sâmbătă, 20 aprilie 2024

A apărut moneda BRICS


Cred că vă iau pe nepregătite. De fapt chiar și eu am fost luat ca din oală. Dar asta nu înseamnă că lucrurile nu se mișcă. Se pare că moneda BRICS a apărut! Da, pare șocant ca așa ceva să apară peste noapte și, mai ales, fără ca membrii BRICS să fi discutat ceva despre implementarea noii paradigme. Și, cu toate acestea a apărut. 

Denumirea monedei este UNIT și, dincolo de monedă, se creionează un întreg ecosistem menit a înlocui actualul framework monetar printr-un sistem nemanipulabil, apolitic, absolut independent s.a.m.d. Ceea ce-l face interesant este capabilitatea acestui sistem de a fi utilizat în combinație cu orice sistem de plăți sau clearing. 

UNIT este unitatea monetară a unui ecosistem nou propus a înlocui dolarul și întreg sistemul din jurul acestuia. Nu este ceva fizic, ci un token electronic. Cu toate acestea nu este nici o criptomonedă și nici un așa-numit stablecoin(adică o monedă electronică legată la o monedă fizică). Însă are valoare intrinsecă deoarece este legat la un coș conținând aur în proporție de minim 40% și o sumă de monede locale. Este o provocare excepțională la adresa pierderii încrederii în actualul sistem dolaro-centric și în monedele centralizate. Prin stabilirea unui sistem absolut independent și distribuit se obține acea neutralitate mult dorită a banului. 

Echipa inițială a proiectului este formată din doi investitori: un rus-Alexey Subbotin și un chinez, Ji Luo. Întregul concept se bazează pe idei ale unor personalități de primă mână precum Zoltan Pozsar, Sergei Glaziev sau Chen Yuan. De asemenea, din descrierea proiectulu,i rezultă că acesta se bazează pe un parteneriat cu International Research Institute for Advanced System și cu Everscale, un proiect al unui ecosistem crypto dezvoltat în jurul unui blockchain ultra-scalabil. 

La prima vedere totul pare cam învăluit într-un mister ciudat. Alexey Subbotin este director al Agenției Internaționale pentru Dezvoltare Suverană, o organizație apropiată de Rusia care investește masiv fonduri în dezvoltarea independentă, preponderent în Africa. Subbotin se află pe lista persoanelor sancționate internațional de SUA. Chinezul Ji Luo este un investitor internațional puțin cunoscut și aceasta deoarece își conduce independent investițiile familiei. Are ca bază investițională un fond cu sediul în Singapore, dar este prezent în numeroase consilii de administrație din China continentală și Hong Kong. Investițiile sale au ramificații în SUA, Canada și Europa, dar acționează inclusiv în țările mai puțin dezvoltate din  Africa.

În ciuda CV-urilor, cele două persoane par a fi menite doar scopului de a da a o față proiectului. Părerea mea este că în spate se află un întreg arsenal aparținând statelor BRICS, care însă nu au decis că e necesar din punct de vedere strategic să iasă la lumină. Cu alte cuvinte, se dorește ca inițial proiectul să se dezvolte independent, similar(dacă vreți) Bitcoin-ului. Însă, părerea mea e că avem de-a face cel puțin cu un întreg complex ruso-chinez. 

E interesant și designul noului framework. Acesta este dezvoltat inspirându-se din lumea fractalilor unde fiecare fragment reproduce în sine complexitatea întregului. La baza sistemului stă un set de reguli care mențin sistemul deschis și care permit adăugare de noi noduri într-o manieră scalabilă. Integritatea rețelei fractale este asigurată prin intermediul unui blockchain având principiile, cel mai probabil, în paradigma dezvoltată de Everscale. 

Informația despre UNIT a apărut deocamdată într-un cerc restrâns de persoane extrem de influente din mediul BRICS, fapt care mă face să cred că în spatele proiectului stau entități statale. Pe moment nu putem spune mare lucru, dar aștept cu nerăbdare să văd constituindu-se așa-numitul „Board of Advisors” și personalitățile care se vor afla acolo. Abia după ce vom vedea cine se va afla la vârful organizației ne vom da seama de perspectiva UNIT. Până atunci luați articolul de față ca pe un semnal și-atât. 

De asemenea, vă rog să rețineți că NU RECOMAND nimănui să achiziționeze vreo criptomonedă/token sau altă formă de valoare volatilă. Precizarea este necesară deoarece mă confrunt pe Telegram cu un furt de identitate instrumentat de o persoană sau organizație care au lansat mai multe conturi false „Dan Diaconu” prin intermediul cărora oferă sfaturi de investiții în domeniul monedelor virtuale. În realitate sunt escrocherii menite a-i păcăli pe fraieri.

17 comentarii:

  1. https://unitfoundation.org/

    RăspundețiȘtergere
  2. D le Dan Diaconu, va rog sa mi permiteti sa va sugerez / abordarea in articolele dv. unei teme -deosebit de importante -dpdv al implicațiilor asupra sănătății oamenilor: mașinile electrice; caroseria auto, acționează precum cuștile Faraday, rezultatul fiind acela ca, câmpul electromagnetic puternic -generat de către bateriile electrice ale acestora, interferează/ cu consecințe fatale -asupra sănătății pasagerilor, cu câmpul electromagnetic al acestora; m am întrebat deseori de ce USA / reprezentata de globalisti, au insistat atât de mult cu schimbarea parcului auto/ in condițiile in care -era ușor de anticipat faptul ca -acest lucru va crea un colaps al industriei auto din vest, și va oferi pe tava dușmanului / China- un uriaș procent din PIB ul planetar, aferent industriei auto ; nu trebuie sa fi fizician, ca sa realizezi ca : autovehiculele auto sunt Auschwitz URI mobile; ca și noile locuințe de-altfel- ce se dorește a fi încălzite tot electric, locuințe care DEASEMENEA, dat fiind faptul ca au înglobate fier beton, acționează tot ca, cuști Faraday; întrucât energia necesară încălzirii locuințelor/in kw/ H este foarte mare , va puteți imagina…..GENOCIDUL; Mulțumesc https://www.youtube.com/watch?v=29CCG488mFI&t=185s

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si in tramvaie si troleybus -e nu e cusca Faraday??

      Ștergere
    2. Nu, pentru ca ele nu detin tone de baterii in caroserie ci doar motoare electrice clasice conectate in aer, la distanta(deasupra) incaperii in care se afla pasagerii. Sunt pe departe cele mai curate mijloce de transport de masa urban.

      Ștergere
  3. Domnu' Dan v a avertizat:

    nu confundati recompensele din cursele de soareci (platformele de Social Media) cu banii care confera o viata frumoasa si puterea de a modifica ceva!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai tineti minte, cand se faceau liste pentru distributia de:

    televizoare color, frigidere, butelii, masini de spalat, locuinte cu chirie cu drept de cumparare in rate, etc.?

    Asa va inscrieti si acum pe lista pentru distributia de:

    Bani Virtuali! 🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se intelege ce spui,
      Banilor neconsumati intr-o luna li se va adauga la inceputul lunii urmatoare doar strict portia necesara crearii sumei alocate persoanei conform amprentei carbonice care o detine.( IT-ist, pensionar, student, muncitor in constructii, boschetar, liber profesionist, sofer, fermier, politician, presedinte, samd)
      Asta pentru restul vietii. Nici nu se mai pune in discutie vre-o propietate privata. Sa speram ca inca mai este mult pina atunci...

      Ștergere
  5. D-le Diaconu, un articol despre cea mai redutabilă armă a Chinei pt. distrugerea civilizației occidentale și anume Fentanilul, ieftin și accesibil chiar și sărăcimii celei mai sărace, pe când?

    RăspundețiȘtergere
  6. Înțeleg că Adrian Olărean e securist de-al tău. Ești cumva diacon la aceeași biserică? Ziceam că n-o să te menționez pe sait, dar după isprava lu' popa Tănase nu am de ales. Cumve e și el tot securist? Ar fi cam aiurea, dar după povestea cu Raed Arafat n-ar trebui să mai mire pe nimeni nimic. Oricum la mine nu citește nimeni, deci nu e nici o problemă, și acum am alte treburi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ți-am publicat postarea doar ca să te auto-evaluezi prin prisma câtorva elemente:
      1. Despre ce e vorba în articol?
      2. Despre ce vorbești tu?
      3. De unde ai dedus că sunt securist?
      Dacă poți răspunde acestor întrebări și ești de acord cu răspunsul, mergi la un control de specialitate că nu ești deloc bine!

      Ștergere
    2. Era să uit. Mi-a zis și mătușa mea că ești securist în urmă cu câțiva ani, că știa de la biserică. Cred că e vorba despre biserica "Sf. Ilie Gorgani". Oricum, în ziua de azi e mai greu să găsești pe cineva care nu e.

      Ștergere
    3. Din nou era să uit. Comentariul de mai sus nu se referă la articol, că oricum nu interesează pe nimeni moneda chix, ci la faptul că primele 2 mesaje pe care le-am scris nu sunt vizibile. De asemenea, despre ce văd la Telegram nu pot să comentez decât aici.

      Ștergere
    4. @Matei, rămâne cum am stabilit: mergi la un consult! Și ia-o și pe mătușa ta! :)

      Ștergere
    5. Este simplu. Sorry, dar nu te citeste nimeni pentru ca esti neinteresant.

      Ștergere
    6. Matei, nu mai polua mediul cu prezența ta. Ești pe lângă subiect mereu. Nu te plictisești să stai aici, unde nimeni nu te vrea?

      Ștergere
  7. Va salut ! Stau și ma întreb de ce nu va implicați în politica ? Sunt un oarecare, un neica nimeni , dar valoarea o recunosc întotdeauna. Imi pun mereu aceasta întrebare. Succes în continuare pe toate planurile, domnule Dan Diaconu și nu luați în seama ce spun cei cu nume de evangheliști ! Respect !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dan Diaconu nu e o persoana, ESTE o institutie.Na, ca iar am zis-o ! Sa ne trăiești,Dane !

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)