duminică, 14 aprilie 2024

Orientul a luat foc


Iranul a ripostat după ce ambasada sa din Damasc a fost bombardată de către israelieni. Mișcarea Iranului rimează însă teribil cu începutul conflictului din Ucraina. 

Dacă mai țineți minte, inițial SUA au anunțat că Rusia urmează să atace la o anumită dată. Rușii au contrazis informația americană, după care au făcut mișcări contrare, de aparentă retragere a forțelor lor militare care tocmai ce terminaseră un exercițiu. În ziua în care americanii „prevăzuseră” atacul iminent, Zaharova a ieșit cu un mesaj batjocoritor, ceva de genul „să ne anunțați în avans când mai aveți astfel de viziuni ca să știm când să ne programăm și noi concediile”. La două zile după declarația Zaharovei, Moscova a adoptat o strategie de relaxare, după care a atacat în forță.

Să punem acum în oglindă ceea ce s-a întâmplat în Iran. Inițial SUA au pus diagnosticul că Iranul va ataca în 24 de ore, Iranul s-a prefăcut că se pregătește din punct de vedere defensiv, la un moment dat oprind chiar și toate zborurile, după care alaltăieri a relaxat condițiile, jucând rolul resemnatului. De atacat au atacat acum, la scară, lovind fără milă. 

Atacul a fost unul complex: iranienii au mixat drone cu rachete balistice. Dronele au fost menite momirii Iron Dome, în timp ce rachetele balistice au avut rolul de penetrare adâncă. De menționat este faptul că, pentru apărarea Israelului, au sărit atât SUA cât și Iordania. De altfel, SUA instalse o perdea de baterii Patriot în afara Isarelului(Iordania, Arabia Saudită, etc.). Toate aceste baterii au lucrat la unison cu cele ale Israelului. Și aici vine partea rușinoasă deoarece încă odată bateriile Patriot s-au dovedit a fi eșecuri absolute, incapabile de luptă reală. 

Netaniahu spune că antiaeriana israeliană a doborât 90% dintre vehicule și rachete. Din acest punct de vedere, comunicatele IDF și ale oficialilor israelieni par făcute cu copy&paste după cele ucrainene. Clipurile video și informațiile de la fața locului sunt cât se poate de clare. Iranul a lovit zone rezidențiale specifice și alte ținte ale Israelului. Esențială a fost însă lovirea bazei aeriene din deșertul Negev, unde șapte rachete balistice(conform celor apropiați de Israel, 15 bucăți conform, surselor apropiate de Iran) au lovit baza. Totul se vede clar. De menționat e că zona este una ultra-strategică pentru Israel întrucât la o aruncătură de băț se află instalațiile și laboratoarele nucleare din Dimona. Simplul fapt că acolo au ajuns rachete arată limpede că narativul pe care-l susține Israelul este fals. 

Iranul a invocat dreptul său la auto-apărare, dat fiind faptul că i-a fost atacată ambasada din Damasc, fapt fără precedent până acum. Dacă vă gândiți că pulverizarea ambasadei Chinei de la Belgrad în timpul conflictului iugoslav a fost o mișcare similară, trebuie totuși să înțelegeți că SUA au declarat atunci, atât oficial cât și pe canalele diplomatice specifice, că bombardarea ambasadei Chinei a fost strict o eroare. De data aceasta Israelul a atacat fără justificare Ambasada din Damasc, provocând daune care nu aveau cum să nu aibă repercusiuni. 

Iranul a atacat asumat, de pe teritoriul său, ignorând amenințările israeliene. De asemenea, iranienii au avertizat Iordania să nu se mai implice în conflict. Și abia de aici începe regruparea geopolitică din Orient. În primul rând, Rusia a avertizat SUA că dacă se vor implica în conflict împotriva Iranului, Rusia va sprijini cauza iraniană. Declarația ar trebui să vă dea o transpirație rece pe șira spinării întrucât înțelegeți despre ce poate fi vorba. 

SUA a convocat G-7, în timp ce Israelul s-a adresat Consiliului de Securitate al ONU. E clar că cele două entități acționează corelat. Însă nu e foarte sigur că SUA vor ca evenimentele să degenereze. De altfel abia de aici încep problemele cu adevărat grave. 

O degenerare a situației va duce la închiderea strâmtorii Hormuz. Aici intrăm abrupt pe teritoriul economic. Piața instrumentelor derivate, estimată a avea o dimensiune de 1.2 cvadrilioane riscă să pice. Această piață este un imens instrument de manipulare care trage anual profituri de peste 1 trilion de dolari. Atenție, este o sumă estimativă rezultată doar din manipulările de preț. În această piață imensă, dimensiunea derivativelor pe petrol este de minim 100 trilioane. Suma avansată este una aproximată în jos, cu o marjă destul de mare de eroare. Dacă se va dovedi că dimensiunea derivativelor pe petrol este de 300 sau 400 de trilioane nu m-ar surprinde! 

Ei bine, în cazul unui defect masiv pe piața petrolului această piață explodează deteriorând toate economiile lumii, dar pe cea americană în primul rând. Cum stă situația acum? Rușii au contractat puternic producția, iar iranienii e greu de crezut că vor mai ieși cu ceva. Petrolul din Orientul apropiat e dependent de Strâmtoarea Hormuz. Mai aveți ceva de adăugat? Desigur, nu. Vi se pare suficient pentru a vorbi despre o defecțiune a pieței mondiale de petrol? Cred că, în mod evident, răspunsul este afirmativ. 

Într-o discuție recentă, cineva îmi spunea că se teme de o cotație a petrolului de peste 150$ pe baril. În acel context i-am spus că temerea sa ar trebui să înceapă cu o cotație de peste 500$ pe baril. În actualele condiții, o cotație de peste 1000$ pe baril nu este de neconceput. Nu, nu am greșit cu un zero! O mie de dolari barilul, rețineți! 

Fac o paranteză spunând că la noi, într-un experiment derulat prin intermediul securiștilor de la Digi, lumea s-a înghesuit la pompe deoarece se temeau de un preț de 10 lei pe litrul de benzină sau motorină. Ei bine, gândiți-vă cum ar arăta lucrurile la un preț de 100 lei pe litru! Nu credeți? Gândiți-vă dacă sunteți pregătiți pentru așa ceva și luați-vă măsurile din timp!

Ne reîntoarcem înțelegând că o distorsionare atât de masivă a prețului ar conduce la accidente atomice pe piața derivativelor, cufundând realmente SUA în întuneric. Despre Uniunea Europeană nu mai vorbesc deoarece înțelegeți că aici se va stinge iremediabil lumina. Nu vreau să par catastrofist, dar vă spun că în actualul context economic în care absolut totul e fals, dezastre economice precum cel care a condus la Marea Criză din 1929 sau la dezastrul urmat de crahul din 1933 care-a scufundat Republica de la Weimar vor părea evenimente de fapt divers pe lângă amploarea rezultată din explozia pieței derivativelor!

În aceste condiții puteți fi convinși că SUA - aflată în plin proces electoral - nici nu poate concepe să cupleze la nebunia lui Netaniahu. Doar că s-ar putea să nu poată ieși din situație. 

Informațiile din  zonă spun că Iranul ar fi înarmat cu arme avansate forțele apropiate: Hezbollah, Siria, dar și pe rebelii Houti din Yemen. De altfel, zilele trecute am văzut o mișcare interesantă, în care o navă franțuzească a părăsit Marea Roșie de teamă să nu fie surprinsă de un atac de-al houtiților. În același timp, atât Rusia cât și China sunt pregătite să livreze regimului de la Teheran armament avansat anti-navă, care va face absolut imposibilă deblocarea strâmtorii Hormuz de către US Navy. În ciuda publicității, niciuna dintre navele lor nu pot face față acestui armament!

De aceea, intrarea SUA în război de partea Israelului s-ar putea să fie extrem de problematică. Oricum, situația se complică inclusiv în statele tradițional aliate ale SUA. De exemplu, în Iordania, regimul a întins coarda la maxim. Până acum combătea verbal acțiunile Israelului, dar nu știu cât de mult va mai putea face actualul tango în condițiile în care țara e plină de palestinieni care caută răzbunarea. Cum armata iordaniană acționează vădit de partea Israelului, s-ar putea ca întreaga populație să se întoarcă împotriva conducerii, în ciuda stabilității afișate. La fel stau lucrurile și în Arabia Saudită și în alte state din zona Golfului. De altfel nici măcar aceste conduceri nu acționează cu sufletul în favoarea americanilor, ci mai mult obligate. De aceea, în cazul unui conflict extins s-ar putea să vedem poziționări de neimaginat. Însă, fără a lua în considerare factorul surpriză, este de așteptat o poziționare neutră, fiecare țară refuzând să permită tranzitul sau atacul de pe teritoriul său. 

Însă va fi extrem de interesantă poziția Turciei. Abia acum înțelegem ecoul geopolitic al manipulării alegerilor de acolo și poziția destul de fragilă a lui Erdogan. Este de așteptat creșterea puternică a propagandei anti-Erdogan, ajutarea pe căi obscure a administrațiilor câștigate de opoziție, astfel încât să se reușească cucerirea rapidă a țării de către forțele pro-SUA/NATO. La cum arată lucrurile, pentru scurtarea evenimentelor, este posibil să vedem inclusiv o nouă tentativă de lovitură de stat. Asta deoarece, în caz contrar, implicarea Turciei împotriva Israelului ar putea înclina hotărâtor soarta războiului de acolo, fapt care ar conduce la o cădere ireversibilă a SUA. 

Pe moment evenimentele sunt la început. E clar că evenimentele menționate au trecut într-o umbră absolută ceea ce se întâmplă în Ucraina. Nu exclud posibilitatea ca SUA să încerce folosirea actualei situații pentru retragerea pe șest de acolo și pentru o înțelegere cu rușii astfel încât să pară că și ucrainenii ar fi câștigat ceva. Rusia însă este hotărâtă să-și adjudece cel puțin estul și sudul Ucrainei, astfel încât s-ar putea să vedem ceva foarte interesant. Dacă vă întrebați ce se va întâmpla cu restul Ucrainei, ei bine, acolo s-ar putea să vedem ceva extrem de interesant. Cum populația locală nu prea mai e, rămâne ca alte populații să contribuie la reversarea situației, iar dacă punem în balanță niște garanții de securitate acordate atât de Rusia cât și de Occident, e posibil să experimentăm scenariul refuzat de dinaintea Primului Război Mondial. 

38 de comentarii:

  1. Cântecul sufletului - Khalil Gibran

    În adâncul inimii mele
    Se-aude un cântec fără versuri –
    Un cântec ce trăieşte
    În sămânţa inimii mele.
    Refuză să se amestece cu cerneala pe pergament;
    Îmi învăluie dragostea într-o mantie diafană
    Şi zboară, dar nu peste buzele mele.
    Cum să îl cânt?
    Mi-e teamă să nu se amestece cu eternul pământesc;
    Cui să îl cânt?
    Căci locuieşte în casa sufletului meu
    De teama urechilor pline de sensibilitate.
    Când privesc în mine,
    Văd umbra umbrei sale;
    Când îmi ating vârful degetelor
    Îi simt vibraţiile.
    Faptele mâinilor mele îi oglindesc prezenţa,
    Aşa cum un lac reflectă stelele strălucitoare;
    Lacrimile mele îl dezvăluie,
    Aşa cum picăturile strălucitoare de rouă
    Dezvăluie taina unui trandafir veştejit.
    Este un cântec ce s-a născut din contemplaţie
    Şi adus la suprafaţă de către linişte,
    Evitat de larmă,
    Îmbrăţişat de adevăr,
    Repetat de vise,
    Înţeles de dragoste,
    Ascuns de trezire
    Şi cântat de sufleteste cântecul dragostei.
    Ce Cain sau Esaul ar putea să-l cânte?
    Este cu mult mai parfumat decât iasomia;
    Ce voce l-ar putea înrobi?
    Este pecetluit la inimă, ca taina unei fecioare;
    Ce coardă l-ar putea face să vibreze?
    Cine îndrăzneşte să uneasă urletul mării
    Cu ciripitul unei privighetori?
    Cine îndrăzneşte să asemuiască strigătele unei furtuni
    Cu suspinul unui copil?
    Cine îndrăzneşte să spună cu voce tare
    Cuvintele pe care numai inima le poate rosti?
    Ce fiinţă omenească îndrăzneşte să cânte
    Cântecul lui Dumnezeu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine a vazut ENDER`S GAME ? Acolo pamantenii au folosit o strategie similara de protectie : https://www.youtube.com/watch?v=Ht12otHMX_Q&t=2s

      Ștergere
  2. Să nu vă mirați dacă în următoarele zile" arcul Elamului" va fi zdrobit,iar un cutremur catastrofal va arunca Iranul în Evul Mediu.Libanul,Siria ,Iordania ,vor avea cel mai mult de suferit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DAr si in California ar fi posibil un cutremur care sa rupa peninsula de continent, distrugind a 8-a economie a Lumii.
      Asa spune legea Talionului .

      Ștergere
    2. Globul.de cristal sau doar cristal?

      Ștergere
    3. Îmi aduc aminte de ce zicea parintele grec, ca la știrile dimineții, vom auzi ca gideanii au lovit programul nuclear persan și ca de acolo, bulgarele se va rostogoli fulgerător către nebunia mondiala ce va fi numit în istorie rm3.Dupa nesfârșite provocări la adresa persilor-ucideri de militari și diplomați aflați inafara zonelor militare, persii au răspuns cu foc.Acum gideanii au casusbeli ult căutat și vor putea lansa Retaliation ops, care vor aprinde lumea.

      Ștergere
    4. Pasarea ... mihai viteazu!
      Tu nici atat nu stii ca Iranul este aparat de Rusia si mai ales de China care are facute cu Iranul contracte strategice pentru produse de gaz si petroliere, pe o durata de 30 de ani.
      Vezi tu cumva ca maretzul Imperiu de Rasarit, sa se sperie de niste perciunati care se straduiesc sa fie noii hitleristi ai planetei, care extermina popoare precum cel palestinian si acum mai nou cel iranian?

      Ștergere
    5. Felicitari pentru analiza corecta!
      Totusi am o neclaritate in ultima fraza a articolului, si anume la care plan de dinainte de WW 1 va referiti?
      Eu stiu doar un singur plan conceput, de cei care viseaza sa devina stapanii lumii, plan realizat prin anii 1885, plan care a inceput sa fie pus in practica odata cu inceperea WW 1.
      Si anume planul de globalizare pe care-l vedem astazi ajuns la repriza a 3.
      In repriza 1-a, planul era distrugerea marilor imperii mult prea puternice ca sa poata fi "globalizate".

      In repriza a 2-a s-a reluat planul de distrugere a singurului mare Imperiu ramas intreg dupa 1918, si anume URSS-ul.
      Dar cum Franta si Anglia erau prea indepartate de URSS ca sa poata diuce un razboi impotriva acestui imperiu urias, s-a hotarat ca Germania lui Hitler sa duca acest razboi, pentru ca era apropiata din p de v geografic.
      Dar cum Germania era la pamant in 1933 iata ca s-a hotart ridicarea Germaniei la rangul de mare putere industriala si militara, ceea ce in numai 5 ani s-a realizat, Germania a devenit o mare putere militara din 1933 pina in 1938 cu ajutorul financiar urias al "globalistilor" care aveau pe mana tiparnita de dolari ,si doreau distrugerea URSS-ului, conform vechilor planuri, doar ca Adolf i-a tradat si a incercat sa le puna planul lor de globalizare, dar in slujba Germaniei, asa ca in loc sa fie distrus URSS-ul, s-a apelat la ajutorul acestui URSS sa distruga Germania hitlerista.
      Acum suntem in repriza a 3-a in care vedem ca s-a incercat din nou distrugerea Rusiei, ceea ce nici de data asta nu a reusit, ba in plus a mai aparut inca un mare Imperiu care este mult prea mare si puternic sa se lase "globalizat".
      Prin urmare acum vedem ca se ataca acest mare Imperiu de la rasarit , atacand direct Iranul, care este pompa de gaz si de benzina a acestui mare Imperiu.
      Concluzia mea este aceea ca acesta este singurul plan valabil din ultimii 150 de ani deci si inainte de WW 1 si exact acest plan se desfasoara in fata ochilor nostrii.

      Ștergere
    6. Foarte bine Gion....stai jos, nota 3. Ce dracu ai înțeles tu din narativ, repetentule?

      Ștergere
    7. @Robert G "distrugerea marilor imperii mult prea puternice ca sa poata fi "globalizate"". Orice imperiu este globalizat, numai ca alea nu erau globalizate in folosul cui trebuie, ci in folosul unor natiuni privilegiate din interiorul lor. Foarte bine ca au fost distruse, este soarta oricarui imperiu, ca asa se-ntampla cand te intinzi peste mai mult decat ce ti-a dat Dumnezeu si incepi sa te crezi Dumnezeu peste mari si tari. Iar smecherii aia care vor sa conduca toata lumea speculeaza chestia asta.

      "in repriza a 3-a in care vedem ca s-a incercat din nou distrugerea Rusiei". Este singurul imperiu inca existent in forma hard si va avea soarta predecesorilor, chit ca asta se neaga la vest de Parcul Herastrau. Cam pe cine-or crede rusii, pe cei de mai sus, sau pe cel citat mai jos:

      https://saccsiv.wordpress.com/2014/03/21/profetia-sfantului-serafim-de-virita-despre-al-treilea-razboi-mondial-rusia-si-antihrist/

      Si nu este singurul sfant rus care a profetit viitorul Rusiei in termenii astia si cum se va-ntampla. Fara a sugera cumva o continuitate in gandire cu cele citate din sfant (nu sunt eu acolo, nici pe departe), gandesc, la cat ma duce pe mine mintea, ca din cauza ca rusii au facut din tara lor un Imperiu Stapanitor peste teritorii si popoare ce nu le apartineau, s-au folosit si de biserica pentru deznationalizare, a lasat Dumnezeu sa vina peste ei ciuma rosie.

      https://www.activenews.ro/stiri/Lectia-oferita-de-Patriarhul-Teoctist-lui-Alexei-al-II-lea-cu-privire-la-Mitropolia-Basarabiei-si-ingerentele-Patriarhiei-Moscovei-Pretentiile-unei-Patriarhii-de-neam-strain-de-a-avea-jurisdictie-peste-ortodocsi-de-alt-neam-sunt-NECANONICE-si-NEDRE-164139

      Tot prin ei va curati Dumnezeu lumea de naparcile care au napadit-o progresiv de secole incoace, pana la a nu se mai putea. Daca insa profetia sfantului se va implini, bag eu seama rusii ca nu vor fi inteles prea multe din cele intamplate, si le vor repeta. Iar semnele se arata. Facand abstractie de popoarele nici macar slave sau crestine din interiorul granitelor lor, sa ne aducem aminte de istoria recenta a relatiilor romano-ruse (inceputul anilor 90 Transnistria), regretele lui Putin in ne priveste disparitia URSS, interviul lui cu Tucker Carlon si cum a prezentat Putin istoria Rusiei de la formarea Statului Rus si pana astazi, in care ei "au tot primit teritorii" (explica Preafericitul Teoctist aceasta formulare), de felul cum a prezentat Pactul Molotov Ribbentrop, precum si de titulatura Arhiepiscopului de Chisinau din partea Bisericii Ortodoxe Ruse de "Mitropolit al Intregii Moldove". O relatie de incredere si prietenie intre de exemplu Romania si Rusia ar trebui sa pornesca cu discutii pe malul Nistrului, si sa se incheie tot acolo. Poate altii decat romanii s-or gandi la discutii de pe malul Niprului, despre asta nu am pregatirea istorica necesara. Pana atunci insa, Rusia pentru mine ramane dovedita un imperiu fata de care ar trebui sa ai atitudinea sugerata de generalul Chelaru. Cica sunt antirus daca postez asa ceva ...

      https://4media.info/generalul-mircia-chelaru-cu-rusii-nu-bei-nu-te-distrezi-si-apoi-ii-injuri-cu-ei-trebuie-sa-fii-atent-niciodata-nu-au-plecat-de-langa-noi/

      Am mai postat, nu cu mult timp in urma aceste linkuri, aici argumentez de ce consider Rusia un imperiu, in viitor voi face referire direct la aceasta postare, cand subiectul va fi discutat din nou, pentru ca tot reapare intr-o forma sau alta.

      Ștergere
    8. @Robert G "in plus a mai aparut inca un mare Imperiu care este mult prea mare si puternic sa se lase "globalizat". Imperiul la care te referi este sucursala asiatica a Marelui Imperiu Globalist. Aceasta sucursala preia stafeta implementarii Noii Oridini Mondiale (in varianta asiatica, cea preferata de globalisti) de la sucursala americana a acelui Imperiu, pentru ca doar atat se poate face, dintre Altantic si Pacific. Detalii mai multe la postarea mea (Anonim14 aprilie 2024 la 09:24) de la articolul lui DD

      https://trenduri.blogspot.com/2024/04/vulnerabilitatea-suprema-sua.html

      Ștergere
  3. Situatia actuala din Orientul Mijlociu este extrem de imprevizibila, pt ca nu stim intentiile Ocultei Mondiale, principalul factor de decizie din Lume, prin papusarea statelor mai mult sau mai putin Colonii(le putem doar intui la un anumit nivel, care se poate apropia mai mult sau mai putin de realitate)! Dar, imi vine acum in minte o profetie celebra a unui sfant parinte de la Athos trecut la cele vesnice acum cativa ani, care spunea urmatoarele: "intr-o dimineata, atunci cand va veti bea cafeaua si veti auzi la stiri ca, Israelul a atacat si distrus programul nuclear al Iranului, concomitent(sau la 1-2 zile distantza) cu stirea caderii lui Erdogan in Turcia, sa stiti ca acela este momentul inceputului Celui de-al treilea Razboi Mondial, la sfarsitul caruia va fi inscaunat Antihrist!"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum zici ca nu știm intențiile oculte, când aceia ne prezintă în filme,desene animate,muzica, pietre sculptate, ,conferințe și forumuri, pe site-uri și în caracatița uonu -PE FATA- ce ne-au pregătit în Taina Faradelegii,începând cu AdamWeishaupt și pana la fiul preacurvei din a 12 a generație de preacurve.

      Ștergere
  4. IRON DOME- Nu implica drone de nici un fel , nu le detecteaza asa ca trecem la nivelul urmator .....daca se permite este expus oficial ce stie si ce nu a face I.D. Dar nu Iron Dome este cheia apararii Israelului ....despre aceasta cheie vom vorbi in alte comentarii ! Inflamare ? Escaladare ? Sunt logice si corecte deopotriva .... dar cand la baza stau niste fundamente religioase , ca ,,mai gad,, este cel real si al tau e vrajeala , cand al meu e albastru si al tau e verde , cand al meu are 4 degete si al tau are 6 .....cand ii tii pe oameni in prostie folosind religia ca scop de indobitocire .....atunci ai ceea ce semeni ! EU am reusit sa ies din carapacea nimita religie ,o prima extensie a SISTEMULUI ! Si da politica Israelui e una vadit sustinuta pe ascuns de cei din Departamentul de Stat al SUA ! IRANUL? Va fi o victima a propriei sale neputinte , daca era capabila putea pana astazi , dar nu poate si prin urmare da drumul la ogari cu ALLAHU AKBAR tot prin proxi ca si Unkiul Sam !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sprijinul amerlock pentru Israel e pe față, de zeci de ani...Cum zici tu ca e pe ascuns ?!N-auzi ce zic de asta noapte incoace .Antonio și Joska Robinetu' de la bideu ?!

      Ștergere
    2. Sa zic ? Telembivizorul va ridica nivelul de adrenalina si cu ceva dopamina si gata stiti si cunoasteti tot ca de...... ati fost informati la telembizor ! Una e sa sprijini si alta este sa conduci operatiunile ! Israelul singura acolo e halita , iar daca are orgoliu si atat ..atunci va fi exterminata, sau mai bine zis o anumita parte a populatiei evreiesti va fi relocata .....unde ? Undeva pe harta ...! Pentru ca existenta unui stat NON MUSULMAN intr-o lume complet musulmana cu toate schismele ei , nu este privita cu ochi buni nici macar de EAU ! Palestinienii au si ei dreptul la un stat in acea regiune la fel ca si evreii , tine de vointa celor de la butoane daca se va crea acest stat , care intradevar trebuie sa existe ! Istoria acelor teritorii e una destul de complicata dar trebuie respecat dreptul etniilor conlocuitoare , ceea ce nu se intampla !

      Ștergere
  5. Chiar dvs catalogati actiunile Israelului ca provocari ordinare. Iar acum, cand Iranul a muscat momeala, comentati fara sa luati in calcul ca exact asta s-a dorit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dacă se ajunge la scenariul statului K, e rău, pentru că intrăm și noi în ecuație, iar iobagia românească, stare de spirit prevalenta în popor, după fragila elita s-a epuizat în războaie și prigoana comunista, ne face perfecti pentru colonie a statului K.

    Nu cred totuși ca sionismul va cădea așa ușor. Sunt generații care s-au format după acel tipar.

    RăspundețiȘtergere
  7. ..iertati nestiinta dar nu este / a fost nimic precizat in cartile( manualele) de istorie despre acel plan / scenariu refuzat de dinaintea primului razboi modial. Puteti detalia?

    RăspundețiȘtergere
  8. Dacă ajunge benzina la 100 lei, vor înceta să circule ca nebunii prin București. Și vom ajunge bicicliști. Ceea ce nu e rău deloc. Vom fi mult mai sănătoși.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mâncarea tot pe bicicletă o să vină de la fabrică?

      Ștergere
    2. Nuuu, cu drona, cum aberau unii în plandemuie...

      Ștergere
    3. Inainte ca mancarea sa vina pe bicicleta de la fabrica, va trebui mai intai cultivata si recoltata in camp sau in ferme. Eu zic sa-i lasam pe astia "mai sanatosi" sa o insamanteze si sa o cultive luand plugul/semanatoarea de coarne si boul/calul de darlogi, sa o recolteze manual sau cu secerea si sa o care cu carul tras de boi/cai. Se pot duce si intoarce de la camp calare pe bicicleta ca cica e "foarte sanatos". Ce poate fi mai reconfortant decat dupa o zi istovitoare de munca sa pedalezi? In mod sigur ti se aliniaza chakrele si intri in stare de zen.

      Ștergere
    4. O p..ă . Mincă cine are , ce are . Prin cămară , civider , chimniță ,etc. . Cine nu are , îi va da în cap celui care are .

      Ștergere
    5. Doamneee!....chiar exista asemenea imbecili !!??!!

      Ștergere
    6. La 100 lei nu ajunge , dar spre 10-20 lei/l sigur se duce.
      Lasa' tatica ca romanul are bani. Chiar si asa din ambatz(chit ca nu mananca nimic) vor fi blocate toate soselele la orele de varf iar in vikenduri cu 170km/h la munte si la mare

      Ștergere
  9. "Nu exclud posibilitatea ca SUA să încerce folosirea actualei situații pentru retragerea pe șest de acolo și pentru o înțelegere cu rușii astfel încât să pară că și ucrainenii ar fi câștigat ceva. Rusia însă este hotărâtă să-și adjudece cel puțin estul și sudul Ucrainei, astfel încât s-ar putea să vedem ceva foarte interesant."

    Rusii au indicat acum 3 zile cum vor sa termine discutia asta:

    APRIL 11, 2024:
    “Very soon, the only topic for any international meetings on Ukraine will be the unconditional surrender of the Kiev regime, I advise all of you to prepare for this.” – Russian Representative to the UN, Vasily Nebenzya

    "Foarte curând, singurul subiect pentru orice reuniune internațională privind Ucraina va fi capitularea necondiționată a regimului de la Kiev, vă sfătuiesc pe toți să vă pregătiți pentru acest lucru". - Reprezentantul Rusiei la ONU, Vasily Nebenzya

    RăspundețiȘtergere
  10. Care a fost scenariul refuzat inaintea primului razboi mondial?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As dori si eu sa stiu. Poti insa sa-ti spun care este planul curent, in desfasurare incepand cu Maidanul de la Kiev din 2014. Exact in perioada aceea, in The Times of Israel, a fost dat publicitatii "in mod conspirativ" acest plan:

      https://ia802902.us.archive.org/view_archive.php?archive=/9/items/GogAndMagogResearchPack/Khazars%20and%20Modern%20Israel%20-%20Biblical%20Gog%20and%20Magog%20-%20Research%20Literature%20Pack.zip&file=Secret%20Document%20Leaked%20-%20Jews%20are%20Khazars%20-%20Times%20of%20Israel.pdf

      @Anonim14 aprilie 2024 la 19:32 Si da, in cazul in care Ucraina nu scapa cat de cat cu fata curata din rahatul in care a fost bagata, macar iesire la mare (chiar si in scenariul asta pentru Ro e f nasol, ca vedem bine cum e cu ei vecini), am cam pus-o. Am postat legat de subiectul asta (@Anonim6 aprilie 2024 la 10:49) la articolul lui DD:

      https://trenduri.blogspot.com/2024/04/de-ce-este-romania-altfel.html#comment-form

      Si cred ca am postat o intrebare de bun simt acolo.

      Ștergere
    2. DD te cam bat la cap, la prima mea postare am o corectura de facut, "s-au folosit si de Biserica pentru deznationalizare" ci nu "s-au folosit si de biserica pentru deznationalizare", ca ma refer la institutie. Repostez (salvez postarile pana la pubilcare):

      @Robert G "distrugerea marilor imperii mult prea puternice ca sa poata fi "globalizate"". Orice imperiu este globalizat, numai ca alea nu erau globalizate in folosul cui trebuie, ci in folosul unor natiuni privilegiate din interiorul lor. Foarte bine ca au fost distruse, este soarta oricarui imperiu, ca asa se-ntampla cand te intinzi peste mai mult decat ce ti-a dat Dumnezeu si incepi sa te crezi Dumnezeu peste mari si tari. Iar smecherii aia care vor sa conduca toata lumea speculeaza chestia asta.

      "in repriza a 3-a in care vedem ca s-a incercat din nou distrugerea Rusiei". Este singurul imperiu inca existent in forma hard si va avea soarta predecesorilor, chit ca asta se neaga la vest de Parcul Herastrau. Cam pe cine-or crede rusii, pe cei de mai sus, sau pe cel citat mai jos:

      https://saccsiv.wordpress.com/2014/03/21/profetia-sfantului-serafim-de-virita-despre-al-treilea-razboi-mondial-rusia-si-antihrist/

      Si nu este singurul sfant rus care a profetit viitorul Rusiei in termenii astia si cum se va-ntampla. Fara a sugera cumva o continuitate in gandire cu cele citate din sfant (nu sunt eu acolo, nici pe departe), gandesc, la cat ma duce pe mine mintea, ca din cauza ca rusii au facut din tara lor un Imperiu Stapanitor peste teritorii si popoare ce nu le apartineau, s-au folosit si de Biserica pentru deznationalizare, a lasat Dumnezeu sa vina peste ei ciuma rosie.

      https://www.activenews.ro/stiri/Lectia-oferita-de-Patriarhul-Teoctist-lui-Alexei-al-II-lea-cu-privire-la-Mitropolia-Basarabiei-si-ingerentele-Patriarhiei-Moscovei-Pretentiile-unei-Patriarhii-de-neam-strain-de-a-avea-jurisdictie-peste-ortodocsi-de-alt-neam-sunt-NECANONICE-si-NEDRE-164139

      Tot prin ei va curati Dumnezeu lumea de naparcile care au napadit-o progresiv de secole incoace, pana la a nu se mai putea. Daca insa profetia sfantului se va implini, bag eu seama rusii ca nu vor fi inteles prea multe din cele intamplate, si le vor repeta. Iar semnele se arata. Facand abstractie de popoarele nici macar slave sau crestine din interiorul granitelor lor, sa ne aducem aminte de istoria recenta a relatiilor romano-ruse (inceputul anilor 90 Transnistria), regretele lui Putin in ne priveste disparitia URSS, interviul lui cu Tucker Carlon si cum a prezentat Putin istoria Rusiei de la formarea Statului Rus si pana astazi, in care ei "au tot primit teritorii" (explica Preafericitul Teoctist aceasta formulare), de felul cum a prezentat Pactul Molotov Ribbentrop, precum si de titulatura Arhiepiscopului de Chisinau din partea Bisericii Ortodoxe Ruse de "Mitropolit al Intregii Moldove". O relatie de incredere si prietenie intre de exemplu Romania si Rusia ar trebui sa pornesca cu discutii pe malul Nistrului, si sa se incheie tot acolo. Poate altii decat romanii s-or gandi la discutii de pe malul Niprului, despre asta nu am pregatirea istorica necesara. Pana atunci insa, Rusia pentru mine ramane dovedita un imperiu fata de care ar trebui sa ai atitudinea sugerata de generalul Chelaru. Cica sunt antirus daca postez asa ceva ...

      https://4media.info/generalul-mircia-chelaru-cu-rusii-nu-bei-nu-te-distrezi-si-apoi-ii-injuri-cu-ei-trebuie-sa-fii-atent-niciodata-nu-au-plecat-de-langa-noi/

      Am mai postat, nu cu mult timp in urma aceste linkuri, aici argumentez de ce consider Rusia un imperiu, in viitor voi face referire direct la aceasta postare, cand subiectul va fi discutat din nou, pentru ca tot reapare intr-o forma sau alta.

      Ștergere
    3. si tu crezi ca in ultimii 35 de ani sau in repriza precedenta de liberalism (1859-1947) nu am fost tot o satrapie coloniala condusa de o butaforie de stat-marioneta? singura perioada de suveranitate a fost intre 1957-1989...

      Ștergere
    4. In ultimii 35 de ani in mod sigur am fost o marioneta, nu am sustinut altceva, inainte de al doilea razboi mondial probabil tot asa a fost. Nu am trait atunci, nu sunt istoric, dar scrierile acelor timpuri asa lasa sa se inteleaga (Eminescu, Goga, Caragiale, Constantin Tanase). Imi place sa postez niste linkuri credibile cand fac afirmatii, si cum nu sunt in breasla, nu am acum asa ceva si nici timp sa caut. Economia in majoritate era in maini straine (ma refer la industrie) si exportam in general materii prime. Totusi, Romania producea niste avioane de lupta, s-a construit podul de la Cernavoda, exista un Malaxa, in Ardeal baza industriala era mai puternica (banuiec ca detinuta de romani dupa Unire). In stiinte, arte, cred ca Romania a fost puternica si independenta in perioada aceea (Paulescu, Coanda, Brancusi, Saligny, Eminescu, Vlaicu si este nedrept sa citez doar atat). Iar scoala era de calitate. Era deci ceva independenta si atunci. Macar ca in Primul Razboi Mondial am facut ce trebuie pana la urma. Vezi asta intamplandu-se acum (o Ucraina, un Israel ... un stat in banca noastra). Istoria insa se scrie sau rescrie de invingatori in functie de interesele momentului, din cauza asta formulez cu "probabil" in loc de sigur. Si eu cred ca cea mai clara perioada de suveranitate a fost cea dintre 1957 - 1989, insa chiar si aceea a fost o suveranitate limitata, oricum incomparabil cu ce este azi si chiar si de inainte de razboi.

      In decembrie '89 Statul National Roman (nu Ceausescu, nu PCR) a fost aproape de desfiintare;

      „O agresiune militara concentrica, la toate fruntaliile, pregatita peste trei decenii si executata de fortele speciale ale tuturor statelor membre ale celor doua tratate (NATO si Varsovia) cu sprijinul unei imense Coloane a V-a din interior, in scopul desfiintarii Romaniei ca stat si adjudecarii resurselor sale.” Sunt convins ca asa a fost, pana acolo ne-a fost independenta.

      https://www.justitiarul.ro/sansa-romaniei-de-a-scapa-de-dezmembrarea-pusa-la-cale-de-dusmani-si-tradatori/

      La 35 de ani de la acea lovitura inca exista structuri acoperite care lupta pentru supravietuire (chit ca este cu spatele la zid). Si mult nu mai este, ca vine tavalugul si vom vedea cartile cum pica.

      O corectie la postarea mea de mai sus: "Orice imperiu este globalizat, numai ca alea nu erau globalizate in folosul "cui trebuie" ". Banuiesc ca s-a inteles, dar ca sa fie clar.

      Ștergere
  11. Cine semneaza acest articol?

    RăspundețiȘtergere
  12. Simplicius explică de ce atacul teatral și ușor de parat al dronelor a fost, contrar aparențelor inițiale și rapoartelor mediatice din Lumea Clovnilor, mult mai mult decât obișnuitul Kabuki din Orientul Mijlociu, și a fost de fapt un mesaj semnificativ și serios transmis patronilor Israelului din SUA mai mult decât administrației Netanyahu sau IDF:
    https://simplicius76.substack.com/p/iran-breaches-anglo-zionist-defenses

    RăspundețiȘtergere
  13. Alexandru Racu- ( Joe Biden, ) Prizonierul lui Bibi ( laolaltă cu întreg Occidentul)
    https://gandeste.org/analize-si-opinii/alexandru-racu-prizonierul-lui-bibi/131550/

    RăspundețiȘtergere
  14. Was Iran’s Strike Against Israel a Psy-Op?
    https://www.truth11.com/untitled-1532/
    A fost lovitura Iranului împotriva Israelului, o operațiune psihologică? [...] "Atacul Iranului pare că a fost conceput pentru a eșua. Deci ce urmează?" [...]  "Lovitura iraniană a fost în mare parte performativă, nu a fost îndreptată împotriva centrelor de populație, a fost comunicată clar cu câteva ore înainte și a fost concepută pentru a fi interceptată cu resursele disponibile. Intenția sa a fost să treacă în mod clar linia roșie, dar să o facă în așa fel încât puterile mondiale să nu se ralieze la lovitura de retorsiune a Israelului." Cu alte cuvinte. "Veniți să ne prindeți. Și asigurați-vă că veniți singuri. Vă vom aștepta."

    RăspundețiȘtergere
  15. Înfrângerea lui Netanyahu
    https://www.cotidianul.ro/infrangerea-lui-netanyahu/
    Guvernul israelian nu a reușit să atragă SUA într-un conflict care să mascheze înfrângerea din Gaza, acolo unde Hamas nu este învinsă, ostaticii nu sunt eliberați. Iar în visatul Mare Israel sunt la fel de mulți palestinieni cât evrei […]

    Patriarhul României se roagă pentru poporul evreu
    https://www.napocanews.ro/2024/04/patriarhul-romaniei-se-roaga-pentru-poporul-evreu-si-pentru-o-pace-dreapta-si-durabila-in-tara-sfanta.html

    Israel’s True Purpose Is To Usher In World Government --- Adevăratul scop al Israelului este de a introduce guvernul mondial
    https://www.truth11.com/israels-true-purpose-is-to-usher-in-world-government/
    Adevăratul scop al Israelului este de a introduce guvernul mondial "Israelul a fost creat ca instrument pentru a provoca... un război care va fi atât de teribil, în care vor fi folosite arme nucleare, încât [oamenii] vor îngenunchea și vor implora să nu mai fie război", spune autorul cărții "Iată un cal alb (din Apocalipsa)". William Cooper, fost ofițer de informații și autorul cărții de dezvăluiri globaliste "Behold a Pale Horse", a deslușit ceea ce el susține că a fost adevăratul scop al fondării Israelului în 1947.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)