi de 200 miliarde în conturi? Desigur, va da banii de pensii, salariile și soldele restante și ar investi în reconstruirea unor elemente de infrastructură distruse. Doar că ceea ce se petrece acolo nu se face după capul cuiva rațional. De fapt, banii respectivi nici măcar nu vor ajunge în Ucraina, ci vor plăti facturi pentru arme și diverse alte „servicii” extrem de scumpe. Cui? În primul rând americanilor, care vor lua partea leului și apoi europenilor care au și ei nevoie de ceva țăcănei ca să mai peticească ceva prin bătătură. Rețineți chestiunea aceasta deoarece sugerează o disperare imensă. 

Datoria SUA a depășit 34 trilioane, în linie cu ceea ce estimasem. La acest nivel, serviciul datoriei depășește 1.1. trilioane $. Ce poate face SUA în aceste condiții? Să găsească business. Până acum a „împrumutat” Ucraina pentru a-i da arme. Nu mai merge. De aceea, acum schimbă strategia: jefuiesc banii rușilor și cu acești bani ucrainenii cumpără de la americani arme, mărfuri și servicii. Știu, veți spune că e o nebunie întrucât sumele sunt rahitice față de PIB-ul american. Rahitice sau nu, 250 miliarde $ înseamnă cam 1% din PIB-ul SUA. Și uite-așa, cu câte un procent de aici, un procent de acolo ridici steagul semnalizând că ești performant. 

De fapt care-i problema? Arabia Saudită a intrat oficial în BRICS. Sistemul petrodolarului se prăbușește cu zgomot. Fraierii sunt ținuți în iluzie cu fantasmele solare, eoliene, șisturi s.a.m.d. Sunt doar simple fabulații verzi, ale unora care caută cu disperare să înlocuiască realitatea cu un narativ. Doar că n-ai ce-i face: când omul apasă pe întrerupător se așteaptă să se aprindă becul, iar curentul pe care-l consumă e real. Dacă nu se aprinde becul pică narativul. Înțelegeți șmecheria? Pentru a funcționa lumea fantastică a diverselor narative trebuie să funcționeze lumea reală. Altfel orice narativ pică, hipnoza se destramă, iar maimuțele ies din visare și urlă după furaje. Asta e povestea reală pe care nimeni nu are curaj să o spună. 

Ce e cu banii rușilor? Vor fi folosiți pentru a petici disfuncționalitățile sistemului petrodolar și pentru a rotunji finanțele SUA. Doar că e ceva insignifiant. Soluția va merge, dar doar pentru a mai menține o clipă iluzia. Uitându-se însă că, de pe margine, cei care nu-s hipnotizați înțeleg unde-i buba. Pentru ruși, cu siguranță, nu-i o lovitură gravă. Așa cum s-au descurcat până acum fără acei bani, se vor descurca și de-acum înainte. Doar că cei de pe margine înțeleg bine și vor lua măsurile care se cuvin. Și-abia atunci se va vedea cum confiscarea care ar fi trebuit să mai prelungească viața narativului de fapt o va scurta.  

18 comentarii:

  1. Dupa cate am inteles, rusii s-au tinut, cel putin formal, de lege. S-au oferit sa cumpere activele celor care au parasit Rusia, sau le-au pus in conservare. Acum, apreciind ca au fost devalizati, vor trece la confiscari.

    RăspundețiȘtergere
  2. La ce marionete teleghidate si penibile conduc astazi Occidentul Colectiv, n-ar fi deloc o surpriza ca acestia sa ia o astfel de masura stupida si mai ales perdanta pt tarile lor! Doar daca ne uitam la ce a insemnat blocarea banilor rusesti in bancile occidentale, adica o hemoragie a fluxurilor financiare occidentale si mai ales o tendinta de aliniere a multor "state nealiniate" catre BRICS si o iesire din relatia toxica de comert monopolist american, va dati seama ce ar insemna confiscarea acestor bani in ochii investitorilor in active europene si americane, cu ceva materie cenusie? Parerea mea este ca papusarii oculti, vazand ca nu pot ajunge pe cale pasnica(adica prin globalizare-calea mai scurta si mai ieftina pt ei) la Noua Ordine Mondiala atat de draga sufletelor lor, vor dezlantui haosul, razboaiele si revolutiile(adica calea mai lunga si mai costisitoare, nu atat pt ei, cat pt Omenire), chiar prin marionetele teleghidate din fruntea coloniilor pe care le controleaza, chiar daca prin aceste masuri, marionetele penibile isi vor semna singure condamnarea la moarte, iar papusarii vor scapa de niste cretini care deja asunsesera sa stie un pic cam multe si astfel vor da si satisfactie dar si inselare privind cauza, populatiilor asuprite si rasculate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fără îndoiala acesta -este un gest de MARE DISPERARE ; după si au dat arama pe fata, distrugând economia Germaniei, sabotand Nord stream 2 , e loc si de o găinărie in plus/ un cui in plus la Coșciugul ….Împăratului gol ! Acestea sunt
    Semne clare- ale CRAHULUI FINANCIAR PLANETAR CE URMEAZĂ IN 2024 !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crahul financiar atit de dorit de toti pirlitii este exclus pe motiv ca-i afecteaza pe superbogatii care trag sforile.
      Este exclus ca bogatia lor sa se bazeze doar pe colectii de ceasuri scumpe si flote de masini, arta, terenuri si case si iahturi care doar ACUM valoreaza 50 milioane. Glumesti! Este mult prea putin.

      Ștergere
    2. Oare bogăția lor nu se bazează pe aurul care l-ar putea ține în subsolurile băncilor private pe care le dețin sau în buncăre secrete? Nu știu, mă gândesc și eu. De ce si-ar ține bogăția în dolari sau euro pe care tot ei îi tipăresc (sau îi tastează pe computer si își trimit sumele în băncile lor ca ajutoare în criză ["bail-out"] deoarece sunt "prea mari ca să cadă" ["too big to fail"] - de importanță sistemică, pentru întregul sistem economic al unei țări adică. Oare chiar așa proști să fie încât să nu își bage banii în bunuri tangibile: pământ agricol, companii multinaționale, metale prețioase, resurse (mine de zăcăminte de exemplu)? Asta facem noi, economisim bancnote si le ținem la bancă în conturi. Oare ei să facă la fel? Nu știu, mă întreb și eu. Dar dacă e să îmi dau cu părerea a-și spune că nu fac la fel ca noi.

      Ștergere
    3. "Oare chiar așa proști să fie încât să nu își bage banii în bunuri tangibile: pământ agricol, companii multinaționale, metale prețioase, resurse (mine de zăcăminte de exemplu)?"

      Sunt curios daca tu acorzi vre-o atentie declaratiilor OFICIALE care vin din partea stapinilor lumii si a BANILOR, a sefilor de state, sefilor WEF?
      Daca nu, de curiozitate asculta-l pe John Kerry(top consilier prezidential), numit regele climatic ce anume anunta la "foc continuu" demontari si inchideri de ferme de pamantul agricol, minimizarea locuintelor.
      Oare crezi ca o fac din lipsa de preocupari sau ca sa bifeze un document?
      Altii sefi, care prin suportul global si puterea colosala de care dispun si sunt inclusiv sefi peste noi toti anunta, OPRIREA extragerii petrolului si a gazelor, interzicerea lor peste citiva ani incepind cu 2027( depinde de zona) implicit a motoarelor cu ardere interna. Crezi ca ei glumesc, sau poate crezi ca vor tine seama de povestea de dragoste a romanului cu automobilul sau? hahahaha!
      Auzi pe careva dintre sefi ca amintescc de folosirea aurului in viitor?
      Priveste filmele noi distopice, sci-fi, si convinge-te de aluziile care ni le fac in mod clar( deoarece mai toate reprezinta ecoul celor declarate la wef!!!.) Nu mai foloseste nimeni bijuterii, aur, argint.
      In ce resurse , mine, zacaminte sa mai bagi banii daca industria grea va fi redusa si va TINDE catre zero?

      Chestia este ca superbogatii sunt informati primii despre cele de mai sus si ramane de vazut in afara de buncare de sute de milioane bucata in ce altceva li se comunica sa bage banii.

      Ștergere
  4. Subiectul in cauza e prea volatil si prea sensibil pentru mintile inflacarate ! De ce nu ? Vorbim de tari si de vointa lor politica , sunteti naivi? Atunci vorbim de tari si ne prefacem ca DIHANIA NU EXISTA ! Mai imbatati-va cu apa rece , de cate ori simtiti nevoia ! CONFORTUL actual va face sa nu aveti reactii la REALITATEA ZILEI ! Sunteti sclavii actualei oranduiri , care vad lucrurile ca nu sunt ce trebuie sa fie dar sunt INERTI , stomagul nu ragaie inca a foame profunda ! Amin Voua !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ofera si tu niste exemple Kinule ca lumea nu intelege din generalitati.
      Ce dihanie, ce realitate, care sclavi? Cei plini de bani, distractii, excursii, salarii marite, masini, terenuri, piscine, mincare bio, case, renovari continue? Evident ca mai sunt si saraci, dar cine nu-i are?

      "pe saraci ii veti avea pururea"
      Iisus Hristos
      CC

      Ștergere
    2. Pe langa contradictiile de termeni din textul scris de tine si sofismele pe care le faci, pari ca traiesti de unul singur intr-o bula a patriotismului, inteligentei politice si a neatarnarii, in care noi, toti ceilalti "naivi" n-avem acces, asa ca trebuie sa ne luam grabnic "lumina" de la tine!

      Ștergere
    3. Lumea trebuie si chiar trebuie, a intelege din generalitati , asta cu mura in gura te va face lenes la toate nivelurile si e pacat ! Daca omul preistoric astepta de la altcineva raspunsuri probabil ca disparea mult mai devreme !

      Sofisme ? Contradictii? Lumineaza-ma tu cu ceva chilovati mai ieftini ,ca ai mei sunt si scumpi si nu prea sunt ce trebuie se pare !

      Ștergere
  5. Kinule, cu burta plina nu faci performanta!
    Faci doar flatulente!

    RăspundețiȘtergere
  6. In momentul confiscarii reale a fondurilor rusesti, orice discutie despre tezaurul Romaniei isi pierde fundamentul, se aplica exact acelasi principiu. Anexarea ilegala a Basarabiei, prin invazia din 1918, pe fondul vidului administrativ generat de Revolutia din Octombrie, exonereaza puterea sovietica de orice obligatie, implicit regimul ce ii urmeaza.

    RăspundețiȘtergere
  7. Auzi afacerile ălea de le face Trump or fi impozitate în vreun fel și dacă da, pe cine ajută ACUM acele impozite? Poate că pe ăia care i-au gonit pe susținătorii lui Trump? Nu! Sigur, nu!

    RăspundețiȘtergere
  8. Romania cumpara rachete Patriot.
    Ce dreaq' sa facem cu 200 de rachete, cand cu 5-6 rusii au distrus toata Romania?

    "Tara mica! Mese putine!"
    Vorba Maestrului Dinica!🤣🤣🤣

    Nu luati manca v as atatea, ca nu s artificii, si va prisosesc la fel ca vaccinurile!🤣🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si daca mai bagam un zero util la 200 tot nu ne ajuta ! Cine , ce si cum va arata lumea , nu o mai fac armele ! Razboiul e o scuza penibila in lipsa pacii ! Doar fanatismul si obsesia puterii ne duce in pragul unui razboi total ! Si cand te gandesti ca acesti idioti promotori ai epurarii divergente in gandire au handicap functional atat fizic cat si psihic , ma intreb unde suntem noi ?

      Ștergere
    2. Kinu, te-ai gindit vreodata ca, MAI NOU, acesti idioti promotori se prefac, joaca teatru pentru a nu fi responsabili pentru "gafe"? Problema este ca romanul in general este cu bun simt, cumsecade, si cu asteptari naive ca hienele viclene care misuna in jur sunt la fel de cumsecade.

      Ștergere
    3. Kinule!
      Hristos a inviat!
      Prefacutul nu!

      Ștergere
  9. Rferitor la intrebarea din titlu:

    Mai mult ca sigur o va finanta deoarece astfel isi asigura cea mai perfecta platforma cunoscuta in istorie pentru implementarea in continuare a sistemului de credite sociale.
    Cu alte cuvinte:
    Participi si ne sustii: Primesti DUMICATUL, apa calda, lemne, incalzire, atentia si suportul nostru
    Faci pe nebunul si refuzi sa ne sustii: Te lasam sa crapi cukuru in balta.
    CC

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)