luni, 22 aprilie 2024

Necesitatea de a fi nerezonabil


Văd tot mai multe apeluri la a fi rezonabili. Spun respectivii panacotari că, da, e nasol că în alegerile care urmează să se desfășoare nu sunt personalități de calitate, că oamenii au dreptate să fie dezamăgiți, dar că trebuie să ne menținem rațiunea și să facem tot ce-i posibil astfel încât să alegem răul cel mai mic. Cică asta ar însemna să fim rezonabili.

În primul rând, ar trebui să înțelegem că de atâta amar de vreme - de peste 30 de ani! -lumea votează răul cel mai mic și mereu iese prost. Deci logica trompetelor este falsă și asta cât se poate de clar.

De asemenea, trebuie să punctăm realitatea, cadrul în care se desfășoară tot circul despre care vorbim azi. Alegerile pe care le organizează FSN-ul de la putere sunt o fraudă de la A la Z. Comasarea alegerilor e neconstituțională! Asta înseamnă că avem de-a face cu un furt pe față. Pur și simplu, nu se poate face ceea ce fac ei! Cu toate astea, întrucât mișcarea e dictată de stăpânii externi ai nulităților de pe scena noastră politică, totul se va face ca la carte. Că deh, ăsta-i ordinul pe unitate dat într-o țară aflată sub ocupație. 

Și mai interesantă însă mi se pare tentativa prin care suntem fraieriți. Pe de o parte îl avem pe Goliat sub forma FSN-ului(PSD+PNL=PCR) reunit în cuget și-n simțiri și pe David sub forma UTC-ului compus din USR, REPER, Forța Dreptei și restul limbricilor politici progresiști. Asta e imaginea care ni se vinde, iar sfatul oamenilor de bine este acela de a ne menține raționali și a alege o soluție digerabilă. Din punctul lor sfătos de vedere, digerabil înseamnă ori de la PCR, ori de la UTC. Zău?

Ultima dată când românii au fost rezonabili - adică proști - a fost atunci când li s-a aruncat în față confruntarea Iliescu vs Vadim Tudor. Brusc au sărit din boscheți și bălării toți analiștii care ne spuneau la fel de sfătoși să alegem răul cel mai mic. Și uite-așa s-a întronizat nea Nelu, cel care a semnat docil tot ce i s-a cerut, aruncându-ne în furcile caudine ale UE&NATO. Desigur, n-a făcut-o cu de la sine putere! Am fi ticăloși dacă n-am recunoaște că ne-au sfârâit atunci picioarele precum unei cățele în călduri. Și iată-ne unde am ajuns, în ce mocirlă ne-am scufundat.

Acum vin aceiași analiști - sau alții croiți de sistem - să ne spună că, în ciuda atmosferei toxice de pe piața politică, trebuie să votăm rațional, rezonabil. Și uite-așa ne tot dau propagandă cu lingurița. Ba că ăla e prost, ba că ălălalt e analfabet, ba că nu știu cine e pro-sistem și tot așa, cu aceleași texte de flașnete obosite. Știți ce, tovarăși? Eu am obosit să mă tot agit în a alege între păpușile voastre! Și tocmai de aceea consider că a sosit momentul să aleg cea mai nerezonabilă propunere

Mă uit cu câtă voracitate mănâncă rahatul cu „Nicușor, singurul cinstit, deci rezonabil”. Bă, voi sunteți tâmpiți? Cum adică Nicușor e rezonabil? Poate din punctul vostru de vedere, de retardați sifilitici! Orice clipă în care aud Nicușor, Clotilde sau viermele ăla de la 2, mi se pare o sfidare a bunului simț. Ăștia trebuie să intre rapid în groapa cu rahat a istoriei și să se pedepsească cu moartea orice tentativă de-a unui vidanjor inconștient de a-i scoate de acolo! Cum adică Nicușor? Cum adică Clotilde? Ați luat-o razna?

De partea cealaltă îi văd cu spume la gură când aud de Piedone. Cică era tarabagiu, cică a avut șofer pe vremea lui Ceaușescu, cică tac'su era mare ștab. Cine spune asta? Păi ori o trompetă FSN-PCR, ori o trompetă UTC. Zău? Păi atunci, dacă zic ăia că e rău, pentru mine e bine! E foarte bine! Piedone să fie! Piedone ăla, „omul sistemului” care-a fost băgat la zdup absolut aberant! De fapt care-i deranjul? V-o spun eu: Piedone e peste Nicușor. Gluma Cârstoiu n-a avut efectul scontat, anume acela de a sufla din voturile lui Piedone. Și uite-așa, FSN-ul devine irelevant. Dacă ar fi ales-o pe Găbița, probabil că planul de a-l menține pe Nicușor ar fi reușit. Doar că le-a fost frică să nu cumva să se producă surpriza și să iasă iar Firea. Așa că, au zis că merg la țintă alegând un fel de caricatură de Oprescu, unul numai bun să fie împins la sacrificiu pentru ca Nicușor să-și adjudece un al doilea mandat. Însă planul pare că scârțâie din temelii. FSN-ul a devenit irelevant, candidatul său fiind incapabil să ia vreun vot. Și dacă-l ia îl ia de la Nicușor, nu de la Piedone. Și uite-așa, spaima Piedone se așterne peste capitală. Ia spuneți, măi, propagandiștilor, suferiți? Sper să suferiți precum viermii cărora li se toarnă otravă pe gât! 

Europarlamentarele, cealaltă afacere necurată a guvernului Ciolacu, trebuie și ele tranșate cumva. Ei bine, ce votăm acolo? Aceiași propagandiști ne spun că, din nou, trebuie să fim rezonabili și să alegem „oameni de nădejde”. M-am săturat de oameni de nădejde care ne-au băgat în rahat. Comisarii noștri s-au dovedit a fi mai toxici decât cei ai unor state adverse. Cioloș ne-a distrus agricultura, nulitatea de Corina Crețu a reușit performanța de a ne bloca de facto accesul la fondurile europene, iar necunoscuta și nula asta de-acum de la transporturi ne-a băgat la apă toată zona de transport. E clar că e o nebunie, o ticăloșie ceea ce se petrece acolo. Oamenii noștri rezonabili din Parlamentul European au votat cu două mâini Pactul pentru Migrație, cel care le dă imigranților ilegali drepturi mai mari decât nouă. Un așa-zis rezonabil e Terheș, care acum e cap de listă la partidul suveranist al națiunii. Băi, ați luat-o razna? Cum să-l pui pe listă pe Terheș? Da, a avut o poziție OK în timpul pandemiei, dar se vede pe el că e globalist sadea. 

De altfel, problema mea cu europarlamentarele este aceea că n-am chef să ascult discursuri sforăitoare și cuminți politic. N-am chef să-i aud pe toți idioții cum își arată ei atașamentul pentru UE sau NATO. Nu, taică! Eu sunt nerezonabil, sunt total anti-UE și anti-NATO. Există o opțiune nerezonabilă? Oho, există! Nu știu cât de în linie e cu opiniile mele(mai mult nu), dar când vine vorba de a fi nerezonabil, bag mâna-n foc că așa e! Știu, vă veți uita strâmb, mă veți acuza de verzi și uscate și de aceea nu pronunț numele. Mă rog, o să mă mai gândesc dacă ies frontal la susținere. Cel mai probabil nu deoarece nu mă interesează ceea ce se întâmplă în țara în care Securitatea face legea. Dar, ca idee, vă spun cât se poate de clar: la europarlamentare voi vota fără doar și poate opțiunea cea mai nerezonabilă. O știți, e aia pe care n-ați vota-o niciodată! Ei bine, eu pe-aia o votez! 

Și cu asta pun punct articolului de azi. Înjurați-mă, dar fiți cât se poate de nerezonabili la alegerile ăstea! Arătați-le că sunteți capabili să împingeți în față opțiunea care-i deranjează cel mai mult, aia nealiniată, aia care zic ei că „ne face de râs”. Păi mai rău decât să fim de râs cu Schengen-ul aerian și cu restul dovezilor de discriminare a noastră, credeți-mă că nu se poate! Așa că, dacă e să fie, să fie meciul pe dezastru. Asta merită atât ei, cât și Europa!


P.S. Citesc o postare în care se spune că Piedone a cam avut medii în jur de 5, că între a zecea și a unsprezecea a făcut o pauză de 12-13 ani și că ar fi încălecat și BAC-ul la limită. Mi se pare perfect. O capitală de nota 2 merită un primar de 5. Cel puțin s-o treacă clasa, chiar și pe șmecherie, chiar și la FF!

53 de comentarii:

  1. Cu "rezonabilitatea" vad ca vor sa ne bage negrii în case şi să ni le şi ia cu totul vorba lui Viktor Orban, "ca să fim fericiţi"... păi atunci şă le dăm opinia lui Muianiss şi să o trimitem pe Amazoană la Bruxelles să facă un pic de spectacol... oricum i-au umplut de căcat fermierii acum o lună ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. La Capitală sunt de acord, la europarlamentare nu. Păi, aia nu se înțelege nici cu ea. A avut 3 bărbați şi pe toți i-a flituit. Nu admite pe nimeni pe lângă ea. Şi oricum face ca UE, numai ce dictează ea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect!
    Cu cutitul la os, ada cum este mai toata masa/populatia, nu e nimic rezonabil in asta!
    A ti se cere sa fii rezonabil, inseamna ca ti se cere sa accepti amputarea unui membru, pentru a ti salva astfel viata, bineinteles tot temporar!
    Am accepta, doar ca ne am lasat pana acum amputati, pana cand am ajuns ciungiti de tot!
    "Ridica te Gheorghe!
    Ridica te Ioane!"

    RăspundețiȘtergere
  4. Terheș nu e globalist ci escroc. Piedone însă e cel mai cinstit om, pentru că atunci când la Pitești toți își luau permisele de conducere prin șpagă și fraudă, el a fost singurul care și l-a luat în mod cinstit. E și un om foarte competent, că și-a luat la toate categoriile în aceeași zi. Votați Piedone!

    https://inv.nadeko.net/watch?v=-nt4eCwiT-8

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Afara cu masonii din funcții publice.

      Ștergere
    2. După sute de ani de infiltrare și răspândire îi poți scoate pe masoni cu una cu două din instituții și din societate?

      Ștergere
  5. Soluția cea mai ne rezonabilă este să stai acasă. Din moment ce orice candidat are nevoie de nu știu câte semnături că să candideze , e clar că "pe lista" ajunge doar cine are aprobare. Absolut toți sunt disperați să împingă populația la "vot", ți au scanat CI , gata ,votul tau poate fi direcționat oriunde. Cum are UDMR 5% indiferent de procentul de participare al populației generale? Cum a ajuns EBA europarlamentar ? De ce nu a reușit Liviu Plesoianu sa adune semnăturile necesare ? De ce nu mai exista numărătoare paralela a proceselor verbale ? Mai știți cum au dinamitat Coaliția pt Națiune? Din fașă...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect. Boicot vot!
      Si inca o data corect. Chiar asa, de ce nu mai fac partidele numaratoarea paralela? Pentru ca nu mai exista partide, doar partidul unic al celor care "numara" voturile.

      Ștergere
    2. Statul acasa nu rezolva problema, ci o agraveaza. A, daca ar sta toti, ar fi un semnal, dar nu vor sta toti acasa, ci membrii PCR (comasatii) si globalistii tefelei vor merge incolonati la vot. Si te trezesti cu PCR 51% + tefelei49% = ultima mizerie, kaput.

      Ștergere
    3. Părerea mea este că Liviu Pleșoianu a avut semnăturile. 🙂

      Ștergere
    4. Există numărătoare paralelă a voturilor,fiecare partid care are reprezentanții în toate secțiile cere copie și o duce la sediul local al partidului și de acolo la cel central și așa știu înaintea BEC situația.Legislatia e croită în așa fel încât un partid nou care are puțini oameni și resurse să ajungă să participe la alegeri...

      Ștergere
    5. Și eu am ajuns pe listă fără să am aprobare de la sistem, deci se poate. Liviu Plesoianu nu a reușit să strângă semnăturile pentru că e un om corect și nimeni în România nu e în stare să strângă semnăturile alea. EBA a primit 10 voturi pe secție de votare de la PDL, cu tabel nominal și la fel primește și UDMR de la PSD de când există partidele astea. Lămurit ?

      Ștergere
    6. Da, m am lamutit, votul nu contează. Și dacă ajungi pe liste nearondat, ceea ce tot cred că e puțin probabil, se rezolva ulterior prin diverse metode...daca nu reușește arondarea, se produce eliminarea din scena...este valabil in orice așa zisa democrație. Democrația este o iluzie ...

      Ștergere
  6. Am locuit în sect. 5 aproape 34 de ani până în vara lui 2023. Cu chiu cu vai, după dispute între cei de la sect. 5 şi Ilfov, începuse asfaltarea unor străzi din Ferentari la limita cu județul Ilfov. S-a tras şapa, s-au pus borduri, s-a început asfaltarea. Erau încă grămezi de pietriş. Şi iese Piedone din puşcărie. Totul s-a oprit. Resursele au fost dirijate către zone vizibile. Exemplu: intersecția Sebastian cu Calea Ferentari, unde s-au înlocuit bordurile, asfaltat, refăcut spații verzi cu pietriş, bile, alte zorzoane, că venea an electoral. Dă-le draq de zone mărginaşe, că nu le vede nimeni. Pot fura ăia şi pietrişul, că oricum nu mai continuăm lucrarea acolo.

    RăspundețiȘtergere
  7. Despre USR. Am fost prieten cu şeful consilierilor USR sect. 5 până s-a vaxxinat de 3 ori. Au avut intenții bune. Până au intrat în Consiliul Sect. 5 totul era pe hârtie. Au zis să digitalizeze situațiile, să fie transparente la câteva click-uri distanță, că dacă cereau o evidență, atunci li se aducea un căruț de supermarket cu dosare. S-au pus pe treabă şi lucrurile au devenit mai eficiente. Numai că puterea ia mințile. Unele consiliere chiar au luat-o razna.

    RăspundețiȘtergere
  8. Subscriu dle Diaconu,până la ultima virgulă. Concetățenii noștrii nu au învățat nimic, 95% din ei,.... Felicitări, dle Diaconu, pragmatic și realist,că de obicei!

    RăspundețiȘtergere
  9. Uite cum văd eu situația, Dane.

    Și in cele mai crâncene dictaturi se Votează, cum ar fi Coreea de Nord sau cum a fost in România. Te-ai întrebat de ce?

    Pe ei nu ii interesează cum votezi, ci legitimitatea. Un procent de sub 20% de participare, chiar dacă un partid ia 90% din voturi, e ilegitim. Ai văzut cum defila Puțin cu procentul de participare?

    Eu unul nu am sa legitimez nici un regim, din moment ce de mult nu mai exista democrație, ci doar directive.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai mic procent de participare a fost la alegerile din 2020. Cel mai putin votat Parlament , prezenta 33,30 procente , cel mai ilegitim ne-a inchis in case. Parlament, guvern ,consilii locale etc. se fac cu majoritatea celor ce-au votat . Mofturi cu ilegitimitatea nu-i impiedica sa ia decizii. Sistemul vrea prezenta mica, sa vina ei si ai lor caci la prezenta mare voturile celor adusi de ei nu mai sunt relevante.

      Ștergere
  10. Un prieten zice că cea mai bună variantă e să mergem la vot și să anulăm votul. În acest fel, îi împiedici să te treacă fictiv pe listă și să ”voteze” în locul tău. Dar în acest fel nu schimbi nimic, e o poziție defensivă numai față de votul tău. Oamenii din partide (plus familiile lor) probabil că vor merge.
    Eu zic că merge să votăm cu AUR. Și ei poate că au probleme, dar sunt cel mai aproape de ce dorim noi. Cel puțin la nivel declarativ ei promovează aceste lucruri (suveranitatea, numerarul familia, Biserica, patriotismul etc). Ceilalți nici la nivel declarativ nu le promovează.
    Au zis unii și alții că Siomion ar fi omul serviciilor. S-ar părea că nu e. A refuzat să candideze la prezidențiale - deși Gușă i-a propus, iar Anca Alexandrescu mai avea puțin și-i punea cuțitul la gât într-o emisiune să candideze. Ei au avut nevoie de Simion candidat, pentru ca omul dorit de sistem să-și poată face campania din atacarea ”extremistului” Simion (după modelul Iliescu-Vadim în 2000). Dar după ce Simion a refuzat, la vreo 2-3 zile Gușă și-a anunțat candidatura la prezidențiale. Se pare că rolul respectiv va fi îndeplinit acum de Gușă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. AUR este USR-ul Sistemului de pe partea dreapta. Mai mult decat evident. Nu stiu daca ai observat dar sunt disperati sa ajunga la guvernare. iar pt asta spun fiecaruia ceea ce vrea sa auda. Chiar tu zici ca "sunt cel mai aproape de ce dorim noi".

      O intrebare retorica daca permiti: avand in vedere ca in afara romanilor au promis evreilor, americanilor, bruxellezilor etc. cui crezi ca-i vor trage teapa si nu-si vor respecta promisiunile? Punem pariu ca nu celor care detin puterea in lume ci celor care n-au ce sa le faca atunci cand primesc de la ei placute suedeze? Chiar crezi ca Sistemul ar fi facut ceva impotriva lui? De unde atata naivitate?

      Singura nebuna care merita vota este Sosoaca, exact dupa cum spune si DD. Este singura impotriva careia Sistemul face spume.

      Ștergere
    2. Da, in sfarsit a pus cineva punctul pe I...

      Ștergere
  11. Propun un titlul pentru unul din viitoarele tale articole:

    Dreptul de a face ”HUO !”

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu vroiam sa particip la europarlamentare in ideea de a nu legitima Imperiul cu care nu sunt de acord (pana acum n-am votat niciodata).

    De data asta ma gandesc sa particip totusi doar de dragul de a o vedea acolo pe Sosoaca cu gura mare care ii va toca marunt. Ea este nerezonabila din toate punctele de vedere pentru Sistem insa pentru oamenii normali chiar este rezonabila (cine are rabdare s-o asculte intelege usor despre ce vorbesc).

    Sunt deja cativa ani in care a dovedit ca este in stare sa mearga impotriva curentului. Un act de curaj extraordinar si, sa recunoastem, si-a riscat chiar viata la cel mai propriu si direct mod. Merita, zic eu, macar atat din partea noastra: sa ne miscam si sa punem stampila pe ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact, este singura persoana cu adevarat impotriva sistemului.Este clar ca lumina zilei, numai cine nu vrea nu vede ...

      Ștergere
    2. Singura care merge împotriva curentului, admir curajul nebun, dar nu o pot ascuta mai mult de un minut și pe ea o votez.

      Ștergere
  13. Când știi că zarurile sunt măsluite, că proprietarii sălii de joc sunt excroci, că majoritatea celor care joacă sunt angajații excrocilor, de ce să joci? Ca să pierzi și să-ți plângi de milă? Mai bine cauți să creezi un alt joc. Cu respect, Tavi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Metafora este deplasata.
      Sala de joc poate fi evitata, dar Tara NU !

      Ștergere
  14. Orice alegem, tot aia este.
    Cei alesi, daca nu sunt deja in slujba securitatii, vor fi urgent inregimentati. Si vor vota "asa cum trebuie", cum spun securistii. Li se face urgent un dosar, si gata. De exemplu, un viol de acum 10 ani, cu victima reala si martori reali pentru o fapta inexistenta.
    Cred ca cel mai bine este sa boicotam alegerile.
    Ganditi-va cum ar fi ca la vot sa se prezinte doar "activul de partid". Sa zicem 15%. Si voturile astea sa fie impartite intre 2, 3, 4, 5 partide.
    Alesii ar fi absolut nereprezentativi chiar daca legal vor fi alesi.
    Daca 85% nu se prezinta la vot ar insemna ca nu au votat pentru ca nu au avut ce vota. Ar fi un vot negativ pentru securistii care sunt la butoane. Nu ii mai vrem! Nu avem ce alege.

    Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu dau același vot de blam sistemului demonocratic fals și vândut străinilor.Nu votez! Ca sa parafrazez un smecheras care a construit pe banii lui Un Metru de autostrada: Nisi ieu !!!

      Ștergere
    2. Si eu voi face la fel...adica voi vota Sosoaca cu amandoua maini !!!Am dormit destul cu totii ...Treziti-va !!!

      Ștergere
  15. Iata o opinie foarte chibzuita: fata de ceilalti contracandidati cel mai rezonabil este "baieti hai sa-l votam pe Piedone."

    Cum ramane cu necesitatea de a fi nerezonabil?

    Sindbad

    RăspundețiȘtergere
  16. Doar fraierii, naivii idealisti si cei spalati pe creier de propaganda Sistemului mai voteaza la alegeri in Romania, cand de fapt, rezultatul votului e stabilit deja cu mult timp inainte in laboratoarele Sistemului securist-mafiot-masonic! Cu actuala clasa politico-securista n-as putea vota decat in urmatoarele moduri: cu satarul, rugul, streangul sau mitraliera! Atunci cand va fi posibil! Si tot nu ar ar fi echitabil pt dezastrul in care au adus aceasta tara si acest neam!

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu votez rezonbil dl. Dan. Votez SOS Romania. Nerezonabil ar fi sa-i votez pe pe cei ce-au gestionat plandemia si acolitii lor. AUR nu pot vota pt.Terhes care a fost pro ukraina, s-a dus cu ajutoare , a infierat Rusia in linie globalista, el fiind greco catolic supus Vaticanului , asta dincolo de atitudinea corecta din plandemie. Si-l mai au pe lista pe Neamtu, crescut la scoala lui Plesu si Monica Mcovei, acum conservator , dar din ala pro american.

    RăspundețiȘtergere
  18. Mie cea mai nerezonabilă opțiune la europarlamentare mi se pare Șoșoacă deci pe ea o votez. Dacă ăsta e trendul, să fii exact pe invers de cum zice sistemul, Șoșoacă e singurul vot logic. Mă mir sincer că au lăsat-o să candideze, că nu i-au găsit ceva, cred că au subestimat-o și asta mi se pare o greșeală, chiar și singură dacă intră tot va face iureș la Bruxelles.

    RăspundețiȘtergere
  19. Si eu tot pe "aia" nerezonabila am sa votez. La fel si un presedinte nerezonabil.

    RăspundețiȘtergere
  20. A fi "nerezonabil" în careul de joc definit de SSistem e totuna cu a fi rezonabil, adică a vota o variabilă din SSistem. Nu uitați că și Nebunul (Nebuna) e o piesă care face parte din tabla de șah! Anii trecuți când am vrut să fim nerezonabili am votat Pleșoianu la turul 1 și Viorica la turul 2 doar ca să-i facem în ciudă robotului prezidențial care mima antiPSDismul. Am asistat apoi la cununia PNL-ului cu PSD-ul oficiată de același robot prezidențial. În pLandemie la parlamentare am votat cu PSDul tot ca să scăpăm de dictatura lui Werner, Orban și Cîțu. O lună de zile mai târziu, parlamentarii PSD mergeau in corpore la doza a treia, iar în ianuarie 2022 Rfila-PSD se dădea de ceasul morții să impună vaxpass-ul la locul de muncă, și ar fi reușit dacă nu lovea criza refugiaților din Ucraina. La europarlamentare l-am votat pe George Simion degeaba, că pe vremea aia nu avea partid, iar pe vremea asta nu mai are credibilitate (după ce a pupat poala la Ierusalim, Vatican și Washington și are lozinca "patrioți în UE"). Nu există așa ceva, "patrioții în UE" nu pot fi naționaliști, vor fi pe stil nou genul de cetățeni întruchipat pe stil vechi de HOMO SOVIETICUS. Șoșoaca fostă USRistă, actuală tradiționalistă anti-familistă și ortodoxă "holistică" e din aceeași gamă de caricaturi curat-murdare. Boicot vot din nou e o opțiune perdantă, ultima dată când am boicotat votul am dat mână liberă tiraniei instaurate de PNL și USR, cu sprijinul parlamentar al PSD. Deci care ar fi opțiunea aia nerezonabilă dintre toate marotele "opoziției controlate"?

    RăspundețiȘtergere
  21. Daca consideri logic, prin eliminare partidelor si a candidatilor care au facut numai rele ramine SOS si Sosoaca. La Bucuresti nu ma intereseaza pentru ca au avut ce au votat. Vorbesc strict din punct de vedere logic. In rest Dumnezeu cu mila.

    RăspundețiȘtergere
  22. "Cel mai probabil nu deoarece nu mă interesează ceea ce se întâmplă în țara în care Securitatea face legea."
    "Înjurați-mă, dar fiți cât se poate de nerezonabili la alegerile ăstea!"

    Cel mai "nerezonabil" este sa stai acasa si sa-ti faci planul de viata pentru la anul, cand FSN-ul va castiga alegerile si va implementa apocalipsa fiscala si terorismul de stat facand viata insuportabila pentru TOT mediul privat si pentru TOATA lumea: taxe si impozite crescute atat pentru mediul de afaceri cat si pe proprietate, marirea TVA-ului, introducerea impozitului progresiv pe toate salariile si veniturile globale din dividende, capital, donatii, mosteniri, investitii, imprumuturi, patente si drepturi intelectuale si de autor, etc. taxe notarile marite la achizitia de locuinte, noi taxe "verzi" sau "de carbon", accize si supraaccize marite incepand cu utilitatile, electricitatea si combustibilii, etc. Sa nu mai vorbim despre inflatie, care in definitiv nu este altceva decat o taxa ascunsa.
    Nu este nici un secret acest lucru! De 1 an de zile va tot anunta prin toata presa si televiziunile ce au de gand sa faca, dar au amanat acest lucru pana dupa alegeri. Fiecare va dormi exact asa cum isi asterne.

    RăspundețiȘtergere
  23. subscriu, merg pe aceeasi ''nerezonabili'', m-am saturat de mincinosi si tradatori de tara.

    RăspundețiȘtergere
  24. Parte din articol este OK ! Totuși noi de ce nu avem dreptul să fie de coaliții mari și puternice în condițiile fărâmițării spectrului politic inmulte țări! De ce Germania,Italia și alte țări au voie sa fie conduse de alianțe de dreapta-centru-stanga și la noi putem ! Peste tot politica nu mai este o afacere făcută de oameni superdeștepți iubitori de țară și popor ! Vedeți cine ne conduc Biden,Trudeau,Stolt,indianul din MB,Zelenski,Rute,WKI,fentoasa din Italia,Macaron,Schab,Soros,pupin Tusk din Polonia, Sthontelberg etc.

    RăspundețiȘtergere
  25. Eu sunt si mai nerezonabil. Anti-UE si pro-NATO.

    RăspundețiȘtergere
  26. O singură întrebare. De ce ne cheamă toți candidații la vot dar nu ne cer să votăm pe x ori y ? Oare să fie probleme foarte mari cu legitimitatea chestiei bazată pe reprezentativă, reprezentanți etc ? Constat că ni se cere să votăm nu contează cu cine. Votează prost sau bine, nu mai contează votează-mă .oaie 😉 Fără să vorbim de salariile avantajele și alte imunități după care mulți tânjesc. Nu știu ce să zic. De fapt ar fi multe de spus. Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu ati inteles nici pana acum ca nu contează ce se votează, conteaza doar cine numara voturile?!

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu mă mai interesează să fiu reprezentat de vreun politician! Ducă-se toți pe pustii!
    Pentru mine, așa-zisa "democrație reprezentativă" și-a epuizat rațiunea de a fi. Nu vreau să mai existe parlament(e), consilii județene, comunale, guvern, ministere, agenții guvernamentale etc. Acest sistem este esențialmente bolnav! Corupt și depravat.
    Tânjesc după comunitățile mici, de genul "Amish people" sau Hunza, care își duc viața liniștită și prosperă, cu legi proprii, fără amestecul agresiv al vreunei supraputeri statale. Cred că trebuie să ne reîntoarcem la epoca tribală.
    De aceea, nu voi merge să votez pe nimeni, că nu mă mai interesează să fac parte din acest sistem putred de bolnav. A sosit vremea pentru o schimbare radicală!

    RăspundețiȘtergere
  29. Mița Baston spune mai sus: "A fi "nerezonabil" în careul de joc definit de SSistem e totuna cu a fi rezonabil, adică a vota o variabilă din SSistem. Nu uitați că și Nebunul (Nebuna) e o piesă care face parte din tabla de șah! ".
    E singura opinie corecta, dar oare cum ar reactiona sistemul daca Piedone castiga primaria generala? Ii face dosare daca nu se da cu sistemul 100% sau ii vor bloca initiativele in consiliul general pentru ca oricum partidul lui va avea putini consilieri. Lui Sosoaca nu pot sa ii faca nimic si oricum nu ar avea o pozitie de forta cu vreo 2 -3 europarlamentari.
    Eu zic ca tara va fi aproape bine dupa inca vreo 8-10 ani de conducere pro globalista. Chiar daca nu ne place, cei mai capabili dintre noi fac regulile jocului si implicit administreaza colonia. E mai bine sa fie tara cam pe aceeasi directie, ca sa nu avem probleme grave cum a avut Serbia in anii '90. Schimbarea s-ar putea face cand unQ Sam si UE vor arata semne vadite de slabiciune.

    RăspundețiȘtergere
  30. Votez o persoana care e anti SUA, anti UE, anti NATO și, desigur, anti Israel! Numai o astfel de persoana este cu adevărat naționalist(ă).

    RăspundețiȘtergere
  31. Dle Diaconu faceți propagandă indirectă partidului SOS și lui Șoșoacă cu discursul ăsta antiAUR. Apreciez comentariile Dvoastră despre politica externă, însă referitor la cea internă sunteți exagerat. Nu zice nimeni că AUR nu e penetrat de servicii, oricum nu există nici un partid care să nu aibă personaje infiltrate. SOS e o glumă, se vede de la o poștă că e făcătură. Mama Șoșocii e membră în masonerie și promovează dacismul ezoteric de origine masonică. Șoșoaca duce în derizoriu discursul suveranist de ani de zile. La Cluj SOS e condus de interlopul Călin Mărincuș, un individ ghidonat de Grupul de la Cluj ca să facă publicitate negativă naționalismului. Cristian Terheș are legături cu republicanii lui Trump, asta nu înseamnă că e globalist, la fel și alții din AUR. AUR a făcut și anumite compromisuri, de exemplu să scape de eticheta de antisemiți, prin discuțiile cu membri LIKUD. Factul că globalistul în blană de oaie suveranistă Ilan Laufer a părăsit alianța AUR și s-a dus la Blocul Suveranist e un semn că totul a fost de suprafață. AUR face compromisuri pentru că n-are încotro, e necesar pentru a ajunge la putere. Oricum ai lua-o AUR este răul cel mai mic, nu există altă soluție. E devărat, la București Piedone e răul cel mai mic, însă la europarlamentare și la restul alegerilor doar AUR este soluția. Nu există alt partid suveranist care să ia procente serioase la alegeri, astfel că discursul antiAUR este lipsit de sens.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)