marți, 16 aprilie 2024

De ce americanii vor să-i ia jucăriile lui Bibi și de ce el nu se lasă păcălit?


Să începem cu începutul. Am văzut un narativ victorios vehiculat de-a lungul și de-a latul mediei, cum că după „atacul mârșav” al Iranului întreg Occidentul s-a arătat solidar cu Israelul. Instantaneu m-am întrebat: „Unde-am mai auzit eu asta?”. M-am întrebat e un fel de-a spune pentru a explica traseul instinctului care mi-a aruncat instantaneu în față narativul americano-occidental despre „alinierea tuturor țărilor lumii împotriva Rusiei”, despre „resuscitarea NATO după ce a început conflictul” s.a.m.d.”. Vă mai amintiți? Vedeți, așa se întâmplă când faci marketing low cost după rețetă! Mai sunt unii ticăloși care își amintesc, asta în ciuda faptului că la manual spune că de amintit nu-și mai amintește nimeni! 

Bun, acum să trecem la evenimente. A atacat Iranul din senin? Desigur că răspunsul e negativ. Atacarea Ambasadei sale din Damasc a fost elementul declanșator pentru ceea ce am văzut. Și ce-am văzut a fost un spectacol care trebuie înțeles la adevărata sa dimensiune. Desigur, propaganda a început să turuie vrute și nevrute. O să vă întreb o chestie: dacă vrei cu adevărat să-ți distrugi un adversar, ataci direct sau anunți înainte? Iranul, în păstrarea unei tradiții pe care o să v-o explic imediat, a anunțat atacul cu 72 de ore înainte. Mai țineți minte momentul în care a fost ucis mișelește generalul Soleimani(cel invocat ritualic inclusiv acum, când a fost pornit atacul împotriva Israelului)? Cum a procedat Iranul? A anunțat SUA că urmează să retalieze, indicând inclusiv în ce zonă o va face. Iar când le-au dat bombele peste baza militară, bravii soldați americani abia au avut timp să se refugieze în bunker, după care mulți s-au cam dilit la propriu. Este așadar o tradiție de-a Iranienilor de a anunța atacul pentru ca cel atacat să știe exact de unde i se trage și care e cauza. Loviturile lor, din acest punct de vedere, trebuie văzute ca pe o sentință asumată și transparentă. 

Ceea ce am văzut în raport cu Israelul a fost chiar mai mult de-atât: a fost o defilare. E o iluzie să crezi că iranienii sunt atât de proști încât să creadă că, trimițând drone sau rachete balistice de generație veche, urmăresc să facă ceva cu ele. Toate au fost trimise pentru a epuiza apărarea, pentru ca Israelul să plătească fizic un cost usturător. E vorba, totuși, de 1.5 mld. $ păpați într-o noapte. „Lasă că-i tipăresc imediat” - spun unii. Ei bine, nici cu tipăritul ăsta nu mai e atât de simplu. Deja sunt mult prea mulți bani tipăriți, iar matematica le joacă feste americanilor. 

Cert este că, atât defilarea dronelor cât și rachetele balistice au avut scopul de a copleși apărarea israeliană și a aliaților acestei țări, făcându-i să se plătească un preț asimetric, de peste 12 ori mai mare decât costul estimat al armelor de atac iraniene. Vă imaginați că pentru a da jos o dronă-„Mobra” de maxim 5000 EUR, au fost ridicate avioane F-35 care au tras cu muniție de cel puțin 200 de ori mai scumpă? Parcă am retrăi la o scară mai mare nebunia crizei baloanelor meteorologice. 

De asemenea, punctele cheie unde trebuia să se vadă răzbunarea au fost atinse cu rachete de nouă generație. Este vorba de sediul secret de unde s-a proiectat operațiunea de bombardare a Ambasadei din Damasc și de baza aeriană de unde au decolat avioanele. În ciuda propagandei, țintele au fost atinse fără probleme și cu o precizie demnă de invidiat.

Iată momentul în care ne aflăm acum. Ce am mai văzut? Oarece declarații belicoase ale Israelului și două întruniri ale Consiliului de Război în care au fost disensiuni serioase în ceea ce privește răspunsul care ar trebui dat. După prima întâlnire se stabilise că urmează să se atace Iranul, dar în urma discuțiilor cu Biden operațiunile s-au stopat. Acesta este momentul cheie. De ce s-ar fi opus SUA? Nu pare ciudat?

De fapt nu e deloc ciudat, iar aici avem de-a face cu negocieri diplomatice ascunse. SUA, din punct de vedere geopolitic, are o problemă majoră: Europa. Deteriorarea masivă a nivelului de trai din Europa, picajul economic și gravele probleme interne riscă să explodeze. SUA, pentru a nu pierde Europa din mâini, trebuie să găsească urgent o sursă de energie care să livreze, chiar și la nivel de avarie, surse primare de energie. Rusia e scoasă din calcul nu doar ca efect a politicii legate de războiul din Ucraina ci și din cauză că rușii nu vor să mai investească în elemente de infrastructură pentru Europa. S-au reîntors la paradigma sovietică de vânzare de la granițele proprii sau prin proxy-uri energetice(vezi Turcia). Doar că SUA nu poate permite achiziții directe din Rusia deoarece i-ar pica întreaga retorică a sancțiunilor. 

După cum limpede puteți remarca, întreaga politică de până acum pentru Europa a fost un eșec de la cap la coadă. Iar asta se vede din ce în ce mai clar în exacerbarea sentimentului anti-american de pe Continent. Nu trebuie să fii mare expert pentru a realiza că întreg narativul susținut de SUA e picat. Lumea s-a săturat de americani ca de mere acre. De aceea, găsirea unei soluții e stringentă. Și cum Rusia nu e o soluție, singura variantă care le-a rămas americanilor în buzunar este ... Iranul. Există informații certe despre deschiderile portițelor diplomatice pentru discuții cu Iranul. Practic, prin anularea restricțiilor, SUA ar putea elibera către Europa un val de hidrocarburi ieftine care ar petici cât de cât structura energetică a Bătrânului Continent. Presimt că vă veți întreba instantaneu dacă nu cumva prin asta Iranul trădează Rusia. Evident că răspunsul e negativ. 

Cele mai mari investiții din zona hidrocarburilor iraniene sunt rusești. De altfel, deschiderea Iranului este o oportunitate teribilă inclusiv pentru Rusia. Motivul e cât se poate de simplu și ține de zilele  numărate ale lui Erdogan. Fără o succesiune certă și fără o personalitate puternică menită a prelua puterea din mâinile sultanului pentru a duce proiectul mai departe, întreaga politică a Turciei din ultima perioadă pare sortită eșecului. Investițiile americane în zona cârtițelor par va fi dat roade și, de aceea, Rusia este obligată să găsească alternative la Turcia. Iranul poate juca, în scurt timp, rolul de hub energetic dorit de Turcia.Mai mult, o eventuală conductă spre Europa nu are cum să treacă decât prin Siria fiind, se asemenea, controlată de Rusia. Cu alte cuvinte, Rusia are tot interesul ca Iranul să devină un hub energetic pentru Europa deoarece în acest fel poate influența direct atât Europa cât și Turcia. Fără suplimentările dinspre Rusia, Iranul singur nu poate oferi necesarul de energie și, de aceea, prin politici soft, rușii pot avea în continuare controlul. 

Cum bine observați, proxy-ul iranian convine ambelor părți. De aceea Bibi a fost oprit prin intermediul unei retorici imperative. Pentru SUA un război deschis Israel-Iran e un dezastru total deoarece nu-i pot face față. Iranul poate spulbera toate bazele militare americane și-i poate arunca pe americani în coada clasamentului puterii mondiale. Nu mai vorbesc despre consecințele tragice ale prăbușirii prețului petrolului, care pot conduce la colaps societatea Occidentală în întregul său. 

Însă o asemenea înțelegere ar fi un dezastru pentru Bibi. Un Iran cu bilet de voie pentru piața Occidentală înseamnă o răsturnare de situație cu consecințe catastrofale pentru el. Nu doar că se prăbușește, dar întreaga sa politică va fi sfâșiată de furia publică unde „investițiile” lui Soros se văd cât se poate de limpede. De aceea Netaniahu nu va închide conflictul. De altfel, prin prisma negocierilor despre care vă vorbeam, puteți înțelege și logica bombardării Ambasadei Iranului din  Damasc. Israelul actual își dorește cu disperare menținerea Iranului în conflict pentru a nu se putea semna o înțelegere SUA/Europa-Iran. Iată și de ce a fost nevoie de un al doilea Consiliu de Război în care să se decidă același lucru.

Este foarte interesant și modul în care Israelul va alege să atace Iranul. Pentru a se ajunge pe un drum fără întoarcere, Netaniahu va merge pe o cale radicală, reprezentată de bombardarea elementelor critice ale programului atomic iranian. Cu toate că acțiunea va conduce la un adevărat dezastru, e singurul as în mâna lui Netaniahu care poate face ca drumul pe care o vor lua evenimentele să fie unul fără întoarcere.

Probabil vă dați seama că, luând o asemenea decizie, Netaniahu se comportă ca un nebun. Credința sa este aceea că Iranul nu e chiar atât de puternic și că va fi învins de Israel împreună cu SUA. Doar că SUA nu poate să se alăture Israelului deoarece astfel ar obține o alianță Rusia-China-Iran, care va spulbera SUA din Orient. De fapt, problema lui Netaniahu este aceea că acum e un animal încolțit. Lupta fără succes împotriva Hamas, genocidul săvârșit și problemele generate de invadarea Gazei sunt pietre de moară legate de gâtul său. Nu-i puțin lucru să ai două trasee importante închise pentru oamenii de afaceri israelieni sau pentru cei care transportă în numele Israelului. Situația e din ce în ce mai complicată și, colac peste pupăză, de rezolvarea unei asemenea ecuații nerezolvabile depinde libertatea lui Netaniahu. El știe că orice scenariu care pune capăt conflictului de acolo se va lăsa cu intrarea sa în pușcărie. Treburile sunt coapte, dosarele sunt pe rol și-l așteaptă răbdătoare. Iată așadar sursa nebuniei lui Netaniahu, cea care-l face să se comporte asemenea unui animal hăituit. Intrând într-o situație infinit mai complexă decât cea curentă îi conferă lui Netaniahu o certitudine că va scăpa sau, dacă nu, că își va amâna mult timp de-acum înainte problemele complicate pe care le are. 

De partea cealaltă, actuala Administrație de la Casa Albă știe că trebuie să rezolve cu celeritate problema iraniană deoarece Trump nu va semna în veci o asemenea înțelegere, preferând mai degrabă să-i arunce pe europeni direct la cerșit la poarta lui Putin. Politica lui Trump - sau a conservatorilor tradiționali americani - va fi aceea de renunțare la NATO și, automat, la fantasmagoria NATO-socialistă europeană în favoarea AUKUS și, eventual, a integrării Japoniei și Coreei de Sud în această nouă organizație militară. Interesul este justificat de mutarea centrului de greutate al lumii în Asia, ceea ce face Europa absolut irelevantă. 

Până atunci însă ne vom concentra privirile către viitoarea mișcare a Israelului. Va fi lăsat Bibi fără jucării sau va reuși să le fure și să ia prin surprindere toată lumea prin deschiderea Pandorei iraniene? Asta e întrebarea critică a momentului! 

28 de comentarii:

  1. Articol despre Netaniahu:

    http://sclavii.blogspot.com/2014/07/pedeapsa_28.html

    "Aceasta cascada a infractiunilor morale prinde dimensiuni cu adevarat uriase atunci cand nu mai vorbim de persoane particulare si crimele lor ci de organizatii si colectivitati, de state intregi sau coalitii de state, organizatii care comit erori pe masura si in consecinta trebuie sa depuna o munca infractionala titanica pentru a-si ascunde nelegiuirile."

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule, va admir analizele foarte bine documentate. Sinteti o adevarata echipa acolo! As completa ceea ce spuneti aici, iesind din analiza strict pe spectacolul de pe scena. Nu intru nici macar in "primele culise". Sa nu uitam ca "cei ce conteaza" la americani au aceleasi biberoane din care au supt si israelitii. E un mare spectacol in lume ca sa nu vedem dincolo de vitrine. Evreii nu pierd nimic, niciodata. Au pioni cu rolul de "perdanti" ca cei cu cosul sa.l poata umple. Nu au orgolii personale ci doar tinte tribale. Nu putem judeca pe cineva din alta lume conform valorilor noastre fara sa tinem cont de valorile aceluia. Ramin la parerea ca evreii vor inapoi in Europa, undeva in centrul ei, ca apoi sa isi subordoneze atit Vestul cit si Estul Europei. De aici, cu un "mare Israel" vor putea sa negocieze PE FATA cu restul lumii. Adica cu Asia. Tot restul fiindu-le deja subordonat sau sub control. Deci tot ce spuneti, este doar o analiza de etapa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este plauzibila aceasta teorie si pe care am gandit-o inca de anul trecut dupa ce am citit niste publicatii si anume ca evrei vor in Europa, dar chiar daca o sa par conspirationist, as zice ca ucraina este tara unde vor dori sa se stabileasca...si da, se folosesc foarte mult de acea carte pe care o tot joaca de ani de zile

      Ștergere
  3. Fumator de cinepa16 aprilie 2024 la 09:14

    Articol foarte informativ as dori ca publicul sa inteleaga imbirligaturile. Este trist sa fimi martori a ceea ce se petrece. Iranu a palmuit israelul conflictul va lua amploare cu morti la pres redus. Iranienii au coaie nu se lasa Prada la khazari.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un articol mai nuanțat. Ca la primul ai fost luat de valul evenimentelor și ai cam exagerat cu efectul "devastator" al atacului iranian.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atacul a fost devastator, crede-mă! O să vezi asta mai bine după ce Israelul va trece la atac.

      Ștergere
    2. Și Andrei Martyanov a zis la fel, un atac de amploare și că cele două baze aeriene și baza din înălțimile Golan au fost cireașa de pe tort.


      Andrei are prieteni foști CIA, Larry Johnson, Ray McGovern și alții plus prieteni în inteligenția rusească!

      Ștergere
    3. Trei zile, începând de azi...

      Ștergere
  5. Dacă Yitzak Rabin a fost ucis deoarece făcuse pace, poate că și Bibi Nebunu va fi ucis pentru că face război. Poate se va organiza "a treia ședință" a Consiliului de Securitate al Israelului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Iranul a oferit pe tava cel mai evident casus belli posibil pentru a "beneficia" de planurile de atac contra instalatiilor sale nucleare care sunt anual / periodic actualizate de IDF. Inca un aspect, Israelul a mai matrasit atacurile arabe sustinute de conservaria militara sovietica fara a cere voie marelui licurici. Cand e vorba de supravietuire, evreii actioneaza. Au planurile facute de zeci de ani. Iar persii sunt ca sovieticii, tari in clanta si cu tupeu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De casus beli au nevoie gideani si nu persii...Fii pe faza la bila ce se rotește în ruleta! Gideanii vor acum răzbunare, căci asta e mentalitatea lor. De aceea, provocările continuue la adresa persilor.
      Watch my lips, the Marines Corps vor lupta pe falezele persane ale Marii Roșii, cu multa vărsare de sânge și puține "succesuri".Anul nebun e abia început, sa vedem cum va fi Crăciunul 2024.Sunt șanse sa fie intronat fiul preacurvei ca Împăratul Lumii, ca încă o parodie lui Hristos.

      Ștergere
  7. Anonim16 aprilie 2024 la 10:30, vorbesti prostii cu israelul. Israelul are us in spate, asta il face puternic, altfel e prea mic pentru un razboi real, e un ciuaua cu stapan mare.
    Iranul ii va aplica lectia binemeritata pentru ca nu exista un ciuaua fara sa muste cu coltii subtiri dar ascutiti cand stapanul il tine in brate. Israelul are mentalitate de potaie pana stapanul il uita liber.
    Acum e randul Iranului sa-si plateasca datoria.

    RăspundețiȘtergere
  8. Iran are arme de distrugere in masa mai eficiente decat armele nucleare, pe care la nevoie le va folosi. Israelul stie asta si totusi vrea sa atace Iran crezand ca acesta nu va folosi arme de distrugere in masa. Faptul ca au raspuns atentatului de la ambasada din Siria ar trebui sa ii faca sa inteleaga ca vor raspunde la orice. Si cu cat raspunsul Israelului la atacul facut de Iran cu drone si rachete slabe va fi mai puternic, cu atat mai sus va ridica stacheta Iranul, pana ori se potolesc evreii ori se va ajunge la folosirea armelor de distrugere in masa. Daca evreii nu se potolesc, probabil vor fi opriti de americani inainte de a se ajunge la folosirea armelor de distrugere in masa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Tinta atacului a fost Iordania. Revolutia planificata pentru acea zona (care include Cisiordania, adica West Bank). Totul este planificat si sincronizat cu evenimentele astronomice/geologice care vor avea loc. Chiar daca ai avea ditamai bombardierul deasupra vreunui munte din Iran care gazduieste vreun laborator secret ar fi extrem de dificil de a lovi tinta. Mid-air refueling e o problema logistica deosebita, mai ales in acea zona. Deci, se doreste sa se ajunga la confruntare cu WMD, pentru a crea un anumit efect. Numarul dronelor/rachetelor utilizate a fost mai mic, cum sa fi zburat atatea drone peste golful Persic nedetectate. Acesta nu este conflictul major care va cuprinde golful Persic/rascoala din Cisiordania. Toti uita de explozia misterioasa de la Beirut din 2020 cu o unda de soc formidabila. Nu exista armament nuclear, Hiroshima/Nagasaki au fost bombardate la fel ca la Tokyo cu bombe incendiare folosind sute de avioane (bombe cu gaz lichid). Toate testele nucleare au fost falsificate cu TNT/gaz lichid/particule de radiu aruncate ca sa dea impresia radioactivitatii. Exista insa armament scalar care produce unde de soc imense (vezi Tunguska, doua fulgere globulare create de Tesla si care s-au ciocnit in acel loc). Soarele se va deplasa dincolo de Tropic pentru prima data de la marele Potop/Inghet pentru a crea resetarea astronomica, adica Soarele va rasari de la vest la est, fapt care va declansa marea revolutie islamica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca va doriti cu totii sa fie asa cum zici, dar din nefericire nu este adevarat. Ele exista cu adevarat.
      Cea mai FORMIDABILA dovada a existentei acestor arme fiind faptul ca timp de 80 de ani nu au mai fost razbeleMondiale MARI(doar maruntisuri si va continua sa fie ASA), pe motiv ca marii miliardari nu vor accepta in VECI sa FIE TRATATI PRECUM HOMELESII si sa moara precum poolimea. Nici un fir de par de al trilionarilor nu ARE VOIE sa fie atins.
      Dupa evenimentele din Japonia a anului 1945 s-a schimbat complet FELUL in care se vor purtaRazboaiele.
      CC

      Ștergere
  10. E oficial ca Iranul a anuntat Turcia si alte tari prietene cu 72 de ore inainte (!!!) ca va ataca. Sincer asta inseamna ca i-a anuntat si pe americani, israelieni etc. Ceva nu e in regula cu acest atac ! A stiut "toata lumea buna" despre el. Regimul iranian trebuia sa ofere ceva propriului popor, dar in acelasi timp SUA nu doreste acum un razboi cu Iranul... ma rog.... se pot spune multe... personal nu cred ca Israelul va lovi Iranul in viitorul apropiat. As paria ca deocamdata lucrurile se opresc aici din acest punct de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  11. “(…) Asa ca intelegi, scopul NOW este unul foarte, foarte “inalt”. In 2010 a fost Siria, apoi Ucraina, si acum Europa. Fii atent si in curand vei vedea ca Israel si Iran vor fi noii porci de Guineea. (…)

    (…) Diferite fenomene geofizice care se vor intampla in America si in Europa si in Asia si care vor fi teribil de distructive vor conduce in final la razboiul mondial. Acesta (razboiul) a inceput, asa cum am spus, in Siria, Ucraina, si Israel. Dupa ce evreii vor lovi impotriva programului nuclear al Iranului, atat China cat si Rusia vor fi fortate sa intervina. Profetiile sfintilor spun aceasta si notati nu doar sfintii greci, ci si sfintii rusi, romani, sarbi spun acestea. Toti spun ca tarile vor folosi armele nucleare. Intelegi ce lucru uimitor? Putin si China nu vor asta. NWO vrea acest lucru foarte, foarte, foarte mult. Eh? NWO ii impinge sa faca asta (razboi nuclear). Putin si China sunt presati sa faca asta. Apoi NWO poate spune: “Oh, este greaseala lor.” Dar noi am spus deja: Scopul NWO este depopularea pamantului. Asa ca arme nucleare, razboi mondial, precum si epidemii sunt niste instrumente exceptionale. Ele sunt alibi-uri excelente. Astfel acestea sunt niste oportunitati pentru ei.(…)

    Integral la: https://m.activenews.ro/opinii/Intrebarea-Cheie-Mai-poate-fi-oprit-Bibi-188735

    RăspundețiȘtergere
  12. Gata de război. Militari români vor lupta în Orientul Mijlociu
    https://www.napocanews.ro/2024/04/gata-de-razboi-militari-romani-vor-lupta-in-orientul-mijlociu.html

    RăspundețiȘtergere
  13. Iranul a notificat SUA cu aproape 2 săptămâni înainte, despre atac ! Aceasta și aliații și-au mutat in zona
    nave și aviație gata să intervină în caz de nevoie ! 300 de drone și rachete este un mizilic de atac !Au folosit rachete și drone ieftine și au vizat doar 2 obiective valoroasele ce au fost atinse, atrăgând atenția Israelului ! In rest propagandă low cost după rețeta !

    RăspundețiȘtergere
  14. Lolz, adică statul israel va ataca fără permisiunea licuriciului direct pe teritoriul Iranului? Nup, nu va face asta ci va continua în aceeași logică inițială care a dus la atacul de la ambasada din siria, va continua atacurile pe teritoriul siriei, libanului și irakului a milițiilor pro-iraniene, a depozitelor de arme, a țintelor "high profile" dacă pot fi identificate indiferent de cîte victime colaterale apar pe lîngă ele.

    RăspundețiȘtergere
  15. Uite aici un comentariu realist și la obiect, nu ceea ce presa scrie și vrea să convingă lumea.
    "https://halturnerradioshow.com/index.php/en-us/component/content/article/defense-sector-panicking-iran-missiles-defeated-most-advanced-integrated-abm-defensive-systems?catid=17&Itemid=101".
    După cum spunea alt comentator, gitanii au căzut rău pe morcov iar persii pot să - l răsucească cum vor ei.
    Pe scurt, Iordania a tras toate rachetele Patriot și acum așteaptă să vină din state următoarea tură de muniție ( la Sfântul așteaptă, sunt mult mai jos pe listă iar alții au prioritate), până atunci nu le rămâne decât să alerge în jurul lansatoarelor goale devenite inutile.
    Atacul perșilor a fost teleghidat, au anunțat cu 3zile înainte, apoi au băgat la înaintare toate vechiturile, drone și rachete de croazieră din prima generație care au constituit marea masă asupra căruia s-au aruncat toți să le distrugă.
    Însă cele 7rachete hiperrsonice, un kinjal iranian, au lovit țintele cu mare precizie și fără să poată fi oprite, deși bazele atacate erau protejate de" floarea cea vestită " a rachetelor și sistemelor create special să intercepteze orice amenințare.
    Țintele lovite sunt punctuale, baza aeriană de unde F35 au lansat atacul asupra ambasadei și baza secretă de culegere de informații de unde a fost planificat atacul israelian. Bonus, 44agenti mossad morți.
    Acum, după ce a lansat un atac cu echipamente vechi, undeva la 60milioane USD ca valoare și a fost respins cu echipamente de 1,5 miliarde USD, așteptăm cu interes următorul meci unde persii scot la interval echipamente de generație mai nouă.

    RăspundețiȘtergere
  16. De o săptămîna tot văd repetîndu-se, la diverși autori, un cuvînt de care nu mai auzisem: "a retaila". Ce înseamnă? De unde vine? Are vreun sinonim? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, a cam pătruns pe ușa din dos în limbă. Sensul cu care este folosit este cel de „a se răzbuna”, echivalentul „to retaliate” din engleză. Partea frumoasă că această preluare forțată vine peste un cuvânt existent în română. A retalia înseamnă a croi din nou.

      Observația ta însă e corectă. De fapt și eu am făcut exact ca tefeleii al căror limbaj e de-a dreptul tembel.

      Ștergere
  17. Americanii cauta cu indarjire, ceea ce cauta si Bibi, si anume: sa decapiteze complet si definitiv Iranul, care a ajuns ca sa lupte si direct impotriva Israelului, nu doar sa finanteze atacuri prin proxy HHH: Hamas, Hezbolah, Houthi!

    RăspundețiȘtergere
  18. “Deci, pe mine m-a ingrijorat, domnule primar, intentia fatisa a evreilor de a bombarda programul nuclear al Iranului. Asta ne-a spus un ascet din Creta, necunoscut multora, Gheron Theodor, care a trecut la Domnul acum trei ani. El ne spunea: “Copiii mei, va veti bea cafeaua si veti auzi ca evreii au lovit programul nuclear al Iranului. Atunci vor incepe marile evenimente. Si, in aceeasi perioada, sau putin inainte, va cadea Erdogan. Astea vor fi semnele pe care le veti avea ca sa intelegeti ca incep marile evenimente.” Acum, cand vad ca evreii fara nici un ascunzis au ca obiectiv sa loveasca in programul nuclear al Persiei si Trump slujeste acestui scop, inteleg ca cele de departe au ajuns aproape. Cat de aproape, nu putem sti, deoarece pocainta oricaruia dintre noi poate sa intarzie cat de putin aceste evenimente. Ca sa dea timp de pocainta mult-milostivul Hristos cator mai multi oameni pe Pamant.
    Si l-am intrebat pe acest om al lui Dumnezeu: frate, tu ce zici? Si mi-a raspuns: “Parinte Episcop, am vorbit multe despre profetii pana acum, dar acum timpul profetiilor s-a terminat. De acum inainte, profetiile vor deveni stirile zilei. Le vom vedea la televizor si le vom auzi la radio. Este important sa intelegem care sunt adevarate si care sunt false.”
    Mai multe detalii nu vreau sa dau despre profetii. Noi, ca si crestini ortodocsi, sa avem in vedere aceste semne despre care am vorbit: caderea lui Erdogan, daca va fi politica sau biologica nu pot sa spun. Cei ce ii vor urma, vor fi fara scrupule, nu vor mai face politica, vor incerca sa indrepte greselile lui Erdogan, dar vor face mai mult rau Turciei. ‘’ – Fragment din a III-a sinaxa duhovniceasca cu IPS Mitropolit Neofit de Morfou, care a avut loc pe 22 Mai 2019 cu ocazia evenimentului sarbatoresc din Biserica Sfintii Constantin si Elena, Idaliou

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu cred că Israelul și USA au început pedepsirea statelor din Orientul Mijlociu,a statelor care au permis și susținut acțiunile Iranului împotriva sa.
    Priviți ce se întâmplă în Dubai,Qatar Etc. HAARP- lucrează la greu.
    După Pesahul evreiesc o altă armă( cred eu)va intra în scenă,bomba electromagnetică.Totuși, ce este o bombă electromagnetică?
    Bomba electromagnetică utilizează un câmp electromagnetic intens comprimat într-un impuls scurt și cu o matre viteză de detonare. Bomba afectează rețelele electrice, infrastructura telefonică, automobilele, avioanele și, în general, orice dispozitiv, mașinărie sau vehicul care folosește curentul electric. Nu este considerată ca având un efect letal asupra omului, dar unii cercetători susțin că acest lucru depinde de nivelul pulsului electromagnetic.
    Următoarea fază,folosirea aviației pentru distrugerea rampelor de lansare a rachetelor ( arcul elamului) și a capacităților de producție nucleare.Posibil și atac cyber sau inclusiv..rămâne de văzut,după Paști.
    Însă ,până atunci lideri Hamas,Hezbolah obiective și ținte militare vor fi lovite în toate locațiile proxy.Vai ție : Liban,Damascule,,Rafah,și alții pe tru că nici nu știți cu cine vă măsurați.Slava Israel!
    PS
    După ce se vor dezlănțui hetării,am să vă spun o poveste din timpul războiului din Golf( o scenă este trasă la indigo)când Irakul a bombardat Ierusalimul.Khip in taci!🤣🤣🤣



    RăspundețiȘtergere
  20. How Jews OWN Russia And Control Putin --- Cum evreii stăpânesc Rusia și îl controlează pe Putin
    https://tapnewswire.com/2024/03/how-jews-own-russia-and-control-putin/
    Uitați-vă la asta și învățați...Un evreu din interior explică cum evreii DEȚIN Rusia și îl controlează pe Putin - Video 5 min

    Adrian Onciu: COMPLET IZOLAȚI
    https://gandeste.org/analize-si-opinii/adrian-onciu-complet-izolati/131563/
    [...] Cât timp Statele Unite, China și Rusia sunt fie vădit de partea Israelului, fie cel mult neutre, Iranul rămâne doar o simplă supapă prin care sunt strigate nemulțumirile și frustrările musulmanilor din Orientul Mijlociu. Nemulțumiri acumulate în zeci de ani și transformate în sentimente de ură, în special după ultimele acțiuni ale Tel Aviv-ului în Fâșia Gaza. Până după alegerile pentru Casa Albă, foarte puțini sunt cei care au vreun interes ca războiul din Orientul Mijlociu să capate noi dimensiuni. Implicațiile asupra economiei mondiale ar fi dezastruoase.În rest, rămâne să luăm act cu tristețe de reacțiile politicienilor-marionetă gen Iohannis. Ei condamnă ”în termenii cei mai fermi atacul Iranului asupra Israelului”, dar se fac că plouă atunci când ”ordinea internațională bazată pe reguli” e călcată în picioare tocmai de inițiatorii respectivelor reguli.

    Adrian Onciu: DE CE TREMURĂ BIDEN
    https://gandeste.org/analize-si-opinii/adrian-onciu-de-ce-tremura-biden/131575/
    [..]  Indiferent de ce cred unii despre acțiunile Israelului în Fâșia Gaza (catalogate adesea drept ”genocid”), raportul de forțe din zonă depinde în mare măsură de cei care dețin cu adevărat puterea. De politicieni, nu de băieții care se entuziasmează prematur pe rețelele sociale, la fiecare încordare de mușchi a Axei Rezistenței. Să privim lucrurile așa cum sunt. Principiul ”business first” se aplică și pe timp de război (sau mai ales atunci). Israelul are nu doar sprijinul necondiționat al NATO, ci și al multor țări arabe. Există informații credibile că Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, două dintre cele mai bogate și influente state din zonă, cu armate foarte bine echipate via Pentagon, au colaborat fructuos cu SUA și Israel în vederea doborârii dronelor lansate de Iran. În ciuda a ceea ce simt numeroși iordanieni, regele Abdullah a permis avioanelor NATO să folosească spațiul aerian al Iordaniei în același scop – de a veni în sprijinul Israelului.   Turcia, prin președintele Erdogan, care altădată tuna și fulgera (”Israel este un stat terorist”), și-a înghițit limba în ultimele zile. La fel și bătăiosul prinț saudit Mohammad bin Salman, aka MBS, foarte bun prieten cu Putin (atunci când stabilesc împreună cotația petrolului), dar deopotrivă și cu Biden (atunci când negociază investițiile SUA în zonă, achizițiile de avioane F-35 și rachete Patriot).Spre deosebire de puternicele legături politice, economice și militare ale Israelului cu numeroase state de pe toate continentele, Iranul a rămas într-o izolare vizibilă din spațiu. Principalii parteneri ai Teheranului din BRICS+, Rusia și China, deși în ultimii ani au avut exerciții navale comune cu armata iraniană, s-au mărginit să-și declare ”profunda îngrijorare” față de situația din Orientul Mijlociu. Nimic mai mult. [...] 

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)